De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Palestijnse grotbewoners overleven in de schietzone

Apache

16/11/2022 - 11:26

Bedreigd met uitzetting, houden de bewoners van Masafer Yatta voet bij stuk.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Trump sluit Palestijnse diplomatieke missie in Washington (10/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vandaag bevestigd dat het Palestijnse kantoor in Washington van de Palestijnse...
  [naar artikel]
 2. Mahmoud Abbas gaat Palestijnse regering leiden (10/04/2019 - De Morgen)
  De Palestijnse partijen Hamas en Fatah hebben in Doha besloten een interim-regering te vormen die geleid zal worden door de Palestijnse president Abbas. Deze gaat ook Palestijnse verkiezingen uitschrijven die mogelijk later dit jaar zullen worden gehouden.
  [naar artikel]
 3. Palestijnse ‘collaborateurs’ riskeren straf (11/04/2019 - De Morgen)
  De Palestijnse Autoriteit (PA) speelt met het idee om op te treden tegen Palestijnse bouwvakkers die voor de Israëli’s werken en vaak illegale Joodse nederzettingen optrekken op de bezette gebieden. Wel is de PA zich bewust van het haast onmogelijke karakter van dit plan. Ofwel gaan de Palestijnse arbeiders voor Israël in de bouw werken, ofwel zijn ze werkloos en kunnen ze hun gezinnen niet voeden.
  [naar artikel]
 4. Israëlisch leger schiet Palestijnse tiener dood op Westelijke Jordaanoever (30/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een 16-jarige Palestijnse jongen is vandaag op de Westelijke Jordaanoever doodgeschoten door Israëlische soldaten. Dat zegt het Palestijnse...
  [naar artikel]
 5. Palestijnse partijen Fatah en Hamas zijn het eens over verkiezingen eind 2018 (22/11/2017 - VRT NWS)
  De rivaliserende Palestijnse partijen Fatah en Hamas hebben een akkoord gesloten over de eerste stembusgang in de Palestijnse gebieden in twintig jaar. In een gemeenschappelijk persbericht melden ze dat de president van de Palestijnse Autoriteit Mahmoud Abbas een datum zal prikken voor de presidents- en parlementsverkiezingen eind 2018.
  [naar artikel]
 6. Niet alle Israëlische soldaten staan achter de aanpak van Palestijnse betogers aan de grens met Gaza (28/02/2019 - VRT NWS)
  In totaal zijn aan de Palestijnse grens met Gaza 200 Palestijnse betogers gedood volgens de VN. Israël noemt het rapport leugenachtig. In Brussel getuigden twee voormalige Israëlische soldaten van Breaking The Silence over de aanpak van Palestijnse betogers aan de grens. De beweging Breaking The Silence wil naar eigen zeggen de stilte doorbreken over de bezetting van de Palestijnse gebieden.
  [naar artikel]
 7. Abbas dringt bij Europese ministers aan op snelle erkenning Palestijnse staat (22/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Palestijnse president Mahmoud Abbas heeft de lidstaten van de Europese Unie opgeroepen om snel over te gaan tot een erkenning van de Palestijnse...
  [naar artikel]
 8. Belgische artiest van Palestijnse afkomst aangehouden in Israël (17/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een Belgische artiest van Palestijnse afkomst is op 19 juli door de Israëlische autoriteiten gearresteerd toen hij naar de Palestijnse bezette...
  [naar artikel]
 9. Palestijnse protesten – Palestijnse journalist overleden aan verwondingen (07/04/2018 - Metro)
  Een Palestijnse journalist die vrijdag gewond raakte bij de protesten aan de grens tussen de Gazastrook en Israël, is overleden. Dat is zaterdag meegedeeld door het ministerie van Gezondheid. Verslaggever Yasser Mourtaja werkte voor het agentschap Ain Media in Gaza. Ook een andere Palestijn die vrijdag gewond raakte, is ondertussen overleden. De dodentol van de confrontatie met het Israëlische leger vrijdag is daarmee opgelopen tot negen. Bron: Belga   Het bericht Palestijnse protesten – Palestijnse journalist overleden aan verwondingen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Trump gaat PLO-kantoor in Washington sluiten (10/09/2018 - Knack)
  De Verenigde Staten hebben de Palestijnse leiding hun beslissing meegedeeld om het Palestijnse kantoor in Washington van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) te sluiten.
  [naar artikel]
 11. Abbas gaat Europese Unie vragen om Palestijnse staat te erkennen (21/01/2018 - Metro)
  Mahmoud Abbas, de president van de Palestijnse Autoriteit, gaat de Europese Unie vragen om de Palestijnse staat officieel te erkennen. Dat zegt een Palestijnse verantwoordelijke zondagavond. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 12. Palestijnse toponderhandelaar Erakat (65) bezwijkt aan coronavirus (19/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Palestijnse toppoliticus Saeb Erakat is aan het coronavirus bezweken. De 65-jarige leidde het Palestijnse team bij de onderhandelingen met Israël over de zogenoemde Oslo-vredesakkoorden. Hij werd in een Israëlisch ziekenhuis behandeld, meldt de zender Al Arabiya. Hij onderging drie jaar geleden een longtransplantatie.
  [naar artikel]
 13. Palestijnse acteur Saleh Bakri: “Ik zie mezelf niet als radicaal, maar als een mens die eerlijk wil zijn met zichzelf” (22/10/2018 - De Morgen)
  “Elke Palestijnse film is een politieke film”, beweert Saleh Bakri. De Palestijnse acteur was in Brussel om over Wajib te praten, een film waarin hij samen met zijn vader de hoofdrol speelt. Maar ook: om een lans te breken voor de Palestijnse zaak. 
  [naar artikel]
 14. Door België gefinancierde school in Palestina genoemd naar terroriste (10/10/2017 - Knack)
  Een Palestijnse meisjesschool die gebouwd werd met Belgisch ontwikkelingsgeld, kreeg de naam van een Palestijnse terroriste. Als reactie schort de Belgische regering alle financiële steun op voor schoolprojecten in de Palestijnse gebieden, zo schrijven de kranten van Mediahuis en Het Laatste Nieuws dinsdag.
  [naar artikel]
 15. Palestijnse Belgen verzamelen aan Kunstberg: “Staakt-het-vuren is symbolisch, Palestijnen blijven in constant levensgevaar” (22/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Aan de Kunstberg in Brussel zijn zaterdag een honderdtal Palestijnse Belgen, activisten van vredesbewegingen en leden van de PVDA-PTB samengekomen om de honderden Palestijnse slachtoffers te herdenken die deze maand tijdens het Israëlisch-Palestijns conflict vielen.
  [naar artikel]
 16. Abbas gaat aan EU officiële erkenning van Palestina vragen (22/01/2018 - VRT NWS)
  De Palestijnse president Mahmoud Abbas gaat de Europese Unie vragen om de Palestijnse staat officieel te erkennen. Dat zegt de Palestijnse minister van Buitenlandse Zaken Riyad al-Malki. Abbas brengt vandaag een bezoek aan Brussel.
  [naar artikel]
 17. Ophef in Joodse wijk door skaters met Palestijnse vlag (13/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Er is ophef ontstaan over twee jongeren die met Palestijnse vlaggen door de Joodse wijk in Antwerpen skaten. De tweelingbroers in kwestie zijn Palestijnse vluchtelingen uit de Gazastrook.
  [naar artikel]
 18. Geweld in Gaza: Palestijnse baby overleden na inademen traangas (15/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een Palestijnse baby is overleden na het inademen van traangas tijdens de rellen tussen Palestijnse manifestanten en Israëlische soldaten aan de grens van de Gazastrook. Dat maakte het ministerie van Gezondheid van de enclave dinsdag bekend.
  [naar artikel]
 19. Geweld in Gaza: Palestijnse baby overleden na inademen traangas (15/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een Palestijnse baby is overleden na het inademen van traangas tijdens de rellen tussen Palestijnse manifestanten en Israëlische soldaten aan de grens van de Gazastrook. Dat maakte het ministerie van Gezondheid van de enclave dinsdag bekend.
  [naar artikel]
 20. Mahmoud Abbas vraagt dat EU Palestijnse staat officieel erkend (21/01/2018 - Knack)
  Mahmoud Abbas, de president van de Palestijnse Autoriteit, zal tijdens een bezoek aan Brussel de Europese Unie vragen om de Palestijnse staat officieel te erkennen.
  [naar artikel]
 21. Israëlisch leger doodt Palestijnse tiener op Westelijke Jordaanoever (06/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Op de bezette Westelijke Jordaanoever is woensdag een Palestijnse tiener gedood door het Israëlische leger. Dat heeft het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 22. Mahmoud Abbas vraagt dat EU Palestijnse staat officieel erkent (21/01/2018 - Knack)
  Mahmoud Abbas, de president van de Palestijnse Autoriteit, zal tijdens een bezoek aan Brussel de Europese Unie vragen om de Palestijnse staat officieel te erkennen.
  [naar artikel]
 23. Pro-Palestijnse manifestanten vervolgd voor aanzetten tot jodenhaat op Sint-Jansplein (24/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Drie mannen worden voor de Antwerpse strafrechter vervolgd voor het aanzetten tot haat tijdens een pro-Palestijnse manifestatie in Antwerpen. Het gaat om twee organisatoren en een Palestijnse deelnemer. Die laatste zou een anti-joodse leuze gescandeerd hebben.
  [naar artikel]
 24. VS zullen Palestijnse missie in Washington sluiten, zegt PLO (10/09/2018 - Metro)
  De Verenigde Staten hebben de Palestijnse leiding hun beslissing meegedeeld om het Palestijnse kantoor in Washington van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) te sluiten. Dat zei de Palestijnse verantwoordelijke Saëb Erekat. Hij hekelde een “gevaarlijke escalatie” in de Amerikaanse vergeldingsmaatregelen. “We zullen de noodzakelijke maatregelen treffen om de rechten te beschermen van onze burgers die in de Verenigde Staten leven, om hun consulaire diensten te kunnen aanspreken”, aldus Erekat in een verklaring. De Amerikaanse beslissing is de laatste in een reeks maatregelen die de regering van president Donald Trump heeft genomen tegen de Palestijnse leiding. Die bevroor de relaties met de VS sinds de unilaterale erkenning van Jeruzalem als Israëlische hoofdstad door Washington in december 2017. Bron: Belga   Het bericht VS zullen Palestijnse missie in Washington sluiten, zegt PLO verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. Hamas vindt dat Palestijnse regering verzoening blokkeert (02/12/2017 - Knack)
  De islamistische beweging Hamas heeft de regering van de Palestijnse Autoriteit er zaterdag van beschuldigd, dat ze het verzoeningsakkoord tussen Fatah en Hamas blokkeert. Hamas roept de Palestijnse regering ook op om de financiële sancties tegen de Gazastrook op te heffen.
  [naar artikel]
 26. Met dit plan wil Trump een einde maken aan het Israëlisch-Palestijnse conflict (20/05/2019 - De Morgen)
  De Verenigde Staten onthullen eind juni in Bahrein het economische deel van hun langverwachte vredesplan voor het Israëlisch-Palestijnse conflict. Trump hoopt met forse investeringen in de Palestijnse gebieden een doorbraak te bereiken. De Palestijnen zeggen vooraf niet te zijn ingelicht over de bijeenkomst.
  [naar artikel]
 27. Abbas gaat Europese Unie vragen om Palestijnse staat te erkennen (21/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Palestijnse president Mahmoud Abbas gaat de Europese Unie vragen om de Palestijnse staat officieel te erkennen. Dat zegt de Palestijnse minister...
  [naar artikel]
 28. Ontploffing vlak bij konvooi van Palestijnse premier in Gazastrook (13/03/2018 - Metro)
  Vlak bij het konvooi van de Palestijnse premier Rami Hamdallah is een explosief ontploft. Dat melden plaatselijke media. De explosie deed zich voor op het moment dat de wagens van het konvooi de grens met de Gazastrook overstaken. Volgens het Palestijnse nieuwsagentschap Maan raakten er zeven mensen gewond. Het is volgens die bron nog niet duidelijk of ook Hamdallah gewond is geraakt. De Israëlische krant Haaretz maakt enkel melding van lichtgewonden en zegt dat de Palestijnse premier ongedeerd is. Bron: Belga   Het bericht Ontploffing vlak bij konvooi van Palestijnse premier in Gazastrook verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. VS bevestigen sluiting Palestijnse missie in Washington (10/09/2018 - Metro)
  Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vandaag bevestigd dat het Palestijnse kantoor in Washington van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) dicht gaat. “De beslissing komt er nadat de PLO geen stappen heeft ondernomen om rechtstreekse en zinvolle onderhandelingen op te starten met Israël”, zegt Heather Nauert van het State Department. “Integendeel, de leiders van de PLO hebben een vredesvoorstel van de VS veroordeeld dat ze niet eens gezien hebben en ze willen niet praten met de VS”. De Amerikaanse beslissing is de laatste in een reeks maatregelen die de regering van president Donald Trump heeft genomen tegen de Palestijnse leiding. Die bevroor de relaties met de VS sinds de unilaterale erkenning van Jeruzalem als Israëlische hoofdstad door Washington in december 2017. De internationale gemeenschap beschouwt de PLO van de Palestijnse president Mahmoed Abbas als de organisatie die het Palestijnse volk vertegenwoordigt. De PLO overkoepelt de Palestijnse Autoriteit. Bron: Belga   Het bericht VS bevestigen sluiting Palestijnse missie in Washington verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. Palestijnse delegatie krijgt geen Amerikaans visa om VN-vergadering bij te wonen (19/07/2018 - De Morgen)
  Een zeskoppige Palestijnse delegatie die deze week een meerdaagse vergadering wil bijwonen bij de Verenigde Naties, heeft geen visa gekregen van de Amerikaanse autoriteiten. Dat zegt de Palestijnse ambassadeur bij de VN, Riyad Mansour. Volgens hem gebeurde dat onder druk van Israël.
  [naar artikel]
 31. Israëlische soldaten doden Palestijnse tiener nabij Jeruzalem (22/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een schermutseling met Israëlische soldaten ten noorden van Jeruzalem is vanochtend een Palestijnse tiener gedood. Dat melden Palestijnse
  [naar artikel]
 32. Palestijnse rivalen begraven na tien jaar de strijdbijl (13/10/2017 - De Morgen)
  Hamas en Fatah, de grootste Palestijnse partijen, zijn tot een akkoord gekomen. Na tien jaar krijgt de Palestijnse Autoriteit (PA) van president Abbas weer toegang tot Gaza, waar Hamas aan de macht is. Op 1 december treedt in de kustenclave een 'eenheidsregering' aan van Hamas en Fatah.
  [naar artikel]
 33. Palestijnse rivalen begraven na tien jaar de strijdbijl (09/04/2019 - De Morgen)
  Hamas en Fatah, de grootste Palestijnse partijen, zijn tot een akkoord gekomen. Na tien jaar krijgt de Palestijnse Autoriteit (PA) van president Abbas weer toegang tot Gaza, waar Hamas aan de macht is. Op 1 december treedt in de kustenclave een 'eenheidsregering' aan van Hamas en Fatah.
  [naar artikel]
 34. Negentienjarige Palestijnse door het hoofd geschoten bij Israëlische aanval op Jordaanoever (14/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een aanval op de bezette Westelijke Jordaanoever hebben Israëlische troepen maandag een Palestijnse vrouw van negentien jaar gedood. Dat heeft de Palestijnse minister van Volksgezondheid bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 35. “Israëlische bezetting kostte Palestijnse economie miljarden” (02/12/2019 - Metro)
  De Israëlische bezetting heeft de Palestijnse economie de voorbije twee decennia jaarlijks 2,5 miljard dollar (2,3 miljard euro) gekost, of twee keer het Palestijnse begrotingstekort. Dat blijkt vandaag uit een rapport van de Verenigde Naties. Het totale verlies dat de Palestijnse regering tussen 2000 en 2017 geleden heeft wordt in het rapport geraamd op ongeveer 47,7 miljard dollar (43 miljard euro). Nog volgens het rapport hadden, als die verliezen in de Palestijnse economie geïnvesteerd waren, er over een periode van 18 jaar zowat 2 miljoen jobs gecreëerd kunnen worden, of ongeveer 110.000 per jaar. bron: Belga   Het bericht “Israëlische bezetting kostte Palestijnse economie miljarden” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 36. Israëlisch leger schiet Palestijnse jongen (13) dood (05/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Israëlische troepen hebben vrijdag tijdens gevechten op de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever een dertienjarige Palestijnse jongen doodgeschoten. Dat meldt het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid. Het incident vond plaats ten oosten van de stad Nablus.
  [naar artikel]
 37. Hamas aanvaardt Palestijnse staat binnen de grenzen van voor 1967 (01/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  De islamitische Palestijnse Hamasbeweging heeft maandagavond meegedeeld dat ze akkoord gaat met een Palestijnse staat binnen de grenzen van voor 1967. De organisatie wijst er ook op dat haar conflict met Israël van politieke aard is en niet van religieuze.
  [naar artikel]
 38. Hamas aanvaardt Palestijnse staat binnen de grenzen van voor 1967 (01/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De islamitische Palestijnse Hamasbeweging heeft maandagavond meegedeeld dat ze akkoord gaat met een Palestijnse staat binnen de grenzen van voor 1967. De organisatie wijst er ook op dat haar conflict met Israël van politieke aard is en niet van religieuze.
  [naar artikel]
 39. Duizend Palestijnse gevangenen in Israël gaan in hongerstaking (01/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ongeveer 1.000 Palestijnse gevangenen die door Israël worden vastgehouden, gaan in hongerstaking uit protest tegen hun omstandigheden, aldus Palestijnse media.
  [naar artikel]
 40. Bushcraft: “Niet overleven op alleen besjes en blaadjes” (23/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Jos Brech is een zogeheten bushcrafter. Dat is een sport waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen om te overleven. “Maar het is een misverstand dat iemand volledig in staat is te overleven zonder materialen mee te nemen”, zegt een medewerker van de Bushcraftshop in Middelburg.
  [naar artikel]
 41. Franse grotbewoners geven teken van leven tijdens experiment: “Het is heel zwaar” (09/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vijftien Fransen gingen half maart voor een wetenschappelijk experiment in een grot wonen. Ze blijven er in totaal 40 dagen. Vrijdag hebben ze zelf een boodschap naar buiten gestuurd met een eerste echte stand van zaken van hun leven in de grot.
  [naar artikel]
 42. Honderden mensen bijeen in Brussel op pro-Palestijnse betoging (15/05/2021 - VRT NWS)
  In Brussel zijn honderden mensen bijeengekomen om hun steun uit te spreken voor de Palestijnen, naar aanleiding van de opflakkering van het Israëlisch-Palestijns conflict. Ze betogen op het Albertinaplein in de buurt van het Centraal Station. Velen dragen een Palestijnse vlag en spandoeken waarop de aandacht vragen voor de slachtoffers in de Palestijnse Gazastrook.
  [naar artikel]
 43. Israël heeft Oslo-akkoorden opgeblazen, zegt Abbas (14/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Israël heeft de befaamde Oslo-akkoorden van 1993 over Palestijnse autonomie “beëindigd”. Dat heeft de Palestijnse president Mahmoed Abbas zondag gezegd tijdens een bijeenkomst in Ramallah van de Centrale Raad van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie PLO.
  [naar artikel]
 44. Drie Palestijnse politieagenten komen om bij explosies in Gaza (28/08/2019 - De Morgen)
  Drie Palestijnse politieagenten zijn volgens het radicaal-islamistische Hamas om het leven gekomen bij twee explosies in de Gazastrook. De twee explosies gebeurden dinsdagavond aan politieposten ten zuidwesten van de stad Gaza, berichten Palestijnse media.
  [naar artikel]
 45. Ismaïl Haniyeh is de nieuwe leider van Palestijnse beweging Hamas (06/05/2017 - De Redactie)
  De Palestijnse leider Ismaïl Haniyeh is zaterdag verkozen tot het hoofd van het politieke bureau van Hamas, zo hebben lokale media bericht. Hamas is de radicale Palestijnse beweging die de Gazastrook controleert.
  [naar artikel]
 46. Hamas aanvaardt Palestijnse staat binnen de grenzen van voor 1967 (01/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De islamitische Palestijnse Hamasbeweging gaat akkoord met een Palestijnse staat binnen de grenzen van voor 1967. De organisatie wijst er ook op
  [naar artikel]
 47. PLO-bestuur vraagt verbreking van betrekkingen met Israël (04/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het uitvoerend comité van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) - dat wordt voorgezeten door de Palestijnse president Mahmoud Abbas - heeft...
  [naar artikel]
 48. België verdubbelt hulp voor Palestijnse vluchtelingen (28/09/2018 - Knack)
  België heeft zijn donatie aan het VN-agentschap voor de Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) dit jaar nagenoeg verdubbeld. Het agentschap, dat onderwijs, gezondheidszorg en noodhulp voorziet voor de Palestijnse vluchtelingen, verkeert in acute geldnood sinds de Verenigde Staten hun financiële steun hebben opgezegd.
  [naar artikel]
 49. Palestijnen roepen hun vertegenwoordiger in de VS terug (15/05/2018 - Metro)
  De Palestijnse president Mahmoed Abbas heeft dinsdag beslist zijn vertegenwoordiger in de VS terug te roepen, zo heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken van de Palestijnse Autoriteit meegedeeld. Hossam Zomlot, vertegenwoordiger van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie PLO in de VS, moet volgens het ministerie naar de Palestijnse gebieden terugkeren. De beslissing komt er een dag nadat de VS in Jeruzalem hun ambassade hebben geopend die zij vanuit Tel Aviv hadden overgebracht, en het bloedbad aan de grens van Gaza met Israël. Bron: Belga   Het bericht Palestijnen roepen hun vertegenwoordiger in de VS terug verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy