De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Vansummeren: "Meer hartritmestoornissen in de auto dan op de fiets"

Sporza

24/03/2017 - 20:59

Johan Vansummeren zat voor de 2e keer in de auto bij AG2R en hij reed met Oliver Naesen al meteen mee in de finale. "Het leek wel een chrono in de Rally van Ieper op die smalle wegen."


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP SPORZA

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Mevrouw Vansummeren: "Ik heb nu mijn eigen commentator thuis" (13/07/2016 - Sporza)
  Johan Vansummeren (35) kondigde enkele weken geleden zijn afscheid van de wielersport aan. "Ik denk dat hij iets in de wielersport wil blijven doen."
  [naar artikel]
 2. Het bewogen jaar van Johan Vansummeren en Jasmine Van Grieken (05/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Midden vorig jaar kwam er als gevolg van ernstige hartritmestoornissen een abrupt einde aan de wielercarrière van Johan Vansummeren (36). De ene dag beulde de Lommelaar zichzelf nog af op de fiets, de volgende dag zat hij thuis op de zetel bij zijn vrouw Jasmine Van Grieken (33). Nu, bijna een jaar later, zijn de twee een ervaring én een eigen bedrijfje rijker.
  [naar artikel]
 3. 'Summie' dwingt Tom Boonen tot het uiterste: "Vroeger deed hij mij pijn op de fiets, nu met de scooter" (31/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Zelf is hij er zondag niet meer bij, maar toeleven naar de Ronde van Vlaanderen doet hij nog wel. Johan Vansummeren ging vandaag de baan op met
  [naar artikel]
 4. Manchester United-speler Carrick verklaart afwezigheid: "Hartritmestoornissen" (25/11/2017 - Sporza)
  Manchester United ontvangt vanmiddag Brighton & Hove Albion. Michael Carrick heeft uitleg gegeven bij zijn lange afwezigheid. "Ik had hartritmestoornissen en onderging een ingreep."
  [naar artikel]
 5. Vansummeren ging door een diep dal: "Koers was mijn enige passie. Ik kon niet eens met een computer werken" (07/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Johan Vansummeren gaat toch vooral de geschiedenis in als de man die in 2011 Parijs-Roubaix op zijn palmares schreef. Ongetwijfeld het hoogtepunt...
  [naar artikel]
 6. Vansummeren: "Tijdens sollicitaties kreeg ik te horen dat ik ervaring miste als ploegleider" (22/03/2017 - Sporza)
  Johan Vansummeren beleefde Dwars door Vlaanderen vanop de eerste rij. Niet als renner, maar als raadgever in de volgauto van zijn oude werkgever Ag2R-La Mondiale.
  [naar artikel]
 7. Ja auto inruilen voor een (elektrische) fiets? "Je bespaart tot wel 4.591 euro per jaar" (22/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Fietsen zit in de lift: één op drie werknemers gebruikte vorig jaar de fiets om naar het werk te gaan. Is het dan nu niet hét moment om onze (tweede) auto in te ruilen voor een fiets, al dan niet met elektrische trapondersteuning? We rekenen uit wat zo’n ruil opbrengt en hoeveel het je kost als je dan toch af en toe een auto nodig hebt.
  [naar artikel]
 8. Vansummeren: "Mijn grote droom is om ooit nog eens koers te rijden" (19/12/2016 - Sporza)
  Door hartproblemen werd 2016 het laatste jaar uit de carrière van Johan Vansummeren. Bij Sportweekend vertelde hij hoe hij die klap heeft verwerkt en wat het leven hem nog te bieden heeft.
  [naar artikel]
 9. Frank Deboosere ruilt fiets voor stapschoenen: "Het is jammer maar ik heb te veel last van artrose" (14/09/2019 - VRT NWS)
  Frank Deboosere zat 3 uur per dag op de fiets, maar dat is verleden tijd. Om medische redenen moet de VRT-weerman zijn fiets aan de haak hangen. "Ik zit vol artrose en grote fietstoestanden gaan niet meer", zegt hij in "De Weekwatchers" op Radio 2.
  [naar artikel]
 10. Meersman (31) zet punt achter carrière door hartritmestoornissen (30/12/2016 - Sporza)
  Gianni Meersman (31) moet noodgedwongen stoppen met koersen. De West-Vlaming kampt met hartritmestoornissen. "Wielrennen was niet alleen mijn beroep, maar ook mijn passie."
  [naar artikel]
 11. Lars Boom geopereerd aan hart: "Na 1 week opnieuw op de fiets" (19/01/2018 - Sporza)
  Wielrenner Lars Boom moest onder het mes om zijn hartritmestoornissen te verhelpen. DeOp Instagram meldt de Nederlander dat alles goed is verlopen.
  [naar artikel]
 12. Strapdag is een succes: 350.000  leerlingen met fiets, step of te voet naar school (21/09/2018 - VRT NWS)
  De oproep om op de strapdag niet met de auto naar school te komen, is in heel Vlaanderen goed opgevolgd. Ongeveer 350.000 leerlingen zijn vandaag met de fiets, met de step of te voet naar school gegaan. "De auto vervuilt de lucht en daarom zijn veel kinderen met de fiets, met de step of te voet gekomen", zegt een van de deelnemers in "Karrewiet".
  [naar artikel]
 13. "Blijf met auto weg van Antwerpse Noordersingel" (03/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Ruil alvast de auto voor de fiets of het openbaar vervoer." De zwaarste files aan de Antwerpse Noordersingel worden verwacht vanaf 6 maart, maar
  [naar artikel]
 14. Huisanalist Johan Vansummeren over afscheid Vanendert: “Hij beheerste de kunst van het pieken als geen ander” (24/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Onze huisanalist Johan Vansummeren koestert niets dan goede herinneringen aan de tijd waarin hij ploegmaat was van Jelle Vanendert, in 2009 bij het toenmalige Silence-Lotto. De streekgenoten trokken er ook vaak op uit om samen te gaan trainen, ook nadat Vansummeren zijn fiets aan de haak hing.
  [naar artikel]
 15. Gianni Meersman moet fiets aan de haak hangen door hartritmestoornissen: "Wil geen risico nemen voor vrouw en dochtertje" (30/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een donderslag bij heldere hemel: Gianni Meersman moet op amper 31-jarige leeftijd stoppen met koersen. De West-Vlaming van Etixx - Quick-Step
  [naar artikel]
 16. BEKIJK - Ook op de fiets gevaarlijk, verboden én hardnekkig: berichten sturen en bellen met gsm in de hand (30/05/2022 - VRT NWS)
  Net als achter het stuur van de auto is ook gsm’en op de fiets levensgevaarlijk. Sinds kort is de boete voor een fietser even zwaar als voor een automobilist. Afleiding is samen met alcohol en snelheid een belangrijke oorzaak van verkeersongevallen. "Wie op de fiets zijn gsm gebruikt, is een gevaar voor zichzelf en anderen"
  [naar artikel]
 17. "Bezit van een fiets even normaal als bezit van stofzuiger": 1 op de 3 Vlamingen fietst dagelijks (05/06/2018 - VRT NWS)
  Negen op de tien Vlamingen hebben een fiets te beschikking. Dat blijkt uit een rapport van onderzoekscentrum Fietsberaad. We ontdekken de fiets ook steeds meer voor dagelijkse verplaatsingen: een derde van de Vlamingen gebruikt zijn fiets minstens een keer per dag.
  [naar artikel]
 18. Boonen: "Wil nog eens Belgisch kampioen worden, maar nu met de auto" (08/02/2018 - Sporza)
  Na een lange carrière op de fiets begint Tom Boonen voor het eerst met andere sportieve ambities aan het jaar. "Racen zit in mijn bloed", zegt hij aan Sporza.
  [naar artikel]
 19. Johan Vansummeren ontmoet Philippe Gilbert:"Wat doe jij op een E-bike?" (24/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het Belgische openingsweekend, dat vraagt haast om een uitgebreid met onze nationale kampioen Philippe Gilbert. Alleen moesten we daarvoor wel onze wieleranalist Johan Vansummeren laten overvliegen naar de Côte d’Azur. Want de oud-winnaar van de Omloop - in 2008, de laatste als Het Volk - is uitgegroeid tot een naaste buur van de Grimaldi’s op de rots van Monaco.
  [naar artikel]
 20. Wout van Aert rijdt na een week weer met de fiets: "Ontsteking is nog niet weg" (23/01/2017 - Sporza)
  Wout van Aert, die sinds vorige zondag niet meer op de fiets zat door een knieontsteking, is vanochtend naar de dokter geweest. "Hij is momenteel aan het trainen", zegt ploegleider Niels Albert.
  [naar artikel]
 21. Aangrijpende clip van Nederlandse rapper Snelle waarschuwt voor gsm'en op de fiets (17/01/2020 - VRT NWS)
  De Nederlandse rapper Snelle (24), bij ons vooral bekend van "Reünie", heeft met "Smoorverliefd" een nieuwe single uit die heftig binnenkomt. De muzikant wil jongeren waarschuwen voor de gevaren van smartphonegebruik op de fiets. De bijhorende videoclip is erg aangrijpend en is in amper een week tijd al meer dan 2 miljoen keer bekeken. "Ik wilde hier echt iets mee doen, en dat is dan een liedje schrijven."
  [naar artikel]
 22. Al 30 fietsbibliotheken in heel Vlaanderen: "Kinderen groeien en lenen telkens een fiets op maat" (08/12/2022 - VRT NWS)
  In Vlaanderen zijn er 30 fietsbibliotheken met groeifietsen. Kinderen kunnen er een fiets ontlenen en inruilen als die te klein wordt. Het initiatief startte bijna 10 jaar geleden op in Gent met vrijwilligers. "Het is een groot succes en ook gemeenten springen op de kar", zegt Lieven D'Hont van "Op Wielekes".
  [naar artikel]
 23. Dikketruiendag moedigt je aan om vandaag de fiets te nemen (12/02/2019 - De Morgen)
  Vandaag is het weer zover: dan is het opnieuw Dikketruiendag. Thema is dit jaar 'klimaatflandriens' en de bedoeling is om zoveel mogelijk mensen aan te moedigen om een dag de auto in te ruilen voor de fiets. "Smeer je kuiten in en trek de spurt aan om de klimaateffecten door autoverkeer te verminderen", luidt het.
  [naar artikel]
 24. Boom slaat openingsweekend over: "Herstel duurt langer dan verwacht" (16/02/2018 - Sporza)
  Geen Lars Boom in de Omloop Het Nieuwsblad. De Nederlander is nog niet voldoende hersteld van zijn operatie voor zijn hartritmestoornissen. "Ik moet mijn lichaam tijd geven."
  [naar artikel]
 25. De Oost-Vlaming combineert de auto meer en meer met de fiets om naar het werk te gaan (10/03/2020 - VRT NWS)
  De auto blijft het meest gebruikte vervoermiddel om van en naar het werk te gaan, al is het gebruik van de auto het voorbije jaar wel verminderd in Oost-Vlaanderen. De auto wordt meer en meer gecombineerd met de fiets. De combinatie van auto en openbaar vervoer is minder in trek. Dat blijkt uit de Mobiliteitsbarometer van HR-dienstverlener Acerta.
  [naar artikel]
 26. Meer mensen nemen de fiets naar het werk, onder meer door corona.  "Ze voelen zich veiliger dan op bus of trein", zegt HR-bedrijf SD Worx (18/11/2020 - VRT NWS)
  Sinds de start van de coronacrisis is het aantal fietsvergoedingen in Oost-Vlaanderen gestegen met 15 procent. Dat blijkt uit cijfers van het HR-dienstverlener SD Worx bij 1.200 bedrijven. "Mensen voelen zich veiliger op de fiets dan op het openbaar vervoer", benadrukt SD Worx.
  [naar artikel]
 27. Steeds meer mensen combineren auto en fiets voor woon-werkverkeer (16/01/2019 - VRT NWS)
  1 op de 10 werknemers in de private sector combineert de auto en de fiets om naar het werk te gaan. Dat blijkt uit de nieuwe mobiliteitsbarometer van HR-bedrijf Acerta. De auto blijft het belangrijkste vervoersmiddel om zich naar het werk te verplaatsen, maar meer en meer mensen combineren het met de fiets. De populairteit van bedrijfswagens stagneert.
  [naar artikel]
 28. Met de auto, bus, trein of fiets naar het werk? Vergeet het. "Ik zit drie uur in mijn kano" (24/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vergeet de auto, bus of trein, het kan véél origineler. Jimmy Thys uit Middelkerke, nachtwaker in de Brugse rechtbank, gaat tegenwoordig met de
  [naar artikel]
 29. We rijden steeds meer met de auto en minder met de fiets (07/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Alle campagnes, oproepen en smeekbedes om de auto wat vaker te laten staan helpen niet. In vergelijking met tien jaar geleden gaan we nog meer met de auto en verplaatsen we ons minder te voet en met de fiets.
  [naar artikel]
 30. Steeds meer werknemers wisselen auto en fiets af (17/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Als het zonnetje schijnt en de kinderen hoeven niet naar school, dan kiezen steeds meer werknemers voor de fiets. Vorig jaar combineerde iets meer dan 1 op de 10 Belgen de auto en de fiets voor hun woon-werkverkeer, zegt HR-bedrijf Acerta.
  [naar artikel]
 31. Boonen: "Lastige rit, maar op de fiets voelde ik niets meer van de val" (15/02/2017 - Sporza)
  Daags na zijn tuimelperte heeft Tom Boonen de tweede rit in de Ronde van Oman heelhuids doorstaan. "Het was een lastig ritje."
  [naar artikel]
 32. Fiets van minister Weyts gestolen tijdens zijn persconferentie over... fietsinvesteringen (14/02/2017 - De Redactie)
  "Ik had mijn fiets nochtans goed op slot gedaan, maar desondanks is er een snoodaard in geslaagd om die fiets te ontvreemden", reageerde de minister van Mobiliteit aan VRT Nieuws.
  [naar artikel]
 33. 15e editie Dikketruiendag smeert de kuiten in voor het klimaat (09/02/2019 - VRT NWS)
  Dinsdag 12 februari is het opnieuw Dikketruiendag. Thema dit jaar: "klimaatflandriens". De bedoeling is om zoveel mogelijk mensen aan te moedigen om een dag de auto in te ruilen voor de fiets. "Smeer je kuiten in en trek de spurt aan om de klimaateffecten door autoverkeer te verminderen", luidt het.
  [naar artikel]
 34. Vansummeren: "Wellens geen tourrenner? Tim, zoek eerst je limieten op!" (17/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Zet een eigenwijze Lommelaar en een even koppige Truienaar bij elkaar en je krijgt een gezellig maar levendig gesprek. Ook als dat onderonsje achthonderd kilometer zuidelijker van de Heimat plaatsvindt. Johan Vansummeren (36), speciaal voor dit gesprek op een vliegtuig richting Nice gestapt, en gastheer Tim Wellens (25) kunnen het uitstekend met elkaar vinden. Maar snij eender welk onderwerp aan en de kans is groot dat de twee er een andere visie op nahouden. “Een gevolg van de generatiekloof”, beweert Summie.
  [naar artikel]
 35. Britten moeten letters "GB" vervangen door nieuwe landcode "UK" op hun auto's als ze naar het buitenland reizen (30/09/2021 - VRT NWS)
  Britse autobestuurders die buiten het Verenigd Koninkrijk reizen, moeten voortaan rondrijden met een nieuwe landcode op hun auto. De bekende stickers met "GB" en een Europees vlaggetje zijn niet meer toegelaten. In de plaats komt de landcode "UK" met een Union Jack, de vlag van het Verenigd Koninkrijk.
  [naar artikel]
 36. Trein rijdt auto aan op overweg in Nijlen: "auto viel plots stil" (23/09/2020 - VRT NWS)
  In Nijlen is woensdagochtend een trein op een auto gebotst aan een overweg. De autobestuurder vertelde dat de auto plots was stilgevallen op de overweg. "De persoon kon nog net op tijd uit de auto geraken voor de trein er aankwam, maar een aanrijding was niet meer te vermijden", vertelt Thomas Baeken van Infrabel. Er vielen geen gewonden maar het ongeval veroorzaakte wel veel hinder.
  [naar artikel]
 37. "Limburger heeft fiets leren gebruiken en auto laten staan in coronacrisis, en dat moet zo blijven" (24/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Na de lockdown heeft de Limburger ook de deelfiets links laten liggen. Bluebike zag het gebruik van zijn fietsen aan de stations van Hasselt en Genk en aan de knooppunten van De Lijn met 90 procent teruglopen. Inmiddels heeft de deelmobiliteit zich hersteld. Het aantal ligt nu weer op 50 procent. En dat is het goede nieuws. "De Limburger heeft de fiets leren gebruiken en de auto laten staan tijdens de coronacrisis en dat moet zo blijven", vindt Vlaams minister Lydia Peeters. Ze maakt geld vrij in het kader van de exitstrategie om 10.000 gratis ritten met de Blue bikes uit te delen voor pendelaars en dagjestoeristen.
  [naar artikel]
 38. Mecanicien: "Een motortje in fiets Cancellara? Dat is onmogelijk" (10/11/2017 - Sporza)
  Een mecanicien die tijdens het wielervoorjaar van 2010 aan de fiets werkte van Cancellara verdedigt de Zwitser. "Ik zou dat motortje meteen ontdekt hebben."
  [naar artikel]
 39. Elektrische fiets vliegt in brand zonder duidelijke oorzaak: "hij zat niet in de oplader" (27/02/2022 - VRT NWS)
  Een elektrische fiets die niet aan de lader hing, is gisteravond in brand gevlogen in een garage van een woning aan De Linden in Zandhoven. De garage en de zolderverdieping erboven raakte zwaar beschadigd. De brand zou ontstaan zijn aan de batterij van de fiets. Waarom de batterij vuur heeft gevat, is nog onduidelijk. Ook de auto die in de garage stond, raakte beschadigd
  [naar artikel]
 40. Vandalen gooien fiets in bovenleiding: treinverkeer rond Brussel en naar Gent zwaar verstoord (20/09/2018 - De Morgen)
  Een fiets in een bovenleiding ter hoogte van Bockstael in Jette veroorzaakt veel hinder op het ringspoor rond Brussel en op de lijn voor stoptreinen tussen Brussel en Gent. "De fiets werd vermoedelijk van een brug in de bovenleiding gegooid", zegt Infrabel-woordvoerder Thomas Baeken. "Dat is ongezien vandalisme, totaal onaanvaardbaar."
  [naar artikel]
 41. "Plug-in-hybride auto's stoten in realiteit gemiddeld meer CO2 uit dan auto's met verbrandingsmotor" (26/11/2020 - VRT NWS)
  De verkoop van plug-in-hybride auto's zit sterk in de lift, maar het beoogde positieve effect voor het milieu wordt daarmee niet bereikt. "Als je kijkt naar de gemiddelde uitstoot van auto’s in Europa, dan kan een benzine- of dieselwagens gemakkelijk 120 gram CO2 per kilometer uitstoten. Die grote plug-in-hybrides zitten daar heel snel boven. Dan ga je naar een uitstoot 150 of 160 gram CO2 per kilometer", legt William Todts van Transport en Environment uit in "De wereld vandaag".
  [naar artikel]
 42. Na liefdesbreuk in "Thuis": "Meer en meer relaties met transgenders lukken wél" (07/03/2017 - De Redactie)
  Transgenderspecialist Guy T'sjoen benadrukt hoe fantastisch een verhaallijn als die van Kaat in "Thuis" is. "Alle "Thuis"kijkers kunnen nu niet meer zeggen: "We hebben er nog nooit van gehoord". En ze zien ook hoe normaal, hoe gewoon het allemaal is."
  [naar artikel]
 43. Zo is het om te werken voor Deliveroo: "Hoe sneller ik fiets, hoe verder de app me stuurt" (20/11/2017 - VRT NWS)
  Journalist Job Van Nieuwenhove heeft voor VRT NWS anderhalve maand lang undercover gewerkt als zelfstandige fietskoerier voor Deliveroo, de applicatie die eten aan huis levert. "Met twintig leveringen per dag kan ik rondkomen", vertelt een collega-koerier hem. "Het frustrerende is dat hoe sneller ik fiets, hoe verder de app mij stuurt om leveringen te doen."
  [naar artikel]
 44. "Wie steelt nu een fiets van 65 kg?" (17/02/2017 - De Redactie)
  De Brit Rob Lutter reisde 4 jaar lang de wereld rond per fiets. Zijn ervaringen wilde hij delen in een boek. Maar tijdens een winkelbezoek in Engeland werd zijn fiets gestolen, inclusief al zijn verzamelde materiaal.
  [naar artikel]
 45. Dit bedrijf produceert elektrische auto’s met pedalen: “Fiets of auto? Geen van de twee” (15/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het dilemma waar iedereen wel eens mee worstelt: ga ik met de auto naar het werk, of neem ik de fiets? Ik neem de fiets, want dat is beter voor het milieu en ik doe aan lichaamsbeweging. Of toch maar met de auto, want dat is sneller en ik kom niet bezweet aan op het werk. Het Duitse Twike denkt een eind te kunnen maken aan al die keuzestress en brengt binnenkort een nieuwe versie uit van zijn voertuigje, de Twike: een combinatie tussen een elektrische auto en een fiets.
  [naar artikel]
 46. "Met een elektrische auto in één keer naar Zuid-Frankrijk? Binnen een paar jaar moet dat lukken" (19/04/2018 - VRT NWS)
  De nieuwe "superbatterij" waar het Leuvense onderzoekscentrum IMEC aan werkt, moet het binnen enkele jaren mogelijk maken om in één keer met een elektrische auto naar het zuiden van Frankrijk te rijden. Dat zegt CEO Luc Van den Hove in "De afspraak" op Canvas. "De doorbraak van de elektrische auto zal zéér snel een feit zijn."
  [naar artikel]
 47. "Speciale fiets voor Parijs-Roubaix? Je hebt vooral de juiste tubes nodig" (28/02/2018 - Sporza)
  Gilbert testte gisteren zijn speciale Roubaix-fiets uit in Le Samyn, terwijl Van Aert de kasseien verkende met een gewone fiets. Maar hoe belangrijk is het materiaal?
  [naar artikel]
 48. Vansummeren ontmoet Bettiol: "Telkens ik wilde stoppen, won ik" (20/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  In 2011 won Johan Vansummeren voor de ploeg Vaughters Parijs-Roubaix. Acht jaar later schoot Alberto Bettiol, de ‘John Wayne van het peloton’ zoals diezelfde Vaughters hem bestempelt, raak in de Ronde van Vlaanderen. Ploegmaats waren de twee nooit. Summie verliet Garmin net op het moment dat de ploeg samensmolt met Cannondale, dat Bettiol reeds tot zijn raspaardjes mocht rekenen. Wat ze dan wel gemeen hebben? De gouden handen van Alyssa Morahan, de soigneur die de benen van beide heren richting eeuwige roem kneedde.
  [naar artikel]
 49. Eerste signalisatietotems geplaatst in Leuvense binnenstad: "Onmiddellijk duidelijk wie, waar mag rijden"  (06/05/2020 - VRT NWS)
  In Leuven werden de eerste signalisatiepalen geplaatst. De totems geven aan of je met de auto, de fiets of de bromfiets een bepaalde straat mag inrijden. "Op deze manier moet de binnenstad veiliger en aangenamer geworden voor bewoners en bezoekers", zegt bevoegd schepen David Dessers (Groen).
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy