De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Hoeveel stappen heb je echt nodig per dag? Nieuwe studies spreken mythe van 10.000 stappen tegen

Gezond.be

16/11/2022 - 05:58

Simpelweg voldoende wandelen per dag is nog steeds een van de eenvoudigste manieren om iets aan je gezondheid te doen. Maar dat je daarvoor telkens minimum 10.000 stappen moet zetten, blijkt een mythe te zijn. Er is al meermaals aangetoond dat ook minder stappen heel wat gezondheidsvoordelen heeft. En nieuwe studies bevestigen dat opnieuw. ‘Die […] Het bericht Hoeveel stappen heb je echt nodig per dag? Nieuwe studies spreken mythe van 10.000 stappen tegen verscheen eerst op Gezond.be.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GEZOND.BE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Met hoeveel stappen per dag kun je die extra kilo’s voorkomen? Deze studie heeft het antwoord gevonden (12/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Nergens in Europa stappen zo weinig mensen korte afstanden als in België. Dat bleek vandaag uit de VINCI-barometer. Toch is wandelen erg belangrijk om aandoeningen zoals obesitas tegen te gaan. Maar hoeveel stappen moet je per dag zetten om op je gewicht te blijven? Een nieuwe Amerikaanse studie biedt duidelijkheid.
  [naar artikel]
 2. Hoe fit wordt u nu écht van 10.000 stappen per dag? (26/01/2019 - De Morgen)
  Veel stappentellers en apps op smartphones en fitnesshorloges dicteren dat we minimaal 10.000 stappen per dag moeten lopen om fit te blijven. Maar is dat echt zo, of komen we ook met minder toe?
  [naar artikel]
 3. Tillerson waarschuwt: Atoomplan aanpassen of VS stappen eruit (20/09/2017 - VRT NWS)
  De Verenigde Staten zullen uit het atoomakkoord stappen als er geen aanpassingen worden doorgevoerd want er is "echt een herziening" van de tekst nodig, zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson.
  [naar artikel]
 4. Hoeveel stappen moeten we nu eigenlijk zetten per dag? (03/05/2017 - Knack)
  Veel mensen zijn ervan overtuigd dat je met 10.000 stappen per dag op de goede weg bent naar een gezond leven. Klopt dat?
  [naar artikel]
 5. GETEST. Hoeveel stappen zijn er nodig om alle podia te bezoeken? (20/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Wie op Pukkelpop graag heel wat verschillende genres wil ontdekken, trekt maar best stevige wandelschoenen aan. Het terrein is namelijk groter dan ooit. Maar omdat vierkante kilometers niet veel zeggen, trokken wij een stappenteller aan en bezochten we een voor een de places to be op de festivalweide. En wat blijkt: het aantal stappen en dus ook kilometers loopt al gauw op!
  [naar artikel]
 6. Hoe fit wordt u nu écht van 10.000 stappen per dag? (28/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Veel stappentellers en apps op smartphones en fitnesshorloges dicteren dat we minimaal 10.000 stappen per dag moeten lopen om fit te blijven. Maar...
  [naar artikel]
 7. De kunst van het spreken in 7 stappen (27/04/2017 - Express)
  1. Lichte conversatie flickr Zaytsev Artem Respecteer deze vijf principes van ‘small talk’: stel anderen op hun gemak, stel jezelf op je gemak, betrek alle partijen, identificeer gemeenschappelijke interesses en praat over je eigen passies. The post De kunst van het spreken in 7 stappen appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 8. Advocaat Vangheluwe overweegt juridische stappen na nieuwe klacht: “Dit is de grootste zever die er is” (12/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  De advocaat van Roger Vangheluwe beraadt zich over juridische stappen nadat een 36-jarige man in ‘Dag Allemaal’ beweert dat hij als kind door de voormalige bisschop van Brugge misbruikt werd. “Het houdt echt niet op”, zegt advocaat Joris Van Cauter. “Dit is de grootste zever die er is. Ik ga mijn cliënt adviseren om stappen te ondernemen omtrent deze niet-aflatende stroom van fantasten.”
  [naar artikel]
 9. Na het manken: Chris Froome tóch alweer op de fiets (17/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het stappen ging hem dinsdag op het presentatiepodium van de Tour 2020 in het Palais des Congrès in Parijs niet bepaald af. Nu ja, stappen… Echt...
  [naar artikel]
 10. Tommelein over energiepact: ‘Federale regering moet nu nodige stappen zetten’ (22/02/2018 - De Standaard)
  Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open VLD) reageert positief op het feit dat iedereen inzage krijgt in de nieuwe studie over de kernuitstap. Volgens Tommelein liggen de resultaten van die studie ‘in lijn met eerdere studies’ en is het nu aan de federale regering om ‘de nodige stappen te zetten’.
  [naar artikel]
 11. Tommelein over energiepact: “Federale regering moet nu nodige stappen zetten” (22/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open VLD) reageert positief op het feit dat iedereen inzage krijgt in de nieuwe studie over de kernuitstap. Volgens Tommelein liggen de resultaten van die studie “in lijn met eerdere studies” en is het nu aan de federale regering om “de nodige stappen te zetten”.
  [naar artikel]
 12. Hoeveel brein heb je eigenlijk echt nodig? (10/09/2018 - De Morgen)
  Artsen staan soms versteld als ze zien met hoe weinig hersenweefsel bepaalde mensen toe kunnen. Het roept de vraag op: hoeveel brein heb je echt nodig? 
  [naar artikel]
 13. Kwartiertje stappen zorgt voor minder ruzie in de klas (07/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een kwartiertje stappen of een minuut of tien lopen. Meer hebben schoolkinderen niet nodig om hun dagelijkse mijl of 1,6 kilometer af te haspelen....
  [naar artikel]
 14. Hoeveel uren slaap hebben we nu echt nodig? (08/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Hoeveel uren slaap hebben we nu echt nodig? Slaap is ontzettend belangrijk. Toch slaapt 1 op 3 Belgen slecht en heeft 1 op 5 last van chronische slapeloosheid, blijkt uit cijfers van de Koninklijke Academie voor Geneeskunde van België. We denken soms dat we het met een paar uurtjes minder kunnen doen, maar zeker op lange termijn kan zich dat wreken. Een goede […] Lees dit artikel: Hoeveel uren slaap hebben we nu echt nodig?
  [naar artikel]
 15. Groepering in Antwerpse horeca dreigt met gerechtelijke stappen tegen Marc Van Ranst (28/07/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Volgens een groep Antwerpse horecaondernemers heeft de oproep van viroloog Marc Van Ranst om Antwerpen voorlopig niet meer te bezoeken de stad “omgetoverd in een spookstad”. De groep overweegt zelfs gerechtelijke stappen tegen Van Ranst. “Er is een totale lockdown gecreëerd zonder het woord effectief uit te spreken”, vinden ze.
  [naar artikel]
 16. “Ligfiets en rolstoel nodig om studies af te maken” (28/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  10.000 euro inzamelen via een online oproep voor giften. Dat is het doel van het personeel van cultuurcentrum Casino in Houthalen. Het geld is voor Kobe Verbist (20), de zoon van een collega, die enkele maanden geleden vanop zes meter hoogte uit een boom viel. Na een maandenlange revalidatie kan Kobe nog steeds moeilijk stappen, maar hij wil absoluut zijn studies afmaken. “Daarvoor is een dure ligfiets en een extra rolstoel voor op de campus nodig”, zegt zijn vader Peter, die zijn “fantastische collega’s” enorm dankbaar is.
  [naar artikel]
 17. ACV: ‘Juridische stappen tegen loonnormwet niet uitgesloten’ (13/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: ACV: ‘Juridische stappen tegen loonnormwet niet uitgesloten’ Het Algemeen Christelijk Vakverbond (ACV) onderzoekt mogelijke juridische stappen tegen de loonnormwet en het koninklijk besluit dat de maximale 0,4 procent opslag zal vastleggen. Dat heeft voorzitter Marc Leemans gezegd in zijn toespraak voor Rerum Novarum, het feest van de christelijke arbeidersbeweging. Leemans klaagt al langer de sjoemelsoftware in de loonnormwet aan. Die regeling moet […] Lees dit artikel: ACV: ‘Juridische stappen tegen loonnormwet niet uitgesloten’
  [naar artikel]
 18. Washington neemt stappen tegen nieuwe verkiezingsregels Georgia (25/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse regering neemt stappen tegen nieuwe verkiezingsregels in de staat Georgia, die nadelig uitpakken voor bepaalde bevolkingsgroepen zoals zwarten. Het ministerie van Justitie in Washington spant een rechtszaak aan omdat de nieuwe kieswet burgerrechten zou schenden. De wet discrimineert zwarte stemmers, aldus minister Merrick Garland.
  [naar artikel]
 19. Brigitta Callens overweegt stappen tegen ‘Zillion’ wegens reputatieschade (10/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  De voormalige Miss België Brigitta Callens (42) overweegt gerechtelijke stappen tegen de makers van de populaire film ‘Zillion’. “We spreken hier over regelrechte reputatieschade”, zegt haar advocate Christine Mussche.
  [naar artikel]
 20. Meer scholen stappen af van jaarklassen (31/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Alsmaar meer scholen stappen af van het klassieke klassysteem volgens leeftijd. Dat is nodig, zeggen ze, omdat de klasgroepen steeds diverser worden.
  [naar artikel]
 21. 10.000 stappen per dag maken je niet gezonder (04/06/2018 - De Morgen)
  Wie gezond in het leven staat, zet elke dag 10.000 stappen. Die gezondheidsaanbeveling zit in ons brein ingekapseld, maar klopt dat wel? Nee, zegt Public Health England (PHE), het Britse equivalent van de FOD Volksgezondheid. Volgens een nieuwe studie zouden 10.000 dagelijks stappen niet voor iedereen het juiste antwoord zijn. 
  [naar artikel]
 22. FC Barcelona zint op juridische stappen tegen AS Roma: “Een onverwachte beslissing die schade kan berokkenen” (28/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  FC Barcelona overweegt juridische stappen tegen AS Roma. De Italianen maakten bekend dat ze toch niet zullen deelnemen aan de jaarlijkse strijd om de Trofeu Joan Gamper, de traditionele openingswedstrijd van het seizoen van FC Barcelona. De Catalanen zijn niet te spreken over die beslissing en hebben hun juridische team op de zaak gezet.
  [naar artikel]
 23. Tillerson waarschuwt: "Pas atoomplan aan of VS stappen eruit" (20/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten zullen uit het atoomakkoord stappen als er geen aanpassingen worden doorgevoerd want er is "echt een herziening" van de tekst
  [naar artikel]
 24. Vlaanderen wil nieuwe bouwregels, natuurverenigingen stappen naar Grondwettelijk Hof (30/11/2017 - VRT NWS)
  Het Vlaams Parlement heeft een nieuwe Codex Ruimtelijke Ordening goedgekeurd, de juridische basis rond bouwprojecten. Met die nieuwe Codex wordt het moeilijker om klacht in te dienen tegen bouwprojecten. Acht organisaties, waaronder Natuurpunt, stappen naar het Grondwettelijk Hof.
  [naar artikel]
 25. ACV onderzoekt juridische stappen tegen loonnormwet: “Houden ze ons echt voor dom?” (12/05/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het ACV onderzoekt juridische stappen tegen de loonnormwet en het Koninklijk Besluit dat de 0,4 procent loonmarge zal vastleggen. Dat heeft ACV-voorzitter Marc Leemans woensdagavond gezegd in zijn speech aan de vooravond van Rerum Novarum. Tegelijk pleit hij voor een grondige hervorming van het belastingstelsel. Beweging.net wil dan weer een Europese oplossing voor eerlijke fiscaliteit.
  [naar artikel]
 26. sp.a: 'Als Mayeur geen ontslag neemt, stappen we uit de Brusselse meerderheid' (08/06/2017 - De Tijd)
  10:19 De druk op de Brusselse burgemeester Yvan Mayeur om op te stappen wordt steeds groter. De coalitiepartij sp.a dreigt uit de het gemeentebestuur van de stad Brussel te stappen.
  [naar artikel]
 27. Gemeente daagt inwoners uit om rond de wereld te stappen, en stuurt gemeentepersoneel ‘te voet’ naar Benin (12/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De gemeente & ocmw Zoersel neemt deel aan het project 10.000 stappen van Gezond Leven en Sport Vlaanderen. Ze dagen hun inwoners uit om elke dag voldoende te bewegen en zo tegen het einde van het jaar de wereld rond te stappen.
  [naar artikel]
 28. Washington neemt stappen tegen omstreden kieswet Georgia (25/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse regering neemt stappen tegen nieuwe verkiezingsregels in de staat Georgia, die nadelig uitpakken voor bepaalde bevolkingsgroepen zoals Afro-Amerikanen. Het ministerie van Justitie in Washington spant een rechtszaak aan omdat de nieuwe kieswet burgerrechten zou schenden. De wet discrimineert zwarte kiezers, aldus minister Merrick Garland.
  [naar artikel]
 29. Ook steinerscholen stappen naar Grondwettelijk Hof tegen nieuwe eindtermen (25/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Na Katholiek Onderwijs Vlaanderen stappen ook de steinerscholen naar het Grondwettelijk Hof tegen de nieuwe eindtermen voor de tweede en derde graad secundair onderwijs. Dat schrijft De Standaard en bevestigt Werner Govaerts van de Federatie Steinerscholen aan persbureau Belga.
  [naar artikel]
 30. Ook steinerscholen stappen naar Grondwettelijk Hof tegen nieuwe eindtermen (25/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  Na Katholiek Onderwijs Vlaanderen stappen ook de steinerscholen naar het Grondwettelijk Hof tegen de nieuwe eindtermen voor de tweede en derde graad secundair onderwijs. Dat schrijft de krant De Standaard en bevestigt Werner Govaerts van de Federatie Steinerscholen donderdag aan Belga.
  [naar artikel]
 31. Mythe of waarheid? “Water drinken voor je gaat slapen helpt tegen een kater” (20/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Na een avondje stappen nog snel vijf glazen water drinken vooraleer je in je bed kruipt, zou helpen tegen een kater. Maar is dat ook wel zo? Professor Tara Grauwet van de KU Leuven geeft antwoord.
  [naar artikel]
 32. De Wever uit opnieuw twijfels bij kernuitstap (16/05/2018 - De Tijd)
  20:23 'Uit de fossiele brandstof stappen, uit de kernenergie stappen en de elektrificatie van het wagenpark allemaal tegen 2030 realiseren is niet realistisch op het vlak van bevoorrading en prijs', zei De ...
  [naar artikel]
 33. Brigitta Callens overweegt stappen tegen film ‘Zillion’: “Niet alle vormen van fictie zijn toegelaten” (10/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De voormalige Miss België Brigitta Callens (42) overweegt gerechtelijke stappen tegen de makers van de populaire film ‘Zillion’. “We spreken hier over regelrechte reputatieschade”, zegt haar advocate Christine Mussche.
  [naar artikel]
 34. Reflectiegroep voor jongeren: Zou ik in het familiebedrijf stappen of niet? (29/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Zou ik in het familiebedrijf stappen, of niet? Om die vraag van alle kanten tegen het licht te kunnen houden, hebben VKW en Jong VKW Limburg het nieuwe netwerk NextGen voor jonge potentiële opvolgers opgericht.
  [naar artikel]
 35. Dit is hoeveel Vlamingen willen verdienen om gelukkig te zijn (02/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De gemiddelde Vlaming heeft minimaal 2.117 euro nodig om elke maand gelukkig door het leven te kunnen stappen. Dat wijst de grote 'Geld maakt
  [naar artikel]
 36. Brigitta Callens overweegt stappen tegen ‘Zillion’: “Regelrechte reputatieschade” (10/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Voormalig Miss België Brigitta Callens (42) overweegt gerechtelijke stappen tegen de makers van de film ‘Zillion’. “We spreken hier over regelrechte reputatieschade”, zegt haar advocate Christine Mussche aan Het Belang van Limburg.
  [naar artikel]
 37. Je badkamer renoveren: van dromen naar plannen in 5 stappen (11/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een complete badkamerrenovatie komt heel wat kijken. Met deze vijf stappen kan jij binnenkort heerlijk ontspannen in je nieuwe badkamer.
  [naar artikel]
 38. LaLiga onderneemt juridische stappen tegen veldbestormer, die zelf ook reageert: “Het is mijn droom op de foto te gaan met Messi” (14/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  LaLiga zal juridische stappen ondernemen tegen de supporter die er zaterdagavond in slaagde het veld te betreden in het Son Moix-stadion tijdens de wedstrijd tussen Real Mallorca en FC Barcelona (0-4). Dat maakte LaLiga zondag bekend in een persbericht. “La Liga gaat juridische stappen ondernemen want ze is van oordeel dat de feiten strafbaar zijn”, verklaarde de overkoepelende organisatie voor het profvoetbal in Spanje.
  [naar artikel]
 39. LaLiga onderneemt juridische stappen tegen veldbestormer, die zelf ook reageert: “Het is mijn droom op de foto te gaan met Messi” (14/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  LaLiga zal juridische stappen ondernemen tegen de supporter die er zaterdagavond in slaagde het veld te betreden in het Son Moix-stadion tijdens de wedstrijd tussen Real Mallorca en FC Barcelona (0-4). Dat maakte LaLiga zondag bekend in een persbericht. “La Liga gaat juridische stappen ondernemen want ze is van oordeel dat de feiten strafbaar zijn”, verklaarde de overkoepelende organisatie voor het profvoetbal in Spanje.
  [naar artikel]
 40. Dankzij deze activity trackers wordt elke dag 10.000 stappen zetten een makkie (16/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Je zou in principe je smartphone kunnen gebruiken om te loggen hoeveel stappen je gemiddeld zet. Maar een activitytracker om je pols verklapt véél meer over je dagelijkse dosis lichaamsbeweging, waardoor je aangespoord wordt om nog actiever te leven. Dit zijn de drie meest geschikte trackers van het moment voor elk type wandelaar.
  [naar artikel]
 41. Moeten we echt 10.000 stappen per dag zetten voor onze gezondheid? (22/02/2022 - De Morgen)
  Veel stappentellers dicteren dat we minimaal 10.000 stappen moeten zetten om gezond te blijven. Maar waar komt dat cijfer eigenlijk vandaan, en moeten het er zo veel zijn?
  [naar artikel]
 42. Turkije zint op juridische stappen na nieuwe spotprent over Erdogan (28/10/2020 - De Morgen)
  Turkije zal juridische en diplomatieke stappen zetten tegen het Franse tijdschrift Charlie Hebdo vanwege de cartoon van president Recep Tayyip Erdogan op de voorpagina deze week. De Turkse regeringswoordvoerder heeft dat vandaag bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 43. Vakbonden claimen dat Brussels Airlines stakers intimideert: “Dit zijn echt zeer zware beschuldigingen” (22/06/2022 - Het Nieuwsblad)
  De sfeer op de luchthaven van Zaventem is gespannen. De vakbonden willen juridische stappen nemen tegen werkgever Brussels Airlines. Ze spreken van intimidatie en het breken van het stakingsrecht. De woordvoerder ontkent de aantijgingen.
  [naar artikel]
 44. EU dreigt met juridische stappen tegen Hongarije na machtsgreep Viktor Orban (12/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen heeft vandaag gedreigd met juridische stappen tegen Hongarije, omdat het land erg verregaande...
  [naar artikel]
 45. “Schandelijke laster”: Brescia onderneemt stappen tegen Balotelli (13/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Brescia gaat stappen nemen tegen Mario Balotelli (29) en zaakwaarnemer Mino Raiola. De club is helemaal klaar met de Italiaan en beticht hem en...
  [naar artikel]
 46. KV Kortrijk overweegt juridische stappen na uitstel match tegen Antwerp: “Pro League gaat in tegen eigen reglement” (25/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Bij KV Kortrijk is men niet te spreken over het uitstel van hun wedstrijd tegen Antwerp. Die beslissing kwam er nadat bij Antwerp een corona-uitbraak werd vastgesteld en zij om uitstel hadden gevraagd bij de Pro League. “De Pro League had eerder uitdrukkelijk beslist om geen wedstrijden meer uit te stellen omwille van corona”, klinkt het in een reactie bij de Kerels. Kortrijk overweegt juridische stappen.
  [naar artikel]
 47. Ouders nemen stappen tegen Gentse politie: ‘De jongens werden naakt gefouilleerd. Dat doen ze dus met kinderen van 15’ (17/03/2021 - De Morgen)
  Een groep ouders heeft zich verzameld om stappen te ondernemen tegen de Gentse politie. Zij zijn niet te spreken over hoe hun kinderen zijn behandeld bij een politieoptreden dit weekend. ‘De jongens werden naakt gefouilleerd. Dat doen ze dus met kinderen van 15.’
  [naar artikel]
 48. Nieuwe Electrabel-voorzitter legt verlenging kerncentrales op tafel (05/10/2019 - Metro)
  Electrabel-voorzitter Johnny Thijs zal bij de volgende federale regering een lans breken om drie van de zeven kerncentrales bij voorkeur twintig jaar langer te laten draaien. Dat heeft hij gezegd in een interview met De Standaard, dat zaterdag werd gepubliceerd. Een kortere periode weegt op de financiële haalbaarheid: “Er zijn aanzienlijke investeringen nodig voor de levensduurverlenging”, luidt het. “De kernuitstap is wettelijk geregeld. Die beslissing moeten we respecteren”, stelt Thijs. Maar tegelijk is hij van plan om met een dossier pro verlenging naar de volgende regering te stappen, met als boodschap dat het zowel voor de CO 2-uitstoot, de elektriciteitsbevoorrading als de elektriciteitsfactuur van de verbruiker een goede zaak is om drie van de zeven kernreactoren langer te laten draaien. De nieuwe voorzitter van Electrabel zou dat al hebben meegegeven aan de informateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders. Thijs geeft aan dat hij niet over een nacht ijs is gegaan. Er is volgens hem zes maanden studiewerk aan voorafgegaan. De rode draad is volgens hem dat het elektriciteitsverbruik de komende decennia alleen maar zal stijgen door de terugdringing van de CO2-uitstoot. Hij begrijpt ook niet waarom de kerncentrales in ons land tegen 2025 moeten sluiten, terwijl nu al duidelijk is dat er geïnvesteerd moet worden in nieuwe gascentrales om de stroombevoorrading te verzekeren. “Maar hoeveel er nodig zijn en hoeveel tijd er nodig is om die te bouwen? Na al die studies zijn er op die vragen nog altijd geen duidelijke antwoorden.” bron: Belga Het bericht Nieuwe Electrabel-voorzitter legt verlenging kerncentrales op tafel verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 49. ACV onderzoekt juridische stappen tegen loonnormwet (12/05/2021 - De Standaard)
  In zijn Rerum Novarum-boodschap trekt ACV-voorzitter Marc Leemans van leer tegen de ‘gemanipuleerde’ en ‘oneerlijke’ loonnormwet. De vakbond zegt plannen te hebben om juridische stappen te zetten.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy