De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

We willen meer, maar vooral veiliger, fietsen

De Standaard

23/11/2022 - 17:29

Vlaamse fietsers willen meer fietsen, zowel recreatief als functioneel. Maar dan moeten de overheden versneld werk maken van betere en veiligere infrastructuur. Dat blijkt uit een nieuwe enquête.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Fietsen in Denstraat wordt veiliger (20/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Fietsen in de Denstraat wordt veiliger. Ter hoogte van de N41 krijgt de straat immers een nieuw fietspad aan beide zijden. Op termijn komen er ook...
  [naar artikel]
 2. Vlaams bedrijfje lanceert herbruikbare airbag voor fietsers: “Nog voor je de grond raakt, is hij opgeblazen” (17/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Fietsen wordt weer een stuk veiliger. Vanaf nu kan je je beschermen met… een airbag. “Eigenlijk een jas die zich opblaast wanneer de fietser ergens tegenaan botst”, zegt bedenker Bert Celis van Bike Safety Solutions, dat fietsen veiliger wil maken.
  [naar artikel]
 3. Fietsen, kajaks en vooral SUV's op het Autosalon (19/01/2019 - De Tijd)
  12:10 Almaar meer elektrische auto’s, een paar fietsen maar vooral veel SUV’s. Op het Autosalon van Brussel, dat net de deuren heeft geopend, pakken autobouwers nog altijd het liefst uit met hun best verkop...
  [naar artikel]
 4. Meer dan half miljoen nieuwe fietsen verkocht in 2018 (15/01/2019 - Metro)
  De verkoop van nieuwe fietsen bij de officiële fietshandelaars is vorig jaar tot boven het half miljoen stuks geklommen. In totaal werden er 503.119 fietsen verkocht, een stijging met bijna vier procent in vergelijking met 2017, zo blijkt uit een onderzoek van de organisatoren van de Belgische fietsbeurs Velofollies. De verkoopcijfers worden vooral aangedreven door de toenemende populariteit van de elektrische fiets, die intussen goed is voor een marktaandeel van bijna vijftig procent. De e-bike verkoopt vooral goed bij de dertig- tot vijftigjarigen, die hun tweewieler aanschaffen voor het woon-werkverkeer. Ook de verkoopstijging van de speedelecs, de elektrische plooifietsen en de bakfietsen zet die tendens kracht bij. Net zoals de voorbije jaren, zijn het vooral vrouwenfietsen die vlot over de toonbank gaan. Ongeveer 65 procent van de verkochte fietsen is een damesmodel. Voorts valt op dat de Belgische fietshandelaars nagenoeg geen gebruik lijken te maken van onlineplatorms. Bijna 87 procent van de verkopers geeft aan daar niet in te willen investeren. De verkopers willen vooral inzetten op persoonlijke dienstverlening en onderhoud. Bron: Belga   Het bericht Meer dan half miljoen nieuwe fietsen verkocht in 2018 verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. Politie geeft 55-plussers met e-bikes fietstips voor veiliger gebruik elektrische fietsen (07/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Bij het Politiehuis in Hasselt zijn dinsdagochtend de eerste fietslessen voor senioren die met een e-bike op pad willen gegeven. “Absoluut nodig, want bij 60 procent van de ongevallen met elektrische fietsen zijn 55-plussers betrokken”, zegt LRH-Korpschef Philip Pirard.
  [naar artikel]
 6. Zijn drugs die je online koopt veiliger? Surfen op het darknet waar de klant koning is (26/06/2019 - De Morgen)
  Een overdosis hier, een bad trip daar. Dat komt ervan, als je drugs vol rommel koopt bij een ordinaire straatdealer. Steeds meer gebruikers kopen via het darknet, vooral omdat de duizenden productreviews hun zuiverdere drugs verzekeren dan op straat. Maar zijn online drugs écht veiliger? En vooral: gaan jongeren daardoor nóg meer snuiven?
  [naar artikel]
 7. Antwerpen regulariseert fietsoversteek Nationale Bank: “Het moet duidelijker en veiliger” (02/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Fietsers die vanuit de Mechelsesteenweg komen, fietsen in het najaar over een nieuw fietspad richting de Leopoldstraat. Veel fietsers doen dat nu al, maar zijn eigenlijk in overtreding. “De situatie wordt zo duidelijk en veiliger”, zegt districtsburgemeester Paul Cordy (N-VA).
  [naar artikel]
 8. Tine Embrechts en Guga Baul: “Fietsen in de stad is vooral veel stress” (04/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  “Hopelijk kunnen Maurice en Gaston snel in een veiliger stad fietsen”, zeggen Tine Embrechts en Laurent – Guga Baul – Bailleul, die met hun vier kinderen in Borgerhout wonen. “Hen nu doorheen het levensgevaarlijke verkeer loodsen, is pure stress. Niet prettig.”
  [naar artikel]
 9. Fietsen worden zo vaak gestolen dat we zelfs geen aangifte meer doen, maar daar wil politiek nu iets aan doen (19/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  In de eerste helft van vorig jaar werden in ons land 57 fietsen per dag gestolen. Maar dat is een zware onderschatting. Omdat meestal enkel de diefstal van nieuwe en dure fietsen wordt aangegeven, zou het effectief aantal feiten op zo’n 230 per dag liggen. En daar zijn vooral meer en meer e-bikes en dure sportfietsen bij. Een voorstel van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) wil dat aanpakken.
  [naar artikel]
 10. Fietsen worden zo vaak gestolen dat we zelfs geen aangifte meer doen, maar daar wil politiek nu iets aan doen (19/01/2022 - Het Nieuwsblad)
  In de eerste helft van vorig jaar werden in ons land 57 fietsen per dag gestolen. Maar dat is een zware onderschatting. Omdat meestal enkel de diefstal van nieuwe en dure fietsen wordt aangegeven, zou het effectief aantal feiten op zo’n 230 per dag liggen. En daar zijn vooral meer en meer e-bikes en dure sportfietsen bij. Een voorstel van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) wil dat aanpakken.
  [naar artikel]
 11. Gemeente bevraagt inwoners in enquête over fietsplan (05/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Fietsen veiliger, gemakkelijker en aangenamer maken in heel Tessenderlo. Dat is de doelstelling van de enquête. Het gemeentebestuur start deze maand met de opmaak van een fietsbeleidsplan. Studieburo Vectris werd hiervoor ingeschakeld. De opdracht is fietsen veiliger, gemakkelijker en aangenamer te maken in heel Tessenderlo door een pakket van maatregelen te voorzien op korte en lange termijn om alle knelpunten op te lossen.
  [naar artikel]
 12. Belgische contradictie: regering adviseert om meer te fietsen, maar beslist tegelijk om btw op de tweewielers niet te verlagen (07/04/2022 - Express)
  De westerse regeringen willen minder afhankelijk worden van Russische energie. Ons land heeft daarom een site gelanceerd met tips om minder energie te verbruiken. Zo wordt ons onder meer aangeraden om meer met de fiets te rijden. Dat terwijl de regering beslist heeft om de btw op fietsen en elektrische fietsen niet te verlagen. De […]
  [naar artikel]
 13. Fietspad langs Albertkanaal, waar Julie Van Espen werd vermoord, wordt veiliger gemaakt (09/06/2020 - VRT NWS)
  De stad Antwerpen gaat fietsen langs het Albertkanaal veiliger maken. Ze doet dat naar aanleiding van de moord op Julie Van Espen. De stad wil niet alleen inzetten op extra verlichting en camera's, maar ze wil ook de sociale controle verhogen door zitbanken en vuilnisbakken te plaatsen.
  [naar artikel]
 14. Veilig fietsen: deze plaatsen in Antwerpen geven het goede voorbeeld (25/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Uw krant lijstte afgelopen weekend de punten op die volgens u, onze lezer, het gevaarlijkst zijn in de provincie. Maar we vroegen u ook om positieve tendensen in te sturen, als die er zijn. Plaatsen waar de veiligheid er voor de fietser de voorbije jaren op vooruit is gegaan. En die zijn er. De rode draad: scheid fietsers zo veel mogelijk van het autoverkeer, en het wordt niet alleen veiliger, maar ook aangenamer fietsen. Vijf voorbeelden van hoe het ook kan.
  [naar artikel]
 15. Elektrisch fietsen? Zo gaat het eraan toe op de testdagen van GVA (19/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Je hoort steeds meer over de voordelen van elektrische fietsen. En eerder deze week werden hier ook nog tips meegegeven over hoe je nu met zo’n fiets moet rijden. Maar wist je dat je het in je buurt kan proberen op de GVA-testdagen? Check de data via de link hieronder of in de video.meer info via www.gva.be/fietsen
  [naar artikel]
 16. Heatmaps tonen het aan: Vlamingen willen vlotter en vooral veiliger verkeer (02/10/2018 - VRT NWS)
  Op jijkiest.be zijn ondertussen ruim 7.000 voorstellen ingediend. Meer dan 3.000 van die voorstellen gaan over mobiliteit en verkeersveiligheid, wat het dus hét populairste thema op "Jij Kiest" maakt. Veel Vlamingen zijn bezorgd om het verkeer in hun buurt, vooral wat de veiligheid van de zwakke weggebruiker betreft. Een overzicht van drie grote werkpunten volgens indieners.
  [naar artikel]
 17. VeloVeilig Vlaanderen op gang getrapt. Helft van ouders bang om kinderen te laten fietsen (04/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Eén op drie Vlamingen vindt fietsen onveilig. Dat blijkt bij de aftrap van VeloVeilig Vlaanderen, de actie rond fietsveiligheid van HLN. De helft van de fietsers stuurt zijn kinderen met een bang hart de straat op. “Fietsveiligheid is een vicieuze cirkel: hoe meer fietsers, hoe minder auto’s, hoe veiliger.”
  [naar artikel]
 18. Een van de grootste ergernissen in steden: mag je zomaar fietsen op het voetpad? (22/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Zit ik juist met de veronderstelling dat sluikstorten en fietsen op het voetpad met mekaar vechten om de titel van de Allergrootste Ergernis, vooral in steden? Dat sluikstort, niks voor The Bicycle Guy, hij steekt zijn papiertjes van energierepen tijdens het fietsen weer keurig in zijn achterzak. Maar hoe zit dat nu met de fiets en het voetpad?
  [naar artikel]
 19. Steeds meer vrouwen willen fietsen. Experts geven concrete tips: “Perfect voor wie snel pijntjes heeft” (15/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Bijna 100.000 Belgische vrouwen vielen al voor de charme van de koersfiets. Nu onze Belgische trots Lotte Kopecky de Ronde van Vlaanderen heeft gewonnen, groeit dat enthousiasme alleen maar. Begrijpelijk, want fietsen is een laagdrempelige sport waar je hele lijf de vruchten van plukt. Een sportpsycholoog en een coach leggen uit wat wielrennen doet voor je lichaam en hoe je er als vrouw aan begint. “Het verschil tussen mannen- en vrouwenfietsen is vooral commercieel.”
  [naar artikel]
 20. Blockchain moet Antwerpse haven veiliger maken (22/08/2017 - De Tijd)
  18:52 Antwerpse havenbedrijven willen de technologie achter de bitcoin gebruiken om containeroverslag veiliger te maken.
  [naar artikel]
 21. Helft ouders bang om kinderen te laten fietsen. HLN lanceert VeloVeilig Vlaanderen: breng alle gevaarlijke fietspunten in kaart (04/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Eén op drie Vlamingen vindt fietsen onveilig. Dat blijkt bij de aftrap van VeloVeilig Vlaanderen, de actie rond fietsveiligheid van HLN. De helft van de fietsers stuurt zijn kinderen met een bang hart de straat op. “Fietsveiligheid is een vicieuze cirkel: hoe meer fietsers, hoe minder auto’s, hoe veiliger.”
  [naar artikel]
 22. Allereerste ‘fietsmob’ in ons land: “Fietsen is geen straf, het is leuk en gezond” (07/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  In het Beekpark vond zaterdagochtend de eerste ‘fietsmob’ in België plaats. Het werd een redelijk succes met meer dan honderd fietsers die kwamen opdagen. Het gemeentebestuur wou met deze mob zijn campagne ‘Nijlen fietst de wereld rond’ in de aandacht brengen. Hiermee willen ze inwoners aanzetten om meer te fietsen.
  [naar artikel]
 23. Zes op de tien Belgen willen geen zone 30 in stad (09/01/2018 - De Morgen)
  De Belg wil meer controles op alcohol en snelheid om het verkeer veiliger te maken, maar van een veralgemeende zone 30 in de stad willen zes op de tien Belgen niet weten, zo blijkt uit een enquête.
  [naar artikel]
 24. Zes op de tien Belgen willen geen zone 30 in stad (07/04/2019 - De Morgen)
  De Belg wil meer controles op alcohol en snelheid om het verkeer veiliger te maken, maar van een veralgemeende zone 30 in de stad willen zes op de tien Belgen niet weten, zo blijkt uit een enquête.
  [naar artikel]
 25. Fit op de fiets met de KWB (06/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Doe mee met "FIT OP DE FIETS”. In 10 weken fietsen wij van een rit van 30km naar een rit van 100km. Dit met een gewone sportieve fiets. Een gesplitste groep bij +/- 60 km wordt voorzien. Hoe zit het in elkaar? Kom dan naar deze info en startavond. We komen op 14 maart om 20 u samen met alle geïnteresseerden in zaal De Kring Priester Poppelaan. . Daar wordt alles tot in de puntjes toegelicht. Waaraan moet je fiets voldoen? Welke kledij draag je best? Hoe wordt het project opgebouwd? Hoeveel kost het? Wie kan er meedoen? Iedereen, man/vrouw, die wat sportief aangelegd is en die de uitdaging van 100 km fietsen in groep wil aangaan. We zijn niet op zoek naar wielertoeristen maar naar mensen die willen werken aan hun conditie, die willen genieten van het fietsen en de omgeving, die met anderen willen toeleven naar een uitdaging. Elke week (zaterdag of zondag) wordt de fietsrit een 10 km langer zodat we na een tiental weken een rit van 100 km kunnen afleggen. We fietsen met maximum 20 deelnemers.
  [naar artikel]
 26. We wonen graag in onze gemeente, behalve als we moeten fietsen. En daarin hebben we absoluut gelijk, zeggen experts (20/03/2018 - Het Nieuwsblad)
  De Vlaming is best ­tevreden over het ­leven in zijn thuisstad of -gemeente. Maar de fietspaden, dat is een ander verhaal. Slechts de helft vindt dat hij veilig kan fietsen in zijn buurt. En amper één op de drie stuurt zijn kind met een gerust hart het verkeer in. “Ze hebben gelijk”, zegt ­verkeersexpert Dirk Lauwers (UGent). “Met een auto is het gewoon vaker veiliger.”
  [naar artikel]
 27. Is een fietshelm dragen nu veiliger of niet? Verkeersdeskundige Tom Brijs: “Vanaf bepaalde snelheden is fietshelm niet effectief” (11/09/2020 - VRT NWS)
  Hoeveel veiliger is fietsen mét een fietshelm nu echt? En moet een fietshelm verplicht worden of niet? Verkeersdeskundige Tom Brijs van Universiteit Hasselt geeft in “Start Je Dag” op Radio 2 Limburg tekst en uitleg over de zin en onzin van het dragen van een fietshelm.
  [naar artikel]
 28. Veelgebruikte fietsverbinding tussen Merksem, Brasschaat en Ekeren wordt een stukje veiliger (27/01/2022 - VRT NWS)
  Het wordt binnenkort veiliger en comfortabeler fietsen aan het Laar in Ekeren. Daar ontbreekt nu een stukje fietspad, maar daar komt verandering in. De weg maakt deel uit van een populaire fietsverbinding tussen Merksem, Brasschaat en Ekeren. Het fietspad komt er wellicht nog dit voorjaar.
  [naar artikel]
 29. Na dodelijk ongeval in Gent: hoe maak je tramsporen veiliger voor fietsers en wat kan een fietser zelf doen? (08/09/2021 - VRT NWS)
  In Gent is een 35-jarige fietser overleden nadat hij was uitgegleden op natte tramsporen. Uit een studie van UZ Gent bleek eerder al dat een kwart van alle Gentse fietsongevallen te maken heeft met de tramsporen. De stad werkt aan oplossingen en wil onder andere fietslessen organiseren om mensen te leren hoe ze over tramsporen moeten fietsen. Maar hoe kan de verkeerssituatie voor fietsers veiliger gemaakt worden? En wat kan je als fietser zelf doen?
  [naar artikel]
 30. NSZ eist betere kwaliteitsnormen voor elektrische fietsen: "Spotgoedkoop, maar kwaliteit is ondermaats" (12/07/2019 - VRT NWS)
  Er moeten betere kwaliteitsnormen komen op elektrische fietsen. Dat vraagt het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ). Er worden in ons land steeds meer fietsen van slechte kwaliteit verkocht, terwijl fietsenmakers moeite hebben met de herstelling van zulke fietsen. "We vragen een duidelijk en transparant kwaliteitslabel voor elektrische fietsen", zegt Stefaan Gruyaert, woordvoerder van het NSZ.
  [naar artikel]
 31. Meer bedienden met bedrijfswagen, maar fietsen naar het werk sterk in opmars (05/03/2020 - Express)
  Het aantal bedienden met een bedrijfswagen zat vorig jaar in de lift, vooral bij vrouwen. Na een stagnering in 2018 waren er vorig jaar weer meer bedienden met een bedrijfswagen. Hun aandeel steeg van 19,6 procent tot 20,6 procent van alle bedienden. Dat blijkt donderdag uit de resultaten van de jaarlijkse mobiliteitsbarometer van hr-dienstverlener Acerta. […] The post Meer bedienden met bedrijfswagen, maar fietsen naar het werk sterk in opmars appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 32. Nieuwe app gidst fietsende leerlingen veilig naar school (16/05/2019 - VRT NWS)
  Kinderen veiliger naar school laten fietsen. Dat is de bedoeling van een proefproject in Brugge en Mechelen. De routes van de leerlingen naar school en terug naar huis worden geregistreerd met een app op hun mobiele telefoon of via een speciaal achterlicht dat gps-signalen uitstuurt. Het is de bedoeling om gevaarlijke punten op hun routes in kaart te brengen en ook een alternatieve route te berekenen die veiliger is.
  [naar artikel]
 33. Een jaar na heraanleg Plantin en Moretuslei: “Ik ben als fietser meer op mijn gemak” (25/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Hoe is het gesteld met de Plantin en Moretuslei? Een jaar nadat het grootste deel van de baan werd heraangelegd fietsen we op en af. De drukte blijft de straat parten spelen, maar de meeste gebruikers zijn het er wel over eens: de straat is comfortabeler en veiliger dan voorheen. “Ik ben hier meer op mijn gemak dan vroeger”, zegt de 8-jarige Warre.
  [naar artikel]
 34. Dronken fietsen? VR-bril toont hoe dat voelt (22/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Responsible Young Drivers willen het aantal letselongevallen gerelateerd aan fietsen onder invloed tegengaan en lanceren daarom de 3D-Trippy...
  [naar artikel]
 35. Vorig jaar 18 procent méér elektrische fietsen verkocht, maar minder gewone stadsfietsen en speed pedelecs (22/04/2021 - VRT NWS)
  De verkoop van nieuwe fietsen is vorig jaar gegroeid met 4 procent tot bijna 600.000 exemplaren. De verkoop van elektrische fietsen steeg zelfs met 18 procent. De vraag naar de snelle elektrische fiets, de zogenoemde speed pedelec, daalde dan weer. Die zijn vooral interessant om autofiles te vermijden, en werden minder aantrekkelijk omdat er vorig jaar door de lockdowns en het vele telewerk beduidend minder files stonden.
  [naar artikel]
 36. BEKIJK - "Fietsen door het Water" in Bokrijk wordt tijdelijk "Fietsen door het IJs" (10/02/2021 - VRT NWS)
  Op dit moment kan je niet meer spreken van "Fietsen door het Water" in Bokrijk, maar je kan er wel "Fietsen door het IJs". En dat is uniek. “Adembenemend”, zeggen passanten unaniem.
  [naar artikel]
 37. Zie jij plots ook overal fietsen met blauwe banden? Hier komen ze vandaan (17/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Wie vaak in een stad komt, heeft het ongetwijfeld al opgemerkt. Sinds kort rijden er alsmaar meer fietsen met blauwe voorbanden rond. De schuldige is Swapfiets, een Nederlands bedrijf dat Europa aan het veroveren is. Maar wat doet Swapfiets precies? En kan jij er ook van profiteren? Wij zochten het uit. “Eigenlijk is het zoals Spotify, maar dan voor fietsen.”
  [naar artikel]
 38. Zie jij plots ook overal fietsen met blauwe banden? Hier komen ze vandaan (17/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Wie vaak in een stad komt, heeft het ongetwijfeld al opgemerkt. Sinds kort rijden er alsmaar meer fietsen met blauwe voorbanden rond. De schuldige is Swapfiets, een Nederlands bedrijf dat Europa aan het veroveren is. Maar wat doet Swapfiets precies? En kan jij er ook van profiteren? Wij zochten het uit. “Eigenlijk is het zoals Spotify, maar dan voor fietsen.”
  [naar artikel]
 39. Steeds meer fietsen gedumpt in Brugge: gemiddeld bijna 5 per dag (26/05/2020 - VRT NWS)
  In Brugge worden steeds meer fietsen gedumpt. In 5 jaar tijd is het aantal achtergelaten fietsen gestegen met 30 procent, tot meer dan 1.800 tweewielers in de loop van vorig jaar.
  [naar artikel]
 40. Rendieren bezorgen jouw pizza aan de deur (30/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Japanse afdeling van pizzaketen Domino’s laat binnenkort bestellingen aan huis leveren door rendieren. Op die manier willen ze een extra kerstbeleving toevoegen aan hun service, maar ze doen dit vooral om praktische redenen. Zo is het veiliger voor de koeriers om pizza’s te bezorgen wanneer het sneeuwt.
  [naar artikel]
 41. Experten willen geen regel over maximale afstand buitenshuis: "Zo lang je afstand van elkaar houdt, heeft dat geen nut"  (27/03/2020 - VRT NWS)
  Steeds meer experts willen niet dat er een regel komt over hoe ver je van je woning mag fietsen, wandelen of joggen. Gisteren vroegen de politiediensten om duidelijkheid daarover, en de Nationale Veiligheidsraad hakt deze namiddag waarschijnlijk de knoop door. Maar experts die de overheid adviseren, zien het "nut en de logica" van een perimeter niet in: "Het is vooral belangrijk dat mensen afstand van elkaar houden", zegt viroloog Steven Van Gucht.
  [naar artikel]
 42. Fietsen door het water lokte afgelopen twee maanden al 40.000 bezoekers (11/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Sinds het vernieuwde ‘fietsen door het water’ twee maanden geleden opnieuw openging, lokte het al 40.000 bezoekers naar Bokrijk. Dat is het dubbele van diezelfde periode vorig jaar. Het fietspad werd veiliger en het aanwezige groen werd verhoogd. In totaal bezochten al 190.000 mensen de populaire attractie.
  [naar artikel]
 43. "Zeven op de tien specialisten willen veiliger ziekenhuis" (16/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bijna zeven op de tien specialisten vinden dat na de aanslagen van 22 maart de ziekenhuizen veiliger moeten. Dat blijkt uit een enquête van het
  [naar artikel]
 44. ING en Ahold Delhaize willen (online) afrekenen vlotter en veiliger maken (18/08/2020 - Express)
  De Nederlandse bank ING en supermarktketen Ahold Delhaize slaan de handen in elkaar om afrekenen aan de kassa en online... The post ING en Ahold Delhaize willen (online) afrekenen vlotter en veiliger maken appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 45. Steeds meer jonge vrouwen willen fietsen. Tips van experts. “Perfect voor wie snel pijntjes heeft” (23/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Wielrennen een mannensport? Dat idee is inmiddels achterhaald: steeds meer vrouwen vallen voor de charme van het stalen ros. Begrijpelijk, want het is een laagdrempelige sport waar je hele lijf de vruchten van plukt. Sport- en prestatiepsycholoog Tine Wetsels en coach Michel Geerinck leggen uit wat fietsen precies doet voor je lichaam, waarom het zo populair is bij vrouwen en hoe je eraan begint. “Fietsen komt perfect tegemoet aan onze basisbehoeften van plezier: autonomie, competentie en verbinding.”
  [naar artikel]
 46. Politie treft meer dan dertig fietsen aan bij fietsendief thuis (21/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse politie heeft deze week meer dan 30 vermoedelijk gestolen fietsen aangetroffen bij een verdachte thuis. De man werd gearresteerd en de politie nam alle fietsen in beslag. De politie roept iedereen die zijn of haar fiets herkent, om contact op te nemen.
  [naar artikel]
 47. “Te veel elektrische fietsen zijn van slechte kwaliteit”: fietsenwinkels willen strengere normen (14/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) eist strengere kwaliteitsnormen voor elektrische fietsen. Volgens de ondernemersorganisatie verkopen te veel supermarkten en onlinewinkels tweewielers van mindere kwaliteit. “De mechaniek van die fietsen begeeft het snel. Dat kan gevaarlijke situaties opleveren.”
  [naar artikel]
 48. “Te veel elektrische fietsen zijn van slechte kwaliteit”: fietsenwinkels willen strengere normen (14/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) eist strengere kwaliteitsnormen voor elektrische fietsen. Volgens de ondernemersorganisatie verkopen te veel supermarkten en onlinewinkels tweewielers van mindere kwaliteit. “De mechaniek van die fietsen begeeft het snel. Dat kan gevaarlijke situaties opleveren.”
  [naar artikel]
 49. Gent laat achtergelaten fietsen staan: “We willen mensen die nu thuisblijven niet onnodig straffen” (02/04/2020 - VRT NWS)
  Fietsen die in én rond de Gentse fietsenparkings achterblijven, worden voorlopig niet in beslag genomen. “Onder normale omstandigheden mag een fiets maximaal drie weken in een stationsparking staan”, zegt Stijn Lewyllie van de Gentse Fietsambassade. "Maar we willen de mensen die thuisblijven niet onnodig straffen."
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy