De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Groentekost’ van Jeroen Meus + win 5 exemplaren

Gezond.be

12/11/2022 - 06:19

Weet jij – alweer – niet wat te koken dit weekend? En heb je deze keer écht geen zin om frieten te halen of pizza te laten leveren? Dan redden wij je met veel plezier uit de nood, door drie recepten uit ‘Groentekost’ van Jeroen Meus te delen. Als je nog inspiratie wil, hebben we […] Het bericht Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Groentekost’ van Jeroen Meus + win 5 exemplaren verscheen eerst op Gezond.be.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GEZOND.BE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Jeroen Meus gaat voor 100 vegetarische recepten in nieuw kookboek ‘Groentekost’: “Met groenten kan je veel creatiever zijn dan met braadworst” (26/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De ‘Dagelijkse Kost’ van Jeroen Meus bestaat al sinds 2010 meestal uit een klassiek stukje vlees, een patatje en goed wat boter. Nu verrast hij met ‘Groentekost’, een volledig vegetarisch kookboek. “Toch zitten er al sinds week één groentegerechten tussen mijn recepten", vertelt Meus. “Van groentestoemp tot champignon-kaaskroketten, zo moeilijk is dat allemaal niet.” HLN Eten sprak de chef en deelt drie exclusieve recepten uit het boek.
  [naar artikel]
 2. Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Het Vegan Plan’ van Kim Vercoutere + win 5 exemplaren (26/11/2022 - Gezond.be)
  Weet jij – alweer – niet wat te koken dit weekend? En heb je deze keer écht geen zin om frieten te halen of pizza te laten leveren? Dan redden wij je met veel plezier uit de nood, door drie recepten uit ‘Het Vegan Plan’ van Kim Vercoutere te delen. Als je nog inspiratie wil, […] Het bericht Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Het Vegan Plan’ van Kim Vercoutere + win 5 exemplaren verscheen eerst op Gezond.be.
  [naar artikel]
 3. Dagelijkse kost van Jeroen Meus op tafel vanavond? 3 recepten uit zijn nieuwste boek om er werk van te maken (26/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De ‘Dagelijkse Kost’ van Jeroen Meus bestaat al sinds 2010 meestal uit een klassiek stukje vlees, een patatje en goed wat boter. Nu verrast hij met ‘Groentekost’, een volledig vegetarisch kookboek. “Toch zitten er al sinds week één groentegerechten tussen mijn recepten", vertelt Meus. “Van groentestoemp tot champignon-kaaskroketten, zo moeilijk is dat allemaal niet.” HLN Eten sprak de chef en deelt drie exclusieve recepten uit het boek.
  [naar artikel]
 4. Jeroen Meus goes veggie en maakt in nieuw boek geen ‘Dagelijkse kost’ maar ‘Groentekost’: “Maar als ik zin heb in steak, maak ik steak” (26/10/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Een goei kotelet, in goe wa boter. Met boontjes. Ook gebakken in goe wa boter. Zo kennen we de ‘Dagelijkse kost’ van Jeroen Meus (44) al twaalf jaar. Maar in zijn nieuwe boek zal je geen koteletten vinden. In Groentekost kookt Jeroen vegetarisch. Of hij het vlees ooit voorgoed links zal laten liggen? “Als ik zin heb in een steak, dan bak ik een steak.”
  [naar artikel]
 5. ‘Groentekots’: Nederlandse webshop adverteert voor nieuw boek van Jeroen Meus (25/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse webshop BookSpot had goede bedoelingen toen het ter promotie van het nieuwe kookboek van Jeroen Meus een mail uitstuurde. Alleen verslikten hun klanten zich wellicht in hun middagmaal. In plaats van de correcte titel ‘Groentekost’ prijkte bovenaan de mail ‘Groentekots’. Toch iets minder smakelijk, als je het ons vraagt.
  [naar artikel]
 6. Jeroen Meus gaat veggie: “De eerste keer dat ik kikkererwten zag, wilde ik er enkel mee knikkeren” (26/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een goei kotelet, in goe wa boter. Met boontjes. Ook gebakken in goe wa boter. Zo kennen we de ‘Dagelijkse Kost’ van Jeroen Meus (44) al twaalf jaar. Geen koteletten in zijn nieuw boek Groentekost. Jeroen kookt vegetarisch. “Ik zou het kunnen, maar ik zal het nooit worden. Als ik zin heb in een steak, dan bak ik een steak.”
  [naar artikel]
 7. De vijf boeken die het leven van Jeroen Meus hebben veranderd (05/01/2020 - VRT NWS)
  De meest populaire (televisie)kok van Vlaanderen schrijft niet alleen zelf kookboeken, hij leest ook de recepten van z'n collega's en haalt er inspiratie uit. Maar bij de vijf titels die Meus kiest, zitten lang niet alleen kookboeken. Wat is de dagelijkse boekenkost van Jeroen Meus?
  [naar artikel]
 8. 3 recepten van Jeroen Meus voor een verfrissend koud buffet vanavond (29/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het kwik stijgt vandaag tot 35 graden (zweten!), dat vraagt dus om een koud buffet vanavond om af te koelen. 3 originele recepten van Jeroen Meus
  [naar artikel]
 9. U bezoekt massaal site van "Dagelijkse kost": Jeroen Meus maakt nieuwe afleveringen (met Katrien op afstand) (26/03/2020 - VRT NWS)
  Er worden nieuwe afleveringen gemaakt van het Eén- kookprogramma "Dagelijkse kost", want de vraag naar inspiratie en recepten blijkt dezer dagen groot. De makers houden zich aan de coronarichtlijnen: voor het eerst zullen onbemande camera's filmen in de keuken van Jeroen Meus.
  [naar artikel]
 10. Jeroen Meus: “Ik wil een goeroe worden voor iedereen die niet mee wil zijn” (08/12/2018 - De Morgen)
  De meest succesvolle tv-kok van Vlaanderen heeft een nieuw boek uit. Winterkost serveert 75 recepten op maat van het donkerste seizoen.?Een babbel met Jeroen Meus én natuurlijk een voorsmaakje.
  [naar artikel]
 11. Jeroen Meus lanceert nieuw kookboek, in primeur een eerste recept (29/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het heeft twee jaar moeten rijpen, maar het nieuwe kookboek van Jeroen Meus is er. 100 recepten die allemaal draaien rond koken met gezond
  [naar artikel]
 12. 5 exclusieve kookboeken van Jeroen Meus! (21/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Jeroen Meus heeft een selectie gemaakt van zijn lekkerste recepten. Het resultaat is een reeks van 5 mooie kookboeken voor elke gelegenheid, elke...
  [naar artikel]
 13. Jeroen Meus heeft alles behalve sterallures: "Als het over eten gaat heb ik maar één motto: doe gewoon" (22/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Dat de recepten-bron van Jeroen Meus nooit opdroogt, bewijst hij opnieuw met de vijf kookboekjes die hij speciaal voor Story samenstelde, vanaf...
  [naar artikel]
 14. Loïc Van Impe geeft Jeroen Meus een ‘stoofvleesje van eigen deeg’ (16/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Jeroen Meus probeerde in ‘Dagelijkse Kost’ de draak te steken met Loïc Van Impe, maar dat is buiten de VTM-kok gerekend. Hij geeft Jeroen een...
  [naar artikel]
 15. Nieuwe keuken voor Jeroen Meus (13/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Tv-kok Jeroen Meus (41) heeft iets om naar uit te kijken: binnenkort mag hij in een gloednieuwe keuken het tiende seizoen van ‘Dagelijkse Kost’...
  [naar artikel]
 16. Jeroen Meus denkt aan de toekomst: “Ik ga niet tot m’n 65ste tv-kok blijven” (01/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  10 jaar lang al leert Jeroen Meus (42) de Vlaming koken in ‘Dagelijkse Kost’. Dat doet hij nog steeds met evenveel plezier, al rijpen er al plannen...
  [naar artikel]
 17. Van stoofvlees met friet tot scampi diabolique: Jeroen Meus over populairste recepten bij 2.000e "Dagelijkse kost"  (19/11/2019 - VRT NWS)
  Elke dag tovert Jeroen Meus in "Dagelijkse kost" een nieuw gerecht op tafel. Vanavond doet hij dat voor de 2.000e keer. Het wordt een feestaflevering met balletjes met krieken en verse boter. De afgelopen 9 jaar werden alle recepten uit "Dagelijkse kost" verzameld op de website van Eén. De populairste gerechten zijn daar stoofvlees met friet, lasagne, spaghetti bolognaise, spaghetti carbonara en scampi's diabolique. "Ongelofelijk", zegt Meus, die gepassioneerd over zijn recepten vertelt.
  [naar artikel]
 18. Jeroen Meus brengt eerbetoon aan overleden fan (25/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een mooi moment in de keuken van Jeroen Meus (42) dinsdagavond. De chef bracht in ‘Dagelijkse Kost’ een eerbetoon aan superfan Jasper Horsting...
  [naar artikel]
 19. Gedaan met binnenkijken in de keuken van Jeroen Meus: “Jammer, maar er zit niks anders op” (22/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Slecht nieuws voor iedereen die een kijkje wil nemen in de ‘Dagelijkse Kost’-keuken van Jeroen Meus. Naar aanleiding van het vandalisme worden er...
  [naar artikel]
 20. Jeroen Meus maakt culinaire roadtrip langs twintig Vlaamse keukens (17/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Jeroen Meus (41) verlaat deze zomer opnieuw zijn vertrouwde Leuvense keuken. In plaats daarvan presenteert hij zijn ‘Dagelijkse Zomerkost’ vanuit...
  [naar artikel]
 21. Ook Jeroen Meus schrapt vlees in zijn nieuwste kookboek: waarom zit vegetarisch koken (én eten) zo in de lift? (26/10/2022 - VRT NWS)
  Wie houdt van een sappige biefstuk of een vol-au-vent op grootmoeders wijze, zal zijn genoegen niet vinden in het nieuwste kookboek van Jeroen Meus. De kok zal vanaf nu niet énkel vegetarisch koken, maar in zijn nieuwste boek - "Groentekost" - staan enkel gerechten zonder vis of vlees. Dat is geen verrassing voor Yves Segers, expert agrarische en voedselgeschiedenis aan de KU Leuven. "Meus volgt het voorbeeld van andere bekende koks zoals Jamie Oliver en Yotam Ottolenghi."
  [naar artikel]
 22. Jeroen Meus gaat met nieuwe kookboek voor “gezond verstand” (16/09/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Met Dagelijkse Kost – Koken met Gezond Verstand laat Jeroen Meus (38) een frisse wind door zijn kookboeken waaien. Hij blijft zweren bij degelijke Vlaamse kost, maar is niet blind voor de gezonde keuken. Meus legt in zijn boek ook een stukje van zijn privéleven bloot.
  [naar artikel]
 23. Pascale Naessens: "Jeroen Meus gebruikt meer quinoa dan ik" (21/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  "Er zijn mensen die opzoekingswerk hebben gedaan, en Jeroen Meus heeft meer recepten met quinoa dan ik", zei Pascale Naessens maandagochtend op Joe FM. Daarmee reageert ze op Meus die enkele weken geleden nog zei dat het hem stoorde "dat we massaal quinoa, bessen en superzaden eten".
  [naar artikel]
 24. Pascale Naessens: "Jeroen Meus gebruikt meer quinoa dan ik" (21/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  "Er zijn mensen die opzoekingswerk hebben gedaan, en Jeroen Meus heeft meer recepten met quinoa dan ik", zei Pascale Naessens maandagochtend op Joe FM. Daarmee reageert ze op Meus die enkele weken geleden nog zei dat het hem stoorde "dat we massaal quinoa, bessen en superzaden eten".
  [naar artikel]
 25. Nu kijkers het al jaren vragen: maak kennis met het mysterieuze ‘Katrientje’ van Jeroen Meus (13/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Veel kijkers van ‘Dagelijkse kost’ vragen het zich al jaren af. Wie is toch dat mysterieuze ‘Katrientje’ tegen wie Jeroen Meus (42) altijd staat te...
  [naar artikel]
 26. Würst van Jeroen Meus in slechte papieren: alle vestigingen bleven vandaag dicht (22/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Wie vandaag een ‘haute dog’ wilde verorberen in Würst, was eraan voor de moeite. De drie vestigingen van het geesteskind van Jeroen Meus bleven de...
  [naar artikel]
 27. Geen ‘Dagelijkse zomerkost’: Jeroen Meus neemt vakantie (15/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Fans van Jeroen Meus (42) gaan een zware zomer tegemoet, want in tegenstelling tot de voorbije jaren komt er geen ‘Dagelijkse Zomerkost’.
  [naar artikel]
 28. Jeroen Meus worstelt met het overlijden van z’n broer: “Hij was chronisch ziek, ik heb chronisch verdriet” (26/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De dood van z'n broer Wim eind vorig jaar heeft er zwaar ingehakt bij Jeroen Meus (44). Dat vertelde de kok woensdagavond in ‘De tafel van vier’. “Ik ben in therapie moeten gaan, ik zat compleet vast.”
  [naar artikel]
 29. Jarige Jeroen Meus wordt tijdens ‘Dagelijkse Kost’ verrast door eigen filmploeg: “Jullie zijn schatten!” (13/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Jeroen Meus is vandaag 41 geworden en werd daarom in de bloemetjes gezet door zijn collega’s in ‘Dagelijkse kost’. Hij kreeg een taart van zijn...
  [naar artikel]
 30. Lezers reageren op kerstinterview Jeroen Meus: 'Mensen zoals Jeroen geven ons hoop' (15/12/2019 - Knack)
  Het kerstinterview met Jeroen Meus maakte heel wat los bij onze lezers. Een selectie van de reacties die wij ontvingen. 'Meus in de Vlaamse canon!'
  [naar artikel]
 31. Hilarisch: Jeroen Meus gaat Donald Muylle achterna (18/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Het is eens wat anders: een reclameblok in Dagelijkse Kost. Met de nodige humor heeft tv-kok Jeroen Meus dat maandagavond zelf opgevuld. “Ik ben Jeroen Meus, en al zeven jaar maak ik Dagelijkse Kost alsof het voor mezelf zou zijn.”
  [naar artikel]
 32. Gebruikt Jeroen Meus echt te veel boter en zout in ‘Dagelijkse Kost’? (20/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Jeroen Meus (41), gekend om zijn bourgondische porties boter en zout, vierde gisterenavond de 2.000ste aflevering van ‘Dagelijkse Kost’. Naar...
  [naar artikel]
 33. Jeroen Meus over overlijden broer: “Hij was chronisch ziek, ik heb nu chronisch verdriet” (26/10/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Eind vorig jaar verloor Jeroen Meus zijn broer Wim. De man leed aan kanker en is 3,5 jaar ziek geweest. “We hebben altijd geloofd in een doorbraak”, vertelt de tv-kok in ‘De tafel van vier’. Maar dat mocht niet zijn. Het was een moeilijke periode voor Meus die er binnenkort een programma over maakt.
  [naar artikel]
 34. Jeroen Meus vertelt over overleden broer in ‘Sergio over de grens’: “Ik heb geleerd dat ik een gevuld leven wil” (03/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Morgen gaat het nieuwe VTM-programma ‘Sergio over de grens' van start. In de eerste aflevering trekt Jeroen Meus (43) samen met Sergio Herman (51) door Kroatië. Ze gaan niet alleen op zoek naar culinaire hoogstandjes, maar ze hebben ook openhartige gesprekken. Zo vertelt Jeroen onder meer over zijn onzekerheid na de faling met Würst en de gezondheidsproblemen van zijn broer.
  [naar artikel]
 35. (16/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Jeroen Meus probeerde in ‘Dagelijkse Kost’ de draak te steken met Loïc Van Impe, maar dat is buiten de VTM-kok gerekend. Hij geeft Jeroen een...
  [naar artikel]
 36. Topchef Jeroen Meus sluit Würst (22/10/2018 - De Tijd)
  21:27 De drie vestigingen van Würst, het geesteskind van Jeroen Meus, bleven gisteren dicht. Dat meldt hln.be. De snackbars in Leuven, Gent en Antwerpen zouden in slechte papieren zitten. Meus, die al sinds...
  [naar artikel]
 37. Jeroen Meus heeft het moeilijk tijdens ‘Dagelijkse kost’: “Het is vrijdag” (29/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Als het weekend voor de deur staat, dan durft het werk wel eens wat moeizamer te verlopen. Dat ondervond ook Jeroen Meus vrijdag in de aflevering van ‘Dagelijkse kost’. Een paar versprekingen, niet uit de woorden geraken, alles kwam aan bod, met een hilarische compilatie tot gevolg. “Het is vrijdag voor iets hé.” Zeer zeker, Jeroen.
  [naar artikel]
 38. Jeroen Meus heeft het moeilijk tijdens ‘Dagelijkse kost’: “Het is vrijdag” (29/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Als het weekend voor de deur staat, dan durft het werk wel eens wat moeizamer te verlopen. Dat ondervond ook Jeroen Meus vrijdag in de aflevering van ‘Dagelijkse kost’. Een paar versprekingen, niet uit de woorden geraken, alles kwam aan bod, met een hilarische compilatie tot gevolg. “Het is vrijdag voor iets hé.” Zeer zeker, Jeroen.
  [naar artikel]
 39. QUIZ. Jeroen Meus versus Yotam Ottolenghi: wereldberoemde kok komt naar België, maar kan jij hun recepten uit elkaar houden? (11/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  In amper acht minuten tijd waren de 900 tickets voor zijn evenement in de Vooruit en de Gentse Sint-Pietersabdij uitverkocht. Vlaanderen kijkt uit naar de komst van Yotam Ottolenghi maandagavond, de beroemde Brits-Israëlische chef-kok. Hij kookte over de hele wereld en mocht door de jaren heen talloze prestigieuze prijzen op zijn naam zetten. Maar wat weet u eigenlijk van de chef? En kan u zijn recepten eigenlijk wel uit elkaar houden met die van onze eigenste Jeroen Meus? Doe hier de test.
  [naar artikel]
 40. Sergio Herman neemt Jeroen Meus op sleeptouw voor emotionele trip door Kroatië (04/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Als topchef stond hij jarenlang aan zijn ‘stoof’, maar tegenwoordig heeft Sergio Herman de smaak van het reizen te pakken. Nadat Axel Daeseleire hem op sleeptouw nam in ‘Sergio & Axel: Van de Kaart’, neemt Herman nu zelf bekend volk mee op culinaire reis. In de eerste aflevering van‘Sergio over de grens’ trekt hij met Jeroen Meus naar Kroatië. “Lekker eten, prachtig land, mooi weer … dan komt er vanzelf een en ander los.”
  [naar artikel]
 41. Samsonworst, Plopkoeken en Jeroen Meus in het vizier: een op de vier kleuters kampt met overgewicht, dus wordt reclame aangepakt (12/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Belgische kleuters, kinderen en tieners kampen verontrustend vaak met overgewicht. In een nieuw advies vraagt de Hoge Gezondheidsraad (HGR) om hard in te grijpen tegen die evolutie. Met een verbod op Samsonworst en Plopkoeken, beperkingen op tv-reclame, maatregelen tegen Tiktok-recepten en zelfs richtlijnen voor Jeroen Meus.
  [naar artikel]
 42. Jeroen Meus nodigt opvallende nieuwe gasten uit in ‘Twee Tot De Zesde Macht’ (07/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een nieuw seizoen van ‘Twee Tot De Zesde Macht’ is op komst, en presentator Jeroen Meus heeft heel wat nieuwe bekende gasten zover gekregen om rond...
  [naar artikel]
 43. Jeroen Meus zet Pieter Bruegel een week lang centraal in ‘Dagelijkse kost’ (24/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens de herfstvakantie houdt ‘Dagelijkse kost’ een themaweek. Alles zal in het teken staan van Bruegel. Jeroen Meus serveert een week lang...
  [naar artikel]
 44. Jeroen Meus vertelt over ziekte van z'n broer in ‘Sergio over de grens’: “Hij rookt niet, drinkt niet, is super sportief en wordt ook getroffen” (03/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Morgen gaat het nieuwe VTM-programma ‘Sergio over de grens' van start. In de eerste aflevering trekt Jeroen Meus (43) samen met Sergio Herman (51) door Kroatië. Ze gaan niet alleen op zoek naar culinaire hoogstandjes, maar ze hebben ook openhartige gesprekken. Zo vertelt Jeroen onder meer over zijn onzekerheid na de faling met Würst en de gezondheidsproblemen van zijn broer.
  [naar artikel]
 45. Jeroen Meus springt in de bres voor vijfjarig jongetje in het ziekenhuis (12/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Televisiekok Jeroen Meus heeft met liefde rondgestrooid op Twitter. Een jonge vrouw was immers een oproep gestart in de hoop de bekende Vlaming te kunnen strikken om haar neefje op te vrolijken. Het vijfjarig kindje ligt immers al een tijdje in het ziekenhuis en zou maar wat graag iets van Jeroen Meus horen.
  [naar artikel]
 46. Jeroen Meus trekt naar Oostenrijk voor ‘Dagelijkse winterkost’ (23/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Jeroen Meus ruilt België even in voor andere oorden. De populaire tv-kok trekt naar Oostenrijk voor ‘Dagelijkse winterkost’, de winterse variant...
  [naar artikel]
 47. Televisiekok Jeroen Meus: 'Bij mij moet je niet meer afkomen met racistische praat' (10/12/2019 - Knack)
  Jeroen Meus is al jaren de populairste televisiekok van Vlaanderen. Toch noemt hij zichzelf de beschermer van het gewone. In de keuken en in onze omgang met elkaar: Meus pleit voor gezond verstand, beleefdheid en empathie.
  [naar artikel]
 48. Eén lost eerste beelden van ‘Twee tot de zesde macht’ met Jeroen Meus als presentator (14/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Dit najaar komt de populaire quiz ‘Twee tot de zesde macht’ terug naar Eén. De eerste beelden met nieuwe presentator Jeroen Meus werden vandaag...
  [naar artikel]
 49. Jeroen Meus praat over zieke broer in ‘Sergio Over De Grens’: “Ik heb geleerd dat het leven een lotto is” (03/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Dinsdag start bij VTM het nieuwe programma Sergio Over De Grens, waarin Sergio Herman een culinaire roadtrip maakt met een bekende gast. In de eerste aflevering is Jeroen Meus zijn reisgezel. De tv-kok heeft het onder meer over zijn broer, die op oudejaarsavond overleed.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy