World Vegan Day is meteen het startschot van ‘Try Vegan’, een uitdaging om de hele maand november zo veel mogelijk veganistische gerechten op tafel te toveren. Gerenommeerde chefs Bart De Pooter en Laurence Haegeman delen alvast enkele recepten om je op weg te helpen. [naar artikel]
Weet jij – alweer – niet wat te koken dit weekend? En heb je deze keer écht geen zin om frieten te halen of pizza te laten leveren? Dan redden wij je met veel plezier uit de nood, door drie recepten uit ‘Het Vegan Plan’ van Kim Vercoutere te delen. Als je nog inspiratie wil, […] Het bericht Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Het Vegan Plan’ van Kim Vercoutere + win 5 exemplaren verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Weet jij – alweer – niet wat te koken dit weekend? En heb je deze keer écht geen zin om frieten te halen of pizza te laten leveren? Dan redden wij je met veel plezier uit de nood, door drie recepten uit ‘Vegan pasta’ van Brianna Claxton te delen. Als je nog inspiratie wil, hebben […] Het bericht Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Vegan pasta’ van Brianna Claxton + win 3 exemplaren verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Presentatrice Nathalie Meskens is een fan van gezonde voeding en sinds een tweetal jaar overgeschakeld op een veganistische levenswijze. Het waarom van die switch én honderd recepten om in haar voetsporen te treden, doet ze uit de doeken in haar nieuwste boek Plan Vegan, opvolger van Plan Boos. [naar artikel]
Tofu is droog, zonder eieren kan je geen lekkere chocomousse maken en veganistische gerechten hebben geen ‘punch’. Culinair journaliste Louise De Brabandere countert al die clichés over veganistisch koken. Ze experimenteert voor De Morgen Magazine met nieuwe technieken en alternatieve ingrediënten. Het resultaat van die zoektocht, en veganistische recepten zonder room, kaas of eieren, die vind je hier. [naar artikel]
Wie zweert bij een veganistische levensstijl - of plantaardig eten een kans wil geven op citytrip - gaat het best naar Londen. De Britse hoofdstad is voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot de meest veganistische stad ter wereld door de online veganistische restaurantgids. [naar artikel]
Twee Limburgse vegan ondernemers slaan de handen in elkaar en ontwierpen een veganistische geschenkbox. Veganisme is over de hype heen en een absolute blijver. Het succesvolle Lento met restaurants in Hasselt en Antwerpen zocht een alternatief voor de cadeaubon. De zussen Claes uit Beringen kwamen met de oplossing; hebbedingen die duurzaam, diervriendelijk en vegan zijn. En weg van de dreadlocks en geitenwollensokken. [naar artikel]
Een kleine profclub uit Engeland is de voetbalwereld van binnenuit langzaam maar zeker aan het veranderen. Maak kennis met Forest Green Rovers, de eerste veganistische en tevens groenste club ter wereld. [naar artikel]
Voor wie Dagen zonder Vlees niet ver genoeg gaat of wie nog een straffere uitdaging wil aangaan, kan deze maand voor de tweede keer deelnemen aan Try Vegan. Initiatiefnemers EVA vzw en Be Vegan sporen je aan om in april veganistisch te eten. Zie je dat wel zitten, maar heb je geen idee hoe daar aan te beginnen? We helpen je op weg met drie eenvoudige recepten. [naar artikel]
Na ijsfabrikant Ben & Jerry’s springt nu ook Magnum op de veganboot. In Zweden en Finland kan je vanaf september smullen van de Magnum Vegan Classic en de Magnum Vegan Almond. Vegan ijs mag natuurlijk geen melkproducten bevatten en dus zijn de Magnumijsjes gemaakt van vegan chocolade en ijs gebaseerd op eiwit van erwten. Volgens […] Het bericht Magnum pakt uit met vegan ijsjes verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Nooit eerder hadden supermarkten een groter aanbod aan veganistische producten dan vandaag. Dat blijkt uit een onderzoek dat drie veganismeverenigingen uitvoerden. ‘Een goede zaak, want zo wordt de drempel om plantaardige producten te proberen lager’, zegt BE Vegan-woordvoerder Nathalie Duyck. [naar artikel]
Nooit eerder hadden supermarkten een groter aanbod aan veganistische producten dan vandaag. Dat blijkt uit een onderzoek dat drie veganismeverenigingen uitvoerden. ‘Een goede zaak, want zo wordt de drempel om plantaardige producten te proberen lager’, zegt BE Vegan-woordvoerder Nathalie Duyck. [naar artikel]
Het was de oudste dochter van Anneke Pauwels, voormalig model en nu fulltime foodie, die haar overtuigde om te kiezen voor een volledig plantaardig dieet. En daar stopte haar vegan verhaal niet, want ze geeft nu kookworkshops en bouwt een online platform uit. Ze weet ondertussen als geen ander hoe je veganistisch eten toegankelijk maakt voor iedereen. Wedden dat je geen klachten krijgt als je deze drie makkelijke en gezonde recepten thuis op tafel zet? [naar artikel]
“Wij zijn niet in staat om deze veganistische burger, vegan te serveren.” Deze boodschap kreeg een klant vorige week toen ze de snack wilde bestellen bij burgerketen Luna Grill in San Diego. Grace is een fervente veganist en was dan ook behoorlijk ontgoocheld toen ze merkte dat de ‘vegan’ hamburger die ze wilde bestellen kaas […] Het bericht Burgerketen biedt veganistische hamburger aan, maar slaagt niet in opzet verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Vandaag vieren we World Vegan Day en meteen ook het startschot van Try Vegan, want de hele maand november staat in het teken van de veganistische keuken. Ben je wel nieuwsgierig maar heb je vandaag even geen zin om zelf in de supermarkt de etiketten af te speuren? Laat je dan verrassen door alles wat de plantenwereld te bieden heeft zonder je luie zetel te verlaten dankzij deze heerlijke vegan takeout adresjes. Van pizza tot frietjes, want op zondag mag dat comfortfood zijn. [naar artikel]
Vandaag is het World Vegan Day, een dag waarop de vegetarische en veganistische levensstijl in het zonnetje gezet wordt. Want hoe je het ook [naar artikel]
Eind september brengt Nathalie Meskens een nieuw boek uit. In ‘Plan Vegan’ staan 100 eenvoudige recepten ‘voor a vegan way of life’, zoals de... [naar artikel]
Twintig Antwerpse zaken springen samen mee op de veganistische kar en zetten onder de noemer Een Boon Voor A een vegan gerecht op hun menukaart, hoewel ze zich normaal gezien niet specifiek op dat publiek richten. “Chefs die aandacht hebben voor vegan, trekken jongere en meer diverse groepen klanten aan”, klinkt het bij initiatiefnemers Mosquito In The Room. [naar artikel]
Pal op hun vijftigste verjaardag begonnen Elsie en Leen Ribbens hun eigen YouTube-kanaal TwinCooks, waarin ze een vegan versie van hun lievelingsgerechten maken. Exclusief delen ze met ons drie heerlijke creaties waarin bladerdeeg centraal staat, die bewijzen hoe snel, doodnormaal en watertandend lekker vegan kan zijn. [naar artikel]
Zangeres Beyoncé heeft haar fans uitgenodigd om samen met haar een veganistische kuur te volgen in de aanloop naar het Amerikaanse festival Coachella. Haar oproep is van goudwaarde voor veganpromotors. Diëtist Michaël pleit voor gezond verstand: “Vegan eten kan heel ontgoochelend zijn.” [naar artikel]
Lento, van chef Yolan en (gast)vrouw Tekla, was al drie jaar op rij het beste vegan restaurant in België. Ze bundelden 60 van hun succesvolste recepten in het kookboek Vegan zoals je het nooit proefde. [naar artikel]
Wil je de klassieke kalkoen, coq au vin of gourmet dit jaar links laten liggen met de feestdagen en focussen op diervriendelijke gerechten? Goed nieuws: met plantaardig voedsel kun je alle creatieve kanten uit. Wij selecteerden vijf recepten en kwamen tot een compleet vegan menu. Smakelijk! [naar artikel]
Vandaag is het Wereld Vegan Dag, een dag waarop de veganistische levensstijl in het zonnetje gezet wordt. Wereldwijd zijn er (stilletjes aan)... [naar artikel]
Van 1 tot en met 30 november kun je meedoen aan Try Vegan, dat mensen wil aansporen de hele maand zoveel mogelijk veganistisch te eten. Nathalie Duyck (35) van de Belgische veganismevereniging: ‘Vegan zijn was nooit zo makkelijk als nu.’ [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.