De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Kantelende wereldverhoudingen en het einde van het neokolonialisme. Deel 4: antikoloniale bewegingen in Afrika

De Wereld Morgen

23/11/2022 - 15:56

De Ethiopiër Mohamed Hassan analyseert in een lang interview de woelige tijden waarin wij leven, de turbulente veranderingen in Afrika … Bijzonder interessant omdat hij de geopolitieke situatie analyseert vanuit een zuiders perspectief. De Wereldmorgen brengt het interview in vier delen. In dit vierde artikel heeft hij het over de nieuwe antikoloniale – vooral anti-Franse – bewegingen in Afrika, vooral in Mali en Nigeria. The post Kantelende wereldverhoudingen en het einde van het neokolonialisme. Deel 4: antikoloniale bewegingen in Afrika appeared first on DeWereldMorgen.be.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE WERELD MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Kantelende wereldverhoudingen en het einde van het neokolonialisme. Deel 1 (17/11/2022 - De Wereld Morgen)
  De Ethiopiër Mohamed Hassan analyseert in een lang interview de woelige tijden waarin wij leven, de turbulente veranderingen in Afrika … Bijzonder interessant omdat hij de geopolitieke situatie analyseert vanuit een Zuiders perspectief. De Wereldmorgen brengt het interview in vier delen. In dit eerste artikel staat hij stil bij de kantelende wereldverhoudingen en de spanningen tussen de VS en China en Rusland. The post Kantelende wereldverhoudingen en het einde van het neokolonialisme. Deel 1 appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 2. Kantelende wereldverhoudingen en het einde van het neokolonialisme. Deel 3. De strijd om Afrika (22/11/2022 - De Wereld Morgen)
  De Ethiopiër Mohamed Hassan analyseert in een lang interview de woelige tijden waarin wij leven, de turbulente veranderingen in Afrika … Bijzonder interessant omdat hij de geopolitieke situatie analyseert vanuit een zuiders perspectief. De Wereldmorgen brengt het interview in vier delen. In dit derde artikel bekijkt hij de strijd tussen de drie grootmachten in Afrika, waar de VS fors terrein verliezen en China en Rusland hun posities versterken. The post Kantelende wereldverhoudingen en het einde van het neokolonialisme. Deel 3. De strijd om Afrika appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 3. Kantelende wereldverhoudingen en het einde van het neokolonialisme. Deel 2. Oorlog in Oekraïne. (18/11/2022 - De Wereld Morgen)
  De Ethiopiër Mohamed Hassan analyseert in een lang interview de woelige tijden waarin wij leven, de turbulente veranderingen in Afrika … Bijzonder interessant omdat hij de geopolitieke situatie analyseert vanuit een Zuiders perspectief. De Wereldmorgen brengt het interview in vier delen. In dit tweede artikel gaat het over de oorlog in Oekraïne en de gevolgen daarvan voor de machtsverhoudingen in de wereld. The post Kantelende wereldverhoudingen en het einde van het neokolonialisme. Deel 2. Oorlog in Oekraïne. appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 4. Macron en Afrika: een mooi staaltje taalkolonialisme (25/11/2022 - De Wereld Morgen)
  Frankrijk ziet zijn invloed en macht in Afrika gestaag achteruitgaan en Macron wil dat koste wat het kost verhinderen. Onder het motto dat culturele dominantie de voorwaarde is voor economische overheersing, probeert hij de Franse taal opnieuw te promoten als een panafrikaans bindmiddel. Een mooi staaltje neokolonialisme. The post Macron en Afrika: een mooi staaltje taalkolonialisme appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 5. Regering Zuid-Afrika wil einde aan leeuwenfokkerij (02/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De regering van Zuid-Afrika wil een einde maken aan het fokken van leeuwen ten behoeve van de jacht of toeristen, en de handel in producten als leeuwenbotten, heeft minister van Milieu Barbara Creecy gezegd. Creecy kondigde ook aan dat Zuid-Afrika niet zal lobbyen voor het versoepelen van internationale beperkingen op producten als ivoor of de hoorns van neushoorns.
  [naar artikel]
 6. Regering Zuid-Afrika wil einde aan leeuwenfokkerij (02/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  De regering van Zuid-Afrika wil een einde maken aan het fokken van leeuwen ten behoeve van de jacht of toeristen, en de handel in producten als leeuwenbotten, heeft minister van Milieu Barbara Creecy gezegd. Creecy kondigde ook aan dat Zuid-Afrika niet zal lobbyen voor het versoepelen van internationale beperkingen op producten als ivoor of de hoorns van neushoorns.
  [naar artikel]
 7. 10 hardnekkige mythes over Afrika (12/11/2016 - Express)
  Over het Afrikaanse continent bestaan nogal wat mythes en misverstanden. Om de meest hardnekkige Afrika-mythes te corrigeren publiceerde de website Globalcitizen een top 10. In welke van deze mythes geloof jij nog? 1. Afrika is niet zo groot globalpovertyproject.com Zoals je op deze kaart kan zien is Afrika groter dan Amerika, een groot deel van Europa, China en India samen. Niet zo groot zei je? The post 10 hardnekkige mythes over Afrika appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 8. Je bewegingen bepalen mee wat je ziet (09/12/2018 - Knack)
  Onze hersenen reageren anders op visuele prikkels in functie van bewegingen die we maken.
  [naar artikel]
 9. Deze 3 landen bezitten meer dan 50 procent van alle rijkdom in Afrika (30/09/2022 - Express)
  Slechts drie landen maken voor meer dan de helft deel uit van de totale rijkdom in Afrika: Egypte, Nigeria en Zuid-Afrika. Dat blijkt uit het Africa Wealth Report. De totale rijkdom van Afrika – dat verschilt van het bbp – bedraagt 1,18 biljoen dollar. Uit een rapport, gepubliceerd door het Britse investeringsadviesbureau Henly & Partners […]
  [naar artikel]
 10. Napoli-aanvaller Victor Osimhen raakt toch fit om deel te nemen aan Afrika Cup (21/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Victor Osimhen zal met Nigeria toch kunnen deelnemen aan de Afrika Cup (9 januari-6 februari). Dat maakte de aanvaller van Napoli dinsdag zelf bekend in een bericht op sociale media. “Ik ben beschikbaar om, indien ik word opgeroepen, deel te nemen aan de Afrika Cup”, postte Osimhen op sociale media. De sterspeler van Nigeria voegde een foto toe waarop hij een masker droeg.
  [naar artikel]
 11. Steven Van Hecke: "EU-voorstel om grenzen te bewaken is puur neokolonialisme" (20/06/2018 - De Morgen)
  Kinderen in kooien in de VS, Italië dat geen bootvluchten meer toelaat, Hongarije dat hulp aan sans-papiers criminaliseert,  een Duits politiek zwaargewicht dat de grenzen dicht wil en de EU die vluchtelingen zou sorteren in Noord-Afrika en de Balkan. 'Het Westen overtreedt ethische grenzen en de EU gedraagt zich als een kolonisator', zegt professor Europese politiek Steven Van Hecke (KU Leuven).
  [naar artikel]
 12. IMF waarschuwt voor gevolgen coronacrisis in Sub-Saharaans Afrika: “Geen enkel land zal gespaard blijven” (15/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het deel van Afrika ten zuiden van de Sahara stevent volgens het Internationaal Monetair Fonds (IMF) af op de slechtste groeicijfers van de laatste...
  [naar artikel]
 13. KhoiSan-bevolkingsgroep in Zuid-Afrika krijgt voortaan deel van de opbrengst van rooibosthee (02/11/2019 - VRT NWS)
  In Zuid-Afrika zullen de KhoiSan (vroeger ook Bosjesmannen genoemd) voortaan een deel krijgen van de opbrengst van de verkoop van rooibos. Van die plant wordt een thee gemaakt, maar die wordt ook gebruikt in cosmetica. Het akkoord kan een precedent zijn voor andere inheemse bevolkingsgroepen in andere delen van de wereld.
  [naar artikel]
 14. AA Gent is Coulibaly zeker twee wedstrijden kwijt door Afrika Cup (04/01/2017 - Sporza)
  Kalifa Coulibaly maakt deel uit van de definitieve selectie van de Malinese bondscoach Alain Giresse voor de Afrika Cup. De spits van AA Gent is één van de 23 op de lijst.
  [naar artikel]
 15. Waarom verdient een Mozambikaanse 'bandietenleider' een staatsbegrafenis? (09/05/2018 - Knack)
  Afonso Dhlakama, die vorige week overleed, stond bijna veertig jaar aan het hoofd van Renamo, één van Afrika's meest gewelddadige guerilla-bewegingen. Waarom krijgt een gezworen vijand van de Staat nu alle honneurs?
  [naar artikel]
 16. Covid-19 begint een enorm probleem te worden voor Afrika, waarschuwt het IMF (21/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Covid-19 begint een enorm probleem te worden voor Afrika, waarschuwt het IMF De economische groei in Sub-Saharaans Afrika zal achterblijven, dat zegt het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Dat ligt voor een groot deel aan de trage uitrol van vaccins tegen het coronavirus. De vertraging zorgt ervoor dat de ziekte een endemisch probleem wordt. De economie in Sub-Saharaans Afrika zal dit jaar waarschijnlijk met 3,7 procent groeien, na […] Lees dit artikel: Covid-19 begint een enorm probleem te worden voor Afrika, waarschuwt het IMF
  [naar artikel]
 17. Gewelddadig rebellenleider krijgt staatsbegrafenis in Mozambique: wat is er aan de hand? (09/05/2018 - Knack)
  Afonso Dhlakama, die vorige week overleed, stond bijna veertig jaar aan het hoofd van Renamo, één van Afrika's meest gewelddadige guerilla-bewegingen. Waarom krijgt een gezworen vijand van de Staat nu alle honneurs?
  [naar artikel]
 18. Zuid-Afrika maakt einde aan sprookje van gastland Japan op WK rugby (20/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Zuid-Afrika heeft zich zondag als vierde en laatse land geplaatst voor de halve finales van het WK rugby in Japan. In het Tokyo Stadium in Chofu nabij Tokio versloegen de Springboks het gastland met 26-3. Volgende week zondag (27 oktober) speelt Zuid-Afrika in Yokohama om een plaats in de finale tegen Wales. Dat vloerde eerder op de dag in Oita Frankrijk met 20-19.
  [naar artikel]
 19. EU-top over migratie: waarom vluchten mensen uit Afrika? (28/06/2018 - VRT NWS)
  In deel 3 van onze reeks over de EU-top over migratie onderzoekt Afrika-kenner Peter Verlinden in vier vragen waarom er tijdens de top over migratie nauwelijks gepraat wordt over de redenen voor de migratie.
  [naar artikel]
 20. Europa krijgt 16 tickets voor WK 2026, Afrika en Azië stevig beloond (09/05/2017 - Sporza)
  Afrika en Azië hebben het grootste deel van de koek binnengehaald bij de herverdeling van de startplaatsen voor het WK 2026, waar 48 landen aan zullen deelnemen.
  [naar artikel]
 21. Waarom krijgt een gewelddadig rebellenleider een staatsbegrafenis in Mozambique? (09/05/2018 - Knack)
  Afonso Dhlakama, die vorige week overleed, stond bijna veertig jaar aan het hoofd van Renamo, één van Afrika's meest gewelddadige guerilla-bewegingen. Waarom krijgt een gezworen vijand van de Staat nu alle honneurs?
  [naar artikel]
 22. Iconische ANC-partij krijgt klappen in Zuid-Afrika (10/04/2019 - De Morgen)
  ANC verliest bij lokale verkiezingen in Zuid-Afrika. De partij, landelijk aan de macht sinds het einde van de apartheid in 1994, kwam voor het eerst met een landelijk gemiddelde dat ruim onder de 60 procent ligt.
  [naar artikel]
 23. Ivoorkust wint op Afrika Cup met kleinste verschil van Zuid-Afrika (24/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Ivoorkust is de Afrika Cup maandag begonnen met een 1-0 zege tegen Zuid-Afrika. Aston Villa-spits Jonathan Kodija besliste het duel in het Al-Salam Stadion in Caïro in de 64e minuut.
  [naar artikel]
 24. Afrika-specialisten in open brief: “Geef kunst terug aan Afrika” (27/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In een open brief zeggen 36 Afrika-specialisten dat ons land de voorwerpen moet teruggeven die het tijdens de koloniale periode uit Afrika haalde. Vaak zijn die werken verworven door diefstal of plundering.
  [naar artikel]
 25. Afrika-specialisten in open brief: “Geef kunst terug aan Afrika” (27/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  In een open brief zeggen 36 Afrika-specialisten dat ons land de voorwerpen moet teruggeven die het tijdens de koloniale periode uit Afrika haalde. Vaak zijn die werken verworven door diefstal of plundering.
  [naar artikel]
 26. Urania in Hove laat Belgen in Afrika genieten van ringvormige Zonsverduistering (01/09/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Een deel van Afrika is donderdag op een ringvormige Zonsverduistering getrakteerd. Terwijl Belgen speciaal zijn afgereisd om het spektakel waar te nemen, was het hemelverschijnsel voor sommige mensen in Congo en Rwanda een verrassing.
  [naar artikel]
 27. Zuid-Afrika en Engeland spelen de finale (27/10/2019 - Metro)
  Zuid-Afrika heeft zich vandaag geplaatst voor de finale van het WK rugby in Japan. In het International Stadium in Yokohama haalden ze het in de halve finales met 19-16 van Wales. In de finale nemen ze het komende week zaterdag op tegen Engeland, dat eerder de All Blacks verrassend uitschakelde. Voor tweevoudig titelverdediger Nieuw-Zeeland kwam er zo een einde aan jaren van hegemonie. Engeland is de bronzenmedaillewinnaar van het vorige WK in 2015. Zuid-Afrika werd al twee keer wereldkampioen, in 1995 en 2007. In 2007 wonnen de Springboks in de finale met 15-6 van Engeland. Bron: Belga   Het bericht Zuid-Afrika en Engeland spelen de finale verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. Vismeel en -olie beroven mensen van voedsel in westen van Afrika (01/06/2021 - Het Nieuwsblad)
  De producenten van vismeel en visolie voor de Europese en Aziatische markt beroven de bevolking van West-Afrika van een belangrijk deel van haar voedsel en dragen bij tot de plundering van de visbestanden. Dat hekelt Greenpeace dinsdag in een nieuw rapport.
  [naar artikel]
 29. Motorrijder overleeft kantelende vrachtwagen (03/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een Thaise motorrijder beleefde twee weken geleden de schrik van zijn leven. Bij het ingaan van een bocht kantelde de vrachtwagen naast hem. De...
  [naar artikel]
 30. Zuid-Afrika gaat leeuwenfokkerij aan banden leggen (03/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Zuid-Afrika gaat leeuwenfokkerij aan banden leggen Zuid-Afrika heeft plannen bekendgemaakt om een einde te maken aan het fokken van leeuwen voor de jacht of voor toerisme. De stap komt er nadat een onderzoek heeft aangetoond dat de leeuwenfokkerij een gevaar vormt voor de bescherming van wilde leeuwen en het toerisme schaadt.  In een bijna 600 pagina’s tellend rapport beveelt een panel, […] Lees dit artikel: Zuid-Afrika gaat leeuwenfokkerij aan banden leggen
  [naar artikel]
 31. Overstekend meisje (16) geraakt door kantelende sproeier in Tongeren (04/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Zaterdag rond 13.30 uur is op de Sint-Truidersteenweg in Tongeren een ongeval gebeurd. Een sproeiwagen kantelde en raakte een 16-jarig meisje.
  [naar artikel]
 32. Imperium van Gupta-broers stort in: ooit onaantastbaar, nu opgejaagd wild (23/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Jaren waren ze heer en meester in Zuid-Afrika. De Gupta-broers, drie geïmmigreerde Indische zakenlui, stelden er zelfs de ministers aan. Niets meer van dat nu: hun imperium stort in elkaar, en Zuid-Afrika, India en Canada maken jacht op het trio. Volgens schattingen zouden ze voor 465 miljoen aan verdachte financiële transacties hebben uitgevoerd en 2 miljard uit Zuid-Afrika hebben gesmokkeld. Het begin van het einde was een net iets te opzichtig huwelijksfeest.
  [naar artikel]
 33. Nationalisme en identitaire bewegingen rukken op in Europa (02/01/2019 - Apache)
  Terwijl we 2019 ingaan schrijft Apache over de opmerkelijkste gebeurtenissen en evoluties van het voorbije jaar. Vandaag buigt Vincent Scheltiens zich over de identitaire bewegingen in Europa en de oorzaken van de comeback van het nationalisme.
  [naar artikel]
 34. Wat hoopt Stijn Vercruysse voor Afrika? (15/04/2017 - De Redactie)
  Pasen is een periode van hoop. Daarom vroeg deredactie.be aan een aantal experten van de VRT wat ze hopen voor hun vakgebied. Vandaag deel 13: wat hoopt Stijn Vercruysse voor Afrika?
  [naar artikel]
 35. OPINIE Peter Verlinden: "Het einde van Mugabe betekent niet het einde van de dictatuur" (20/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Zimbabwe in zuidelijk Afrika, ruim tien keer zo groot als België met zo’n 14 miljoen inwoners, heeft een bewogen week achter de rug. Na 37 jaar...
  [naar artikel]
 36. F.W. de Klerk, laatste blanke president van Zuid-Afrika, overleden (11/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: F.W. de Klerk, laatste blanke president van Zuid-Afrika, overleden In Kaapstad is Frederik Willem de Klerk, de laatste blanke president van Zuid-Afrika, overleden. De Klerk (85) onderhandelde de geweldloze overgang naar een multiraciale regering, maar zijn rol in de transitie naar een democratisch beleid blijft – meer dan twintig jaar na het einde van apartheid – controversieel. De Klerk leed aan kanker. De Klerk, […] Lees dit artikel: F.W. de Klerk, laatste blanke president van Zuid-Afrika, overleden
  [naar artikel]
 37. Napoli-preses De Laurentiis wil zijn spelers verbieden om Afrika Cup te spelen, Koulibaly reageert misnoegd (04/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Kalidou Koulibaly kan de plannen van Napoli-voorzitter Aurelio de Laurentiis, om nieuwe spelers te verplichten niet deel te nemen aan de Afrika Cup, niet echt smaken.
  [naar artikel]
 38. Triatleet Van Lierde aangevallen en beroofd in Zuid-Afrika (25/03/2017 - Sporza)
  Triatleet Frederik Van Lierde is vrijdag tijdens een trainingsrit in het Zuid-Afrika aangevallen en beroofd. Hij hoopt nog altijd deel te nemen aan de plaatselijke Ironman.
  [naar artikel]
 39. Verbleking treft nu ook centrale deel van Groot Barrièrerif (11/04/2017 - Knack)
  Het centrale deel van het Groot Barrièrerif blijkt, net als het noordelijk deel, zwaar getroffen te zijn door verbleking. Wetenschappers vrezen dat dit het einde betekent van een groot deel van het Australische rif.
  [naar artikel]
 40. Mountainbiker Jens Schuermans kijkt uit naar avontuur in Rwandan Epic (31/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Mountainbiker Jens Schuermans uit Maasmechelen neemt vanaf maandag deel aan de Rwandan Epic. Dat is een vijfdaagse mountainbikerace door het hart van Afrika. De beste rijders uit Afrika maar ook daarbuiten verschijnen er aan de start.
  [naar artikel]
 41. Premier De Croo: “Discussie over vrijheid wordt totaal gekaapt door extremistische bewegingen die enkel uit zijn op geweld” (24/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Alexander De Croo (Open Vld) veroordeelt maandagochtend bij HLN LIVE het geweld op de coronabetoging in Brussel streng. Hij zegt dat een deel van de betogers duidelijk enkel en alleen maar deelnam om de boel uiteindelijk te laten ontploffen. Volgens hem worden manifestaties tegen de coronamaatregelen zelfs “totaal gekaapt door extremistische bewegingen die enkel maar uit zijn op geweld”. “En geweld heeft niets te maken met vrijheid.”
  [naar artikel]
 42. Israëlische piloten weigeren asielzoekers terug te vliegen naar Afrika: "Ik neem niet deel aan deze barbaarse praktijken" (23/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Drie Israëlische piloten hebben zich op sociale media uitgesproken tegen de gedwongen deportaties van asielzoekers naar Afrika. De piloten zeggen...
  [naar artikel]
 43. Stunt op de Afrika Cup: Zuid-Afrika verrast Mohammed Salah en gastland Egypte en staat in kwartfinale (06/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Zuid-Afrika heeft zich zaterdagavond in de Egyptische hoofdstad Caïro geplaatst voor de kwartfinales van de Afrika Cup. De ‘Bafana Bafana’ verraste het gastland door met 0-1 te winnen. Thembinkosi Lorch scoorde de winnende treffer in de 85e minuut.
  [naar artikel]
 44. 21 gewonden door kantelende karren in Beieren (01/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Door het omslaan van twee karren achter een tractor zijn in Duitsland 21 mensen gewond geraakt. Het ging om mensen die 1 mei vierden en van de ene...
  [naar artikel]
 45. Zuid-Afrika maakt einde van Omikron-golf mee: “Minder ziekenhuisopnames dan in eerdere golven” (31/12/2021 - Express)
  Zuid-Afrika ziet het aantal Covid-besmettingen sterk dalen na een steile piek in de cijfers die veroorzaakt werd door de Omikron-variant. Zuid-Afrika is van mening is dat het de piek van zijn vierde Covid-19-golf, aangedreven door de Omikron-variant, is gepasseerd. “Alle indicatoren wijzen erop dat het land op nationaal niveau de piek van de vierde golf […]
  [naar artikel]
 46. Oud-president Zuid-Afrika Frederik Willem de Klerk overleden (11/11/2021 - De Tijd)
  15:46 Frederik Willem de Klerk was de laatste blanke president van Zuid-Afrika en een sleutelfiguur bij het einde van het apartheidsregime.
  [naar artikel]
 47. “Geef kunst terug aan Afrika”, vragen experts (27/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  In een open brief zeggen 36 Afrika-specialisten dat ons land de voorwerpen moet teruggeven die het tijdens de koloniale periode uit Afrika haalde. Vaak zijn die werken verworven door diefstal.
  [naar artikel]
 48. VIDEO. Maaseikse begraaft kledingzaak: "Een deel van mij sterft mee" (12/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een begrafenisondernemer aan de deur, een rouwkapel met urne en wijwaterkwast, het begroeten van de naasten en vervolgens een koffietafel met broodjes. Zo maakte Siska Pieters zondag een symbolisch einde aan de uitbating, 25 jaar lang, van haar kledingwinkel in de Capucienenstraat in Maaseik-centrum. “Mijn zaak is dood en een deel van mij sterft mee. Dus vond ik dit wel het gepaste einde”, legt Siska uit.
  [naar artikel]
 49. ‘Van een crisissituatie is hier in Zuid-Afrika gek genoeg geen sprake’: bellen met Afrika-correspondent Mark Schenkel (03/12/2021 - De Morgen)
  De ogen van de wereld zijn op Zuid-Afrika gericht sinds daar de omikronvariant van het coronavirus werd ontdekt, mogelijk de besmettelijkste tot nu toe. Het ene na het andere land stelde een reisverbod in. Maar wat merken de inwoners van Zuid-Afrika eigenlijk van de crisis? We vragen het Afrika-correspondent Mark Schenkel, die sinds woensdag in het land is.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy