De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Ballonvaarder wordt ruimtereiziger

De Standaard

23/11/2022 - 18:00

Een hoogvlieger, dat is de nieuwe Belgische astronaut Raphaël Liégeois, in meerdere betekenissen. ‘Hij is een briljant ingenieur, maar ook een teamspeler met een hoog EQ.’


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Ballonvaarder en avonturier Wim Verstraeten (64) overleden (06/09/2021 - De Standaard)
  In Leuven is ballonvaarder Wim Verstraeten overleden aan de gevolgen van een slepende ziekte. De 64-jarige Sint-Niklazenaar was de bekendste Belgische ballonvaarder.
  [naar artikel]
 2. Sojoez-raket ter ere van eerste ruimtereiziger op weg naar ruimtestation ISS (09/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een Russische raket is vandaag ter ere van de eerste ruimtereiziger vertrokken naar het internationale ruimtestation ISS. Het is maandag precies zestig jaar geleden dat de Sovjet-kosmonaut Joeri Gagarin als eerste mens ter wereld een ruimtereis maakte.
  [naar artikel]
 3. Ballonvaarder en avonturier Wim Verstraeten (64) overleden (06/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  In Leuven is Wim Verstraeten overleden aan de gevolgen van een slepende ziekte. De 64-jarige Sint-Niklazenaar was de bekendste Belgische ballonvaarder.
  [naar artikel]
 4. Ballonvaarder en avonturier Wim Verstraeten (64) overleden (06/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  In Leuven is Wim Verstraeten overleden aan de gevolgen van een slepende ziekte. De 64-jarige Sint-Niklazenaar was de bekendste Belgische ballonvaarder.
  [naar artikel]
 5. Ballonvaarder Wim Verstraeten op 64-jarige leeftijd overleden (06/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De bekende ballonvaarder Wim Verstraeten uit Sinaai is zondag overleden na een jarenlange strijd tegen de ziekte van Huntington. Hij werd 64 jaar.
  [naar artikel]
 6. Ballonvaarder maakt noodlanding in Meeuwen (22/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Vrijdagochtend heeft een ballonvaarder in de Hensemstraat in Meeuwen een noodlanding gemaakt. Hierbij scheerde de ballon rakelings over het dak van een huis. Gelukkig zonder gewonden. 
  [naar artikel]
 7. Ballonvaarder en avonturier Wim Verstraeten (64) overleden (06/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  In Leuven is ballonvaarder Wim Verstraeten overleden aan de gevolgen van een slepende ziekte. De 64-jarige Sint-Niklazenaar was de bekendste Belgische ballonvaarder. Hij was in 1985 de eerste Belg die met een ballon Het Kanaal overstak. Vijf jaar later vloog hij met een ballon over de Kilimanjaro. Verstraeten kwam ook in het nieuws toen hij in de jaren ‘90 pogingen ondernam om met een geavanceerde Rozièreballon, de Breitling Orbiter 1 (1997) en Breitling Orbiter 2 (1998), een ononderbroken vlucht rond de wereld te ondernemen.
  [naar artikel]
 8. Gerenommeerde Britse ballonvaarder komt om bij ongeval met zelfontworpen luchtballon (29/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De bekende Britse ballonvaarder en wetenschapper Julian Richard Nott is dinsdag om het leven gekomen na een ongeval met een luchtballon in de...
  [naar artikel]
 9. Ballonvaarder Peter: “Er zijn er maar weinigen wiens werkterrein tot boven de wolken reikt” (01/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Met z’n veertienen zijn we voor een ontspannen ballonvaart boven Antwerpen. We rijden naar het park van Brasschaat om op te stijgen. Vandaag gaan we mee met Peter De Bock, ballonvaarder en zaakvoerder van Bertels Ballooning.
  [naar artikel]
 10. Nederlandse ballonvaarder zwaargewond tijdens vlucht over woestijn van Dubai (16/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse ballonvaarder Jelke Haven is zaterdagochtend ernstig gewond geraakt tijdens een landing in de woestijn bij Dubai. Het is nog
  [naar artikel]
 11. Aangeslagen reacties na dood ballonvaarder Wim Verstraeten (64): “Erg onder de indruk van zijn gedrevenheid” (06/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het overlijden van ballonvaarder Wim Verstraeten laat een grote leegte achter in zijn thuisstad Sint-Niklaas. Ook zijn generatiegenoot en huidig burgemeester van de stad Lieven Dehandschutter (N-VA) blijft niet onberoerd door het nieuws.
  [naar artikel]
 12. Ballonvaarder Wim Verstraeten overleden (06/09/2021 - VRT NWS)
  In Sint-Niklaas is ballonvaarder Wim Verstraeten overleden, hij was al lang ziek. Wim Verstraeten was in de jaren ‘90 een van de bekendste Belgische ballonvaarders. Hij probeerde 2 keer rond de wereld te vliegen met zijn ballon Breitling Orbiter. Hij won de Transatlantic Challenge, een vlucht over de Atlantische oceaan. Wim Verstraeten overleed gisteren, net op de zondag van het ballonfestival tijdens de Sint-Niklase Vredefeesten. Hij werd 64 jaar.
  [naar artikel]
 13. Sint-Niklase ballonvaarder breekt (opnieuw) Belgische record: van Chimay naar Stekene in ruim 14 uur (15/01/2022 - VRT NWS)
  Ballonvaarder David Spildooren uit Sint-Niklaas heeft opnieuw voor een Belgisch record gezorgd, het tweede in enkele maanden tijd. Vandaag brak hij het duurrecord ballonvaren met een warmeluchtballon. Zijn ruim 14 uur durende vaart begon in Chimay en eindigde in Stekene.
  [naar artikel]
 14. Spectaculaire beelden: ballonvaarder uit Zwevegem vliegt over de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika (08/12/2021 - VRT NWS)
  Ballonvaarder Ramses Vanneste uit Zwevegem heeft opnieuw gestunt. Hij is met zijn luchtballon over de Kilimanjaro gevlogen, de hoogste berg van Afrika, in Tanzania. De ballon ging tot 7.000 meter hoogte. Ramses beleefde zijn nieuw avontuur samen met zijn vader en een vriend.
  [naar artikel]
 15. Ballonvaarder getuigt over vlucht boven Brussels Airport: "Alles verlopen mét toestemming" (25/01/2021 - VRT NWS)
  De ballonvaarder die gisteren boven Brussels Airport terechtkwam, zegt dat zijn vlucht met toestemming van de autoriteiten is verlopen. Vandaag doet hij zijn verhaal bij Radio 2 Vlaams-Brabant.
  [naar artikel]
 16. Ballonvaarder David Spildooren uit Sint-Niklaas vertrekt in zijn eentje met zijn warmeluchtballon richting de Alpen (07/12/2021 - VRT NWS)
  Ballonvaarder David Spildooren uit Sint-Niklaas is deze ochtend helemaal alleen met zijn warmeluchtballon opgestegen vanuit Waasmunster richting de Alpen. Hij wil de bergketen, die zich uitstrekt over de Franse Middellandse zeekust overvliegen en als alles goed gaat, zal hij er rond de middag zijn.
  [naar artikel]
 17. Astronauten moeten goed kunnen ‘parkeren’: video toont minutieuze koppeling tussen draagraket en ISS (30/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Ruimtereiziger, sommigen droomden van die job als kind. Maar het is niet zo gemakkelijk als het lijkt.
  [naar artikel]
 18. Luchtballon maakt noodlanding in Denderleeuw (14/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een ballonvaarder heeft gisteravond om 21.15 uur een geslaagde noodlanding gemaakt op de hoek van de Booglaan en de Elzenlaan in Welle, bij...
  [naar artikel]
 19. Rus verbreekt wereldrecord ballonvaren (23/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische ballonvaarder Fedor Konyukhov heeft zaterdag een wereldrecord gevestigd door in iets meer dan elf dagen de wereld rond te reizen.
  [naar artikel]
 20. Rus verbreekt wereldrecord ballonvaren (23/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische ballonvaarder Fedor Konyukhov heeft zaterdag een wereldrecord gevestigd door in iets meer dan elf dagen de wereld rond te reizen.
  [naar artikel]
 21. Papegaaien sterven na doorkomst luchtballon: 65.000 euro schadevergoeding (08/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een Nederlandse ballonvaarder moet een papegaaienverzamelaar uit Zundert (Noord-Brabant) bijna 65.000 euro schadevergoeding betalen. De rechtbank...
  [naar artikel]
 22. [VIDEO] - Russische ballonvaarder landt na recordtocht (23/07/2016 - De Redactie)
  Een Russische avonturier van 65 heeft met zijn ballon een nieuw wereldrecord gevestigd: zo snel mogelijk rond de aardbol vliegen. Hij breekt het record van Steve Fosset uit 2002.
  [naar artikel]
 23. Wereldrecord: Op 4.016 meter op een heteluchtballon (11/11/2021 - VRT NWS)
  Een Franse ballonvaarder heeft gisteren een wel heel bijzonder record gevestigd. Hij stond op 4.016 meter hoogte bovenop een heteluchtballon. De stunt van Rémi Ouvrard maakte deel uit van een liefdadigheidsactie.
  [naar artikel]
 24. Is Buienradar het betrouwbaarst of is er een beter alternatief? Experts testen gratis weer-apps (18/02/2022 - Het Nieuwsblad)
  “And when the rain begins to fall...” Dan zijn we daar perfect op voorbereid, want er zijn zo veel weerapps dat we voor elk moment van de dag kunnen zien welk weer het wordt. Of toch niet? Want waarom voorspelt de ene zon als de andere regen geeft? Wie moet je dan geloven? Wij lieten het gratis aanbod testen door een ballonvaarder en een natuurfotograaf die elke dag intensief met het weer bezig zijn.
  [naar artikel]
 25. Heteluchtballon landt op Duitse snelweg: verkeer kan tijdig remmen (07/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een ballonvaarder heeft vanochtend met zijn heteluchtballon een noodlanding gemaakt op een snelweg in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen.
  [naar artikel]
 26. Opvallende beelden: luchtballon komt in problemen vlak bij spoorweg in Lede (09/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In de Blomstraat in Lede is deze week een ballonvaarder in de problemen gekomen met zijn luchtballon. De ballon probeerde te landen in een weide...
  [naar artikel]
 27. Straffe beelden: luchtballon komt in problemen in Lede en ontsnapt net aan aanstormende trein (09/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In de Blomstraat in Lede is deze week een ballonvaarder in de problemen gekomen met zijn luchtballon. De ballon probeerde te landen in een weide...
  [naar artikel]
 28. Tom Hanks reageert op afwezigheid van Tim Allen in ‘Lightyear’: “Ik was graag met hem de concurrentie aangegaan” (08/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse acteur Tom Hanks (65) kroop jarenlang in de huid van het ‘Toy Story’-personage Woody. In de nieuwe animatiefim ‘Lightyear’ komt de cowboy echter niet aan bod, maar is de hoofdrol voor de ruimtereiziger Buzz Lightyear. Die stem werd jarenlang ingesproken door acteur Tim Allen (69), tot nu.
  [naar artikel]
 29. Op het nippertje: luchtballon landt bijna op snelweg (28/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een automobilist in Nederland kon een luchtballon filmen toen deze tijdens het landen op enkele meters boven de snelweg vloog. Gelukkig zette de ballonvaarder de luchtballon keurig neer op een naburig veld.
  [naar artikel]
 30. David Dehenauw begeleidt recordpoging met luchtballon van Russische avonturier (12/07/2016 - Het Nieuwsblad)
  De Belgische meteoroloog David Dehenauw is één van de begeleiders van Fedor Konyukhov, de Rus die een poging doet om het wereldrecord te verbreken van een solovlucht rond de wereld in een heteluchtballon. Dehenauw staat de ballonvaarder onderweg bij met meteorologische voorspellingen.
  [naar artikel]
 31. Sojoez-raket ter ere van eerste ruimtereiziger gelanceerd, nieuwe bemanning veilig aangekomen in het ISS (09/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Drie nieuwe bemanningsleden zijn vrijdag aangekomen in het internationale ruimtestation ISS. De Russen Oleg Novitski en Pjotr Doebrov en de Amerikaan Mark Vande Hei wonen het komende halfjaar in het complex, dat op ruim 400 kilometer hoogte rond de aarde draait. De ruimtevlucht was een eerbetoon aan de eerste ruimtevlucht ooit. Het is maandag namelijk precies zestig jaar geleden dat de Sovjet-kosmonaut Joeri Gagarin als eerste mens ter wereld een ruimtereis maakte.
  [naar artikel]
 32. Luchtballon-stuntpiloot scheert vlak over snelweg (20/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een luchtballon van een Nederlandse professionele ballonvaarder is vlak naast een Nederlandse snelweg in een weiland beland. Dat blijkt uit een...
  [naar artikel]
 33. Geen paniek na ‘noodlanding’ ballon: “Fantastische vlucht, zou ik zo weer doen” (13/06/2017 - Het Nieuwsblad)
  Ballonvaarder Jo Madou wou zaterdag met zes passagiers van Blankenberge naar Maldegem vliegen, maar een stevige zeebries dreef het gezelschap naar het Nederlandse Vlissingen. “Er is op geen enkel moment paniek geweest”, klinkt het.
  [naar artikel]
 34. Ballonvaarders uit het Waasland kunnen terug het luchtruim in (18/05/2021 - VRT NWS)
  Ballonvaarders uit het Waasland mogen opnieuw passagiers meenemen in hun mand. De boekingen voor een ballonvaart nemen meteen een hoge vlucht. "We zien een enorme toevloed aan aanvragen", vertelt ballonvaarder Kevin Rodrigus uit Sint-Niklaas.
  [naar artikel]
 35. De perikelen van de man die het wereldrecord ballonvaren verbrak: "11 dagen zonder slaap" (03/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische ballonvaarder Fedor Konyukhov verbrak op 23 juli het wereldrecord ballonvaren door in elf dagen en zes uur de wereld rond te reizen.
  [naar artikel]
 36. Piloot parkeert luchtballon midden op straat in woonwijk (22/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Grote consternatie in het centrum van Beerse woensdagavond, toen een luchtballon laag over kwam vliegen en ten slotte midden in een woonwijk op straat landde. “Ik kan tot twintig centimeter nauwkeurig vliegen”, zegt ballonvaarder Bart Geeraerts uit Olen.
  [naar artikel]
 37. BEKIJK: vurig eerbetoon met aangestoken branders in hartvorm voor overleden ballonvaarder Wim Verstraeten (10/09/2021 - VRT NWS)
  Gisteravond hebben collega-ballonvaarders de overleden Wim Verstraeten uit Sint-Niklaas geëerd op bijzondere wijze: met branders die in de vorm van een hart werden gezet. Het eerbetoon vond plaats in Waasmunster. De beelden in de video zijn gemaakt met een drone.
  [naar artikel]
 38. VIDEO. Verslaggeefster zit veilig in luchtballon, tot dit gebeurt… (26/03/2019 - Metro)
  Een Franse journaliste en haar crew zijn afgelopen vrijdag met de schrik vrijgekomen toen hun luchtballon een duik maakte in een baai van de Atlantische Oceaan. Gelukkig raakte niemand gewond. Vrijdagmorgen maakte verslaggeefster Fanny Agostini vanuit een luchtballon een reportage over de Golf van Morbihan, een baai in de Atlantische Oceaan, aan de zuidkust van Bretagne. Alles verliep vlot tot de ballonvaarder een fout maakte en de luchtballon te snel zakte en in het water terechtkwam. Drijfnat De journaliste, haar camera- en klankman en de ballonvaarder raakten kletsnat maar er vielen geen gewonden. Ze werden met een opblaasbare boot uit het water gehaald en vervolgens voor de zekerheid naar het ziekenhuis gevoerd. De 30-jarige journaliste plaatste het filmpje op Twitter, waar ze iedereen geruststelde. “Met de schrik vrijgekomen op de set van Thalassa in Morbihan. Bedankt voor alle berichten. Het gaat goed met me”, schreef ze. Grosse frayeur sur le tournage de #Thalassa hier dans le Morbihan. Merci pour tous vos messages, tout va bien ! pic.twitter.com/JG4k2epnZt — Fanny Agostini (@Fanny_Agostini) March 23, 2019 Lees ook : Brandweer moet ballonvaarders op 75 meter hoogte bevrijden Het bericht VIDEO. Verslaggeefster zit veilig in luchtballon, tot dit gebeurt… verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. Ballonvaart voor zorgpersoneel AZ Diest als bedankje voor hun strijd tegen corona (08/07/2020 - VRT NWS)
  In Diest zijn dinsdagavond een 30-tal verplegers en dokters van het AZ in Diest van de grond gegaan. De manier van ballonvaarder Kris Houtmeyers uit Molenstede om het zorgpersoneel te bedanken voor al het zware werk dat ze al geleverd hebben in de strijd tegen het coronavirus.
  [naar artikel]
 40. René mag met Boeing vliegen, maar niet met mobilhome rijden (23/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Als ballonvaarder en vliegtuigpiloot werd René onlangs medisch gekeurd en geschikt bevonden om met een Boeing te vliegen. Maar om met zijn mobilhome te rijden, moet hij zich toch weer laten testen. “Absurd”, vindt René.
  [naar artikel]
 41. Luchtballon landt tussen de huizen in Meeuwen (22/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  De bewoners van de Hensemstraat in Meeuwen keken vrijdagmorgen wat raar op, toen een luchtballon over de bomen op een open bouwkavel tussen de huizen landde. Dat een luchtballon zo dicht bij de huizen landt, is niet alledaags. “Het was geen noodlanding, wel een normale geplande landing”, benadrukt ballonvaarder Harry Vos, die 28 jaar ervaring heeft.
  [naar artikel]
 42. Vlaming maakt adembenemende beelden van Kilimanjaro vanuit luchtballon (08/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Zwevegemnaar en ballonvaarder Ramses Vanneste heeft een adembenemende stunt tot een goed einde gebracht. In een luchtballon vloog hij over de Kilimanjaro in Tanzania, de hoogste berg van het Afrikaanse continent. Samen met zijn vader en een vriend zweefde hij op meer dan 7.000 meter tussen de wolken. “We speelden al lang met het idee”, vertelde Ramses aan Radio 2 West-Vlaanderen.
  [naar artikel]
 43. Vlaming maakt adembenemende beelden van Kilimanjaro vanuit luchtballon (08/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  Zwevegemnaar en ballonvaarder Ramses Vanneste heeft een adembenemende stunt tot een goed einde gebracht. In een luchtballon vloog hij over de Kilimanjaro in Tanzania, de hoogste berg van het Afrikaanse continent. Samen met zijn vader en een vriend zweefde hij op meer dan 7.000 meter tussen de wolken. “We speelden al lang met het idee”, vertelde Ramses aan Radio 2 West-Vlaanderen.
  [naar artikel]
 44. Ballonvaarders mogen terug van de grond: " Maar enkel alleen of met iemand van het gezin" (11/05/2020 - VRT NWS)
  Vanaf vandaag mogen ballonvaarders opnieuw de lucht in. Toch zullen klanten nog niet meteen mogen rekenen op een excursie door de wolken. "We mogen enkel alleen uitvaren of met één gezinslid", zegt ballonvaarder Yves Lannoy uit Meerhout.
  [naar artikel]
 45. Fransman breekt wereldrecord op 4.016 m hoogte (12/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Franse ballonvaarder Rémi Ouvrard (28) heeft een opmerkelijk record gevestigd. De jongeman haalde het record binnen door op 4.016 meter hoogte bovenop een heteluchtballon te staan. Samen met zijn vader, Jean-Daniel Ouvrard, die de luchtballon bestuurde, bedacht hij een stunt om geld in te zamelen voor het goede doel. Oorspronkelijk was het de bedoeling om tot 3.637 meter te stijgen, maar dat kon uiteindelijk dus nog een stukje hoger.
  [naar artikel]
 46. Bijzondere landing van luchtballon tussen huizen: “Knap gedaan op zo’n kleine oppervlakte” (22/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De bewoners van Meeuwen in Limburg keken vrijdagmorgen wat raar op, toen een luchtballon over de bomen op een open bouwkavel tussen de huizen landde. Dat een luchtballon zo dicht bij de huizen landt, is niet alledaags. “Het was geen noodlanding, wel een normale geplande landing”, benadrukt ballonvaarder Harry Vos, die 28 jaar ervaring heeft.
  [naar artikel]
 47. Luchtballon crasht bijna tegen huis bij Duits-Nederlandse grens: “Pas op, dat gaat niet goed!” (30/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “De honden begonnen ineens te blaffen, meteen zag ik waarom”, zegt Jouke de Vries over een hachelijke situatie, zaterdag in het Duitse dorp Alstätte, op zo’n vier kilometer van de grens met Nederland. De Vries zag vanuit zijn tuin hoe een ballonvaarder z’n enorme vaartuig nog net over het huis van zijn buren loodste.
  [naar artikel]
 48. De luchtballon die niét in brand stond: “Met loeiende sirenes kwamen de ambulances aangereden” (07/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  “Een brandende luchtballon is gecrasht in Brasschaat. Er zaten zeker tien mensen in.” Die oproep liep binnen bij de noodcentrale. Alle alarmen gingen af. Alle beschikbare mugteams reden uit. De Civiele Bescherming ook. Ballonvaarder Peter De Bock keek vreemd op toen hij die stoet met loeiende sirenes zag arriveren aan zijn ballon. “Want zoveel was er nu ook weer niet aan de hand.”
  [naar artikel]
 49. “Met hem was het altijd een groot avontuur”: ballonwereld neemt afscheid van wereldreiziger Wim Verstraeten (06/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De ballonwereld neemt afscheid van Wim Verstraeten, die zondag op 64-jarige leeftijd overleed na een langdurige ziekte. Zijn verdienste voor de ballonvaart in België valt niet te onderschatten, zeggen piloten die bij hem het vak leerden. Maar nog meer koesteren ze de herinnering aan Verstraeten als enthousiaste en inspirerende mens. “Veel van wat ik nu in mijn eigen bedrijf toepas, heb ik bij hem geleerd”, reageert collega-ballonvaarder Filip Audenaert.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy