De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

De klimaattop achterna: ook VN-natuurverdrag nadert moment van de waarheid

De Wereld Morgen

23/11/2022 - 17:29

Na de klimaattop in Egypte staat er volgende maand al opnieuw een belangrijke milieutop op de agenda. In het Canadese Montreal moet de internationale gemeenschap het eens worden over een historisch akkoord rond natuur en biodiversiteit, dat zich kan meten met het Klimaatakkoord van Parijs. The post De klimaattop achterna: ook VN-natuurverdrag nadert moment van de waarheid appeared first on DeWereldMorgen.be.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE WERELD MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Tien jaar crisis?                 (29/08/2022 - Express)
  De acute crisis waar we vandaag (en zeker ook komende winter) door moeten, zal geen tien jaar duren. Maar het ziet er wel nu al naar uit dat we nog makkelijk tien jaar geconfronteerd zullen worden met de implicaties van deze crisis op het vlak van de energietransitie, de loonhandicap, de overheidsfinanciën en de geopolitieke […]
  [naar artikel]
 2. Angelique Van Ombergen: 'Astronauten zijn ideale proefkonijnen voor de geneeskunde' (17/12/2019 - De Tijd)
  07:00 Beluister op Apple Podcasts | Spotify | Pocket Casts | Google Podcasts | Podcast A...
  [naar artikel]
 3. Frederik Anseel: 'De basis van management is simpel: mensen het gevoel geven dat ze er toe doen' (26/11/2019 - De Tijd)
  07:03 Beluister op Apple Podcasts | Spotify | Pocket Casts | Google Podcasts | Podcast A...
  [naar artikel]
 4. ‘Ik heb tientallen #MeToo-verhalen. Maar wijs ik al die mannen met de vinger? Nee’ (14/04/2019 - De Morgen)
  Schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan. Vijfentwintig directe vragen, evenveel openhartige antwoorden. Vandaag: Phaedra Hoste (47). Wie is zij in het diepst van haar gedachten?
  [naar artikel]
 5. Komen er dan toch herstelbetalingen voor het klimaat? (18/11/2022 - Express)
  In Sharm-El-Sheikh blijft de klimaattop duren, de COP27. Die zou normaal vandaag aflopen, maar het is ondertussen traditie dat in het laatste weekend nog verder onderhandeld wordt, dat gebeurde de vorige keren ook. Zoals aangekondigd is de grote vraag deze keer wat te doen met de eis van de ontwikkelingslanden om herstelbetalingen uit te voeren voor de historische uitstoot van […]
  [naar artikel]
 6. Bekaert sluit staaldraadfabriek in Gelsenkirchen  (21/10/2022 - Express)
  Bekaert zal zijn fabriek in het Duitse Gelsenkirchen sluiten. Dat liet de Belgische staaldraadproducent  vrijdagmiddag weten in een persbericht. Bekaert heeft besloten om zijn Europese staaldraaddivisie samen te voegen in het Verenigd Koninkrijk en de productieactiviteiten in het Duitse Gelsenkirchen uit te faseren aan het einde van 2023. “De concurrentiepositie van de fabriek in Gelsenkirchen staat onder druk, waarbij het huidige activiteitenniveau niet langer de ruimte biedt om een financieel […]
  [naar artikel]
 7. Duco Sickinghe: 'We beginnen in de Benelux een Silicon Valley op te bouwen' (24/12/2019 - De Tijd)
  07:00 Beluister op Apple Podcasts | Spotify | Pocket Casts | Google Podcasts | Podcast AddictDuco Sickinghe is intussen een oude rot in het telecomvak. Na 12 jaar aan het hoofd van Telenet werd hij in 2013 ...
  [naar artikel]
 8. Gregory Frateur is homo en heeft twee kinderen met een vriendin: “Ik zag mezelf als papa” (17/02/2019 - De Morgen)
  Schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan. Vijfentwintig directe vragen, evenveel openhartige antwoorden. Vandaag: Dez Mona-zanger Gregory Frateur (39). Wie is hij in het diepst van zijn gedachten?
  [naar artikel]
 9. Jelle De Beule was een pestkop, en werd later zelf gepest: “Ik, die kleine klootzak had het wel verdiend” (10/02/2019 - De Morgen)
  Schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan. Vijfentwintig directe vragen,  evenveel openhartige  antwoorden. Vandaag: comedian en televisiemaker Jelle De Beule (37). Wie is hij in het diepst van zijn gedachten?
  [naar artikel]
 10. Waarom onze 29e plaats op de ranglijst voor ondernemerschap een probleem is (16/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Waarom onze 29e plaats op de ranglijst voor ondernemerschap een probleem is België blijft ondermaats scoren op het vlak van ondernemerschap. Inzetten op een gezondere ondernemersdynamiek is een goedkope maatregel om onze economie te versterken. In de internationale rangschikkingen van het World Economic Forum (WEF) staat België op een 29e plaats voor ondernemerschap (op 141 landen). Daarmee staan we zowat laatste onder de meer noordelijke Europese landen. Ter vergelijking, Nederland en Zweden staan in de top 5.  Ook op andere […] Lees dit artikel: Waarom onze 29e plaats op de ranglijst voor ondernemerschap een probleem is
  [naar artikel]
 11. Nu einde klimaattop Glasgow nadert: wat is er geworden van de beloftes op  vorige klimaattoppen?  (12/11/2021 - VRT NWS)
  In Glasgow zijn staatshoofden en regeringsleiders van zowat 200 landen al bijna twee weken bijeen voor de VN-klimaatconferentie. Volgens de voorzitter van de top is het de laatste kans om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5°C. Maar maakt het echt een verschil, wat op zo’n klimaatconferentie beslist wordt? We duiken in het verleden en de beloftes die toen gemaakt zijn.
  [naar artikel]
 12. Johan Thijs (KBC): 'De echte concurrenten van de banken zijn Google, Facebook en Amazon' (10/12/2019 - De Tijd)
  07:00 Beluister op Apple Podcasts | Spotify | Pocket Casts | Google Podcasts | Podcast AddictDe klassieke bankwereld staat aan alle kanten onder druk: de veeleisende consument, kleine bedrijven die actief z...
  [naar artikel]
 13. De Tijd Herstart | Op weg naar het nieuwe normaal (02/06/2020 - De Tijd)
  18:34 Beluister op Apple Podcasts | Spotify | Pocket Casts | Podcast AddictHoe pak je als bedrijf de draad weer op wanneer een virus de wereldeconomie heeft platgelegd? En zullen bedrijven en de economie bl...
  [naar artikel]
 14. "Pas na tien jaar aan mijn ouders opgebiecht dat ik geen maturiteitsdiploma had ontvangen" (28/06/2018 - De Morgen)
  Doffe ellende? Een onvergetelijk feest? Of iets ertussenin? In deze rubriek kijken bekende ex-studenten terug op hun examentijd. Vandaag: Eric Goens (49), journalist en reportagemaker. 
  [naar artikel]
 15. De EU-hoogmis in Versailles (10/03/2022 - Express)
  Het is verzamelen geblazen voor de kiescampagne van Emmanuel Macron, de Franse president, én kandidaat voor herverkiezing, die 26 regeringsleiders en staatshoofden ontvangt even buiten Parijs, in het weelderige decor van Versailles. Maar de waarheid is dat door de actualiteit het veel meer is dan een fotomoment voor Macron: er moeten stevige knopen doorgehakt worden door de 27 leiders. Het […]
  [naar artikel]
 16. Italië start klopjacht naar schuldige na ongeluk met brug (17/08/2018 - De Morgen)
  Wie is verantwoordelijk voor het instorten van de brug in Genua? De huidige Italiaanse populistische regering bestaande uit de anti-migratiepartij Lega en protestpartij Vijfsterrenbeweging trekken fel ten strijde tegen de beheerder en de vorige regeringen. Volgens de oppositie zijn juist de regeringspartijen verantwoordelijk voor de ramp.
  [naar artikel]
 17. Egbert Lachaert (Open Vld) gaat in de aanval tegen de media (16/12/2022 - Express)
  In het tv-programma De Afspraak betroken Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert de Vlaamse media in zijn verhaal over de veelbesproken Whatsapp-berichten, met naast hem Isolde Van den Eynde van Het Laatste Nieuws wel in de studio. Dat leverde een felle dialoog op. Een opvallend moment, zeker omdat met name premier De Croo altijd veel moeite heeft gedaan om de lijnen met de grotere […]
  [naar artikel]
 18. Dries Van Langenhove moet voor correctionele rechtbank verschijnen wegens mogelijke inbreuken op de racismewet (15/07/2022 - Express)
  Een omstreden kopstuk van Vlaams Belang, Dries Van Langenhove, wordt samen met zes andere leden van zijn Schild & Vrienden naar de correctionele rechtbank doorverwezen. Dat besliste de raadkamer in Gent vanmorgen. Alles draait rond een Pano-reportage van de VRT die ondertussen al dateert van 5 september 2018. Pas een jaar later raakte Van Langenhoven verkozen in de Kamer, als ‘onafhankelijke’ op de lijst van het Belang. Sindsdien functioneert hij […]
  [naar artikel]
 19. RECEPT Broodje vitello tonnato (17/11/2022 - Gezond.be)
  Vitello Tonnato is een van de meest verrassende Italiaanse gerechten. Er bestaan talloze variaties op de klassieke Vitello Tonnato. Wij zijn alvast fan van dit overheerlijke broodje, dat werd bedacht door foodie Stephanie Bex en heerlijk is als lunch! Benodigdheden • 4 ronde broodjes• 1 stuk kalfsbil• 100 gr tonijn• 3 el mayonaise• 1 el kappertjes• 1 tl mosterd• 1 tl ketchup• 100 gr rucola• 50 gr zongedroogde tomaatjes• peper – zout• boter […] Het bericht RECEPT Broodje vitello tonnato verscheen eerst op Gezond.be.
  [naar artikel]
 20. “De miserie begon in 2014: Michel I was altijd de voortzetting van de campagne met andere middelen” (23/12/2018 - De Morgen)
  De politieke actualiteit volgens UGent-politicoloog en De Morgen-columnist Carl Devos.
  [naar artikel]
 21. ‘Over Water’-actrice Natali Broods over haar moeilijke zwangerschap: “Ik moest het lot van mijn kinderen uit handen geven” (03/02/2019 - De Morgen)
  Schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan. Vijfentwintig directe vragen, evenveel openhartige antwoorden. Vandaag: actrice Natali Broods (42). Wie is zij in het diepst van haar gedachten?
  [naar artikel]
 22. Nu al duidelijk: klimaattop Glasgow zal opwarming van de aarde niet tot 1,5 graden kunnen beperken (13/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het is nu al zeker: de 26ste VN-klimaattop in Glasgow heeft niet genoeg opgeleverd om de opwarming daadwerkelijk tot 1,5 graad te kunnen beperken. Wat zijn de struikelblokken?
  [naar artikel]
 23. Dit mag u niet missen op tv vanavond (09/06/2018 - De Morgen)
  Een documentaire over de bevlogen Australische feministe Germaine Greer of toch liever een over Camilla Parker Bowles, de echtgenote van de Britse prins Charles. Of verkiest u een film? Dan kan u onder meer kiezen uit het ijzersterke Juno,  Unbroken met Angelina Jolie  op de regisseursstoel of  het filmexperiment The Disappearance of Eleanor Rigby: Her. Dit zijn onze tv-tips voor een ontspannen zaterdagavond.
  [naar artikel]
 24. Waarom Belgische teams de wereld niet veroveren (16/06/2018 - De Morgen)
  De Rode Duivels, wereldkampioen... Vijftig jaar na de eerste regenboogtrui van Eddy Merckx weer on top of the world… Het zou mooi zijn, het kan, alles kan.  Maar de geschiedenis leert dat individueel geploeter ons beter ligt. Reden: een gebrek aan veroverings­drang, volgens Johan Cruijff.
  [naar artikel]
 25. “Het is nu aan de VS om meer olie te produceren” (30/06/2022 - Express)
  Op sociale media circuleert een video waarop te zien is hoe de Franse president Emmanuel Macron zijn Amerikaanse evenknie Biden inlicht over een gesprek dat hij voerde met Mohammed bin Zayed al-Nahyan (MBZ). Dat is de president van de Verenigde Arabische Emiraten. “Ik had een gesprek met MBZ,” zegt Macron. “Hij vertelde me twee zaken.  De VAE zitten aan een maximum [productiecapaciteit] en  [de] Saoedi’s […]
  [naar artikel]
 26. Ten oorlog tegen het nieuws: Infowars-app is populairder dan ooit na ban door technologiebedrijven (09/08/2018 - De Morgen)
  Theo Francken blijkt een volger van Infowars, zo maakte een journalist bekend. En dat terwijl Google, Facebook en Apple besloten om video’s en podcasts van de rechtse complotwebsite te verwijderen. Enkele dagen later is de Infowars-applicatie echter een van de populairste apps in de VS geworden.
  [naar artikel]
 27. De Insiders – Aflevering 1 (16/01/2023 - Express)
  Linda De Win, politiek journaliste en Wouter Verschelden, Wetstraatjournalist, vormen host en co-host in dit wekelijks radioprogramma. Iedere aflevering nodigen ze twee professionele communicatie experts uit. Samen becommentariëren deze strategen hun moment van de week. Ze duiden ook de bredere context bij bepaalde ontwikkelingen en blikken vooruit op wat komt in de politieke week die volgt. Gasten van de week: Karen […]
  [naar artikel]
 28. 6 vrouwelijke toptalenten uit de wereld van design... wiens werk niet altijd naar waarde werd geschat (24/10/2017 - De Morgen)
  De sterke vrouw achter de succesvolle man, de andere, betere helft van het genie, de muze, de toegewijde grote liefde. Aan eufemismen geen gebrek om de systematisch onderbelichte bijdrage van vrouwen in de designgeschiedenis elegant voor te stellen. Wij halen ze uit de schaduw. 
  [naar artikel]
 29. Eén meter door het rood: treinreizigers een uur geblokkeerd (16/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Net op het moment dat iedereen vanochtend stilstond op de E40 richting Brussel en pendelaars opgeroepen werden om de trein te nemen, reed op de...
  [naar artikel]
 30. ‘Papa kan geen bloed zien: bij een moord in het nieuws zet hij de tv uit’: de kinderen van Faroek Özgünes: (01/09/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 31. De kinderen van Faroek Özgünes: ‘Papa kan geen bloed zien: bij een moord in het nieuws zet hij de tv uit’ (25/08/2023 - Humo)

  [naar artikel]
 32. Schrijver Kader Abdolah: “Ik heb de code van het leven begrepen” (27/01/2019 - De Morgen)
  Schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan. Vijfentwintig directe vragen, evenveel openhartige antwoorden. Vandaag: schrijver Kader Abdolah (64). Wie is hij in het diepst van zijn gedachten?
  [naar artikel]
 33. Het Rekenhof bedankt feestelijk voor een externe audit van de Bpost-contracten met de overheid (20/07/2023 - Express)
  “Het Rekenhof beschikt niet over de wettelijke bevoegdheid om dergelijke audit bij Bpost uit te voeren”, zo laat men vanuit de overheidsdienst weten aan de Kamer. Meteen kan en wil bij het Rekenhof dus niet doorlichten of men bij de overheid systematisch jarenlang veel te veel betaalde voor enorme contracten voor Bpost, met name het krantencontract. De klok tikt
  [naar artikel]
 34. Jo De Poorter: “Met vier oudere mannen heb ik een vriendschappelijke zoon-vaderrelatie” (18/11/2018 - De Morgen)
  Schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan. Vijfentwintig directe vragen, evenveel openhartige antwoorden. Vandaag: presentator en mediatrainer Jo De Poorter (52). Wie is hij in het diepst van zijn gedachten?
  [naar artikel]
 35. De 100 meter hersenbloeding (21/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een aflevering van ‘De slimste mens ter wereld’ gemist? Met deze samenvatting bent u weer helemaal mee
  [naar artikel]
 36. Milan en Billie, de kinderen van Faroek Özgünes: ‘Papa kan geen bloed zien: bij een moord in het nieuws zet hij de tv uit’ (01/09/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 37. Wat kan je verdienen in de gezondheidszorg? (02/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Met een diploma als zorg- of verpleegkundige vind je bijna gegarandeerd een baan. Jobs in de zorgsector zijn dan ook al jaren hardnekkige...
  [naar artikel]
 38. Minister Marghem flatert opnieuw: van klimaatmars in Brussel naar klimaattop in Polen met privéjet (03/12/2018 - De Morgen)
  Daags nadat ze veel kritiek oogstte door uit te halen naar Vlaanderen in de marge van Claim the climate, krijgt federaal energieminister Marie Christine Marghem weer bakken kritiek op sociale media. Ditmaal omdat ze met een privéjet naar de klimaattop in Katowice is gevlogen.
  [naar artikel]
 39. PS’er Marc Tarabella schreeuwt z’n onschuld uit in Qatargate (10/05/2023 - Express)
  Met tranen in de ogen sprak Europees Parlementslid Marc Tarabella (PS) deze voormiddag de pers toe in Luik. Het veel te kleine kantoortje van zijn advocaat stond propvol. Het is voor het eerst dat de PS’er met de pers spreekt, nadat hij weken in de cel zat, en nu onder voorwaarden vrij is. Nachtmerrie
  [naar artikel]
 40. Duitsland is bang (21/10/2022 - Express)
  Europa heeft een Duitsland-probleem.  De belangrijkste oorzaken zijn de onenigheid over de energiecrisis en het Duitse noodplan van 200 miljard euro. Ondertussen zou wel een princiepsakkoord bereikt zijn over een prijsplafond voor gas via een “dynamische prijscorridor” en over groepsaankopen. Toch blijft het wachten op details. Maar ook inzake defensie zijn er gigantische discussies. De details Tussen de Franse president Macron en de Duitse […]
  [naar artikel]
 41. De hysterische benadering van milieuproblematiek bij EU-beleidsmakers (30/07/2022 - Express)
  Recent bereikten onderhandelaars van het Europees Parlement en de EU-lidstaten een akkoord over nieuwe EU-regelgeving om zogenaamde “greenwashing” tegen te gaan, waarbij bedrijven zich milieuvriendelijker profileren dan ze in realiteit zijn: De nieuwe regels leggen allerlei nieuwe rapporteringsverplichtingen op – eerst aan grote bedrijven, later ook aan KMO’s – met als bedoeling burgers “beter te informeren” over “het effect dat bedrijven hebben op de mensenrechten en het […]
  [naar artikel]
 42. België eindigt met 105,1 procent staatsschuld ten opzichte van het bbp in 2022 (15/06/2023 - Express)
  Het Federaal Agentschap van de Schuld komt met haar jaarverslag. België blijft met de schuldratio helemaal achteraan het peloton van de eurozone bengelen: enkel de Club Med van Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië en uiteraard Griekenland, heeft relatief gezien nog meer schulden. In percentages ging het wel ‘beter’: door de hoge inflatie verdampt voor elke schuldenaar de relatieve schuld.
  [naar artikel]
 43. Vakbonden kondigen nu al staking en actiedag aan voor het najaar (29/06/2022 - Express)
  De commissie Sociale Zaken krijgt vandaag de vakbonden over de vloer, over de loonnormwet. Daarvoor verzamelden ze 87.000 handtekeningen: meteen een primeur want het is de eerste keer dat men zo van buitenaf een hoorzitting afdwingt in de Kamer. “Tijdens deze hoorzitting zullen ACV, ABVV en ACLVB aan de parlementsleden duidelijk maken waar de loonnormwet rammelt. En waar oplossingen liggen. Dat is belangrijk, want alleen […]
  [naar artikel]
 44. Steven Van Herreweghe: “De een is bakker, de ander advocaat, ik ben onnozelaar” (28/02/2019 - De Morgen)
  Schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan. ­Vijfentwintig directe vragen, ­evenveel openhartige antwoorden. Vandaag: tv-presentator Steven Van Herreweghe (41).? Wie is hij in het diepst van zijn gedachten?
  [naar artikel]
 45. Steven Van Herreweghe: “De een is bakker, de ander advocaat, ik ben onnozelaar” (03/03/2019 - De Morgen)
  Schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan. ­Vijfentwintig directe vragen, ­evenveel openhartige antwoorden. Vandaag: tv-presentator Steven Van Herreweghe (41).? Wie is hij in het diepst van zijn gedachten?
  [naar artikel]
 46. Dertig jaar na ‘De duivelsverzen’ blijft de impact van woorden verbazen (01/03/2019 - De Morgen)
  Ann De Craemer zet deze week de blik op oneindig. Vandaag over The Satanic Verses, 30 Years On (BBC2).
  [naar artikel]
 47. En als we nu eens Palestijnen naar Eurosong sturen? (16/05/2018 - De Morgen)
  Sammy Mahdi is politicoloog en nationaal voorzitter van Jong CD&V. Zijn wisselcolumn met Derk Jan Eppink verschijnt wekelijks. 
  [naar artikel]
 48. Van klein appartement naar brede loft: zo doe je dat (09/02/2019 - De Morgen)
  Vanuit hun zetel hebben ze zicht op de bomen en de zon op hun snoet. Lang moesten Kristoff en An-Sofie dus niet twijfelen toen ze dit appartement, in een gebouw van Léon Stynen, in het vizier kregen. 
  [naar artikel]
 49. Vlaamse regering besliste al over energie (15/03/2022 - Express)
  In de marge van een persconferentie over de opvang van de vluchtelingen, kondigde de Vlaamse regering meteen ook een pakket maatregelen aan om de energiecrisis het hoofd te bieden. Minister van Energie Zuhal Demir (N-VA), mocht daarmee uitpakken. Deze keer trekt de Vlaamse ploeg 218 miljoen euro extra uit. Tegenover de 3 miljard van Vivaldi staat dit jaar een budget voor energiemaatregelen van 658 […]
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy