Elk gezin vult de vraag ‘wat eten we vandaag’ anders in. HLN Eten kijkt wekelijks in de koelkast en de portemonnee van één familie om te zien wat hun eetbudget en -gewoontes zijn. Deze week is het de beurt aan Evelien (33), Pieter-Jan (33), hun dochtertje Livia (1) en hond Elli. Ze eten zoveel mogelijk plantaardig en proberen hard te letten op voedselverspilling. Hoe pakken ze hun budget aan? “Door een weekmenu te maken, kopen we geen overbodige producten.” [naar artikel]
Iedereen vult de vraag “wat eten we vandaag” anders in, en bij HLN Eten kijken we graag mee in de koelkast en portemonnee van iemand anders ter inspiratie. Deze week deelt Isabeau (35) haar eetbudget en -gewoontes. Door haar drukke job probeert ze zo efficiënt mogelijk te koken en eten. “Ik ben niet heel goed georganiseerd, maar probeer niet in de val te trappen van de snelle broodjes aan het tankstation”, vertelt ze. Hoe pakt ze dat aan? [naar artikel]
Het is je vast niet ontgaan: je geliefde cappuccino om je werkdag mee te breken is stukken duurder geworden, net als broodjes, salades en andere kantoormaaltijden. ‘Lunchflatie’ heet dat. Om die oplopende kosten te vermijden, nemen Marieke (30) en Liesbeth (30) zelf lunch mee naar de werkvloer. “Er zijn twee groepen op ons werk: de boterhamclub en degenen die meestal iets gaan halen om te eten. Tegenwoordig wordt de boterhamclub steeds groter.” [naar artikel]
De vraag ‘wat eten we vandaag’ vult elk gezin anders in. HLN Eten kijkt elke week in de koelkast en de portemonnee van een gezin om te zien wat hun eetbudget en -gewoontes zijn. Deze week is het de beurt aan Jorien (33) en haar verloofde Robby (35) die aan ‘shelf cooking’ doen. “Niets uit onze koel- of voorraadkast gaat verloren”, vertelt Jorien. Hoe pakken ze dat aan? En welke bespaartips helpen hen uit de nood bij het winkelen? [naar artikel]
De 47-jarige Patricia woont samen met haar 21-jarige dochter Yana: met hun tweetjes proberen ze hun eetbudget zo goed mogelijk te beperken én bewust te kijken naar wat en wanneer ze precies kopen. “Op restaurant gaan we eigenlijk amper”, vertellen moeder en dochter. Hoe lukt het hen dan om voor amper 90 euro per week vers eten op tafel te krijgen? Waarop besparen ze? En welke tips hebben ze om het zelf zo aan te pakken? [naar artikel]
De wekelijkse boodschappen doen we allemaal, maar stap binnen in eender welke keuken en je zal zien dat de inhoud van de koelkast altijd verschilt. HLN Eten bezoekt elke week één gezin dat vertelt wat hun eetbudget en gewoontes zijn. Deze week: de keuken van Guido Francque (66) en Trees Van Dycke (66), die alleen maar lokale ingrediënten kopen. In het weekend gaan ze daarentegen elke dag op restaurant. “Op zondag loopt de rekening al snel op tot 200 euro.” [naar artikel]
Twaalf procent: zo veel duurder is onze winkelkar geworden in één jaar. Slimmeriken doen al langer hun voordeel met huismerken, promoties en vergelijkingen van de?prijs per liter of kilo, maar het kan altijd beter. Evelien Rutten (49 jaar) en haar gezin geven een inkijkje in hun boodschappenlijstje. Experts kijken mee in de?kar en geven raad. “Het gezin kan makkelijk 1.000 euro per jaar besparen.” [naar artikel]
“Vroeger was het sparen om een verre reis te maken, en nu zijn we aan het sparen om de premie van onze schuldsaldoverzekering te betalen.” Ook Tom (40) en Evelien (38) uit Gent ontkomen ondanks een mooi inkomen niet aan de realiteit en proberen te besparen met kleine dingen. Voor ‘September Geldmaand’ vertellen Tom en Evelien hoe ze dat doen en gunnen ze ons een blik op hun gezinsbudget. [naar artikel]
De vraag “wat eten we vandaag?” vult elk gezin anders in. HLN Eten kijkt wekelijks in de koelkast en de portemonnee van één gezin om te zien wat hun eetbudget en gewoontes zijn. Deze week is het de beurt aan Inge (55), Rudy (57) en hun twee kinderen. Ze houden van Vlaamse kost en proberen op alle vlakken zo zuinig mogelijk te leven. “Iedereen loopt in huis rond met een eigen herbruikbare drinkfles.” [naar artikel]
De 47-jarige Patricia woont samen met haar 21-jarige dochter Yana: met hun tweetjes proberen ze hun eetbudget zo goed mogelijk te beperken én bewust te kijken naar wat en wanneer ze precies kopen. “Op restaurant gaan we eigenlijk amper”, vertellen moeder en dochter. Hoe lukt het hen dan om voor amper 90 euro per week vers eten op tafel te krijgen? Waarop besparen ze? En welke tips hebben ze om het zelf zo aan te pakken? [naar artikel]
Evelien en Philippe betaalden hun dakwerker een voorschot van 24.000 euro, maar de man leverde half werk en daagde niet meer op. Zo zit het gezin Plessers al maandenlang in een huis waar het binnenregent. “In mei verwachten we ons eerste kindje”, klinkt het. “Wat moeten we nu doen?” [naar artikel]
Waar wil een sterrenchef zelf graag eens eten? Als je hele dagen achter een fornuis staat, kook je thuis dan soms nog? En als een chef één ultieme kooktip moet geven, wat raadt hij thuiskoks dan aan? Wekelijks schotelen we deze en andere vragen voor in ‘10 vragen aan een sterrenchef’. Deze week: Viki Geunes van Zilte (***) in Antwerpen. “Met deze jonge Belgische kok start een hele nieuwe generatie, daar wil ik sowieso nog eens gaan eten.” [naar artikel]
De vraag “wat eten we vandaag?” vult elk gezin anders in. HLN Eten kijkt wekelijks in de koelkast en de portemonnee van één gezin om te zien wat hun eetbudget en gewoontes zijn. Deze week is het de beurt aan Inge (55), Rudy (57) en hun twee kinderen. Ze houden van Vlaamse kost en proberen op alle vlakken zo zuinig mogelijk te leven. “Iedereen loopt in huis rond met een eigen herbruikbare drinkfles.” [naar artikel]
Verschillende wagens vielen vorige week donderdag stil na een tankbeurt bij een Q8 in Betekom. Garagist Bart Van der Mieren van garage Meulemans kreeg vier gedupeerden over de vloer. “We zagen al vrij snel dat het ging over water in de tank”, zegt hij. “Die reparaties kosten tussen de 500 en 1.500 euro.” Volgens verschillende inwoners zou het niet de eerste keer zijn dat er water uit de pomp komt van het tankstation. [naar artikel]
Sinds een jaar zit Davy in schuldbemiddeling: zijn volledige loon gaat naar de schuldbemiddelaar, die hem wekelijks 150 euro leefgeld geeft. “Met dat bedrag moet ik eten en kleren betalen, maar ook de benzine van de auto”, zegt Davy. “In de supermarkt heb ik altijd mijn rekenmachine in de hand. Het is alleen maar door de extraatjes die ik verdien als zanger dat ik de eindjes aan elkaar kan knopen. [naar artikel]
Studente Sara (23) woont tijdens de week op kot en in het weekend bij haar ouders. Daardoor moet ze zien rond te komen met een vast budget dat ze maandelijks van thuis uit meekrijgt. “Het is nipt, maar het is wel te doen”, vertelt ze. “Ik maak bewuste keuzes in de winkel én tijdens het koken. Een broodje zal je mij niet makkelijk zien kopen, tenzij eens op vettige vrijdag.” Hoe vult ze dat eetbudget in? En welke bespaartips heeft ze? [naar artikel]
Een klant betaalde zondag tijdens het WK wielrennen in de Leuvense broodjeszaak Hoegaards Broodje per vergissing 750 euro voor twee broodjes, in plaats van 7,5 euro. Uitbater Siegfried Gilis wil de klant terugbetalen maar kent enkel zijn voornaam. Betaalfacilitator Bancontact by Payconiq Company laat weten dat de vergissing zal rechtgezet worden. [naar artikel]
Een klant betaalde zondag tijdens het WK wielrennen in de Leuvense broodjeszaak Hoegaards Broodje per vergissing 750 euro voor twee broodjes, in plaats van 7,5 euro. Uitbater Siegfried Gilis wil de klant terugbetalen maar kent enkel zijn voornaam. Betaalfacilitator Bancontact by Payconiq Company laat weten dat de vergissing zal rechtgezet worden. [naar artikel]
Elke week krijgen we inzage in de uitgaven van een van onze lezers. Hun ideale bespaartip? Duurste uitgave? De prijs van hun weekend? Deze week: Tine (37) en Tom (41) uit Sint-Niklaas. [naar artikel]
Dinsdag lanceerden de zaakvoerders van ‘Hoegaards broodje’ in Leuven een wel heel opvallende oproep. Een man genaamd Ludo had bijna 750 euro betaald voor twee broodjes en een drankje nadat hij een komma was vergeten ingeven tijdens het afrekenen. Ludo heeft zich inmiddels gemeld bij de broodjeszaak en krijgt het bedrag teruggestort op zijn rekening. [naar artikel]
Twaalf procent: zo veel duurder is onze winkelkar geworden in één jaar. Slimmeriken doen al langer hun voordeel met huismerken, promoties en vergelijkingen van de?prijs per liter of kilo, maar het kan altijd beter. Evelien Rutten (49 jaar) en haar gezin geven een inkijkje in hun boodschappenlijstje. Experts kijken mee in de?kar en geven raad. “Het gezin kan makkelijk 1.000 euro per jaar besparen.” [naar artikel]
Voor het eerst wordt tijdens De Warmste Week niet alleen drank maar ook eten in herbruikbare bakjes opgediend. “Alleen ‘De Warmste Wafel’ en broodjes worden in een papiertje meegegeven”, legt Gunther Leenders van De Warmste Week uit. “De andere dingen verlopen, in afspraak met de stad Hasselt, op duurzame wijze.” [naar artikel]
De wekelijkse boodschappen doen we allemaal, maar stap binnen in eender welke keuken en je zal zien dat de inhoud van de koelkast altijd verschilt. HLN Eten bezoekt elke week één gezin dat vertelt wat hun eetbudget en -gewoontes zijn. Deze week is het de beurt aan Erwin en Jenny uit Zarlardinge, die regelmatig hun inkopen op de markt of in supermarkten in het buitenland doen. Hoe pakken ze dat aan? En zijn de prijzen op de markt of in het buitenland écht goedkoper? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.