De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Wit-Rusland gaat met Rusland gezamenlijke strijdmacht ontplooien

VRT NWS

10/10/2022 - 13:06

Wit-Rusland en Rusland gaan een gezamenlijke regionale strijdmacht op de been brengen. Dat heeft de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko aangekondigd. De beslissing is volgens Loekasjenko een reactie op wat hij "een toename van de spanningen aan de westelijke grenzen van het land" noemt. Hij beschuldigt Oekraïne er ook van een aanval voor te bereiden op Wit-Rusland.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Wit-Rusland en Rusland gaan gezamenlijke troepen ontplooien (10/10/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Wit-Rusland en Rusland zullen gezamenlijke troepen ontplooien. Dat zegt de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko. Hij geeft als reden dat de situatie aan de westelijke grenzen van Rusland en Wit-Rusland - officieel de Uniestaat van Rusland en Wit-Rusland - zou verslechteren.
  [naar artikel]
 2. Rusland en Wit-Rusland houden gezamenlijke militaire oefeningen “met nadruk op stedelijke oorlogsvoering” (08/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland en Wit-Rusland houden deze maand gezamenlijke luchtmachtoefeningen. De luchtdivisies die deel uitmaken van de samengevoegde legereenheden van beide landen oefenen van 16 januari tot 1 februari, meldt het Belarussische ministerie van Defensie.
  [naar artikel]
 3. Russische troepen arriveren in Wit-Rusland voor gezamenlijke “gevechtsoefeningen” (18/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  In Wit-Rusland zijn Russische troepen aangekomen om er in februari gezamenlijke gevechtsoefeningen te houden. Dat heeft de Wit-Russische minister van Defensie dinsdag verklaard. Over hoeveel manschappen het gaat, zei hij niet.
  [naar artikel]
 4. Wit-Rusland en Rusland houden militaire oefeningen: voorbode voor nieuw grondoffensief in Oekraïne? (16/01/2023 - VRT NWS)
  Vandaag houden Rusland en Wit-Rusland gezamenlijke militaire oefeningen. Oekraïne vreest dat daarmee vanuit Wit-Rusland een nieuw grondoffensief wordt voorbereid. Sinds begin dit jaar stuurde Rusland verschillende gevechtsvliegtuigen, helikopters en militaire transportvliegtuigen naar Wit-Rusland. De oefeningen van vandaag zijn puur defensief, klinkt het vanuit Wit-Rusland.
  [naar artikel]
 5. Rusland en Wit-Rusland starten militaire oefeningen aan Europese buitengrenzen (14/09/2017 - Knack)
  Rusland en Wit-Rusland zijn donderdag begonnen aan een gezamenlijke militaire oefening aan de grenzen met Polen en Litouwen. De operatie, 'Sapad-2017' (Westen-2017, red.), is volgens de Russen louter defensief, maar NAVO-bondgenoten spreken van een provocatie.
  [naar artikel]
 6. Rusland en Wit-Rusland zetten gezamenlijke militaire oefeningen voort, "wegens oplopende spanning in Oost-Oekraïne"  (20/02/2022 - VRT NWS)
  Rusland en Wit-Rusland zetten hun gezamenlijke militaire oefeningen, die normaal vandaag zouden aflopen, gewoon voort. Dat heeft de Wit-Russische minister van Defensie laten weten. De oefeningen worden voortgezet "wegens de toegenomen militaire activiteit aan de grens en escalatie in de Donbas-regio".
  [naar artikel]
 7. Wit-Rusland en Rusland ontplooien gezamenlijke troepen uit angst voor Oekraïense aanval: “Kiev wil tweede Krimbrug aanrichten” (10/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko verdenkt Oekraïne ervan plannen te smeden om zijn land aan te vallen. Dat heeft hij gezegd tegen staatspersbureau Belta. Om die reden heeft Loekasjenko met de Russische president Vladimir Poetin afgesproken om de militaire aanwezigheid bij de grenzen te vergroten.
  [naar artikel]
 8. VS bezorgd over gezamenlijke oefeningen van Russische en Wit-Russische troepen (18/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten hebben hun bezorgdheid uitgedrukt over gezamenlijke oefeningen van Rusland en Wit-Rusland. Dat heeft John Kirby, de woordvoerder van de Amerikaanse Nationale Veiligheidsraad, woensdag gezegd in Washington.
  [naar artikel]
 9. Polen wil 10.000 soldaten ontplooien aan grens met Wit-Rusland: “Moet afschrikkend effect hebben” (10/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Polen wil op termijn ongeveer 10.000 soldaten ontplooien aan zijn oostgrens met Wit-Rusland. Dat heeft de minister van Defensie aangekondigd. De militaire versterking moet een “afschrikkend” effect hebben, klinkt het.
  [naar artikel]
 10. Rusland en Wit-Rusland zetten militaire oefeningen voort (20/02/2022 - Knack)
  Wit-Rusland heeft zondag aangekondigd dat de gezamenlijke militaire oefeningen met Rusland worden voortgezet als gevolg van de toenemende spanningen in buurland Oekraïne. In principe hadden de oefeningen zondag beëindigd moeten worden.
  [naar artikel]
 11. VS: "Rusland ontplooit verboden raketten" (09/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten beschuldigen Rusland ervan een verboden rakettensysteem te ontplooien dat een bedreiging vormt voor de NAVO-alliantie. De
  [naar artikel]
 12. Rusland schuift nog meer troepen door naar Wit-Rusland, ook vandaag weer diplomatiek overleg over Oekraïne (18/01/2022 - VRT NWS)
  Rusland gaat ook vandaag voort met het verplaatsen van troepen vanuit onder meer het verre oosten van het land naar het grondgebied van bondgenoot Wit-Rusland. Naar eigen zeggen voor gezamenlijke militaire oefeningen, maar Oekraïne vreest dat Rusland mogelijk ook vanuit die kant een inval wil inzetten. Intussen gaat het diplomatiek overleg over Oekraïne voort, met vandaag onder meer een ontmoeting tussen de Duitse en Russische minister van Buitenlandse Zaken.
  [naar artikel]
 13. Europa betaalt voor strijdmacht van Sahellanden in Afrika (06/06/2017 - De Redactie)
  De Europese Unie is bereid om 50 miljoen euro te betalen ter ondersteuning van een nieuwe gemeenschappelijke strijdmacht tegen het terrorisme in Noord-Afrika. Het gaat om vijf landen uit de Sahelregio die troepen in die nieuwe strijdmacht gaan samenbrengen.
  [naar artikel]
 14. Russisch spierballengerol aan grens met EU (14/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland en Wit-Rusland zijn vandaag begonnen aan een gezamenlijke militaire oefening aan de grenzen met Polen en Litouwen. De operatie,
  [naar artikel]
 15. Live - Wit-Rusland kondigt ‘gezamenlijke troepenmacht’ met Rusland aan • 75 raketten afgevuurd op Oekraïense steden (10/10/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 16. Rusland en Servië voor militaire oefeningen naar Wit-Rusland (08/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Russische en Servische strijdkrachten zullen deze week deelnemen aan gezamenlijke militaire oefeningen met het leger van Wit-Rusland. De Russische...
  [naar artikel]
 17. Russische troepen arriveren in Wit-Rusland voor gezamenlijke “gevechtsoefeningen” (18/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In Wit-Rusland zijn Russische troepen aangekomen om er in februari gezamenlijke gevechtsoefeningen te houden. Dat heeft de Wit-Russische minister van Defensie meegedeeld. Over hoeveel manschappen het gaat, is niet duidelijk. Volgens de minister worden de oefeningen gehouden met het oog op de moeilijke politieke en militaire situatie in de wereld en de oplopende spanningen met het Westen en Oekraïne. Hij voegde er nog aan toe dat het gaat om “geïmproviseerde” oefeningen.
  [naar artikel]
 18. Rusland: "Bijna deal met VS over gezamenlijke militaire actie Aleppo" (15/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland en de VS hebben bijna overeenstemming bereikt over een gezamenlijke militaire operatie tegen militanten in de Syrische stad Aleppo. Dat
  [naar artikel]
 19. Rusland en Turkije beginnen met gezamenlijke patrouilles in provincie Idlib (15/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland en Turkije zijn vandaag begonnen aan gezamenlijke patrouilles in de provincie Idlib, in het noordwesten van Syrië. Dat melden de Russische...
  [naar artikel]
 20. Europese Unie bereidt opnieuw creatie eigen strijdmacht voor (17/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Europese Unie bereidt opnieuw creatie eigen strijdmacht voor Tegen het midden van dit decennium moet de Europese Unie een gezamenlijke strijdmacht van maximaal 5.000 soldaten hebben gevormd om in een reeks crisissen te kunnen ingrijpen zonder op assistentie van de Verenigde Staten beroep te moeten doen. Dat is de boodschap van het plan “EU Rapid Deployment Capacity” waaraan de ministers van Defensie en […] Lees dit artikel: Europese Unie bereidt opnieuw creatie eigen strijdmacht voor
  [naar artikel]
 21. AstraZeneca en Rusland combineren hun coronavaccins (11/12/2020 - Express)
  De Britse farmagroep AstraZeneca en Rusland hebben vrijdag gezamenlijke klinische tests aangekondigd waarbij hun kandidaat-vaccins tegen het nieuwe coronavirus worden... The post AstraZeneca en Rusland combineren hun coronavaccins appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 22. Russische troepen blijven ‘zo lang als nodig’ in Wit-Rusland (21/02/2022 - De Morgen)
  De gezamenlijke militaire oefeningen van Rusland en Wit-Rusland rond Oekraïne worden verlengd. Dat verhoogt niet alleen de druk op de Oekraïense regering, maar ook op de Baltische landen. Die dringen daarom aan op versterking met Amerikaanse mankrachten en materieel.
  [naar artikel]
 23. Rusland en Wit-Rusland organiseren grootschalige militaire oefeningen aan Oekraïense grens (10/02/2022 - Express)
  Rusland en Wit-Rusland beginnen vandaag aan gezamenlijke militaire oefeningen. Gedurende tien dagen zullen de landen onder meer dichtbij de Oekraïense grens hun wapens testen. Rusland voert de spanning met buurland Oekraïne donderdag nogmaals op. Hoewel Poetin ontkent dat hij Oekraïne wil binnenvallen, heeft hij een troepenmacht van meer dan 100.000 man aan de grens geparkeerd. […]
  [naar artikel]
 24. Europese leiders “vastberaden om druk op Rusland en Wit-Rusland verder op te voeren”: EU-top gaat vrijdag verder (11/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Europese leiders zijn “vastberaden om de druk op Rusland en Wit-Rusland verder op te voeren”. Dat staat in een gezamenlijke verklaring die afgelopen nacht werd verspreid, na afloop van de eerste dag van de informele Europese top in Versailles. De EU-landen “staan klaar om snel verdere sancties op te leggen”, klinkt het daarin. De Raad komt vrijdag om 10 uur opnieuw bijeen.
  [naar artikel]
 25. Rusland gaat tactische kernwapens plaatsen in Wit-Rusland (25/03/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Rusland zal tactische kernwapens plaatsen in Wit-Rusland. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin zaterdag aangekondigd op de staatstelevisie. Volgens Poetin zou Rusland daarmee geen internationale verdragen schenden.
  [naar artikel]
 26. Rusland gaat tactische kernwapens plaatsen in Wit-Rusland (25/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  Rusland zal tactische kernwapens plaatsen in Wit-Rusland. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin zaterdag aangekondigd op de staatstelevisie. Volgens Poetin zou Rusland daarmee geen internationale verdragen schenden.
  [naar artikel]
 27. Rusland gaat tactische kernwapens plaatsen in Wit-Rusland (25/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland zal tactische kernwapens plaatsen in Wit-Rusland. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin aangekondigd op de staatstelevisie. Volgens Poetin zou Rusland daarmee geen internationale verdragen schenden.
  [naar artikel]
 28. Adviseur van Zelensky noemt Wit-Rusland “nucleaire gevangene” van Rusland (26/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Een topadviseur van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky zegt dat Wit-Rusland een nucleaire gevangene is geworden van Rusland nu Rusland kernwapens in Wit-Rusland wil stallen. Rusland maakte deze beslissing gisteren bekend nadat de presidenten van beide landen tot een overeenkomst waren gekomen.
  [naar artikel]
 29. Antony Blinken, buitenlandminister VS: 'Ons doel is niet om China te beteugelen' (02/07/2021 - Knack)
  Volgens Antony Blinken, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, is een gezamenlijke westerse aanpak van autocratische regimes als Rusland en China essentieel. 'We staan open voor onderhandelingen met Rusland, maar de vraag is of Rusland daar voor openstaat.'
  [naar artikel]
 30. Rusland blokkeert VN-akkoord kernontwapening (27/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland heeft vrijdag (lokale tijd) de goedkeuring verhinderd van een gezamenlijke verklaring aan het einde van de VN-herzieningsconferentie van het verdrag over de non-proliferatie van kernwapens (NPV). Moskou noemde delen van de tekst ‘schaamteloos politiek’.
  [naar artikel]
 31. Rusland en China kondigen militaire manoeuvres aan voor top Xi-Poetin (25/04/2019 - Metro)
  China en Rusland houden gezamenlijke militaire manoeuvres voor de kust van Qingdao, dat heeft het ministerie van Defensie in Peking vandaag meegedeeld. De manoeuvres vinden plaats tussen 29 april en 4 mei en moeten beide landen helpen bij de voorbereiding van een gezamenlijke reactie op maritieme bedreigingen. Het nieuws over de gezamenlijke militaire oefening komt voor het bezoek van de Russische president Vladimir Poetin, die in de marge van het Belt and Road-forum voor internationale samenwerking (BRFIC) in Peking morgen een ontmoeting heeft gepland met de Chinese president Xi Jinping. Dat melden de Russische staatsmedia. Bron: Belga   Het bericht Rusland en China kondigen militaire manoeuvres aan voor top Xi-Poetin verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. NAVO ontplooit eenheden van snelle reactiemacht ter afschrikking van Rusland (25/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  De NAVO gaat eenheden van haar snelle reactiemacht (Nato Response Force, NRF) ontplooien ter afschrikking van Rusland en “om te reageren op elke onvoorziene omstandigheid”. Dat heeft secretaris-generaal Jens Stoltenberg vrijdagavond aangekondigd na een buitengewone online top van de staats- en regeringsleiders van de alliantie. Het is de eerste keer dat de NRF gebruikt wordt in het kader van collectieve veiligheid. Ook België zal deelnemen, zei premier De Croo vrijdag.
  [naar artikel]
 33. Pentagon: 'Niet terreur, maar Rusland en China voortaan voornaamste bedreiging voor VS' (31/03/2018 - Knack)
  Het Amerikaanse ministerie van Defensie wil de NAVO-alliantie versterken, maar vraagt ook meer militaire investering van partners, zo blijkt uit een vierjaarlijkse strategische planning van het Pentagon. China en Rusland nemen de plaats in van terreurgroepen als belangrijkste bedreiging voor de VS. Om die in te dijken, moet de strijdmacht 'dodelijker' worden, klinkt het.
  [naar artikel]
 34. Ministers van Sport Westerse landen vragen volledige uitsluiting van Rusland en Wit-Rusland in internationale federaties (06/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  De ministers van Sport van 35 westerse landen hebben in een gezamenlijke mededeling de volledige uitsluiting van Rusland, Wit-Rusland en hun officials gevraagd bij internationale federaties.
  [naar artikel]
 35. Rusland gaat kernwapens in Wit-Rusland opstellen bij grens met Polen (03/04/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Rusland zal de tactische kernwapens die het in maart aankondigde in Wit-Rusland te plaatsen, stationeren nabij de grens tussen Wit-Rusland en Polen. Dat zei de Russische ambassadeur in Minsk, Boris Gryzlov, zondag. Hij voegde eraan toe dat de bunkers die nodig zijn voor de opslag van de Russische kernwapens op 1 juli klaar moeten zijn.
  [naar artikel]
 36. Rusland gaat kernwapens in Wit-Rusland opstellen bij grens met Polen (02/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland zal de tactische kernwapens die het in maart aankondigde in Wit-Rusland te plaatsen, stationeren nabij de grens tussen Wit-Rusland en Polen. Dat zei zondag de Russische ambassadeur in Minsk, Boris Grizlov. Hij voegde eraan toe dat de bunkers die nodig zijn voor de opslag van de Russische kernwapens op 1 juli klaar moeten zijn.
  [naar artikel]
 37. Rusland gaat kernwapens in Wit-Rusland opstellen bij grens met Polen (03/04/2023 - VRT NWS)
  Rusland zal de tactische kernwapens die het in maart aankondigde in Wit-Rusland te plaatsen, stationeren nabij de grens tussen Wit-Rusland en Polen. Dat heeft de Russische ambassadeur in Minsk, Boris Gryzlov, gezegd. Hij voegt eraan toe dat de bunkers die nodig zijn voor de opslag van de Russische kernwapens op 1 juli klaar moeten zijn.
  [naar artikel]
 38. De nieuwe maanrace gaat van start: Rusland en China slaan handen in elkaar om maanbasis te ontwikkelen (09/03/2021 - Express)
  Rusland en China ondertekenden dinsdag een memorandum van overeenstemming voor de gezamenlijke bouw van een ruimtestation op de maan, dat maakte het Russische ruimteagentschap Roscosmos op dinsdag bekend. Roscosmos liet weten dat de maanbasis een ‘een complex van experimentele onderzoeksfaciliteiten zal worden, op het maanoppervlak en/of in een baan rond de maan’. De voornaamste functie van het […] The post De nieuwe maanrace gaat van start: Rusland en China slaan handen in elkaar om maanbasis te ontwikkelen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 39. Rusland gaat aan Wit-Rusland raketten leveren die kernkoppen kunnen dragen (25/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland gaat in de komende maanden aan buurland en bondgenoot Wit-Rusland raketten leveren die kernkoppen kunnen dragen. Dat heeft president Vladimir Poetin aangekondigd.
  [naar artikel]
 40. Rusland gaat aan Wit-Rusland raketten leveren die kernkoppen kunnen dragen (26/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Rusland gaat in de komende maanden aan buurland en bondgenoot Wit-Rusland raketten leveren die kernkoppen kunnen dragen. Dat heeft president Vladimir Poetin aangekondigd.
  [naar artikel]
 41. Rusland gaat tactische kernwapens plaatsen in Wit-Rusland: gevaarlijke escalatie of nieuw rondje blufpoker? (26/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  Rusland gaat tactische kernwapens plaatsen in Wit-Rusland, zo verklaarde president Vladimir Poetin zaterdag op de Russische staatstelevisie. Gaat het hier om een gevaarlijke escalatie in de oorlog met Oekraïne of om een rondje blufpoker, bedoeld om het Westen schrik aan te jagen?
  [naar artikel]
 42. Van videogames tot luxehorloges: Zara is de volgende multinational die zich terugtrekt uit Rusland (05/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Inditex kondigt vandaag aan dat het de 502-winkels van keten Zara in Rusland gaat sluiten. Ook de webshop gaat dicht. Met die aankondiging wordt de al uitgebreide lijst van multinationals die Rusland links laten liggen weer wat langer. Een overzicht.
  [naar artikel]
 43. Rusland en Wit-Rusland beginnen gemeenschappelijke militaire oefeningen (10/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De legers van Rusland en Wit-Rusland zijn donderdag begonnen met gemeenschappelijke militaire oefeningen in Wit-Rusland. De manoeuvres zullen 10 dagen duren, zo heeft Moskou laten weten.
  [naar artikel]
 44. AstraZeneca en Rusland willen hun vaccins combineren. Doel? “Betere immunologische reactie” (11/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse farmaceut AstraZeneca en Rusland hebben gezamenlijke klinische tests aangekondigd waarbij hun kandidaat-vaccins tegen het nieuwe coronavirus worden gecombineerd.
  [naar artikel]
 45. Poetin en Loekasjenko streven naar integratie van de economieën van Rusland en Wit-Rusland (10/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Poetin en Loekasjenko streven naar integratie van de economieën van Rusland en Wit-Rusland Russisch president Vladimir Poetin en de Wit-Russische leider Aleksandr Loekasjenko zaten donderdagavond samen in de aanloop naar grootscheepse gezamenlijke militaire oefeningen. Zij verklaarden achteraf dat er vooruitgang werd geboekt bij de integratie van de economieën van de twee landen. Poetin zei donderdagavond laat dat de twee leiders waren overeengekomen het macro-economisch beleid van de landen […] Lees dit artikel: Poetin en Loekasjenko streven naar integratie van de economieën van Rusland en Wit-Rusland
  [naar artikel]
 46. Russische troepen arriveren in Wit-Rusland voor gezamenlijke ‘gevechtsoefeningen’: dit is wat we nu weten (18/01/2022 - De Morgen)
  Rusland zou al meer dan 100.000 troepen verzameld hebben aan de grensregio met Oekraïne, officieel voor gezamenlijke ‘gevechtsoefeningen’ met het Wit-Russische leger. Het land dreigt met militaire actie als het Westen niet aan zijn eisen voldoet, en zegt dat zijn geduld op is. De VS waarschuwen intussen voor ongeziene sancties. Hoe groot is het risico op oorlog? En wat staat er op het spel?
  [naar artikel]
 47. Gastland Indonesië vraagt G20 om flexibiliteit jegens Rusland (14/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Indonesische politici vragen Westerse landen die lid zijn van de G20 om hun kritiek op Rusland terug te schroeven, dit met het doel alsnog tot een gezamenlijke slotverklaring te komen tijdens de G20-top die deze week op Bali plaatsvindt, meldt Politico op basis van diplomatieke bronnen.
  [naar artikel]
 48. Exodus van Japanse automakers in Rusland: Mazda overweegt exit na Toyota (25/09/2022 - Express)
  Mitsubishi, Nissan, Toyota en Mazda schakelen hun productie in Rusland trapsgewijs af. De gezamenlijke exit draagt gevolgen voor de gehele autosector in de EU. De Japanse autobouwer Mazda denkt eraan om zijn productie in Rusland volledig te staken. Mazda maakt wagens in het oostelijke Vladivostok in samenwerking met de Russische producent Sollers. Onderdelen arriveren er […]
  [naar artikel]
 49. Testte Rusland een ruimtewapen? Volgens de Amerikanen en Britten wel (24/07/2020 - VRT NWS)
  Het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten beschuldigden Rusland ervan een test te hebben uitgevoerd met een ruimtewapen dat satellieten kan vernietigen. Het gaat om een “ernstige en reële bedreiging”, die ingaat tegen “het vreedzame gebruik van de ruimte”. Rusland spreekt tegen dat het om een wapen gaat.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy