De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Milieubeweging haalt slag binnen voor natuurreservaat op de Noordzee

Apache

22/11/2022 - 06:15

Een nieuwe wet moet voor effectieve bescherming van de Belgische Noordzee zorgen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

  1. België haalt slag binnen: er komt Europees prijsplafond op alle gas (09/09/2022 - Het Belang van Limburg)
    België haalt zijn slag thuis: Europa zal een prijsplafond invoeren voor al het gas, niet alleen het Russisch. Federaal energieminister Tinne Van der Straeten (Groen) kreeg daarvoor de steun van haar Italiaanse collega.
    [naar artikel]
  2. De Slag om de Noordzee: Frankrijk en Verenigd Koninkrijk voeren een bitse strijd om vissersrechten (28/10/2021 - Express)
    Lees dit artikel: De Slag om de Noordzee: Frankrijk en Verenigd Koninkrijk voeren een bitse strijd om vissersrechten Frankrijk dreigt ermee zijn havens te blokkeren voor Britse vissers als er geen akkoord komt met het Verenigd Koninkrijk deze week. Dat meldt de Associated Press. Het is de zoveelste episode in de visserssaga die het VK en Frankrijk sinds de brexit teistert. Ruzie om visvergunningen Het botert niet tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. […] Lees dit artikel: De Slag om de Noordzee: Frankrijk en Verenigd Koninkrijk voeren een bitse strijd om vissersrechten
    [naar artikel]
  3. Schauvliege erkent 464 ha natuurgebied als natuurreservaat (23/12/2016 - Het Nieuwsblad)
    Vlaams minister van Natuur Joke Schauvliege heeft 22 bijkomende gebieden erkend als natuurreservaat. Het gaat om gebieden met een totale oppervlakte van 464 hectare. Daarmee realiseert de CD&V-minister het jaarlijks vooropgestelde doel van 400 ha extra natuurreservaat.
    [naar artikel]
  4. Schauvliege erkent 464 hectare natuurgebied als natuurreservaat (23/12/2016 - De Standaard)
    Vlaams minister van Natuur Joke Schauvliege heeft 22 bijkomende gebieden erkend als natuurreservaat. Het gaat om gebieden met een totale oppervlakte van 464 hectare. Daarmee realiseert de CD&V-minister het jaarlijks vooropgestelde doel van 400 ha extra natuurreservaat.
    [naar artikel]
  5. Duitse duikboot UB-29 erkend als cultureel erfgoed (21/04/2018 - VRT NWS)
    Staatssecretaris voor de Noordzee Philippe De Backer (Open VLD) heeft het wrak van de Duitse duikboot UB-29 die vorig jaar voor de kust van Zeebrugge gevonden werd, erkend als cultureel erfgoed. Het is het best bewaarde van alle 11 bekende scheepswrakken in de Noordzee. Artefacten uit de UB-29 worden tentoongesteld op de expo "WOI, de slag om de Noordzee" in Brugge. 
    [naar artikel]
  6. De Backer wil "zonne-eilanden" op de Noordzee (16/02/2018 - VRT NWS)
    Als het van staatssecretaris voor de Noordzee Philippe De Backer (Open VLD) afhangt, dan liggen er binnen enkele jaren drijvende zonnepanelen in onze Noordzee. De Backer laat momenteel onderzoeken waar er zulke zonne-eilanden kunnen aangelegd worden. 
    [naar artikel]
  7. Ackman haalt muziekreus binnen via omweg (10/08/2021 - De Tijd)
    21:32 Na een clash met de toezichthouder haalt Bill Ackman zijn slag dan toch thuis. De miljardair verwerft een belang in het platenhuis boven Lady Gaga, Queen en Marvin Gaye.
    [naar artikel]
  8. Lippens haalt slag thuis: proefeiland voor Knokse kust komt er voorlopig niet (14/08/2018 - Knack)
    Tegen de aanleg van het eiland tekende de Knokse burgemeester, graaf Leopold Lippens, verzet aan. Staatssecretaris voor de Noordzee Philippe De Backer roept het project nu een halt toe.
    [naar artikel]
  9. Als City slag thuis haalt rond vervanger Kompany die 65 miljoen moet kosten, haalt het niet alleen een steengoede verdediger in huis (26/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
    Eergisteren kon u bij ons al lezen hoe Manchester City op het punt staat om Aymeric Laporte binnen te halen. En als dat ook effectief lukt, dan...
    [naar artikel]
  10. Proefproject rond digitaal statiegeld zet meteen kwaad bloed bij milieubeweging (09/05/2023 - Het Belang van Limburg)
    Drie bedrijven starten proefprojecten om het digitaal statiegeldsysteem op blikjes en plastic flessen te testen. Maar volgens de milieubeweging meten zij te weinig het effect op zwerfvuil.
    [naar artikel]
  11. Grootste natuurreservaat van Afrika bedreigd door olie-ontginning (09/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
    Nigerese en internationale milieu-activisten hebben al 24.000 handtekeningen verzameld om te voorkomen dat een deel van het natuurreservaat Termit...
    [naar artikel]
  12. Milieubeweging en vakbonden misnoegd over samenstelling nieuw orgaan (07/08/2018 - De Morgen)
    Het nieuwe Federaal Comité Energie moet de energietoekomst van België mee uitstippelen. Rond de tafel zitten de federale overheid, de gewesten, de industrie en de werkgevers. Voor de milieubeweging en de vakbonden blijkt er geen plaats. Tot hun grote frustratie.
    [naar artikel]
  13. Milieubeweging en werkgevers vragen meer aandacht voor renovatie (07/07/2020 - De Tijd)
    01:05 Bouw de relance rond de renovatie van woningen, vragen zowel de werkgevers als de milieubeweging aan de Vlaamse overheid.
    [naar artikel]
  14. Milieubeweging: "Belgisch klimaatbeleid moet vijf versnellingen hoger" (08/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
    De Belgische milieubeweging roept eerste minister Charles Michel en minister-presidenten Geert Bourgeois, Rudi Vervoort en Willy Borsus op om de...
    [naar artikel]
  15. Binnenkort meer afval dan vissen in de Noordzee? (23/11/2017 - De Standaard)
    Verpakkingen, flessen en microplastic: de Noordzee zit vol plastic. Staatssecretaris voor de Noordzee Philippe De Backer (Open VLD) heeft een actieplan klaar dat het tij moet keren.
    [naar artikel]
  16. Belgen en Britten gaan nauwer samenwerken op Noordzee (07/06/2023 - De Tijd)
    00:05 Minister van de Noordzee Vincent Van Quickenborne heeft met het VK akkoorden gesloten over een betere beveiliging en autonome scheepvaart op de Noordzee.
    [naar artikel]
  17. CO2-opslagproject in Antwerpse haven haalt monstersubsidie van Europa binnen (01/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
    Chemiebedrijven Air Liquide en BASF krijgen een subsidie van 360 miljoen euro uit een Europees innovatiefonds. Dat schrijft De Tijd. Het geld gaat naar Kairos@C, een plan om CO2 af te vangen en op te slaan in lege gasvelden onder de Noordzee.
    [naar artikel]
  18. Fillon haalt slag thuis (12/04/2019 - De Morgen)
    De Franse presidentskandidaat François Fillon, die verdacht wordt van gesjoemel met schijnjobs, heeft hardnekkig weerstand geboden en haalt zijn slag nu thuis. Hij blijft tot nader order de enige kandidaat van Les Républicains.
    [naar artikel]
  19. Advies: "Nederlands natuurreservaat moet bijna 1.000 edelherten afmaken" (25/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
    In het Nederlandse natuurreservaat Oostvaardersplassen moeten ruim 1.150 herten en paarden zo snel mogelijk weg. Dat schrijft een commissie onder...
    [naar artikel]
  20. Hallerbos wordt een natuurreservaat (19/09/2021 - De Standaard)
    Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir (N-VA) kent het bekende Hallerbos de status van natuurreservaat toe. Het gaat om een technische aanpassing aan het beheerplan, die het bos een betere bescherming moet bieden.
    [naar artikel]
  21. Duurdere grondstoffen en rente verhogen kostprijs energie-eiland op de Noordzee met een derde (28/02/2023 - De Tijd)
    17:50 De twee Belgische baggerreuzen DEME en Jan De Nul halen samen het contract binnen voor de bouw van een energie-eiland in de Noordzee. Met een prijs van meer dan 600 miljoen euro valt het project duurd...
    [naar artikel]
  22. Plastic soep in de Noordzee: hoe dringen we de afvalberg terug? (23/11/2017 - VRT NWS)
    De ministerraad keurt vandaag een actieplan goed voor minder afval in de Noordzee. Vooral plastic en microplastics zijn een probleem in veel zeeën, omdat die niet verdwijnen en zeedieren ze opeten. Staatssecretaris voor de Noordzee Philippe De Backer (Open VLD)wil afspraken maken met bedrijven, zodat er minder plastics in de Noordzee terechtkomen.
    [naar artikel]
  23. Fiorentina haalt Kevin Mirallas binnen (04/08/2018 - Metro)
    Kevin Mirallas verdedigt de komende vier seizoenen de kleuren van Fiorentina. Dat heeft de Italiaanse club bekendgemaakt. Mirallas komt over van Everton, waar hij sinds 2012 aan de slag was. Het voorbije halfjaar werd de 30-jarige aanvaller uitgeleend aan het Griekse Olympiakos. Mirallas telt dertig caps met de nationale ploeg, waarin hij tien doelpunten scoorde. Hij ontbrak in de selectie van bondscoach Roberto Martinez voor het WK in Rusland. bron: Belga Het bericht Fiorentina haalt Kevin Mirallas binnen verscheen eerst op Metro.
    [naar artikel]
  24. Binnenkort energie uit golven op Noordzee? (20/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
    Staatssecretaris voor de Noordzee Philippe De Backer (Open Vld) geeft binnenkort zijn goedkeuring voor een testproject op de Noordzee waarbij
    [naar artikel]
  25. Ken jij deze schatten uit de Noordzee? (17/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
    In een nieuwe zomercampagne roept natuurorganisatie WWF iedereen op om de Noordzee beter te beschermen. Om de verborgen schatten van de Noordzee in...
    [naar artikel]
  26. Minister Demir erkent 682,5 hectare extra als natuurreservaat (08/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
    Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft de voorbije maanden 51 bijkomende gebieden erkend als natuurreservaat. Daardoor komt 682,5...
    [naar artikel]
  27. Milieubeweging: "Belgisch klimaatbeleid moet vijf versnellingen hoger" (08/10/2018 - De Morgen)
    De Belgische milieubeweging roept eerste minister Charles Michel en minister-presidenten Geert Bourgeois, Rudi Vervoort en Willy Borsus op om de klimaatdoelstellingen stevig te verhogen en onze samenleving op weg te zetten naar een duurzame transitie. 
    [naar artikel]
  28. Noordzee warmt sneller op dan andere zeeën (09/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
    Het water in de Noordzee warmt twee keer zo snel op als in de oceanen. De afgelopen 45 jaar steeg de temperatuur in de Noordzee met 1,67 graden
    [naar artikel]
  29. Regering gaat zonnepanelen op Noordzee leggen (16/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
    De Noordzee wordt weer een constructie rijker. Na de offshore windmolens volgen binnenkort de drijvende zonnepanelen. Staats­secretaris voor de Noordzee Philippe De Backer (Open Vld) zoekt momenteel naar een geschikte locatie voor een proefproject, om daarna de zonne-eilanden op grotere schaal aan te leggen. “De Noordzee heeft het potentieel om een echte zonneboerderij te worden”, klinkt het.
    [naar artikel]
  30. Stichting De Noordzee vestigt aandacht op tonnen afval in Noordzee na containerramp in 2019 (02/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
    Twee jaar nadat 342 containers van het containerschip MSC Zoe overboord geslagen zijn, ligt een kwart van de troep nog altijd in de Noordzee. In de nacht van 1 op 2 januari 2019 belandde in zwaar weer 3,2 miljoen kilo afval in zowel de Noordzee als de Waddenzee. Dat moet zo snel mogelijk worden opgeruimd, zegt Ewout van Galen van Stichting De Noordzee. "Ook het onzichtbare afval in zee is schadelijk."
    [naar artikel]
  31. Bouw van controversiële dam in natuurreservaat Tanzania gestart (15/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
    De bouw van een omstreden dam in een door de Verenigde Naties beschermd natuurreservaat in Tanzania is vandaag gestart. De voorbereiding voor de...
    [naar artikel]
  32. België gaat Noordzee verbouwen (06/04/2019 - De Morgen)
    De Belgische Noordzee krijgt een make-over. Energie-eilanden, een stopcontact in zee, kunstmatige riffen. 'Met een duidelijke visie en planning is ons stuk een interessant gebied', zegt minister van Noordzee Johan Vande Lanotte.
    [naar artikel]
  33. Britse regering wil nieuwe gas- en olievelden ontginnen in Noordzee (24/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
    De Britse regering wil nieuwe gas- en oliewinning toestaan in de Noordzee. Milieuorganisaties hekelen de woensdag gecommuniceerde beslissing, nu het land binnen enkele maanden de volgende klimaattop (COP26) organiseert.
    [naar artikel]
  34. Twintig jaar natuurreservaat Altenbroek (12/10/2016 - Het Belang van Limburg)
    Het natuurreservaat van Altenbroek is ongetwijfeld één van de parels van de Voerstreek. “Een van de mooiste natuurgebieden van Vlaanderen,” overtuigt Rik Palmans. Sinds de verwerving is het beheer ervan gericht op het nog meer verhogen van de natuurwaarde ervan.
    [naar artikel]
  35. CNN haalt slag thuis tegen Trump: geweigerde journalist mag Witte Huis weer in (16/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
    CNN heeft een belangrijke slag thuisgehaald. Jim Acosta, de reporter wiens accreditatie ingetrokken werd na een verhitte discussie met president Trump, mag het Witte Huis weer binnen. Een federale rechter heeft daar het bevel toe gegeven.
    [naar artikel]
  36. CNN haalt slag thuis tegen Trump: geweigerde journalist mag Witte Huis weer in (16/11/2018 - Het Belang van Limburg)
    CNN heeft een belangrijke slag thuisgehaald. Jim Acosta, de reporter wiens accreditatie ingetrokken werd na een verhitte discussie met president Trump, mag het Witte Huis weer binnen. Een federale rechter heeft daar het bevel toe gegeven.
    [naar artikel]
  37. "WO I, de slag om de Noordzee": tentoonstelling zet onderbelicht aspect in de schijnwerpers (23/04/2018 - VRT NWS)
    Vandaag 100 jaar geleden vielen de Britten met een vloot van 136 schepen Zeebrugge en Oostende binnen, havens die toen in Duitse handen waren. Precies vandaag gaat in het Provinciaal Hof in Brugge de tentoonstelling van start over de zeegevechten voor onze kust tijdens WOI.
    [naar artikel]
  38. “Stikstofvervuiling in Noordzee te hoog” (22/01/2017 - Het Belang van Limburg)
    De stikstofvervuiling van het zeewater van de Noordzee blijft veel te hoog. Dat concludeert Kamerlid Bert Wollants (N-VA) uit cijfers die staatssecretaris voor de Noordzee Philippe De Backer (Open Vld) vrijgaf, zo schrijft De Zondag.
    [naar artikel]
  39. “Stikstofvervuiling in Noordzee te hoog” (22/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
    De stikstofvervuiling van het zeewater van de Noordzee blijft veel te hoog. Dat concludeert Kamerlid Bert Wollants (N-VA) uit cijfers die staatssecretaris voor de Noordzee Philippe De Backer (Open Vld) vrijgaf, zo schrijft De Zondag.
    [naar artikel]
  40. “Stikstofvervuiling in Noordzee te hoog” (22/01/2017 - Het Nieuwsblad)
    De stikstofvervuiling van het zeewater van de Noordzee blijft veel te hoog. Dat concludeert Kamerlid Bert Wollants (N-VA) uit cijfers die staatssecretaris voor de Noordzee Philippe De Backer (Open VLD) vrijgaf, zo schrijft De Zondag.
    [naar artikel]
  41. ‘Stikstofvervuiling in Noordzee te hoog’ (22/01/2017 - De Standaard)
    De stikstofvervuiling van het zeewater van de Noordzee blijft veel te hoog. Dat concludeert Kamerlid Bert Wollants (N-VA) uit cijfers die staatssecretaris voor de Noordzee Philippe De Backer (Open VLD) vrijgaf, zo schrijft De Zondag.
    [naar artikel]
  42. Chaletpark in Thorn gepland op rand van natuurreservaat Vijverbroek (22/09/2022 - Het Belang van Limburg)
    De Maaslandse Milieu Aktie is verontrust over de plannen voor een chaletpark in Thorn, pal op de grens met Kinrooi. In een brief aan het provinciebestuur in Maastricht vraagt de MaMA aandacht voor natuurreservaat Vijverbroek.
    [naar artikel]
  43. Hoe gezond is het om in onze Noordzee te zwemmen en voor welke dieren moet je opletten? (15/05/2023 - VRT NWS)
    Vandaag is het de Dag van de Noordzee, maar hoe gezond is onze Noordzee tegenwoordig eigenlijk? En wat betekent dat voor als je wil gaan baden? VRT NWS maakt een balans op met Jan Seys van het Vlaams Instituut voor de Zee: "Vandaag is de Noordzee een pak properder dan pakweg enkele decennia geleden." Er zijn ook puntjes van aandacht voor baders: de kleine pieterman rukt op, en er is de... grijze zeehond.
    [naar artikel]
  44. Noordzee door aardbeving opgeschrikt (04/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
    In de Noordzee is er gisteravond een lichte aardbeving geweest, op zo'n 150 kilometer van de Britse kust. Een aardbeving in de Noordzee is niet
    [naar artikel]
  45. Deme haalt voor 125 miljoen euro contracten binnen in Afrika (05/05/2017 - De Tijd)
    09:01 Het baggerbedrijf Deme slaat opnieuw een slag in Afrika.
    [naar artikel]
  46. Ook in Waals-Brabant hectare van natuurreservaat opgebrand (24/04/2021 - Het Nieuwsblad)
    Een hectare natuurreservaat is verwoest door een brand die zaterdag plaatsvond in Villers-la-Ville. Dat werd vernomen van de hulpverleningszone van Waals-Brabant.
    [naar artikel]
  47. De Backer wil van Noordzee 'heuse zonneboerderij' maken (16/02/2018 - Knack)
    Met de groeiende nood aan hernieuwbare energie, en een steeds schaarser wordende ruimte op land, kijkt de regering richting de zee. Federaal staats­secretaris voor de Noordzee Philippe De Backer (Open VLD wil de Noordzee voorzien van drijvende eilanden met zonnepanelen.
    [naar artikel]
  48. Belgische medewerkster milieubeweging opgepakt in Polen: "Dit is onaanvaardbaar" (07/12/2018 - VRT NWS)
    In Polen heeft de grenspolitie een Belgische medewerkster opgepakt van de milieubeweging Climate Action Network Europe. Ze was op weg naar de klimaattop in Katowice.  Volgens de politie vormt ze een bedreiging voor de Poolse veiligheid en wordt ze teruggestuurd naar ons land.
    [naar artikel]
  49. Belgische windmolenparken in Noordzee worden overgesubsidieerd (12/01/2017 - Knack)
    De twee nieuwe Belgische windmolenparken in de Noordzee kosten de consument 2 miljard euro meer dan gelijkaardige parken in het Nederlands deel van de Noordzee.
    [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy