De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Kantelende wereldverhoudingen en het einde van het neokolonialisme. Deel 3. De strijd om Afrika

De Wereld Morgen

22/11/2022 - 12:02

De Ethiopiër Mohamed Hassan analyseert in een lang interview de woelige tijden waarin wij leven, de turbulente veranderingen in Afrika … Bijzonder interessant omdat hij de geopolitieke situatie analyseert vanuit een zuiders perspectief. De Wereldmorgen brengt het interview in vier delen. In dit derde artikel bekijkt hij de strijd tussen de drie grootmachten in Afrika, waar de VS fors terrein verliezen en China en Rusland hun posities versterken. The post Kantelende wereldverhoudingen en het einde van het neokolonialisme. Deel 3. De strijd om Afrika appeared first on DeWereldMorgen.be.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE WERELD MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Kantelende wereldverhoudingen en het einde van het neokolonialisme. Deel 1 (17/11/2022 - De Wereld Morgen)
  De Ethiopiër Mohamed Hassan analyseert in een lang interview de woelige tijden waarin wij leven, de turbulente veranderingen in Afrika … Bijzonder interessant omdat hij de geopolitieke situatie analyseert vanuit een Zuiders perspectief. De Wereldmorgen brengt het interview in vier delen. In dit eerste artikel staat hij stil bij de kantelende wereldverhoudingen en de spanningen tussen de VS en China en Rusland. The post Kantelende wereldverhoudingen en het einde van het neokolonialisme. Deel 1 appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 2. Kantelende wereldverhoudingen en het einde van het neokolonialisme. Deel 4: antikoloniale bewegingen in Afrika (23/11/2022 - De Wereld Morgen)
  De Ethiopiër Mohamed Hassan analyseert in een lang interview de woelige tijden waarin wij leven, de turbulente veranderingen in Afrika … Bijzonder interessant omdat hij de geopolitieke situatie analyseert vanuit een zuiders perspectief. De Wereldmorgen brengt het interview in vier delen. In dit vierde artikel heeft hij het over de nieuwe antikoloniale – vooral anti-Franse – bewegingen in Afrika, vooral in Mali en Nigeria. The post Kantelende wereldverhoudingen en het einde van het neokolonialisme. Deel 4: antikoloniale bewegingen in Afrika appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 3. Kantelende wereldverhoudingen en het einde van het neokolonialisme. Deel 2. Oorlog in Oekraïne. (18/11/2022 - De Wereld Morgen)
  De Ethiopiër Mohamed Hassan analyseert in een lang interview de woelige tijden waarin wij leven, de turbulente veranderingen in Afrika … Bijzonder interessant omdat hij de geopolitieke situatie analyseert vanuit een Zuiders perspectief. De Wereldmorgen brengt het interview in vier delen. In dit tweede artikel gaat het over de oorlog in Oekraïne en de gevolgen daarvan voor de machtsverhoudingen in de wereld. The post Kantelende wereldverhoudingen en het einde van het neokolonialisme. Deel 2. Oorlog in Oekraïne. appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 4. Macron en Afrika: een mooi staaltje taalkolonialisme (25/11/2022 - De Wereld Morgen)
  Frankrijk ziet zijn invloed en macht in Afrika gestaag achteruitgaan en Macron wil dat koste wat het kost verhinderen. Onder het motto dat culturele dominantie de voorwaarde is voor economische overheersing, probeert hij de Franse taal opnieuw te promoten als een panafrikaans bindmiddel. Een mooi staaltje neokolonialisme. The post Macron en Afrika: een mooi staaltje taalkolonialisme appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 5. Amerikaanse minister Blinken op rondreis in Zuid-Afrika, Congo en Rwanda: Afrika als cruciale speler in strijd tussen grootmachten (09/08/2022 - VRT NWS)
  De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken is op rondreis in Afrika. Hij doet Zuid-Afrika, de Democratische Republiek Congo en Rwanda aan. Officieel willen de Verenigde Staten hun nieuw strategische plan voor Sub-Sahara Afrika ontvouwen. Vanzelfsprekend spelen daarbij hun geopolitieke belangen een grote rol. Afrika is een cruciale speler in de diplomatieke strijd tussen de grootmachten de VS, Rusland en China. Maar het continent laat zich niet zomaar opvrijen.
  [naar artikel]
 6. Regering Zuid-Afrika wil einde aan leeuwenfokkerij (02/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  De regering van Zuid-Afrika wil een einde maken aan het fokken van leeuwen ten behoeve van de jacht of toeristen, en de handel in producten als leeuwenbotten, heeft minister van Milieu Barbara Creecy gezegd. Creecy kondigde ook aan dat Zuid-Afrika niet zal lobbyen voor het versoepelen van internationale beperkingen op producten als ivoor of de hoorns van neushoorns.
  [naar artikel]
 7. Regering Zuid-Afrika wil einde aan leeuwenfokkerij (02/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De regering van Zuid-Afrika wil een einde maken aan het fokken van leeuwen ten behoeve van de jacht of toeristen, en de handel in producten als leeuwenbotten, heeft minister van Milieu Barbara Creecy gezegd. Creecy kondigde ook aan dat Zuid-Afrika niet zal lobbyen voor het versoepelen van internationale beperkingen op producten als ivoor of de hoorns van neushoorns.
  [naar artikel]
 8. 10 hardnekkige mythes over Afrika (12/11/2016 - Express)
  Over het Afrikaanse continent bestaan nogal wat mythes en misverstanden. Om de meest hardnekkige Afrika-mythes te corrigeren publiceerde de website Globalcitizen een top 10. In welke van deze mythes geloof jij nog? 1. Afrika is niet zo groot globalpovertyproject.com Zoals je op deze kaart kan zien is Afrika groter dan Amerika, een groot deel van Europa, China en India samen. Niet zo groot zei je? The post 10 hardnekkige mythes over Afrika appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 9. Minister Meryame Kitir naar Zuid-Afrika in strijd om patentvrije vaccins (02/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  "We zijn pas veilig als iedereen in de wereld de toegang tot coronavaccins heeft". Dat is al twee jaar de boodschap van minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir. Kitir is verheugd dat in Zuid-Afrika wetenschappers op zes maanden tijd een coronavaccin ontwikkeld hebben dat vrij is van patenten. "Dat is ook voor ons Limburgers een belangrijke stap naar de vrijheid", aldus Kitir. Ons land steunde het onderzoek in Zuid-Afrika financieel. In Senegal zet Kitir haar schouders onder projecten, die de vaccins tot bij de mensen moeten brengen. Want logistiek is dat in Afrika een hele opgave. Volgende week reist de minister zelf naar Zuid-Afrika in de strijd om patentvrije vaccins.
  [naar artikel]
 10. Oostenrijk wil dat EU al in Afrika vluchtelingen tegenhoudt (27/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese grenspolitie Frontex moet zijn werkterrein uitbreiden naar Afrika, en daar actief de strijd met mensensmokkelaars aangaan. Dat zegt...
  [naar artikel]
 11. Deze 3 landen bezitten meer dan 50 procent van alle rijkdom in Afrika (30/09/2022 - Express)
  Slechts drie landen maken voor meer dan de helft deel uit van de totale rijkdom in Afrika: Egypte, Nigeria en Zuid-Afrika. Dat blijkt uit het Africa Wealth Report. De totale rijkdom van Afrika – dat verschilt van het bbp – bedraagt 1,18 biljoen dollar. Uit een rapport, gepubliceerd door het Britse investeringsadviesbureau Henly & Partners […]
  [naar artikel]
 12. Aantal malariadoden in Afrika kan verdubbelen door corona (23/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Afrika kunnen dit jaar dubbel zoveel mensen aan malaria sterven dan andere jaren. Dat komt doordat de strijd tegen de infectieziekte hinder...
  [naar artikel]
 13. Ongeziene chaos bij de Zoeloes in Zuid-Afrika: maandenlange strijd om de troon loopt uit de hand (29/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Voor koninklijk drama en intriges zit je momenteel goed in Zuid-Afrika. Daar domineren de Zoeloes nu al maandenlang het nieuws, sinds er na het overlijden van koning Zwelithini in maart een ongeziene strijd is losgebarsten om zijn opvolging. De situatie loopt ondertussen zodanig uit de hand dat de president op de hoogte werd gesteld en de regering nu moet ingrijpen. Van geheime bijeenkomsten en rechtszaken tot vervalste handtekeningen en vermeende vergiftiging: zo zit de strijd in elkaar en dit staat er op het spel.
  [naar artikel]
 14. Napoli-aanvaller Victor Osimhen raakt toch fit om deel te nemen aan Afrika Cup (21/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Victor Osimhen zal met Nigeria toch kunnen deelnemen aan de Afrika Cup (9 januari-6 februari). Dat maakte de aanvaller van Napoli dinsdag zelf bekend in een bericht op sociale media. “Ik ben beschikbaar om, indien ik word opgeroepen, deel te nemen aan de Afrika Cup”, postte Osimhen op sociale media. De sterspeler van Nigeria voegde een foto toe waarop hij een masker droeg.
  [naar artikel]
 15. Coronavirus bemoeilijkt ook de strijd tegen de sprinkhanenplaag in Oost-Afrika (14/04/2020 - VRT NWS)
  Het Rode Kruis waarschuwt opnieuw voor dreigende voedseltekorten in het oosten van Afrika. Aanleiding is opnieuw een plaag van sprinkhanen die de oogsten kaal vreten. Er zouden daar 20 miljoen mensen bedreigd worden door voedselonzekerheid. De strijd tegen de sprinkhanen wordt bemoeilijkt door de epidemie met het coronavirus.
  [naar artikel]
 16. Steven Van Hecke: "EU-voorstel om grenzen te bewaken is puur neokolonialisme" (20/06/2018 - De Morgen)
  Kinderen in kooien in de VS, Italië dat geen bootvluchten meer toelaat, Hongarije dat hulp aan sans-papiers criminaliseert,  een Duits politiek zwaargewicht dat de grenzen dicht wil en de EU die vluchtelingen zou sorteren in Noord-Afrika en de Balkan. 'Het Westen overtreedt ethische grenzen en de EU gedraagt zich als een kolonisator', zegt professor Europese politiek Steven Van Hecke (KU Leuven).
  [naar artikel]
 17. IMF waarschuwt voor gevolgen coronacrisis in Sub-Saharaans Afrika: “Geen enkel land zal gespaard blijven” (15/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het deel van Afrika ten zuiden van de Sahara stevent volgens het Internationaal Monetair Fonds (IMF) af op de slechtste groeicijfers van de laatste...
  [naar artikel]
 18. Nigeria wint strijd om derde plaats op Afrika Cup na nipte zege tegen Tunesië (17/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Nigeria heeft woensdagavond in het Egyptische Caïro Tunesië met 1-0 geklopt in de kleine finale van de Afrika Cup.
  [naar artikel]
 19. KhoiSan-bevolkingsgroep in Zuid-Afrika krijgt voortaan deel van de opbrengst van rooibosthee (02/11/2019 - VRT NWS)
  In Zuid-Afrika zullen de KhoiSan (vroeger ook Bosjesmannen genoemd) voortaan een deel krijgen van de opbrengst van de verkoop van rooibos. Van die plant wordt een thee gemaakt, maar die wordt ook gebruikt in cosmetica. Het akkoord kan een precedent zijn voor andere inheemse bevolkingsgroepen in andere delen van de wereld.
  [naar artikel]
 20. Zambiaanse ex-president Kenneth Kaunda is overleden, een voorman van de strijd tegen kolonialisme (17/06/2021 - VRT NWS)
  In het Afrikaanse land Zambia is voormalig president Kenneth Kaunda overleden. Kaunda was 97. Hij leidde zijn land in 1964 naar de onafhankelijkheid en regeerde tot 1991. In die periode bouwde hij een socialistische economie uit zonder veel succes en steunde hij de strijd voor onafhankelijkheid en tegen blanke minderheidsregimes in Zuid-Afrika, Rhodesië (Zimbabwe) en Zuidwest-Afrika (Namibië).
  [naar artikel]
 21. AA Gent is Coulibaly zeker twee wedstrijden kwijt door Afrika Cup (04/01/2017 - Sporza)
  Kalifa Coulibaly maakt deel uit van de definitieve selectie van de Malinese bondscoach Alain Giresse voor de Afrika Cup. De spits van AA Gent is één van de 23 op de lijst.
  [naar artikel]
 22. Giftige diesel via Antwerpen naar Afrika (06/02/2017 - De Tijd)
  13:52 Via de haven van Antwerpen wordt op grote school giftige olie naar Afrika geëxporteerd. Dat is in strijd met internationale verdragen. Oppositiepartij sp.a roept op tot onmiddellijke stopzetting van d...
  [naar artikel]
 23. 70 miljoen euro voor strijd tegen sprinkhanen in Oost-Afrika, maar miljarden insecten blijven zich vermenigvuldigen (18/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Experts luiden de noodklok over de sprinkhanenplaag in Oost-Afrika. “Het is een oorlog die je niet winnen kan. Maar we moéten hier helpen, om...
  [naar artikel]
 24. Covid-19 begint een enorm probleem te worden voor Afrika, waarschuwt het IMF (21/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Covid-19 begint een enorm probleem te worden voor Afrika, waarschuwt het IMF De economische groei in Sub-Saharaans Afrika zal achterblijven, dat zegt het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Dat ligt voor een groot deel aan de trage uitrol van vaccins tegen het coronavirus. De vertraging zorgt ervoor dat de ziekte een endemisch probleem wordt. De economie in Sub-Saharaans Afrika zal dit jaar waarschijnlijk met 3,7 procent groeien, na […] Lees dit artikel: Covid-19 begint een enorm probleem te worden voor Afrika, waarschuwt het IMF
  [naar artikel]
 25. Zuid-Afrika houdt staatsbegrafenis voor Winnie Mandela (03/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  In Zuid-Afrika wordt dinsdag opnieuw hulde gebracht aan Winnie Madikizela-Mandela, de overleden ex-vrouw van gewezen president Nelson Mandela. De bij leven erg populaire maar omstreden “moeder van de natie” wordt geprezen voor haar felle strijd tegen het vroegere apartheidsregime in Zuid-Afrika. Ze zal op 14 april een staatsbegrafenis krijgen.
  [naar artikel]
 26. Zuid-Afrika maakt einde aan sprookje van gastland Japan op WK rugby (20/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Zuid-Afrika heeft zich zondag als vierde en laatse land geplaatst voor de halve finales van het WK rugby in Japan. In het Tokyo Stadium in Chofu nabij Tokio versloegen de Springboks het gastland met 26-3. Volgende week zondag (27 oktober) speelt Zuid-Afrika in Yokohama om een plaats in de finale tegen Wales. Dat vloerde eerder op de dag in Oita Frankrijk met 20-19.
  [naar artikel]
 27. EU-top over migratie: waarom vluchten mensen uit Afrika? (28/06/2018 - VRT NWS)
  In deel 3 van onze reeks over de EU-top over migratie onderzoekt Afrika-kenner Peter Verlinden in vier vragen waarom er tijdens de top over migratie nauwelijks gepraat wordt over de redenen voor de migratie.
  [naar artikel]
 28. Europa krijgt 16 tickets voor WK 2026, Afrika en Azië stevig beloond (09/05/2017 - Sporza)
  Afrika en Azië hebben het grootste deel van de koek binnengehaald bij de herverdeling van de startplaatsen voor het WK 2026, waar 48 landen aan zullen deelnemen.
  [naar artikel]
 29. Iconische ANC-partij krijgt klappen in Zuid-Afrika (10/04/2019 - De Morgen)
  ANC verliest bij lokale verkiezingen in Zuid-Afrika. De partij, landelijk aan de macht sinds het einde van de apartheid in 1994, kwam voor het eerst met een landelijk gemiddelde dat ruim onder de 60 procent ligt.
  [naar artikel]
 30. Onderzoek naar erfeniskwestie van Michelle Martin nog niet ten einde (06/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  In zijn strijd tegen de frauduleuze praktijken van Michelle Martin is Jean Lambrecks voor een deel in het gelijk gesteld.
  [naar artikel]
 31. Greta Thunberg wil aandacht voor klimaatstrijd in Afrika aanwakkeren (31/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg wil dat er meer aandacht komt voor de strijd die in Afrika gevoerd wordt tegen klimaatverandering. Ze...
  [naar artikel]
 32. Duizenden toeristen gestrand in Zuid-Afrika (27/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nu in Zuid-Afrika, in de strijd tegen het coronavirus, een uitgaansverbod van drie weken is ingegaan, zijn momenteel duizenden toeristen gestrand...
  [naar artikel]
 33. Ivoorkust wint op Afrika Cup met kleinste verschil van Zuid-Afrika (24/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Ivoorkust is de Afrika Cup maandag begonnen met een 1-0 zege tegen Zuid-Afrika. Aston Villa-spits Jonathan Kodija besliste het duel in het Al-Salam Stadion in Caïro in de 64e minuut.
  [naar artikel]
 34. Afrika-specialisten in open brief: “Geef kunst terug aan Afrika” (27/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In een open brief zeggen 36 Afrika-specialisten dat ons land de voorwerpen moet teruggeven die het tijdens de koloniale periode uit Afrika haalde. Vaak zijn die werken verworven door diefstal of plundering.
  [naar artikel]
 35. Afrika-specialisten in open brief: “Geef kunst terug aan Afrika” (27/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  In een open brief zeggen 36 Afrika-specialisten dat ons land de voorwerpen moet teruggeven die het tijdens de koloniale periode uit Afrika haalde. Vaak zijn die werken verworven door diefstal of plundering.
  [naar artikel]
 36. Urania in Hove laat Belgen in Afrika genieten van ringvormige Zonsverduistering (01/09/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Een deel van Afrika is donderdag op een ringvormige Zonsverduistering getrakteerd. Terwijl Belgen speciaal zijn afgereisd om het spektakel waar te nemen, was het hemelverschijnsel voor sommige mensen in Congo en Rwanda een verrassing.
  [naar artikel]
 37. Zuid-Afrika en Engeland spelen de finale (27/10/2019 - Metro)
  Zuid-Afrika heeft zich vandaag geplaatst voor de finale van het WK rugby in Japan. In het International Stadium in Yokohama haalden ze het in de halve finales met 19-16 van Wales. In de finale nemen ze het komende week zaterdag op tegen Engeland, dat eerder de All Blacks verrassend uitschakelde. Voor tweevoudig titelverdediger Nieuw-Zeeland kwam er zo een einde aan jaren van hegemonie. Engeland is de bronzenmedaillewinnaar van het vorige WK in 2015. Zuid-Afrika werd al twee keer wereldkampioen, in 1995 en 2007. In 2007 wonnen de Springboks in de finale met 15-6 van Engeland. Bron: Belga   Het bericht Zuid-Afrika en Engeland spelen de finale verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 38. Vismeel en -olie beroven mensen van voedsel in westen van Afrika (01/06/2021 - Het Nieuwsblad)
  De producenten van vismeel en visolie voor de Europese en Aziatische markt beroven de bevolking van West-Afrika van een belangrijk deel van haar voedsel en dragen bij tot de plundering van de visbestanden. Dat hekelt Greenpeace dinsdag in een nieuw rapport.
  [naar artikel]
 39. Reynders: ‘Strijd tegen ontbossing moet ook in Afrika worden gevoerd’ (30/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Nu de discussie over de bosbranden in het Braziliaanse Amazonegebied oplaait, moet er ook aandacht zijn voor de ontbossing in Afrika. Dat zegt minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders in Helsinki, tijdens een gesprek met zijn Europese ambtgenoten.
  [naar artikel]
 40. Motorrijder overleeft kantelende vrachtwagen (03/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een Thaise motorrijder beleefde twee weken geleden de schrik van zijn leven. Bij het ingaan van een bocht kantelde de vrachtwagen naast hem. De...
  [naar artikel]
 41. Europese Investeringsbank en WHO werken samen voor strijd tegen corona in Afrika (01/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Investeringsbank (EIB) gaat nauwer samenwerken met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in de strijd tegen het nieuwe coronavirus....
  [naar artikel]
 42. Zuid-Afrika gaat leeuwenfokkerij aan banden leggen (03/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Zuid-Afrika gaat leeuwenfokkerij aan banden leggen Zuid-Afrika heeft plannen bekendgemaakt om een einde te maken aan het fokken van leeuwen voor de jacht of voor toerisme. De stap komt er nadat een onderzoek heeft aangetoond dat de leeuwenfokkerij een gevaar vormt voor de bescherming van wilde leeuwen en het toerisme schaadt.  In een bijna 600 pagina’s tellend rapport beveelt een panel, […] Lees dit artikel: Zuid-Afrika gaat leeuwenfokkerij aan banden leggen
  [naar artikel]
 43. Overstekend meisje (16) geraakt door kantelende sproeier in Tongeren (04/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Zaterdag rond 13.30 uur is op de Sint-Truidersteenweg in Tongeren een ongeval gebeurd. Een sproeiwagen kantelde en raakte een 16-jarig meisje.
  [naar artikel]
 44. Imperium van Gupta-broers stort in: ooit onaantastbaar, nu opgejaagd wild (23/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Jaren waren ze heer en meester in Zuid-Afrika. De Gupta-broers, drie geïmmigreerde Indische zakenlui, stelden er zelfs de ministers aan. Niets meer van dat nu: hun imperium stort in elkaar, en Zuid-Afrika, India en Canada maken jacht op het trio. Volgens schattingen zouden ze voor 465 miljoen aan verdachte financiële transacties hebben uitgevoerd en 2 miljard uit Zuid-Afrika hebben gesmokkeld. Het begin van het einde was een net iets te opzichtig huwelijksfeest.
  [naar artikel]
 45. EU gooit 15 miljard euro in de strijd voor meest kwetsbare landen (07/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Unie trekt 15 miljard euro uit voor de strijd tegen de coronapandemie in Afrika en andere partnerlanden in de wereld, zo heeft Europees...
  [naar artikel]
 46. Bill Gates stopt alles in aanpak corona, en dan vallen er elders slachtoffers (28/04/2020 - De Morgen)
  Microsoft-oprichter Bill Gates gaat vrijwel zijn hele goededoelenfonds inzetten in de strijd tegen de coronapandemie. De Bill & Melinda Gates Foundation beschikt over meer dan 37 miljard euro en bestrijdt daarmee al jaren malaria, hiv en polio, vooral in Afrika. Daaraan lijkt nu abrupt een einde te komen.
  [naar artikel]
 47. Wat hoopt Stijn Vercruysse voor Afrika? (15/04/2017 - De Redactie)
  Pasen is een periode van hoop. Daarom vroeg deredactie.be aan een aantal experten van de VRT wat ze hopen voor hun vakgebied. Vandaag deel 13: wat hoopt Stijn Vercruysse voor Afrika?
  [naar artikel]
 48. Zuid-Afrika worstelt met tweede coronagolf door besmettelijkere variant (23/12/2020 - De Tijd)
  19:46 Zuid-Afrika zet alle zeilen bij om de tweede coronagolf in het land te bedwingen. Een nieuwe, besmettelijkere variant, bemoeilijkt de strijd.
  [naar artikel]
 49. OPINIE Peter Verlinden: "Het einde van Mugabe betekent niet het einde van de dictatuur" (20/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Zimbabwe in zuidelijk Afrika, ruim tien keer zo groot als België met zo’n 14 miljoen inwoners, heeft een bewogen week achter de rug. Na 37 jaar...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy