De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Ex-burgemeester van Meise moet zich verantwoorden voor omkoping

Apache

15/11/2022 - 06:05

De ex-burgemeester en een ex-schepen van Meise moeten voor de correctionele rechtbank verschijnen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Ex-burgemeester en ex-schepen Meise verdacht van passieve omkoping: "Vergunningen toegekend in ruil voor vakantieverblijf"  (16/11/2022 - VRT NWS)
  Voormalig burgemeester van Meise Jos Emmerechts (ex-LB+) wordt samen met oud-schepen Wim Verbeke (ex-LB+) en de zaakvoerder van een plantenkwekerij in Meise, verdacht van passieve omkoping. In ruil voor een vakantieverblijf zouden ze vergunningen hebben toegekend aan de lokale plantenkweker om zijn zaak uit te breiden. De drie ontkennen alle feiten.
  [naar artikel]
 2. Burgemeester Rome moet zich verantwoorden voor vermeende vriendjespolitiek (25/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Virginia Raggi, de burgemeester van Rome, moet zich verantwoorden voor de promotie van de broer van haar vroegere rechterhand. Die kreeg een leidende functie in de administratie van de stad. Dat heeft ze zelf verklaard. De politica van de eurosceptische Vijfsterrenbeweging (M5S) zou beschuldigd worden van machtsmisbruik, en moet op 30 januari voor de rechtbank verschijnen.
  [naar artikel]
 3. Blinde gevangenisdirecteur naar rechter voor aanranding en omkoping (27/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Jef Buts (66), de blinde gevangenisdirecteur van Wortel (Hoogstraten), moet zich voor de strafrechter in Turnhout verantwoorden voor aanranding met geweld, omkoping en zedenschennis. Dat heeft de raadkamer in Turnhout beslist.
  [naar artikel]
 4. Blinde gevangenisdirecteur naar rechter voor aanranding en omkoping (27/06/2017 - Het Nieuwsblad)
  Jef Buts (66), de blinde gevangenisdirecteur van Wortel (Hoogstraten), moet zich voor de strafrechter in Turnhout verantwoorden voor aanranding met geweld, omkoping en zedenschennis. Dat heeft de raadkamer in Turnhout beslist.
  [naar artikel]
 5. Ann Christy krijgt een plein in Meise (15/10/2020 - VRT NWS)
  Burgemeester Gerda Van den Brande (N-VA) van Meise heeft aangekondigd dat zangeres Ann Christy een plein naar zich genoemd krijgt en mogelijk ook postuum tot ereburger zal worden uitgeroepen. De burgemeester vertelde dat bij de voorstelling van de memoires van Mary Boduin, die heel wat teksten schreef voor Ann Christy.
  [naar artikel]
 6. PS-burgemeester moet zich verantwoorden voor manifestatie tijdens lezing van Francken (21/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  VerviersBurgemeester Muriel Targnion (PS) van Verviers moet zich bij Waals voogdijminister Valérie De Bue (MR) verantwoorden omdat ze bij een geplande lezing door Theo Francken (N-VA) manifesteerde terwijl ze net moest waken over de openbare orde.
  [naar artikel]
 7. Topman Samsung aangeklaagd voor omkoping (28/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  De topman van het Zuid-Koreaanse Samsung, Jay Y. Lee, is officieel aangeklaagd voor corruptie. Hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden voor betrokkenheid bij omkoping in ruil voor overheidsgunsten.
  [naar artikel]
 8. Burgemeester Emir Kir van Sint-Joost moet zich verantwoorden voor tuchtcommissie PS (10/01/2020 - VRT NWS)
  Burgemeester Emir Kir van de Brusselse gemeente Sint-Joost-te-Node moet zich volgende week verantwoorden voor de tuchtcommissie van de Brusselse PS. Een partijmilitant heeft een klacht tegen hem ingediend omdat hij twee burgemeesters uit Turkije heeft ontvangen die lid zijn van de rechts-nationalistische MHP. Die partij heeft banden de extreemrechtse beweging "Grijze Wolven".
  [naar artikel]
 9. Topman Samsung officieel aangeklaagd voor omkoping (28/02/2017 - De Redactie)
  De topman van het Zuid-Koreaanse elektronicabedrijf Samsung, Lee Jae-Yong, is officieel aangeklaagd voor corruptie. Hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden voor betrokkenheid bij omkoping in ruil voor overheidsgunsten.
  [naar artikel]
 10. Weer een coalitiewissel op komst, maar dit keer mag de burgemeester blijven (10/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Meise is de vierde gemeente die gebruikmaakt van het nieuwe decreet waarbij een meerderheid binnen de gemeenteraad een nieuwe bestuursploeg kan aanstellen. Opvallend in Meise is dat het initiatief genomen werd door de partij van de burgemeester, die nu verder gaat met de oppositie.
  [naar artikel]
 11. Burgemeester van Meise Jos Emmerechts stopt met de politiek (05/12/2018 - VRT NWS)
  Huidig burgemeester van Meise, Jos Emmerechts, stopt na 24 jaar met de politiek. Hij behaalde nochtans bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober een goede score met zijn partij LB+. Ze behaalden 29% van de stemmen.
  [naar artikel]
 12. Burgemeester in mei voor strafrechter wegens omkoping (24/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Burgemeester Kris Leaerts (51) van Kampenhout moet in mei opdraven in de correctionele rechtbank in Oudenaarde. Hij staat er samen met vijf andere...
  [naar artikel]
 13. Open Vld fluit lokale mandatarissen terug die in Meise met Lijst van de Burgemeester willen opkomen (27/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  Na een klacht van aantal partijleden uit Meise heeft de partijtop van Open Vld een lokale liberalen teruggefloten die bij de volgende verkiezingen samen met enkele raadsleden van CD&V, onder wie burgemeester Jos Emmerechts, en onafhankelijken als Lijst van de Burgemeester (LB+) willen opkomen.
  [naar artikel]
 14. Door schandalen geplaagde Romeinse burgemeester beschuldigd van vriendjespolitiek (25/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Virginia Raggi, de burgemeester van Rome, moet zich verantwoorden voor de promotie van de broer van haar vroegere rechterhand tot een leidende
  [naar artikel]
 15. "Berlusconi betaalde vrouwen op Ruby-proces miljoenen euro's zwijggeld" (28/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Silvio Berlusconi (80) moet zich opnieuw voor de rechter verantwoorden, deze keer op verdenking van de omkoping van getuigen. De gewezen
  [naar artikel]
 16. In Meise slaat de kieskoorts hard toe: “Hij probeerde me bewust omver te rijden” (05/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  De gemeenteraadsverkiezingen zijn nog ruim een maand veraf, maar de kieskoorts in Meise bereikt nu al een ongeziene hoogte. Oud-burgemeester Roger Heyvaert (LB+) diende bij de politie een klacht in tegen Luc Goeman (PRO Meise-Wolvertem) wegens een vermeende poging tot aanrijding. “Volledig uit de lucht gegrepen”, reageert Goeman verbolgen.
  [naar artikel]
 17. Disciplinaire sanctie voor betogende burgemeester (20/02/2019 - De Standaard)
  Manifesteren en tegelijkertijd waken over de openbare orde, voor de burgemeester van Verviers Muriel Targnion kan het. Wettelijk mag het, toch valt het niet aan te bevelen. Ze moet zich verantwoorden bij voogdijminister Valérie De Bue (MR)
  [naar artikel]
 18. Disciplinaire sanctie voor betogende burgemeester (20/02/2019 - De Standaard)
  Manifesteren en tegelijkertijd waken over de openbare orde, voor de burgemeester van Verviers Muriel Targnion kan het. Wettelijk mag het, toch valt het niet aan te bevelen. Ze moet zich verantwoorden bij voogdijminister Valérie De Bue (MR).
  [naar artikel]
 19. Bezus moet zich verantwoorden voor natrappen op Izquierdo (Club) (21/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  STVV’er Roman Bezus is opgeroepen door de geschillencommisie van de voetbalbond om zich te verantwoorden voor zijn foutieve actie op José Izquierdo van Club Brugge. Bij een duel tussen de twee leek Bezus na te trappen. Op basis van de videobeelden moet hij zich dinsdag komen verantwoorden.
  [naar artikel]
 20. Prof UGent moet zich verantwoorden voor tuchtcommissie (01/12/2016 - De Redactie)
  Hij moet zich verantwoorden wegens seksuele intimidatie. Rector Anne De Paepe maakte zelf een dossier over aan de tuchtcommissie.
  [naar artikel]
 21. Melikan Kucam moet naar rechtbank voor gesjoemel met humanitaire visa (10/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Mechels N-VA-gemeenteraadslid Melikan Kucam (46) en negen andere verdachten moeten zich voor de correctionele rechtbank verantwoorden wegens mensensmokkel, passieve omkoping en lidmaatschap van een criminele organisatie. Dat heeft de raadkamer in Antwerpen beslist.
  [naar artikel]
 22. Truiense gemeenteraad bespreekt vroege vaccinatie CD&V-burgemeester (10/05/2021 - De Tijd)
  09:53 De burgemeester van Sint-Truiden, Veerle Heeren (CD&V), moet zich maandagavond op de gemeenteraad verantwoorden voor haar vroege vaccinatie. Lokale coalitiepartners N-VA en Open VLD wachten de gemeent...
  [naar artikel]
 23. Opnieuw ‘coup’ in gemeente, burgemeester Meise stelt nieuwe coalitie voor: “Vertrouwen tussen coalitiepartners was helemaal weg” (09/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Meise gaat verder met een nieuw gemeentebestuur. Zowel N-VA, LB+ als de 2 onafhankelijken dienen samen een constructieve motie van wantrouwen in. Gerda Van den Brande (N-VA) blijft burgemeester en krijgt in de toekomst bijstand van twee schepenen uit de N-VA fractie en drie schepenen van LB+. “Beide fracties hebben mekaar gevonden op verschillende inhoudelijke dossiers”, aldus de burgemeester. Hierdoor belanden Samen Anders en Pro in de oppositie, terwijl ze deze legislatuur nog begonnen in de meerderheid.
  [naar artikel]
 24. Burgemeester Verviers op matje geroepen voor Blind Getrouwd-huwelijk (05/10/2017 - Het Nieuwsblad)
  PS-burgemeester Muriel Targnion moet zich voor het college van procureurs generaal verantwoorden voor een huwelijk dat ze afsloot tijdens “Mariés Au Premier Regard”, de Waalse versie van “Blind Getrouwd”. Het college wil horen waarom de burgemeester vindt dat ze geen schijnhuwelijk afsloot.
  [naar artikel]
 25. Truiens burgemeester Veerle Heeren staat voor cruciale gemeenteraad (10/05/2021 - De Morgen)
  Vandaag moet Veerle Heeren, de burgemeester van Sint-Truiden, zich verantwoorden voor haar vervroegde vaccinatie. Haar eigen CD&V-fractie vindt dat ze kan aanblijven, maar zal dat ook lukken?
  [naar artikel]
 26. Top France Telecom moet zich verantwoorden voor psychologisch geweld tegen personeel (06/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  France Telecom, nu Orange, en de voormalige top van het bedrijf moeten zich verantwoorden voor “psychologisch geweld” tegen het personeel. Dit leidde zo’n tien jaar geleden tot een reeks van zelfmoorden bij het telecombedrijf. Maandag ging het proces voor de correctionele rechtbank van Parijs van start. Het is de eerste keer dat zo een groot beursgenoteerd bedrijf in Frankrijk zich voor de strafrechter moet verantwoorden voor pesterijen.
  [naar artikel]
 27. Top France Telecom moet zich verantwoorden voor psychologisch geweld tegen personeel (06/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  France Telecom, nu Orange, en de voormalige top van het bedrijf moeten zich verantwoorden voor “psychologisch geweld” tegen het personeel. Dit leidde zo’n tien jaar geleden tot een reeks van zelfmoorden bij het telecombedrijf. Maandag ging het proces voor de correctionele rechtbank van Parijs van start. Het is de eerste keer dat zo een groot beursgenoteerd bedrijf in Frankrijk zich voor de strafrechter moet verantwoorden voor pesterijen.
  [naar artikel]
 28. Vervroegd gevaccineerde burgemeester van Sint-Truiden staat voor cruciale gemeenteraad (10/05/2021 - De Morgen)
  Vandaag moet Veerle Heeren, de burgemeester van Sint-Truiden, zich verantwoorden voor haar vervroegde vaccinatie. Haar eigen CD&V-fractie vindt dat ze kan aanblijven, maar zal dat ook lukken?
  [naar artikel]
 29. Man probeert aan arrestatie te ontkomen door uit het raam van zijn woning te springen in Meise (10/11/2022 - Het Nieuwsblad)
  Een man is dinsdagochtend rond 5 uur uit het raam van de tweede verdieping van zijn woning gesprongen tijdens een politie-inval in Meise. De inval gebeurde in de Tramlaan in Wolvertem (Meise) vlakbij het Nieuw Administratief Centrum in Wolvertem-Meise.
  [naar artikel]
 30. Topsprinter Coleman moet zich na gemiste dopingcontroles verantwoorden bij USADA (25/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse spurtbom Christian Coleman moet zich op 4 september verantwoorden voor het Amerikaanse antidopingagentschap USADA, nadat bleek dat...
  [naar artikel]
 31. Volkswagen moet zich voor Duitse rechter verantwoorden over gesjoemel met dieselwagens (08/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Volkswagen moet zich maandag verantwoorden in een eerste grote rechtszaak in Duitsland. De regionale rechtbank van Braunschweig buigt zich dan over de vraag of de Duitse autobouwer de financiële markten niet vroeger had moeten inlichten over het gesjoemel met de uitstoot van dieselwagens.
  [naar artikel]
 32. Amsterdamse burgemeester kop van jut: partner verdacht van wapenbezit (18/09/2019 - De Morgen)
  Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam, moet zich vandaag verantwoorden voor de gemeenteraad nu haar partner officieel verdacht wordt van verboden wapenbezit. Eerder deze zomer werd haar zoon met datzelfde wapen betrapt.
  [naar artikel]
 33. LIVE. Termont komt het uitleggen in de Optima-commissie (29/08/2016 - Het Nieuwsblad)
  Burgemeester Daniël Termont wordt vanavond uitgevraagd door de Optima-commissie in de Gentse gemeenteraad, een unicum: voor het eerst in de geschiedenis van Gent moet de burgemeester zich verantwoorden voor zijn eigen gemeenteraad.
  [naar artikel]
 34. Clinton: Assange moet zich in de VS verantwoorden voor Wikileaks (12/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De voormalige presidentskandidaat en oud-minister Hillary Clinton vindt dat Julian Assange zich moet verantwoorden voor zijn daden. Assange's...
  [naar artikel]
 35. Oud-burgemeester van Bree Jaak Gabriels in oktober voor de rechter (07/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Op 7 en 14 oktober moet oud-burgemeester van Bree en minister van Staat Jaak Gabriels (Open Vld) zich voor de correctionele rechtbank van Tongeren verantwoorden voor schriftvervalsing, gebruik van valse stukken, misbruik van vertrouwen, verduistering en boekhoudkundige inbreuken.
  [naar artikel]
 36. Wolkbreuk doet straten Meise opnieuw volstromen: ‘Alsof we wonen aan kolkende rivier’ (04/08/2021 - De Standaard)
  Meise is opnieuw getroffen door watersnood. Een zware regenbui zorgde ervoor dat straten in rivieren veranderden en huizen onderliepen. Burgemeester Gerda Van den Brande (N-VA) heeft het gemeentelijk rampenplan afgekondigd. Ook in Grimbergen was er wateroverlast.
  [naar artikel]
 37. Meise onderzoekt wateroverlast in Eversem en Wolvertem: "Bufferbekken is mogelijke oplossing" (29/07/2021 - VRT NWS)
  Meise onderzoekt samen met Aquafin en de provincie Vlaams-Brabant hoe de wateroverlast in de gemeente in de toekomst voorkomen kan worden. “Er is veel werk aan de winkel, maar het is dringend”, zegt burgemeester Gerda Van den Brande (N-VA).
  [naar artikel]
 38. Burgemeester na veroordeling voor dronken rijden op dag vol recepties: “Voortaan zorg ik voor een bob” (18/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Kruisemse burgemeester Joop Verzele (cd&v) moest zich vrijdag voor de politierechtbank in Oudenaarde verantwoorden wegens rijden onder invloed. Bij een alcoholcontrole in mei had hij 1,8 promille in het bloed. De burgemeester werd veroordeeld tot een boete en een rijverbod.
  [naar artikel]
 39. ► Meise krijgt wolkbreuk niet geslikt: ‘De velden zijn verzadigd, het water staat in de huizen. Dit is een ramp’ (04/08/2021 - De Morgen)
  Het Vlaams-Brabantse Meise is woensdagnamiddag getroffen door ernstige wateroverlast na een hevige regenbui. Dat meldt burgemeester Gerda Van den Brande. Verschillende straten staan onder water en het gemeentelijk rampenplan is in werking gesteld.
  [naar artikel]
 40. Robinhood moet zich verantwoorden na zelfmoord jonge klant (09/02/2021 - Express)
  Beleggingsapp Robinhood moet in de Verenigde Staten voor de rechter komen nadat een jonge trader zichzelf van het leven beroofde. De twintiger dacht dat hij een groot verlies had geleden, onterecht. Alex Kearns was pas 20 maar besloot zich tijdens de coronapandemie toe te leggen op de beurs. Hij gebruikte er de immens populaire app […] The post Robinhood moet zich verantwoorden na zelfmoord jonge klant appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 41. Burgemeester gaat vrijuit in corruptiezaak: “Nu kan ik eindelijk mijn sjerp omgorden” (14/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  Aannemer Yves P. uit Zottegem en burgemeester Kris Leaerts (CD&V) van Kampenhout hebben zich niet schuldig gemaakt aan valsheid in geschrifte en omkoping bij enkele aanbestedingen. De aannemer kreeg wel een celstraf met uitstel en een beroepsverbod wegens fiscale fraude.
  [naar artikel]
 42. Meise krijgt nieuwe coalitie: "We stonden niet op dezelfde lijn" (09/09/2021 - VRT NWS)
  De gemeente Meise krijgt een nieuw schepencollege. Door uiteenlopende visies valt de huidige coalitie N-VA, Pro en Samen Anders uit mekaar. Voortaan bestaat de bestuursploeg uit N-VA samen met LB + en twee onafhankelijken. Gerda Van den Brande (N-VA) blijft burgemeester.
  [naar artikel]
 43. Alweer sluikstort op carpoolparking in Meise (12/06/2020 - VRT NWS)
  Op de carpoolparking aan de autosnelweg in Meise ligt alweer veel afval en sluikstort. Nochtans heeft de gemeente Meise net mobiele camera's in gebruik genomen.
  [naar artikel]
 44. Poetshulp moet zich verantwoorden voor rechter omdat hij “erectie niet kan bedwingen” (23/07/2021 - Het Nieuwsblad)
  Een 27-jarige poetshulp heeft een van zijn klanten seksueel bedreigd en moest zich daarvoor verantwoorden voor de rechter.
  [naar artikel]
 45. Ex-topvoetballer Patrice Evra moet zich voor rechter verantwoorden voor homofobe uitspraken (13/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Patrice Evra, de voormalige kapitein van de Franse nationale ploeg, moet zich volgende week maandag voor de politierechtbank in Parijs verantwoorden voor enkele homofobe uitspraken in maart 2019. Hij krijgt al zeker een boete van 1.500 euro.
  [naar artikel]
 46. Kucam naar rechtbank voor fraude met humanitaire visa (10/08/2020 - De Standaard)
  Mechels N-VA-gemeenteraadslid Melikan Kucam (46) en negen andere verdachten moeten zich voor de correctionele rechtbank verantwoorden wegens mensensmokkel, passieve omkoping en lidmaatschap van een criminele organisatie. Dat heeft de raadkamer in Antwerpen beslist.
  [naar artikel]
 47. Chris Dusauchoit moet zich verantwoorden in rechtbank voor belagen van veearts in burenkwestie (29/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  TV-figuur en dierenvriend Chris Dusauchoit moet zich binnenkort verantwoorden voor de strafrechter in Leuven voor feiten van belaging. Dusauchoit viseert al jarenlang een naburig gelegen mestkalverenbedrijf, dat flink wat overlast veroorzaakt in de omgeving. Omdat Dusauchoit de eigenaar ook in zijn privé niet met rust laat, diende die klacht in.
  [naar artikel]
 48. Burgemeester Verviers op matje geroepen nadat ze meedeed met betoging tegen lezing van Theo Francken (20/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Burgemeester van Verviers, Muriel Targnion, moet zich verantwoorden bij voogdijminister Velérie De Bue (MR). De burgermoeder, die moet waken over de openbare orde in haar gemeente, betoogde dinsdag mee tegen een lezing van Theo Francken (N-VA). Targnion wordt nu op het matje geroepen voor haar “ambigue rol”. Dat meldt De Standaard.
  [naar artikel]
 49. Burgemeester Verviers op matje geroepen nadat ze meedeed met betoging tegen lezing van Theo Francken (20/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Burgemeester van Verviers, Muriel Targnion, moet zich verantwoorden bij voogdijminister Velérie De Bue (MR). De burgermoeder, die moet waken over de openbare orde in haar gemeente, betoogde dinsdag mee tegen een lezing van Theo Francken (N-VA). Targnion wordt nu op het matje geroepen voor haar “ambigue rol”. Dat meldt De Standaard.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy