Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Jeroen Meus gaat voor 100 vegetarische recepten in nieuw kookboek ‘Groentekost’: “Met groenten kan je veel creatiever zijn dan met braadworst”

26/10/2022 - 11:18
"De ‘Dagelijkse Kost’ van Jeroen Meus bestaat al sinds 2010 meestal uit een klassiek stukje vlees, een patatje en goed wat boter. Nu verrast hij met ‘Groentekost’, een volledig vegetarisch kookboek. “Toch zitten er al sinds week één groentegerechten tussen mijn recepten", vertelt Meus. “Van groentestoemp tot champignon-kaaskroketten, zo moeilijk is dat allemaal niet.” HLN Eten sprak de chef en deelt drie exclusieve recepten uit het boek."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Groentekost’ van Jeroen Meus + win 5 exemplaren (12/11/2022 - Gezond.be)

Weet jij – alweer – niet wat te koken dit weekend? En heb je deze keer écht geen zin om frieten te halen of pizza te laten leveren? Dan redden wij je met veel plezier uit de nood, door drie recepten uit ‘Groentekost’ van Jeroen Meus te delen. Als je nog inspiratie wil, hebben we […] Het bericht Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Groentekost’ van Jeroen Meus + win 5 exemplaren verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


2. Dagelijkse kost van Jeroen Meus op tafel vanavond? 3 recepten uit zijn nieuwste boek om er werk van te maken (26/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

De ‘Dagelijkse Kost’ van Jeroen Meus bestaat al sinds 2010 meestal uit een klassiek stukje vlees, een patatje en goed wat boter. Nu verrast hij met ‘Groentekost’, een volledig vegetarisch kookboek. “Toch zitten er al sinds week één groentegerechten tussen mijn recepten", vertelt Meus. “Van groentestoemp tot champignon-kaaskroketten, zo moeilijk is dat allemaal niet.” HLN Eten sprak de chef en deelt drie exclusieve recepten uit het boek. [naar artikel]


3. Jeroen Meus goes veggie en maakt in nieuw boek geen ‘Dagelijkse kost’ maar ‘Groentekost’: “Maar als ik zin heb in steak, maak ik steak” (26/10/2022 - Gazet van Antwerpen)

Een goei kotelet, in goe wa boter. Met boontjes. Ook gebakken in goe wa boter. Zo kennen we de ‘Dagelijkse kost’ van Jeroen Meus (44) al twaalf jaar. Maar in zijn nieuwe boek zal je geen koteletten vinden. In Groentekost kookt Jeroen vegetarisch. Of hij het vlees ooit voorgoed links zal laten liggen? “Als ik zin heb in een steak, dan bak ik een steak.” [naar artikel]


4. Jeroen Meus gaat veggie: “De eerste keer dat ik kikkererwten zag, wilde ik er enkel mee knikkeren” (26/10/2022 - Het Belang van Limburg)

Een goei kotelet, in goe wa boter. Met boontjes. Ook gebakken in goe wa boter. Zo kennen we de ‘Dagelijkse Kost’ van Jeroen Meus (44) al twaalf jaar. Geen koteletten in zijn nieuw boek Groentekost. Jeroen kookt vegetarisch. “Ik zou het kunnen, maar ik zal het nooit worden. Als ik zin heb in een steak, dan bak ik een steak.” [naar artikel]


5. Jeroen Meus lanceert nieuw kookboek, in primeur een eerste recept (29/09/2016 - Het Laatste Nieuws)

Het heeft twee jaar moeten rijpen, maar het nieuwe kookboek van Jeroen Meus is er. 100 recepten die allemaal draaien rond koken met gezond [naar artikel]


6. ‘Groentekots’: Nederlandse webshop adverteert voor nieuw boek van Jeroen Meus (25/10/2022 - Het Belang van Limburg)

De Nederlandse webshop BookSpot had goede bedoelingen toen het ter promotie van het nieuwe kookboek van Jeroen Meus een mail uitstuurde. Alleen verslikten hun klanten zich wellicht in hun middagmaal. In plaats van de correcte titel ‘Groentekost’ prijkte bovenaan de mail ‘Groentekots’. Toch iets minder smakelijk, als je het ons vraagt. [naar artikel]


7. “Mijn keuze heeft ook de levens van mijn vrouw en zoon mee bepaald”: Jeroen Meus brengt 30ste kookboek uit (12/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een vaste waarde op televisie én in de boekenkast: Jeroen Meus (45) roert al 13 jaar in de potten in ‘Dagelijkse Kost’ en brengt nu ook z’n 30ste kookboek uit. Maar Meus is zoveel boeken en afleveringen later een veranderd man: “Ik ben geëvolueerd. Als chef én mens.” Dat heeft alles te maken met zoontje Georges en het verlies van zijn broer, zo vertelt hij in ‘Primo’. [naar artikel]


8. Ook Jeroen Meus schrapt vlees in zijn nieuwste kookboek: waarom zit vegetarisch koken (én eten) zo in de lift? (26/10/2022 - VRT NWS)

Wie houdt van een sappige biefstuk of een vol-au-vent op grootmoeders wijze, zal zijn genoegen niet vinden in het nieuwste kookboek van Jeroen Meus. De kok zal vanaf nu niet énkel vegetarisch koken, maar in zijn nieuwste boek - "Groentekost" - staan enkel gerechten zonder vis of vlees. Dat is geen verrassing voor Yves Segers, expert agrarische en voedselgeschiedenis aan de KU Leuven. "Meus volgt het voorbeeld van andere bekende koks zoals Jamie Oliver en Yotam Ottolenghi." [naar artikel]


9. “Georges wil niet meer in 'Dagelijkse kost' komen”: Jeroen Meus al 21 jaar te zien op tv (12/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een vaste waarde op televisie én in de boekenkast: Jeroen Meus (45) roert al 13 jaar in de potten in ‘Dagelijkse Kost’ en brengt nu ook z’n 30ste kookboek uit. Maar Meus is zoveel boeken en afleveringen later een veranderd man: “Ik ben geëvolueerd. Als chef én mens.” Dat heeft alles te maken met zoontje Georges en het verlies van zijn broer, zo vertelt hij in ‘Primo’. [naar artikel]


10. Jeroen Meus drinkt ‘cobraspeeksel’ in eerste aflevering ‘De mosterd van Meus’: “Terwijl ik enorme slangenfobie heb” (05/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Waar haalt Jeroen Meus (45) de mosterd vandaan na 14 seizoenen ‘Dagelijkse kost’? In ‘De mosterd van Meus’ trekt hij de wereld rond op zoek naar culinaire inspiratie, elke maandagavond op VRT 1. Ook ‘Dagelijkse kost’ staat in het teken van Jeroen zijn rondreis. Zo zal hij zes weken lang lokale kost klaarmaken in onder andere Zweden, Georgië en Schotland. [naar artikel]


11. Jeroen Meus: “Ik wil een goeroe worden voor iedereen die niet mee wil zijn” (08/12/2018 - De Morgen)

De meest succesvolle tv-kok van Vlaanderen heeft een nieuw boek uit. Winterkost serveert 75 recepten op maat van het donkerste seizoen.?Een babbel met Jeroen Meus én natuurlijk een voorsmaakje. [naar artikel]


12. Jeroen Meus trekt naar het buitenland in ‘De mosterd van Meus’: “Ik wil tegen de kijker zeggen: kom, efkes 50 minuten escapisme” (03/03/2024 - Gazet van Antwerpen)

In ‘De mosterd van Meus’ trekt Vlaanderens bekendste tv-kok naar het buitenland. Verwacht geen exotische variant van botersaus-met-extra-boter, Jeroen Meus (45) vindt vooral ontroering in de kunst van zijn vak. [naar artikel]


13. Jeroen Meus trekt naar het buitenland in ‘De mosterd van Meus’: “Opgelegde dennenappels uit Georgië, dat smaakt verrassend goed” (03/03/2024 - Het Belang van Limburg)

In ‘De mosterd van Meus’ trekt Vlaanderens bekendste tv-kok naar het buitenland. Verwacht geen exotische variant van botersaus-met-extra-boter, Jeroen Meus (45) vindt vooral ontroering in de kunst van zijn vak. [naar artikel]


14. “Magnifiek”: Jeroen Meus houdt het niet droog als hij nummer hoort opgedragen aan zijn broer (21/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

“Ik ging nochtans niet wenen”, sputtert Jeroen Meus (45) nog in muziekprogramma ‘Ik vraag het aan’. Maar Dana Winner zorgde er met haar versie van Cyndi Lauper’s ‘All Through the Night’ toch voor. Jeroen kent het nummer via zijn overleden broer Wim. [naar artikel]


15. Niet Jeroen Meus of Pascale Naessens, maar deze drie onbekende vrouwen zijn de best gelezen chefs van ons land (10/12/2022 - Het Nieuwsblad)

Vraag op de markt wie de meest ‘gelezen’ chefs van het land zijn, en het antwoord zal wellicht ‘Jeroen Meus’ of ‘Piet Huysentruyt’ zijn. Fout. Niemand klopt de drie chefs van Colruyt. Maak kennis met twee keer Sophie en één keer Valerie. Elke twee weken goed voor twintig recepten in twee miljoen brievenbussen. Met hun pronkstuk als meest recente: de feestfolder voor kerst en nieuw. “Op oudejaarsavond bellen klanten ons om te vragen hoelang de kalkoen in de oven moet.” [naar artikel]


16. Sven Ornelis brengt kookboek uit samen met zijn moeder: “Traditionele recepten, maar dan gepimpt” (07/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Live op de radio heeft JOE-presentator Sven Ornelis (50) het allereerste exemplaar van ‘Mijn mama’s kookboek’ overhandigd aan zijn mama Annie, met wie hij het kookboek maakte. De recepten zijn gebaseerd op haar schriftje en Sven, die een echte foodie is, heeft er z’n eigentijdse twist aan gegeven. [naar artikel]


17. Kimchi croques of spaghetti aglio e olio: snelle recepten uit ‘Kookboek voor een heerlijk chaotisch leven’ (03/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Het keukentalent van actrice Laurence Roothooft vond het creatieve brein van Martena Duss in ‘Kookboek voor een heerlijk chaotisch leven’. Het hoofdingrediënt? Toffe recepten voor al wie moet koken in de hectiek van het dagelijkse leven. “Het is geen kookboek voor dummies”, zegt Martena. “De liefde voor eten zit er duidelijk in.” Laurence: “Iedereen die een beetje graag kookt, kan ermee weg.” Wij geven alvast een voorproefje. [naar artikel]


18. 3 exclusieve recepten uit ‘Het Kookboek van De Bomma’ uit Familie: “Zelfs hét geheime ingrediënt van het stoofvlees vind je terug in het boek” (23/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Nergens smaakt het eten beter dan... bij de bomma. Dat is ook de makers van ‘Familie’ niet ontgaan. Met ‘Het Kookboek van De Bomma’ lanceert VTM een nostalgische receptenbijbel met de dagelijkse kost van vroeger tot nu. “Het zijn niet gewoon wat recepten bij elkaar”, aldus actrice Annie Geeraerts (95), die al 31 jaar de bekendste bomma van het land speelt. We delen 3 exclusieve recepten én vragen de bomma achter de geheimen van haar keuken. [naar artikel]


19. Jeroen Meus maakt tv-programma in het buitenland: “Ik heb een passie voor dagelijkse kost, van waar ook ter wereld” (23/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Jeroen Meus (45) gaat zijn 'mosterd’ zoeken over de grens. In het nieuwe VRT-programma ‘De mosterd van Meus’ trekt de tv-kok naar het buitenland om op zoek te gaan naar lokale gerechten, nieuwe kooktechnieken én culinaire verhalen. [naar artikel]


20. Jeroen Meus serveert al 10 jaar ‘Dagelijkse Kost’, maar: “Ik zit te veel in een studio, ik wil terug de hort op” (21/11/2021 - Het Laatste Nieuws)

Er zijn al veel tv-koks gekomen en gegaan, maar Jeroen Meus (43) blijft na meer dan tien jaar ‘Dagelijkse Kost’ de grote chouchou. En nu ‘Twee Tot De Zesde Macht’ achter hem ligt, broedt hij op iets nieuws. “Ik wil nog eens naar buiten, uit de studio”, zegt hij. “Maar niet meer zonder dat met Stéphanie te bespreken.” Een uitgebreid gesprek over z'n gezinsleven, z'n ambities en de kritiek die hij soms krijgt. “Mensen schreven dat ik een vuilaard was.” [naar artikel]


21. Iwein Segers vertelt Jeroen Meus over de dood van zijn broer: “Tot vorige week bleef ik geloven dat hij zou terugkeren” (27/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

“Jeroen en ik, elk vonden we muzikale inspiratie bij onze broers. Nu die er niet meer zijn, inspireren we elkaar.” In ‘Dagen Zonder Broer’, waarin Jeroen Meus (44) met lotgenoten terugblikt op het eerste moeilijke jaar na het overlijden van zijn broer Wim, is Iwein Segers (43) het enige bekende gezicht. Nochtans zijn er wel meer BV’s die veel te jong een broer of zus moesten afgeven. “We verloren allebei een lieve broer, maar wonnen er een hechte vriendschap bij”, klinkt het in ‘Dag Allemaal’. [naar artikel]


22. Jeroen Meus kookt weer buiten de landsgrenzen in culinair reisprogramma ‘De Mosterd van Meus’ (24/05/2023 - Het Belang van Limburg)

Jeroen Meus (45) gaat dubbele shiften draaien. Want naast de vele afleveringen van Dagelijkse Kost wordt hij ook het gezicht van het gloednieuwe De Mosterd van Meus. De opnames vinden momenteel in het buitenland plaats. [naar artikel]


23. Iwein Segers vertelt Jeroen meus over de dood van zijn broer: “Tot vorige week bleef ik ergens geloven dat hij zou terugkeren” (27/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

“Jeroen en ik, elk vonden we muzikale inspiratie bij onze broers. Nu die er niet meer zijn, inspireren we elkaar.” In ‘Dagen Zonder Broer’, waarin Jeroen Meus (44) met lotgenoten terugblikt op het eerste moeilijke jaar na het overlijden van zijn broer Wim, is Iwein Segers (43) het enige bekende gezicht. Nochtans zijn er wel meer BV’s die veel te jong een broer of zus moesten afgeven. “We verloren allebei een lieve broer, maar wonnen er een hechte vriendschap bij”, klinkt het in ‘Dag Allemaal’. [naar artikel]


24. Pascale Naessens brengt nieuw kookboek uit en deelt recept voor gezonde kaaskoekjes: “Groenten zijn niet per se de gezondste keuze” (03/09/2021 - Het Laatste Nieuws)

Vrijdag verschijnt het nieuwe kookboek van Pascale Naessens: ‘Ik eet zo graag’. Vlaanderens best verkochte culinaire auteur bevoorraadt fans van lekker en gezond eten erin met een nieuwe lading eenvoudige en gezonde, maar bovenal smakelijke recepten. We vroegen de gepassioneerde chef wat gezonde voeding voor haar betekent, en hoe ook jij beter kan eten. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!