De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Geen groen licht uit Ankara voor NAVO-toetreding Finland en Zweden

Het Belang van Limburg

08/11/2022 - 19:50

Het Zweedse parlement houdt volgende week een stemming om de grondwet te veranderen, om zo de strijd tegen het terrorisme op te voeren. Turkije stelt een strengere antiterreurwetgeving in Zweden al langer als voorwaarde om in te stemmen met een Zweeds lidmaatschap van de NAVO. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan had dinsdag een ontmoeting met de nieuwe Zweedse premier, Ulf Kristersson. Achteraf wilde Erdogan nog niet instemmen met de NAVO-uitbreiding naar Zweden en Finland.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Erdogan blokkeert NAVO-toetreding van Zweden en Finland: “Beide landen bieden onderdak aan PKK” (16/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Turkije ziet een NAVO-toetreding van Zweden en Finland niet zitten en zal het lidmaatschap dan ook niet goedkeuren. Dat laat president Recep Tayyip Erdogan weten. De beslissing van Turkije maakt de toetreding van de twee landen tot het militaire bondgenootschap onmogelijk aangezien alle lidstaten groen licht moeten geven.
  [naar artikel]
 2. Erdogan blijf zich verzetten tegen toetreding Zweden en Finland bij NAVO (19/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan blijft voorlopig bij zijn tegenkanting tegen de toetreding van Finland en Zweden tot de NAVO. “We hebben de verantwoordelijken in de NAVO gezegd, dat we ‘neen’ zullen zeggen tegen een toetreding van Finland en Zweden. Dat zal ons standpunt blijven”, zei hij donderdag aan de staatszender TRT.
  [naar artikel]
 3. Erdogan positief over toetreding Finland tot NAVO, maar niet over Zweden: “Doe geen moeite voor niets!” (01/02/2023 - Gazet van Antwerpen)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zijn instemming met de toetreding van Finland tot de NAVO in het vooruitzicht gesteld, maar niet met die van Zweden. Met betrekking tot Finland kijken we “positief” tegen het proces aan, zei Erdogan woensdag op een ministerraad in Ankara. “Maar tegenover Zweden staan we niet positief, dat moet gezegd.”
  [naar artikel]
 4. Hongaars parlement ratificeert toetreding Finland (27/03/2023 - Knack)
  Het Hongaarse parlement heeft maandag de toetreding van Finland tot de NAVO bekrachtigd. Dat betekent dat Finland kan toetreden tot de NAVO, eens ook Turkije dat heeft bekrachtigd. De meerderheid van de parlementsleden (182) stemde voor de toetreding. Er waren slechts zes tegenstemmen en geen onthoudingen. Na Hongarije moet dus enkel Turkije nog de Finse toetreding ratificeren. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan had al het licht daarvoor op groen gezet. The post Hongaars parlement ratificeert toetreding Finland appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 5. Turkse parlement zet licht op groen voor toetreding van Finland tot de NAVO (30/03/2023 - VRT NWS)
  Turkije heeft als laatste lidstaat de toetreding van Finland tot de NAVO goedgekeurd. De meerderheid van de Turkse parlementsleden stemden voor, meldt staatspersbureau Anadolu. Niets staat de Finse toetreding tot het bondgenootschap nu nog in de weg.
  [naar artikel]
 6. Erdogan bereid tot instemming met toetreding Finland tot NAVO, maar niet Zweden (01/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zijn instemming met de toetreding van Finland tot de NAVO in het vooruitzicht gesteld, maar niet met die van Zweden. Met betrekking tot Finland kijken we "positief" tegen het proces aan, zei Erdogan woensdag op een ministerraad in Ankara. "Maar tegenover Zweden staan we niet positief, dat moet gezegd."
  [naar artikel]
 7. Erdogan wil begrip van bondgenoten voor zijn negatief advies over NAVO-toetreding van Zweden en Finland (18/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan hoopt dat de NAVO-bondgenoten zullen luisteren naar de Turkse bezorgdheden omtrent een toetreding van Finland en Zweden tot de NAVO. Hij hoopt ook dat de bondgenoten Turkije zullen steunen, zei hij woensdag bij een toespraak voor zijn islamitisch-conservatieve AKP-partij in Ankara.
  [naar artikel]
 8. Turkije herneemt gesprekken met Zweden en Finland over NAVO-toetreding (27/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  De onderhandelingen tussen Turkije enerzijds en Zweden en Finland anderzijds over het NAVO-lidmaatschap van de twee landen worden op 9 maart hernomen. Dat heeft de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Cavusoglu bekendgemaakt op een persconferentie in Ankara.
  [naar artikel]
 9. Operatie ‘Erdogan paaien’ geslaagd: Turkije maakt bocht en heet Zweden en Finnen welkom bij NAVO (29/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Zodra Turkije groen licht gaf voor de toetreding van Finland en Zweden, maakte NAVO-baas Stoltenberg een vuist naar Vladimir Poetin: “Hij was tegen een uitbreiding van de NAVO. Nu krijgt hij nog meer NAVO. Aan zijn grenzen.”
  [naar artikel]
 10. NAVO-baas Stoltenberg begroet "constructieve gesprekken" over toetreding tussen Turkije, Zweden en Finland (20/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De gesprekken tussen Turkije, Finland en Zweden bij de NAVO om een oplossing te vinden voor de Turkse bezwaren tegen een toetreding van Finland en Zweden, zijn constructief verlopen en zullen voortgezet worden. Dat zegt NAVO-baas Jens Stoltenberg in een persbericht.
  [naar artikel]
 11. Hongarije is klaar om Zweden en Finland groen licht te geven voor toetreding NAVO (10/03/2023 - Express)
  De afgelopen weken suggereerden verschillende hoge Hongaarse regeringsfunctionarissen dat de ratificatie van het Zweedse en Finse lidmaatschap tot de NAVO nog steeds twijfelachtig was. Maar nu, na een reis van parlementsleden naar de twee Noordse landen, lijkt een toetreding slechts een kwestie van tijd. In het nieuws: Hongarije is klaar om het lidmaatschap van Zweden […]
  [naar artikel]
 12. NAVO-toetreding Finland en Zweden: “Top in Madrid was nooit deadline” (12/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De NAVO-top in Madrid is geen deadline voor een beslissing over de toetreding van Finland en Zweden tot de verdragsorganisatie. Wel wil de NAVO zo snel mogelijk een oplossing voor de Turkse bezorgdheden over een mogelijk lidmaatschap van de twee Noordse landen. Dat heeft Jens Stoltenberg, secretaris-generaal van de NAVO, zondag gezegd op een persconferentie samen met de Finse president Sauli Niinistö.
  [naar artikel]
 13. Erdogan wil concrete stappen Zweden voor toetreding tot NAVO (16/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, blijft bij zijn standpunt dat de tijd is gekomen om de NAVO-toetreding van Finland en Zweden te bekrachtigen. Voor Turkije moet vooral Zweden nog concrete stappen zetten vooraleer de toetreding van dat land kan worden bekrachtigd.
  [naar artikel]
 14. Finland kan toetreden tot NAVO: eindelijk groen licht van Turkije (30/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Turkije heeft donderdag als laatste lidstaat de toetreding van Finland tot de NAVO goedgekeurd. De meerderheid van de Turkse parlementsleden stemden voor, meldde staatspersbureau Anadolu. Niets staat de Finse toetreding tot het bondgenootschap nu nog in de weg.
  [naar artikel]
 15. Turkije onderhandelt met Zweden en Finland over toetreding tot NAVO en terreurbestrijding (26/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Zweden en Finland hebben vrijdag hun engagement herbevestigd om tegen terrorisme te strijden, zegt het Turkse presidentschap, na een vergadering in Finland tussen vertegenwoordigers van de drie landen. Finland en Zweden willen lid worden van de NAVO, maar moeten daarvoor Turkse aarzeling bezweren.
  [naar artikel]
 16. Turkije gaat akkoord met toetreding Zweden en Finland tot de NAVO (28/06/2022 - Express)
  Turkije verzet zich niet langer tegen de toetreding van Zweden en Finland tot de NAVO. Dat zeggen NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg en de Finse president Niinisto. Zowel Stoltenberg als Niisto zeggen dat ’s werelds machtigste militaire alliantie een akkoord heeft bereikt om Zweden en Finland toe te laten, nadat de bezwaren van Turkije waren weggenomen. Verzet […]
  [naar artikel]
 17. Turkse president Erdogan speelt het hard: "We zullen Zweedse en Finse toetreding tot NAVO niet goedkeuren" (16/05/2022 - VRT NWS)
  Op de dag waarop ook Zweden formeel de beslissing nam om bij de NAVO aan te sluiten, laat de Turkse president Erdogan opnieuw van zich horen. Nog duidelijker dan vorige week verzet hij zich tegen de toetreding van Finland en Zweden. "Ze moeten geen moeite doen om daarover in Ankara te komen onderhandelen." Daarmee heeft de NAVO nu echt een groot probleem.
  [naar artikel]
 18. Kamercommissie stemt in met NAVO-toetreding Finland en Zweden (18/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Kamercommissie Buitenlandse Betrekkingen heeft vanmiddag unaniem ingestemd met de toetreding van Zweden en Finland tot de NAVO. Dat gebeurde tijdens de eerste vergadering van de Commissie met de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib.
  [naar artikel]
 19. Hongarije stelt stemming over toetreding Zweden en Finland tot NAVO weer uit (17/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het Hongaarse parlement zal komende week toch niet stemmen over de ratificatie van de toetreding van Zweden en Finland tot de NAVO, zoals oorspronkelijk gepland. Het nieuwsportaal atv.hu vernam vrijdag in kringen van de fractie van regeringspartij Fidesz dat de volksvertegenwoordiging op 31 maart stemt over de ratificatie van de toetredingsprotocollen.
  [naar artikel]
 20. Erdogan geeft fiat aan toetreding Finland tot NAVO (17/03/2023 - Knack)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zal het Turkse parlement vragen om het proces op te starten voor de bekrachtiging van de toetredingsprotocollen, voor de toetreding van Finland tot de NAVO. Dat kondigde hij aan tijdens het officiële bezoek van de Finse president Sauli Niinistö aan Ankara. ‘We hebben beslist het toetredingsproces van Finland tot de NAVO in ons parlement op te starten’, verklaarde Erdogan. Hij zei ook te hopen dat de stemming over de kwestie zal voltooid zijn voor de Turkse parlementsverkiezingen van mei. Turkije heeft een ‘positieve aanpak’ voor de toetreding van Finland, aldus Erdogan, omdat dat land ‘oprechte en concrete’ maatregelen heeft genomen voor de strijd tegen terrorisme.Het Turkse parlement kan de Finse toetredingsprotocollen nog ratificeren tot midden april. Daarna worden de werkzaamheden gestopt voor de Turkse parlementsverkiezingen van 14 mei. De stemming zou een formaliteit moeten zijn.Van de dertig NAVO-landen ratificeerden tot dusver enkel Turkije en Hongarije de toetreding van Finland en Zweden nog niet. Beide Noordse landen dienden hun verzoek in mei vorig jaar samen in, maar het ziet er dus naar uit dat Finland als eerste zal kunnen toetreden. Ankara staat vooral een toetreding van Zweden in de weg. Turkije beschuldigt Stockholm ervan te passief te zijn tegenover de Koerdische ’terroristen’ die in Zweden verblijven en eist ook de uitlevering van enkele Koerden.Nu hij zal vragen om het ratificatieproces voor Finland op te starten, heft Erdogan op z’n minst gedeeltelijk zijn blokkade op. Over Zweden moet Turkije nog nadenken, zei Erdogan. President Niinistö bedankte Erdogan maar zei op een persconferentie dat het lidmaatschap van Finland ‘niet compleet is zonder Zweden’. Hongaars parlement stemt op 27 maart over Finland Het Hongaarse parlement stemt op 27 maart over de toetreding van Finland tot de NAVO. Dat heeft regeringswoordvoerder Zoltan Kovacs bekendgemaakt. De Hongaarse regeringspartij Fidesz ‘steunt de toetreding van Finland tot de NAVO’, liet hij weten. ‘De stemming in het parlement zal plaatsvinden op 27 maart.’ Over Zweden, dat samen met Finland het NAVO-lidmaatschap heeft aangevraagd, zei hij niks. The post Erdogan geeft fiat aan toetreding Finland tot NAVO appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 21. Stoltenberg richt zich tot Ankara: “Helsinki en Stockholm hebben hun deel gedaan. Het is tijd hen volwaardig lid van de NAVO te maken” (04/11/2022 - Express)
  De secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg, heeft donderdag de druk op Turkije verder opgevoerd om de toetreding van Zweden en Finland tot het bondgenootschap groen licht te geven. Hij stelde tijdens een bezoek aan Istanbul dat Stockholm en Helsinki “hun beloften hebben waargemaakt” en moeten worden toegelaten. In juni ondertekenden vertegenwoordigers van Turkije, Finland […]
  [naar artikel]
 22. Turkije triomfeert op NAVO-top: dit heeft Erdogan thuisgehaald in ruil voor toetreding van Zweden en Finland (29/06/2022 - VRT NWS)
  Nu Turkije de toetreding van Finland en Zweden tot de NAVO dan toch niet meer in de weg staat, rijst de vraag wat de Turkse president Recep Tayyip Erdogan daarvoor in ruil heeft gekregen. Finland en Zweden engageren zich bijvoorbeeld om Turkije te steunen tegen "bedreigingen van de nationale veiligheid", maar wat houdt dat in?
  [naar artikel]
 23. Turkije haalt slag binnen: deal met Zweden en Finland is overwinning voor NAVO, maar vooral voor Erdogan (29/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Erdogan heeft zijn slag thuisgehaald. De Turkse president blokkeerde in zijn eentje de toetreding van Finland en Zweden tot de NAVO, maar geeft nu toch groen licht. Dankzij een heel lijstje tegemoetkomingen, zeggen experts. “Voor de Turken is dit een overwinning.”
  [naar artikel]
 24. NAVO-baas heeft vertrouwen in toetreding Finland en Zweden (19/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Jens Stoltenberg, de secretaris-generaal van de NAVO, is ervan overtuigd dat Zweden en Finland snel tot de alliantie zullen kunnen toetreden, ondanks de Turkse tegenkanting. “Ik heb er vertrouwen in dat we tot een snelle beslissing zullen komen om Finland en Zweden te verwelkomen in de NAVO-familie”, zei hij op een persconferentie samen met de Deense premier Mette Frederiksen in Kopenhagen.
  [naar artikel]
 25. NAVO-baas heeft vertrouwen in toetreding Finland en Zweden (19/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Jens Stoltenberg, de secretaris-generaal van de NAVO, is ervan overtuigd dat Zweden en Finland snel tot de alliantie zullen kunnen toetreden, ondanks de Turkse tegenkanting. “Ik heb er vertrouwen in dat we tot een snelle beslissing zullen komen om Finland en Zweden te verwelkomen in de NAVO-familie”, zei hij op een persconferentie samen met de Deense premier Mette Frederiksen in Kopenhagen.
  [naar artikel]
 26. Erdogan zet licht op groen voor NAVO-toetreding Finland (17/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zal het Turkse parlement vragen om het proces op te starten voor de bekrachtiging van de toetredingsprotocollen, voor de toetreding van Finland tot de NAVO.
  [naar artikel]
 27. Turkije eist uitleveringen in ruil voor NAVO-toetreding Finland en Zweden (29/06/2022 - De Tijd)
  15:46 In ruil voor de toetreding van Finland en Zweden tot de NAVO eist Turkije prompt de uitwijzing van 33 mensen die lid zijn van de verboden Koerdische Arbeiderspartij (PKK) en de beweging Fetö, die buit...
  [naar artikel]
 28. Erdogan akkoord met NAVO-toetreding Finland (17/03/2023 - De Tijd)
  17:02 De Turkse president Recep Tayyip Erdogan laat zijn bezwaren voor de toetreding van Finland tot de NAVO varen. Over een lidmaatschap van Zweden spreekt Erdogan zich nog niet uit.
  [naar artikel]
 29. Turkije staakt verzet tegen NAVO-lidmaatschap Finland en Zweden (29/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Turkije staakt zijn verzet tegen de toetreding van Finland en Zweden tot de NAVO. Dat heeft de Finse president Sauli Niinistö aangekondigd. Turkije zal tijdens de NAVO-top in Madrid de uitnodiging aan Finland en Zweden om lid te worden ondersteunen.
  [naar artikel]
 30. Kroatische president is tegen toetreding van Finland en Zweden tot de NAVO: “Ik zal mijn veto stellen” (04/05/2022 - Express)
  Het is een van de grote geopolitieke gevolgen van de oorlog in Oekraïne: Finland en Zweden werpen zich in de armen van de NAVO. De vraag is niet langer of de twee Scandinavische landen het lidmaatschap zullen aanvragen, maar wanneer. Maar net nu niets hun toetreding tot de alliantie in de weg lijkt te staan, […]
  [naar artikel]
 31. Orban verzekert dat Hongarije NAVO-toetreding van Finland en Zweden zal ratificeren (25/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Hongarije is nog steeds van plan om de toetreding van Finland en Zweden tot de NAVO te ratificeren. Dat heeft de Hongaarse premier Viktor Orban verzekerd. Zijn regering heeft al een besluit genomen, zou hij gisteren na een bijeenkomst met de regeringsleiders van Slowakije, Polen en Tsjechië hebben gezegd volgens het Slowaakse persbureau TASR. "We hebben Zweden en Finland hierover al geïnformeerd", aldus Orban.
  [naar artikel]
 32. Omstreden, en nog steeds geen uitgemaakte zaak: het NAVO-lidmaatschap van Finland en Zweden (19/09/2022 - Express)
  Donderdag moesten de Spaanse parlementsleden stemmen over de vraag of Zweden en Finland tot de NAVO mogen toetreden. Er werd een meerderheid bereikt voor de toetreding van de twee noordse landen tot de NAVO… maar allerminst dankzij de partijen die aan de macht zijn. Ook door de houding van Turkije blijft er onzekerheid over het […]
  [naar artikel]
 33. Zweden en Finland beslissen dit weekend over NAVO-toetreding (09/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Zweedse sociaaldemocraten, die in het land aan de macht zijn, zullen zondag een beslissing nemen over hun NAVO-standpunt. In Finland zal er zaterdag beslist worden over de toetreding. In beide landen is de steun voor een lidmaatschap merkbaar toegenomen sinds de Russische invasie in Oekraïne.
  [naar artikel]
 34. NAVO-landen ondertekenen toetredingsprotocollen voor Finland en Zweden (05/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De dertig NAVO-landen hebben dinsdag de toetredingsprotocollen voor Finland en Zweden ondertekend. Dat melden verschillende nationale vertegenwoordigingen bij de NAVO, zoals de Finse missie. De ondertekening markeert de start van het ratificatieproces van hun toetreding.
  [naar artikel]
 35. Finland weer stapje dichter bij NAVO, maar sleutel ligt in Ankara (28/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het Finse parlement zet vandaag weer een stap richting het NAVO-lidmaatschap. De leden kunnen in een stemming groen licht geven voor de wetgeving die nodig is om tot de alliantie toe te treden. Dat zou een formaliteit moeten zijn, gezien een meerderheid van het parlement voor toetreding is.
  [naar artikel]
 36. Zweden wil uitleg van Hongarije over uitblijven ratificatie van toetreding NAVO (23/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Zweedse premier zal donderdag uitleg vragen aan Hongarije, over het uitblijven van de ratificatie van de toetreding van Zweden tot de NAVO, terwijl het Hongaarse parlement wel zal stemmen over de toetreding van Finland. Beide Noordse landen hebben hun verzoek tot lidmaatschap samen ingediend.
  [naar artikel]
 37. Finland en Zweden praten opnieuw met Turkije over NAVO-lidmaatschap (09/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  Finland en Zweden hebben de gesprekken met Turkije hervat over de toetreding van beide landen tot de NAVO. Na een wekenlange pauze zijn de onderhandelaars van de drie landen donderdag opnieuw bijeengekomen in Brussel, bevestigen NAVO-bronnen. Ook secretaris-generaal Jens Stoltenberg van de NAVO nam deel aan de vergadering.
  [naar artikel]
 38. Finland en Zweden praten opnieuw met Turkije over NAVO-lidmaatschap (09/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Finland en Zweden hebben de gesprekken met Turkije hervat over de toetreding van beide landen tot de NAVO. Na een wekenlange pauze zijn de onderhandelaars van de drie landen donderdag opnieuw bijeengekomen in Brussel, bevestigen NAVO-bronnen. Ook secretaris-generaal Jens Stoltenberg van de NAVO nam deel aan de vergadering.
  [naar artikel]
 39. NAVO verwacht toetreding van Zweden en Finland in 2023, maar “Turkije vraagt dingen die we niet kunnen geven” (08/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Zweden en Finland zouden in 2023 kunnen toetreden tot de NAVO. Dat heeft secretaris-generaal Jens Stoltenberg zondag gezegd. Maar Turkije, dat sinds mei de toetreding van Zweden en Finland blokkeert, legt aan Zweden eisen op waaraan het “niet kan en niet wil voldoen”. Dat heeft de Zweedse premier Ulf Kristersson zondag gezegd op een conferentie over defensie en veiligheid.
  [naar artikel]
 40. Russische president Poetin over toetreding van Zweden en Finland tot de NAVO: "Geen probleem" (30/06/2022 - VRT NWS)
  De Russische president Vladimir Poetin reageert gelaten op de toetreding van Zweden en Finland tot de NAVO. "Als die landen willen toetreden, doen ze maar", klinkt het. Nochtans was de vraag van Oekraïne om bij de NAVO te komen een van de Russische aanleidingen om Oekraïne binnen te vallen. Maar volgens Poetin zijn die twee niet te vergelijken.
  [naar artikel]
 41. Een absolute puntenoverwinning voor Erdogan: Toetreding Zweden en Finland tot de NAVO werd tegen zeer hoge prijs gekocht  (30/06/2022 - Express)
  Zweden en Finland betalen een hoge prijs voor hun toetreding tot de NAVO. Beide landen verplichten zich er in zeer hoge mate toe hun rechtsstaat en strafrechtelijke structuren aan de Turkse behoeften aan te passen en de PKK en de Gülenbeweging duurzaam te gaan vervolgen.  NAVO-kenners spreken hier over een zeer vergaande concessie. De Duitse […]
  [naar artikel]
 42. Scholz ziet lidmaatschap van Finland bij NAVO wel zitten (17/03/2022 - Express)
  De Duitse bondskanselier Olaf Scholz heeft zijn belangstelling geuit voor de toetreding van Finland tot de NAVO. “Ze zijn altijd welkom.” De Scandinavische landen Zweden en Finland zien meer en meer bereidheid bij hun bevolking voor toetreding tot de NAVO. De twee landen zijn de enige Noord-Europese landen die niet tot het bondsgenootschap behoren. De […]
  [naar artikel]
 43. Turkije staakt verzet tegen toetreding Finland en Zweden tot NAVO (28/06/2022 - De Tijd)
  20:56 Turkije verzet zich niet langer tegen toetreding van Finland en Zweden tot de NAVO.
  [naar artikel]
 44. Lidmaatschap NAVO voor Finland en Zweden dichterbij? (28/02/2022 - Express)
  De bevolking van Finland en Zweden schaart zich steeds meer achter een mogelijke toetreding van beide landen tot de NAVO. Toch ziet het er niet naar uit dat de landen snel tot de Verdragsorganisatie zullen behoren. Sinds de Russische agressie tegen Oekraïne eind januari toenam, en zeker nu het oorlog is, is er in Finland […]
  [naar artikel]
 45. Turkije kondigt 'opvolgingsvergadering' met Zweden en Finland aan (21/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Turkije, Finland en Zweden komen in augustus opnieuw bijeen om een stand van zaken op te maken met betrekking tot de NAVO-toetreding van Finland en Zweden. Dat heeft de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu donderdag bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 46. Turkse president Erdogan is tegen toetreding van Zweden en Finland tot de NAVO. “Scandinavische landen zijn gasthuizen voor terroristische organisaties” (13/05/2022 - Express)
  De Turkse president Tayyip Erdogan zegt dat hij het niet zal accepteren dat Zweden en Finland toe zullen treden tot de NAVO. De landen zouden namelijk de thuishaven zijn van “terroristische” organisaties. Gisterochtend sprak Finland zich positief uit over een toetreding tot de NAVO. De premier Sanna Marin en president Sauli Niinistö riepen het parlement […]
  [naar artikel]
 47. Experts verklaren dubbele boodschap van Poetin over NAVO-toetreding Zweden en Finland: “Strategische mislukking” (30/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Vladimir Poetin houdt een slag om de arm. Hij ziet “geen probleem” in de toetreding van Finland en Zweden tot de NAVO. Maar tegelijk dreigt hij met een tegenreactie als er daar extra militairen of infrastructuur worden ontplooid. Wat betekent die dubbelzinnige reactie? En moeten we ons daar zorgen over maken? “Zijn positie is verzwakt”, zeggen militaire experts.
  [naar artikel]
 48. Turkije tegen NAVO-lidmaatschap Finland en Zweden: "Thuisbasis voor terroristische organisaties" (13/05/2022 - VRT NWS)
  Turkije is tegen de toetreding van Finland en Zweden tot de NAVO, de westerse militaire organisatie. Volgens president Erdogan zijn die landen een thuisbasis voor veel terroristen. Het is niet duidelijk of Turkije de toetreding ook daadwerkelijk zal blokkeren met zijn vetorecht.
  [naar artikel]
 49. Erdogan houdt vast aan veto tegen toetreding Zweden en Finland tot NAVO (29/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan houdt vast aan zijn veto tegen de toetreding van Finland en Zweden tot de NAVO. Hij beweert dat de Noord-Europese landen te laks zijn tegenover “terroristen”.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy