De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Klimaattop: het Zuiden bekijkt COP27 met gemengde gevoelens

De Wereld Morgen

23/11/2022 - 18:00

De deelnemers aan COP27 beloven de armste landen geld te geven voor de gevolgen van de klimaatcrisis. De landen reageren verschillend, van hooguit matig enthousiast tot ronduit pessimistisch. In de toekomst zal een Zuid-Zuid-samenwerking in elk geval meer dan ooit belangrijk zijn. The post Klimaattop: het Zuiden bekijkt COP27 met gemengde gevoelens appeared first on DeWereldMorgen.be.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE WERELD MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Nieuwe klimaattop van de laatste kans, COP27, komt eraan. Kunnen we daar iets van verwachten? (10/10/2022 - Express)
  Van 6 tot 18 november komen wereldleiders en delegaties uit meer dan 200 landen bijeen op COP27, de klimaattop van de Verenigde Naties, die deze keer plaatsvindt in het Egyptische Sharm El Sheikh. Ze zullen er enkele van de meest urgente kwesties van de klimaatcrisis bespreken. Er hangen nu al donkere wolken boven COP27. De […]
  [naar artikel]
 2. Zelfs Greta Thunberg laat op voorhand gedoemde klimaattop COP27 links liggen (31/10/2022 - Express)
  De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg gaat niet naar de klimaattop COP27 volgende maand in Egypte. Dat heeft ze laten weten op het London Literature Festival, waar ze haar nieuwe boek “The Climate Book” promootte. Het zal voor activisten moeilijk zijn om hun stem te laten horen, zei de 19-jarige Thunberg, die COP27 omschreef als “vooral […]
  [naar artikel]
 3. Geen deal in zicht op laatste dag klimaattop COP27 (18/11/2022 - Express)
  Met nog maar één volledige dag van officiële gesprekken te gaan op de klimaattop COP27, zijn er geen duidelijke afspraken over de belangrijkste kwesties. Zoals bijvoorbeeld de manier waarop de uitstoot van broeikasgassen moet dalen, of we al dan niet moeten vasthouden aan een doel van maximaal anderhalve graad aan opwarming en het compenseren van […]
  [naar artikel]
 4. Gemengde gevoelens na 1-1 tegen Grieken (26/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bondscoach Roberto Martinez zat met gemengde gevoelens nadat België pas in de slotfase dankzij een heerlijke volley van Romelu Lukaku ontsnapt
  [naar artikel]
 5. Lobbyisten van de fossiele brandstoffen industrie krijgen vrije baan op COP27 (17/11/2022 - De Wereld Morgen)
  Op de VN-klimaattop van dit jaar, de COP27 in Egypte, worden voor het eerst olie- en gasbedrijven uitgenodigd om deel te nemen aan het officiële programma. De impact die de lobbyisten van deze sector op de COP27 hebben gekregen is ongezien. Dat belooft weinig goeds. The post Lobbyisten van de fossiele brandstoffen industrie krijgen vrije baan op COP27 appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 6. Cafébaas, barista en sterrenchef tellen met gemengde gevoelens af naar 1 mei (06/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Yes, eindelijk een datum!” Meteen gevolgd door: “Wàt!? Moeten wij bij onze klanten sneltesten uitvoeren?” Of hoe de horeca gisteravond met gemengde gevoelens op de beslissingen van het overlegcomité reageerde.
  [naar artikel]
 7. Eén lichtpuntje en verder meer achteruitgang dan progressie: klimaattop COP27 was alweer een gemiste kans (21/11/2022 - Express)
  Wie de hoop koesterde dat COP27, de VN-conferentie over klimaatverandering in Egypte, zou leiden tot nieuwe toezeggingen op het gebied van emissiereductie of zelfs een akkoord over een uitfasering van fossiele brandstoffen, is eraan voor de moeite. De klimaattop leverde uiteindelijk één lichtpuntje op: de oprichting van een ​​internationaal fonds om ontwikkelingslanden te betalen voor […]
  [naar artikel]
 8. Cafébaas, barista en sterrenchef tellen met gemengde gevoelens af naar 1 mei: “Nu hopen dat er niet nog 20 regeltjes volgen” (06/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Yes, eindelijk een datum!” Meteen gevolgd door: “Wàt!? Moeten wij bij onze klanten sneltesten uitvoeren?” Of hoe de horeca gisteravond met gemengde gevoelens op de beslissingen van het overlegcomité reageerde.
  [naar artikel]
 9. Gemengde gevoelens bij één speler Chapecoense: leven gered door vergetelheid, maar vader kwijt (29/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Eén speler van Chapecoense zal met gemengde gevoelens terugkijken naar de vliegtuigcrash van gisteravond in Colombia. Matheus Saroli, de
  [naar artikel]
 10. Timmermans bezorgd over goede afloop klimaattop: “Liever geen resultaat dan een slecht resultaat” (19/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Frans Timmermans, die op EU-vlak de onderhandelingen op de klimaattop COP27 in Sharm-el-Sheikh leidt, heeft meegedeeld dat hij "liever geen resultaat" heeft dan "een slecht resultaat". COP27-voorzitter Sameh Shoukry gelooft nog in een oplossing.
  [naar artikel]
 11. COP27: geen klimaatrechtvaardigheid zonder eerbiediging van mensenrechten (17/11/2022 - De Wereld Morgen)
  Egypte is het gastland voor de klimaattop COP27. Maar in dat land worden mensenrechten en vrijheden zwaar geschonden, en dat slaat ook op klimaatdeskundigen en milieuactivisten. Prominenten uit het middenveld roepen België en andere internationale partners van Egypte op om het land aan te sporen om de mensenrechtensituatie te verbeteren. The post COP27: geen klimaatrechtvaardigheid zonder eerbiediging van mensenrechten appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 12. COP27: Wat is er al gebeurd? (18/11/2022 - De Wereld Morgen)
  De klimaattop in Egypte gaat zijn laatste dagen in. De slottekst laat op zich wachten en de kans is groot dat de onderhandelingen in extra time gaan. Toch is deze top nu al heel anders dan de vorige edities. Een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen en initiatieven. The post COP27: Wat is er al gebeurd? appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 13. Gemengde gevoelens bij Froome na "idiote rit": "Ik ben Porte dankbaar" (09/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Chris Froome hield aan de negende etappe van de Tour de France gemengde gevoelens over. Aan de ene kant was er tevredenheid over het behoud van
  [naar artikel]
 14. Langverwachte nieuwe versie eindtekst van klimaattop COP27: verlies en schade blijft grootste leemte (19/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Zaterdagnamiddag omstreeks 13 uur heeft het Egyptisch voorzitterschap op de klimaattop COP27 in Sharm-el-Sheikh een langverwachte nieuwe kladversie van de eindtekst gepubliceerd. Daaruit blijkt dat verlies en schade nog steeds het heikele punt in de onderhandelingen blijft. Dat is namelijk de enige plaats in de tekst van elf pagina’s waar nog een plaatshouder voor is opgenomen. Ook van de afbouw van alle fossiele brandstoffen is er in de nieuwe tekst geen spoor terug te vinden.
  [naar artikel]
 15. COP27: “Sinds oktober al 700 mensen opgepakt in Egypte” (16/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens mensenrechtenactivisten zijn voor en tijdens de klimaattop COP27 al bijna 700 mensen gearresteerd in Egypte. Onder hen ook journalisten, een prominente advocaat, leden van een nieuwe oppositiepartij en activisten, meldt Human Rights Watch woensdag.
  [naar artikel]
 16. Klimaattop van de historische doorbraak of regelrechte ramp? En wie heeft er nu eigenlijk "gewonnen" of "verloren"?   (21/11/2022 - VRT NWS)
  De klimaatconferentie in Sharm-el-Sheikh (COP27) is afgelopen, maar wat moeten we ervan onthouden? Is de klimaattop geslaagd of niet? En hoe ziet de toekomst eruit? De gevoelens zijn op zijn zachtst gezegd gemengd. "De toekomst van de mensheid ziet er bleek uit", klinkt het bij critici. Anderen benadrukken de boodschap van hoop, omdat er eindelijk overeenstemming is bereikt over een schadefonds voor ontwikkelingslanden die in de frontlijn van de klimaatverandering liggen. "Een historische ommezwaai."
  [naar artikel]
 17. Gemengde gevoelens bij vakbonden over Amerikaanse plannen Van Hool (12/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Dat busbouwer Van Hool een fabriek gaat bouwen in de Verenigde Staten, wordt door de vakbonden met gemengde gevoelens onthaald. Een van de bonden is voorzichtig positief, al is er ook ongemak bij het idee dat medewerkers in Koningshooikt Amerikaanse collega’s zouden opleiden.
  [naar artikel]
 18. Klimatoloog over COP27: “Als we onze enige woonst bewoonbaar willen houden, moeten we meer doen” (20/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Voor klimatoloog Jean-Pascal van Ypersele is de oprichting van een schadefonds voor de bijzonder kwetsbare landen een “zeer positieve uitkomst” van de COP27-klimaattop in het Egyptische Sharm-el-Sheikh . De wetenschapper van de UCLouvain blikt meteen vooruit naar de VN-klimaattop van volgend jaar, waar volgens hem werk aan de winkel zal zijn. Van Ypersele is alvast kandidaat voor het voorzitterschap van de expertengroep Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) in 2023.
  [naar artikel]
 19. Nieuwe Braziliaanse president wil klimaattop in 2025 organiseren in Amazonegebied: “Brazilië mag niet geïsoleerd geraken” (16/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De nieuwgekozen Braziliaanse president Luiz Inacio Lula da Silva heeft op de klimaattop COP27 in Sharm-el-Sheikh aangekondigd dat hij de klimaattop van de Verenigde Naties (COP) in 2025 in het Amazonegebied wil organiseren.
  [naar artikel]
 20. Pretparken blikken met gemengde gevoelens terug op julimaand (30/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische pretparken blikken met gemengde gevoelens terug op de maand juli. Dat blijkt donderdag uit een rondvraag. De pretparken moesten door...
  [naar artikel]
 21. Pretparken blikken met gemengde gevoelens terug op julimaand (30/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische pretparken blikken met gemengde gevoelens terug op de maand juli. Dat blijkt donderdag uit een rondvraag. De pretparken moesten door...
  [naar artikel]
 22. 'Liefde Voor Muziek'-deelneemster Sharon den Adel staat met gemengde gevoelens tegenover soloproject (16/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Sharon den Adel leeft "met gemengde gevoelens" toe naar het eerste optreden van My Indigo, haar soloproject. "Het is superspannend, maar ik heb er...
  [naar artikel]
 23. ‘Hutsepot aan maatregelen’ in begrotingsakkoord maakt gemengde gevoelens los (12/10/2021 - De Standaard)
  Het begrotingsakkoord waarover het kernkabinet het dinsdagochtend eens raakte, leidt tot ‘gemengde gevoelens’. Zo hebben werkgevers, vakbonden en armoedeorganisaties lof voor de manier waarop de energiefactuur wordt aangepakt. Maar op diverse andere onderdelen, of het ontbreken ervan, is wel kritiek te horen.
  [naar artikel]
 24. COP27: rijke landen bieden doek voor het bloeden, terwijl oorzaak klimaatontwrichting vrij spel krijgt (22/11/2022 - De Wereld Morgen)
  De VN-klimaattop COP27 in Sharm-el-Sheikh Egypte liep zondag 20 november op zijn einde. De bijna tweehonderd deelnemende landen kwamen afgelopen weekend tot een slotakkoord. De brede klimaatbeweging reageert, wij bundelden de reacties van de Klimaatcoalitie, 11.11.11, Greenpeace, en Oxfam. ‘COP27 vergeet de oorzaak van de klimaatcrisis aan te pakken. De uitstap uit alle fossiele brandstoffen heeft de tekst niet gehaald.’ The post COP27: rijke landen bieden doek voor het bloeden, terwijl oorzaak klimaatontwrichting vrij spel krijgt appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 25. Toch richting slotakkoord op klimaattop? Fonds voor verlies en schade krijgt groen licht op klimaattop (20/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Op de klimaattop COP27 in het Egyptische Sharm-el-Sheikh is zondagochtend omstreeks kwart over vier 's morgens lokale tijd (kwart over drie 's morgens in Brussel) de oprichting van een fonds voor verlies en schade voor de bijzonder kwetsbare landen aangenomen. Dat heeft de plenaire vergadering beslist.
  [naar artikel]
 26. Gemengde gevoelens bij langeafstandskoppels: "Deze versoepeling sluit nog altijd veel koppels uit" (21/08/2020 - VRT NWS)
  Goed nieuws voor wie een partner heeft in een land waarnaar reizen verboden is door corona. Vanaf 1 september zullen zij elkaar weer in de armen kunnen sluiten. Als ze al lang genoeg samen zijn tenminste. We konden drie Vlamingen spreken die met gemengde gevoelens aftellen naar 1 september.
  [naar artikel]
 27. Sector gehandicapten begint “met gemengde gevoelens” aan vaccinatie (18/02/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Na de woonzorgcentra en de ziekenhuizen is het donderdag de beurt aan de instellingen voor mensen met een handicap om het vaccin te krijgen. Enkel personeelsleden en mensen die overnachten komen in aanmerking. Mensen met een handicap die thuis worden opgevangen, maar bijvoorbeeld wel naar een dagcentrum gaan, krijgen nog geen vaccin. “Hierover bestaan gemengde gevoelens.”
  [naar artikel]
 28. Timmermans bezorgd over goede afloop klimaattop: “Liever geen resultaat dan een slecht resultaat” (19/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Frans Timmermans, die op EU-vlak de onderhandelingen op de klimaattop COP27 in de Egyptische badplaats Sharm-el-Sheikh leidt, heeft meegedeeld dat hij "liever geen resultaat" heeft dan "een slecht resultaat". Timmermans dreigde zelfs op te stappen. “We moeten vooruitgang boeken, geen achteruitgang, alle ministers van de Europese Unie zijn bereid weg te lopen als we geen resultaat krijgen dat recht doet aan wat de wereld verwacht.” COP27-voorzitter Sameh Shoukry gelooft nog in een oplossing.
  [naar artikel]
 29. Sector gehandicapten begint “met gemengde gevoelens” aan vaccinatie (18/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  Na de woon-zorgcentra en de ziekenhuizen is het donderdag de beurt aan de instellingen voor mensen met een beperking om het vaccin te krijgen. Enkel personeel en mensen die overnachten komen in aanmerking. Mensen met een beperking die thuis worden opgevangen, maar bijvoorbeeld wel naar een dagcentrum gaan, krijgen nog geen vaccin. “Hierover bestaan gemengde gevoelens.”
  [naar artikel]
 30. Selectie van De Ketelaere zorgt voor gemengde gevoelens bij Clement: “Als coach zie ik liever niemand vertrekken” (06/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Philippe Clement heeft gemengde gevoelens bij de eerste selectie van Charles De Ketelaere. “Uiteraard ben ik blij met de kans die hij krijgt, maar als coach zie ik in deze tijden liever niemand opgeroepen worden.”
  [naar artikel]
 31. Selectie van De Ketelaere zorgt voor gemengde gevoelens bij Clement: “Als coach zie ik liever niemand vertrekken” (06/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Philippe Clement heeft gemengde gevoelens bij de eerste selectie van Charles De Ketelaere. “Uiteraard ben ik blij met de kans die hij krijgt, maar als coach zie ik in deze tijden liever niemand opgeroepen worden.”
  [naar artikel]
 32. Tim Wellens over zege in Brabantse Pijl van vorig jaar: “Gemengde gevoelens” (15/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Met de Brabantse Pijl wordt woensdag de overgangskoers gereden van de kassei- naar de heuvelklassiekers. Tim Wellens mocht vorig jaar in Overijse voor de eerste keer zijn naam op de erelijst schrijven, maar blikt toch “met gemengde gevoelens” terug op die zege.
  [naar artikel]
 33. Vandoorne dertiende tijdens kwalificatie: "Ik heb gemengde gevoelens" (25/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Onze landgenoot Stoffel Vandoorne houdt gemengde gevoelens over aan de kwalificatie voor de GP van Abu Dhabi. Vandoorne kwalificeerde zich als dertiende voor de race maar tijdens de oefensessie 's ochtends zag het er een stuk beter uit.
  [naar artikel]
 34. Europese jong groenen aan hun leiders op de COP27: luister niet naar de fossil fools! (11/11/2022 - De Wereld Morgen)
  De klimaattop COP21 bracht in 2015 het Klimaatakkoord van Parijs voort, waar ambitieuze doelstellingen overeengekomen werden en landen beloofden hun best te doen om de globale opwarming tot 1,5°C te beperken. Toch zijn we 7 jaar en 5 COPs later helemaal nog niet op koers om die doelstelling te halen. We hopen dat COP27 hier verandering in brengt, maar daarvoor zal de manier waarop beslissingen gemaakt worden moeten veranderen. The post Europese jong groenen aan hun leiders op de COP27: luister niet naar de fossil fools! appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 35. “Een reddingssloep in een orkaan”: kleine eilandstaten verlaten klimaatconferentie met gemengde gevoelens (20/11/2022 - VRT NWS)
  Hoewel op de VN-klimaatconferentie is besloten een fonds voor herstelbetalingen van klimaatrampen op te richten, blijven kleine eilandstaten overal ter wereld met gemengde gevoelens achter. De klimaatopwarming en de stijging van de zeespiegel bedreigen hun voortbestaan. Toch zijn op de klimaatconferentie geen ambitieuzere doelstellingen besloten om de klimaatopwarming tegen te gaan.
  [naar artikel]
 36. Werkgevers reageren met gemengde gevoelens op akkoord kernuitstap: “Opschuiven van beslissing neemt bezorgdheid niet weg” (23/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De werkgeversorganisaties reageren met gemengde gevoelens op het uitstel van de definitieve beslissing omtrent de kernuitstap. “Dat neemt onze bezorgdheden niet weg”, klinkt het bij VBO, Voka, Unizo, UWE, Beci, UCM en Boerenbond in een gezamenlijk persbericht.
  [naar artikel]
 37. Werkgevers reageren met gemengde gevoelens op akkoord kernuitstap: “Opschuiven van beslissing neemt bezorgdheid niet weg” (23/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  De werkgeversorganisaties reageren met gemengde gevoelens op het uitstel van de definitieve beslissing omtrent de kernuitstap. “Dat neemt onze bezorgdheden niet weg”, klinkt het bij VBO, Voka, Unizo, UWE, Beci, UCM en Boerenbond in een gezamenlijk persbericht.
  [naar artikel]
 38. Peloton reageert met gemengde gevoelens op uitstel Parijs-Roubaix: “Vijftig kilometer verderop kan de Ronde wél gereden worden” (01/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het is niet gelukt. Er komt opnieuw geen Parijs-Roubaix deze lente. De wedstrijd verhuist naar 3 oktober, vlak na het WK in Leuven. In het peloton reageert men met gemengde gevoelens. De nieuwe datum is de best mogelijke oplossing, maar tegelijkertijd knaagt er iets. “Frustrerend. Het ene lukt wel, het andere niet”, aldus ex-winnaar Greg Van Avermaet.
  [naar artikel]
 39. COP27: VN-chef waarschuwt voor “de snelweg naar de klimaathel” (16/11/2022 - De Wereld Morgen)
  Bij het begin van de klimaattop in Egypte heeft VN-secretaris-generaal Antonio Guterres de wereldleiders toegesproken. Volgens hem voeren we de strijd van ons leven en zijn we die aan het verliezen. De tijd dringt. The post COP27: VN-chef waarschuwt voor “de snelweg naar de klimaathel” appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 40. COP27: “Hele gebieden worden komende decennia onbewoonbaar wegens hittegolven” (10/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Hele regio’s zullen de volgende decennia onbewoonbaar worden als gevolg van hittegolven die frequenter en intenser zullen zijn als gevolg van de klimaatverandering. Daarvoor waarschuwden maandag de Verenigde Naties en het Rode Kruis in een gezamenlijk rapport. De waarschuwing komt er op minder dan een maand van de klimaattop COP27 in Egypte.
  [naar artikel]
 41. WWF: “Doorbraken op klimaattop zijn essentieel om ramp af te wenden” (06/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  WWF roept in de aanloop naar de opening van de COP27-klimaattop in Egypte op tot een duidelijke en beslissende verschuiving van abstracte beloften naar concrete actie. De klimaatcrisis verloopt sneller dan onze reactie erop en mensen en plaatsen overal ter wereld ondervinden catastrofale gevolgen van het uitblijven van actie, aldus de milieuorganisatie in een persbericht.
  [naar artikel]
 42. Toch richting slotakkoord op klimaattop? Nieuwe versie eindtekst wordt overwogen (19/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een slotakkoord is er nog niet, maar er lijken nu toch aanwijzingen dat een doorbraak op til is op de klimaattop COP27 in Sharm-el-Sheikh. Deze namiddag werd een langverwachte nieuwe kladversie van de eindtekst gepubliceerd. Er zijn wel nog verschillende discussiepunten, waardoor de onderhandelingen mogelijk nog tot morgen zullen duren.
  [naar artikel]
 43. Eerste ouders volgen cursus rijbewijs met gemengde gevoelens (12/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Limburgse ouders hebben gemengde gevoelens bij de verplichte cursus die ze moeten volgen om hun zoon of dochter zelf met de auto te leren rijden. Deze cursus is één van de onderdelen van de vernieuwde rijopleiding. De erkende rijscholen vinden het alvast nuttig dat ze deze opleidingen kunnen geven aan de ouders. Dat konden we zelf vaststellen tijdens het eerste cursusmoment in Lommel.
  [naar artikel]
 44. Viroloog Van Ranst over nieuwe coronamaatregelen: "Ik heb gemengde gevoelens bij de beslissingen” (18/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Overlegcomité heeft gisteren nieuwe coronamaatregelen aangekondigd. Viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) zegt dat hij “gemengde gevoelens” heeft bij die beslissingen. “De maatregelen gingen minder ver dan wat in het GEMS-rapport staat”, klinkt het bij HLN Live.
  [naar artikel]
 45. Gemengde gevoelens op de Amerikaanse beurzen: Microsoft en Harley Davidson profiteren, Caterpillar zakt weg (27/10/2020 - Express)
  Wall Street sloot op dinsdag gemengd, nadat de beurzen maandag flink in het rood eindigden door een zoveelste heropflakkering van... The post Gemengde gevoelens op de Amerikaanse beurzen: Microsoft en Harley Davidson profiteren, Caterpillar zakt weg appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 46. Fonds voor verlies en schade krijgt groen licht op klimaattop, landen bereiken slotakkoord (20/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Op de klimaattop COP27 in het Egyptische Sharm-el-Sheikh is zondagochtend omstreeks kwart over vier 's morgens lokale tijd (kwart over drie 's morgens in Brussel) de oprichting van een fonds voor verlies en schade voor de bijzonder kwetsbare landen aangenomen. Dat heeft de plenaire vergadering beslist. Enkele uren later bereikten de bijna tweehonderd deelnemende landen een slotakkoord, waarmee de klimaattop na een verlenging op z'n einde komt.
  [naar artikel]
 47. Theresa May kijkt in afscheidsinterview met gemengde gevoelens terug op ambtstermijn: “Trots maar ook teleurgesteld” (13/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  De afscheidnemende Britse premier Theresa May kijkt met gemengde gevoelens terug op haar ambtstermijn in Downing Street 10. “Ik was de juiste persoon voor de job en ben zeer trots op wat ik heb bereikt, al had ik meer willen doen”, zegt ze in haar afscheidsinterview aan de BBC. “Ik ging er verkeerdelijk van uit dat de Britse parlementsleden erop gebrand zouden zijn de brexit gedaan te krijgen.”
  [naar artikel]
 48. Armste landen eisen forse klimaat-herstelbetalingen van Europa en de VS: COP27 in Egypte wordt zo harde clash over geld, terwijl China z’n kat stuurt (07/11/2022 - Express)
  Moeten de rijke landen vandaag schadevergoeding betalen voor de klimaatopwarming, die het leven in veel ontwikkelende landen zwaar dreigt te verstoren? Die vraag over centen ligt prominent op tafel in Sharm-el-Sheikh, waar de COP27 samenkomt: de 27ste editie van de jaarlijkse klimaattop in Egypte. De arme landen, die zich verenigden in een coalitie onder leiding […]
  [naar artikel]
 49. Jan Bakelants zag vlucht opnieuw stranden, maar zal blijven aanvallen in Vuelta: “Ik sta hier met gemengde gevoelens” (25/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Jan Bakelants maakte deel uit van de vlucht, maar eindigde uiteindelijk als 41e in de zesde rit van de Vuelta. “Ik sta hier met gemengde gevoelens”, zei hij na afloop. “Ik verspil hier veel energie, maar ik blijf met lege handen achter. Dat is wel jammer.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy