De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

KOERS KORT. Axel Merckx: “Ik zal niet de nieuwe CEO van Lotto-Dstny worden”

Het Laatste Nieuws

03/11/2022 - 18:37

Axel Merckx zal John Lelangue niet opvolgen als CEO van de Lotto-ploeg, vanaf begin volgend seizoen Lotto-Dstny. Merckx was een tijdje in beeld als een van de voornaamste kandidaten, maar de gesprekken zijn afgesprongen. Dat vertelt hij zelf aan La Dernière Heure. “Ik zal niet de nieuwe CEO van Lotto-Dstny worden”, aldus Merckx, die gewoon bij opleidingsploeg Hagens Berman Axeon aan de slag blijft.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Axel Merckx in beeld om John Lelangue op te volgen bij Lotto Dstny (29/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  John Lelangue en Lotto Dstny gaan aan het eind van dit jaar uit elkaar. Lelangue was sinds 2019 CEO van de Belgische WorldTour-ploeg die in degradatiezorgen verkeert. Zijn aflopende verbintenis wordt niet verlengd. Yana Seel (chief businnes officer) neemt de komende tijd samen met Lelangue de honneurs waar, met de bedoeling dat er iemand bijkomt met sportieve expertise. Daarvoor praat Lotto Dstny met Axel Merckx.
  [naar artikel]
 2. Zoektocht naar opvolger voor Lelangue blijft duren: Tchmil wordt niet nieuwe CEO Lotto-Dstny (21/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Andrei Tchmil (59) wordt niet de nieuwe CEO van wielerploeg Lotto-Dstny. Tchmil kreeg te horen dat hij “over onvoldoende ervaring” beschikt om een wielerploeg te leiden. Eerder liet Axel Merckx weten dat zijn naam niet was weerhouden.
  [naar artikel]
 3. Lotto-Dstny zet zoektocht naar nieuwe CEO in stilte verder (maar het wordt niet Axel Merckx) (21/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Nog geen witte rook bij Lotto-Dstny in hun zoektocht naar een nieuwe CEO. Een short list is opgesteld, fase twee van de selectieprocedure is ingezet.
  [naar artikel]
 4. Lotto Dstny verschijnt met “kwalitatief stevige ploeg” op BK in Izegem: “Direct erbij zijn is de boodschap” (24/06/2023 - Het Belang van Limburg)
  Arjen Livyns liep onlangs een breukje op in de pols en moet verstek geven voor het BK van zondag in Izegem. Voor de rest komt Lotto Dstny op volle getalsterkte naar de ‘Pekkerstad’ afgezakt en daarnaast is er nog Axel De Lie van het Lotto Dstny Development Team.
  [naar artikel]
 5. KOERS KORT. Alec Segaert wordt prof bij Lotto Dstny: “Droom die in vervulling gaat” (24/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Alec Segaert maakt nu al de overstap naar het ProTeam van Lotto Dstny. Zijn wedstrijdprogramma, met daarin enkele belangrijke doelen in de beloftecategorie, blijft ongewijzigd.
  [naar artikel]
 6. John Lelangue wordt algemeen manager bij organisatie Ronde van Polen, Lotto praat met Axel Merckx om sportieve taken over te nemen (30/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een dag na zijn vertrek bij Lotto heeft John Lelangue (51) zijn nieuwe uitdaging bekendgemaakt. Hij gaat als algemeen manager aan de slag bij het ‘Lang Team’, de organisatie achter de Ronde van Polen (WorldTour). Axel Merckx (50) is in beeld om de (sportieve) taken bij de Lotto-ploeg - volgend jaar Lotto-Dstny - over te nemen. Marc Sergeant (63), die vorig jaar werd bedankt voor bewezen diensten, haalt op Twitter hard uit naar Lelangue.
  [naar artikel]
 7. “Jij zorgde al voor de meeste gaten in het schip”: Lelangue reageert op kritiek Sergeant na vertrek bij Lotto (01/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een dag na zijn vertrek bij Lotto heeft John Lelangue (51) zijn nieuwe uitdaging bekendgemaakt. Hij gaat als algemeen manager aan de slag bij het ‘Lang Team’, de organisatie achter de Ronde van Polen. Axel Merckx (50) is in beeld om de (sportieve) taken bij de Lotto-ploeg - volgend jaar Lotto-Dstny - over te nemen. Marc Sergeant (63), die vorig jaar werd bedankt voor bewezen diensten, haalt op Twitter hard uit naar Lelangue.
  [naar artikel]
 8. Jumbo-Visma klaagt over “kinderachtige” tactiek Lotto Dstny in Omloop: “Die hebben de beste coureur van het moment...” (25/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  Jumbo-Visma reed de quasi “perfecte” koers in de Omloop Het Nieuwsblad, met Dylan van Baarle als winnaar. Maar bij de Nederlandse formatie was er ook wat frustratie, over Lotto Dstny.
  [naar artikel]
 9. Caleb Ewan mag vertrekken bij Lotto-Dstny: “Als hij elders gelukkig kan worden, gunnen we hem dat” (19/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Tussen Lotto-Dstny en Caleb Ewan (29) is er na zijn opgave in de Tour iets gebroken. In die mate dat de Australiër ondanks een doorlopend contract mag vertrekken bij Lotto-Dstny. “Als hij bij een andere ploeg gelukkig kan worden, dan gunnen wij hem dat”, zegt Stéphane Heulot, CEO van de ploeg, bij het medium WielerFlits.
  [naar artikel]
 10. KOERS KORT. Lotto-DSTNY verbaast met twee buitenlandse transfers - Van Aert verkent nu al de Omloop (23/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een kweekvijver zijn van jong Belgisch talent. Het is voor hoofdsponsors Lotto en DSTNY de kerntaak van hun wielerploeg. De Belgische pro-continentale formatie deed dit tussenseizoen negen inkomende transfers, waarvan vijf buitenlanders.
  [naar artikel]
 11. Lotto-Dstny laat zich weer zien: “Je voelt de positieve vibe in het team” (15/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  Lotto-Dstny reed in Nokere opnieuw een aanvallende koers. Arjen Livyns zette de toon, Victor Campenaerts nam over (maar kwam twee keer ten val) en uiteindelijk kon Florian Vermeersch het bijna afmaken.
  [naar artikel]
 12. “Stéphane Heulot nieuwe CEO Lotto-DSTNY” (22/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse ex-renner Stéphane Heulot (51) zou de nieuwe CEO worden van wielerploeg Lotto-DSTNY. Het nieuws staat in de Franse krant Le Télégramme maar wordt niet bevestigd door de ploeg. “We kunnen op dit moment niks zeggen”, klinkt het voorlopig bij perswoordvoerder Thijs Roelen.
  [naar artikel]
 13. Daan De Wever, oprichter van Dstny, na eerste voorjaar als sponsor van Lotto-ploeg: “Als we geen rit winnen in de Tour, is het een kloteseizoen” (28/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Vorige week werd Daan De Wever (42) door Prins Laurent gehuldigd als ICT-persoonlijkheid van het jaar: “Goeie reclame voor Dstny.” Zijn bedrijf is sinds januari naamsponsor van wielerploeg Lotto-Dstny. “Vorige week las ik: ‘Lotto-Dstny is de sympathiekste ploeg van het peloton’. Mijn haar ging overeind staan.”
  [naar artikel]
 14. KOERS KORT. Nederlands kampioen Eenkhoorn verlaat Jumbo-Visma voor Lotto Dstny (26/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Pascal Eenkhoorn (25) zal vanaf volgend seizoen uitkomen voor Lotto Dstny. De regerende Nederlandse kampioen op de weg tekende een contract voor twee jaar bij de Belgische ploeg. Hij zal volgens Lotto een vrijere rol krijgen in zowel de klassiekers als grote rondes. “Mijn grote drijfveer is koersen winnen. Ik wil het maximale uit mijn carrière halen”, zegt Eenkhoorn op de website van de Lotto-ploeg. Hij verlaat Jumbo-Visma.
  [naar artikel]
 15. “Overeenkomst en lange samenwerking plots niets waard”: Ridley-CEO haalt uit naar Lotto Dstny na “ontrouw en imagoschade” (30/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het zit er bovenarms op tussen Lotto Dstny en huidige fietsleverancier Ridley. Het fietsenmerk haalt uit naar de ploeg nadat Lotto Dstny besliste om vanaf volgend seizoen vroegtijdig over te stappen naar het Baskische Orbea. “Dit is voor ons een koude douche”, aldus CEO Jochim Aerts.
  [naar artikel]
 16. “Overeenkomst en lange samenwerking zijn plots niets waard”: Ridley-CEO haalt uit naar Lotto Dstny na “ontrouw en imagoschade” (29/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het zit er bovenarms op tussen Lotto Dstny en huidige fietsleverancier Ridley. Het fietsenmerk haalt uit naar de ploeg nadat Lotto Dstny besliste om vanaf volgend seizoen vroegtijdig over te stappen naar het Baskische Orbea. “Dit is voor ons een koude douche”, aldus CEO Jochim Aerts.
  [naar artikel]
 17. Lotto Dstny haalt drie “talentvolle Belgen” in huis voor volgend seizoen: “Ze passen perfect in onze plannen” (03/08/2023 - Het Belang van Limburg)
  Lotto Dstny voegt drie nieuwe namen toe aan zijn ProTeam. Jenno Berckmoes (22), Lionel Taminiaux (27) en Henri Vandenabeele (23) koersen vanaf volgend seizoen voor de Belgische wielerformatie. De drie Belgen ondertekenden elk een overeenkomst van twee jaar. Dat heeft Lotto Dstny donderdag gemeld.
  [naar artikel]
 18. “Liever anoniem blijven dan kritiek te moeten krijgen, is dat het nieuwe Lotto?”: onze chef wielrennen ziet dat Lotto-DSTNY de ambities terugschroeft (20/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Geen Ronde van Italië in 2023 voor Lotto-DSTNY. En ook geen Baskenland, Tirreno of Australische WorldTour-koersen. “Een harde reality check. Minder geld, minder middelen, minder ambitie”, aldus onze chef wielrennen. “Slechte reclame bestaat niet, zegt men. Het ging de voorbije drie jaar natuurlijk vooral om waar en hoe Lotto niet won. Maar het ging tenminste over wielerploeg Lotto.”
  [naar artikel]
 19. KOERS KORT. Alec Segaert wordt prof bij Lotto Dstny - Eli Iserbyt verlengt bij Pauwels Sauzen-Bingoal tot eind 2026 (16/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Europees kampioen tijdrijden bij de beloften Alec Segaert wordt prof bij Lotto Dstny. De ploeg en Alec Segaert stippelden samen een traject uit waarin het talent zich optimaal kan ontwikkelen. Er werd een contract voor drie jaar getekend, waarbij de renner in 2023 en tot halverwege 2024 zal uitkomen voor het continentale Development Team van Lotto Dstny, om nadien de stap naar de profs te zetten tot en met minstens 2025.
  [naar artikel]
 20. Lotto praat met Axel Merckx na vertrek John Lelangue, Marc Sergeant haalt stevig uit: “Eerst een gat maken, dan het zinkend schip verlaten” (29/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Lotto gooit het over een andere boeg. Manager John Lelangue (51) staat volgend jaar niet meer aan het hoofd van de ploeg. De chemie is weg, de degradatie uit de WorldTour wordt wellicht het trieste eindpunt. Axel Merckx (50) is in beeld om de (sportieve) taken over te nemen. Marc Sergeant (63), die vorig jaar werd bedankt voor bewezen diensten, haalt op Twitter hard uit naar Lelangue.
  [naar artikel]
 21. KOERS KORT. Lotto-Dstny stopt samenwerking met Energy Lab - Wereldbeker veldrijden trekt komend seizoen naar Dublin, Maasmechelen en Gavere (21/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Lotto-Dstny (het huidige Lotto-Soudal) haalt vanaf 1 januari Jeroen Dingemans, Loïc Segaert, Sander Cordeel en Britt Lambrecht bij de performance staff. Dat betekent ook dat een einde komt aan de jarenlange samenwerking met Energy Lab. Maxime Monfort en Nikolas Maes leiden bij Lotto Soudal het performancedepartement. Dat zullen ze ook bij Lotto-Dstny blijven doen, met versterking van Dingemans (head of performance coördinator), Segaert (performance coördinator), Cordeel (performance coördinator) en Lambrecht (diëtiste).
  [naar artikel]
 22. Lotto Dstny zet renner Lennert Van Eetvelt (21) op non-actief na “vermeende inbreuk op antidopingwet” (22/04/2023 - Het Belang van Limburg)
  Lennert Van Eetvelt is door Lotto Dstny voorlopig op non-actief gezet na een “vermeende inbreuk op de antidopingwet” tijdens de Tour des Alpes Maritimes et du Var op 19 februari. Dat maakte zijn team Lotto Dstny zonet zelf bekend in een persmededeling.
  [naar artikel]
 23. Lotto Dstny zet renner Lennert Van Eetvelt (21) op non-actief na “vermeende inbreuk op antidopingwet” (22/04/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Lennert Van Eetvelt is door Lotto Dstny voorlopig op non-actief gezet na een “vermeende inbreuk op de antidopingwet” tijdens de Tour des Alpes Maritimes et du Var op 19 februari. Dat maakte zijn team Lotto Dstny zonet zelf bekend in een persmededeling.
  [naar artikel]
 24. KOERS KORT. Team van Axel Merckx strikt wereldkampioen bij de junioren -Gilbert sluit carrière af in Parijs-Tours (24/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Hagens Berman Axeon, het team van Axel Merckx, kondigt de komst van Emil Herzog aan. Herzog kroonde zich deze week nog tot wereldkampioen op de weg bij de junioren. Hij komt over van Team Auto Eder.
  [naar artikel]
 25. Lotto-Dstny in zee met BMW (10/07/2023 - Het Belang van Limburg)
  Lotto-Dstny heeft er een nieuwe sponsor bij. Het team van de Nationale Loterij kan dankzij BMW Juma voor drie jaar gratis over haar volledige wagenpark beschikken. “Dat geeft ons heel wat extra budgetruimte”, zegt Chief Business Officer Yana Seel.
  [naar artikel]
 26. KIJK. "Wij vragen een ander engagement": Lotto-Dstny scherp voor opgevende Ewan die “psychologisch niet in goeie vorm was” (14/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Caleb Ewan stapte vrijdagnamiddag uit de Tour. De kopman van Lotto-Dstny was eenzaam achterop geraakt en had geen zin in een nieuwe zwanenzang. Teleurstellend, zo noemde ploegmakker Jasper De Buyst het na de etappe.
  [naar artikel]
 27. KOERS KORT. Museeuw ligt in het ziekenhuis - Twee nieuwe klimmers voor Lotto Dstny - Van Aert verkent nu al de Omloop (23/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Johan Museeuw (57) wordt vandaag geopereerd. De gewezen wielrenner gaat onder het mes voor “een paar wisselstukken”. Het is niet duidelijk waaraan hij precies geopereerd wordt. “Ik ga voor de derde keer in mijn leven terugvechten”, klonk het in een boodschap op sociale media.
  [naar artikel]
 28. Lotto-Dstny ziet kopman Maxim Van Gils uit Dauphiné stappen: “We willen ook zijn Tourdebuut niet hypothekeren” (08/06/2023 - Het Belang van Limburg)
  Maxim Van Gils verliet in de etappe naar Salins-les-Bains na zestig kilometer koers het Critérium du Dauphiné. Zijn verkoudheid werd steeds erger en dus namen ze bij Lotto-Dstny geen enkel risico.
  [naar artikel]
 29. Blaast de nieuwe wind bij Lotto-DSTNY hard genoeg? “De stappen die Jumbo-Visma nog kan zetten, zijn kleiner dan onze bokkensprongen” (14/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Nieuwe sponsor, nieuwe CEO, nieuwe trui, drie nieuwe trainers en negen nieuwe renners. Er waait een nieuwe wind bij Lotto-DSTNY, maar voldoende hard om de grote kloof met de top te dichten? De wetenschappelijke shift was nodig, maar met wetenschap alleen win je geen koersen.
  [naar artikel]
 30. Ervaren, geliefd en tweetalig: Axel Merckx wil wielerbondscoach worden (19/10/2018 - De Morgen)
  Wordt Axel Merckx onze nieuwe bondscoach? Hij staat bij de wielerbond hoog genoteerd om Kevin De Weert op te volgen. En de liefde is wederzijds.
  [naar artikel]
 31. Thomas De Gendt heeft deal voor twee jaar extra bij Lotto: “De goesting is terug” (14/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Philippe Gilbert neemt afscheid, Tim Wellens vertrekt, maar Thomas De Gendt (35) is nog niet klaar met de koers bij Lotto. Hij en alleen hij wil bepalen waar en wanneer het stopt. Dat kan, nog (minstens) twee jaar, bij Lotto-Dstny. “Het is een schone wereld waarin ik leef.”
  [naar artikel]
 32. Thomas De Gendt heeft mondelinge deal voor twee jaar extra bij Lotto: “De goesting is terug” (14/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Philippe Gilbert neemt afscheid, Tim Wellens vertrekt, maar Thomas De Gendt (35) is nog niet klaar met de koers bij Lotto. Hij en alleen hij wil bepalen waar en wanneer het stopt. Dat kan, nog (minstens) twee jaar, bij Lotto-Dstny. “Het is een schone wereld waarin ik leef.”
  [naar artikel]
 33. Shortlist van drie kandidaten nog niet klaar: nieuwe baas Lotto-Dstny laat op zich wachten (21/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Lotto-Dstny zet vandaag zijn eerste stappen richting het nieuwe seizoen. Tijdens de teamdagen in Beringen worden de renners niet verwelkomd door de nieuwe CEO. Het zal ook nog even duren. In de zoektocht naar een opvolger voor John Lelangue, is het wachten op een shortlist.
  [naar artikel]
 34. KOERS KORT. Lotto-Soudal promoveert Van de Wouwer tot sportief manager - Keisse rijdt laatste zesdaagse aan de zijde van De Buyst (21/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Lotto-Soudal, volgend jaar Lotto Dstny, heeft bekendgemaakt dat Kurt Van de Wouwer per direct de nieuwe sportief manager van het team wordt. De 51-jarige Kempenaar was de voorbije jaren manager van het Lotto Development en Ladies Team. De ploeg blijft intussen zoeken naar een nieuwe CEO, als opvolger van John Lelangue. Die neemt op 31 december afscheid van het team.
  [naar artikel]
 35. Philippe Gilbert bevestigt dat hij geen manager van Lotto-Dstny wordt: “Voel er mij nog niet klaar voor” (11/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Nadat Philippe Gilbert (40) aan onze redactie bevestigde dat hij niet de nieuwe manager wordt van Lotto-Dstny, geeft hij nu in een videoboodschap meer uitleg. “Het was een mooi aanbod, maar ik voel er mij nog niet klaar voor.”
  [naar artikel]
 36. Axel Merckx topkandidaat om bondscoach te worden: perfect profiel, wederzijdse interesse, gesprek nakend (19/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Wordt Axel Merckx (46) de nieuwe wielerbondscoach voor ons land? Het zou zomaar kunnen. De ‘zoon van’ staat bij de bond hoog genoteerd om Kevin De...
  [naar artikel]
 37. Fransman Stéphane Heulot nieuwe CEO van Lotto-DSTNY: “Een uitdagende periode, maar ik ben klaar om de verantwoordelijkheid op te nemen” (23/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Stéphane Heulot, een Franse ex-renner, maar goed verankerd in het West-Vlaamse Oekene, wordt de nieuwe CEO van wielerploeg Lotto-DSTNY. Heulot volgt John Lelangue op, die enkele maanden geleden ontslag nam. Met Lelangue zakte Lotto weg uit de WorldTour. Aan Heulot om de negatieve spiraal te keren.
  [naar artikel]
 38. Koerst Arnaud De Lie te veel en wordt hij uitgeperst door Lotto-Dstny? “We remmen hem zelfs áf” (14/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Le Taureau’, die met zijn tong op de grond de arena uitdraaft? Valt goed mee aan het eind van dit Vlaams-klassieke voorjaar. Arnaud De Lie (21) lijkt niet uitgeperst als een citroen. “Wie dat anders ziet, moet aan research doen”, bijten ze bij Lotto-Dstny van zich af.
  [naar artikel]
 39. Axel Merckx topkandidaat om bondscoach te worden, Peter Van Petegem zorgt voor concurrentie (19/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Wordt Axel Merckx (46) de nieuwe wielerbondscoach voor ons land? Het zou zomaar kunnen. De ‘zoon van’ staat bij de bond hoog genoteerd om Kevin De...
  [naar artikel]
 40. Nieuwe naamsponsor Dstny belandde vrij toevallig bij Lotto-ploeg: “Net in Frankrijk voor de Tour toen bleek dat Soudal zou stoppen” (24/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Lotto-wielerploeg heeft deze middag de naam van de nieuwe sponsor bekendgemaakt, die de plaats inneemt van Soudal. Dstny, een Belgisch cloudtelecombedrijf, wordt vanaf 2023 co-titelsponsor. Een samenwerking die vrij toevallig tot stand kwam, zo blijkt.
  [naar artikel]
 41. Nieuwe naamsponsor Dstny belandde vrij toevallig bij Lotto-ploeg: “Net in Frankrijk voor de Tour toen bleek dat Soudal zou stoppen” (24/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Lotto-wielerploeg heeft deze middag de naam van de nieuwe sponsor bekendgemaakt, die de plaats inneemt van Soudal. Dstny, een Belgisch cloudtelecombedrijf, wordt vanaf 2023 co-titelsponsor. Een samenwerking die vrij toevallig tot stand kwam, zo blijkt.
  [naar artikel]
 42. Ridley furieus na contractbreuk Lotto-Dstny: “Ontrouw en imagoschade moeten vergoed worden” (29/08/2023 - Het Belang van Limburg)
  Ondanks een nog lopend contract laat Lotto-Dstny de Limburgse fietsconstructeur Ridley vallen. Arnaud De Lie en co koersen volgend seizoen wellicht met fietsen van het Baskische merk Orbea. Ridley-CEO Jochim Aerts reageert furieus. “Deze ontrouw en aangebrachte imagoschade en de verloren gegane investeringen zullen moeten vergoed worden.”
  [naar artikel]
 43. Baas Lotto-Dstny haalt snoeihard uit naar Caleb Ewan: “Als je op deze manier opgeeft, is wielrennen geen sport voor jou” (14/07/2023 - Het Belang van Limburg)
  Caleb Ewan zit niet langer in de Tour. Op weg naar Le Grand Colombier gaf de sprinter van Lotto Dstny er halfweg de brui aan. En dat zint zijn eigen ploeg totaal niet. “Ik ben zeer, zéér ontgoocheld, ja”, is Stéphane Heulot, CEO van de ploeg, genadeloos voor zijn sprinter. “Een renner met zijn status, die verdient wat hij verdient en die alle steun heeft gekregen, die doet dit niet. Dit getuigt van geen respect.” Of hoe Caleb Ewan geen enkele toekomst meer heeft bij Lotto Dstny.
  [naar artikel]
 44. Baas Lotto-Dstny haalt snoeihard uit naar Caleb Ewan: “Als je op deze manier opgeeft, is wielrennen geen sport voor jou” (14/07/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Caleb Ewan zit niet langer in de Tour. Op weg naar Le Grand Colombier gaf de sprinter van Lotto Dstny er halfweg de brui aan. En dat zint zijn eigen ploeg totaal niet. “Ik ben zeer, zéér ontgoocheld, ja”, is Stéphane Heulot, CEO van de ploeg, genadeloos voor zijn sprinter. “Een renner met zijn status, die verdient wat hij verdient en die alle steun heeft gekregen, die doet dit niet. Dit getuigt van geen respect.” Of hoe Caleb Ewan geen enkele toekomst meer heeft bij Lotto Dstny.
  [naar artikel]
 45. Dstny, waarvan sponsoring even aan zijden draadje hing: “Lotto heeft te lang geteerd op succes uit verleden” (14/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Verliefd, verloofd, bijna uit elkaar, toch getrouwd. Zo is het verhaal van Dstny, volgend jaar de nieuwe sponsor van wielerploeg Lotto. Het Belgische IT-bedrijf wordt de vervanger van Soudal, maar dat hing even aan een zijden draadje.
  [naar artikel]
 46. KOERS KORT. Livyns op weg naar Lotto-Dstny - Mads Pedersen verlengt voor drie jaar bij Trek-Segafredo (05/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Lotto-Dstny staat dicht bij zijn eerste inkomende transfer voor 2023. De ploeg van John Lelangue voert al een tijdje gesprekken met onze landgenoot Arjen Livyns. Een akkoord met de 27-jarige West-Vlaming uit Kerkhove is nakend. Livyns rijdt sinds 2020 bij Pauwels Sauzen - Wallonie Bruxelles en liet zich vooral vorig jaar opmerken in de kasseiklassiekers. Livyns is met zijn 58 kilogram voor 1m70 een pluimgewicht, die ook in de klimkoersen kan ingezet worden. Een vervanger voor Tim Wellens, die naar UAE vertrekt, is hij echter niet. Lelangue ziet in Livyns een versterking in de breedte. In het middenveld kan zijn ploeg verse bloed gebruiken. Eerder was al bekend dat klimbelofte Lennert Van Eetvelt - recent tweede in de baby-Giro - in 2023 prof wordt bij Lotto-Dstny. (BVDC)
  [naar artikel]
 47. CEO Stéphane Heulot praat met sponsors om Arnaud De Lie langer bij Lotto-Dstny te houden: “We moeten een team rond hem bouwen” (01/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  Stéphane Heulot (51) heeft zijn start als CEO bij Lotto Dstny niet gemist. Na de degradatie uit de World Tour waait er een nieuwe wind door het Belgische team en dat levert resultaten op. Met dank ook aan Arnaud De Lie, beseft de nieuwe grote baas: “Of wij zijn contract willen openbreken? Natuurlijk denken we met hem op de lange termijn. We zijn al aan het praten met mogelijk geïnteresseerde sponsors.”
  [naar artikel]
 48. Arnaud De Lie verzilvert overmacht Lotto Dstny in Tour of Leuven - Memorial Jef Scherens (15/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Arnaud De Lie (21) heeft zijn topfavorietenstatus in de Tour of Leuven - Memorial Jef Scherens verzilverd. De kopman van Lotto Dstny won de eendagskoers na een sprintje met zes medevluchters. Stan Van Tricht en beloftenwereldkampioen Axel Laurance mochten mee op het podium.
  [naar artikel]
 49. KIJK. "Teleurstellend, meer kan ik niet zeggen": Lotto-Dstny scherp voor opgevende kopman Ewan, die "psychologisch niet in vorm was” (14/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Caleb Ewan stapte vrijdagnamiddag uit de Tour. De kopman van Lotto-Dstny was eenzaam achterop geraakt en had geen zin in een nieuwe zwanenzang. Teleurstellend, zo noemde ploegmakker Jasper De Buyst het na de etappe.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy