De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

‘Zij zei’ van Jodi Kantor & Megan Twohey. Hoe onderzoeksjournalistiek een beweging brandstof gaf

De Wereld Morgen

23/11/2022 - 18:31

Met hun spraakmakende artikelenreeks over het seksueel wangedrag van Harvey Weinstein die startte op 5 oktober 2017 in The New York Times brachten de Amerikaanse onderzoeksjournalisten Jodi Kantor en Megan Twohey niet enkel de van seksueel wangedrag beschuldigde Hollywood-producer ten val maar groeiden ze ook uit tot katalysator van de wereldwijde #MeToo-beweging. In ‘Zij zei’ gingen ze dieper in op het onderzoek en zijn impact. De release van Maria Schraders film 'She Said' is een prima aanleiding om de Pulitzerwinnaar te (her)ontdekken. The post ‘Zij zei’ van Jodi Kantor & Megan Twohey. Hoe onderzoeksjournalistiek een beweging brandstof gaf appeared first on DeWereldMorgen.be.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE WERELD MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Weinstein-schandaal wordt verfilmd (26/04/2018 - VRT NWS)
  De onthullingen van journalistes Jodi Kantor en Megan Twohey, die tot de val van Harvey Weinstein hebben geleid, worden verfilmd. Dat meldt The Hollywood Reporter. 
  [naar artikel]
 2. ‘She Said’ van Maria Schrader: De onderzoeksjournalist als #MeToo thrillerheld (21/11/2022 - De Wereld Morgen)
  Net als ‘Spotlight’ en ‘The Post’ sluit ‘She Said’ aan bij de Hollywoodtraditie van journalistenfilms die op spannende wijze morele, historische verhalen vertellen. Maria Schrader tekent voor een efficiënte adaptatie van de bestseller uit 2019 waarin New York Times journalisten Jodi Kantor en Megan Twohey hun onderzoek naar het wangedrag van de machtige producent Harvey Weinstein reconstrueren. Resultaat is een drama waarin empathie en emoties primeren op sensatie. The post ‘She Said’ van Maria Schrader: De onderzoeksjournalist als #MeToo thrillerheld appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 3. Film van de week: “She Said” vertelt hoe twee vrouwelijke journalisten seksueel roofdier Harvey Weinstein ten val brachten (23/11/2022 - VRT NWS)
  Op 5 oktober 2017 publiceert de New York Times een artikel over seksueel misbruik door één van de machtigste filmproducers ter wereld: Harvey Weinstein. Er gaat een schokgolf door Hollywood, en de rest van de wereld. De hashtag Metoo, die al langer bestond, gaat viraal. "She Said" vertelt het verhaal dat vooraf gaat aan de publicatie: dat van journalistes Megan Twohey en Jodi Kantor, hun zoektocht naar getuigen en de intimidaties van Weinstein zelf.
  [naar artikel]
 4. Sven en Jodi gaan naar een ‘White Party’ in een parenclub: “Mijn penis ontplofte bijna” (13/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “De onbekende vrouw met haar witte botten ging vooraan op bed zitten, recht in mijn gezichtsveld, en begon met zichzelf te spelen. ‘Blijf kijken’, fluisterde Jodi. ‘Blijf kijken’.” Sven is nog maar pas samen met Jodi wanneer ze naar een themafeestje in een parenclub gaan. Het wordt de heetste avond van zijn leven, die voor altijd in zijn geheugen staat gegrift.
  [naar artikel]
 5. 'Temptation' Kevin laat Megan weg tatoeëren op kont: "Ze maakte misbruik van mij" (08/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De breuk tussen Kevin (23) en Megan (18) ‘de kaas loopt uit haar oren’ uit Oostende lijkt onvermijdelijk nadat Megan de lakens deelde met Joshua op...
  [naar artikel]
 6. 'Temptation Island' Kevin laat Megan weg tatoeëren op kont: "ze maakte misbruik van mij" (08/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De breuk tussen Kevin (23) en Megan (18) ‘de kaas loopt uit haar oren’ uit Oostende lijkt onvermijdelijk nadat Megan de lakens deelde met Joshua op...
  [naar artikel]
 7. 'Temptation' Kevin laat tattoo van Megan op kont verwijderen: "Ze maakte misbruik van mij" (08/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De breuk tussen Kevin (23) en Megan (18) ‘de kaas loopt uit haar oren’ uit Oostende lijkt onvermijdelijk nadat Megan de lakens deelde met Joshua op...
  [naar artikel]
 8. Lange, versierde nagels, sensuele nepwimpers: ‘boughetto’ is de nieuwe beautytrend waarmee zwarte vrouwen hun identiteit vieren (03/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Classy, bougie, ratchet’, zingt een zelfzekere Megan Thee Stallion (26) in haar nummer ‘Savage’. Zij beschrijft met die goedgekozen woorden een specifiek stijltje dat momenteel omarmd wordt door zwarte vrouwen. Megan is zelf dan ook een van dé boegbeelden van de 'boughetto’-trend. Denk lange, versierde nepnagels, excentrieke pruiken, perfecte wenkbrauwen en oogverblindende wimpers. Met de beautytrend vieren zwarte vrouwen hun eigen stijl, in plaats van die te verstoppen.
  [naar artikel]
 9. Actrice Megan Fox had psychische inzinking na doorbraakrol: “Ik durfde zelfs niet meer in het openbaar komen” (19/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Na haar rol in de film ‘Jennifer's Body’ uit 2009 kreeg Megan Fox de status sekssymbool, en daar ging de actrice bijna aan ten onder. Dat vertelt...
  [naar artikel]
 10. Vliegtuig krijgt ‘haaienjasje’ om brandstof te besparen (14/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een vlucht van luchtvaartmaatschappij Swiss van Zürich naar Miami heeft vrijdag de primeur gekaapt van eerste vlucht waarbij het vliegtuig ‘ingepakt’ is in een folie met de eigenschappen van de huid van een haai. Dankzij de haaiachtige omhulling verbruikt het toestel minder brandstof en stoot het minder CO2 uit.
  [naar artikel]
 11. Megan Fox praat niet over #MeToo, al heeft ze veel te vertellen (11/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Megan Fox heeft “nogal wat verhalen” als het gaat om de #MeToo-beweging, maar is niet van plan deze met de wereld te delen. De actrice sprak zich...
  [naar artikel]
 12. Megan Fox en Kourtney Kardashian stoeiden met hun ‘bad boys’ op de toiletten van de VMA’s (15/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ze zijn de dertig al gepasseerd, maar op de MTV Video Music Awards leken Megan Fox (35), Machine Gun Kelly (31), Kourtney Kardashian (42) en Travis Baker (45) wel een stel verliefde tieners. Tijdens de show glipten ze op een gegeven moment zelfs richting de herentoiletten zodat ze zonder aanwezigheid van de paparazzi ongestoord hun gang konden gaan.
  [naar artikel]
 13. ‘Temptation’-Megan siert cover van Playboy: “Eindelijk zelfzeker genoeg om topless te poseren” (31/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Temptation Island’-deelneemster Megan Desaever (20) geeft zich helemaal bloot op de cover van de nieuwste editie van Playboy, die vanaf donderdag...
  [naar artikel]
 14. Kevin rekent af met Megan: "Ze had blijkbaar elk weekend een ander" (08/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  "Ja, ik heb Megan (18) regelmatig bedrogen tijdens onze relatie. En daar ben ik niet fier op. Maar zíj zat ook niet stil." Heel ‘Temptation Island’...
  [naar artikel]
 15. Megan Fox en Kourtney Kardashian draaiden hun ‘bad boys’ een tong in de herentoiletten op de VMA’s (15/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ze zijn de dertig al gepasseerd, maar op de MTV Video Music Awards leken Megan Fox (35), Machine Gun Kelly (31), Kourtney Kardashian (42) en Travis Baker (45) wel een stel verliefde tieners. Tijdens de show glipten ze op een gegeven moment zelfs richting de herentoiletten zodat ze zonder aanwezigheid van de paparazzi ongestoord hun gang konden gaan.
  [naar artikel]
 16. ‘Temptation’-Megan valt voor 19 jaar oudere stripclubuitbater (en dat baart sommigen zorgen) (07/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Kevin, die haar op ‘Temptation Island’ afschilderde als oliedom, is voorgoed verleden tijd voor Megan (20). Haar hart klopt nu voor Maxence, bijna...
  [naar artikel]
 17. ‘Temptation’-Megan gaat naar Turkije voor cosmetische ingreep maar komt onherkenbaar terug (11/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Megan Desaever (20), bekend van ‘Temptation Island’ 2018, heeft haar volgers serieus doen schrikken. De Oostendse trok naar Turkije om er onder het...
  [naar artikel]
 18. Zijn ‘gele hesjes’ terug van weggeweest? Door ‘konvooi van de vrijheid’ wordt gevreesd voor heropleving van beweging (14/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Geïnspireerd door de ‘freedom convoy’-beweging in Canada, wilde het ‘konvooi van de vrijheid’ maandag naar Brussel trekken om hun onvrede over de coronamaatregelen en de stijgende prijzen duidelijk te maken. Dat laatste was ook de reden dat gele hesjes in 2018 voor het eerst van zich lieten horen. Er wordt dan ook gevreesd voor de heropleving van die beweging. Maar wie zijn de gele hesjes die tot nu verdwenen leken te zijn?
  [naar artikel]
 19. Inbraak bij Megan Thee Stallion: dieven stelen voor meer dan 300.000 euro aan spullen (16/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Rapper Megan Thee Stallion (27) is het slachtoffer geworden van een inbraak, meldt ‘TMZ’. Volgens de entertainmentwebsite hebben dieven voor honderdduizenden euro’s aan spullen meegenomen.
  [naar artikel]
 20. Machine Gun Kelly blikt terug op bewogen telefoongesprek met Megan Fox: “Ik hield een geweer in m’n mond” (27/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Machine Gun Kelly (32) heeft een moeilijke periode achter de rug. Dat vertelt de excentrieke zanger in ‘Life in Pink’, een documentaire over z’n leven. De artiest blikt er onder meer terug op een moeilijk telefoongesprek met z'n geliefde Megan Fox (36). “Ik voelde me ongelofelijk paranoia worden, op een bepaald moment ben ik zelfs compleet doorgedraaid.”
  [naar artikel]
 21. De ‘Wet-Ass Pussy’-storm: pornografische ranzigheid of pompende ode aan vrouwelijk seksueel genot? (01/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Ook in Vlaanderen is ‘WAP’ of ‘wet-ass pussy’ van rapsters Cardi B (27) en Megan Thee Stallion (25) behalve de hit van het moment ook bron van...
  [naar artikel]
 22. Door dit foutje krijgen we Megan Fox amper nog te zien (03/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Megan Fox (31) was één van de meest besproken vrouwen van 2007. Toen verscheen de eerste 'Transformers'-film met Megan als sexy sidekick. Ook in de...
  [naar artikel]
 23. REALITYCHECK. De reünie van Megan en Kevin en een bedenkelijk voorstel voor Rosanna en Niels (27/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Temptation’, ‘Ex On The Beach’ of ‘Love Island’: het zijn pleasures waar wij ons helemaal niet guilty over voelen. En omdat wij u van hetzelfde verdenken, houden wij u elke vrijdag op de hoogte van het reilen en zeilen in de realitywereld. Nieuwe liefdes, ruzies of andere capriolen van (voormalige) tv-figuren: u komt het hier allemaal te weten.
  [naar artikel]
 24. Onderzoeksjournalistiek van De Tijd wint De Loep (06/04/2018 - De Tijd)
  22:44 Drie journalisten van De Tijd wonnen vrijdagavond in Amsterdam prijzen voor hun onderzoeksjournalistiek.
  [naar artikel]
 25. Zijn ‘gele hesjes’ terug van weggeweest? Door ‘konvooi van de vrijheid’ wordt gevreesd voor heropleving van beweging (14/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Geïnspireerd door de freedom convoy-beweging in Canada, wilde het ‘konvooi van de vrijheid’ maandag naar Brussel trekken om hun onvrede over de coronamaatregelen en de stijgende prijzen duidelijk te maken. Dat laatste was ook de reden dat gele hesjes in 2018 voor het eerst van zich lieten horen. Er wordt dan ook gevreesd voor de heropleving van die beweging. Maar wie zijn de gele hesjes die tot nu verdwenen leken te zijn?
  [naar artikel]
 26. Kanye ‘Ye’ West haalt (alweer) nieuwe stunt uit: toont T-shirts met ‘White Lives Matter’-slogan op de catwalk (04/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De ‘Black Lives Matter’-beweging is niet blij met de laatste stunt van Kanye ‘Ye’ West (45). De zanger en designer organiseerde een modeshow in Parijs voor zijn eigen merk Yeezy. Op de catwalk was er veel zwarte kledij te zien waarop de zin ‘White Lives Matter’ geschreven staat. Er is duidelijk afgekeken van ‘Black Lives Matter’ en daar zijn de mensen van de beweging absoluut niet mee gediend. Ze begrijpen de actie al helemaal niet, aangezien West en zijn modellen zelf ook te maken krijgen met haat en racisme.
  [naar artikel]
 27. ‘Temptation’-Megan deelt pikante foto op Instagram (25/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  “Koekerond” genoemd worden vond ze niet fijn, dus gooit ze nu haar andere rondingen in de strijd. Megan, die in 2018 meedeed aan ‘Temptation...
  [naar artikel]
 28. Waarom huishoudhulpen zo verontwaardigd zijn: ‘Ik verdien 1.600 euro, en betaal brandstof en parkeertickets uit eigen zak’ (09/12/2021 - De Morgen)
  Neerbuigende of bazige klanten, een minimaal loon, geen coronapremie of tussenkomst voor de dure brandstof. De mensen die onze huizen schoonmaken vertellen waarom ze protestacties voeren.
  [naar artikel]
 29. ‘Temptation’-Megan deelt pikante foto van zichzelf op Instagram (25/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  “Koekerond” genoemd worden vond ze niet fijn, dus gooit ze nu haar andere rondingen in de strijd. Megan, die in 2018 meedeed aan ‘Temptation...
  [naar artikel]
 30. Megan uit ‘Temptation island’ vindt de liefde bij 19 jaar oudere stripclubeigenaar (07/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Voor Kevin was Megan Desaever ‘koekerond’ oftewel te dom. Toch was Megan slim genoeg om vrijwel onmiddellijk het bed te delen met een van de begeerlijke vrijgezellen op het eiland en Kevin daarmee voorgoed de deur te wijzen.
  [naar artikel]
 31. Na tien jaar zijn zusjes Paige en Megan eindelijk herenigd. En dan slaat het noodlot toe (19/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Slechts een paar dagen was de als kinderen uit elkaar gehaalde zusjes Paige Hough en Megan Klindt gegund, voordat Megan stierf bij een busongeluk...
  [naar artikel]
 32. Nieuw lief voor ‘Temptation-Megan’ (07/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  Voor Kevin was Megan Desaever ‘koekerond’ oftewel te dom. Toch was Megan slim genoeg om vrijwel onmiddellijk het bed te delen met een van de begeerlijke vrijgezellen op het eiland en Kevin daarmee voorgoed de deur te wijzen.
  [naar artikel]
 33. Jodi Montgomery wil aanblijven als bewindvoerder: “Britney vroeg zelf of ik bleef” (07/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het is leegloop in het team van Britney Spears (39). Haar manager en advocaat lieten de afgelopen dagen al weten dat ze hun taken zouden neerleggen. Maar dat is Jodi Montgomery, een van Britney’s bewindvoerders, in ieder geval niét van plan. Dat maakt ze bekend in een mededeling.
  [naar artikel]
 34. Gewezen kolonel noemt Belgische bijdrage voor Oekraïne ‘beschamend’: ‘We staan op een kantelmoment in de geschiedenis’ (01/03/2022 - De Morgen)
  De Belgische kolonel op rust Roger Housen (61) heeft geen enkel goed woord over voor de bijdrage van ons land aan het Oekraïense leger. Dat België slechts 5.000 machinegeweren, 200 antitankwapens en brandstof naar Oekraïne stuurt, noemde hij gisteren in ‘De Afspraak’ ‘beschamend en beneden alle peil’ en niet meer dan ‘symbolisch’.
  [naar artikel]
 35. ‘Gele hesjes’ demonstreren in Parijs op derde verjaardag van hun beweging (20/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In Parijs zijn zaterdagmiddag enkele honderden demonstranten van de ‘gele hesjes’ op straat gekomen. Ze vierden de derde verjaardag van hun beweging.
  [naar artikel]
 36. Twee superjachten van Roman Abramovitsj na maanden stilstand opnieuw in beweging (28/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Twee superjachten van de Russische oligarch Roman Abramovitsj (56) zijn deze week na acht maanden stilstand weer in beweging gekomen. Het gaat om de jachten ‘My Solaris’ en ‘Eclipse’, die allebei honderden miljoenen euro’s waard zijn. Ze maakten een trip van amper 20 à 30 kilometer.
  [naar artikel]
 37. ‘Weg met de overheid’: wat is de internationale beweging van de ‘soevereinen’, die ook in België aanhang heeft? (03/10/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 38. Dochter (14) van Axel Merckx moet 2 jaar chemo ondergaan maar wil vooral geld inzamelen voor kinderen in Guatemala (09/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Athina Merckx, de dochter van Axel en Jodi en kleindochter van Eddy, staat voor een lange strijd tegen kanker. Dat schrijft haar moeder Jodi in een...
  [naar artikel]
 39. Megan Fox was zenuwachtig over haar outfitkeuze voor de MTV VMA’s: “Het was echt zenuwslopend” (21/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het is ongeveer een maand geleden dat Megan Fox (35) op de rode loper van de MTV Video Music Awards verscheen. Volgers van de actrice zijn haar aanwezigheid echter nog lang niet vergeten. Voor de awarduitreiking koos Megan namelijk voor een jurk die zo goed als doorzichtig was. Een gewaagde keuze, die de vriendin van rapper Machine Gun Kelly (31) ook de nodige stress bezorgde. Dat maakte ze zelf bekend in een nieuw interview met E! News.
  [naar artikel]
 40. “Ik ben zo trots”: originele stemactrice van Ariel uit ‘De Kleine Zeemeermin’ is vol lof over Halle Bailey (12/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Jodi Benson (60), de originele stem van Ariel, is heel enthousiast over de prestaties van Halle Bailey (22) in de liveaction versie van ‘De Kleine Zeemeermin’. “Gewoonweg fantastisch”, klinkt het bij Benson op sociale media.
  [naar artikel]
 41. Kink in de kabel? Megan Fox weigert kus van Machine Gun Kelly (14/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een ongemakkelijk moment tussen Megan Fox en haar verloofde Machine Gun Kelly. De twee lijken meestal onafscheidelijk, maar dat was op de rode loper van de ‘Daily Front Row Awards’ toch even anders. Wanneer Machine Gun Kelly een kus wilt geven aan Fox, trekt die zich snel weg. De twee verloofde zich nog maar net in januari 2022 met een romantisch aanzoek.
  [naar artikel]
 42. Begonnen als kleine beweging van ‘studenten’, nu na ‘langste oorlog van de VS’ sterker dan ooit: wie zijn de taliban? (15/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Tegen 11 september 2021 wil de Amerikaanse president Joe Biden alle troepen hebben teruggetrokken uit Afghanistan. Een symbolische datum voor de Verenigde Staten na 20 jaar oorlog met de taliban. Maar de vraag is of het Afghaanse leger alleen wel opgewassen is tegen de radicaalislamitische beweging. In minder dan een week tijd heeft de taliban al acht provinciehoofdsteden veroverd. Maar wie zijn de taliban, hoe begon ‘de langste oorlog van de VS’ en hoe schatten Vlaamse Afhanistan-kenners de toestand in?
  [naar artikel]
 43. Megan Fox verwelkomt derde zoontje (10/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Megan Fox is vorige week bevallen van een zoontje. Dat meldt de nieuwssite E! News. Het derde zoontje van celebritykoppel Megan Fox en Brian Austin Green kreeg de naam Journey River Green.
  [naar artikel]
 44. SHOWBITS. Dorothee Dauwe solliciteert bij K3 en ‘Temptation’-Megan verbaast volgers met compleet nieuwe look (10/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV’s de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
  [naar artikel]
 45. ‘Temptation’ Joshua haalt uit naar Megan: “Op twee maanden tijd twee keer vreemdgegaan” (11/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens ‘Temptation Island' zocht deelneemster Megan nog troost in de armen van verleider Joshua, maar niet lang daarna begon ze een relatie met...
  [naar artikel]
 46. Rob en Jodi kregen dochtertje tijdens lockdown, en dat is te merken aan haar naam: “We hebben er geen spijt van” (18/10/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Heel wat mensen zaten tijdens de lockdown met de handen in het haar, maar voor een Brits koppel was het “de gelukkigste periode” van hun leven. In 2021, tijdens de tweede lockdown, raakte Jodi Cross (36) zwanger. Jodi en haar man Rob wilden zich die periode voor altijd herinneren door hun dochtertje - dat op 28 november werd geboren - naar de lockdown te vernoemen. “We hebben er nog geen moment spijt van gehad”, klinkt het.
  [naar artikel]
 47. SHOWBITS. Beestige ochtend voor Peter Van de Veire en ‘Temptation’ Megan vertoeft weer in Dubai (08/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV’s de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
  [naar artikel]
 48. SHOWBITS. ‘Temptation’ Megan showt haar nieuwe vriend en Staf Coppens is een trotse papa (26/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV’s de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
  [naar artikel]
 49. Onderzoeksjournalistiek Knack tweemaal internationaal bekroond (14/04/2021 - Knack)
  Twee internationale onderzoeksprojecten waar Knack aan meewerkte - Lost In Europe en de Troika Laundromat - zijn in Leipzig bekroond met de IJ4EU Impact Award, een nieuwe Europese prijs voor onderzoeksjournalistiek.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy