Een jaar geleden werd Tom Van Lysebettens – echtgenoot, vader van twee zoontjes en chef van het gerenommeerd restaurant Cochon de Luxe – met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Diagnose: uitgezaaide darmkanker. Een jaar later kreeg hij te horen dat hij nog twee tot drie jaar te leven had, maar het is helaas sneller gegaan dan dat. Tom overleed op 35-jarige leeftijd. [naar artikel]
Een jaar geleden werd Tom Van Lysebettens – echtgenoot, vader van twee zoontjes en chef van het gerenommeerd restaurant Cochon de Luxe – met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Diagnose: uitgezaaide darmkanker. Een jaar later kreeg hij te horen dat hij nog twee tot drie jaar te leven had, maar het is helaas sneller gegaan dan dat. Tom overleed vannacht op 35-jarige leeftijd. [naar artikel]
Een jaar geleden werd Tom Van Lysebettens – echtgenoot, vader van twee zoontjes en chef van het gerenommeerd restaurant Cochon de Luxe – met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Diagnose: uitgezaaide darmkanker. Een jaar later kreeg hij te horen dat hij nog twee tot drie jaar te leven had, maar het is helaas sneller gegaan dan dat. Tom overleed vannacht op 35-jarige leeftijd. [naar artikel]
De Gentse chef-kok Tom Van Lysebettens is op zijn 35ste overleden. Hij stierf aan de gevolgen van darmkanker. [naar artikel]
Een jaar geleden werd Tom Van Lysebettens – echtgenoot, vader van twee zoontjes en chef van het gerenommeerd restaurant Cochon de Luxe – met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Diagnose: uitgezaaide darmkanker. Een jaar later kreeg hij te horen dat hij nog twee tot drie jaar te leven had, maar het is helaas sneller gegaan dan dat. Tom overleed vannacht op 35-jarige leeftijd. [naar artikel]
Kanker, dat zesletterwoord staat sinds zondag op de vitrine van restaurant Cochon De Luxe in Gent. Chef-kok Tom Van Lysebettens (34) heeft het, en zijn zaak is na een ellenlange coronasluiting alwéér dicht. Opdat de klanten hem niet zouden vergeten en hij alle gêne weg wil, schrijft hij columns en maakt hij grapjes over zijn ziekte. Ook over z'n stoma. “Een scheet kan vijf lange seconden duren, mijn zonen gieren dan van het lachen.” [naar artikel]
Maart is de internationale actiemaand in de strijd tegen dikkedarmkanker. Elke dag krijgen 23 Belgen te horen dat ze darmkanker hebben én dagelijks zijn er 10 begrafenissen door de ziekte. “Minstens de helft daarvan zouden we kunnen vermijden”, klinkt het bij Luc Colemont, maag- en darmspecialist en oprichter van vzw Stop Darmkanker die uitlegt hoe je het kan voorkomen. [naar artikel]
Elke dag krijgen 23 Belgen te horen dat ze darmkanker hebben én maakt de ziekte tien dodelijke slachtoffers. “Minstens de helft daarvan zouden we kunnen vermijden als nog meer mensen zouden deelnemen aan het bevolkingsonderzoek”, maakt maag- en darmspecialist Luc Colemont zich sterk. Aan het begin van deze internationale darmkankermaand legt hij uit hoe je de ziekte kan voorkomen. [naar artikel]
In ons land sterven jaarlijks 3.000 mensen door het laattijdig ontdekken van darmkanker. Iedereen tussen 50 en 74 jaar kan zich nochtans gratis en eenvoudig laten testen. Maar hoe kan je darmkanker voorkomen? En loop ik meer risico als mijn moeder en/of vader het ook gekregen hebben? [naar artikel]
De Vlaamse onderhandelaars hebben de landbouwdossiers afgehandeld. Ze buigen zich donderdagavond over de laatste knelpunten die nog op tafel liggen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.