Verse gemberthee en gembershotjes duiken overal op menukaarten en in supermarkten op, net als ingrediënt in recepten. “Het is een ontzettend populaire specerij uit Zuid-Azië, die al eeuwenlang als heilzaam en medicinaal kruid wordt beschouwd”, vertelt dokter Servaas Bingé. Maar hoé heilzaam is gember precies? Wat doet de wortel voor je gezondheid en welke claims mag je negeren? [naar artikel]
Verse gemberthee en gembershotjes duiken overal op menukaarten en in supermarkten op, net als ingrediënt in recepten. “Het is een ontzettend populaire specerij uit Zuid-Azië, die al eeuwenlang als heilzaam en medicinaal kruid wordt beschouwd”, vertelt dokter Servaas Bingé. Maar hoe heilzaam is gember écht? Wat doet de wortel voor je gezondheid en welke claims mag je negeren? [naar artikel]
Geen zin in een Vlaamse klassieker, bijgekruid met enkel wat peper en zout? Dan komen het culinair auteursduo Yotam Ottolenghi en Noord Murad als geroepen. We spraken met hen over hun nieuwe kookboek ‘Test Kitchen 2: extra lekker’ en vroegen hoé we onze dagelijkse maaltijden wat kunnen opsmukken. “Een funky gerecht moet niet altijd ingewikkeld zijn”, vertelt het duo. Welke smaakmakers zijn daarvoor onmisbaar? En moet koken altijd snel gaan? [naar artikel]
Nergens smaakt het eten beter dan... bij de bomma. Dat is ook de makers van ‘Familie’ niet ontgaan. Met ‘Het Kookboek van De Bomma’ lanceert VTM een nostalgische receptenbijbel met de dagelijkse kost van vroeger tot nu. “Het zijn niet gewoon wat recepten bij elkaar”, aldus actrice Annie Geeraerts (95), die al 31 jaar de bekendste bomma van het land speelt. We delen 3 exclusieve recepten én vragen de bomma achter de geheimen van haar keuken. [naar artikel]
Geen zin in een Vlaamse klassieker, bijgekruid met enkel wat peper en zout? Dan komen het culinair auteursduo Yotam Ottolenghi en Noord Murad als geroepen. We spraken met hen over hun nieuwe kookboek ‘Test Kitchen 2: extra lekker’ en vroegen hoé we onze dagelijkse maaltijden wat kunnen opsmukken. “Een funky gerecht moet niet altijd ingewikkeld zijn”, vertelt het duo. Welke smaakmakers zijn daarvoor onmisbaar? En moet koken altijd snel gaan? [naar artikel]
De ‘Dagelijkse Kost’ van Jeroen Meus bestaat al sinds 2010 meestal uit een klassiek stukje vlees, een patatje en goed wat boter. Nu verrast hij met ‘Groentekost’, een volledig vegetarisch kookboek. “Toch zitten er al sinds week één groentegerechten tussen mijn recepten", vertelt Meus. “Van groentestoemp tot champignon-kaaskroketten, zo moeilijk is dat allemaal niet.” HLN Eten sprak de chef en deelt drie exclusieve recepten uit het boek. [naar artikel]
Denk je bij op kot gaan automatisch aan kant-en-klare maaltijden uit een pakje en véél restjes uit de diepvries klaargemaakt door mama? Dan laat de 23-jarige foodblogger Chloé Lauwers zien hoe het anders kan met haar tweede kookboek met Italiaanse toets. “Op kot bestel ik ook wel eens graag eten met vriendinnen, maar er gaat niets boven home cooking”, vertelt ze. Ze deelt 3 exclusieve recepten om aan te tonen hoe snel en budgetvriendelijk je iets op tafel zet. [naar artikel]
Verse gemberthee en gembershotjes duiken overal op en gember als ingrediënt ook in recepten. “Het is een ontzettend populaire specerij uit Zuid-Azië, die al eeuwenlang als heilzaam en medicinaal kruid wordt beschouwd”, vertelt dokter Servaas Bingé. Maar is gember echt de wonderknol zoals wordt beweerd? Wat doet de wortel voor je gezondheid en welke claims mag je negeren? [naar artikel]
Alles uit de kast halen. Dat is wat Yotam Ottolenghi (52) wil dat je doet met zijn nieuwe boek ‘Shelf Love’. Het is een ode aan koken met wat je in huis hebt, niet meer, niet minder. De Brits-Israëlische bestseller-kookboekenauteur maakte het met zijn Ottolenghi Test Kitchen in Londen, waar de Bahreinse Noor Murad de leiding heeft. NINA strikte de twee voor een exclusief dubbelinterview en mag drie nieuwe recepten in primeur publiceren. “Zelfs als we iets koken waarmee mensen uit de westerse wereld heel vertrouwd zijn, zoals lasagne, vragen we ons af: hoe maken we het Ottolenghi?” [naar artikel]
Verse gemberthee en gembershotjes duiken overal op en gember als ingrediënt ook in recepten. “Het is een ontzettend populaire specerij uit Zuid-Azië, die al eeuwenlang als heilzaam en medicinaal kruid wordt beschouwd”, vertelt dokter Servaas Bingé. Maar is gember echt de wonderknol zoals wordt beweerd? Wat doet de wortel voor je gezondheid en welke claims mag je negeren? [naar artikel]
In het tweede deel van hun Test Kitchen-reeks tonen bestsellerauteur en groentekok Yotam Ottolenghi en zijn team hoe je smaakvolle, doordeweekse recepten iets extra’s geeft. [naar artikel]
Vanmorgen arriveerde Yotam Ottolenghi, bekend van kookboeken als "Plenty", "Jeruzalem" en "Simpel", in Brussel. Na signeersessies, een kookdemonstratie en interviews in Brussel, Antwerpen en Gent rijdt hij straks alweer door naar Amsterdam. Een dag uit het leven van een culinair fenomeen. [naar artikel]
Sumak, za’atar en tahin zijn dankzij de immense populariteit van Yotam Ottolenghi en zijn kookboeken inmiddels al te vinden in de meeste... [naar artikel]
Yotam Ottolenghi zette met zijn Palestijnse vriend Sami Tamimi de keuken van het Midden-Oosten op onze kaart. Samen hebben ze vier restaurants. En met het nieuwe 'Plenty More' heeft Ottolenghi nu ook alweer zijn vierde kookboek uit. [naar artikel]
De Duitse kookboekenschrijver Martin Kintrup is gefascineerd door hamburgertenten. In zijn nieuwste kookboek bundelt hij daarom meer dan 70 (!) verschillende recepten voor de klassieker. Maar hij brengt ook broodjes, burgerschijven, bijgerechten en extraatjes. Hij wil de liefhebbers zo uitnodigen om zelf creatief aan de slag te gaan. Hij deelt het geheim achter de lekkerste hamburgers én vier exclusieve recepten. [naar artikel]
“De beste momenten van het leven, die gaan altijd samen met lekker eten én een tof gezelschap”, vindt Sofie Dumont. En dus staat haar nieuwe kookboek bol van receptjes voor die happy moments. [naar artikel]
De ‘Dagelijkse Kost’ van Jeroen Meus bestaat al sinds 2010 meestal uit een klassiek stukje vlees, een patatje en goed wat boter. Nu verrast hij met ‘Groentekost’, een volledig vegetarisch kookboek. “Toch zitten er al sinds week één groentegerechten tussen mijn recepten", vertelt Meus. “Van groentestoemp tot champignon-kaaskroketten, zo moeilijk is dat allemaal niet.” HLN Eten sprak de chef en deelt drie exclusieve recepten uit het boek. [naar artikel]
“Als je gezond honderd wilt worden, eet dan als gezonde mensen die honderd zijn geworden”, zo begint Dan Buettner zijn inleiding in ‘Het Blue Zones kookboek - 100 recepten om 100 mee te worden’. In het boek bundelt hij niet alleen zijn eigen inzichten rond de beroemde ‘blue zones’ - bepaalde plekken in de wereld waar de mensen het langst leven - maar ook de recepten die hij op die verschillende plekken leerde van de locals. Is dit het geheim om gezond oud te worden? Het zou zo maar kunnen! En wij mogen je alvast 3 recepten verklappen! [naar artikel]
Sandra Bekkari inspireert al 25 jaar menig landgenoot tot een gezondere levensstijl. Begin deze maand stelde de bevlogen auteur een tiende kookboek voor: Fast Food 3. Hou je potten en pannen in aanslag, want speciaal voor HLN Shop geeft Sandra drie recepten uit dit nieuwe kookboek prijs. Vandaag deelt ze haar favoriete kipgerecht. [naar artikel]
Oké, nu zit u nog met uw gedachten bij champagne en kreeft. Maar zodra die feestdagen voorbij zijn, gaan we terug naar het echte leven. Mogelijk met de vinger op de knip om die dure feesten letterlijk en figuurlijk te verteren. Het perfecte moment dus om te testen of je ook lekker kookt met budgetbier in plaats van met een goeie trappist. En dan hebben we het over Cara Pils ofwel de keizer van de huismerkbieren. 4,41 euro tel je neer voor een bak en nu is er ook een kookboek met Cara-recepten. Bedacht door een arts in opleiding. Dus zit het boek ook vooral in de studentikoze sfeer. [naar artikel]
Het nieuwste kookboek van Yotam Ottolenghi en Noor Murad draait rond de voorraadkast. Omdat koken met dingen waarvan je al vergeten was dat je ze had, je vindingrijker maakt als kok. “En omdat er dan een lege plek ontstaat, met extra speelruimte.” [naar artikel]
Weet jij – alweer – niet wat te koken dit weekend? En heb je deze keer écht geen zin om frieten te halen of pizza te laten leveren? Dan redden wij je met veel plezier uit de nood, door drie recepten uit ‘Prikkelbare darmen kookboek’ van Michaël Sels en Heike De Schepper te delen. Als […] Het bericht Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Prikkelbare darmen kookboek’ van Michaël Sels en Heiko De Schepper + win 3 exemplaren verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Weet jij – alweer – niet wat te koken dit weekend? En heb je deze keer écht geen zin om frieten te halen of pizza te laten leveren? Dan redden wij je met veel plezier uit de nood, door drie recepten uit ‘Heerlijk simpel’ van Foodbag te delen. Als je nog inspiratie wil, hebben we […] Het bericht Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Heerlijk simpel’ van Foodbag + win 3 exemplaren verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Nog op zoek naar een kerstcadeautje? Dan is het kookboek ‘Koken met Cara Pils’ misschien wel iets voor onder de kerstboom. In het boek staan 26 recepten die allemaal één gemeenschappelijk ingrediënt hebben: Cara Pils, het huismerkbier van Colruyt. [naar artikel]
Sandra Bekkari inspireert al 25 jaar menig landgenoot tot een gezondere levensstijl. Begin deze maand stelde de bevlogen auteur een tiende kookboek voor: Fast Food 3. Hou je potten en pannen in aanslag, want speciaal voor HLN Shop geeft Sandra drie recepten uit dit nieuwe kookboek prijs. Vandaag staat er lasagne op het menu. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.