Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

3 recepten uit het nieuwe kookboek van Ottolenghi: “Elk simpel gerecht kan speciaal gemaakt worden door één kruid of specerij"

04/10/2022 - 12:21
"Vandaag brengt wereldberoemde kookboekenauteur Yotam Ottolenghi (53) zijn nieuwste kookboek ‘Extra Lekker’ uit in ons land. Het is het tweede deel in de ‘Ottolenghi Test Kitchen’-reeks. Samen met de Bahreinse Noor Murad kroop de Brits-Israëlische auteur opnieuw de keuken in. Deze keer op het menu: smaakvolle en doordeweekse gerechten met dé ‘Ottolenghi-twist’. HLN Eten deelt 3 exclusieve recepten om mee aan de slag te gaan."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. “Zelfs bij een RSV-virus kan gember een interessant middel zijn”: huisarts vertelt wat dit écht met je lichaam doet (09/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Verse gemberthee en gembershotjes duiken overal op menukaarten en in supermarkten op, net als ingrediënt in recepten. “Het is een ontzettend populaire specerij uit Zuid-Azië, die al eeuwenlang als heilzaam en medicinaal kruid wordt beschouwd”, vertelt dokter Servaas Bingé. Maar hoé heilzaam is gember precies? Wat doet de wortel voor je gezondheid en welke claims mag je negeren? [naar artikel]


2. Is gember echt een wonderknol? Arts scheidt feiten van fabels en waarschuwt: “Gebruik het níet bij ernstige maagproblemen” (25/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

Verse gemberthee en gembershotjes duiken overal op menukaarten en in supermarkten op, net als ingrediënt in recepten. “Het is een ontzettend populaire specerij uit Zuid-Azië, die al eeuwenlang als heilzaam en medicinaal kruid wordt beschouwd”, vertelt dokter Servaas Bingé. Maar hoe heilzaam is gember écht? Wat doet de wortel voor je gezondheid en welke claims mag je negeren? [naar artikel]


3. Nooit meer smakeloze gerechten: chefs Yotam Ottolenghi & Noor Murad delen 5 onmisbare smaakmakers in de keuken (09/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Geen zin in een Vlaamse klassieker, bijgekruid met enkel wat peper en zout? Dan komen het culinair auteursduo Yotam Ottolenghi en Noord Murad als geroepen. We spraken met hen over hun nieuwe kookboek ‘Test Kitchen 2: extra lekker’ en vroegen hoé we onze dagelijkse maaltijden wat kunnen opsmukken. “Een funky gerecht moet niet altijd ingewikkeld zijn”, vertelt het duo. Welke smaakmakers zijn daarvoor onmisbaar? En moet koken altijd snel gaan? [naar artikel]


4. 3 exclusieve recepten uit ‘Het Kookboek van De Bomma’ uit Familie: “Zelfs hét geheime ingrediënt van het stoofvlees vind je terug in het boek” (23/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Nergens smaakt het eten beter dan... bij de bomma. Dat is ook de makers van ‘Familie’ niet ontgaan. Met ‘Het Kookboek van De Bomma’ lanceert VTM een nostalgische receptenbijbel met de dagelijkse kost van vroeger tot nu. “Het zijn niet gewoon wat recepten bij elkaar”, aldus actrice Annie Geeraerts (95), die al 31 jaar de bekendste bomma van het land speelt. We delen 3 exclusieve recepten én vragen de bomma achter de geheimen van haar keuken. [naar artikel]


5. Weg met peper en zout: chefs Yotam Ottolenghi & Noor Murad delen onmisbare smaakmakers om je gerechten minder saai te maken (09/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Geen zin in een Vlaamse klassieker, bijgekruid met enkel wat peper en zout? Dan komen het culinair auteursduo Yotam Ottolenghi en Noord Murad als geroepen. We spraken met hen over hun nieuwe kookboek ‘Test Kitchen 2: extra lekker’ en vroegen hoé we onze dagelijkse maaltijden wat kunnen opsmukken. “Een funky gerecht moet niet altijd ingewikkeld zijn”, vertelt het duo. Welke smaakmakers zijn daarvoor onmisbaar? En moet koken altijd snel gaan? [naar artikel]


6. Jeroen Meus gaat voor 100 vegetarische recepten in nieuw kookboek ‘Groentekost’: “Met groenten kan je veel creatiever zijn dan met braadworst” (26/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

De ‘Dagelijkse Kost’ van Jeroen Meus bestaat al sinds 2010 meestal uit een klassiek stukje vlees, een patatje en goed wat boter. Nu verrast hij met ‘Groentekost’, een volledig vegetarisch kookboek. “Toch zitten er al sinds week één groentegerechten tussen mijn recepten", vertelt Meus. “Van groentestoemp tot champignon-kaaskroketten, zo moeilijk is dat allemaal niet.” HLN Eten sprak de chef en deelt drie exclusieve recepten uit het boek. [naar artikel]


7. 3 recepten van foodblogger Chloé Kookt die de Italiaanse zon in huis halen: “Deze limoncellocheesecake wil je geproefd hebben!” (07/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Denk je bij op kot gaan automatisch aan kant-en-klare maaltijden uit een pakje en véél restjes uit de diepvries klaargemaakt door mama? Dan laat de 23-jarige foodblogger Chloé Lauwers zien hoe het anders kan met haar tweede kookboek met Italiaanse toets. “Op kot bestel ik ook wel eens graag eten met vriendinnen, maar er gaat niets boven home cooking”, vertelt ze. Ze deelt 3 exclusieve recepten om aan te tonen hoe snel en budgetvriendelijk je iets op tafel zet. [naar artikel]


8. Is gember echt zo’n wondermiddel als wordt beweert? Arts scheidt feiten van fabels en waarschuwt: “Gebruik het niet bij ernstige maagproblemen” (25/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

Verse gemberthee en gembershotjes duiken overal op en gember als ingrediënt ook in recepten. “Het is een ontzettend populaire specerij uit Zuid-Azië, die al eeuwenlang als heilzaam en medicinaal kruid wordt beschouwd”, vertelt dokter Servaas Bingé. Maar is gember echt de wonderknol zoals wordt beweerd? Wat doet de wortel voor je gezondheid en welke claims mag je negeren? [naar artikel]


9. Exclusief: 3 recepten uit Yotam Ottolenghi’s nieuwste boek. “Je moet niet noodzakelijk elk ingrediënt in huis hebben om het te maken” (25/09/2021 - Het Laatste Nieuws)

Alles uit de kast halen. Dat is wat Yotam Ottolenghi (52) wil dat je doet met zijn nieuwe boek ‘Shelf Love’. Het is een ode aan koken met wat je in huis hebt, niet meer, niet minder. De Brits-Israëlische bestseller-kookboekenauteur maakte het met zijn Ottolenghi Test Kitchen in Londen, waar de Bahreinse Noor Murad de leiding heeft. NINA strikte de twee voor een exclusief dubbelinterview en mag drie nieuwe recepten in primeur publiceren. “Zelfs als we iets koken waarmee mensen uit de westerse wereld heel vertrouwd zijn, zoals lasagne, vragen we ons af: hoe maken we het Ottolenghi?” [naar artikel]


10. Is gember echt zo’n wondermiddel als wordt beweerd? Arts scheidt feiten van fabels en waarschuwt: “Gebruik het niet bij ernstige maagproblemen” (25/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

Verse gemberthee en gembershotjes duiken overal op en gember als ingrediënt ook in recepten. “Het is een ontzettend populaire specerij uit Zuid-Azië, die al eeuwenlang als heilzaam en medicinaal kruid wordt beschouwd”, vertelt dokter Servaas Bingé. Maar is gember echt de wonderknol zoals wordt beweerd? Wat doet de wortel voor je gezondheid en welke claims mag je negeren? [naar artikel]


11. Gebakken eitje met kurkuma, gebrande kip, en meringue met appels: doordeweekse recepten met een twist van Ottolenghi (06/10/2022 - Het Belang van Limburg)

In het tweede deel van hun Test Kitchen-reeks tonen bestsellerauteur en groentekok Yotam Ottolenghi en zijn team hoe je smaakvolle, doordeweekse recepten iets extra’s geeft. [naar artikel]


12. Culinaire superster Yotam Ottolenghi op tournee in ons land: "Laat mijn recepten maar voor mij spreken" (11/02/2019 - VRT NWS)

Vanmorgen arriveerde Yotam Ottolenghi, bekend van kookboeken als "Plenty", "Jeruzalem" en "Simpel", in Brussel. Na signeersessies, een kookdemonstratie en interviews in Brussel, Antwerpen en Gent rijdt hij straks alweer door naar Amsterdam. Een dag uit het leven van een culinair fenomeen. [naar artikel]


13. Ottolenghi's nieuwe kookboek bevat lijst aan ‘onvindbare' ingrediënten: culinair journaliste ging na waar je ze kan kopen (25/09/2020 - Het Laatste Nieuws)

Sumak, za’atar en tahin zijn dankzij de immense populariteit van Yotam Ottolenghi en zijn kookboeken inmiddels al te vinden in de meeste... [naar artikel]


14. Eten in tijden van oorlog (07/04/2019 - De Morgen)

Yotam Ottolenghi zette met zijn Palestijnse vriend Sami Tamimi de keuken van het Midden-Oosten op onze kaart. Samen hebben ze vier restaurants. En met het nieuwe 'Plenty More' heeft Ottolenghi nu ook alweer zijn vierde kookboek uit. [naar artikel]


15. Hoe maak je de perfecte hamburger? “Het broodje moét zacht zijn zodat er geen ingrediënten uitvallen als je erin bijt” (30/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

De Duitse kookboekenschrijver Martin Kintrup is gefascineerd door hamburgertenten. In zijn nieuwste kookboek bundelt hij daarom meer dan 70 (!) verschillende recepten voor de klassieker. Maar hij brengt ook broodjes, burgerschijven, bijgerechten en extraatjes. Hij wil de liefhebbers zo uitnodigen om zelf creatief aan de slag te gaan. Hij deelt het geheim achter de lekkerste hamburgers én vier exclusieve recepten. [naar artikel]


16. Verse fishburgers, een eigerecht om mee uit te pakken en een smeuïge crème brûlée-taart: straffe recepten van Sofie Dumont (16/06/2022 - Het Belang van Limburg)

“De beste momenten van het leven, die gaan altijd samen met lekker eten én een tof gezelschap”, vindt Sofie Dumont. En dus staat haar nieuwe kookboek bol van receptjes voor die happy moments. [naar artikel]


17. Dagelijkse kost van Jeroen Meus op tafel vanavond? 3 recepten uit zijn nieuwste boek om er werk van te maken (26/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

De ‘Dagelijkse Kost’ van Jeroen Meus bestaat al sinds 2010 meestal uit een klassiek stukje vlees, een patatje en goed wat boter. Nu verrast hij met ‘Groentekost’, een volledig vegetarisch kookboek. “Toch zitten er al sinds week één groentegerechten tussen mijn recepten", vertelt Meus. “Van groentestoemp tot champignon-kaaskroketten, zo moeilijk is dat allemaal niet.” HLN Eten sprak de chef en deelt drie exclusieve recepten uit het boek. [naar artikel]


18. Met deze gerechten word je 100 jaar: Nieuw kookboek onthult de recepten uit de befaamde ‘blue zones’ (09/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

“Als je gezond honderd wilt worden, eet dan als gezonde mensen die honderd zijn geworden”, zo begint Dan Buettner zijn inleiding in ‘Het Blue Zones kookboek - 100 recepten om 100 mee te worden’. In het boek bundelt hij niet alleen zijn eigen inzichten rond de beroemde ‘blue zones’ - bepaalde plekken in de wereld waar de mensen het langst leven - maar ook de recepten die hij op die verschillende plekken leerde van de locals. Is dit het geheim om gezond oud te worden? Het zou zo maar kunnen! En wij mogen je alvast 3 recepten verklappen! [naar artikel]


19. Sandra Bekkari’s favoriete herfstrecepten: “Kip in pindasaus is onze gezinsfavoriet” (19/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Sandra Bekkari inspireert al 25 jaar menig landgenoot tot een gezondere levensstijl. Begin deze maand stelde de bevlogen auteur een tiende kookboek voor: Fast Food 3. Hou je potten en pannen in aanslag, want speciaal voor HLN Shop geeft Sandra drie recepten uit dit nieuwe kookboek prijs. Vandaag deelt ze haar favoriete kipgerecht. [naar artikel]


20. Van chili con Cara tot pasta Carabonara: het kookboek vol recepten met de keizer van de huismerkbieren (01/01/2022 - Het Belang van Limburg)

Oké, nu zit u nog met uw gedachten bij champagne en kreeft. Maar zodra die feestdagen voorbij zijn, gaan we terug naar het echte leven. Mogelijk met de vinger op de knip om die dure feesten letterlijk en figuurlijk te verteren. Het perfecte moment dus om te testen of je ook lekker kookt met budgetbier in plaats van met een goeie trappist. En dan hebben we het over Cara Pils ofwel de keizer van de huismerkbieren. 4,41 euro tel je neer voor een bak en nu is er ook een kookboek met Cara-recepten. Bedacht door een arts in opleiding. Dus zit het boek ook vooral in de studentikoze sfeer. [naar artikel]


21. Ottolenghi duikt in zijn voorraadkast en pimpt er deze drie gerechten mee (14/10/2021 - Het Belang van Limburg)

Het nieuwste kookboek van Yotam Ottolenghi en Noor Murad draait rond de voorraadkast. Omdat koken met dingen waarvan je al vergeten was dat je ze had, je vindingrijker maakt als kok. “En omdat er dan een lege plek ontstaat, met extra speelruimte.” [naar artikel]


22. Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Prikkelbare darmen kookboek’ van Michaël Sels en Heiko De Schepper + win 3 exemplaren (19/08/2023 - Gezond.be)

Weet jij – alweer – niet wat te koken dit weekend? En heb je deze keer écht geen zin om frieten te halen of pizza te laten leveren? Dan redden wij je met veel plezier uit de nood, door drie recepten uit ‘Prikkelbare darmen kookboek’ van Michaël Sels en Heike De Schepper te delen. Als […] Het bericht Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Prikkelbare darmen kookboek’ van Michaël Sels en Heiko De Schepper + win 3 exemplaren verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


23. Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Heerlijk simpel’ van Foodbag + win 3 exemplaren (17/12/2022 - Gezond.be)

Weet jij – alweer – niet wat te koken dit weekend? En heb je deze keer écht geen zin om frieten te halen of pizza te laten leveren? Dan redden wij je met veel plezier uit de nood, door drie recepten uit ‘Heerlijk simpel’ van Foodbag te delen. Als je nog inspiratie wil, hebben we […] Het bericht Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Heerlijk simpel’ van Foodbag + win 3 exemplaren verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


24. Hasseltse geneeskundestudent lanceert kookboek "Koken met Cara Pils": "Elk recept is meermaals getest" (01/12/2021 - VRT NWS)

Nog op zoek naar een kerstcadeautje? Dan is het kookboek ‘Koken met Cara Pils’ misschien wel iets voor onder de kerstboom. In het boek staan 26 recepten die allemaal één gemeenschappelijk ingrediënt hebben: Cara Pils, het huismerkbier van Colruyt. [naar artikel]


25. Sandra Bekkari’s favoriete herfstrecepten: “Mijn lasagne is een gezondere versie van het klassieke recept” (20/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Sandra Bekkari inspireert al 25 jaar menig landgenoot tot een gezondere levensstijl. Begin deze maand stelde de bevlogen auteur een tiende kookboek voor: Fast Food 3. Hou je potten en pannen in aanslag, want speciaal voor HLN Shop geeft Sandra drie recepten uit dit nieuwe kookboek prijs. Vandaag staat er lasagne op het menu. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!