De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

CD&V en Open VLD waarschuwen: “Asbestattest doet woningmarkt stilvallen”

Het Nieuwsblad

24/11/2022 - 03:47

Meerderheidspartijen CD&V en Open VLD waarschuwen N-VA voor het stilvallen van de vastgoedmarkt, nu blijkt dat er te weinig experts zijn om het voortaan verplichte asbestattest vlotjes af te leveren. Ze vragen daarom dat het attest – via een opschortende voorwaarde – later aan het verkoopsdossier mag worden toegevoegd.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Cd&v en Open Vld waarschuwen: “Asbestattest doet woningmarkt stilvallen” (24/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Meerderheidspartijen cd&v en Open Vld waarschuwen N-VA voor het stilvallen van de vastgoedmarkt, nu blijkt dat er te weinig experts zijn om het voortaan verplichte asbestattest vlotjes af te leveren. Ze vragen daarom dat het attest – via een opschortende voorwaarde – later aan het verkoopsdossier mag worden toegevoegd.
  [naar artikel]
 2. 2,5 miljoen gebouwen in Vlaanderen binnen minder dan maand zonder asbestattest onverkoopbaar: wat is het asbestattest? Wanneer is het verplicht? En wat kost het? (26/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Elk gebouw van voor bouwjaar 2001 dat wordt verkocht, moet vanaf 23 november over een asbestattest beschikken. Verplicht. Zonder zo’n attest is een huis dan niet langer verkoopbaar. Filip Dewaele van Dewaele Vastgoedgroep waarschuwt voor lange wachttijden. “Zeker in het begin zullen de deskundigen die ter plaatse de controles doen overrompeld worden.” Wat is het asbestattest? Wanneer is het verplicht? Hoe geraak je eraan en wat kost het? Tien vragen beantwoord.
  [naar artikel]
 3. “Verplicht asbestattest zal woningverkoop vertragen” (24/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Wie vanaf 23 november een huis van voor 2001 verkoopt, heeft verplicht een asbestattest nodig. Veel eigenaars met verkoopintenties zijn daar vandaag nog niet mee bezig, maar zonder attest kan een huis niet verkocht worden. “In het begin zullen de deskundigen overstelpt worden met aanvragen en dit zal zeker voor vertragingen zorgen”, zegt Filip Dewaele van Dewaele Vastgoedgroep.
  [naar artikel]
 4. Asbestattest vanaf nu verplicht voor huizen van voor 2001: “Uiteraard heeft dat invloed op de aankoopprijs van de woning, wat eerlijk is tegenover de koper” (23/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf vandaag is het zover: voor iedere woning die voor 2001 gebouwd is, moet de eigenaar bij verkoop een asbestattest kunnen voorleggen. Wat is dat attest nu juist, wanneer heb je het nodig en hoe vraag je het aan? Voorzitter Aart Vandebroek van Fedasbest, de vereniging van erkende laboratoria en deskundigen asbest, licht toe.
  [naar artikel]
 5. Dan toch Europees prijsplafond voor gas? Expert waarschuwt voor “nefaste gevolgen” en “nieuw probleem” (05/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Komt er dan toch een Europees prijsplafond voor gas? Europees Commissievoorzitster Ursula von der Leyen doet de deur voorzichtig open voor het voorstel waar ook ons land pleitbezorger van is. Al waarschuwen experts voor ongewenste bijwerkingen. “En dan zitten we met een nieuw probleem.”
  [naar artikel]
 6. Nieuw asbestattest vanaf 23 november verplicht bij verkoop van gebouwen van voor 2001 (25/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Gebouwen van voor 2001 die verkocht worden, moeten vanaf 23 november beschikken over een asbestattest. Met dat attest wil de Vlaamse regering de hoeveelheid asbest in Vlaamse gebouwen in kaart brengen en kopers waarschuwen voor de potentiële aanwezigheid van asbest. Om het attest bekend te maken, wordt er een bewustmakingscampagne gelanceerd.
  [naar artikel]
 7. Met trucje besparen ‘kortingsurfers’ veel geld, maar maaltijdbezorgers waarschuwen: “We kunnen hen opsporen” (13/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Kortingsurfen: zo heet de ‘truc’ die de ronde doet om met oneigenlijk verkregen kortingsbonnen goedkoop eten te versieren via Deliveroo en Uber Eats. Maar de maaltijdbezorgers waarschuwen: “We sluiten de account af van wie we op kortingsurfen betrappen”.
  [naar artikel]
 8. Asbestattest vanaf 23 november verplicht voor woningverkoop: hoeveel kost het? En hoelang moet je erop wachten? (31/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Wie een woning of een ander gebouw verkoopt dat voor 2001 is gebouwd, moet vanaf 23 november verplicht een asbestattest laten opstellen. “Zonder dat attest kan er van een verkoop geen sprake zijn”, zegt Barn Hamelink, bestuurder bij Asbestplatform. Hoeveel kost zo'n attest nu precies? En wat houdt het bijhorende onderzoek concreet in? Bouwsite Livios zet alles op een rij.
  [naar artikel]
 9. Asbestattest verplicht vanaf vandaag: Wat moet u weten? (23/11/2022 - De Standaard)
  Een gebouw dat voor 2001 werd gezet, kan voortaan alleen verkocht worden met een bijbehorend asbestattest. Vlaanderen wil zo koers zetten richting een ‘asbestveilig 2040’.
  [naar artikel]
 10. Marilou Mermans maakt tv-comeback door de grote poort: “Dit is een geschenk uit de hemel!” (09/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  “Met pensioen gaan, da’s voor mij hetzelfde als stilvallen. Je doet alsof het erop zit”, zegt Marilou Mermans (75). Zij weet dan ook geen blijf met...
  [naar artikel]
 11. Geen coronamaatregelen meer op Vlaamse woningmarkt (20/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  De coronamaatregelen op de Vlaamse woningmarkt vallen weg. De kleurcode voor de woningmarkt gaat van geel naar groen, wat betekent dat alles opnieuw kan verlopen zoals in de periode vóór de coronapandemie.
  [naar artikel]
 12. Laatste coronamaatregelen op Vlaamse woningmarkt geschrapt  (20/09/2021 - VRT NWS)
  De coronamaatregelen op de Vlaamse woningmarkt vallen weg. De kleurcode voor de woningmarkt gaat van geel naar groen, wat betekent dat alles opnieuw kan verlopen zoals in de periode vóór de coronapandemie.
  [naar artikel]
 13. Nederlandse verdachte doet boekje open over ‘methode-Taghi’: “Bij het kleinste ding kon hij al omslaan” (27/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Hij is de eerste verdachte zonder kroongetuige-status in het Nederlandse Marengo-proces die over Ridouan Taghi verklaart. Mohamed El A. uit Utrecht doet tijdens een besloten rechtszitting zijn boekje open en vertelt hoe hij in de organisatie van Taghi werd getrokken. “Ik had te maken met een onberekenbaar persoon.”
  [naar artikel]
 14. Asbestattest binnenkort verplicht voor wie woning verkoopt of verhuurt: dit moet je weten (10/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In de loop van 2022 wordt een asbestattest verplicht bij de verkoop van een woning. Is je woning voor 2021 gebouwd? Dan moet je een asbestattest voorleggen aan potentiële kopers. Tegen 2032 moet elke eigenaar over zo’n attest beschikken. Ook wie een pand verhuurt, moet in de loop van 2022 een kopie van het attest aan de huurder bezorgen. Maar wat is asbest precies? En waar kan je het tegenkomen? Bouwsite Livios zocht het uit.
  [naar artikel]
 15. Sabotage kernreactor Doel zal voor altijd mysterie blijven: “Onvoldoende bewijs” (19/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De persoon die in 2014 de reactor van Doel 4 deed stilvallen, blijft onvindbaar. Het parket heeft het onderzoek naar “nucleair terrorisme” definitief afgesloten.
  [naar artikel]
 16. Redders waarschuwen voor springtij aan kust: “Zee is nu echt verraderlijk” (12/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De kustredders waarschuwen nog eens extra voor het aangekondigde springtij op zaterdag en zondag. “In combinatie met veel wind en drukte kan dit heel gevaarlijk zijn”, waarschuwt An Beun, secretaris van de Intercommunale Kustreddingsdienst van West-Vlaanderen.
  [naar artikel]
 17. Minister Peeters en Vlaamse Stichting Verkeerskunde waarschuwen voor gevaren van rijden onder invloed: “Groot risico op dodelijk ongeval” (25/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Groot Gelijk dat je nuchter rijdt”: dat is de slogan van een nieuwe campagne die Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) en de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) lanceren aan de start van de festivalzomer. Ze waarschuwen daarmee niet enkel voor rijden onder invloed van alcohol, maar ook van drugs.
  [naar artikel]
 18. Voormalige Playmate doet boekje open over Playboy Mansion: “Het leven was er hels” (09/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Holly Madison, ex-vriendin van Hugh Hefner en voormalig inwoonster van diens ‘Playboy Mansion’, doet een boekje open over het leven achter gesloten deuren in het befaamde huis. Het zou er minder glamoureus aan toe gaan dan het op televisie lijkt, zegt ze. Meer zelfs: “Het leven was er hels.”
  [naar artikel]
 19. De Wever: “Bestrijding drugscriminaliteit illegalen blijft dweilen met de kraan open” (12/07/2022 - Het Nieuwsblad)
  De Antwerpse politie doet wat ze kan om de drugscriminaliteit aan te pakken, maar het blijft “dweilen met de kraan open”. Dat heeft burgemeester Bart De Wever (N-VA) dinsdag gezegd in het VRT-programma ‘Terzake’. Het Europese migratiebeleid is volgens hem “de wortel van alle kwaad”.
  [naar artikel]
 20. De Wever: “Bestrijding drugscriminaliteit illegalen blijft dweilen met de kraan open” (12/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse politie doet wat ze kan om de drugscriminaliteit aan te pakken, maar het blijft “dweilen met de kraan open”. Dat heeft burgemeester Bart De Wever (N-VA) dinsdag gezegd in het VRT-programma ‘Terzake’. Het Europese migratiebeleid is volgens hem “de wortel van alle kwaad”.
  [naar artikel]
 21. Grootverbruikers energie waarschuwen: “Dit kan erger worden dan oliecrisis in jaren 70” (23/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Premier Alexander De Croo (Open Vld) deed dinsdag een donkere voorspelling: “De komende vijf à tien winters gaat het moeilijk zijn.” En hij krijgt weinig tegenspraak. Vandaag waarschuwt Peter Claes van de federatie van industriële grootverbruikers: “Dit kan erger worden dan de oliecrisis in de jaren 70.”
  [naar artikel]
 22. Grootverbruikers energie waarschuwen: “Dit kan erger worden dan oliecrisis in jaren 70” (23/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Premier Alexander De Croo (Open Vld) deed dinsdag een donkere voorspelling: “De komende vijf à tien winters gaat het moeilijk zijn.” En hij krijgt weinig tegenspraak. Vandaag waarschuwt Peter Claes van de federatie van industriële grootverbruikers: “Dit kan erger worden dan de oliecrisis in de jaren 70.”
  [naar artikel]
 23. Grootverbruikers energie waarschuwen: “Dit kan erger worden dan oliecrisis in jaren 70” (23/08/2022 - Het Nieuwsblad)
  Premier Alexander De Croo (Open VLD) deed dinsdag een donkere voorspelling: “De komende vijf à tien winters gaat het moeilijk zijn.” En hij krijgt weinig tegenspraak. Vandaag waarschuwt Peter Claes van de federatie van industriële grootverbruikers: “Dit kan erger worden dan de oliecrisis in de jaren 70.”
  [naar artikel]
 24. Poetin hoopt dat frontlijnen vanzelf zullen stilvallen: “Onze terugtrekking uit het noorden is een ramp” (06/10/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Terwijl het Oekraïense leger zijn opmars voortzet, mikt de Russische president Poetin blijkbaar op tijdwinst. Hij meent “dat de situatie in de nieuwe gebieden zal stabiliseren”.
  [naar artikel]
 25. Antwerps burgemeester De Wever: “Bestrijding drugscriminaliteit blijft dweilen met de kraan open” (12/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Antwerpse politie doet wat ze kan om de drugscriminaliteit aan te pakken, maar het blijft “dweilen met de kraan open”. Dat heeft burgemeester Bart De Wever (N-VA) gezegd in het VRT-programma ‘Terzake’. Het Europese migratiebeleid is volgens hem “de wortel van alle kwaad”.
  [naar artikel]
 26. Campagne moet Vlaming warm maken voor verplichte asbestattest (25/05/2022 - De Standaard)
  Met de campagne ‘Eerlijk Huis’ wil de Openbare Vlaamse Afvalmaatschappij OVAM Vlamingen informeren over het asbestinventarisattest, kortweg asbestattest, dat vanaf eind november verplicht wordt bij de verkoop van een woning die voor 2001 werd gebouwd.
  [naar artikel]
 27. Bedrijven waarschuwen voor “lockdown van de economie” (04/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Bedrijven waarschuwen in VTM NIEUWS voor een “lockdown van de economie”. De sector eist steunmaatregelen van de overheid. Volg de uitzending hier live.
  [naar artikel]
 28. Experts waarschuwen voor ‘frisse duik’ komende dagen: “Of je er nu in valt of bewust in duikt, het risico blijft even groot” (17/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het wordt zaterdag 30 graden of meer. Ideaal weer voor een frisse duik in het water. Toch is dat geen goed idee, waarschuwen specialisten. “Het kan levensgevaarlijk zijn”, klinkt het.
  [naar artikel]
 29. Voormalige Playmate doet boekje open over Playboy Mansion van Hugh Hefner: “Het leven was er hels” (09/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Holly Madison, ex-vriendin van Hugh Hefner en voormalig inwoonster van diens Playboy Mansion, doet een boekje open over het leven achter gesloten deuren in het befaamde huis. Het zou er minder glamoureus aan toe gaan dan het op televisie lijkt, zegt ze. Meer zelfs: “Het leven was er hels.”
  [naar artikel]
 30. Regering Ecuador: “Olieproductie valt stil binnen 48 uur als protest aanhoudt” (27/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  De olieproductie in het Zuid-Amerikaanse Ecuador heeft een “kritiek niveau” bereikt en zal stilvallen binnen de 48 uur als de betogingen en blokkades aanhouden. Dat zegt het ministerie van Energie zondag.
  [naar artikel]
 31. Experts waarschuwen: “Nieuwe coronavariant kan ons terugbrengen naar situatie van een jaar geleden” (16/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Experts waarschuwen: “Nieuwe coronavariant kan ons terugbrengen naar situatie van een jaar geleden” Wetenschappers van de Scientific Advisory Group for Emergencies (SAGE), die de Britse regering adviseert in de strijd tegen het coronavirus, hebben gewaarschuwd voor nieuwe varianten van het SARS-CoV-2-virus. Volgens hen is er een “realistische kans” dat er een variant komt waar de huidige vaccins niet tegen werken. Zo’n variant zou ons een jaar terugzetten in […] Lees dit artikel: Experts waarschuwen: “Nieuwe coronavariant kan ons terugbrengen naar situatie van een jaar geleden”
  [naar artikel]
 32. Tweede golf doet herstel Europese economie sputteren (21/08/2020 - De Tijd)
  12:08 De herinvoering van beperkende maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus doet de groei van de dienstensector in de eurozone bijna stilvallen.
  [naar artikel]
 33. Ministers opnieuw rond tafel om 17 uur: Jambon doet “constructief” voorstel over kinderbijslag, maar CD&V krijgt “geen euro extra” (28/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  N-VA en Open Vld hebben CD&V een nieuw compromisvoorstel bezorgd over de verhoging van de kinderbijslag. Maar dat nieuwe zogenaamd “constructieve” voorstel is vooral een aanpassing van hun eerdere bod en komt met geen euro extra over de brug, terwijl dat toch een duidelijke eis was van CD&V. De boodschap die vooral N-VA nu in de markt probeert te zetten, is duidelijk: “Wij en Open Vld zijn samen drie keer zo groot als CD&V. Wij laten ons niet in de hoek duwen.”
  [naar artikel]
 34. Jongetje (3) verdrinkt in zwembad, vader wil ouders waarschuwen: “Als mijn verhaal één kind kan redden, is mijn missie geslaagd” (09/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  “Verlies je kinderen geen seconde uit het oog, want voor je het weet, slaat het noodlot toe.” Laurens Deconinck (39) wil ouders van jonge kinderen waarschuwen nadat zijn driejarige zoontje Dàvi Luiz vorige week verdronk in hun zwembad in Portugal. “En dan te weten dat we nog overwogen hebben om een afdekzeil te kopen. Maar omdat we binnenkort ver- huizen, vonden we het niet nodig.”
  [naar artikel]
 35. Ondernemer Tom Van Goey ziet stroom hulpgoederen voor Oekraïne stilvallen: “Onze solidariteit geeft mensen moed om vol te houden” (24/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Sinds hij terug in Antwerpen is, heeft Tom Van Goey (42), ceo van akkerbouwbedrijf Granex in het Oekraïense Cherkassy, ongeveer 150 ton hulpgoederen naar Oekraïne gebracht. Nu de solidariteit met Oekraïne stilaan dreigt stil te vallen, doet hij samen met zijn Russische vrouw Anastasia Kholodilova een oproep om opnieuw spullen te doneren. “De nood aan voeding, kleding en medicijnen is nog enorm groot”, zegt hij. “De mensen die uit de oorlogszones vluchten, hebben letterlijk niets. Geen eten, geen kleding en ook geen geld om spullen mee te kopen of om zich te verplaatsen.”
  [naar artikel]
 36. Woning (ver)kopen? Asbestattest verplicht vanaf november (06/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Asbest blijft in Vlaanderen nog altijd problematisch genoeg om tot stevige maatregelen over te moeten gaan. Vanaf 23 november van dit jaar wordt het verplicht om bij de verkoop van je woning een asbestattest voor te leggen. Bouwsite Livios vroeg aan OVAM wat dit precies betekent en hoeveel het kost.
  [naar artikel]
 37. Heuse “ronselingen” voor tandtoerisme, maar tandartsen waarschuwen: “Hier kunnen we je niet meer helpen” (26/07/2022 - Het Nieuwsblad)
  De perfecte tandpastalach is nog steeds een ideaalbeeld. En daar gaan de liefhebbers ver voor. Letterlijk dan: tot in Turkije of Hongarije, waar de prijzen voor een stralendwit gebit veel lager liggen. Vlaamse tandartsen waarschuwen voor dat tandtoerisme, nu ronselcampagnes opnieuw de kop opsteken. “Als er iets misloopt, kunnen we je hier niet meer helpen.”
  [naar artikel]
 38. Heuse “ronselingen” voor tandtoerisme, maar tandartsen waarschuwen: “Hier kunnen we je niet meer helpen” (26/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  De perfecte tandpastalach is nog steeds een ideaalbeeld. En daar gaan de liefhebbers ver voor. Letterlijk dan: tot in Turkije of Hongarije, waar de prijzen voor een stralendwit gebit veel lager liggen. Vlaamse tandartsen waarschuwen voor dat tandtoerisme, nu ronselcampagnes opnieuw de kop opsteken. “Als er iets misloopt, kunnen we je hier niet meer helpen.”
  [naar artikel]
 39. Regering geeft Groep van 10 tot vrijdag voor noodplan tegen stilvallen bedrijven (19/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Werkgevers en vakbonden krijgen van de regering tot vrijdag de tijd om een pakket noodmaatregelen uit te werken dat moet vermijden dat bedrijven stilvallen door afwezig personeel. Premier Alexander De Croo (Open VLD) bezorgt de Groep van 10 daarover een brief, met de mededeling dat de maatregelen tijdelijk en gericht zijn. Zonder akkoord werkt Vivaldi zelf een plan uit.
  [naar artikel]
 40. Regering geeft Groep van 10 tot vrijdag voor noodplan tegen stilvallen bedrijven (19/01/2022 - Het Nieuwsblad)
  Werkgevers en vakbonden krijgen van de regering tot vrijdag de tijd om een pakket noodmaatregelen uit te werken dat moet vermijden dat bedrijven stilvallen door afwezig personeel. Premier Alexander De Croo (Open VLD) bezorgt de Groep van 10 daarover een brief, met de mededeling dat de maatregelen tijdelijk en gericht zijn. Zonder akkoord werkt Vivaldi zelf een plan uit.
  [naar artikel]
 41. “Vastgoedbeleggingen blijven veilig en rendabel”. (24/11/2022 - Express)
  Geschreven met branded content van Thomas&Piron In het merendeel van de residentiële projecten vanThomas & Piron, wordt bijna 50% verkocht aan beleggers. “De vraag naar huurwoningen zal niet stilvallen”, zegt Edouard Herinckx, gedelegeerd bestuurder van de Waalse groep. Inflatie, een zware impact op de belegging? “Jonge mensen willen niet per se snel huiseigenaar worden, want […]
  [naar artikel]
 42. Coronavirus verlamt woningmarkt (02/04/2020 - De Tijd)
  09:03 Als gevolg van de bijna-lockdown sinds 18 maart gaat de woningmarkt plat als een ballon, blijkt uit cijfers van de notarissen. Het is wel nog te vroeg om al een ernstige uitspraak te doen over de prij...
  [naar artikel]
 43. Verpleegkundigen UZ Brussel schrijven open brief: “Wij zijn moe en boos” (15/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  “Hoe moeten en kunnen wij als verpleegkundigen nu nog verder zwoegen?” Dat vragen de verpleegkundigen van de dienst intensieve zorg van het UZ Brussel zich af. In een open brief, die woensdag gepubliceerd werd in De Standaard, schrijven ze dat “de grens van het redelijke al lang is overschreden” “en dat ze “moe en boos zijn”. “Deze coronagolf kon vermeden worden.”
  [naar artikel]
 44. Verpleegkundigen UZ Brussel schrijven open brief: “Wij zijn moe en boos” (15/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  “Hoe moeten en kunnen wij als verpleegkundigen nu nog verder zwoegen?” Dat vragen de verpleegkundigen van de dienst intensieve zorg van het UZ Brussel zich af. In een open brief, die woensdag gepubliceerd werd in De Standaard, schrijven ze dat “de grens van het redelijke al lang is overschreden” “en dat ze “moe en boos zijn”. “Deze coronagolf kon vermeden worden.”
  [naar artikel]
 45. Sabotage kernreactor Doel zal voor altijd mysterie blijven (19/01/2022 - Het Nieuwsblad)
  De persoon die in 2014 de reactor van Doel 4 deed stilvallen, blijft onvindbaar. Het parket heeft het onderzoek naar “nucleair terrorisme” definitief afgesloten. “We hebben zwaar geïnvesteerd in dit onderzoek”, zegt Eric Van Duysse van het federaal parket. “Er zijn verschillende onderzoeksmethodes toegepast, maar helaas is het onmogelijk gebleken om een verdachte te identificeren. We hebben onvoldoende bewijs om iemand te kunnen vervolgen.”
  [naar artikel]
 46. Ouders en experten waarschuwen voor flauwval challenge op Tiktok: “Je kan in coma raken” (16/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  De flauwval challenge - ook wel blackout challenge genoemd - doet weer de ronde op TikTok. Gebruikers van de populaire app worden hierbij uitgedaagd om zichzelf te filmen terwijl ze hun adem inhouden. Dat doen ze tot ze flauwvallen. “Maar je kan daarvan in coma raken of erger.”
  [naar artikel]
 47. NASA neemt (bijna) afscheid van Marslander InSight (09/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “De dag nadert dat marslander InSight volledig zal stilvallen”, zo schrijft het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA zelf in een bericht. “Daarmee eindigt zijn historische missie op de rode planeet.” InSight heeft onder meer de zwaarste aardbeving ooit op Mars geregistreerd.
  [naar artikel]
 48. Havenbedrijven kunnen opeenstapeling probleemdossiers niet langer aanzien: “Worden Vlaamse havens een economisch Bokrijk?” (01/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Als Vlaanderen het participatieproces bij grote infrastructuurwerken niet onder de loep neemt, behoren die noodzakelijke werken binnenkort definitief tot het verleden. Daarvoor waarschuwen de havenkoepels van Antwerpen, Zeebrugge, Gent en Oostende in een open brief. “In de haven heerst het gevoel dat we steeds in hetzelfde proces blijven hangen.”
  [naar artikel]
 49. Bedrijven waarschuwen voor “lockdown van de economie” (04/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Bedrijven waarschuwen in VTM NIEUWS voor een “lockdown van de economie”. Zowel in de industrie als bij kleine zelfstandigen moet de productie teruggedraaid worden of sluiten ondernemers de deuren door de onbetaalbare energiekosten. Daarom eisen ze steun om hen, opnieuw, door een crisis te sleuren. Morgen staat er overleg gepland tussen de verschillende regeringen en de werkgeversorganisaties.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy