De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Ouders geïnterneerde getuigen: 'Een patiënt zoals hij zijn ze liever kwijt dan rijk'

Apache

23/11/2022 - 06:01

Na een calvarietocht, werd Sem uiteindelijk geïnterneerd. Zijn moeder en stiefvader doen hun en zijn relaas.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Instelling Zelzate luistert haar patiënten af (21/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Levanta, de streng beveiligde afdeling voor geïnterneerde vrouwen in Zelzate, worden patiënten afgeluisterd tijdens gesprekken met familie, de...
  [naar artikel]
 2. We zijn ze liever kwijt dan rijk: eerste hulp bij muizen in huis (27/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Ruim een kwart van de Nederlanders heeft wel eens last van muizen in huis. Ik weet niet hoe dat bij jullie in België zit, maar ook als u niet gillend van angst op een krukje springt, bent u deze kleine knagers vast liever kwijt dan rijk. Ze vervuilen de omgeving met urine en ontlasting en kunnen aan uw etensvoorraden of aan kabels knagen.
  [naar artikel]
 3. Vrouwelijke geïnterneerden worden afgeluisterd in instelling Zelzate (21/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In de streng beveiligde afdeling voor geïnterneerde vrouwen in het psychiatrisch centrum Sint-Jan-Baptist in Zelzate worden patiënten afgeluisterd...
  [naar artikel]
 4. ‘Wij, Heren van Zichem’: het kijkcijfersucces dat de BRT toch liever kwijt dan rijk was (09/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Wist je dat Wij, Heren van Zichem het eerste feuilleton was waarvoor half Vlaanderen op zondag voor het scherm zat? Een kanon qua kijkcijfers, en bovendien de eerste serie waarbij de acteurs tot in Nederland als vedetten werden onthaald. En toch was de toenmalige BRT de serie liever kwijt dan rijk. Vraag maar aan Fons Exelmans (64), alias Lewie, ‘de Wittekop’.
  [naar artikel]
 5. Mediahuis is GeenStijl liever kwijt dan rijk (14/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 6. Patiënten getuigen over huisartsentekort: ‘Zelfs een wachtlijst was nergens mogelijk’ (07/07/2022 - De Standaard)
  Eddy Cools en zijn schoonmoeder waren tot een halfjaar geleden patiënt bij dezelfde huisarts in Berchem. Maar toen die met pensioen ging, moesten beiden op zoek naar een andere.
  [naar artikel]
 7. België vangt zeven kinderkankerpatiënten uit Oekraïne op (13/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Op de militaire luchthaven van Melsbroek is vandaag een eerste konvooi geland van zeven jonge patiënten uit Oekraïne en hun naasten. Bedoeling is om de patiënten, die lijden aan ernstige aandoeningen als leukemie, een adequate medische behandeling te geven, nu hun land in oorlog verkeert. Dat deelt de federale overheidsdienst Volksgezondheid mee.
  [naar artikel]
 8. Soms wordt een dokter of verpleger zelf patiënt: Liesbets vader stapte uit het leven, en dat in het ziekenhuis waar hij werkte (08/05/2022 - Het Nieuwsblad)
  De spoed, dat zijn niet alleen verhalen over ongevallen, ongelukkig ingebrachte objecten of onverklaarbare pijnen bij patiënten. Soms gaat ook over collega’s, dokters en verplegers die zelf patiënt worden. En heel soms loopt het slecht af. Zoals met Tim.
  [naar artikel]
 9. Soms wordt een dokter of verpleger zelf patiënt: Liesbets vader stapte uit het leven in het ziekenhuis waar hij werkte (08/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De spoed, dat zijn niet alleen verhalen over ongevallen, ongelukkig ingebrachte objecten of onverklaarbare pijnen bij patiënten. Soms gaat ook over collega’s, dokters en verplegers die zelf patiënt worden. En heel soms loopt het slecht af. Zoals met Tim.
  [naar artikel]
 10. OPROEP. WIl u getuigen over familielid op intensieve zorg? (04/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag liggen nog steeds meer dan 600 COVID-19-patiënten in het ziekenhuis op de afdeling intensieve zorg. Veel patiënten liggen daar wekenlang....
  [naar artikel]
 11. Overlevingskansen covid-patiënten zijn niet in elke regio even groot (29/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Maakt het uit naar welk ziekenhuis een patiënt met ernstige ­covid gebracht wordt? Heeft een patiënt in het ene ziekenhuis meer kans om te overleven dan in een ander? Cijfers die het Oudsbergense N-VA-Kamerlid Frieda Gijbels van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid kreeg, bevestigen dat patiënten niet overal even goed af zijn.
  [naar artikel]
 12. CD&V is Orbán liever kwijt dan rijk: 'Georganiseerde aanval op rechters en journalisten' (03/03/2021 - Knack)
  Zijn de laatste dagen van Viktor Orbán bij de christendemocraten in het Europees Parlement geteld?
  [naar artikel]
 13. Voedingsexpert onthult hoe je van dat vervelende buikje verlost raakt (03/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Mooi is het niet en gezond nog veel minder: buikvet, we zijn het allemaal liever kwijt dan rijk. Zodra je er last van hebt, is het echter zeer...
  [naar artikel]
 14. Ook patiëntenorganisaties krijgen miljoenen van farmasector (29/04/2022 - De Tijd)
  03:30 De farma- en medtechsector laat tientallen miljoenen euro’s naar patiëntenverenigingen vloeien. ‘Een patiëntenvereniging draaiende houden, is niet eenvoudig: de inkomsten zijn erg beperkt’, zegt het V...
  [naar artikel]
 15. Lichaamsvet: niet zomaar wat blubber die je kunt missen (23/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Lichaamsvet zijn we liever kwijt dan rijk. Toch is het niet zomaar wat blubber die je best kunt missen, zegt obesitasdeskundigen Mariëtte Boon,...
  [naar artikel]
 16. Wat als de bevalling één groot complot was? (28/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Misselijkheid, maagzuur en constipatie. Stuk voor stuk zwangerschapskwaaltjes die je liever kwijt dan rijk bent. En ook de uiteindelijke
  [naar artikel]
 17. Huisartsen zien veel patiënten met klachten van uitdroging (09/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Huisartsen hebben de handen vol met patiënten die onwel of ziek worden door de hitte. In de wachtkamer zitten veel mensen met symptomen van uitdroging. Vooral risicopatiënten zoals zwangere vrouwen, ouderen en kinderen moeten goed opletten tijdens de hittegolf, zegt de Genkse dokter Kaat Ieven. De warme temperaturen zorgen niet alleen voor fysieke klachten, ook op mentaal vlak heeft het een impact. Zo zijn mensen veel sneller opgejaagd en geïrriteerd. De wandelaars in het Molenvijverpark in Genk zoeken alvast de schaduw op.
  [naar artikel]
 18. Wat de justitieminister ging vertellen aan geïnterneerde in Sint-Gillis: “Voortaan even goede zorg in de gevangenis als buiten” (28/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Eén van de 776 geïnterneerden in de Belgische gevangenissen kreeg gisteren Justitieminister Vincent Van Quickenborne op bezoek. Die beloofde hem en zijn lotgenoten betere zorg. België is al meermaals veroordeeld omdat het geïnterneerden zonder hulp liet wegrotten in hun cel. Wat loopt er nog steeds fout? Hoe wil Quickie de zorg voor geesteszieke daders verbeteren en tegelijk voorkomen dat het systeem wordt misbruikt om zijn straf te ontlopen? En wat kon de minister niet laten bij het eind van zijn bezoek?
  [naar artikel]
 19. Volksgezondheid vraagt ziekenhuizen zich voor te bereiden op opvang patiënten uit Oekraïne (28/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De federale overheidsdienst Volksgezondheid heeft een brief naar de ziekenhuizen gestuurd, waarin hen gevraagd wordt om zich voor te bereiden op de opvang van patiënten uit Oekraïne. Dat meldt Artsenkrant vandaag en de informatie is bevestigd aan Belga.
  [naar artikel]
 20. 8 patiënten AZ Herentals geëvacueerd na brand in ziekenhuiskamer, oorzaak brand vermoedelijk rokende patiënt (20/05/2022 - VRT NWS)
  In het AZ Herentals is vannacht brand uitgebroken in een kamer, vermoedelijk door een brandende sigaret. In totaal zijn 8 patiënten geëvacueerd naar andere afdelingen in het ziekenhuis. Iedereen stelt het goed.
  [naar artikel]
 21. Steven Van Gucht: “Meer dan 530 patiënten op intensieve zorg en dat neemt elke dag met gemiddeld 20 patiënten toe" (15/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De coronacijfers blijven stijgen, ondanks de bijkomende maatregelen die twee weken geleden werden ingevoerd. “Het aantal patiënten in de ziekenhuizen stijgt met 30 procent op weekbasis. Op intensieve zorgen liggen nu meer dan 530 patiënten, en dat neemt elke dag met gemiddeld 20 patiënten toe”, vertelt viroloog Steven Van Gucht bij VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 22. Steven Van Gucht: “Meer dan 530 patiënten op intensieve zorg en dat neemt elke dag met gemiddeld 20 patiënten toe" (15/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De coronacijfers blijven stijgen, ondanks de bijkomende maatregelen die twee weken geleden werden ingevoerd. “Het aantal patiënten in de ziekenhuizen stijgt met 30 procent op weekbasis. Op intensieve zorgen liggen nu meer dan 530 patiënten, en dat neemt elke dag met gemiddeld 20 patiënten toe”, vertelt viroloog Steven Van Gucht bij VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 23. Kom op tegen Kanker slaakt noodkreet voor kankerpatiënten en zorgverleners: “Patiënten kunnen geïsoleerd raken” (21/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Kom op tegen Kanker vreest dat kankerpatiënten en zorgpersoneel de dupe worden van de nieuwe coronagolf en trekt aan de alarmbel. Coronapatiënten nemen steeds meer ziekenhuisbedden in, waardoor de zorg voor patiënten met kanker en andere aandoeningen uitgesteld wordt. De constante druk zorgt er ook voor dat het ziekenhuispersoneel volledig op zijn tandvlees zit.
  [naar artikel]
 24. Maximumfactuur in de zorg niet geïndexeerd (18/10/2022 - Het Nieuwsblad)
  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft zijn budget voor de ziekteverzekering rond. Om kwetsbare patiënten te beschermen wordt de maximumfactuur in de zorg niet geïndexeerd zoals gepland. Geconventioneerde zorgverleners krijgen straks een premie, ziekenhuizen een pot van 80 miljoen om hun energiefactuur te compenseren.
  [naar artikel]
 25. Maximumfactuur in de zorg niet geïndexeerd (18/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft zijn budget voor de ziekteverzekering rond. Om kwetsbare patiënten te beschermen wordt de maximumfactuur in de zorg niet geïndexeerd zoals gepland. Geconventioneerde zorgverleners krijgen straks een premie, ziekenhuizen een pot van 80 miljoen om hun energiefactuur te compenseren.
  [naar artikel]
 26. Ann (29) is thuisverpleegkundige bij Martine (42) (25/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Als thuisverpleegkundige verzorg je dagelijks heel wat patiënten. Gelukkig is er ook ruimte om met die patiënten een fijne band op te bouwen. Thuisverpleegkundige bij het Wit-Gele Kruis Ann Kuypers (29) en haar patiënt Martine Engelen (42) zijn daar een mooi voorbeeld van.
  [naar artikel]
 27. Waarom je een buikje krijgt van stress: zo raak je verlost van vet op buik en heupen (23/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Mooi is het niet en gezond nog veel minder: buikvet, we zijn het allemaal liever kwijt dan rijk. Te veel vet rond de buikzone geeft een verhoogd...
  [naar artikel]
 28. Aantal RSV-besmettingen piekt: “Elke namiddag lopen de spoeddiensten vol met aanmeldingen van patiëntjes” (25/11/2022 - Het Nieuwsblad)
  Zoals elke herfst bereiken de RSV-besmettingen een piek. Vooral patiëntjes onder vier jaar worden getroffen. De pediatrische afdelingen staan onder druk, want hun bedden zijn bezet. Wint het virus aan krachtdadigheid? “Elke namiddag lopen de spoeddiensten vol met aanmeldingen van RSV-patiëntjes.”
  [naar artikel]
 29. Aantal RSV-besmettingen piekt: “Elke namiddag lopen de spoeddiensten vol met aanmeldingen van patiëntjes” (24/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Zoals elke herfst bereiken de RSV-besmettingen een piek. Vooral patiëntjes onder vier jaar worden getroffen. De pediatrische afdelingen staan onder druk, want hun bedden zijn bezet. Wint het virus aan krachtdadigheid? “Elke namiddag lopen de spoeddiensten vol met aanmeldingen van RSV-patiëntjes.”
  [naar artikel]
 30. Gebiologeerd: waarom we oorsmeer produceren (26/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Oorsmeer, oorwas, cerumen. Welke naam we dat plakkerige, indringend geurende goedje ook geven, het blijft iets vies dat we liever kwijt dan rijk...
  [naar artikel]
 31. Weduwe van Jotie T'Hooft, 40 jaar na de dood van de dichter: "In Oudenaarde zijn ze zijn graf liever kwijt dan rijk" (14/10/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/NBdSv287_FoMsvJvs52373TlRnY/diocontent/113504962/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 32. Maak komaf met slechte gewoontes dankzij drie woordjes (01/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Van ongezond eten tot roken, nagelbijten tot uitstellen. We hebben allemaal slechte gewoontes die we liever kwijt dan rijk zouden zijn. Breken met...
  [naar artikel]
 33. Nauwelijks nog huisartsenkringen zonder patiëntenstop (07/07/2022 - Het Nieuwsblad)
  Zowat alle huisartsenkringen in Vlaanderen en Brussel hebben een patiëntenstop in een of meerdere praktijken. Dat blijkt uit een bevraging van De Standaard. Patiënten moeten soms tot twee jaar wachten voor ze zich kunnen aansluiten bij een praktijk.
  [naar artikel]
 34. Nauwelijks nog huisartsenkringen zonder patiëntenstop (07/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Zowat alle huisartsenkringen in Vlaanderen en Brussel hebben een patiëntenstop in een of meerdere praktijken. Dat blijkt uit een bevraging van De Standaard. Patiënten moeten soms tot twee jaar wachten voor ze zich kunnen aansluiten bij een praktijk.
  [naar artikel]
 35. In Barcelona zijn ze losbandige toeristen beu (13/04/2019 - De Morgen)
  Het rommelt in Barcelona. Bewoners pikken het niet langer dat dronken, naakte en luidruchtige toeristen hun stad de klok rond teisteren. 'We zijn hen liever kwijt dan rijk.'
  [naar artikel]
 36. Bijna 50.000 besmettingen per dag, aantal patiënten op intensieve blijft wel dalen: dit zijn de coronacijfers (26/01/2022 - De Morgen)
  Het aantal coronabesmettingen in ons land blijft fors stijgen, net zoals het aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Opvallend is dat het aantal patiënten op intensive care wel nog altijd daalt.
  [naar artikel]
 37. Vlaamse spoedarts redt levens in Oekraïne per trein: “We zien heel wat kinderen met open schedelbreuken. We kunnen het niet verklaren” (07/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Gentse spoedarts Stig Walravens zit voor Artsen Zonder Grenzen in Oekraïne. In een omgebouwde slaaptrein helpt hij oorlogsslachtoffers te vervoeren van de frontlinie naar het westen. Toen hij patiënten ophaalde in Kramatorsk in de Donbas, werd het station er nog geen 24 uur later gebombardeerd. “Als de spoorwegen geraakt worden, dan is er de vrees dat patiënten vast komen zitten op de trein. Dat gevaar is reëler dan een aanslag op onze trein.”
  [naar artikel]
 38. Vlaamse spoedarts redt levens in Oekraïne per trein: “Wie zien heel wat kinderen met open schedelbreuken. We kunnen het niet verklaren” (07/05/2022 - Het Nieuwsblad)
  De Gentse spoedarts Stig Walravens zit voor Artsen Zonder Grenzen in Oekraïne. In een omgebouwde slaaptrein helpt hij oorlogsslachtoffers te vervoeren van de frontlinie naar het westen. Toen hij patiënten ophaalde in Kramatorsk in de Donbas, werd het station er nog geen 24 uur later gebombardeerd. “Als de spoorwegen geraakt worden, dan is er de vrees dat patiënten vast komen zitten op de trein. Dat gevaar is reëler dan een aanslag op onze trein.”
  [naar artikel]
 39. Waarom je een buikje krijgt van stress en andere feiten: zo raak je wel verlost van vet op buik en heupen (23/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Mooi is het niet en gezond nog veel minder: buikvet, we zijn het allemaal liever kwijt dan rijk. Te veel vet rond de buikzone geeft een verhoogd...
  [naar artikel]
 40. Sterftegraad Covid-patiënten op intensieve zorg in Franstalig België derde hoger dan in Vlaanderen (28/07/2021 - Het Nieuwsblad)
  Er zijn duidelijke regionale verschillen in de mortaliteitscijfers van COVID-patiënten die gehospitaliseerd werden. Zo ligt het sterftecijfer van de gehospitaliseerde patiënten in Wallonië een kwart hoger dan in Vlaanderen. Specifiek voor de patiënten op intensieve zorg ligt het percentage in Wallonië en Brussel een derde hoger. Dat blijkt uit ziekenhuiscijfers die Vlaams parlementslid Lorin Parys (N-VA) heeft opgevraagd. Samen met zijn partijgenote en Kamerlid Frieda Gijbels dringt Parys aan op een onafhankelijk onderzoek.
  [naar artikel]
 41. Eén enkele spuit heeft het leven van Emira geruïneerd (07/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Emira Sela (31) was haar eerste rimpels liever kwijt dan rijk. Ze liet een injectie zetten die de beginnende tekenen van ouderdom zouden
  [naar artikel]
 42. “Aan mij mag je alles vragen”: Vlaams Patiëntenplatform lanceert leidraad om communicatie tussen patiënt en zorgverlener te verbeteren (18/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Vlaams Patiëntenplatform lanceert vandaag, op de Europese dag van de rechten van de patiënt, een instrument waarop patiënten vragen kunnen...
  [naar artikel]
 43. Nauwelijks nog Vlaamse en Brusselse huisartsenkringen zonder patiëntenstop (07/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Zowat alle huisartsenkringen in Vlaanderen en Brussel hebben een patiëntenstop in een of meerdere praktijken. Dat blijkt uit een bevraging van De Standaard. Patiënten moeten soms tot twee jaar wachten voor ze zich kunnen aansluiten bij een praktijk.
  [naar artikel]
 44. ‘Die antivaccinatiegroepen zijn helemaal niet zo onschuldig’ (12/08/2021 - De Morgen)
  In een week tijd is het aantal patiënten in de Belgische ziekenhuizen met 24 procent toegenomen, tot 454 patiënten. Op de afdelingen intensieve zorg bedraagt de stijging zelfs 35 procent. Daar gaat het om 124 patiënten. Moeten we ons zorgen maken? Viroloog Marc Van Ranst geeft tekst en uitleg.
  [naar artikel]
 45. OpenPharma: 'Het risico bestaat dat patiëntenverenigingen worden ingeschakeld in de farma-lobby' (29/04/2022 - Knack)
  Patiëntenverenigingen hebben een belangrijke stem in het debat over gezondheidszorg. In vier jaar tijd kregen 287 patiëntenverenigingen in België samen 70 miljoen euro financiering van farmafirma's en fabrikanten van medische hulpmiddelen. Dat blijkt uit een analyse van het Transparantieregister door Knack, De Tijd, Le Soir en Médor.
  [naar artikel]
 46. Kom op tegen Kanker slaakt noodkreet voor kankerpatiënten en zorgverleners: “Druk wordt groter, patiënten kunnen geïsoleerd raken” (21/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Kom op tegen Kanker vreest dat kankerpatiënten en zorgpersoneel de dupe worden van de nieuwe coronagolf en trekt aan de alarmbel. Coronapatiënten nemen steeds meer ziekenhuisbedden in, waardoor de zorg voor patiënten met kanker en andere aandoeningen uitgesteld wordt. De constante druk zorgt er ook voor dat het ziekenhuispersoneel volledig op zijn tandvlees zit.
  [naar artikel]
 47. Kom op tegen Kanker slaakt noodkreet voor kankerpatiënten en zorgverleners: “Druk wordt groter, patiënten kunnen geïsoleerd raken” (21/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  Kom op tegen Kanker vreest dat kankerpatiënten en zorgpersoneel de dupe worden van de nieuwe coronagolf en trekt aan de alarmbel. Coronapatiënten nemen steeds meer ziekenhuisbedden in, waardoor de zorg voor patiënten met kanker en andere aandoeningen uitgesteld wordt. De constante druk zorgt er ook voor dat het ziekenhuispersoneel volledig op zijn tandvlees zit.
  [naar artikel]
 48. Kinderarts die stiekem patiëntjes filmde blijft maand langer in cel: Jan D.V. vroeg raadkamer nog niet om voorwaardelijk vrij te komen (15/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De kinderarts uit Veldegem die jonge patiëntjes in zijn praktijk filmde, blijft een maand langer in de cel. Dat besliste de Brugse raadkamer vrijdagmorgen. De pediater en zijn advocaat vroegen geen voorwaardelijke vrijlating. Maar commentaar wou die laatste na afloop van de zitting niet kwijt.
  [naar artikel]
 49. Dokters vervoeren patiënt naar operatiezaal, maar dan valt lift plots naar beneden (17/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Bij een incident in een Indisch ziekenhuis zijn een patiënt en een personeelslid ontsnapt aan een gruwelijk einde. Op de horrorbeelden is te zien hoe enkele artsen het bed van een patiënt de lift in begeleiden. Maar net wanneer ze halverwege zijn, begeeft de lift het plots.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy