De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Europese Mucoweek: 180 burgemeesters dragen vandaag #mucosocks

Gezond.be

21/11/2022 - 05:36

Vandaag gaat de Europese Mucoweek van start. De Mucovereniging pakt daarom opnieuw uit met een unieke sokkencollectie voor volwassenen en kinderen. Met deze  #mucosocks-campagne wordt er aandacht gevraagd voor mucoviscidose, de meest voorkomende levensbedreigende erfelijke ziekte in ons land. Maar liefst 180 Belgische burgemeesters scharen zich achter de actie en helpen de campagne een handje […] Het bericht Europese Mucoweek: 180 burgemeesters dragen vandaag #mucosocks verscheen eerst op Gezond.be.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GEZOND.BE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Start Europose Mucoweek: mucopatiënt en leerkracht Lukas uit Gent is een van de gezichten van de campagne (16/11/2020 - VRT NWS)
  Vandaag trapt de Mucovereniging vzw de Europese Mucoweek af. Ze doet dat met een campagne #mucosocks dat aandacht vraagt voor de nog altijd ongeneeslijke longziekte. Leerkracht Lukas Vandenbogaerde uit Gent is 28 jaar en heeft mucoviscidose. Ondanks zijn longziekte blijft hij actief, al is dat niet altijd evident. Zeker niet in tijden van corona: "Als ik voor de klas sta met kinderen zonder mondmasker, ben ik soms een beetje bang."
  [naar artikel]
 2. Belgische burgemeesters zetten hun beste beentje voor in de strijd tegen muco (21/11/2022 - Het Nieuwsblad)
  De Mucovereniging lanceert maandag tijdens de Europese Mucoweek een nationale campagne om aandacht te vragen voor de ziekte mucoviscidose. Liefst 180 Belgische burgemeesters scharen zich achter de actie en helpen de campagne door mucosokken te dragen.
  [naar artikel]
 3. Burgemeesters steunen campagne tegen levensbedreigende ziekte muco met sokkenverkoop (21/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Mucovereniging lanceert maandag tijdens de Europese Mucoweek een nationale campagne om aandacht te vragen voor de ziekte mucoviscidose, ook wel muco of taaislijmziekte genoemd. Maar liefst 180 Belgische burgemeesters scharen zich achter de actie en helpen de campagne door mucosokken te dragen.
  [naar artikel]
 4. Europese Mucoweek richt schijnwerpers op levensbedreigende erfelijke ziekte (17/11/2019 - VRT NWS)
  Vandaag begint de Europese Mucoweek. Dat is een initiatief dat aandacht vraagt voor een levensbedreigende erfelijke aandoening: muco(viscidose) of taaislijmziekte. De Belgische Mucovereniging zamelt deze week geld in voor het wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte.
  [naar artikel]
 5. Met 1 paar sokken help je 1.320 Belgen met de ongeneeslijke longziekte mucoviscidose (17/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het is de Europese Mucoweek en zeker dit jaar is het belangrijk om daarbij stil te staan. 1.320 Belgen hebben de ongeneeslijke longziekte mucoviscidose en zij worstelen niet alleen met zwakkere longen en een levensverwachting van 30 à 50 jaar, maar nu ook met de angst voor corona erbovenop. Samen met een pak BV's brengt de nationale campagne #mucosocks het probleem onder de aandacht, en de actie laat je met een simpel paar sokken het onderzoek naar de ziekte steunen.
  [naar artikel]
 6. Door ‘mucosokken’ te kopen steun je Belgen als Stan (8) en Louise (21) die aan de levensbedreigende ziekte lijden (16/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  1.362 Belgen lijden momenteel aan muco, een ongeneeslijke ziekte, en elke 10 dagen komt een nieuw kind met de aandoening ter wereld. Daarom verkoopt de Belgische Mucovereniging ook dit jaar tijdens de Europese Mucoweek kleurrijke ‘mucosocks’, om het onderzoek naar behandelingen te steunen. Stan (8) en Louise (21) lijden aan de ziekte: “Ik neem tot 50 pillen per dag.”
  [naar artikel]
 7. Kleurrijke sokken tegen ongeneeslijke ziekte muco: twee patiënten leggen uit waarom onderzoek steunen zo belangrijk is (15/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Bij elke maaltijd pillen moeten nemen om de spijsvertering op gang te brengen en elke dag uren besteden aan aerosollen en kinesitherapie om goed te kunnen ademen. Voor de 1.362 Belgen die aan mucoviscidose lijden is het dagelijkse kost. Naar aanleiding van de Europese mucoweek lanceert de Mucovereniging de campagne #mucosocks. De opbrengst van deze online vrolijke sokkenverkoop gaat naar het wetenschappelijk onderzoek naar muco. Stan Van Veen (8) en Lieze Schelkens (24) vertellen waarom een paar kleurrijke sokken kopen voor hen zo belangrijk is.
  [naar artikel]
 8. Burgemeesters mogen weldra Vlaamse sjerp dragen (25/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  Burgemeesters zullen vanaf oktober de keuze krijgen om een Vlaamse dan wel een tricolore sjerp te dragen. Dat blijkt uit een ontwerpbesluit dat de Vlaamse regering vrijdag goedkeurde. Veertien dagen na publicering in het Staatsblad wordt het van kracht.
  [naar artikel]
 9. Burgemeesters mogen weldra Vlaamse sjerp dragen (25/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Burgemeesters zullen vanaf oktober de keuze krijgen om een Vlaamse dan wel een tricolore sjerp te dragen. Dat blijkt uit een ontwerpbesluit dat de Vlaamse regering vrijdag goedkeurde. Veertien dagen na publicering in het Staatsblad wordt het van kracht.
  [naar artikel]
 10. Burgemeesters leren met online spel omgaan met rampen (01/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Om burgemeesters beter voor te bereiden op crisissituaties na één of andere ramp heeft de provincie een online spel ontwikkeld. Het dilemmaspel ‘Be Ready’ geeft burgemeesters de kans om te oefenen voor het echte werk. “Zij dragen immers een grote verantwoordelijkheid op zo’n moment”, zegt gouverneur Herman Reynders.
  [naar artikel]
 11. Ruim tweehonderd burgemeesters roepen EU op tot koolstofneutraliteit tegen 2050 (07/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Meer dan tweehonderd Europese burgemeesters hebben dinsdag de Europese Unie opgeroepen om maatregelen te nemen om tegen 2050 Europa koolstofvrij te maken. Dat deden ze in een open brief, die twee dagen voor de Europese top in Roemenië gepubliceerd is.
  [naar artikel]
 12. Meer maskers, machtigere burgemeesters en een schietgebedje (23/07/2020 - De Tijd)
  22:05 We moeten vaker een mondmasker dragen en burgemeesters krijgen meer macht in de strijd tegen het coronavirus. Voor de rest hoopt de overheid dat de burger zijn gezond verstand gebruikt.
  [naar artikel]
 13. IN BEELD. Deze burgemeesters legden vandaag de eed af bij gouverneur Cathy Berx (24/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Bij gouverneur Cathy Berx passeren vandaag, 24 december, negen burgemeesters de revue om de eed af te leggen. In januari komen zij aan het hoofd van hun gemeentebestuur. Het was druk op het kabinet van de gouverneur, want de meeste burgemeesters - nieuw of ervaren - hadden ook familie of sympathisanten meegebracht.
  [naar artikel]
 14. Tweehonderd burgemeesters roepen EU op tot koolstofneutraliteit tegen 2050 (07/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan tweehonderd Europese burgemeesters hebben de Europese Unie opgeroepen om maatregelen te nemen om tegen 2050 Europa koolstofvrij te maken....
  [naar artikel]
 15. Mucovereniging vraagt aandacht voor ziekte tijdens Europese Mucoweek (17/11/2019 - Metro)
  Van 17 tot 24 november vindt de Europese Mucoweek plaats. Naar aanleiding daarvan lanceert de Belgische Mucovereniging naar jaarlijkse gewoonte een nationale campagne om aandacht te vragen voor de ziekte. “Onze kennis over mucoviscidose wordt elke dag beter, maar jammer genoeg blijft muco tot op heden ongeneeslijk”, zegt Stefan Joris, directeur van de Mucovereniging. Mucoviscidose, kortweg muco, is een aangeboren, levensbedreigende en tot nog toe ongeneeslijke ziekte. Iets meer dan 1.300 Belgen lijden aan de ziekte. “Door een gendefect hebben mucopatiënten last van abnormaal taai slijm”, legt Stefan Joris uit. “Dat slijm hoopt zich op in de longen, waardoor er na verloop van tijd permanente longschade kan optreden. In sommige gevallen is er een longtransplantatie nodig. Hoewel muco zich hoofdzakelijk in de longen manifesteert, heeft de ziekte ook een impact op het volledige lichaam, bijvoorbeeld op de lever, pancreas en darmen.” Directeur Stefan Joris benadrukt dat geld voor wetenschappelijk onderzoek broodnodig is. “Muco is niet alleen een zeldzame, maar ook een erg dure ziekte. Onze kennis erover wordt elke dag beter, maar jammer genoeg blijft muco tot op heden ongeneeslijk.” Om de aandacht te vestigen op de problematiek en om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek, lanceert de Mucovereniging tijdens de Mucoweek een campagnevideo. Daarin dansen patiënten Clara, Robbe, Jax en Ine, die kleurrijke sokken (“muco socks”) dragen die speciaal voor deze campagne werden ontworpen. “Hopelijk kunnen we de kracht van sociale media gebruiken om de aandacht te vestigen op muco. Hoe meer mensen zich wagen aan de ‘muco move’ en hun danskunsten delen op sociale media, hoe meer belangstelling we creëren”, aldus patiënt Ine. De speciale sokken worden bovendien te koop aangeboden. Onder het motto “Muco sucks, koop nu je muco socks!”, wil de Mucovereniging geld inzamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte. bron: Belga Het bericht Mucovereniging vraagt aandacht voor ziekte tijdens Europese Mucoweek verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Hoe is het om met maar 30% longcapaciteit te leven? 4 bekende Vlamingen steunen onderzoek naar mucoviscidose (20/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op maandag 19 november startte de Europese Mucoweek. Mucoviscidose is de meest voorkomende levensbedreigende erfelijke ziekte in België. 1.275...
  [naar artikel]
 17. Een behandeling tegen mucoviscidose: een realiteit over 10 à 15 jaar? (21/11/2017 - Knack)
  Mucoviscidose, ook wel taaislijmvliesziekte genoemd, is een erfelijke ziekte die de luchtwegen en het spijsverteringsstelsel aantast. De Europese Mucoweek vraagt aandacht voor de ziekte.
  [naar artikel]
 18. Zuid-Limburgse burgemeesters willen snelle opstart van Truiense schakelzorgcentrum in strijd tegen corona (28/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Zuid-Limburgse burgemeesters vragen waarnemend gouverneur Michel Carlier om Sint-Truiden zo snel mogelijk aan de Vlaamse regering voor te dragen als locatie van het eerste schakelzorgcentrum. De burgemeesters hebben zaterdag een akkoord bereikt over de opening van het schakelzorgcentrum voor de zone ‘Haspengouw en Zuid Oost Limburg’ in Sint-Truiden.
  [naar artikel]
 19. CD&V-burgemeesters trekken aan alarmbel: dorpskernen slibben dicht (23/11/2017 - VRT NWS)
  Een tiental CD&V-burgemeesters zijn het vele sluipverkeer in hun gemeente meer dan beu. Ze wijzen Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) met de vinger. Dat schrijft de krant De Morgen vandaag. De burgemeesters hebben een open brief aan minister Weyts geschreven om het probleem aan te klagen.
  [naar artikel]
 20. Compromis à la Belge in Vlaanderen: burgemeesters mogen kiezen of ze zwart-gele of tricolore sjerp dragen (28/09/2019 - De Morgen)
  Een van de symbooldossiers in deze Vlaamse regeringsvorming mondt uit in een compromis à la Belge: burgemeesters mogen voortaan kiezen of ze een Belgische tricolore sjerp dragen of een ‘Vlaamse’ zwart-gele, zo zijn N-VA, CD&V en Open Vld overeengekomen. De zwart-gele sjerp was een voorstel van N-VA.
  [naar artikel]
 21. IN BEELD. Deze burgemeesters legden vandaag de eed af bij gouverneur (18/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In het Antwerpse provinciehuis legden vandaag weer vijf burgemeesters de eed af. Ze gaan vanaf 1 januari aan het werk in de gemeenten Willebroek, Sint-Katelijne-Waver, Schelle, Niel en Aartselaar.
  [naar artikel]
 22. Burgemeesters houden terreurtop (13/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In Vilvoorde is vandaag een groep Vlaamse en Nederlandse burgemeesters samengekomen van steden en gemeenten die te maken hebben met
  [naar artikel]
 23. Wolf in Zuid-Limburg? Binnenkort met 40? Eind november wolvenoverleg met alle burgemeesters (29/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Dinsdag 23 november heeft gouverneur Jos Lantmeeters een provinciaal wolvenoverleg op de planning staan. Alle 42 Limburgse burgemeesters kregen vandaag (vrijdag) een uitnodiging. Doel is om zoveel mogelijk van de bezorgdheden die sommige burgemeesters hebben, de wereld uit te helpen.
  [naar artikel]
 24. Burgemeesters kunnen iets geruster slapen (05/07/2018 - De Standaard)
  Burgemeesters zijn niet langer persoonlijk aan­sprakelijk bij een ongeval op hun grondgebied. De Kamer keurt een wetsvoorstel daarover vandaag goed.
  [naar artikel]
 25. Burgemeesters kunnen iets geruster slapen (05/07/2018 - De Standaard)
  Burgemeesters zijn niet langer persoonlijk aan­sprakelijk bij een ongeval op hun grondgebied. De Kamer keurt een wetsvoorstel daarover vandaag goed.
  [naar artikel]
 26. Minister Beke: “Burgemeesters kunnen coronacijfers vanaf vandaag op wijkniveau bekijken” (31/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Burgemeesters en lokale besturen zouden vanaf vandaag het aantal coronabesmettingen per wijk kunnen opzoeken. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn...
  [naar artikel]
 27. Tweehonderd burgemeesters roepen EU op tot koolstofneutraliteit tegen 2050 (07/05/2019 - Metro)
  Meer dan tweehonderd Europese burgemeesters hebben dinsdag de Europese Unie opgeroepen om maatregelen te nemen om tegen 2050 Europa koolstofvrij te maken. Dat deden ze in een open brief, die twee dagen voor de Europese top in Roemenië gepubliceerd is. Het gaat om 210 burgemeesters van steden binnen en buiten de EU, onder meer die van Parijs, Milaan, Londen, Sevilla, Stockholm, Amsterdam, Athene, Stuttgart en Oslo. De brief komt er twee dagen voor de Europese top die op 9 mei plaatsvindt in Sibiu, Roemenië. De EU heeft zich geëngageerd om voor 2030 de uitstoot van broeikasgassen met 40 procent terug te dringen tegenover het niveau in 1990. In 2020 moet ze haar langetermijnstrategie voorstellen, om de verplichtingen na te komen die zijn aangegaan in het klimaatakkoord van Parijs. Eind november had de Europese Commissie al haar strategie voorgesteld om “klimaatneutraliteit” tegen 2050 te bereiken, wat neerkomt op een netto nul-uitstoot van broeikasgassen. De burgemeesters halen in hun brief aan dat het voorstel van de Commissie “de enige haalbare oplossing is voor de toekomst van Europa en van de wereld”. “Volgens ons heeft de Europese Raad nu een unieke kans om die visie te concretiseren”, luidt het nog. Bron: Belga   Het bericht Tweehonderd burgemeesters roepen EU op tot koolstofneutraliteit tegen 2050 verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. Jambon legt eed af als burgemeester, nog drie burgemeesters te gaan in provincie Antwerpen (24/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij provinciegouverneur Cathy Berx in Antwerpen hebben nog eens negen burgemeesters vandaag de eed afgelegd voor de legislatuur 2019-2024. Een van...
  [naar artikel]
 29. 200 Catalaanse burgemeesters bezoeken Brussel, ook tegenstanders roeren zich in hart van Europa (07/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Naar schatting tweehonderd burgemeesters uit de Spaanse regio Catalonië brengen vandaag een bezoek aan Brussel. Dat doen ze om de toestand in hun...
  [naar artikel]
 30. Zeven burgemeesters leggen eed af (18/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Vandaag leggen opnieuw zeven burgemeesters de eed af in handen van gouverneur Herman Reynders. Voor drie onder hen is dat de eerste keer.
  [naar artikel]
 31. Ruim helft van Catalaanse burgemeesters steunt referendum over afsplitsing (01/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan de helft van de burgemeesters in de Spaanse regio Catalonië, heeft zich er vandaag toe verbonden om de organisatie van een referendum
  [naar artikel]
 32. Verhofstadt steekt tirade af op Europese top: "We moeten de 'ziekte' van Europa stoppen" (07/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Eurofiel Guy Verhofstadt heeft vandaag op een top voor Europese burgemeesters in Brussel een tirade afgestoken voor een beter en sterker Europa.
  [naar artikel]
 33. Burgemeesters willen namen van besmette personen kennen, niet enkel wijk waar ze wonen (31/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) had beloofd dat de burgemeesters vanaf vandaag zouden weten in welke wijken er besmette...
  [naar artikel]
 34. Yves Ghequière van Linkebeek legt vandaag eed als burgemeester af: "Zeker en vast een opluchting" (08/07/2019 - VRT NWS)
  De meeste burgemeesters hebben maanden geleden de eed afgelegd, maar vandaag is het pas de beurt aan de burgemeesters van Linkebeek en Wezembeek-Oppem, en de komende weken aan de burgemeesters van Drogenbos en Sint-Genesius-Rode. Liesbeth Homans had als minister van Binnenlands Bestuur (N-VA) geweigerd om hen te benoemen, maar de Raad van State floot haar vorige week terug. "Het is zeker en vast een opluchting", reageert Yves Ghequière van Linkebeek op Radio 1.
  [naar artikel]
 35. Burgemeesters vragen erkenning van Halle-Vilvoorde als centrumregio (30/03/2022 - VRT NWS)
  De burgemeesters van Halle-Vilvoorde vragen aan de Vlaamse overheid om de regio te erkennen als centrumregio. Op de Burgemeestersconferentie vandaag, 30 maart, keurden ze een nieuwe nota goed die de noden, uitdagingen én kansen van de regio uitvoerig beschrijft. Het antwoord op die gemeenschappelijke uitdagingen is volgens de burgemeesters meer samenwerking en meer middelen.
  [naar artikel]
 36. IN BEELD. Deze burgemeesters legden vandaag de eed af bij gouverneur Cathy Berx (11/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Bij Cathy Berx passeerden dinsdagvoormiddag alweer zeven burgemeesters die de eed aflegden met oog op de nieuwe bestuursperiode, die 1 januari 2019 van start gaat.
  [naar artikel]
 37. CD&V-burgemeesters: “Dringend nood aan actie tegen sluipverkeer” (23/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een tiental burgemeesters zijn het vele sluipverkeer in hun gemeente meer dan beu. Ze wijzen Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) met de vinger, schrijft De Morgen, dat een open brief publiceert van verschillende CD&V-burgemeesters.
  [naar artikel]
 38. Burgemeesters vragen hulp tegen geweld (01/10/2016 - De Standaard)
  De Vlaamse burgemeesters slaan alarm. Het aantal ­verwensingen en zelfs fysieke bedreigingen blijft maar stijgen. In die mate dat ze hulp vragen. En die krijgen ze. De VVSG, de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten, overweegt om een vertrouwenspersoon aan te stellen voor burgemeesters in nood. Er komt wellicht ook een opleiding om burgemeesters te leren omgaan met misnoegde en agressieve burgers.
  [naar artikel]
 39. Burgemeesters vragen hulp tegen geweld (01/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  De Vlaamse burgemeesters slaan alarm. Het aantal ­verwensingen en zelfs fysieke bedreigingen blijft maar stijgen. In die mate dat ze hulp vragen. En die krijgen ze. De VVSG, de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten, overweegt om een vertrouwenspersoon aan te stellen voor burgemeesters in nood. Er komt wellicht ook een opleiding om burgemeesters te leren omgaan met misnoegde en agressieve burgers.
  [naar artikel]
 40. VIDEO. Elf burgemeesters leggen vandaag de eed , Bert Moyaers (sp.a) bijt de spits af (21/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het wordt een drukke dag voor gouverneur Herman Reynders. Hij ontvangt vandaag 11 burgemeesters. De nieuwe burgemeester van Herk-de-Stad Bert Moyaers (sp.a) mag de spits afbijten. Johan Tollenaere (51), de nieuwe burgemeester van Maaseik, kwam als tweede aan de beurt.
  [naar artikel]
 41. Burgemeesters blikken terug: “Journalisten mogen ook één dag burgemeester worden” (21/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vandaag zit de burgemeesterskrant in uw postbus. De 42 burgemeesters van Limburg maakten samen met de journalisten van Het Belang van Limburg uw donderdagkrant. ’s Avonds namen de burgemeesters al hun zelfgemaakte exemplaar in ontvangst in de drukkerij in Beringen en blikken tevreden terug. “Het was een fantastische ervaring. We nodigen de journalisten uit om ook één dag burgemeester te worden”, lacht Alain Yzermans, burgemeester van Houthalen-Helchteren.
  [naar artikel]
 42. Hoe CD&V zich steeds vaster rijdt in het Ventilus-dossier: eigen burgemeesters roeren zich en Vlaamse partners werken niet mee (02/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Vijfentwintig West-Vlaamse burgemeesters schuiven vandaag aan bij de Vlaamse regering om hun verzet tegen de nieuwe Ventilus-hoogspanningslijn te uiten. CD&V raakt steeds meer gekneld in het dossier. Lokaal boegbeeld Hilde Crevits (CD&V) voelt de druk van de burgemeesters, maar Open Vld en N-VA willen Ventilus bovengronds.
  [naar artikel]
 43. Portugal maakt einde aan mondmaskerplicht in open lucht (13/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Portugezen moeten vanaf vandaag geen mondmasker meer dragen in open lucht. Het Zuid-Europese land kent een hoge vaccinatiegraad en er zijn nauwelijks nog nieuwe coronagevallen. Toch wordt er geadviseerd om een mondmasker te dragen in grote menigtes of wanneer de social distancing niet kan worden gerespecteerd.
  [naar artikel]
 44. Verplicht dragen van mondkapjes in luchthavens en op Europese vluchten “niet meer aanbevolen” (11/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese luchtvaartautoriteit EASA en het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding ECDC laten naar aanleiding van de versoepelende coronamaatregelen in heel Europa hun aanbeveling om mondmaskers te dragen in vliegtuigen en luchthavens vallen. Dat melden ze woensdagochtend in een persbericht. De adviezen gaan maandag in.
  [naar artikel]
 45. Mucovereniging lanceert campagne “Buiten Adem” (20/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een clown die zijn ballonnen maar moeilijk krijgt opgeblazen. Dat beeld staat centraal in de nieuwe campagne “Buiten Adem” van de Mucovereniging, die zaterdag is gelanceerd in de Brusselse Nieuwstraat. Het moet aantonen dat iets vitaals als ademen geen evidentie is voor iemand met muco. Maandag start de Europese Mucoweek.
  [naar artikel]
 46. Burgemeesters blijven bij weigering Tomorrowland (21/06/2021 - De Morgen)
  De burgemeesters van Boom en Rumst blijven bij hun weigering van de vergunning voor het dancefestival Tomorrrowland. Dat laat de woordvoerder van minister-president Jan Jambon weten, bij wie het overleg met de burgemeesters plaatsvond.
  [naar artikel]
 47. Minister Verlinden zit morgen samen met burgemeesters rond strijd tegen georganiseerde misdaad (24/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zit donderdag om 16 uur samen met de burgemeesters van de grote steden over een wet die de lokale overheden meer slagkracht moeten geven tegen de georganiseerde misdaad. Dat werd vandaag bevestigd door haar kabinet. De vergadering met de burgemeesters komt er na een opstoot van geweld de afgelopen weken in Antwerpen, met verschillende aanslagen op korte tijd.
  [naar artikel]
 48. Nepnieuws asielcentra treft vier op tien burgemeesters (26/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Burgemeesters moeten herhaaldelijk opboksen tegen fake news over asielcentra, terwijl ze zelf te weinig informatie krijgen. Dat blijkt uit een enquête door Fedasil, zo staat vandaag in De Morgen en La Libre Belgique.
  [naar artikel]
 49. Burgemeesters blijven bij weigering Tomorrowland (21/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  De burgemeesters van Boom en Rumst blijven bij hun weigering van de vergunning voor het dancefestival Tomorrrowland. Dat werd maandag vernomen van de woordvoerder van minister-president Jan Jambon, bij wie overleg met de burgemeesters plaatsvond.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy