De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

De stad Gent zou beter in socio-sportieve projecten investeren dan in een VRT-show

De Wereld Morgen

22/11/2022 - 16:10

De Stad Gent kent een subsidie van 100.000 euro toe aan de VRT om de live-uitzendingen van het WK voetbal vanuit het Wintercircus te ondersteunen. VZW Touché, die recent subsidies uit het innovatiefonds misliep, vindt dit een vreemde keuze voor de vrije, warme en averechtse stad Gent. Bij Touché leer je omgaan met je eigen kwaadheid en agressie, onder andere door te boksen. The post De stad Gent zou beter in socio-sportieve projecten investeren dan in een VRT-show appeared first on DeWereldMorgen.be.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE WERELD MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Gent ziet brood in lokale projecten en deelt geld uit (19/10/2017 - VRT NWS)
  Wellicht niet toevallig één jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen heeft de stad Gent 1.350.000 euro uitgedeeld aan 17 lokale projecten. Via Burgerbudget wou de stad op die manier de burger laten meebeslissen waar het belastinggeld concreet naartoe gaat.
  [naar artikel]
 2. Gent zoekt grond voor studentenkoten: stad wordt koppelaar tussen eigenaars en ontwikkelaars (27/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn té weinig studentenkamers. Om zo snel mogelijk meer kwalitatieve koten te voorzien, op grote schaal, komt Stad Gent nu met een oproep. Wie een lap (deels) onbebouwde bouwgrond bezit van 1.000 vierkante kilometer groot, op minder dan tien minuten fietsen van een campus, mag zich melden. De stad mikt op 20 projecten.
  [naar artikel]
 3. Gentse projecten van Bontinck (10/04/2019 - De Morgen)
  In de jaren 20 richtte George Bontinck een architectenbureau op. Zijn zoon Dirk en kleinzoon John zetten zijn werk voort. Dit zijn hun belangrijkste projecten voor de stad Gent.
  [naar artikel]
 4. Gent krijgt klimaatprijs van VN (10/12/2019 - De Morgen)
  Gent heeft dinsdag op de klimaatconferentie in Madrid een ‘Global Climate Action Award’ van de Verenigde Naties uitgereikt gekregen voor het project ‘Gent en Garde’, waarmee de stad onder meer de strijd aangaat met de voedselverspilling. Gent was één van de 15 laureaten. “Elk van de projecten is een licht die ons begeleidt naar een betere toekomst”, zei Patricia Espinosa, algemeen secretaris bij de VN voor klimaatverandering.
  [naar artikel]
 5. Gemeenten investeren minder en trager (07/10/2017 - De Tijd)
  01:03 De Vlaamse burgemeesters investeren minder dan hun voorgangers. En bijna de helft van de jaarlijks geplande projecten is op 31 december niet gerealiseerd.
  [naar artikel]
 6. Project tegen voedselverspilling in Gent: bespaar ruim 350 euro door koelkast beter te sorteren  (05/02/2020 - VRT NWS)
  Het project 'In uwen frigo' van vzw FoodWIN krijgt geld van stad Gent om voedselverspilling tegen te gaan. De vzw doet dat door simpelweg eten slimmer te bewaren in de koelkast. De vzw zal lessen "koelkastsorteren" geven, onder meer aan huishoudhulpen. Praktische tips zijn goed voor minder voedselverspilling en dus ook voor de portemonnee. Gent geeft ook drie andere projecten rond duurzaam eten centen.
  [naar artikel]
 7. Stad Gent en minister Gatz investeren in Kopergietery (14/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 8. Gent krijgt klimaatprijs van Verenigde Naties (10/12/2019 - De Morgen)
  Gent heeft dinsdag op de klimaatconferentie in Madrid een ‘Global Climate Action Award’ van de Verenigde Naties uitgereikt gekregen voor het project ‘Gent en Garde’, waarmee de stad onder meer de strijd aangaat met de voedselverspilling. Gent was één van de 15 laureaten. “Elk van de projecten is een licht die ons begeleidt naar een betere toekomst”, zei Patricia Espinosa, algemeen secretaris bij de VN voor klimaatverandering.
  [naar artikel]
 9. Jambon vraagt PS-burgemeester om Kanaalplan niet tegen te houden in Molenbeek (17/10/2018 - Knack)
  Voor de toekomstige burgemeester van gemeente heeft de stad geen Kanaalplan nodig, maar wel een socio-economisch plan, 'want er is géén geld voor socio-economische plannen'.
  [naar artikel]
 10. Stadsbouwmeester moet eenheid brengen in Gent (14/04/2019 - De Morgen)
  Gent zal in de komende jaren een stadsbouwmeester aanstellen. De stad volgt daarmee het voorbeeld van Antwerpen, waar de functie op dit moment weliswaar vacant is. 'Zo kunnen we de architecturale lijn over alle projecten heen bewaken.'
  [naar artikel]
 11. Pro League investeert 75.000 euro in sociale projecten gedragen door clubs (03/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Pro League zal 75.000 euro eigen middelen investeren in maatschappelijke projecten van de 24 profclubs, zo laat de Pro League vandaag
  [naar artikel]
 12. Stad Gent belooft transparantie over Ghelamco Arena (13/01/2018 - De Tijd)
  13:41 Gents burgemeester Daniël Termont (sp.a) zit in het defensief over de rol die de stad speelde bij de bouw van de het voetbalstadion van KAA Gent. ‘Ja, Stad Gent beschikt over een gratis loge in de Ghe...
  [naar artikel]
 13. Stad Gent informeert mensen met beperking hoe ze zonder hindernissen het centrum kunnen bezoeken (29/06/2021 - VRT NWS)
  De stad Gent komt met een toeristische brochure voor mensen met een beperking. De bedoeling is dat ze beter geïnformeerd zijn over welke plaatsen in het centrum, zoals bepaalde musea en bezienswaardigheden, toegankelijk zijn voor hen. "Zo kan je op voorhand beter een wandeltocht zonder drempels inplannen", bevestigt rolstoelgebruiker Steven.
  [naar artikel]
 14. Van ‘u’ naar ‘jij’: communicatie met ‘jij-vorm’ wordt de norm bij stad Gent (27/06/2019 - De Standaard)
  Stad Gent kiest in zijn communicatie met de burgers voor ‘je’ in plaats van ‘u’, schrijft De Morgen vandaag. ‘Uitzonderlijk’, merkt communicatie-expert Jeroen Wils op. ‘Het gebruik van ‘u’ zou beter de uitzondering zijn.’
  [naar artikel]
 15. Trump verleidt bedrijfsleiders: "Nooit beter moment om in VS te investeren" (26/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Er is nooit een beter moment geweest voor buitenlandse bedrijven om te investeren, te bouwen en te huren in de Verenigde Staten. Dat was de...
  [naar artikel]
 16. Waterfactuur wellicht opnieuw de hoogte in: hoeveel moet uw gemeente investeren in riolen? (16/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Om in orde te zijn met de Europese waterrichtlijn inzake zuiver oppervlakte- en grondwater zullen de 44 Limburgse gemeenten en intercommunale Infrax de komende tien jaar 660 miljoen moeten investeren in 1.099 nieuwe rioleringsprojecten. Voor heel Vlaanderen gaat het om 5,2 miljard euro in ruim 14.000 projecten. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse Milieumaatschappij en Vlario, het kenniscentrum en overlegplatform van de Vlaamse afvalwater- en rioleringssector. “Naast middelen zijn de lange doorlooptijden om projecten te realiseren en een gebrek aan samenwerking tussen de verschillende partners vaak een probleem”, zegt Vlario-directeur Wendy Francken.
  [naar artikel]
 17. Stad Gent wil charter werftransport beter afdwingen na zwaar ongeval met fietser (22/02/2019 - Metro)
  In Gent wil het stadsbestuur het charter werftransport beter afdwingen na een zwaar ongeval met een fietser op de Hogeweg. Daar is een vrouw aangereden door de chauffeur van een zware vrachtwagen die van een werf kwam. Zijn rijbewijs is 15 dagen ingetrokken. De vrouw is inmiddels niet langer in levensgevaar maar zwaargewond. De stad Gent heeft in juni 2018 een charter wegtransport gesloten waarin de partners beloven de plaats van het ongeval te vermijden op vrijdagavond te vermijden. “Dit ongeval is vreselijk”, zegt schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw. “Mijn gedachten gaan naar de fietsster en haar familie.” Het charter heeft volgens de schepen niet gewerkt. “De stad zal onderzoeken hoe dit charter beter kan worden afgedwongen.” Het bewuste kruispunt is door de bevoegde diensten aangeduid als een verkeersknooppunt dat opnieuw moet worden aangelegd. Ook wordt bekeken of de verkeerslichten anders afgesteld kunnen worden. bron: Belga Het bericht Stad Gent wil charter werftransport beter afdwingen na zwaar ongeval met fietser verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. Stad trekt 1,5 miljoen euro uit voor alternatief wonen (27/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Om vernieuwende woonvormen te promoten heeft de stad een wedstrijd uitgeschreven waarbij bewoners of bedrijven financiële steun kunnen krijgen voor hun projecten. Dat varieert van 100.000 euro voor kleinere initiatieven tot 500.000 euro voor projecten met meer dan vijftig wooneenheden.
  [naar artikel]
 19. Oost-Vlaanderen krijgt meeste geld om te investeren in onroerend erfgoed: “Gent is dan ook de kunststad bij uitstek” (14/09/2020 - VRT NWS)
  De provincie Oost-Vlaanderen krijgt van de Vlaamse regering het meeste geld om te investeren in onroerend erfgoed. Er wordt ruim 62 miljoen euro geïnvesteerd in 113 projecten. In totaal maakt de Vlaamse regering 235 miljoen euro vrij voor onroerend erfgoed in Vlaanderen.
  [naar artikel]
 20. Gent stelt speciale aannemer aan om regenwater beter op te vangen in strijd tegen droogte: “We willen de verharding elk jaar afbouwen” (26/05/2020 - VRT NWS)
  In Gent zal een onthardingsaannemer ervoor moeten zorgen dat het regenwater minder snel in de riolering terecht komt en beter in de bodem opgevangen wordt. Op die manier blijven de waterreserves in en rond de stad op peil, en kunnen ze aanhoudende droogteperiodes beter overbruggen. “We willen elk jaar tot 15 procent minder verharding”, klinkt het.
  [naar artikel]
 21. Anderlecht kaapt sportief manager Peter Verbeke weg bij AA Gent (15/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Opvallende move alweer in de sportieve structuur van Anderlecht. De Brusselaars halen sportief manager Peter Verbeke weg bij AA Gent. Verbeke gaf donderdag zijn ontslag bij de Buffalo’s en komt de sportieve staf van Anderlecht versterken.
  [naar artikel]
 22. Anneleen Van Bossuyt (N-VA) wil projecten thuistaal op school in Gent schrappen (03/10/2018 - VRT NWS)
  Als N-VA na 14 oktober kan meebesturen in Gent, dan wil lijsttrekker Anneleen Van Bossuyt het liefst de projecten schrappen waar de thuistaal ook op school gesproken kan worden.
  [naar artikel]
 23. Gent krijgt ‘Global Climate Action Award’ van VN uitgereikt voor duurzame voedselstrategie (09/12/2019 - Metro)
  Gent heeft vandaag op de klimaatconferentie in Madrid een ‘Global Climate Action Award’ van de Verenigde Naties uitgereikt gekregen voor het project ‘Gent en Garde’, waarmee de stad onder meer de strijd aangaat met de voedselverspilling. Gent was één van de 15 laureaten. “Elk van de projecten is een licht die ons begeleidt naar een betere toekomst”, zei Patricia Espinosa, algemeen secretaris bij de VN voor klimaatverandering. De winnaars waren al sinds september bekend. Ze werden bekendgemaakt tijdens de internationale klimaattop in New York. Gent lanceerde de voorbije zes jaar talrijke projecten die het voedselsysteem helpen verduurzamen. Zowel burgers als lokale actoren werden daar nauw bij betrokken. ‘Gent en Garde’ bracht enerzijds kleinschalige initiatieven op gang, maar ook meer structurele wijzigingen in het voedselsysteem. Bron: Belga   Het bericht Gent krijgt ‘Global Climate Action Award’ van VN uitgereikt voor duurzame voedselstrategie verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 24. Zonnepanelen op appartementsblokken: Antwerpen scoort slecht, maar zo kan het beter (16/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Een nieuwe Europese richtlijn moet het eenvoudiger maken om zonnepanelen te plaatsen op daken van appartementsblokken. De stad Antwerpen hoopt nu dat er een inhaaloperatie kan komen. De Vlaamse en federale overheid moeten de richtlijn nog wel omzetten in regels om zo te kunnen starten met een coöperatieve voor zonnedelen. Eigenaars kunnen dan in zo’n coöperatieve stappen. In Gent en het Nederlandse Wezep lopen soortgelijke projecten die al concreet zijn uitgewerkt.
  [naar artikel]
 25. Meer groen in de stad: deze vijf projecten geven het goede voorbeeld (06/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  We moeten met z'n allen meer in steden gaan wonen en om dat zo aantrekkelijk mogelijk te maken, gaat er bij de ontwikkeling van nieuwe projecten...
  [naar artikel]
 26. Smileypas geeft kortingen bij jeugdactiviteiten (24/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Alle Heerse kinderen tot 18 jaar kunnen vanaf nu een Smileypas afhalen aan het onthaal in het administratief centrum. Met dit initiatief wil de dienst Welzijn elke socio-culturele of sportieve activiteit binnen de gemeente voor iedereen toegankelijk maken.
  [naar artikel]
 27. DISCUSSIE. Moeten we kleiner gaan wonen in de stad? (21/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Projectontwikkelaar Immpact dreigt ermee niet meer te investeren in Antwerpen, omdat de stad minimale oppervlaktes voor nieuwbouwwoning oplegt. Volgens de CEO van Immpact heeft die regel enorme gevolgen voor de prijzen van appartementen. Vind jij dat we kleiner moeten kunnen wonen in de stad? Of zijn ruimere nieuwbouwwoningen dan weer beter om gezinnen aan te trekken? En wat dan met het kostenplaatje?
  [naar artikel]
 28. Biden verplicht overheidsbedrijven om te stoppen met financiering van koolstofintensieve projecten in het buitenland (10/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Biden verplicht overheidsbedrijven om te stoppen met financiering van koolstofintensieve projecten in het buitenland De regering-Biden heeft Amerikaanse overheidsinstanties opgedragen onmiddellijk te stoppen met de financiering van buitenlandse projecten die veel CO2 uitstoten. Dat meldt het persagentschap Reuters. Amerikaanse overheidsbedrijven mogen niet langer investeren in buitenlandse projecten die veel CO2 uitstoten. Dat heeft de regering van Biden beslist. Hij vraagt die instanties om een prioriteit te geven aan internationale […] Lees dit artikel: Biden verplicht overheidsbedrijven om te stoppen met financiering van koolstofintensieve projecten in het buitenland
  [naar artikel]
 29. 't Stad wordt SLIM (12/04/2019 - De Morgen)
  Antwerpen wil uw handel en wandel volgen in de stad. Voor u op de barricaden springt, het kan de stad duurzamer, efficiënter, veiliger en aangenamer maken. Eind dit jaar starten de eerste projecten.
  [naar artikel]
 30. Brand in oude gebouwen Arsenaalsite werd aangestoken, Gent zet extra politiepatrouilles in op de site (12/05/2022 - VRT NWS)
  De brand van eergisteren op de vroegere terreinen van spoorwegmaatschappij NMBS in een van de loodsen van de Arsenaalsite werd aangestoken. Dat blijkt uit onderzoek en wordt bevestigd door de stad Gent. De stad zet daarom extra politiepatrouilles in op de Arsenaalsite. De stad vraagt ook aan de eigenaar en de tijdelijke beheerder van de site om een plan op te maken om de site beter te beveiligen.
  [naar artikel]
 31. Artiesten begrijpen niet dat stad Wintervuur afvoert: “Alleen nog cultuur voor toeristen? Echt geen goed idee” (18/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Er komt geen negende editie van Wintervuur. De stad Antwerpen schrapt het tweejaarlijkse winterfestival om meer te kunnen investeren in “grote bovenlokale culturele projecten”. Artiesten en organisatoren begrijpen de beslissing niet. “Enkel inzetten op cultuur voor toeristen is slecht voor de gemeenschap”, zegt Ine Van Baelen van video- en theatergezelschap ‘Post uit Hessdale’.
  [naar artikel]
 32. VIDEO. Stad Gent verwelkomt KRC in het Genks (09/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vanavond staat er met Gent - Genk in de achtste finales van de Europa League een Belgisch onderonsje op het programma. De stad Gent maakt van de gelegenheid gebruik om alle Genkenaren welkom te heten in de stad, waar “keizer Karel nog altijd de grote ‘boss’ is” en er nog altijd een draak rondvliegt.”
  [naar artikel]
 33. Antwerpen investeert 6,5 miljoen euro in groen in de stad (26/05/2020 - VRT NWS)
  De Stad Antwerpen gaat 6,5 miljoen euro investeren om de straten groener te maken. Zo wil ze bijvoorbeeld extra tuinstraten, waarbij beton en steen plaats maken voor plantvakken, bomen en klimplanten. Er wordt ook bekeken hoe water beter kan worden opgevangen.
  [naar artikel]
 34. Al 19 hectare Gents grondgebied ondergraven door de plaagmier (22/11/2018 - VRT NWS)
  De stad Gent heeft sinds 40 jaar een nieuwe inwoner die zich steeds beter voelt in de stad. De plaagmier heeft er een ondergronds netwerk dat nog elk jaar vergroot. “Gent is ondergraven door een superkolonie van plaagmieren”, zegt insectenonderzoeker Wouter Dekoninck in “De wereld vandaag” op Radio 1.
  [naar artikel]
 35. Drie topanalisten snoeihard voor Stanciu, maar die barst van zelfvertrouwen: "Wij zijn béter dan Club en Gent" (31/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Brugge? Brussel is een mooiere stad. AA Gent? Goeie ploeg, maar wij zijn beter." Aan het zelfvertrouwen van Nicolae Stanciu (23) zal het niet
  [naar artikel]
 36. Drie topanalisten snoeihard voor Stanciu, maar die barst van het zelfvertrouwen: "Wij zijn béter dan Club en Gent" (31/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Brugge? Brussel is een mooiere stad. AA Gent? Goeie ploeg, maar wij zijn beter." Aan het zelfvertrouwen van Nicolae Stanciu (23) zal het niet
  [naar artikel]
 37. Joan Laporta, FC Barcelona's hoop in barre sportieve en economische tijden (09/03/2021 - De Tijd)
  04:00 Vier maanden na het ontslag van Josep Maria Bartomeu hebben tienduizenden 'socio's' van FC Barcelona Joan Laporta op het schild gehesen als nieuwe voorzitter. Ze hopen dat de overtuigde nationalist de...
  [naar artikel]
 38. Brusselaars mogen deze zomer massaal openbare ruimte inpalmen (01/07/2020 - Metro)
  Brussel Mobiliteit heeft in het kader van de projectoproep «Brussel met vakantie» aan 46 vzw’s de toestemming gegeven om op hun manier de openbare ruimte in Brussel te hertekenen. De belangstelling voor de projectoproep was groot, want er werden maar liefst 186 projecten ingediend. Om aan de criteria van de projectoproep te voldoen en kans te maken op financiële ondersteuning voor de uitwerking moest er aan enkele criteria worden voldaan op basis van de prioriteiten van het gewestelijk mobiliteitsplan Good Move. Tegelijkertijd moesten de projecten liefst ook participatief zijn en diverse doelgroepen bereiken. Zomer in eigen stad De 46 weerhouden projecten kunnen op basis hiervan in vier categorieën worden ondergebracht. Ze zorgen voor nieuwe ontmoetingsruimte, creëren extra groen in de stad, hebben aandacht voor actieve verplaatsingsmiddelen of creëren veilige speelruimte voor kinderen door een uitbreiding van het recreatieve, sportieve en culturele aanbod. “Veel Brusselaars moeten deze zomervakantie in eigen stad doorbrengen en massa-evenementen zoals Brussel-Bad kunnen niet plaatsvinden. Deze projectoproep vormt een belangrijke stap in de transitie naar een leefbare, veerkrachtige en aantrekkelijke stad voor jong en oud”, aldus Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen). In totaal werd 502.000 euro vrijgemaakt om de 46 geselecteerde projecten te financieren voor hun nieuwe invulling van de openbare ruimte. Lees ook: Meer dan de helft van de Belgen gaat deze zomer niet op vakantie Het bericht Brusselaars mogen deze zomer massaal openbare ruimte inpalmen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. Cruciaal voor Limburg: groen licht voor 18 eerste SALK 2.0-projecten (06/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  De SALKturbo-taskforce, verantwoordelijk voor de uitrol van het Limburgse socio-economisch toekomstplan SALK 2.0, heeft vandaag een aantal cruciale beslissingen voor de komende jaren genomen.
  [naar artikel]
 40. Website Stad Gent blundert: “Sint-Niklaaskerk ontploft” (10/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een autobom in de Sint-Niklaaskerk? Wie gisterenmiddag naar de website van Stad Gent surfte, moet wellicht even hebben gedacht dat terroristen onze stad als doelwit hadden gekozen. Een bericht over een fictieve aanslag in Gent stond bijna een uur lang online.
  [naar artikel]
 41. Cultuurraad Genk opent het socio culturele seizoen (07/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Genkse cultuurraard heeft het socio culturele seizoen geopend met een workshop.
  [naar artikel]
 42. Franse president Macron gekant tegen diepzeemijnbouw: “Investeren in wetenschap om zeeën beter te beschermen” (30/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Franse president Emmanuel Macron pleit voor een wettelijk kader dat diepzeemijnbouw moet voorkomen. Hij roept landen op om hun geld te investeren in wetenschap om de wereldoceanen beter te kunnen begrijpen en beschermen.
  [naar artikel]
 43. Gentse roulette: wat wordt het voor 508 personeelsleden van de stad Gent? - Ria Janvier (16/08/2017 - De Redactie)
  Minister Homans vernietigt 508 benoemingen van de stad Gent. Waarover gaat het? Blijkbaar heeft de stad Gent 308 contractuelen bevorderd in een statutaire betrekking, met andere worden definitief benoemd. Wie heeft het recht aan zijn kant? Dat is de vraag die zowat elke journalist de auteur vandaag heeft gesteld.
  [naar artikel]
 44. AA Gent kan hype niet verzilveren (11/04/2019 - De Morgen)
  AA Gent is dankzij de sportieve successen heel wat aantrekkelijker geworden. Maar hoe groot is de hype nu eigenlijk rond de kuitenbijter van de traditionele titelkandidaten? Gent zit in de lift, maar ééntje die bijzonder traag gaat, leren de cijfers.
  [naar artikel]
 45. Gentse asielboot krijgt politie- en camerabewaking, eerste bewoners verwacht in december (13/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  In Gent wordt de beveiliging opgedreven van de Reno, een voormalige gevangenisboot die in 2016 al eens dienst deed als opvangcentrum voor asielzoekers. Fedasil zal de site bewaken en de stad Gent voorziet bijkomend politietoezicht. “De stad wil haar verantwoordelijkheid nemen”, zegt burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD). “Gent is een stad van menselijkheid.”
  [naar artikel]
 46. Een inwoner verliest zijn identiteit niet als zijn stad groter wordt of een andere naam krijgt (18/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Wat als Hasselt en Genk fuseren? Dan krijgen we naar Europese maatstaven een middelgrote stad van 140.000 inwoners. Dan wordt Hasselt-Genk na Antwerpen en Gent de derde stad van Vlaanderen. Dan krijgt Limburg door de macht van het getal een stad die meetelt in Brussel. Dan krijgt de regio meer middelen om te investeren in openbaar vervoer en cultuur. Dan kan Limburg aantrekkelijk blijven voor jonge afgestudeerden. In wetenschappelijke, culturele, politieke en economische middens verwacht men deze en nog een heleboel andere voordelen.
  [naar artikel]
 47. Vuurspuwende draak steelt de show op eerste dag Gentse Feesten (13/07/2018 - VRT NWS)
  De 175e editie van de Gentse Feesten is van start gegaan. Tien dagen lang is er muziek, straattheater en animatie in de binnenstad van Gent. De vuurspuwende draak van Gent stal de show tijdens de openingsavond van het evenement in de Arteveldestad.
  [naar artikel]
 48. Stad Gent wil de Boekenbeurs binnenhalen: "Zo'n "monument" zou fantastisch zijn voor onze cultuurstad" (05/03/2021 - VRT NWS)
  De stad Gent wil de Boekenbeurs binnenhalen. Die gaat normaal door in de stad Antwerpen, maar ze staat nu te koop en de interesse is groot. Al verschillende kandidaat-overnemers hebben zich gemeld, waaronder dus ook Gent. De stad is nu druk aan het onderhandelen met partners, zoals organisatoren van grote evenementen, om de boekenbeurs naar daar te halen.
  [naar artikel]
 49. “Vanuit Vlaanderen mee investeren in de spoorwegen versnelt de projecten en dat komt de Vlaamse mobiliteit en economie direct ten goede” (12/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het was lang wachten, maar er is dan toch een akkoord in de maak over het investeringsplan van de NMBS voor de periode 2018-2022. Naast de federale investering van 371 miljoen euro in Vlaanderen, zal ook het Vlaams gewest zelf nog eens honderd miljoen investeren via cofinanciering. Geld dat moet dienen om de elf Vlaamse spoorprioriteiten versneld uit te voeren.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy