De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Aantal zorgvolmachten zit in de lift: aan welk kind geef je er een? En hoeveel kost het?

Het Nieuwsblad

24/11/2022 - 03:47

Belgen denken steeds meer na over hun nalatenschap. Tussen 1 januari en 30 juni werden er in ons land ruim 41.000 zorgvolmachten afgesloten, waarvan 38.640 in Vlaanderen. In vergelijking met dezelfde periode in 2021 ging het om een stijging van 21,3 procent. Maar hoe leg je zo’n mandaat vast? Aan wie geef je er een? En moet je er ook voor betalen?


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Aantal zorgvolmachten zit in de lift: Aan welk kind geef je er een? En hoeveel kost het? (23/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Belgen denken steeds meer na over hun nalatenschap. Tussen 1 januari en 30 juni werden er in ons land ruim 41.000 zorgvolmachten afgesloten, waarvan 38.640 in Vlaanderen. In vergelijking met dezelfde periode in 2021 ging het om een stijging van 21,3 procent. Maar hoe leg je zo’n mandaat vast? Aan wie geef je er een? En moet je er ook voor betalen?
  [naar artikel]
 2. Belg denkt aan nalatenschap: aantal zorgvolmachten zit in de lift, ook testament blijft populair (23/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Belgen denken steeds meer na over hun nalatenschap, blijkt woensdag uit de Familiebarometer van de Federatie van Notariaat (Fednot). In het eerste semester van dit jaar werden meer zorgvolmachten en verklaringen van voorkeur afgesloten, maar ook testamenten en schenkingen blijven populair.
  [naar artikel]
 3. Corona boost aantal zorgvolmachten (22/06/2021 - De Tijd)
  12:33 Steeds meer mensen sluiten een zorgvolmacht af. Tijdens de eerste vijf maanden van dit jaar steeg het aantal geregistreerde zorgvolmachten met bijna een derde.
  [naar artikel]
 4. Het gemiddelde gezin geeft 482 euro per maand uit per kind. En jij? (03/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een kind kost gemiddeld € 482 per maand in ons land. Hoeveel geef jij uit aan je kinderen? Wat is jouw gezinssamenstelling, en ben je gelukkig? Dag...
  [naar artikel]
 5. OPROEP. Hoeveel kost een kind nu echt? (20/10/2022 - Het Nieuwsblad)
  Een kind kost een huis, klinkt het weleens. Maar hoeveel is dat dan precies? Voor een artikel in het Nieuwsblad zijn we op zoek naar een gezin met lagereschoolkinderen dat met foto in de krant wil getuigen over de school-, kledij- en vrijetijdskosten. Wij voorzien de fotograaf én professioneel advies over hoe het mogelijk (nog) goedkoper kan.
  [naar artikel]
 6. Zorgvolmacht zit in de lift: “In de eerste helft van dit jaar werden er 21,3% meer afgesloten” (23/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Almaar meer mensen willen tot op het einde van hun leven én zelfs daarna de controle over hun eigendom behouden, zo blijkt uit de net bekend gemaakte Familiebarometer van de Federatie van het Notariaat (Fednot). Zowel het aantal geregistreerde zorgvolmachten en verklaringen van voorkeur als erfovereenkomsten, schenkingen en testamenten zit duidelijk in de lift.
  [naar artikel]
 7. Vlaamse regering onderhandelt over renovatieplicht: wat is het precies? Hoeveel kost het? En welk effect heeft het op de vastgoedprijzen? (01/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse regering onderhandelt over de invoering van een renovatieplicht bij de aankoop van een woning. Kersverse eigenaars zouden op die manier gedwongen worden om hun nieuwe woonst meteen na de aankoop te renoveren tot een energiezuinige woning. Wat betekent zo’n renovatieplicht precies? Hoeveel kost de maatregel? En welk effect heeft die op de woningprijzen?
  [naar artikel]
 8. Belgen stellen meer testamenten en zorgvolmachten op in 2021 (16/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In 2021 is het aantal geregistreerde testamenten in ons land met 11,2 procent gestegen in vergelijking met 2020. Voor de zorgvolmachten bedroeg de stijging 15,8 procent. Dat blijkt uit de familiebarometer die de Federatie van het Notariaat woensdag publiceert.
  [naar artikel]
 9. Camper huren? Reisexpert legt uit hoeveel het kost en waar je op moet letten: “Check hoeveel kilometers inbegrepen zijn” (17/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Campervakanties beleven een opmars, omdat het gemakkelijk is coronaproof in dit huis op wielen op verkenning te gaan. Maar welk model huur je het...
  [naar artikel]
 10. Hoeveel zakgeld geef je je kind? (16/10/2016 - Knack)
  Wie wil voorkomen dat zijn kind later een gat in zijn hand heeft, begint beter zo snel mogelijk met zakgeld. 'Zodra een kind kan tellen, vanaf een jaar of vijf, is zakgeld zinvol.'
  [naar artikel]
 11. Hoe bereid ik mijn kind voor op een onzekere toekomst? (16/07/2020 - De Morgen)
  De jobs liggen niet voor het rapen, zeker niet in coronatijd. Wat doe je dan als ouder met een kind dat nu afstudeert? Of welk studiekeuzeadvies geef je?
  [naar artikel]
 12. Zorgvolmacht zit in de lift: “In de eerste helft van dit jaar werden er 21,3 procent meer afgesloten” (23/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Almaar meer mensen willen tot op het einde van hun leven én zelfs daarna de controle over hun eigendom behouden, zo blijkt uit de net bekend gemaakte Familiebarometer van de Federatie van het Notariaat (Fednot). Zowel de geregistreerde zorgvolmachten en verklaringen van voorkeur als de erfovereenkomsten, schenkingen en testamenten zitten duidelijk in de lift.
  [naar artikel]
 13. Zoveel kost uw kind en kinderbijslag dekt nóóit de rekening (09/04/2019 - Gazet van Antwerpen)
  “Nu ik weet hoeveel een kind kost, wil ik in het bijzonder mijn ouders bedanken”, schrijft Sascha Vermeylen (24) uit Malle in haar voorwoord van haar scriptie. Met dat onderzoek over hoe kostendekkend onze kinderbijslag is won ze de Student Award Scriptieprijs. De resultaten mocht ze voorstellen aan minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld).
  [naar artikel]
 14. 3 manieren om je kind te leren omgaan met zakgeld (24/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf wanneer en hoeveel zakgeld geef je aan je kind, het is een vraag die veel ouders zich stellen. Experten zijn het erover eens dat zakgeld...
  [naar artikel]
 15. Hoeveel kost kinderopvang in uw gemeente? (02/07/2019 - VRT NWS)
  Kinderopvang in Vlaanderen kost gemiddeld 14,16 euro per dag. Dat blijkt uit onderzoek van Kind en Gezin bij crèches waar ouders betalen volgens hun inkomen. Vlaams-Brabant is de duurste provincie met een gemiddeld tarief van 15,07 euro per dag, terwijl ouders in de provincie Antwerpen het minst betalen met een gemiddeld tarief van 13,21 euro. Onderaan kan u nakijken hoeveel opvang in uw gemeente kost.
  [naar artikel]
 16. Mijn kind gaat studeren: hoeveel kost dat? (05/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Studeren kost geld, en niet zo’n klein beetje. Ouders van wie zoon- of dochterlief binnenkort richting hoger onderwijs trekt, dit is de rekening die u mag verwachten.
  [naar artikel]
 17. OPROEP. Hoeveel geef jij uit aan reizen? (08/11/2022 - Het Nieuwsblad)
  ’t Is allicht één van de leukste uitgaven van het jaar: reizen. Hoeveel geef jij er met je gezin aan uit? En wat krijg je voor je geld? We zijn op zoek naar gezinnen die voor de krant een inkijkje geven in hun reisgedrag en hoeveel ze daaraan spenderen. Laat iets weten via onderstaand formulier
  [naar artikel]
 18. Arm België: ‘Een vermogensbelasting is onvermijdelijk’ (09/12/2019 - De Morgen)
  Bijna twee miljoen Belgen moeten ploeteren om rond te komen, ook al hebben velen van hen een job. Eén kind op zeven de groeit op in kansarmoede. 170.000 mensen zijn voor hun dagelijkse kost afhankelijk van voedselbanken. Het aantal mensen met een leefloon zit in de lift en op de wachtlijst voor een sociale woning staan al 154.000 gegadigden.
  [naar artikel]
 19. OVERZICHT. Hoeveel kost een appartement en hoeveel bedraagt de tweedeverblijfstaks in de verschillende kustgemeenten? (10/04/2022 - Het Nieuwsblad)
  Hoeveel tweede verblijven zijn er? Hoe hoog is de tweedeverblijfstaks? Wat brengt het de gemeente op? Hoeveel kost een gemiddeld appartement? En hoe oud zijn de kopers? Een overzicht per kustgemeente.
  [naar artikel]
 20. OVERZICHT. Hoeveel kost een appartement en hoeveel bedraagt de tweedeverblijfstaks in de verschillende kustgemeenten? (10/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Hoeveel tweede verblijven zijn er? Hoe hoog is de tweedeverblijfstaks? Wat brengt het de gemeente op? Hoeveel kost een gemiddeld appartement? En hoe oud zijn de kopers? Een overzicht per kustgemeente.
  [naar artikel]
 21. Twitter lanceert abonnementssysteem: waarom en hoeveel kost het? (29/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Twitter lanceert abonnementssysteem: waarom en hoeveel kost het? Het gerucht deed al even de ronde, maar nu is het nieuws bevestigd – althans voor een aantal gebruikers. Het is nu mogelijk een abonnement te nemen op ‘Twitter Blue’, een betalende versie van Twitter. Twitter-experts kondigden al bijna een jaar geleden aan dat het binnenkort mogelijk zou zijn om een abonnement te nemen op […] Lees dit artikel: Twitter lanceert abonnementssysteem: waarom en hoeveel kost het?
  [naar artikel]
 22. OPROEP. Hoeveel kosten doktersbezoeken en wat levert mutualiteit jouw gezin op? (02/11/2022 - Het Nieuwsblad)
  Wat kost ziek zijn, of gezond blijven? Om die vraag te beantwoorden, zijn we op zoek naar gezinnen die een kijkje willen geven in hun uitgaven op gezondheidsvlak. Hoeveel geef je uit aan de huisarts en wat levert de mutualiteit zoal op? Laat het ons weten via onderstaand formulier.
  [naar artikel]
 23. Een kind kost je dan toch een huis (19/09/2018 - Metro)
  Wie kiest voor een kind kan daardoor potentieel gemiddeld 1.334 euro minder loon verdienen per maand. Dat is voor het eerst berekend door de KU Leuven. Vooral in hun vroege jaren eisen kinderen flink wat tijd, die ouders niet op de arbeidsmarkt kunnen doorbrengen. Ook de gemiddelde kosten aan een baby zijn in kaart gebracht, zodat toekomstige ouders beter kunnen inschatten aan welke financiële inspanning ze toe zijn. Met een grootschalige ondervraging heeft de KU Leuven becijferd hoeveel een kind kost. Voor het eerst is ook de tijdsbesteding van jonge ouders in kaart gebracht. Daaruit blijkt dat 43% van de ouders minder werkt na de komst van een kind. Vooral het eerste kind eist heel wat tijd op. Bij een gezin met een gemiddeld inkomen komt die maandelijkse tijdskost uit op 1.558 euro. Het bedrag daalt bij oudere kinderen die minder tijd opeisen tot gemiddeld 718 euro wanneer ze 18 jaar oud zijn. Op die leeftijd stijgen de rechtstreekse kosten aan een kind dan weer spectaculair, tot een maandelijkse 1.401 euro, mede door grote uitgaven aan het onderwijs voor jongvolwassenen. Over een heel leven kost een kroost gemiddeld 918 euro per maand, al hangt het bedrag sterk af van van het gezinstype, het aantal kinderen en het totale inkomen. Kind kost groot huis “In de volksmond zegt men wel eens dat een kind een huis kost”, zegt woordvoerder Céline Englebert van MyFamily. “Maar gaat het om een klein rijhuisje of een riante villa met een tuin?” Het onderzoek toont aan dat de effectieve kost van een kind een stuk hoger ligt dan tot dusver werd aangenomen. “We hebben dankzij dit onderzoek een veel beter zich op de effectieve kosten”, zegt econoom Bart De Rock. Wie loon- en gezinsinformatie ingeeft in de digitale tool KindKompas, kan zelf berekenen hoeveel een kind in zijn specifieke situatie kost. Lees ook : Ruim 3.800 Mechelse kinderen houden mars tegen pesten op school Het bericht Een kind kost je dan toch een huis verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 24. Trekhaak-, dak- of achterklepdrager: welk type fietsendrager kies je het best en wat kost het je? (18/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Trek je er op uit en gaan de fietsen mee? Dan is een fietsendrager de ideale oplossing. Maar welke fietsdrager is nu de beste? Hoeveel kost het je en kan elke fiets ermee vervoerd worden? “Voor e-bikes zijn alleen trekhaakdragers geschikt”, zegt Peter Van den Nest, aankoper fietsen en fietstoebehoren bij Van Eyck Sport.
  [naar artikel]
 25. Okra 55+ Groot Peer informeert leden over erfrecht en zorgvolmachten (22/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Er waren 100 leden van Okra 55+ aanwezig op de info-avond inzake erfrecht en zorgvolmachten.
  [naar artikel]
 26. In kaart: Zo (on)duidelijk is het kostenplaatje van het ziekenhuis in uw buurt (17/04/2018 - De Morgen)
  Welk ziekenhuis stelt vooraf duidelijk hoeveel een behandeling zal kosten? Uit onderzoek van de Christelijke Mutualiteit blijkt dat patiënten op amper een op de drie websites van ziekenhuizen een kostenraming kunnen vinden. "Mensen weten vaak pas hoeveel het kost als de factuur twee maanden later in hun bus valt."
  [naar artikel]
 27. Fietsverzekeringen in de lift: wat kost het? (15/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal Belgen dat een elektrische fiets laat verzekeren, zit sterk in de lift. Marktleider Callant Verzekeringen noteerde de afgelopen twaalf maanden een stijging met liefst 20 procent en voorlopig lijkt er geen rem op het succes te staan. Opvallend: terwijl fietsverzekeringen in Nederland fors duurder worden, is er bij ons (nog) geen sprake van een prijsstijging.
  [naar artikel]
 28. Weet jij hoeveel een woning in jouw gemeente gemiddeld kost? Ontdek het hier (12/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  Hoeveel inwoners telt jouw gemeente? En weet jij tot op de euro nauwkeurig hoeveel het gemiddelde huis er kost en hoeveel kleuters er op de schoolbanken zitten? Deze en meer vragen krijg je voorgeschoteld in de gemeentequiz van Het Nieuwsblad. Elke dag geven we ook één antwoord prijs. Vandaag: dit is de gemiddelde kostprijs van een woning in jouw gemeente.
  [naar artikel]
 29. Hoeveel kost zoektocht naar Jürgen Conings? Alleen al loon politie loopt hoog op (21/05/2021 - Het Nieuwsblad)
  150 militairen en 250 politieagenten maken al bijna vier dagen jacht op één man. Daarvoor werd ook een deel van de E314 zo’n 36 uur afgesloten. Hoeveel kost die hele operatie?
  [naar artikel]
 30. Dossier elektrisch rijden: Hoeveel kost het eigenlijk om over te schakelen op een elektrische wagen? (21/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Dossier elektrisch rijden: Hoeveel kost het eigenlijk om over te schakelen op een elektrische wagen? Meer dan 10 procent van de auto’s die in 2020 in België werden ingeschreven was een hybride of elektrisch model. Dat is een verdubbeling ten opzichte van 2019. We maken dus snel de omslag. Toch rijzen er soms nog vragen over elektrisch rijden. Is het eigenlijk wel handig en hoeveel kost het nu om over […] Lees dit artikel: Dossier elektrisch rijden: Hoeveel kost het eigenlijk om over te schakelen op een elektrische wagen?
  [naar artikel]
 31. Aantal nieuwe coronabesmettingen en ziekenhuisopnames in de lift (25/11/2022 - Het Nieuwsblad)
  Het aantal besmettingen met het coronavirus in ons land en het aantal nieuwe ziekenhuisopnames zitten opnieuw in de lift. Dat blijkt vrijdag uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 32. Aantal nieuwe coronabesmettingen en ziekenhuisopnames in de lift (25/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal besmettingen met het coronavirus in ons land en het aantal nieuwe ziekenhuisopnames zitten opnieuw in de lift. Dat blijkt vrijdag uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 33. Hoeveel kost één draaibeurt van je wasmachine? En hoe kan je hierop heel simpel besparen? (24/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Energie besparen is één ding, maar tegelijk wil je uiteraard ook gewoon van een schone was genieten. Het ene hoeft het andere echter niet in de weg te staan, aangezien een wasbeurt op een lagere temperatuur je minder kost, terwijl het op te frissen wasgoed toch proper uit de machine komt. Maar hoeveel kan je nu besparen door op 30 °C te wassen? En hoeveel kost een draaibeurt van je wasmachine eigenlijk? Mijnenergie.be zocht het uit.
  [naar artikel]
 34. Aantal nieuwe coronabesmettingen en ziekenhuisopnames in de lift (25/11/2022 - De Standaard)
  Het aantal besmettingen met het coronavirus in ons land en het aantal nieuwe ziekenhuisopnames zitten opnieuw in de lift. Dat blijkt uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.
  [naar artikel]
 35. Hoeveel kost operatie-Conings? Alleen al loon politie loopt hoog op (21/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  150 militairen en 250 politieagenten maken al bijna vier dagen jacht op één man. Daarvoor werd ook een deel van de E314 zo’n 36 uur afgesloten. Hoeveel kost die hele operatie?
  [naar artikel]
 36. VIDEO. Bewoners al drie maanden aan flat gekluisterd omdat lift het begeven heeft (02/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een aantal oudere bewoners van een appartementsgebouw aan de Tiensevest in Leuven zitten al drie maanden gekluisterd in hun appartement omdat de lift kapot is. Ze komen nog maar amper buiten omdat het heel veel moeite kost om de trap op en af te gaan.
  [naar artikel]
 37. Hoeveel kost play-off 1 voor de supporter? (29/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Hoeveel kost play-off 1 voor een supporter? Met die vraag gingen we op onderzoek uit. Resultaat: van de drie clubs waar de bestaande abonnees hun play-off 1-tickets nog moe(s)ten kopen, zijn ze bij AA Gent duidelijk het duurst. Eten en drinken tijdens een play-off 1-wedstrijd kost het meeste in Anderlecht, dat wel het goedkoopste wedstrijdshirt aanbiedt.
  [naar artikel]
 38. Hoeveel kost het huren van een woning in uw gemeente? (16/02/2021 - De Tijd)
  06:20 De huurprijzen van woningen in Vlaanderen en Brussel zijn in 2020 maar 2,3 procent gestegen. Dat is de helft minder dan de koopprijzen. Hoeveel kost huren in uw gemeente?
  [naar artikel]
 39. Wil je kind niet studeren? Zo geef je het weer goesting (02/12/2017 - Knack)
  Hoe motiveer je je kind als het zijn taken en activiteiten in en buiten de school niet ernstig neemt of het hoofd laat hangen? Hoe geef je het weer goesting om het beste van zichzelf te geven?
  [naar artikel]
 40. Notarissen: Zorgvolmachten genieten een toenemende bijval (16/03/2017 - Express)
  Het voorbije jaar werden door de Belgische notarissen 21.000 zorgvolmachten opgesteld. Dat betekende een stijging met ruim 90 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit statistieken van de Federatie van het Belgisch Notariaat. Opgemerkt wordt dat het aantal zorgvolmachten in de toekomst door de snelle vergrijzing van de bevolking en de stijging van de levensverwachting wellicht nog zal toenemen. Door het systeem van de zorgvolmacht is het niet langer nodig om op een rechter beroep te doen. Die kan echter nog wel worden ingeschakeld om betwistingen of conflicten te regelen. Het systeem van de zorgvolmachten werd drie jaar geleden geïntroduceerd en moest aan de burger een mogelijkheid bieden om de nodige voorzieningen te treffen tegen een eventueel toekomstige onmogelijkheid om nog langer het eigen vermogen te beheren. Daarbij kan vooraf worden vastgelegd welke persoon met het beheer van het vermogen zal worden belast. De zorgvolmacht wordt rechtsgeldig door een inschrijving in het register van de Federatie van het Belgische Notariaat. Het feit dat de registratie van het aantal zorgvolmachten op één jaar is verdubbeld, duidt volgens de notarissen op een duidelijke behoefte bij de bevolking. Gemoedsrust Mensen die ouder worden, maken zich vaak zorgen dat ze op een bepaald ogenblik niet meer in staat zullen zijn hun eigen financiële zaken te beheren. “Het is geen overbodige luxe om tijdig de nodige maatregelen te nemen,” benadrukt de Federatie van het Belgisch Notariaat. “Dankzij de zorgvolmacht kunnen heel wat juridische problemen worden vermeden. Het systeem zal vaak ook voor de nodige gemoedsrust zorgen.” De zorgvolmacht moet wel worden geregistreerd op het ogenblik dat de betrokken nog wilsbekwaam is. Het document blijft echter geldig wanneer die wilsbekwaamheid is verloren. Dat geldt niet voor de gewone volmacht, die stopt wanneer de betrokkene niet meer wilsbekwaam is. Inmiddels zijn in totaal al meer dan 35.000 zorgvolmachten geregistreerd. The post Notarissen: Zorgvolmachten genieten een toenemende bijval appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 41. Tot een paar duizend euro per jaar: hoeveel brengt het op als je je auto inruilt voor een (elektri­sche) fiets? (20/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Fietsen zit in de lift: één op drie werknemers gebruikte vorig jaar de fiets om naar het werk te gaan. Is het dan nu niet hét moment om onze (tweede) auto in te ruilen voor een fiets, al dan niet met elektrische trapondersteuning? We rekenen uit wat zo’n ruil opbrengt en hoeveel het je kost als je dan toch af en toe een auto nodig hebt.
  [naar artikel]
 42. OPROEP. Hoeveel geef jij uit aan vrije tijd? (14/11/2022 - Het Nieuwsblad)
  Met z’n tweetjes gezellig naar de film, met het hele gezin naar een pretpark, een abonnement op de fitness, een cursus bloemschikken: er zijn duizend-en-één manier om je vrije tijd in te vullen. Hoeveel geef jij eraan uit? Met je gezin, je partner of alleen?
  [naar artikel]
 43. Berekend: Zoveel kost het u om uw favoriete muzikant voortdurend te volgen (16/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  U bent superfan en hebt tijd te over om hem of haar te volgen doorheen alle tournees en optredens van het begin van hun carrière tot nu? Dan kost u dat een aardige duit, zo blijkt uit een navraag van TravelBird. Zij berekenden niet alleen hoeveel het kost om als superfan je favoriete muzikant voortdurend te volgen, maar ook hoeveel km’s die man of vrouw exact aflegt.
  [naar artikel]
 44. Lift Voetgangerstunnel aan Linkeroever minstens week buiten dienst (06/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De lift van de Sint-Annatunnel op Linkeroever is sinds vanavond (vrijdag) voor minstens één week buiten dienst. Reden is het feit dat een aantal kabels waar de lift aan ophangt slijtage vertonen en de lift uit balans dreigt te geraken, zo meldt het Agentschap Wegen en Verkeer.
  [naar artikel]
 45. Populariteit zorgvolmachten stijgt, en niet enkel bij gepensioneerden (07/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  Er werden nooit méér zorgvolmachten geregistreerd dan in december 2020. Ruim zesduizend personen duidden toen een familielid aan die hun financiën mogen beheren wanneer zij daar zelf niet meer bekwaam voor zijn. Een stijging die mee is beïnvloed door corona. En dat is niet de enige trend die notarissen opmerken: “De leeftijd van wie zo’n volmacht afsluit, verjongt.”
  [naar artikel]
 46. Hoeveel kost een kokendwaterkraan? En is het wel veilig? (23/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Wist je dat je je keukenkraan maar liefst 90 keer per dag open en dicht draait? Het is dan ook een van de belangrijkste elementen van elke keuken. Tegenwoordig zien we steeds meer kokendwaterkranen. Hoe werkt zo’n kraan? Is het wel veilig? En hoeveel kost het? Bouwsite Livios vroeg het aan Steven Van Tichelen van Quooker.
  [naar artikel]
 47. Testamenten en schenkingen blijven populair, maar Belgen sluiten ook opvallend meer zorgvolmachten af (23/11/2022 - VRT NWS)
  Steeds meer Belgen treffen regelingen over hun nalatenschap, bijvoorbeeld via een testament of een zorgvolmacht. Vooral die laatste categorie wint aan populariteit. Daarmee geef je één of meerdere personen de bevoegdheid om te beslissen wat er gebeurt met je vermogen wanneer je daar zelf niet meer toe in staat bent. "Mensen kiezen zonder gerechtelijke tussenkomst iemand die ze 100 procent vertrouwen om hun vermogen te beheren, meestal de partner of een kind", duidt notaris Helena Verwimp in "De ochtend" op Radio 1.
  [naar artikel]
 48. Berekend: hoeveel kost één draaibeurt van de vaatwasser? En hoeveel bespaar je door met de hand af te wassen? (31/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een vaatwasmachine is onmisbaar in de meeste huishoudens. Je bespaart er heel wat tijd mee en het verlost je meteen ook van een weinig populair werkje. Maar uiteraard verbruikt het toestel ook water en stroom. Mijnenergie.be ging na hoeveel het kost om de machine één keer te laten draaien en of je al dan niet bespaart door de vaat zelf te reinigen met een sopje.
  [naar artikel]
 49. Hoeveel kost het opladen van een elektrische fiets? (14/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De e-bike stak het afgelopen jaar letterlijk een tandje bij. In 2020 werden er in België net geen 200.000 elektrische fietsen verkocht, waarmee het segment één derde van de volledige fietsenmarkt vertegenwoordigde. Maar hoeveel kost zo’n e-bike je nu aan verbruik? Mijnenergie.be rekende het uit.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy