De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Kantelende wereldverhoudingen en het einde van het neokolonialisme. Deel 4: antikoloniale bewegingen in Afrika

De Wereld Morgen

23/11/2022 - 15:56

De Ethiopiër Mohamed Hassan analyseert in een lang interview de woelige tijden waarin wij leven, de turbulente veranderingen in Afrika … Bijzonder interessant omdat hij de geopolitieke situatie analyseert vanuit een zuiders perspectief. De Wereldmorgen brengt het interview in vier delen. In dit vierde artikel heeft hij het over de nieuwe antikoloniale – vooral anti-Franse – bewegingen in Afrika, vooral in Mali en Nigeria. The post Kantelende wereldverhoudingen en het einde van het neokolonialisme. Deel 4: antikoloniale bewegingen in Afrika appeared first on DeWereldMorgen.be.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE WERELD MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Kantelende wereldverhoudingen en het einde van het neokolonialisme. Deel 1 (17/11/2022 - De Wereld Morgen)
  De Ethiopiër Mohamed Hassan analyseert in een lang interview de woelige tijden waarin wij leven, de turbulente veranderingen in Afrika … Bijzonder interessant omdat hij de geopolitieke situatie analyseert vanuit een Zuiders perspectief. De Wereldmorgen brengt het interview in vier delen. In dit eerste artikel staat hij stil bij de kantelende wereldverhoudingen en de spanningen tussen de VS en China en Rusland. The post Kantelende wereldverhoudingen en het einde van het neokolonialisme. Deel 1 appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 2. Kantelende wereldverhoudingen en het einde van het neokolonialisme. Deel 3. De strijd om Afrika (22/11/2022 - De Wereld Morgen)
  De Ethiopiër Mohamed Hassan analyseert in een lang interview de woelige tijden waarin wij leven, de turbulente veranderingen in Afrika … Bijzonder interessant omdat hij de geopolitieke situatie analyseert vanuit een zuiders perspectief. De Wereldmorgen brengt het interview in vier delen. In dit derde artikel bekijkt hij de strijd tussen de drie grootmachten in Afrika, waar de VS fors terrein verliezen en China en Rusland hun posities versterken. The post Kantelende wereldverhoudingen en het einde van het neokolonialisme. Deel 3. De strijd om Afrika appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 3. Kantelende wereldverhoudingen en het einde van het neokolonialisme. Deel 2. Oorlog in Oekraïne. (18/11/2022 - De Wereld Morgen)
  De Ethiopiër Mohamed Hassan analyseert in een lang interview de woelige tijden waarin wij leven, de turbulente veranderingen in Afrika … Bijzonder interessant omdat hij de geopolitieke situatie analyseert vanuit een Zuiders perspectief. De Wereldmorgen brengt het interview in vier delen. In dit tweede artikel gaat het over de oorlog in Oekraïne en de gevolgen daarvan voor de machtsverhoudingen in de wereld. The post Kantelende wereldverhoudingen en het einde van het neokolonialisme. Deel 2. Oorlog in Oekraïne. appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 4. Kantelende wereldverhoudingen: naar een federatie tussen drie Afrikaanse landen? (02/03/2023 - De Wereld Morgen)
  In het Afrika van vandaag onderscheiden zich twee wegen: die van het neokolonialisme en de afhankelijkheid van het Westen enerzijds of die van zelfbeschikking en echte onafhankelijkheid anderzijds. Die tegenstelling is recent naar boven gekomen naar aanleiding van de wens van Mali, Burkina Faso en Guinee om nauwer te gaan samenwerken en zich te onttrekken aan de invloed van Frankrijk. The post Kantelende wereldverhoudingen: naar een federatie tussen drie Afrikaanse landen? appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 5. Kantelende wereldverhoudingen: Waarom is BRICS-top zo belangrijk voor het Westen? (24/08/2023 - De Wereld Morgen)
  Nooit eerder heeft een top van de vijf landen die deel uitmaken van de BRICS (Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika) zoveel aandacht getrokken sinds de oprichting ervan. En met reden. De beslissingen op deze top kunnen verregaande gevolgen hebben voor de wereldverhoudingen. The post Kantelende wereldverhoudingen: Waarom is BRICS-top zo belangrijk voor het Westen? appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 6. Kantelende wereldverhoudingen: 15e BRICS-top wordt superbelangrijk (15/06/2023 - De Wereld Morgen)
  De wereldverhoudingen zijn aan het kantelen. Gangmaker daarvan zijn de BRICS-landen. Zij willen af van de werelddominantie van de dollar en willen ook de VN grondig hervormen. In augustus is er een belangrijke top gepland, een vooruitblik. The post Kantelende wereldverhoudingen: 15e BRICS-top wordt superbelangrijk appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 7. Kantelende wereldverhoudingen: China bewerkstelligt akkoord tussen Iran en Saoedi-Arabië (13/03/2023 - De Wereld Morgen)
  Het is nauwelijks in de mainstream media geweest, maar Iran en Saoedi-Arabië hebben een belangrijk akkoord gesloten met verregaande implicaties, niet alleen in de regio maar ook ver daarbuiten. Het is een belangrijke, verdere stap in de kantelende wereldverhoudingen. The post Kantelende wereldverhoudingen: China bewerkstelligt akkoord tussen Iran en Saoedi-Arabië appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 8. Kantelende wereldverhoudingen: BRICS breidt uit met zes belangrijke nieuwe leden (25/09/2023 - De Wereld Morgen)
  Eind augustus kwamen de BRICS-landen samen voor een belangrijke top. Hoofdpunt was de uitbreiding van vijf naar elf leden, en dat is nog maar het begin. In de toekomst staan nog verdere uitbreidingen gepland. De mainstream media bericht er weinig over, maar deze evolutie toont aan dat we dat we midden in een ingrijpende geopolitieke verandering zitten. The post Kantelende wereldverhoudingen: BRICS breidt uit met zes belangrijke nieuwe leden appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 9. Kantelende wereldverhoudingen: De heropname van Syrië in de Arabische Liga (22/05/2023 - De Wereld Morgen)
  De Arabische Liga heeft op zondag 7 mei tijdens een bijeenkomst in Caïro besloten Syrië opnieuw in hun organisatie op te nemen. In 2011 had de Liga het land van Assad uitgesloten onder druk van Saudi-Arabië, de belangrijkste bondgenoot van de Verenigde Staten in de regio op dat moment. De heropname is tekenend voor de verandering van de krachtsverhoudingen in de wereld. The post Kantelende wereldverhoudingen: De heropname van Syrië in de Arabische Liga appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 10. Staatsgrepen in Gabon, Niger … wat gebeurt er in Afrika? (07/09/2023 - De Wereld Morgen)
  De recente militaire staatsgrepen in Niger en Gabon illustreren opnieuw hoezeer het Franse imperialisme in Afrika in crisis is. Wie wat breder uitzoomt, ziet daarin ook een illustratie van de kantelende wereldverhoudingen én een factor die deze kanteling kan versnellen. The post Staatsgrepen in Gabon, Niger … wat gebeurt er in Afrika? appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 11. Strijdfronten tegen neofascisme en neokolonialisme (21/09/2023 - De Wereld Morgen)
  Fascisme en neokolonialisme zouden centrale thema’s moeten zijn in het debat van alle progressieve krachten. Ofwel slagen we erin een sterk en eenmakend politiek bewustzijn op te wekken bij de onderdrukten, ofwel worden we bruut overreden door de tanks van het kolonialisme en fascisme. The post Strijdfronten tegen neofascisme en neokolonialisme appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 12. Macron en Afrika: een mooi staaltje taalkolonialisme (25/11/2022 - De Wereld Morgen)
  Frankrijk ziet zijn invloed en macht in Afrika gestaag achteruitgaan en Macron wil dat koste wat het kost verhinderen. Onder het motto dat culturele dominantie de voorwaarde is voor economische overheersing, probeert hij de Franse taal opnieuw te promoten als een panafrikaans bindmiddel. Een mooi staaltje neokolonialisme. The post Macron en Afrika: een mooi staaltje taalkolonialisme appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 13. Frankrijk werkt zich steeds meer in nesten met zijn Afrikabeleid (21/09/2023 - De Wereld Morgen)
  Frankrijk krijgt het steeds moeilijker om zijn neokoloniale greep op West-Afrika te handhaven. Parijs reageert daar krampachtig op, maar de landen in de regio maken meer en meer een vuist. We zijn in Afrika inderdaad getuige van een nieuwe antikoloniale wind van immense hoop onder de bevolking. The post Frankrijk werkt zich steeds meer in nesten met zijn Afrikabeleid appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 14. Regering Zuid-Afrika wil einde aan leeuwenfokkerij (02/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  De regering van Zuid-Afrika wil een einde maken aan het fokken van leeuwen ten behoeve van de jacht of toeristen, en de handel in producten als leeuwenbotten, heeft minister van Milieu Barbara Creecy gezegd. Creecy kondigde ook aan dat Zuid-Afrika niet zal lobbyen voor het versoepelen van internationale beperkingen op producten als ivoor of de hoorns van neushoorns.
  [naar artikel]
 15. Regering Zuid-Afrika wil einde aan leeuwenfokkerij (02/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De regering van Zuid-Afrika wil een einde maken aan het fokken van leeuwen ten behoeve van de jacht of toeristen, en de handel in producten als leeuwenbotten, heeft minister van Milieu Barbara Creecy gezegd. Creecy kondigde ook aan dat Zuid-Afrika niet zal lobbyen voor het versoepelen van internationale beperkingen op producten als ivoor of de hoorns van neushoorns.
  [naar artikel]
 16. Geen uitstel meer voor Frankrijk nu een ‘Nieuw Afrika’ opdaagt (08/09/2023 - De Wereld Morgen)
  Als dominostenen vallen Afrikaanse staten één na één uit de ketenen van het neokolonialisme: Tsjaad, Guinee, Mali, Burkina Faso, Niger en nu ook Gabon zeggen 'nee' tegen Frankrijks voortdurende dominante rol in Afrikaanse financiële, politieke, economische en veiligheidsaangelegenheden. The post Geen uitstel meer voor Frankrijk nu een ‘Nieuw Afrika’ opdaagt appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 17. 10 hardnekkige mythes over Afrika (12/11/2016 - Express)
  Over het Afrikaanse continent bestaan nogal wat mythes en misverstanden. Om de meest hardnekkige Afrika-mythes te corrigeren publiceerde de website Globalcitizen een top 10. In welke van deze mythes geloof jij nog? 1. Afrika is niet zo groot globalpovertyproject.com Zoals je op deze kaart kan zien is Afrika groter dan Amerika, een groot deel van Europa, China en India samen. Niet zo groot zei je? The post 10 hardnekkige mythes over Afrika appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 18. Je bewegingen bepalen mee wat je ziet (09/12/2018 - Knack)
  Onze hersenen reageren anders op visuele prikkels in functie van bewegingen die we maken.
  [naar artikel]
 19. Deze 3 landen bezitten meer dan 50 procent van alle rijkdom in Afrika (30/09/2022 - Express)
  Slechts drie landen maken voor meer dan de helft deel uit van de totale rijkdom in Afrika: Egypte, Nigeria en Zuid-Afrika. Dat blijkt uit het Africa Wealth Report. De totale rijkdom van Afrika – dat verschilt van het bbp – bedraagt 1,18 biljoen dollar. Uit een rapport, gepubliceerd door het Britse investeringsadviesbureau Henly & Partners […]
  [naar artikel]
 20. Napoli-aanvaller Victor Osimhen raakt toch fit om deel te nemen aan Afrika Cup (21/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Victor Osimhen zal met Nigeria toch kunnen deelnemen aan de Afrika Cup (9 januari-6 februari). Dat maakte de aanvaller van Napoli dinsdag zelf bekend in een bericht op sociale media. “Ik ben beschikbaar om, indien ik word opgeroepen, deel te nemen aan de Afrika Cup”, postte Osimhen op sociale media. De sterspeler van Nigeria voegde een foto toe waarop hij een masker droeg.
  [naar artikel]
 21. IMF waarschuwt voor gevolgen coronacrisis in Sub-Saharaans Afrika: “Geen enkel land zal gespaard blijven” (15/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het deel van Afrika ten zuiden van de Sahara stevent volgens het Internationaal Monetair Fonds (IMF) af op de slechtste groeicijfers van de laatste...
  [naar artikel]
 22. Steven Van Hecke: "EU-voorstel om grenzen te bewaken is puur neokolonialisme" (20/06/2018 - De Morgen)
  Kinderen in kooien in de VS, Italië dat geen bootvluchten meer toelaat, Hongarije dat hulp aan sans-papiers criminaliseert,  een Duits politiek zwaargewicht dat de grenzen dicht wil en de EU die vluchtelingen zou sorteren in Noord-Afrika en de Balkan. 'Het Westen overtreedt ethische grenzen en de EU gedraagt zich als een kolonisator', zegt professor Europese politiek Steven Van Hecke (KU Leuven).
  [naar artikel]
 23. Oorlog in Afrika, Oorlog in de Amerika’s: versnelling einde witte wereldsuprematie (09/08/2023 - De Wereld Morgen)
  Volgens Ajamu Baraka, redacteur en columnist Black Agenda Report, luidt de verhevigde oorlog van de postkoloniale grootmachten onvermijdelijk het einde in van de witte kapitalistische suprematie over de wereld. Die oorlog voor dominantie wordt nog heviger, maar dat geldt ook voor het verzet, zoals nu in Niger, Burkina Faso en Mali wordt getoond. The post Oorlog in Afrika, Oorlog in de Amerika’s: versnelling einde witte wereldsuprematie appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 24. KhoiSan-bevolkingsgroep in Zuid-Afrika krijgt voortaan deel van de opbrengst van rooibosthee (02/11/2019 - VRT NWS)
  In Zuid-Afrika zullen de KhoiSan (vroeger ook Bosjesmannen genoemd) voortaan een deel krijgen van de opbrengst van de verkoop van rooibos. Van die plant wordt een thee gemaakt, maar die wordt ook gebruikt in cosmetica. Het akkoord kan een precedent zijn voor andere inheemse bevolkingsgroepen in andere delen van de wereld.
  [naar artikel]
 25. AA Gent is Coulibaly zeker twee wedstrijden kwijt door Afrika Cup (04/01/2017 - Sporza)
  Kalifa Coulibaly maakt deel uit van de definitieve selectie van de Malinese bondscoach Alain Giresse voor de Afrika Cup. De spits van AA Gent is één van de 23 op de lijst.
  [naar artikel]
 26. Waarom verdient een Mozambikaanse 'bandietenleider' een staatsbegrafenis? (09/05/2018 - Knack)
  Afonso Dhlakama, die vorige week overleed, stond bijna veertig jaar aan het hoofd van Renamo, één van Afrika's meest gewelddadige guerilla-bewegingen. Waarom krijgt een gezworen vijand van de Staat nu alle honneurs?
  [naar artikel]
 27. Covid-19 begint een enorm probleem te worden voor Afrika, waarschuwt het IMF (21/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Covid-19 begint een enorm probleem te worden voor Afrika, waarschuwt het IMF De economische groei in Sub-Saharaans Afrika zal achterblijven, dat zegt het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Dat ligt voor een groot deel aan de trage uitrol van vaccins tegen het coronavirus. De vertraging zorgt ervoor dat de ziekte een endemisch probleem wordt. De economie in Sub-Saharaans Afrika zal dit jaar waarschijnlijk met 3,7 procent groeien, na […] Lees dit artikel: Covid-19 begint een enorm probleem te worden voor Afrika, waarschuwt het IMF
  [naar artikel]
 28. VIDEO. Wil iemand Cristiano Ronaldo vertellen dat hij in Saudi-Arabië tekende? “Naar Zuid-Afrika komen, is niet het einde” (04/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Het is nog wat wennen voor Cristiano Ronaldo dat hij de komende jaren in Saudi-Arabië zal voetballen. Bij zijn voorstelling bij Al-Nassr versprak de 37-jarige Portugees zich en had hij het over Zuid-Afrika in plaats van Saudi-Arabië. In Zuid-Afrika konden ze er alvast om lachen. “Je bent hier altijd welkom”, schreef South Afrika Tourism op Twitter.
  [naar artikel]
 29. Gewelddadig rebellenleider krijgt staatsbegrafenis in Mozambique: wat is er aan de hand? (09/05/2018 - Knack)
  Afonso Dhlakama, die vorige week overleed, stond bijna veertig jaar aan het hoofd van Renamo, één van Afrika's meest gewelddadige guerilla-bewegingen. Waarom krijgt een gezworen vijand van de Staat nu alle honneurs?
  [naar artikel]
 30. Zuid-Afrika maakt einde aan sprookje van gastland Japan op WK rugby (20/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Zuid-Afrika heeft zich zondag als vierde en laatse land geplaatst voor de halve finales van het WK rugby in Japan. In het Tokyo Stadium in Chofu nabij Tokio versloegen de Springboks het gastland met 26-3. Volgende week zondag (27 oktober) speelt Zuid-Afrika in Yokohama om een plaats in de finale tegen Wales. Dat vloerde eerder op de dag in Oita Frankrijk met 20-19.
  [naar artikel]
 31. Waarom krijgt een gewelddadig rebellenleider een staatsbegrafenis in Mozambique? (09/05/2018 - Knack)
  Afonso Dhlakama, die vorige week overleed, stond bijna veertig jaar aan het hoofd van Renamo, één van Afrika's meest gewelddadige guerilla-bewegingen. Waarom krijgt een gezworen vijand van de Staat nu alle honneurs?
  [naar artikel]
 32. EU-top over migratie: waarom vluchten mensen uit Afrika? (28/06/2018 - VRT NWS)
  In deel 3 van onze reeks over de EU-top over migratie onderzoekt Afrika-kenner Peter Verlinden in vier vragen waarom er tijdens de top over migratie nauwelijks gepraat wordt over de redenen voor de migratie.
  [naar artikel]
 33. Europa krijgt 16 tickets voor WK 2026, Afrika en Azië stevig beloond (09/05/2017 - Sporza)
  Afrika en Azië hebben het grootste deel van de koek binnengehaald bij de herverdeling van de startplaatsen voor het WK 2026, waar 48 landen aan zullen deelnemen.
  [naar artikel]
 34. Iconische ANC-partij krijgt klappen in Zuid-Afrika (10/04/2019 - De Morgen)
  ANC verliest bij lokale verkiezingen in Zuid-Afrika. De partij, landelijk aan de macht sinds het einde van de apartheid in 1994, kwam voor het eerst met een landelijk gemiddelde dat ruim onder de 60 procent ligt.
  [naar artikel]
 35. Ivoorkust wint op Afrika Cup met kleinste verschil van Zuid-Afrika (24/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Ivoorkust is de Afrika Cup maandag begonnen met een 1-0 zege tegen Zuid-Afrika. Aston Villa-spits Jonathan Kodija besliste het duel in het Al-Salam Stadion in Caïro in de 64e minuut.
  [naar artikel]
 36. Afrika-specialisten in open brief: “Geef kunst terug aan Afrika” (27/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In een open brief zeggen 36 Afrika-specialisten dat ons land de voorwerpen moet teruggeven die het tijdens de koloniale periode uit Afrika haalde. Vaak zijn die werken verworven door diefstal of plundering.
  [naar artikel]
 37. Afrika-specialisten in open brief: “Geef kunst terug aan Afrika” (27/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  In een open brief zeggen 36 Afrika-specialisten dat ons land de voorwerpen moet teruggeven die het tijdens de koloniale periode uit Afrika haalde. Vaak zijn die werken verworven door diefstal of plundering.
  [naar artikel]
 38. Urania in Hove laat Belgen in Afrika genieten van ringvormige Zonsverduistering (01/09/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Een deel van Afrika is donderdag op een ringvormige Zonsverduistering getrakteerd. Terwijl Belgen speciaal zijn afgereisd om het spektakel waar te nemen, was het hemelverschijnsel voor sommige mensen in Congo en Rwanda een verrassing.
  [naar artikel]
 39. Zuid-Afrika en Engeland spelen de finale (27/10/2019 - Metro)
  Zuid-Afrika heeft zich vandaag geplaatst voor de finale van het WK rugby in Japan. In het International Stadium in Yokohama haalden ze het in de halve finales met 19-16 van Wales. In de finale nemen ze het komende week zaterdag op tegen Engeland, dat eerder de All Blacks verrassend uitschakelde. Voor tweevoudig titelverdediger Nieuw-Zeeland kwam er zo een einde aan jaren van hegemonie. Engeland is de bronzenmedaillewinnaar van het vorige WK in 2015. Zuid-Afrika werd al twee keer wereldkampioen, in 1995 en 2007. In 2007 wonnen de Springboks in de finale met 15-6 van Engeland. Bron: Belga   Het bericht Zuid-Afrika en Engeland spelen de finale verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. Vismeel en -olie beroven mensen van voedsel in westen van Afrika (01/06/2021 - Het Nieuwsblad)
  De producenten van vismeel en visolie voor de Europese en Aziatische markt beroven de bevolking van West-Afrika van een belangrijk deel van haar voedsel en dragen bij tot de plundering van de visbestanden. Dat hekelt Greenpeace dinsdag in een nieuw rapport.
  [naar artikel]
 41. Poetin gaat niet naar Brics-top in Zuid-Afrika (19/07/2023 - De Tijd)
  14:05 De Russische president Vladimir Poetin neemt niet deel aan de top van de Brics-landen die in augustus plaatsvindt in Zuid-Afrika. Hij stuurt zijn minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov.
  [naar artikel]
 42. Van Europa naar Afrika: het vervangen van onze brandstofwagens verschuift het probleem alleen maar (23/05/2023 - Express)
  De EU wil haar uitstoot verminderen door haar wagenpark te vernieuwen, maar dat betekent niet dat auto’s die hier niet meer kunnen rijden, niet elders worden gebruikt. Vooral Afrika heeft een enorme tweedehandsmarkt, waar een aanzienlijk deel van onze brandstofwagens terechtkomen. Op die manier verschuiven we enkel het probleem. Geschrapt in Europa, verkocht in Afrika […]
  [naar artikel]
 43. Zuid-Afrika gaat leeuwenfokkerij aan banden leggen (03/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Zuid-Afrika gaat leeuwenfokkerij aan banden leggen Zuid-Afrika heeft plannen bekendgemaakt om een einde te maken aan het fokken van leeuwen voor de jacht of voor toerisme. De stap komt er nadat een onderzoek heeft aangetoond dat de leeuwenfokkerij een gevaar vormt voor de bescherming van wilde leeuwen en het toerisme schaadt.  In een bijna 600 pagina’s tellend rapport beveelt een panel, […] Lees dit artikel: Zuid-Afrika gaat leeuwenfokkerij aan banden leggen
  [naar artikel]
 44. Imperium van Gupta-broers stort in: ooit onaantastbaar, nu opgejaagd wild (23/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Jaren waren ze heer en meester in Zuid-Afrika. De Gupta-broers, drie geïmmigreerde Indische zakenlui, stelden er zelfs de ministers aan. Niets meer van dat nu: hun imperium stort in elkaar, en Zuid-Afrika, India en Canada maken jacht op het trio. Volgens schattingen zouden ze voor 465 miljoen aan verdachte financiële transacties hebben uitgevoerd en 2 miljard uit Zuid-Afrika hebben gesmokkeld. Het begin van het einde was een net iets te opzichtig huwelijksfeest.
  [naar artikel]
 45. Nationalisme en identitaire bewegingen rukken op in Europa (02/01/2019 - Apache)
  Terwijl we 2019 ingaan schrijft Apache over de opmerkelijkste gebeurtenissen en evoluties van het voorbije jaar. Vandaag buigt Vincent Scheltiens zich over de identitaire bewegingen in Europa en de oorzaken van de comeback van het nationalisme.
  [naar artikel]
 46. Wat hoopt Stijn Vercruysse voor Afrika? (15/04/2017 - De Redactie)
  Pasen is een periode van hoop. Daarom vroeg deredactie.be aan een aantal experten van de VRT wat ze hopen voor hun vakgebied. Vandaag deel 13: wat hoopt Stijn Vercruysse voor Afrika?
  [naar artikel]
 47. OPINIE Peter Verlinden: "Het einde van Mugabe betekent niet het einde van de dictatuur" (20/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Zimbabwe in zuidelijk Afrika, ruim tien keer zo groot als België met zo’n 14 miljoen inwoners, heeft een bewogen week achter de rug. Na 37 jaar...
  [naar artikel]
 48. F.W. de Klerk, laatste blanke president van Zuid-Afrika, overleden (11/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: F.W. de Klerk, laatste blanke president van Zuid-Afrika, overleden In Kaapstad is Frederik Willem de Klerk, de laatste blanke president van Zuid-Afrika, overleden. De Klerk (85) onderhandelde de geweldloze overgang naar een multiraciale regering, maar zijn rol in de transitie naar een democratisch beleid blijft – meer dan twintig jaar na het einde van apartheid – controversieel. De Klerk leed aan kanker. De Klerk, […] Lees dit artikel: F.W. de Klerk, laatste blanke president van Zuid-Afrika, overleden
  [naar artikel]
 49. Napoli-preses De Laurentiis wil zijn spelers verbieden om Afrika Cup te spelen, Koulibaly reageert misnoegd (04/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Kalidou Koulibaly kan de plannen van Napoli-voorzitter Aurelio de Laurentiis, om nieuwe spelers te verplichten niet deel te nemen aan de Afrika Cup, niet echt smaken.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy