De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

M/V/X? Alles wat je wil én moet weten over gender

Gezond.be

19/11/2022 - 06:08

Van ons geboortebewijs tot openbare toiletten en klerenwinkels … Zowat alles in onze maatschappij is opgedeeld in twee hokjes: mannelijk en vrouwelijk. Geen probleem als je je thuis voelt in een van die twee categorieën, maar niet zo simpel als dat label je niet op het lijf is geschreven … ‘Terwijl sekse het biologische geslacht […] Het bericht M/V/X? Alles wat je wil én moet weten over gender verscheen eerst op Gezond.be.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GEZOND.BE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Demi Lovato uit zich als non-binair. Dit zijn 12 gendergerelateerde termen die je moet kennen (20/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Anno 2021 weten we dat gender een spectrum is. Hoe iemand zich voelt, valt niet per se zwart-wit te definiëren als man of vrouw. Ook zangeres Demi Lovato (28) onthulde dat ze zich identificeert als non-binair, wat betekent dat ze zich niet herkent in de klassieke tweedeling van gender. “Ik ben trots om jullie te laten weten dat ik officieel mijn voornaamwoord zal veranderen naar zij/hen”, schrijft de popster op Twitter. Dit zijn de 12 belangrijkste termen rond gender en alles wat ermee te maken heeft.
  [naar artikel]
 2. Dit is dé nieuwe hype voor gender reveal parties (25/01/2019 - Metro)
  Wie denkt dat hij alles gezien heeft op vlak van op gender reveal parties, heeft het goed mis. Na de gekleurde taarten, kleurkannonnen en het schieten op een doos (wat overigens resulteerde in een bosbrand), is er nu ook de gender reveal lasagne. De Amerikaanse pizzaketen Villa Italian Kitchen is het brein achter de gekleurde lasagne die je moet vertellen of je in verwachting bent van een jongetje of meisje. “Ben je op zoek naar een leuke manier om het geslacht van je toekomstige spruit te weten te komen? Dan is onze Gender Reveal Lasagne jouw antwoord”, adverteert het restaurant op zijn Facebookpagina. De lasagne is langs de binnenkant roze of blauw gekleurd. Facebook / Villa Italian Kitchen Lees ook : VIDEO. ‘Gender reveal’-feestje loopt helemaal mis Het bericht Dit is dé nieuwe hype voor gender reveal parties verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. 11 gendergerelateerde termen die je moet kennen (17/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Anno 2021 weten we maar al te goed dat gender een spectrum is. Hoe iemand zich voelt, valt niet per se zwart-wit te definiëren als man of vrouw. En zelfs als jij je helemaal oké voelt met je geboortegeslacht, is het belangrijk om de juiste gendergerelateerde woorden en hun betekenis te kennen. Dit zijn de 11 belangrijkste termen rond gender en alles wat ermee te maken heeft.
  [naar artikel]
 4. Alles wat u moet weten over EK-loting: Rode Duivels in pot 1, confrontatie met Kylian Mbappé én Erling Haaland kan (08/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  In de Festhalle in Frankfurt wordt zondag om 12 uur geloot voor de kwalificaties voor EURO 2024, dat over twee jaar in Duitsland wordt gespeeld. Alles wat u moet weten over dat Europees kampioenschap leest u hier.
  [naar artikel]
 5. Alles wat u moet weten over de Grand Slam of Darts, met één Belg (12/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Morgenavond gaat de Grand Slam of Darts van start. Na de positieve coronatest van Dimitri Van den Bergh verdedigt Mike De Decker de Belgische eer. Hieronder alles wat u moet weten over het darttoernooi in Wolverhampton.
  [naar artikel]
 6. Alles wat u moet weten over de World Grand Prix, een belangrijk darttoernooi mét een uniek format (02/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Morgen gaat de World Grand Prix van start. Mét Dimitri Van den Bergh, die droomt van een nieuwe majortitel. Hieronder alles wat u moet weten over het darttoernooi, dat een uniek format heeft.
  [naar artikel]
 7. Wat is er te zien? En wat gaat het kosten? Alles wat je moet weten over Streamz (03/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Met het beste van wat alle Vlaamse tv-zenders (VTM, VIER én Eén) te bieden hebben - zowel gloednieuw als toppers uit het verleden - én een dikke...
  [naar artikel]
 8. EK voetbal start: alles wat u moet weten, maar dan ook echt alles (10/06/2021 - Knack)
  Turkije en Italië trappen vrijdag eindelijk het Europees kampioenschap voetbal op gang. Van nieuws over de Rode Duivels, over interviews tot portretten van de tegenstanders en favorieten: een overzicht van alles wat u moet weten.
  [naar artikel]
 9. Locatie met Belgisch tintje, enkel Europese onderonsjes toegestaan en drie vraagtekens: dit weten we nu al over de WK-loting (31/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Vrijdag om 18 uur gaan onze Rode Duivels in pot één in voor de loting van het WK voetbal in Qatar, dat plaatsvindt van 21 november tot 18 december. Dit is alles wat je moet weten om mee te zijn.
  [naar artikel]
 10. Wat is er te zien? En wat gaat het kosten? Alles wat je moet weten over Streamz, de ‘Vlaamse Netflix’ (03/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Met het beste van wat alle Vlaamse tv-zenders (VTM, VIER én Eén) te bieden hebben - zowel gloednieuw als toppers uit het verleden - én een dikke...
  [naar artikel]
 11. Alles wat u moet weten over de World Grand Prix, een darttoernooi mét een uniek format en een spetterende openingsavond (02/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Morgen gaat de World Grand Prix in Leicester van start. Met Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts zijn er twee Belgen van de partij. Onze landgenoten kregen meteen een pittige loting voorgeschoteld. Hieronder alles wat u moet weten over het darttoernooi, dat een uniek format heeft.
  [naar artikel]
 12. Ken jij deze 8 genderidentiteiten al? (20/11/2022 - Gezond.be)
  Gisteren vertelden we je in dit artikel al een heleboel basics over gender en alles wat daarmee samenhangt. Maar ken jij deze acht genderidentiteiten al? Agender: iemand die over het algemeen minder of geen beleving van gender ervaart. Men noemt dit ook wel ‘non-binair’, ‘genderloos’ of ‘non-gender’. Androgyn: personen die zich androgyn uitdrukken laten zich […] Het bericht Ken jij deze 8 genderidentiteiten al? verscheen eerst op Gezond.be.
  [naar artikel]
 13. Vanaf zaterdag: alles wat u moet weten over het wielerjaar in onze wielergids (21/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Naar jaarlijkse gewoonte bundelen we alles wat u moet weten over het wielerseizoen in een praktische en volledige gids. 74 pagina’s met alle mogelijke details: de ploegen, de renners, de wedstrijden en hun parcours…
  [naar artikel]
 14. Massaal veel steun voor mishandelde Frédérique (14): "Ik word er echt emotioneel van" (29/07/2021 - VRT NWS)
  Het gaat naar omstandigheden goed met de 14-jarige Frédérique uit Amstelveen in Nederland, die maandag werd aangevallen op straat. Frédérique denkt, net als de politie, dat het om LGBTQI+-geweld ging. "Gender is een beetje ingewikkeld voor sommige mensen om mee om te gaan, aangezien sommige mensen niet weten wat ze zijn of willen zijn", zegt Frédérique. "Ik zie mezelf als een persoon."
  [naar artikel]
 15. De autoverzekering: alles wat je moet weten (19/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Ben je van plan om een nieuwe auto aan te schaffen tijdens de 95ste editie van het Autosalon? Ontdek hier alles wat je moet weten over een autoverzekering.
  [naar artikel]
 16. Is dit de gevaarlijkste ‘gender reveal’ ooit? (14/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een Amerikaans koppel opteerde voor een heel aparte ‘gender reveal’. Stacie Childs-Wright en echtgenoot Chad Wright gebruikten hun 59-jarige alligator om de gender-ballon te doorprikken.
  [naar artikel]
 17. Alles wat u moet weten over de 64e bekerfinale (en haar geschiedenis) (01/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Vandaag is het zover. Op de Dag van de Arbeid strijden AA Gent en KV Mechelen om de Croky Cup en een plaats in de groepsfase van de Europa League. Hier lees je alles wat je moet weten om op café tegen jouw vrienden uit te kunnen pakken met je kennis over 112 jaar Beker van België, en waar je als supporter rekening mee moet houden de dag zelf.
  [naar artikel]
 18. De gangmaker van Philipsen: “Als Jasper belt moet alles wijken, thuis weten ze dat” (19/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Groot feest zondag in Jasper Philipsens supporterslokaal Café ‘t Dorp in Ham. Hét heiligdom, gewijd aan de Vlam van Ham, staat echter in de tuin van Marc Lievers, voorzitter van de fanclub, gangmaker en duivel-doet-al. “Als Jasper belt om te trainen, dan moet alles wijken”.
  [naar artikel]
 19. Amerika kiest, maar wat en hoe? Alles wat u moet weten over Election Day (05/11/2016 - Knack)
  Waarom de kandidaat met de meeste stemmen niet automatisch wint, waar de zwaartepunten liggen en wanneer de resultaten komen: alles wat u moet weten over Election Day in de Verenigde Staten (8 november).
  [naar artikel]
 20. Dit is alles wat je moet weten over spectaculaire videogame ‘Deathloop’ (27/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  We speelden de allereerste uren van Deathloop, een waanzinnige actiegame over een man - Colt genaamd - die vastzit in een gewelddadige tijdlus. Hier is, in de aanloop naar de release op 14 september, alles wat je moet weten over de game.
  [naar artikel]
 21. Alles wat u moet weten over de 64e bekerfinale (en zijn geschiedenis) (01/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Volgende week woensdag is het zover. Op de Dag van de Arbeid strijden AA Gent en KV Mechelen om de Croky Cup en een plaats in de groepsfase van de Europa League. Hier lees je alles wat je moet weten om op café tegen jouw vrienden uit te kunnen pakken met je kennis over 112 jaar Beker van België, en waar je als supporter rekening mee moet houden de dag zelf.
  [naar artikel]
 22. De A-list genodigden en het thema: alles wat je moet weten over het Met Gala 2019 (06/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het jaarlijkse kostuuminstituutgala van het Metropolitan Museum of Art - beter gekend als ‘The Met Gala’, is één van de belangrijkste events in het...
  [naar artikel]
 23. Alles wat je moet weten over de Grote Facebookpanne (05/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Zes uur lang stopte de wereld met draaien. Of toch met selfies publiceren. Mensen waren gedwongen om elkaar sms’en te sturen en Netflix te kijken. Wij vertellen u alles wat u moet weten over de Facebookpanne, die gisteren ook Instagram en Whatsapp van het internet knikkerde.
  [naar artikel]
 24. ALLES WAT JE MOET WETEN OVER... HASSELT BT (06/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse zaalsportclubs (met uitzondering van de provinciale reeksen) krijgen dit seizoen allemaal een eigen pagina op de website van Het Belang van Limburg. Daarop vindt u ploeg- en clubinfo, spelersinfo, transfers, kalender en programma,... Hieronder alles wat u moet weten over Hasselt BT.
  [naar artikel]
 25. ALLES WAT JE MOET WETEN OVER... HASSELT BT B (06/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse zaalsportclubs (met uitzondering van de provinciale reeksen) krijgen dit seizoen allemaal een eigen pagina op de website van Het Belang van Limburg. Daarop vindt u ploeg- en clubinfo, spelersinfo, transfers, kalender en programma,... Hieronder alles wat u moet weten over Hasselt BT B.
  [naar artikel]
 26. ALLES WAT JE MOET WETEN OVER... HHV MEEUWEN (20/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse zaalsportclubs (met uitzondering van de provinciale reeksen) krijgen dit seizoen allemaal een eigen pagina op de website van Het Belang van Limburg. Daarop vindt u ploeg- en clubinfo, spelersinfo, transfers, kalender en programma,... Hieronder alles wat u moet weten over HHV Meeuwen.
  [naar artikel]
 27. ALLES WAT JE MOET WETEN OVER... DBC HOUTHALEN B (06/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse zaalsportclubs (met uitzondering van de provinciale reeksen) krijgen dit seizoen allemaal een eigen pagina op de website van Het Belang van Limburg. Daarop vindt u ploeg- en clubinfo, spelersinfo, transfers, kalender en programma,... Hieronder alles wat u moet weten over DBC Houthalen B.
  [naar artikel]
 28. ALLES WAT JE MOET WETEN OVER... DHC MEEUWEN (13/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse zaalsportclubs (met uitzondering van de provinciale reeksen) krijgen dit seizoen allemaal een eigen pagina op de website van Het Belang van Limburg. Daarop vindt u ploeg- en clubinfo, spelersinfo, transfers, kalender en programma,... Hieronder alles wat u moet weten over DHC Meeuwen.
  [naar artikel]
 29. ALLES WAT JE MOET WETEN OVER... DHC OVERPELT (13/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse zaalsportclubs (met uitzondering van de provinciale reeksen) krijgen dit seizoen allemaal een eigen pagina op de website van Het Belang van Limburg. Daarop vindt u ploeg- en clubinfo, spelersinfo, transfers, kalender en programma,... Hieronder alles wat u moet weten over DHC Overpelt.
  [naar artikel]
 30. ALLES WAT JE MOET WETEN OVER... DBC HOUTHALEN (06/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse zaalsportclubs (met uitzondering van de provinciale reeksen) krijgen dit seizoen allemaal een eigen pagina op de website van Het Belang van Limburg. Daarop vindt u ploeg- en clubinfo, spelersinfo, transfers, kalender en programma,... Hieronder alles wat u moet weten over DBC Houthalen.
  [naar artikel]
 31. ALLES WAT JE MOET WETEN OVER... STEVOORT BBC (06/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse zaalsportclubs (met uitzondering van de provinciale reeksen) krijgen dit seizoen allemaal een eigen pagina op de website van Het Belang van Limburg. Daarop vindt u ploeg- en clubinfo, spelersinfo, transfers, kalender en programma,... Hieronder alles wat u moet weten over Stevoort BBC.
  [naar artikel]
 32. Alles wat u moet weten over het Covid Safe Ticket of de coronapas (28/10/2021 - De Tijd)
  14:25 Het Overlegcomité stelt zijn hoop op het Covid Safe Ticket om de vierde coronagolf in ons land te bedwingen. Wat moet u weten over de coronapas in de horeca en fitnesscentra?
  [naar artikel]
 33. Alles wat je moet weten over de recordpoging op de marathon (05/05/2017 - Sporza)
  Drie toppers in de marathon proberen zaterdagochtend voor het eerst onder de magische grens van 2 uur te finishen. Ontdek hier alles wat je moet weten over de recordpoging.
  [naar artikel]
 34. Alles wat je moet weten over de Ronde van Limburg (10/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vanmiddag wordt de Ronde van Limburg gereden. Ontdek hier alles wat je moet weten over de koers, die vanaf 14u live te volgen is op onze website.
  [naar artikel]
 35. Dit is alles wat je moet weten over het WK veldrijden dit weekend (31/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Dit weekend wordt op de oude militaire vliegbasis in het Zwitserse Dübendorf het WK veldrijden betwist. Ontdek hier alles wat u moet weten over dat wereldkampioenschap.
  [naar artikel]
 36. Nobelprijscomité: "Triest dat geen enkele vrouw wetenschapsprijs won, maar we zullen niet met quota werken" (12/10/2021 - VRT NWS)
  Het Zweedse comité dat de Nobelprijzen voor wetenschappen uitreikt, wil niet met quota werken op basis van gender of afkomst. "We willen dat mensen winnen omdat ze een belangrijke ontdekking hebben gedaan, niet vanwege hun gender of afkomst."
  [naar artikel]
 37. Alles wat u moet weten over orkaan Harvey (25/08/2017 - VRT NWS)
  Miljoenen mensen langs de Amerikaanse Golfkust zetten zich schrap voor orkaan Harvey. Lees hieronder alles wat u moet weten over de storm, die de ergste dreigt te worden in twaalf jaar. 
  [naar artikel]
 38. Vandaag maar een half pakske slaag: alles wat u moet weten over opvoeden (20/07/2018 - De Morgen)
  Opvoeden. Ouder of niet: iedereen heeft er een mening over. Maar hoe zit het nu met zaken als gender, straf, iPads of co-ouderschap? De Morgen bekeek het deze week in de reeks 'Vandaag maar een half pakske slaag'. We zetten ze hier nog even alle artikelen op een rijtje.
  [naar artikel]
 39. Alles wat u moet weten over het EK Darts, waar een aantal opvallende namen ontbreken (13/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Na een opmerkelijke World Grand Prix staat met het EK Darts al het volgende televisietoernooi op de agenda. Dimitri Van den Bergh wist zich omwille van een andere rangschikking niet te plaatsen, Kim Huybrechts is wel van de partij. Hieronder alles wat u moet weten over het darttoernooi.
  [naar artikel]
 40. VIDEO. Deze vrouw gaat letterlijk met de billen bloot voor gender reveal (15/11/2019 - Metro)
  Wie nog indruk wil maken met een gender reveal party, moet origineel uit de hoek komen. Deze ‘mama in spé’ besloot om wat gekleurd poeder tussen haar billen te steken en ‘protjes-gewijs’ het heugelijke nieuws de wereld in te sturen.  Helaas bleek het een stunt te zijn. Bekijk hier ook hoe het filmpje tot stand kwam: Lees ook : Gender reveal stunt met vliegtuig loopt slecht af Het bericht VIDEO. Deze vrouw gaat letterlijk met de billen bloot voor gender reveal verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. "1 op de 2 vrouwen vindt cirkelvormige bewegingen het fijnst." Seksuologe Chloé De Bie leert je alles wat je ooit wilde weten over de clitoris (15/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Voor de duizend en eerste keer: de vagina is ontworpen als baringskanaal. Vanbinnen zitten er amper genotssensoren”, aldus seksuologe Chloé De Bie. In tegenstelling tot wat velen denken is niet de vagina, maar de clitoris de tegenhanger van de piemel. Vanaf september 2022 wordt het vrouwelijke genotsorgaan eindelijk in de schijnwerpers gezet, want dan is het in volle glorie te bewonderen in de biologiehandboeken van de middelbare school. Wij zetten alles op een rijtje wat jij over de clitoris moet weten voor meer seksueel genot. “Directe aanraking is snel té intens.”
  [naar artikel]
 42. ALLES WAT JE MOET WETEN OVER... ZVK EISDEN-DORP (12/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse zaalsportclubs (met uitzondering van de provinciale reeksen) krijgen dit seizoen allemaal een eigen pagina op de website van Het Belang van Limburg. Daarop vindt u ploeg- en clubinfo, spelersinfo, transfers, kalender en programma,... Hieronder alles wat u moet weten over ZVK Eisden-Dorp.
  [naar artikel]
 43. ALLES WAT JE MOET WETEN OVER... STALVOC BEVERLO (27/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse zaalsportclubs (met uitzondering van de provinciale reeksen) krijgen dit seizoen allemaal een eigen pagina op de website van Het Belang van Limburg. Daarop vindt u ploeg- en clubinfo, spelersinfo, transfers, kalender en programma,... Hieronder alles wat u moet weten over Stalvoc Beverlo.
  [naar artikel]
 44. ALLES WAT JE MOET WETEN OVER... BASKET LUMMEN (13/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse zaalsportclubs (met uitzondering van de provinciale reeksen) krijgen dit seizoen allemaal een eigen pagina op de website van Het Belang van Limburg. Daarop vindt u ploeg- en clubinfo, spelersinfo, transfers, kalender en programma,... Hieronder alles wat u moet weten over Basket Lummen.
  [naar artikel]
 45. ALLES WAT JE MOET WETEN OVER... ROVEKA STEVOORT (27/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse zaalsportclubs (met uitzondering van de provinciale reeksen) krijgen dit seizoen allemaal een eigen pagina op de website van Het Belang van Limburg. Daarop vindt u ploeg- en clubinfo, spelersinfo, transfers, kalender en programma,... Hieronder alles wat u moet weten over Roveka Stevoort.
  [naar artikel]
 46. ALLES WAT JE MOET WETEN OVER... HC OVERPELT (LIGA 2) (20/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse zaalsportclubs (met uitzondering van de provinciale reeksen) krijgen dit seizoen allemaal een eigen pagina op de website van Het Belang van Limburg. Daarop vindt u ploeg- en clubinfo, spelersinfo, transfers, kalender en programma,... Hieronder alles wat u moet weten over HC Overpelt (Liga 2).
  [naar artikel]
 47. ALLES WAT JE MOET WETEN OVER... HVC PROMOBUTLER HELCHTEREN (27/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse zaalsportclubs (met uitzondering van de provinciale reeksen) krijgen dit seizoen allemaal een eigen pagina op de website van Het Belang van Limburg. Daarop vindt u ploeg- en clubinfo, spelersinfo, transfers, kalender en programma,... Hieronder alles wat u moet weten over HVC Promobutler Helchteren.
  [naar artikel]
 48. ALLES WAT JE MOET WETEN OVER... HB SINT-TRUIDEN (06/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse zaalsportclubs (met uitzondering van de provinciale reeksen) krijgen dit seizoen allemaal een eigen pagina op de website van Het Belang van Limburg. Daarop vindt u ploeg- en clubinfo, spelersinfo, transfers, kalender en programma,... Hieronder alles wat u moet weten over HB Sint-Truiden.
  [naar artikel]
 49. ALLES WAT JE MOET WETEN OVER... VBC BEVO GEETBETS (27/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Limburgse zaalsportclubs (met uitzondering van de provinciale reeksen) krijgen dit seizoen allemaal een eigen pagina op de website van Het Belang van Limburg. Daarop vindt u ploeg- en clubinfo, spelersinfo, transfers, kalender en programma,... Hieronder alles wat u moet weten over VBC Bevo Geetbets.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy