Volgens onderzoek eet bijna een op de vier Belgen elke week één plantaardige maaltijd. Hoe begin je eraan, als je vaker plantaardig wil eten? Is het ook gezond voor kinderen? En loop je dan geen vitaminetekort op? We delen tips en scheiden vijf feiten van fabels. “Het is veel minder ingewikkeld dan je denkt.” [naar artikel]
07:00 Op 1 november is het World Vegan Day. Van plantbased kaas tot vegan cinnamon rolls: met het aanbod uit deze winkels kun je experimenteren met een vegan dieet. [naar artikel]
1 november is World Vegan Day. Dat veganisten geen dieren eten, is bekend. Maar waarom zijn ook melk en kaas taboe? En zouden we minder of geen vlees eten, mochten we weten hoe het gekweekt, geslacht en verwerkt wordt? "Over eten" zocht het uit. En hoe moeilijk is het om veganist te worden? Kobe Ilsen at een maand lang vegan, met ups and downs. [naar artikel]
Oktober is vegan-maand: ruim 4.000 Vlamingen proberen met Try Vegan een maand lang veganistisch te leven. Vegan betekent: 100 procent plantaardig eten en geen dierlijke producten gebruiken. Vegan is hip en ook in Hasselt komen steeds meer vegan-zaakjes. Na een vegan conceptstore en dessertenwinkel opende zopas met Lento het tweede plant based restaurant. [naar artikel]
Op 1 november is het World Vegan Day en eveneens de start van de Try Vegan-maand. Met deze campagne willen EVA vzw en BE Vegan mensen ondersteunen om de komende weken meer plantaardige voeding op het menu te zetten. Al meer dan tienduizend Vlamingen zijn enthousiast. [naar artikel]
1 november is World Vegan Day en steeds meer mensen vieren dat. Sommigen worden veganist voor hun gezondheid, anderen om ecologische redenen of om komaf te maken met dierenleed. Feit is dat de veganistische levenswijze sterk in opmars is. Toch bestaan er nog heel wat misverstanden hierover. Voedingsexperte Sanne Mouha neemt ze onder de loep en vertelt hoe je gezond kunt eten zonder dierlijke producten. [naar artikel]
Vandaag vieren we World Vegan Day en meteen ook het startschot van Try Vegan, want de hele maand november staat in het teken van de veganistische keuken. Ben je wel nieuwsgierig maar heb je vandaag even geen zin om zelf in de supermarkt de etiketten af te speuren? Laat je dan verrassen door alles wat de plantenwereld te bieden heeft zonder je luie zetel te verlaten dankzij deze heerlijke vegan takeout adresjes. Van pizza tot frietjes, want op zondag mag dat comfortfood zijn. [naar artikel]
Dat vegan eten hip is, kon je zondag 15 augustus merken in de Sint-Lutgartsite in Beringen. Die dag werd de eerste editie van V-days georganiseerd door Vegan Options, een foodbar die gelegen is op de site zelf. “Om vegan meer bekendheid te geven organiseren we deze V-days”, zo vertelt Paul Dingens. “En met succes want we mochten een 500-tal mensen ontvangen. Zij konden genieten van vegan frietjes, vegan stoofvlees, steaks, vol au vegan, shoarma en nog veel meer. En natuurlijk kon je op de eerste V-days ook terecht voor de nodige info en allerlei verkoopstandjes.” Tijdens het eten konden de aanwezigen genieten van leuk streepje muziek. [naar artikel]
It’s Veganuary! Over de hele wereld gaan mensen in januari het engagement aan om een maand lang geen dierlijke producten te eten. Wil je zelf ook graag minder vlees, vis of kaas op je bord? Wij maakten een overzicht met de Limburgse topadresjes met vegan gerechten op de kaart. [naar artikel]
18:09 De Gentse start-up Those Vegan Cowboys heeft voor het eerst een kaasje gemaakt zonder dat daar een koe aan te pas kwam. Toch zal het nog een paar jaar duren voor de vegan kaas in de winkel ligt. [naar artikel]
Veganuary moedigt mensen aan om het jaar vegan te starten en in de maand januari geen dierlijke producten te consumeren. Maar waar in Limburg kan je terecht voor een lekker vegan etentje? [naar artikel]
World Vegan Day is meteen het startschot van ‘Try Vegan’, een uitdaging om de hele maand november zo veel mogelijk veganistische gerechten op tafel te toveren. Gerenommeerde chefs Bart De Pooter en Laurence Haegeman delen alvast enkele recepten om je op weg te helpen. [naar artikel]
Ian Thomas is een fervente vegan-aanhanger. Vandaag neemt hij ons mee naar de shop waar hij al zijn inkopen gaat doen om voor zijn huisgenoten te... [naar artikel]
Van 1 tot en met 30 november kun je meedoen aan Try Vegan, dat mensen wil aansporen de hele maand zoveel mogelijk veganistisch te eten. Nathalie Duyck (35) van de Belgische veganismevereniging: ‘Vegan zijn was nooit zo makkelijk als nu.’ [naar artikel]
Vandaag is het World Vegan Day, een dag waarop de vegetarische en veganistische levensstijl in het zonnetje gezet wordt. Want hoe je het ook [naar artikel]
Nee, veganisten hoeven niet alleen flauwe vleesvervangers te eten. Heel wat Limburgse zaakjes serveren intussen plantaardige topgerechten. Ken jij nog een bijzonder adresje in de buurt waar je vegan kan eten? Laat het ons weten via onderstaand formulier. [naar artikel]
Ze groeiden op met het lamskroontje van de bomma en met spek gebakken in veel boter. Ondertussen eten zussen Lisa (27) en Eva (29) Wuyts allebei al vele jaren vegetarisch, vaak zelfs vegan. “Maar soms mis je toch die Vlaamse en Franse klassiekers, die nostalgische smaken.” En dus ging Lisa anderhalf jaar lang aan het experimenteren om tot volwaardige vegan varianten te komen. Het resultaat bundelden de zussen in ‘Vegan Klassiekers’. [naar artikel]
Morgen start de nieuwe campagne van Be Vegan en vzw EVA (Ethisch Vegetarisch Alternatief): Try Vegan. Met de actie willen beide organisaties mensen inspireren om alle dierlijke producten van hun menu te schrappen. Want veganistisch eten is de nieuwe trend en dat merken ook de supermarkten, zo blijkt uit een rondvraag van VRT NWS. [naar artikel]
Voor wie Dagen zonder Vlees niet ver genoeg gaat of wie nog een straffere uitdaging wil aangaan, kan deze maand voor de tweede keer deelnemen aan Try Vegan. Initiatiefnemers EVA vzw en Be Vegan sporen je aan om in april veganistisch te eten. Zie je dat wel zitten, maar heb je geen idee hoe daar aan te beginnen? We helpen je op weg met drie eenvoudige recepten. [naar artikel]
Wil jij meer vegetarisch gaan eten? Ook wanneer je weinig ervaring hebt met de vegetarische keuken is deze uitdaging zeker haalbaar. Garden Gourmet deelt vijf gezonde recepten die je deze zomer helpen meer vegetarisch te eten. Vandaag: eiwrap met vegan tonijn. Benodigdheden Bereidingswijze Het bericht RECEPT Eiwrap met vegan tonijn verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Een Britse vrouw viel bijna van haar stoel toen ze zag wat een restaurant haar serveerde nadat ze een vegan pizza had besteld. De vrouw noemde haar exemplaar zelfs een wangedrocht. De 26-jarige Mary Nesbitt-Larking is al meer dan vijf jaar veganist. Al wil dat niet zeggen dat ze geen pizza meer kan eten. In […] Het bericht Restaurant slaat de bal mis met deze vegan pizza verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Voor de een is het ondenkbaar, voor de ander een tweede natuur. Dat de meningen over een plantaardig dieet sterk uit elkaar lopen, moge duidelijk zijn. Maar toch kan niemand ontkennen dat veganisme de laatste tijd aan een opmars bezig is. Om de beweging nog wat extra in de kijker te zetten, organiseert de Belgische […] Het bericht Vegan en zin om lekker te eten? Dit zijn dé aanraders van het moment verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Voor het vierde jaar op rij heeft de BE Vegan, een vereniging die veganisme promoot, de Belgian Vegan Awards uitgereikt. Bij het lijstje winnaars twee Hasseltse concepten: restaurant Lento en dessertenwinkel Peas. [naar artikel]
It’s Veganuary! Over de hele wereld gaan mensen in januari het engagement aan om een maand lang geen dierlijke producten te eten. In onze nieuwsapp ontdek je de lekkerste receptjes en de beste vegan adresjes in Limburg. Speel mee met onze wedstrijd en maak kans op een vegan etentje bij De Levensboom, Foglia, Lento, El Verde of SOFT. [naar artikel]
Wil jij meer vegetarisch gaan eten? Ook wanneer je weinig ervaring hebt met de vegetarische keuken is deze uitdaging zeker haalbaar. Garden Gourmet deelt vijf gezonde recepten die je deze zomer helpen meer vegetarisch te eten. Vandaag: poke bowl met vegan tonijn. Benodigdheden Bereidingswijze Het bericht RECEPT Poke bowl met vegan tonijn verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.