De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Bouwproject in De Panne te grote bedreiging voor beschermde vogelsoort

Apache

23/11/2022 - 16:21

Het voorstel van een projectontwikkelaar om gebouwen ‘in te duinen’ kan het Agentschap voor Natuur en Bos niet overtuigen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Jager (25) krijgt werkstraf omdat hij beschermde vogelsoort doodschiet (02/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een 25-jarige jager uit Kinrooi kreeg een werkstraf van 60 uren en een geldboete van 8.000 euro, met de helft uitstel, omdat hij twee grote zaagbekken, een beschermde vogelsoort, uit de lucht schoot.
  [naar artikel]
 2. Grote reddingsactie op zee in De Panne: bootje met vermoedelijk illegalen vermist (21/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Aan het strand van De Panne is sinds 6 uur een grote reddingsactie op zee bezig. Dat bevestigt burgemeester Bram Degrieck van De Panne.
  [naar artikel]
 3. Grote reddingsactie op zee in De Panne voor boot met migranten (21/01/2020 - De Standaard)
  Aan het strand van De Panne vond vanmorgen een grote reddingsactie op zee plaats. Dat bevestigt burgemeester Bram Degrieck van De Panne. ‘Hoogstwaarschijnlijk is iedereen uit het water’, zegt Degrieck.
  [naar artikel]
 4. Grote reddingsactie op zee in De Panne voor boot met migranten (21/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Aan het strand van De Panne vond vanmorgen een grote reddingsactie op zee plaats. Dat bevestigt burgemeester Bram Degrieck van De Panne. ‘Hoogstwaarschijnlijk is iedereen uit het water’, zegt Degrieck.
  [naar artikel]
 5. Vogels teisteren buurt in Beringen (24/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  In Beringen kampt een hele buurt in Tervant met een heuse vogelplaag. Honderden kauwen vliegen 's avonds in grote getale rond en strijken neer in de bomen, op zoek naar een veilige slaapplaats. Zij maken veel lawaai, bouwen nesten in de schouwen en verjagen andere vogels. De kauwen behoren tot de kraaiachtigen. Ze zijn een beschermde vogelsoort. Afgezien van wat overlast, doen ze niemand kwaad.
  [naar artikel]
 6. Brussels bouwproject Neo terug naar af: ‘Alles heroverwegen, zonder taboes’ (25/09/2019 - De Morgen)
  Brussels burgemeester Philippe Close (PS) schuift de beslissing over Neo op de lange baan. Het grote bouwproject op de Heizel kampt met geweigerde bouwvergunningen en een studie plaatst vraagtekens bij de haalbaarheid.
  [naar artikel]
 7. Brussels bouwproject op Heizel terug naar af: ‘Alles heroverwegen, zonder taboes’ (26/09/2019 - De Morgen)
  Brussels burgemeester Philippe Close (PS) schuift de beslissing over Neo op de lange baan. Het grote bouwproject op de Heizel kampt met geweigerde bouwvergunningen en een studie plaatst vraagtekens bij de haalbaarheid.
  [naar artikel]
 8. Belg ontdekt nieuwe vogelsoort op Indonesisch eiland (10/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een Belgische wetenschapper heeft samen met een collega van de universiteit van Singapore een nieuwe vogelsoort ontdekt in Indonesië. In totaal...
  [naar artikel]
 9. Verzet van bewoners tegen bouwproject krijgt tegenwind van… andere wijkbewoners (29/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het buurtcomité Beaulieu in Machelen heeft zijn bezwaarschriften en een petitie tegen het bouwproject van Evillas in hun woonwijk ingediend. Maar enkele andere buurtbewoners, die het bouwproject wel genegen zijn, plannen een tegenactie.
  [naar artikel]
 10. Politiek beladen Antwerps bouwproject op de helling (09/09/2019 - Apache)
  Bewonerscomité en Ademloos vechten plannen voor bouwproject op de Slachthuissite aan bij de Raad van State.
  [naar artikel]
 11. Facebook past thuiswerk aan na grote panne (08/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Facebook heeft alle werknemers opgeroepen om terug te keren naar het kantoor, in contrast met de eerdere beslissing om de optie tot thuiswerk permanent in te voeren. De beslissing komt enkele dagen na de grote panne bij het socialemediabedrijf. Volgens Facebook zou die panne een minder grote impact gehad hebben indien er meer werknemers aanwezig waren in de Amerikaanse kantoren.
  [naar artikel]
 12. Facebook past thuiswerk aan na grote panne (08/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Facebook heeft alle werknemers opgeroepen terug te keren naar het kantoor, in contrast met de eerdere beslissing om de optie tot thuiswerk permanent in te voeren. De beslissing komt enkele dagen na de grote panne bij het socialemediabedrijf. Volgens Facebook zou die panne een minder grote impact gehad hebben indien er meer werknemers aanwezig waren in de Amerikaanse kantoren.
  [naar artikel]
 13. Belg ontdekt nieuwe vogelsoort in Indonesië (03/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op het eiland Rote in Indonesië heeft de Belg Philippe Verbelen een nieuwe vogelsoort mee helpen ontdekken: de Rote dwerghoningeter. "Ik had de...
  [naar artikel]
 14. Extra nestkastjes moeten zeldzame gierzwaluw helpen overleven (26/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Er zijn steeds minder holtes onder dakpannen te vinden en dat is slecht nieuws voor de gierzwaluw. Voor de beschermde vogelsoort is het immers de ideale nest- en broedplaats. Onder impuls van Natuurpunt werden de voorbije jaren daarom honderden nestkastjes geïnstalleerd in Leopoldsburg en omliggende gemeentes.
  [naar artikel]
 15. Grote panne bij Slack (04/01/2021 - Express)
  Slack, het platform voor zakelijke chatberichten, kampt met een wereldwijde storing. Daardoor kunnen gebruikers moeite hebben om in te loggen.... The post Grote panne bij Slack appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 16. 'Saucisson d'Ardenne' Europees beschermde geografische aanduiding (27/10/2017 - De Tijd)
  12:18 De Ardense salami staat voortaan ingeschreven in het Europese register van beschermde oorsprongsbenamingen en beschermde geografische aanduidingen.
  [naar artikel]
 17. Grote bezorgdheid na dood van 23 beschermde leeuwen in India (05/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Zeker 23 beschermde Perzische leeuwen zijn de afgelopen drie weken overleden in India, onder meer aan een zeldzame ziekte. De Indiase Raad voor...
  [naar artikel]
 18. Grote panne bij deelfietsen Villo! (23/11/2022 - VRT NWS)
  Wie vanochtend wilde pendelen met een deelfiets van Villo!, was eraan voor de moeite. De softwareprovider waarmee uitbater JCDecaux samenwerkt, kampt sinds afgelopen nacht met grote technische problemen. Het is nog onduidelijk wanneer de panne opgelost geraakt.
  [naar artikel]
 19. Belg ontdekt nieuwe vogelsoort: ‘Dit is geen toevalstreffer’ (07/10/2019 - De Standaard)
  De Belg Philippe Verbelen, bossenexpert bij Greenpeace België en gepassioneerd ornitholoog, heeft een nieuwe vogelsoort ontdekt in Indonesië. Verbelen is niet aan z’n proefstuk toe: het is al zijn vierde wetenschappelijke publicatie.
  [naar artikel]
 20. Aalscholver doodgeschoten aan vijver De Motten in Tongeren (08/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Aan de vijver in stadspark De Motten in Tongeren hebben onbekenden dinsdagochtend een aalscholver doodgeschoten. De aalscholver is een beschermde vogelsoort. De politie Tongeren-Herstappe onderzoekt de feiten.
  [naar artikel]
 21. Infovergadering over nieuw bouwproject (20/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Morgen 21 augustus organiseert het gemeentebestuur een infoavond over een nieuw bouwproject op de hoek van de Kauwlei met de Ooststatiestraat.
  [naar artikel]
 22. Mijnbouw en grote infrastructuurprojecten grootste bedreiging voor bossen wereldwijd (19/11/2020 - Express)
  Grote infrastructuurwerken dreigen de overgebleven bosgebieden van de wereld voorbij een gevaarlijk omslagpunt te duwen. Hierdoor zouden uiteindelijk de klimaatdoelen... The post Mijnbouw en grote infrastructuurprojecten grootste bedreiging voor bossen wereldwijd appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 23. Bedenkers van Brussels bouwproject Neo terug naar af: ‘Alles herbekijken, zonder taboes’ (25/09/2019 - De Morgen)
  Brussels burgemeester Philippe Close (PS) schuift de beslissing over Neo op de lange baan. Het grote bouwproject op de Heizel kampt met geweigerde bouwvergunningen en een studie plaatst vraagtekens bij de haalbaarheid. “Alles herbekijken, zonder taboes”, zegt Close.
  [naar artikel]
 24. Beschermde orchideeën lijken gedwongen verhuis voor Oosterweelverbinding goed te verteren (07/06/2018 - VRT NWS)
  In Antwerpen hebben honderden beschermde Grote Keverorchissen - wilde orchideeën - eind februari een nieuwe plek gekregen omdat ze moesten wijken voor de werken aan de Oosterweelverbinding. Het ging om een wetenschappelijk experiment dat intussen lijkt te lukken.
  [naar artikel]
 25. Temse zet nestvlot voor vogels op waterplas Vuurkouter: "Om de broedplaatsen van visdiefjes te beveiligen" (03/05/2021 - VRT NWS)
  Aan de site Vuurkouter in Steendorp, een deelgemeente van Temse, heeft de gemeente samen met Natuurpunt een nestvlot geïnstalleerd op het water. Dat is om de visdieven, een beschermde vogelsoort, er te laten broeden."Op land broeden is erg gevaarlijk voor visdieven, want ze worden belaagd door roofdieren", geeft Nine Van Hoywegen van Natuurpunt mee.
  [naar artikel]
 26. MI5: Russische en Chinese spionnen vormen even grote bedreiging als terroristen (15/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: MI5: Russische en Chinese spionnen vormen even grote bedreiging als terroristen Terwijl terrorisme de westerse inlichtingengemeenschap de afgelopen twee decennia, na de aanslagen van 11 september, grotendeels heeft beziggehouden, worden de activiteiten van Russische en Chinese spionnen steeds nauwlettender in het oog gehouden. Dat was de waarschuwing die de Britse veiligheidsdienst MI5 woensdag afleverde. Ken McCallum, de directeur-generaal van MI5 (dat zich met binnenlandse spionageactiviteiten bezighoudt) […] Lees dit artikel: MI5: Russische en Chinese spionnen vormen even grote bedreiging als terroristen
  [naar artikel]
 27. 476 beschermde orchideeën moeten wijken voor Oosterweel (23/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Beschermde bloemen zijn het, de 476 grote keverorchissen die de Middenvijver op Linkeroever al tientallen jaren sierden. Maar omdat ze gelegen zijn in de Oosterweel-werfzone, moeten ze verhuizen. Een delicate pioniersklus die de Universiteit Antwerpen voor haar rekening neemt.
  [naar artikel]
 28. Belg ontdekt voor de tweede keer nieuwe vogelsoort in Indonesië (24/10/2018 - De Morgen)
  De Rote boszanger of Phylloscopus rotiensis. Dat is de naam van een nieuwe vogelsoort die de Belg Philippe Verbelen mee heeft ontdekt op het eiland Rote in Indonesië. Het is al de tweede vogel die Verbelen helpt ontdekken.
  [naar artikel]
 29. Grote zoekactie in De Panne naar vermiste dronken man (06/10/2019 - VRT NWS)
  In De Panne is een grote zoekactie gehouden naar een vermiste persoon. De man verdween spoorloos toen hij en zijn vrienden wilden gaan pootjebaden in zee. De hulpdiensten werden gewaarschuwd en die zetten onder meer een reddingsboot en een reddingshelikopter in.
  [naar artikel]
 30. Grote panne in gemeentehuis Zonhoven (17/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Momenteel is er een panne in het gemeentehuis. Het gemeentebestuur vraagt om uw bezoek uit te stellen.
  [naar artikel]
 31. “ECB ziet klimaatverandering als grote bedreiging voor banken” (20/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Centrale Bank ziet in de klimaatopwarming ook een ernstige bedreiging voor de bankensector. Dat zegt ECB-directielid Isabel Schnabel in een interview met het Duitse magazine Focus.
  [naar artikel]
 32. Stad en provincie in de clinch om bouwproject in stationsbuurt (05/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  De deputatie heeft het bouwproject Unicas in de Hasseltse stationsbuurt principieel goedgekeurd. Maar dat is niet naar de zin van het stadsbestuur, dat de plannen te groots vindt. “Als dit formeel wordt, zullen we in beroep gaan.”
  [naar artikel]
 33. Grote zoekactie opgezet na oproep voor vermiste surfer in De Panne: vals alarm (24/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Voor de kust van De Panne is zondagmiddag een grote zoekactie op zee opgezet nadat er een melding kwam van een kitesurfer in de problemen. Maar de zoekactie bleek vals alarm.
  [naar artikel]
 34. Kortstondige panne bij belgocontrol heeft grote gevolgen voor 1.000 passagiers (20/07/2018 - De Morgen)
  Vele uren vertraging voor vertrekkende passagiers en een extra lange busrit vanuit een buitenlandse luchthaven erbij voor reizigers die terugkeerden van vakantie: de kortstondige technische panne bij Belgocontrol had grote gevolgen voor een duizendtal passagiers.
  [naar artikel]
 35. Grote panne bij Brusselse stadsfietsdienst Villo! (23/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  In Brussel is het sinds afgelopen nacht niet meer mogelijk om de stadsfietsen van Villo! te gebruiken. Een grote panne bij softwareprovider Vodafone ligt aan de basis van de problemen. Dat schrijft Bruzz en het nieuws wordt door uitbater JCDecaux bevestigd aan Belga. Wanneer de problemen van de baan zullen zijn, is nog onduidelijk.
  [naar artikel]
 36. Grote panne bij Brusselse stadsfietsdienst Villo! (23/11/2022 - Het Nieuwsblad)
  In Brussel is het sinds afgelopen nacht niet meer mogelijk om de stadsfietsen van Villo! te gebruiken. Een grote panne bij softwareprovider Vodafone ligt aan de basis van de problemen. Dat schrijft Bruzz en het nieuws wordt door uitbater JCDecaux bevestigd aan Belga. Wanneer de problemen van de baan zullen zijn, is nog onduidelijk.
  [naar artikel]
 37. Beschermde vogelsoorten vinden thuishaven in Zeebrugge (06/04/2019 - De Morgen)
  In de voorhaven van Zeebrugge is gisteren het startschot gegeven voor de uitbreidingswerkzaamheden aan het sterneneiland, een surrealistisch stukje natuur bij de oostelijke strekdam van de haven, waar beschermde vogelsoorten als visdiefje, grote stern en dwergstern broeden. 'De vogels konden geen slechtere locatie uitkiezen, maar het is nu eenmaal een ideale biotoop voor hen', aldus Reggy Goemaere van Natuurpunt.
  [naar artikel]
 38. Schoolgebouwen GO! maken plaats voor bouwproject in Leopoldsburg (02/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  In de Heuvelstraat en de Caïmolaan in Leopoldsburg zijn de leegstaande prefabgebouwen van het GO! gesloopt om plaats te maken voor een bouwproject. Het terrein wordt in december uit de hand en per opbod verkocht.
  [naar artikel]
 39. 26 beschermde monumenten krijgen opknapbeurt (15/10/2020 - VRT NWS)
  Dit najaar maakt de Vlaamse regering 12,5 miljoen euro vrij om 26 beschermde monumenten te restaureren. Het gaat onder andere om beschermde schoolgebouwen, monumenten die gebruikt worden als woning en molens die weer operationeel worden gemaakt. Dat heeft Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 40. De verdieping te veel: exclusief bouwproject met luxeappartementen stilgelegd (22/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het exclusieve bouwproject Park op den Berg op de Heistse berg is stilgelegd. Er is sprake van bouwovertredingen die de gemeente niet door de vingers kon zien. Zo werd er onder andere een extra appartement gebouwd.
  [naar artikel]
 41. Grappen en grollen op Twitter na grote panne bij concurrenten (04/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Door een wereldwijde storing kunnen gebruikers niet meer terecht bij Facebook, Instagram en WhatsApp. Maar Twitter werkt wél nog. Het is nu het platform bij uitstek voor grapjes over de urenlange panne bij de concurrentie.
  [naar artikel]
 42. Belg zoekt uilen, maar vindt een nieuwe vogelsoort: de Alor Dwerghoningeter (en die klinkt zo) (09/10/2019 - VRT NWS)
  In 2009 reisde vogelliefhebber Philippe Verbelen een jaar lang door Indonesië. Hij was daar om geluidsopnames van weinig bekende uilen te maken. Uilen zag hij, maar hij ontdekte ook een nieuwe vogelsoort. Die vogel, de Alor Dwerghoningeter, is afgelopen weekend voor het eerst beschreven in een wetenschappelijk tijdschrift. Daarmee is de Alor Dwerghoningeter officieel erkend als een nieuwe soort.
  [naar artikel]
 43. Hilton-hotel stapt in duurzaam bouwproject van Ghelamco (01/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Hilton-hotel stapt in duurzaam bouwproject van Ghelamco Het polyvalente complex ‘The Wings’ wordt binnenkort naast het hoofdkantoor van PwC in Diegem gebouwd. Naast 50.000 m² aan kantoor- en fitnessruimte, restaurants en co-working faciliteiten zal het pand nu zeker ook een Hilton Garden herbergen.  ‘Ik kan al een eerste overeenkomst voor een huurcontract aankondigen. Dit is met de Naos-hotelgroep. Deze zal 12.500 m² […] Lees dit artikel: Hilton-hotel stapt in duurzaam bouwproject van Ghelamco
  [naar artikel]
 44. Zondag te bezichtigen: alweer een nieuw bouwproject in Hasselt (12/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Zondagnamiddag kan u kennismaken met alweer een nieuw bouwproject dat in Hasselt gelanceerd wordt. Op de hoek van de Vaartstraat en de Kempische Steenweg komen binnenkort 22 appartementen en twee handelspanden in ‘De Vaart’.
  [naar artikel]
 45. Infomarkt voor nieuwe plannen bouwproject Lindekensveld (28/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Projectontwikkelaars Vestio en Laud organiseren woensdag een infomarkt over hun bouwproject aan het Lindekensveld. “We vrezen voor veel extra verkeer en wateroverlast. En het bos waar veel omwonenden komen wandelen zal verdwijnen”, aldus buurtbewoner Roger Luyten.
  [naar artikel]
 46. Steeds meer mensen zien de VS als "grote bedreiging" voor hun veiligheid (01/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Op drie jaar tijd is het aantal mensen dat de Verenigde Staten als een bedreiging voor hun veiligheid ziet, fors toegenomen. Dat blijkt uit een
  [naar artikel]
 47. "Openingsrit in De Panne zal meteen een grote impact hebben" (28/03/2017 - Sporza)
  Vandaag trekt de 41e Driedaagse De Panne zich op gang. Vanuit Zottegem trekt het pak in een streep naar de Vlaamse Ardennen. Een kluif voor klassieke types. Volg de rit hier live.
  [naar artikel]
 48. Verzet tegen bouwproject aan Gents natuurgebied Overmeers (08/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In Gent hebben 330 omwonenden en enkele natuurverenigingen een bezwaarschrift ingediend tegen een bouwproject aan natuurgebied Overmeers. Projectontwikkelaars willen drie hectare gebied verkavelen, maar dat is bebost en overstroombaar.
  [naar artikel]
 49. Politie, helikopter, reddingsboten ingezet voor grote zoekactie naar kitesurfer voor strand De Panne, maar enkel zeeboei gevonden (24/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  Voor de kust van De Panne is zondagmiddag een grote zoekactie op zee opgezet nadat er een melding kwam van een kitesurfer in de problemen. Iemand meende vanop de zeedijk een kitesurfer in nood gezien te hebben. Volgens de melder was de surfer reeds meer dan 500 meter afgedreven. Maar de zoekactie bleek vals alarm.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy