As-Niel beslist derby tegen Opglabbeek in vijf dolle minuten: “Harde beslissingen nemen”

16/10/2022 - 13:50
"Het burenduel tussen Opglabbeek (2B) en As-Niel ontpopte zich vóór rust tot een spektakelstuk pur sang. Met een vroeg doelpunt, een waanzinnige ommekeer en een donkerrood karton. De bezoekers legden de derby met drie goals in vijf minuten in een beslissende plooi."

1. As-Niel en Opglabbeek A tevreden met puntje in uitgeregende derby (15/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Zowel As-Niel (2B) als Opglabbeek A schrijven één puntje bij op hun conto na een vooral uitgeregende derby. Foglia (knappe schuiver) en Simone (perfecte kopbal) zorgden voor de treffers en zo konden beide supportersgroepen tevreden de kantine opzoeken. [naar artikel]

2. Thibo Didden kopt Louwel naar derbywinst tegen Opglabbeek: “Ons seizoen is nu al geslaagd” (10/12/2023 - Het Belang van Limburg)

Voetbal, een feest! Dolle vreugde bij Louwel na de late winning goal van Thibo Didden in de Oudsbergse derby tegen Opglabbeek: 3-2. “Als je deze voetbalbeleving ziet, dan maakt het me blij en trots dat we dit hier in Louwel hebben kunnen realiseren. De cirkel is rond”, klonk het bij Louwel-voorzitter Stefan Hendriks die op het einde van het seizoen de scepter zal doorgeven. [naar artikel]

3. Opglabbeek-doelman houdt As-Niel van de gelijkmaker (05/09/2021 - Het Belang van Limburg)

In een partij met twee gezichten hield Opglabbeekse goalie Elpidio Orlando As-Niel van de gelijkmaker. “Net als rode wijn word ik beter met de jaren”, lacht de 39-jarige doelman. Thuisploeg Opglabbeek won met 1-0. [naar artikel]

4. Antwerp pakt de zege in de Antwerpse derby na dolle slotfase (19/08/2017 - Het Laatste Nieuws)

Antwerp heeft de Antwerpse derby tegen KV Mechelen met 1-2 gewonnen na een dolle slotfase. KV Mechelen leek er enkele minuten voor tijd een [naar artikel]

5. Vijf dolle minuten volstaan voor Napoli tegen Lazio, met deze parel van Mertens als absoluut orgelpunt (20/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

In Italië volstonden vijf dolle minuten voor Napoli bij Lazio (1-4). Stefan De Vrij had de thuisploeg in de eerste helft op voorsprong gezet, [naar artikel]

6. Dit was het voetbalweekend in tweede provinciale B (28/11/2021 - Het Belang van Limburg)

Dank zij een hardbevochten 1-2-overwinning bij ’s Herenelderen heeft koploper Meeuwen haar voorsprong uitgebouwd tot tien punten op Hoepertingen, dat nog onnodig bibbergeld betaalde in Vlijtingen (3-4). Hoeselt ging de boot in bij Landen (2-0). Landen en Boorsem (3-1 tegen Elen) sluipen dichterbij de top vijf. Ook DH Jeuk zet zijn ongeslagen reeks verder, na een 1-2-overwinning bij As-Niel. Gruitrode vermorzelde Henis en komt nu op gelijke hoogte met Gravelo dat kansloos verloor tegen Kolmont (0-3). Charlie Vanempten (foto) scoorde tweemaal in twee minuten. De derby Louwel-Opglabbeek werd uitgesteld wegens corona. [naar artikel]

7. Jong Meeuwen mist kans om Opglabbeek B onder druk te zetten in titelrace: “We moeten ons opmaken voor de eindronde” (17/03/2024 - Het Belang van Limburg)

In de titelclash in 4D hielden Jong Meeuwen en Opglabbeek B elkaar met 1-1 in evenwicht. Met nog vijf speeldagen te gaan houdt Opglabbeek B zo virtueel vijf punten voorsprong. “Nog te vroeg om van de titel te spreken. We moeten de focus houden”, houdt Opglabbeek B trainer Gummieny zijn troepen scherp. [naar artikel]

8. Crisisvergadering na geweld in Parijs: Macron wil “harde beslissingen” om zelfde scenario in toekomst te voorkomen (17/03/2019 - Het Laatste Nieuws)

President Macron wil “sterke, complementaire beslissingen” nemen om te voorkomen dat het protest van de gele hesjes nog dergelijke gewelddadige... [naar artikel]

9. Vijf dolle minuten volstaan voor Napoli, met deze parel van Mertens als absoluut orgelpunt (20/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

10. Drie dolle Brusselse minuten nekken sterke leider Genk: voorsprong slinkt tot vijf punten (12/03/2023 - Het Belang van Limburg)

Net zoals tegen Antwerp verloor leider KRC Genk onverdiend een topper in eigen huis. Twee goals in drie dolle minuten leverden een taai Union een 1-2-zege op, die de kloof met de eerste plek terugbrengt tot vijf punten. [naar artikel]

11. Kan Wellen in Limburgse derby stunten tegen Tongeren? “Onze thuisreputatie kan nog steeds tellen” (02/12/2023 - Het Belang van Limburg)

Komende zaterdag nemen Wevoc Wellen en Davoc Tongeren het tegen elkaar op in een rasechte Limburgse derby. “Het is en blijft en derby, daarin kan alles”, weet Wellens manager Michel Groven. “Er zal veel volk en lawaai zijn, dat kan een wedstrijd grondig beïnvloeden.” [naar artikel]

12. Duur puntenverlies voor As-Niel en Turkse FC in degradatie- en promotiestrijd in 2B (07/04/2024 - Het Belang van Limburg)

Ondanks een 2-0 voorsprong moest As-Niel tegen Turkse FC toch vrede nemen met een 2-2 gelijkspel. Zowel in de strijd tegen de degradatie (As-Niel) als voor de top vijf (Turkse FC) duur puntenverlies. [naar artikel]

13. Heviger As-Niel wint overtuigend van buur Louwel (13/03/2022 - Het Belang van Limburg)

As-Niel United (2A) pakte zaterdagavond drie broodnodige en verdiende punten tegen Louwel: 3-0. De bezoekers openden nochtans het sterkst, maar Meyers, Simone en Hendrikx maakten het verschil voor een heviger en efficiënter As-Niel. De thuisploeg zet woensdag ‘operatie redding’ verder tegen Opglabbeek, terwijl Louwel de eindronde als objectief houdt. [naar artikel]

14. Eli Iserbyt wint in Niel na dolle finale tegen Toon Aerts: “Ondanks lekke band draaide het nog goed uit” (11/11/2021 - Het Laatste Nieuws)

Eli Iserbyt heeft de Jaarmarktcross in Niel gewonnen na een spannende finale. De West-Vlaming speelde meerdere keren haasje-over met Toon Aerts, maar wist het laken toch naar zich toe te trekken met een lange sprint (waarbij hij heel even van z'n lijn afweek). [naar artikel]

15. Tien doelpunten kruiden streekderby tussen Jeuk en Landen: “Zo horen derby’s te zijn” (05/02/2023 - Het Belang van Limburg)

De derby tussen Jeuk en Landen leverde vooral in de eerste helft een ongezien spektakel op. In de eerste knotsgekke vijfenveertig minuten vlogen ale doelpogingen tegen de netten. “Dit was een derby zoals een derby behoort te zijn”, lachte Jeuk-kapitein Rob Brummans. [naar artikel]

16. Heers beslist topper tegen Zelem met twee goals in twee minuten (20/03/2022 - Het Belang van Limburg)

Leider Heers (4C) won zondag de kansarme topper tegen eerste achtervolger E. Zelem dankzij twee doelpunten in twee dolle minuten. Kristof Vanhaeren was goed voor een goal en een assist. “Maar we gooien de handdoek nog niet”, klonk Zelem-coach Sven Geyskens strijdvaardig na de 2-1-nederlaag. [naar artikel]

17. Bocholt met noodploeg in derby tegen Belisia: “Ik had me een ander competitieslot gedroomd” (15/03/2024 - Het Belang van Limburg)

Vijf, misschien zelfs zes spelers moet Bocholt zaterdag missen in de derby tegen Belisia. “Tegen zoveel pech sta je machteloos”, zucht coach Yves Beckers. [naar artikel]

18. Huisref Tim Pots vond spelleiding in Brugse derby helemaal correct: “Arbitrage in geest van intense wedstrijd” (19/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Veel discutabele fases, maar geen foute beslissingen van de wedstrijdleiding in de Brugse derby tussen Cercle en Club Brugge volgens Tim Pots. Onze huisref kon zich in alle beslissingen van ref Lardot en VAR De Cremer vinden. “Er werd geleid in de geest van een intense wedstrijd die nooit brutaal werd.” [naar artikel]

19. Derby Louwel-Opglabbeek opnieuw uitgesteld (07/12/2021 - Het Belang van Limburg)

De Oudbergense derby tussen Louwel (2B) en Opglabbeek A gaat woensdagavond niet door. De wedstrijd wordt voor een tweede keer uitgesteld wegens corona. [naar artikel]

20. KIJK. “Match wordt beslist op grasmat, niet in de tribunes”: RWDM, dat 50.000 euro boete krijgt, speelt woensdag nog resterende vijf minuten (22/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

Voor amper vijf minuutjes moet Eupen woensdag nog naar Molenbeek afzakken om de gestaakte wedstrijd tegen RWDM af te werken. En dat heeft alles te maken met een nieuw reglement van de Pro League. CEO Lorin Parys: “Een match wordt beslist op de grasmat, niet in de tribunes.” [naar artikel]

21. Tongeren kan pas in laatste vijf minuten afstand nemen van Hasselt (24/02/2023 - Het Belang van Limburg)

In Top Divisie 2B hielden Hasselt en Tongeren elkaar lange tijd in evenwicht. Pas in de laatste minuten kon Tongeren - met vrijworpen van Yoann Hertay - afstand nemen in de derby: 64-71. [naar artikel]

22. Assist van De Bruyne biedt geen soelaas: Manchester United haalt achterstand in vijf minuten op en wint derby van stadsgenoot City (14/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Manchester United heeft zaterdagmiddag aan het langste eind getrokken in de derby tegen stadsgenoot City. Man City kwam weliswaar op voorsprong nadat Kevin de Bruyne weer eens met een assist uitpakte, maar de thuisploeg zette de wedstrijd in vijf minuten nog naar haar hand. Eindstand: 2-1. [naar artikel]

23. Drie goals in vier minuten! Diepenbeek beslist topper tegen Landen na rust: 4-2 (22/10/2023 - Het Belang van Limburg)

Diepenbeek (tweede provinciale A) won de topper tegen Landen met 4-2. De thuisploeg maakte het verschil in vier dolle minuten. [naar artikel]

24. Standard wordt alleen tweede na vijf dolle minuten tegen KV Kortrijk (20/09/2020 - Het Laatste Nieuws)

• Aftrap 16u [naar artikel]

25. Voorzitter Merola trapt Kabouters Opglabbeek naar derbywinst tegen Louwel (23/12/2021 - Het Belang van Limburg)

Louwel en Opglabbeek hebben ondanks een zeer moeilijk bespeelbaar veld de talrijk opgekomen fans een mooie derby geserveerd. De Kabouters kwamen 0-2 voor, maar Louwel kwam terug tot 2-2 en miste een strafschop voor 3-2. Merola besliste de derby in het voordeel van de bezoekers na een knappe solo vanop de flank. [naar artikel]