De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Een beetje warmte op het terras? Stop dan 20 cent in de automaat

De Standaard

23/11/2022 - 17:29

Nu het écht koud wordt en de terraswarmers in de horeca aangaan, zie je her en der warmtetoeslagen opduiken. Sommigen installeerden zelfs een muntjesautomaat. ‘Een alternatief was de drankprijzen optrekken, maar dat krijg ik niet verkocht.’


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Nieuw in Gent: fietslicht uit de automaat (20/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Gent is weer een beetje meer fietsstad. In de stalling aan de Korenmarkt, onder de Sint-Michielsbrug, kunnen vanaf nu bij een automaat terecht voor fietsverlichting of een poncho.
  [naar artikel]
 2. Nieuw in Gent: fietslicht uit de automaat (20/02/2019 - De Standaard)
  Gent is weer een beetje meer fietsstad. In de stalling aan de Korenmarkt, onder de Sint-Michielsbrug, kunnen fietsers vanaf nu bij een automaat terecht voor fietsverlichting of een poncho.
  [naar artikel]
 3. Klant bij ING? Dan wordt geld afhalen 50 cent duurder voor wie gratis rekening heeft (08/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  Houders van een gratis rekening bij ING moeten vanaf 1 januari 50 cent betalen als ze geld afhalen aan een automaat van een andere bank. De bank gaat daarmee onder meer KBC achterna, waar eigenaars van een basisrekening 20 cent moeten betalen in dat geval. Dat meldt Le Soir.
  [naar artikel]
 4. Café Mombasa plaatst betaalautomaten voor terrasverwarmers: “20 cent voor 10 minuten warmte, dat is goedkoop” (20/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In café Mombasa in Borgerhout staan sinds deze week betaalautomaten bij de terrasverwarmers. Voor twintig cent kunnen klanten tien minuten aan warmte ‘kopen’. Zo probeert het café deze winter te besparen op de dure energiekosten.
  [naar artikel]
 5. Nieuw in ons land: de pizza-automaat (28/03/2018 - De Standaard)
  In het station van Mechelen staat een pizza-automaat die voor de reiziger vier verschillende pizza’s binnen de drie minuten kan klaarmaken. De automaat is een proefopstelling, waarna de automaten in meerdere stations gelanceerd zouden kunnen worden.
  [naar artikel]
 6. Fietswinkel haalt bandenautomaat weg na vergissing met belasting (07/01/2021 - VRT NWS)
  In Halle is commotie over de belasting die de stad wilde heffen op een automaat met fietsbanden. Een fietsenwinkel moest plots 750 euro betalen op die automaat, maar het bleek om een vergissing te gaan. Intussen is de automaat wel weggehaald.
  [naar artikel]
 7. Landbouwhoeve in Grimbergen opent automaat voor desserts en yoghurt: “Uniek in onze regio” (15/05/2020 - VRT NWS)
  Landbouwers Sara en Steven van De Steenberghoeve in Grimbergen hebben een automaat geïnstalleerd waarin je 24u op 24u hun producten kunt kopen. Naast de gebruikelijke groenten en aardappelen vind je in de automaat ook yoghurt en chocolademousse.
  [naar artikel]
 8. Nieuw in ons land: de pizza-automaat (28/03/2018 - De Standaard)
  In het station van Mechelen staat een pizza-automaat die voor de reiziger vier verschillende pizza’s binnen de drie minuten kan klaarmaken. De automaat is een eerste test vooraleer de automaten in verschillende stations zullen gelanceerd worden.
  [naar artikel]
 9. Familie Jansen verdeelt ‘wit goud’ vanuit automaat: “Als klanten de grens niet over mogen, brengen we onze asperges naar hier” (13/05/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Dorien Jansen van Aspergekwekerij Jansen in de Nederlandse grensgemeente Reusel heeft een asperge-automaat geïnstalleerd voor haar woning in Arendonk. De automaat spuwt wit goud.
  [naar artikel]
 10. Automaat helpt wielertoerist de klok rond aan materiaal: “Geen bier, maar tubes en gaspatronen voor fietsers” (17/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Desserten, koekjes, halve kippen, broodbeleg, pralines: noem het en je kunt het in Zandhoven uit de automaat draaien. Maar een automaat voor wielertoeristen bestond nog niet. Speciaalzaak Wilier Punto Rosso in Dorp in Pulderbos vult die behoefte nu in.
  [naar artikel]
 11. Proefproject met automaat met vuilniszakken blijkt geen succes (03/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  De automaat met vuilniszakken die afgelopen zomer in het VrijeTijdsPunt in de bibliotheek van Ham geplaatst werd, verdwijnt weer. Het ging om een proefproject van Limburg.net. “Op deze manier leverde de automaat niet de voordelen op die we voor ogen hadden”, vertelt Ilse Luypaerts van Limburg.net. “Maar we bekijken of zulke automaten buiten kunnen staan.”
  [naar artikel]
 12. Kip met appelmoes uit de automaat (16/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In Zandhoven en Oelegem kun je sinds kort een vers gebraden kip uit de automaat draaien. Het gaat om een initiatief van Kip & Co uit Zoersel. Binnenkort volgen er nog twee automaten.
  [naar artikel]
 13. Terras van de week: zicht op de haven bij Maison Mathis in Hasselt (10/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een terras aan het water, dat is net een beetje meer zomer. Als je ook uitzicht hebt op een jachthaven, krijg je zelfs een mediterraans plaatje. Welkom bij Maison Mathis in Quartier Bleu in Hasselt.
  [naar artikel]
 14. Helft bankautomaten verdwijnt: bekijk hier of er straks in jouw buurt een bankneutrale automaat komt (22/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De vier Belgische grootbanken zijn gestart met de uitrol van een gezamenlijk netwerk van geldautomaten, en ook de kleinere banken gaan samenwerken. Het totale aantal cashpunten gaat daarmee drastisch dalen. Op welke plaatsen blijft er nog wel een automaat? Is één automaat in een straal van vijf kilometer wel voldoende? En mag een winkelier nog eisen dat je cash betaalt?
  [naar artikel]
 15. Een varkenshaasje in pepersaus, of wat wormen om te vissen? Door de lockdown vind je het allemaal in de automaat (20/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Van de simpelste spaghetti tot een sterrenmaaltijd, van fietsbenodigdheden tot hengelgerei of vuilniszakken: je kan het zo gek niet bedenken of het zit vandaag in een automaat. Sinds de horeca een eerste - en vooral een tweede keer - de deuren moest sluiten en ook niet-essentiële winkels dicht zijn, vliegen de automaten de deur uit. Leveranciers kunnen de vraag niet bijhouden. “Nu ziet iedereen toch in dat de automaat een blijver is.”
  [naar artikel]
 16. Geld uit automaat gestolen (08/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Dieven pleegden dinsdagochtend een inbraak in een automaat op de Kessenicherweg in Kessenich. Ze stalen geld.
  [naar artikel]
 17. Diefstal (08/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op de Graanmarkt in Diest is een diefstal gepleegd uit een automaat. Dat maakte de politie woensdag bekend. Recent werd er in de Demerstad ook al een automaat opengebroken.
  [naar artikel]
 18. Nieuwste CC-crème resultaat van Limburgs huwelijk tussen Cent Pur Cent en Nomige (01/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Ze hebben beiden Limburgse roots en zijn steeds op zoek naar de lichtste en efficiëntste formules in hun eigen beautytak. Wanneer Cent Pur Cent en Nomige de krachten bundelen, kan het resultaat niet anders dan potten breken.
  [naar artikel]
 19. Bakker vergeet bierblikjes uit automaat te halen en dat komt hem duur te staan: “Dit is pestgedrag” (18/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  Een kleine vergetelheid heeft dure gevolgen voor bakker Machiel Neirinck uit Zulte. Sinds eind oktober is het verboden om na 20 uur ’s avonds alcoholische dranken te verkopen. Daaronder vallen ook dranken in een automaat. De bakker was zich hier niet van bewust en verwijderde pas in november de bierblikjes uit zijn automaat. Daardoor wacht hem een boete van 750 euro.
  [naar artikel]
 20. Eerste pizza-automaat van de Kempen geopend in Westerlo (09/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Aan Boskant in Westerlo kan je vanaf nu een lekkere, versgebakken, krokante pizza uit een automaat halen. De pizza-automaat is de eerste in de Kempen. Initiatiefnemer Atilla Ertas uit het Oost-Vlaamse Zele wil met zijn PizzaZoid Vending Machine een stevige plaats op de markt veroveren in België en ook in Nederland. “Ik hou ervan om innovatief bezig te zijn, zeker in deze coronatijden.”
  [naar artikel]
 21. Drie minuten wachten en daar is je warme pizza: dit is de eerste pizza-automaat van Limburg (27/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Sinds kort kan je aan het tankstation Total in Tongeren pizza’s eten uit de eerste pizza-automaat in Limburg. Twee vrienden uit de buurt kwamen met het idee en sinds kort zijn ze trotse eigenaars van hun eerste PizzaGuys-automaat. “Het heeft al onze verwachtingen overtroffen.”
  [naar artikel]
 22. Tuinhier Bocholt fietst van terras naar terras (30/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Onder een stralende zon vertrokken zo'n 35 fietsers van Tuinhier Bocholt voor een fietstocht van 60 kilometer. De sportievelingen maakten er ook iets leuks van en fietsten van terras naar terras.
  [naar artikel]
 23. Benzine en diesel dinsdag duurder (23/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  Tanken wordt dinsdag een beetje duurder. De maximumprijs voor benzine 95 E10 gaat met 2,3 eurocent per liter omhoog, die voor benzine 98 E10 met 2,4 cent en die van diesel met 1,9 cent. Dat meldt de FOD Economie.
  [naar artikel]
 24. Diefstal uit garage en drank uit automaat gestolen (11/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Dieven stalen twee boormachines uit een garage in de Hezerstraat in Kinrooi. Het feit gebeurde woensdag. Onbekenden bezochten donderdagochtend een winkel op de Weertersteenweg. Ze haalden er frisdrank en snoepgoed uit een automaat.
  [naar artikel]
 25. 1 op de 3 verkochte auto's is automaat (24/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een derde van de auto's die verkocht worden is een automaat. Dat blijkt uit cijfers die VTM NIEUWS opvroeg. Zes jaar geleden was dat nog maar één...
  [naar artikel]
 26. Waalse gemeenten geven binnenkort 5 cent premie per teruggebracht blikje (26/03/2018 - VRT NWS)
  Een vijftiental Waalse gemeenten gaan vanaf midden dit jaar een premie van 5 eurocent geven als mensen een blikje terugbrengen naar een automaat.  
  [naar artikel]
 27. In China koop je voortaan wagen in de 'auto-automaat' (27/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In de Chinese miljoenenstad Guangzhou (Kanton) kan je sinds gisteren een wagen kopen in de 'auto-automaat'. E-commerce-gigant Alibaba lanceerde er...
  [naar artikel]
 28. Mislukte plofkraak op automaat van bpost (15/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Onbekenden hebben zaterdag rond 4.30 uur een plofkraak proberen te plegen om een automaat van bpost op de Bredabaan. De daders moesten zonder buit terug vertrekken.
  [naar artikel]
 29. Onhandige dief probeert kauwgomballen automaat te stelen via hondenluik (12/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Niemand weet waarom een man uit Californië in een dierenasiel inbreekt om er met alle moeite van de wereld een kauwgomballen automaat te stelen. De...
  [naar artikel]
 30. Nooit meer manueel schakelen? De automaat neemt de automarkt over (01/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De Duitse autofabrikant Volkswagen stopt met de ontwikkeling van manuele versnellingsbakken. Het einde van het koppelingspedaal is daarmee onafwendbaar. “Het marktaandeel van de automaat is fors gestegen”, zegt Christophe Dubon van Febiac.
  [naar artikel]
 31. Martine Prenen lanceert collectie bij Hasselts make-upmerk Cent Pur Cent (13/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Gezondheidscoach Martine Prenen en de Hasseltse zakenvrouw Caroline Rigo hebben de handen ineen geslagen. Prenen ontwierp voor Cent Pur Cent, het minerale make-upmerk van Rigo, een eigen cosmeticalijn met enkele basics.
  [naar artikel]
 32. Diesel wordt beetje goedkoper (10/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Diesel tanken wordt morgen een klein beetje goedkoper. De maximumprijs daalt dan naar 1,536 euro per liter, 0,5 cent per liter minder dan vandaag....
  [naar artikel]
 33. Benzine wordt dinsdag beetje goedkoper (21/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Benzine tanken wordt dinsdag goedkoper. De maximumprijs van een liter benzine 95 (E10) daalt 6,1 cent tot 1,8110 euro. Wie benzine 98 (E5) tankt betaalt nog maximaal 2,0150 euro per liter, of een daling met 7,1 cent.
  [naar artikel]
 34. Benzine wordt dinsdag beetje goedkoper (21/11/2022 - Het Nieuwsblad)
  Benzine tanken wordt dinsdag goedkoper. De maximumprijs van een liter benzine 95 (E10) daalt 6,1 cent tot 1,8110 euro. Wie benzine 98 (E5) tankt betaalt nog maximaal 2,0150 euro per liter, of een daling met 7,1 cent.
  [naar artikel]
 35. Binnen en buiten worden één: zo maak je van je terras een extra leefruimte (26/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Droom je van een interieur dat naadloos doorloopt naar je terras en tuin? Met deze tips van bouwsite Livios maak je van je terras een verlengstuk...
  [naar artikel]
 36. Een vitamineboost nodig in de les? Hier haal je smoothie of wortel uit automaat (13/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  Smoothies, fruitsalades of kerstomaatjes uit het vuistje? Jongeren kunnen die vitamineboost goed gebruiken in de klas. Om de leerlingen een alternatief te bieden voor suikerrijke koeken, plaatste het Klein Seminarie een automaat met groenten en fruit.
  [naar artikel]
 37. Primeur: in Londen koop je voortaan een auto uit de automaat (24/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Inwoners van Groot-Brittannië kunnen vanaf nu een nieuwe elektrische auto kopen uit een ‘auto-automaat’ in Londen. Betalen kan contactloos.
  [naar artikel]
 38. Duo breekt automaat bij snackbar open: “Dit mag niet onbestraft blijven” (03/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Twee onverlaten braken een automaat open, die voor snackbar Lingo in Retie staat. Uitbaatster Lin Goris (33) plaatste de beelden op Facebook. “Ik hoop dat iemand de daders herkent.”
  [naar artikel]
 39. Kant-en-klare Thaise gerechten uit automaat in Pelt (30/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Sinds donderdag 17 november staat er bij slagerij Huysmans in Pelt een automaat waar je onder meer voorbereide Thaise maaltijden kan afhalen. Het is een samenwerking met het restaurant Time for Thai in Lommel.
  [naar artikel]
 40. Antwerpfans vieren dag na bekerwinst toch een beetje feest: “Om 9u zat het terras al vol” (02/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Terwijl in normale tijden nadat Antwerp op de Heizel de bekerfinale heeft gewonnen, heel Deurne minstens dagenlang op zijn kop zou hebben gestaan, was het er nu the day after eerder rustig. Maar in eigen bubbels en op de terrasjes werd er zondag toch een beetje gevierd. “We moeten ons aanpassen hé.”
  [naar artikel]
 41. Muizen knabbelen aan brood in automaat (05/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een koppel uit Boortmeerbeek heeft in een automaat op de Leuvensesteenweg in hun dorp een brood gekocht waar door muizen in gebeten was. Bakkerij Carl uit Rijmenam (Bonheiden), dat het brood levert, betreurt het voorval.
  [naar artikel]
 42. Nieuwe aardbeienautomaat al meteen gekraakt: 700 euro buit (07/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Met trots kondigde aardbeiteler Wim Stassaert uit Galgenstraat in Duras op 22 mei nog aan dat de beste aardbeien van de wereld nu ook in de automaat op de Tiensesteenweg verkrijgbaar waren. Helaas is een populaire automaat ook een geliefde prooi voor dieven, want amper 14 dagen na de opening is de eerste inbraak een feit.
  [naar artikel]
 43. Onbekenden proberen automaat open te breken in Lommel (12/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Bij de politie is zaterdag even voor middernacht een inbraakpoging op de Molsekiezel gemeld. Onbekenden probeerden er een automaat open te breken.
  [naar artikel]
 44. Terras van de week: betaalbaar genieten op exclusief terras van Le Bistrot (17/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een namiddagje chillen met zicht op een fraaie tuin, een rimpelloze vijver én een stukje Nationaal Park Hoge Kempen? Dan is het elegante terras van brasserie Le Bistrot in Lanaken een optie.
  [naar artikel]
 45. Cent Pur Cent en i.am.klean zamelen 6.000 euro bij elkaar voor slachtoffers watersnood (09/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  De communities van de minerale make-uplijnen Cent Pur Cent en i.am. klean verzamelden maar liefst 6.000 euro bij elkaar voor 'SAMEN voor Limburg in nood', het project waarmee Een Hart voor Limburg de door watersnood getroffen gezinnen steunt.
  [naar artikel]
 46. Limburgse onderneemster in natuurlijke make-up: “Investeren in een make-up lijn voor kinderen” (23/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Onder ruime belangstelling gaf de Limburgse onderneemster Caroline Rigo (Cent Pur Cent, i.am.klean, Rigorgeous, Blush Academy, Café Beauté) in hotel Terhills de aftrap voor het feestelijk 5-jarige bestaan van Cent Pur Cent. De Hasseltse nam ook even de tijd om terug te blikken op het voorbije coronajaar, waarin ze samen met haar team werd uitgedaagd om snel te schakelen.
  [naar artikel]
 47. Heel jaar rosse centen gespaard, maar hij mag er niet mee betalen (10/06/2017 - Het Nieuwsblad)
  58 muntjes van 5 cent, 49 van 2 cent en 112 van 1 cent had de 17-jarige Milan uit Linden bij zich. Maar hij mocht er in een Leuvense Panos niet mee betalen.
  [naar artikel]
 48. Hier tap je verse melk uit automaat: “Lekkerder en ecologischer” (22/08/2017 - Het Nieuwsblad)
  Vanaf 26 augustus kan iedereen verse melk komen tappen aan een splinternieuw automaat op landbouwbedrijf Oud Goed te Parijs. Stefaan en Veronique Christiaens-De Pourcq nemen van dan af een melkautomaat in gebruik. Het is een van de eerste melkautomaten in onze regio.
  [naar artikel]
 49. Waar eet … Caroline Rigo van Cent pur Cent? “Hapjes, tapjes én barbecue op Ibiza” (29/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Ze heeft niet alleen een neus voor beautyproducten, maar ook eentje voor lekker eten. Van de lekkerste cappuccino tot de beste hapjes en tapjes: de Hasseltse onderneemster Caroline Rigo van Cent pur Cent en Café Beauté tipt haar favorietjes.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy