Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Tips van de chef: zo maak je een stevige lasagne volgens Piet Huysentruyt. “Gebruik nooit verse lasagnevellen”

02/11/2022 - 14:46
"Niets beter op een herfstdag dan een heerlijk torentje lasagne recht uit de oven waaraan je het puntje van je tong nét niet verbrandt. Wie geen zin heeft om een lasagne uit een pakje naar binnen te werken, maakt de klassieker gewoon zelf. Maar welke kaas gebruik je dan best voor een smeuïge kaaskorst? En hoe zorg je ervoor dat je geen laagje water in je schotel hebt staan? Chef Piet Huysentruyt legt uit op welke vier dingen je moet letten én deelt een exclusief recept."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Zo maak je een stevige lasagne volgens Piet Huysentruyt. “Deze ingrediënten zijn onmisbaar in je bechamelsaus” (29/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

Niets beter op een koude dag dan een heerlijk torentje lasagne recht uit de oven waaraan je het puntje van je tong nét niet verbrandt. Wie geen zin heeft in lasagne uit een pakje, maakt de klassieker gewoon zelf. Maar hoe voorkom je een laagje water in je schotel? En met welke kaas krijg je de smeuïgste korst? Chef Piet Huysentruyt legt uit op welke vier dingen je moet letten én deelt een exclusief recept. [naar artikel]


2. “Doe de kip pas op het einde in de saus”: zo maak je de béste vol-au-vent thuis volgens HLN-chef Piet Huysentruyt (08/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vol-au-vent is een klassieker in elke Vlaamse huiskamer én op restaurant, maar hoe maak je die thuis zelf goed klaar? Hoe zorg je ervoor dat saus niet schift? En welke soorten vlees gebruik je best? HLN-chef Piet Huysentruyt deelt tips waarmee jouw koninginnehapje niet meer kan mislukken. “Vermijd dit soort kip, anders krijg je taai vlees.” [naar artikel]


3. Tips van de chef: zo maak je de lekkerste frietjes volgens Piet Huysentruyt. “Alleen door dit trucje krijg je ze krokant” (02/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Zes op de tien Belgen eten wekelijks een portie frietjes. Maar hoe maak je ze zélf even lekker klaar als in de frituur wanneer je geen zin hebt om door het druilerige naar de frituur te gaan? “Het is eerst en vooral erg belangrijk dat je voor de juiste soort aardappel kiest”, legt HLN-chef Piet Huysentruyt uit. Waar moet je op letten bij je keuze? Welk frietvet gebruik je best? En wat moet je zeker vermijden? De chef deelt zeven ultieme stappen om er een succes van te maken. [naar artikel]


4. “Het moeilijkste deel van het recept is de saus”: zo maak je zelf de perfecte vol-au-vent volgens HLN-chef Piet Huysentruyt (24/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

Vol-au-vent is een klassieker in elke Vlaamse huiskamer en op restaurant, maar hoe maak je die thuis zelf goed klaar? Hoe zorg je ervoor dat je saus niet schift? En welke soorten vlees gebruik je best? HLN-chef Piet Huysentruyt deelt zijn essentiële tips en noemt de 3 meest gemaakte fouten, zodat jouw koninginnenhapje niet meer kan mislukken. “Als je zo’n kip gebruikt, krijg je taai vlees.” [naar artikel]


5. Zo maak je de lekkerste vol-au-vent volgens Piet Huysentruyt: “Voor de balletjes is dit soort gehakt de beste keuze” (24/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

Vol-au-vent is een klassieker in elke Vlaamse huiskamer en op restaurant, maar hoe maak je die thuis zelf goed klaar? Hoe zorg je ervoor dat je saus niet schift? En welke soorten vlees gebruik je best? HLN-chef Piet Huysentruyt deelt zijn essentiële tips en noemt de 3 meest gemaakte fouten, zodat jouw koninginnenhapje niet meer kan mislukken. “Als je zo’n kip gebruikt, krijg je taai vlees.” [naar artikel]


6. Even lekker als op restaurant: hoe maak je de beste mosselen klaar? HLN-chef Piet Huysentruyt deelt 7 tips. “Zo wordt het simpel” (12/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Nu het mosselseizoen volop aan de gang is, staan we te popelen om het zwarte goud van de zee zelf weer te gaan proeven. Maar hoe maak je die mosselen het lekkerst klaar? Hoe herken je een slechte mossel? Wat mag je zeker niet doen? En hoeveel mosselen voorzie je per persoon? HLN-chef Piet Huysentruyt legt uit op welke 7 dingen je moet letten én deelt een exclusief recept. “De mosselen moeten mooi blinken en niet te nat zijn.” [naar artikel]


7. Zo maak je asperges op Vlaamse wijze klaar voor Pasen volgens Piet Huysentruyt: “Prak het ei nooit met een vork” (27/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Bij Pasen denkt iedereen aan witte asperges. Het seizoen is volop bezig en asperges op Vlaamse wijze zijn vaak een vaste waarde op de paasbrunch. Hoe maak je de nationale klassieker zoals het hoort? Van de perfecte saus tot goed geschilde asperges: HLN-chef Piet Huysentruyt legt uit. Hij gidst je door de zeven ultieme stappen en deelt de vijf meestgemaakte fouten. “Maak een krasje in de achterkant om te checken of ze nog niet uitgedroogd zijn.” [naar artikel]


8. Productie mayonaise bedreigd: zo maak je zelf mayonaise volgens chef Piet Huysentruyt (30/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Mayonaise is zonder de twijfel de saus die in ons land het meest gegeten wordt, of het nu bij frietjes is of iets anders. De productie ervan wordt vandaag daarentegen bedreigd door een tekort aan koolzaadolie en varianten met soja en zonnebloempitten. Zelf maar maken dan? Chef Piet Huysentruyt tipt hoe je verse mayonaise thuis bereidt op minder dan 15 minuten. [naar artikel]


9. 5 ingrediënten, één topresultaat: zo maak je zelf mayonaise volgens chef Piet Huysentruyt (30/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Mayonaise is zonder de twijfel de saus die in ons land het meest gegeten wordt, of het nu bij frietjes is of iets anders. De productie ervan wordt vandaag daarentegen bedreigd door een tekort aan koolzaadolie en varianten met soja en zonnebloempitten. Zelf maar maken dan? Chef Piet Huysentruyt tipt hoe je verse mayonaise thuis bereidt op minder dan 15 minuten. [naar artikel]


10. SOS Piet: hoe maak je zélf de beste mayonaise? “Gebruik al zeker eieren die je in de koelkast hebt bewaard” (21/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een klodder mayonaise ligt nauw aan ons hart: het liefst op een pakje verse frietjes, maar ook bij een salade is de saus onmisbaar. Maar waarom lukt die zelfgemaakte versie nooit? En hoe voorkom je dat de saus schift? “Als je dat voorhebt, ligt het waarschijnlijk aan de temperatuur en de juiste volgorde van de ingrediënten”, zegt HLN-chef Piet Huysentruyt. Hij legt uit waar je op moet letten én deelt een exclusief recept. [naar artikel]


11. Tips van de chef: zo mislukt je gepocheerde ei nooit meer dankzij Piet Huysentruyt. “Als het water te koud is, blijft het ei aan de bodem kleven” (29/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Niets beter op de Paasbrunch binnenkort dan een heerlijk gepocheerd ei waar het eigeel perfect uitstroomt. Maar hoe zorg je ervoor dat het eiwit goed blijft samenhangen? En wat zijn de geheimen om deze eibereiding niet te laten mislukken? “Er zijn trucjes die een ei pocheren tot kinderspel maken”, legt HLN-chef Piet Huysentruyt uit. Hij gidst je door de 5 ultieme stappen, deelt 5 gouden tips én een exclusief brunchrecept met een alternatieve manier om te pocheren. [naar artikel]


12. “Als je pompoen eerst roostert in de oven, krijg je een vollere smaak”: HLN-chef Piet Huysentruyt geeft tips én 3 recepten (02/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Pompoen is tijdens de herfstmaanden niet weg te denken, maar hoe maak je de groente op een originele manier klaar? Met welke verschillende soorten kan je allemaal aan de slag? En wat zijn topgerechten om de groente in te verwerken? HLN-chef Piet Huysentruyt legt de do’s en don’ts met pompoen uit én deelt 3 exclusieve recepten. “Tomaat en pompoen combineer je best niet.” [naar artikel]


13. Hoe maak je wild lekker en toegankelijk klaar? HLN-chef Piet Huysentruyt: “Zet het vuur niet hoger, dat helpt niet” (03/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

De tijd van een heerlijk stukje wild op je bord is weer aangebroken, maar welke soorten zijn betaalbaar, hoe begin je eraan als je het nog nooit hebt klaargemaakt en hoe herken je een écht goed stuk wild? HLN-chef Piet Huysentruyt beantwoordt zes vragen over wild en deelt drie exclusieve recepten. En poelier René Hermans tipt hoe betaalbaar wild kan zijn. “Een hertensteak maak je even makkelijk klaar als een steak van rund.” [naar artikel]


14. Exclusief feestmenu van Piet Huysentruyt tijdens kerst dit jaar? Zo maak je een vijfgangenmenu voor amper 22,67 euro per persoon (18/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Speciaal voor de feestdagen stelt HLN-chef Piet Huysentruyt een exclusief vijfgangenmenu samen ter inspiratie. “Voor mij is een goed feestmenu eentje met lekker eten dat je weinig stress bezorgt”, vertelt Piet. “Daarom vertel ik heel duidelijk wat je al op voorhand kan klaarmaken.” Ontdek het menu met kers(t)verse recepten, samen met aangepaste pairingtips van biersommelier Sofie Vanrafelghem en wijnsommelier Sepideh Sedaghatnia. Alvast smakelijk! [naar artikel]


15. Hoe maak je asperges op Vlaamse wijze klaar? Piet Huysentruyt deelt 7 tips: “Zo krijg je een mooi gebonden saus” (27/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Bij Pasen denkt iedereen aan witte asperges. Het seizoen is volop bezig en asperges op Vlaamse wijze zijn vaak een vaste waarde op de paasbrunch. Hoe maak je de nationale klassieker zoals het hoort? Van de perfecte saus tot goed geschilde asperges: HLN-chef Piet Huysentruyt legt uit. Hij gidst je door de zeven ultieme stappen en deelt de vijf meestgemaakte fouten. “Maak een krasje in de achterkant om te checken of ze nog niet uitgedroogd zijn.” [naar artikel]


16. Tips van de chef: zo maak je het beste stoofvlees volgens Piet Huysentruyt. “Met varkensvlees moet je alleen het recept volgen, er kan niets misgaan” (26/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Dit weekend is het ‘Weekend van het Stoofvlees 2023', georganiseerd door de VLAM. Die Vlaamse klassieker doet ieders hartje sneller slaan, al is het geen evidentie om het zelf smakelijk op tafel te zetten. Want welk vlees kies je het best? Moet er bier in de saus? En waarom is die saus ineens zo slap? HLN-chef Piet Huysentruyt legt uit op welke vijf dingen je absoluut moet letten, deelt zijn ultieme geheime ingrediënt én een exclusief recept voor smoutezacht stoofvlees. [naar artikel]


17. Welke aardappel kies je voor frietjes? En in welke olie bak je ze het best? HLN-chef Piet Huysentruyt tipt hoe je even lekkere frieten bakt als in de frituur (02/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Zes op de tien Belgen eten wekelijks een portie frietjes. Maar hoe maak je ze zélf even lekker klaar als in de frituur wanneer je geen zin hebt om door het druilerige naar de frituur te gaan? “Het is eerst en vooral erg belangrijk dat je voor de juiste soort aardappel kiest”, legt HLN-chef Piet Huysentruyt uit. Waar moet je op letten bij je keuze? Welk frietvet gebruik je best? En wat moet je zeker vermijden? De chef deelt zeven ultieme stappen om er een succes van te maken. [naar artikel]


18. Tips van de chef: zo maak je de perfecte tomaat-garnaal volgens Piet Huysentruyt. “Koop in geen geval diepvriesgarnalen!” (17/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Nu het garnalenseizoen weer in zicht is, is het tijd om de favoriete Vlaamse klassieker tomaat-garnaal weer op tafel te zetten. Hoewel het een simpel gerecht lijkt, kan er toch heel wat fout gaan in de bereiding. Piet Huysentruyt snelt graag ter hulp om er een succes van te maken. “De garnalen moeten de ster van het bord zijn", vertelt hij. “Je mag ze niet laten overstemmen door een ander ingrediënt.” Hij legt uit op welke vijf dingen je moet letten én deelt zijn exclusief recept. [naar artikel]


19. SOS Piet XL komt met nieuw seizoen eind deze maand: wat heb jij geleerd van de HLN-chef? (15/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vanaf zondag 26 november gaat HLN-chef Piet Huysentruyt weer op pad door Vlaanderen in een nieuw seizoen van SOS Piet XL. “Wat hebben we geleerd vandaag”, klinkt standaard na zijn tips waarmee hij ieders kookproblemen oplost, maar wat heb jíj geleerd van de chef? Deel het met HLN en wie weet verschijnt jouw verhaal hier binnenkort. [naar artikel]


20. Een Piet Huysentruyt voor 5.500 euro: wie biedt meer? (08/03/2022 - Het Belang van Limburg)

Piet Huysentruyt is niet alleen chef-kok, hij is ook schilder. En wie dan spontaan denkt aan een klein hobbyproject, zit verkeerd. In het Play4-programma ‘Stukken van mensen’ sluit Huysentruyt vanavond een deal met een van de experts voor maar liefst 5.500 euro. Maar is een “echte Huysentruyt” dat wel waard? [naar artikel]


21. Zo mislukt je gepocheerd ei nooit meer dankzij Piet Huysentruyt: “Het ei op exact het juiste moment uit het water halen is een kunst” (02/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Niets beter bij je ontbijt of bij de paasbrunch binnenkort dan een heerlijk gepocheerd ei waar het eigeel perfect uitstroomt. Maar hoe zorg je ervoor dat het eiwit goed blijft samenhangen? En wat zijn de geheimen om deze eibereiding niet te laten mislukken? “Er zijn trucjes die een ei pocheren kinderspel maken”, legt HLN-chef Piet Huysentruyt uit. Hij gidst je door de 5 ultieme stappen, deelt 5 gouden tips én een exclusief brunchrecept met een alternatieve manier om te pocheren. [naar artikel]


22. KIJK: De Romeo’s zingen voor jarige SOS Piet: “Viva Piet Huysentruyt” (30/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Piet Huysentruyt is helemaal terug op VTM met ‘SOS Piet XL’. Meer kookproblemen, in prime time en mét BV’s. Zo trekt hij deze week naar Gunther Levi van de Romeo’s die z’n pad thai niet op smaak krijgt. Showbits was bij de opname voor een blik achter de schermen. Wie van de Romeo’s kookt al eens en in wie ziet Piet Huysentruyt het meeste potentieel als chef-kok? Bekijk het in een nieuwe Showbits. [naar artikel]


23. “Het moeilijkste onderdeel van het recept? Dat is de saus”: zo bereid je de perfecte vol-au-vent (08/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vol-au-vent is een klassieker in elke Vlaamse huiskamer én op restaurant, maar hoe maak je die thuis zelf goed klaar? Hoe zorg je ervoor dat saus niet schift? En welke soorten vlees gebruik je best? HLN-chef Piet Huysentruyt deelt tips waarmee jouw koninginnenhapje niet meer kan mislukken. “Vermijd dit soort kip, anders krijg je taai vlees.” [naar artikel]


24. HLN-chef Piet Huysentruyt kookt morgen voor koning in Zuid-Afrika: “Filip krijgt 1 friet, maar wel een perfecte” (25/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Terwijl de Belgische koning Filip op missie is in Zuid-Afrika, is er ook tijd voor ontspanning én lekker eten. Dat laatste vindt hij morgen bij HLN-chef Piet Huysentruyt, die in het land woont. Samen met Zuid-Afrikaanse chef Reuben Riffel serveert hij een koninklijk menu. “Dat moesten ze mij geen twee keer vragen”, vertelt Huysentruyt enthousiast. Hij deelt met HLN het exclusieve menu én hoe de voorbereidingen al verliepen. [naar artikel]


25. Tips van de chef: hoe maak je de lekkerste mosselen klaar? En hoe herken je slechte exemplaren? “De kooktijd is afhankelijk van de grootte” (12/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Nu het mosselseizoen volop aan de gang is, staan we te popelen om het zwarte goud van de zee zelf weer te gaan proeven. Maar hoe maak je die mosselen het lekkerst klaar? Hoe herken je een slechte mossel? Wat mag je zeker niet doen? En hoeveel mosselen voorzie je per persoon? HLN-chef Piet Huysentruyt legt uit op welke 7 dingen je moet letten én deelt een exclusief recept. “De mosselen moeten mooi blinken en niet te nat zijn.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!