De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Chronische hyperventilatie: ‘Fout ademen is een symptoom van leven in een te hoge versnelling’

Knack

24/11/2022 - 05:16

Chronische hyperventilatie was de onverwachte diagnose die minister van Welzijn Hilde Crevits onlangs kreeg na haar uitval. ‘We zijn ons te weinig bewust van wat een foute ademhaling met ons doet’, vindt hyperventilatiecoach Katrien Geeraerts. Over burn-out heeft ze het liever niet, want ‘daarvan herstel je niet na zes weken’, maar wat Hilde Crevits die […] The post Chronische hyperventilatie: ‘Fout ademen is een symptoom van leven in een te hoge versnelling’ appeared first on Knack.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Hyperventileren kan ook zonder dat je het weet (25/06/2018 - Knack)
  Vooral (stress)gevoelige, perfectionistische mensen kampen soms met vage klachten doordat ze geregeld, en zonder het te beseffen, gulzig ademen. Een leidraad om bij chronische of verborgen hyperventilatie weer op adem te komen.
  [naar artikel]
 2. Beter ademen doet wonderen voor je gezondheid en je stresslevel: “Het is een natuurlijk verdovingsmiddel” (14/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Goed leren ademen is hip. Typ het trefwoord ‘ademen’ in Google in en de eerste drie links slaan je meteen met how-to’s om de oren. Mooi meegenomen...
  [naar artikel]
 3. Chronische stress blijft pieken bij zorgverleners (19/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Chronische stress blijft pieken bij zorgverleners Zestien maanden na de start van de coronacrisis ervaren zorg- en hulpverleners nog steeds in hoge tot zeer hoge mate symptomen van chronische stress. Dat blijkt uit een enquête van Sciensano en de KU Leuven. “Deze aanhoudende stress heeft een negatieve impact op hun welzijn.” Uit de derde nationale ‘Power to care’-enquête, waaraan 951 zorg- […] Lees dit artikel: Chronische stress blijft pieken bij zorgverleners
  [naar artikel]
 4. Chronische stress blijft pieken bij zorg- en hulpverleners (19/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Zelfs 16 maanden na de start van de coronacrisis ervaren zorg- en hulpverleners nog steeds in hoge tot zeer hoge mate symptomen van chronische stress. Die stress heeft een negatieve impact op hun welzijn. 22 procent overweegt zelfs te stoppen met het beroep. Dat leert de derde nationale ‘Power to care’-enquête van gezondheidsinstituut Sciensano en de KU Leuven.
  [naar artikel]
 5. Komt er binnenkort een geneesmiddel tegen chronische hoest? (02/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wereldwijd lijdt zo’n 10% van de bevolking aan chronische hoest. Een potentieel nieuw medicijn: ‘Gefapixant’ zou de symptomen van de tot nu toe...
  [naar artikel]
 6. Eén verkeerd cijfer doet beurzen overal crashen: wat is de ‘fat-finger’-fout? Hoe kan de impact zo groot zijn? (03/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het was maandag even paniek toen de Europese beurzen ’s ochtends plots een duikvlucht namen. Door een kettingreactie leverde de Bel-20 in korte tijd vijf procent in. De reden: een ‘fat-finger’ of ‘vettevinger’-fout. Maar wat is dat precies? En riskeert de persoon die de fout maakte nu een straf?
  [naar artikel]
 7. Terug van nooit weggeweest: het Deense drama (16/08/2021 - De Tijd)
  17:09 ‘Scandi noir’ is niet dood. Twee nieuwe series van de Deense openbare omroep, ‘When the Dust Settles’ en ‘Cry Wolf’, maken duidelijk dat er nog steeds leven zit in fictie uit het Hoge Noorden. ‘We wil...
  [naar artikel]
 8. Regering buigt zich over nieuwe maatregelen tegen versnelling epidemie: ‘Mondmaskers zullen niet volstaan’ (25/10/2021 - De Morgen)
  Ondanks de hoge vaccinatiegraad baart de versnelling van de epidemie de federale regering grote zorgen. Wellicht zullen mondmaskers weer op meer plaatsen verplicht worden, en zal ook telewerk sterk aangeraden worden. En vraag is of dat zal volstaan.
  [naar artikel]
 9. Ijskoud en doodeng: dit zijn onze favoriete Scandinavische krimi-reeksen (15/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  December lijkt wel detectivemaand op Streamz, dat met ‘Snow Angels’ (sinds 8/12), ‘The Bridge’ (15/12) en ‘Top Dog’ (22/12) drie misdaadreeksen van Scandinavische makelij op u afvuurt. Ook wij trokken naar het hoge noorden en speurden er voor onze Kijkgids naar bingewaardige krimi. Met genrepionier ‘The Killing’, het gloednieuwe ‘Kastanjemanden’, whodunit ‘Trapped’ (alle drie op Netflix) en een undercoveroperatie in ‘Before We Die’ (myLum.tv) komt de amateurdetective in u ongetwijfeld tot leven.
  [naar artikel]
 10. Symptomen van ‘mysterieuze hepatitis’ bij kinderen en waarom je ze “meteen moet rapporteren” (25/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  In ons land is er al één geval gemeld van ‘mysterieuze hepatitis’, waarvan wereldwijd nu al 169 gevallen bekend zijn. Eén kind kwam al om het leven. Maar wat weten we eigenlijk al over de ziekte? “Het meest typische symptoom is geelzucht.”
  [naar artikel]
 11. Waarom ‘eens diep in en uit ademen’ niet altijd een oplossing is voor stress, integendeel (24/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Op momenten dat je gestrest bent, is de kans groot dat iemand je aanmoedigt om eens diep in- en uit te ademen. Meditatie-apps bieden een hele resem ademhalingsoefeningen aan, ook tijdens yogalessen speelt de adem de hoofdrol. Maar helpt het ons écht ontspannen? Psycholoog Julia Englund Strait waarschuwt voor ‘diep ademhalen’ als remedie tegen stress.
  [naar artikel]
 12. Na de hoge PFOS-bloedwaarden in de buurt van 3M: ‘Wij eisen dringend actie van de overheid’ (04/08/2021 - De Morgen)
  Tien bloedstalen uit Zwijndrecht en omgeving wijzen op ‘problematisch’ hoge PFOS-waarden. ‘Dit is erger dan verwacht’, zegt Eva Frooninckx, die burgervereniging Grondrecht trekt.
  [naar artikel]
 13. Hoge Gezondheidsraad geeft definitief advies over risicogroepen vaccinatie (05/02/2021 - Het Nieuwsblad)
  De Hoge Gezondheidsraad (HGR) heeft vrijdag het definitieve wetenschappelijke verslag afgeklopt over de risicopatiënten die voorrang krijgen in de vaccinatiecampagne. Mensen die het meeste kans hebben op overlijden aan Covid-19 staan vooraan in de rij: enerzijds 45- tot 64-jarigen met chronische longziekten, hart- en vaatziekten, neurologische aandoeningen, diabetes of kanker, anderzijds 18- tot 64-jarigen met bloedkanker en chronische lever- en nierziekten.
  [naar artikel]
 14. Wat helpt écht (en wat niet) tegen ’s werelds meest gehate insect, de mug? (19/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Zomer. Heerlijk warm. Weinig kleren. Zwoele nachten. Maar ook jeuk en beten. Hoe hou je die rotbeesten op afstand? Zijn ‘natuurlijke’ middeltjes veiliger dan de klassieke ‘repellent’, en wat met de ‘muggenmachientjes’ die je in het stopcontact steekt? Is het wel gezond om die dampen in te ademen tijdens je slaap? En wat hebben zonnecrème en muggenspray met elkaar gemeen? Een overzichtje.
  [naar artikel]
 15. Wat helpt écht (en wat niet) tegen ’s werelds meest gehate insect, de mug? (19/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Zomer. Heerlijk warm. Weinig kleren. Zwoele nachten. Maar ook jeuk en beten. Hoe hou je die rotbeesten op afstand? Zijn ‘natuurlijke’ middeltjes veiliger dan de klassieke ‘repellent’, en wat met de ‘muggenmachientjes’ die je in het stopcontact steekt? Is het wel gezond om die dampen in te ademen tijdens je slaap? En wat hebben zonnecrème en muggenspray met elkaar gemeen? Een overzichtje.
  [naar artikel]
 16. Tienerfestival We R Young in Hasselt stilgelegd: meisjes onwel na meldingen over ‘needle spiking’ (25/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Hasseltse tienerfestival We R Young is stilgelegd door de politie. Er zou paniek ontstaan zijn onder de jonge festivalgangers en de medische diensten werden overstelpt door jongeren met klachten van hyperventilatie. Sommige bronnen hebben het ook over ‘needle spiking’, maar dat werd nog niet bevestigd.
  [naar artikel]
 17. Tienerfestival We R Young in Hasselt stilgelegd: 15-tal meisjes onwel na meldingen over ‘needle spiking’ (25/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Hasseltse tienerfestival We R Young is stilgelegd door de politie. Er zou paniek ontstaan zijn onder de jonge festivalgangers en de medische diensten werden overstelpt door jongeren met klachten van hyperventilatie. Sommige bronnen hebben het ook over ‘needle spiking’, maar dat gerucht werd nog niet bevestigd.
  [naar artikel]
 18. Last van hyperventilatie: probeer de Buteyko-methode (16/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Voormalig politica Noëlla Appermans (57) opent de strijd tegen hyperventilatie en andere ademhalingsaandoeningen in haar kersvers boek ‘Heradem’. Na dertig jaar kon de Bilzerse weer opgelucht ademhalen met dank aan de Buteyko-methode. “Dat is een ademhalingstechniek die al miljoenen astma-, apneu- en hyperventilatiepatiënten geholpen heeft, maar nauwelijks bekend is in België.”
  [naar artikel]
 19. GEZIEN? ‘Out of office’: “Authentieke en integere televisie, ik kan ervan meespreken” (21/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Na het succes van programma’s als ‘De Kemping’ en ‘Restaurant Misverstand’ op de openbare omroep, pakt nu ook VTM uit met human interest waarin kwetsbare mensen centraal staan. In ‘Out of office’ proberen vijf Vlamingen die kampen met een burn-out hun leven opnieuw in handen te nemen. Samen met zes bijzondere collega’s stampen ze op een zorgboerderij een biowinkel uit de grond, onder goedkeurend oog van acteur Bruno Vanden Broecke. Kan hij dit programma met een hoge maatschappelijke relevantie naar een hoger niveau tillen? Of is ‘Out of Office’ vooral een flauw doorslagje van die eerder genoemde VRT-shows?
  [naar artikel]
 20. Wat is er in godsnaam fout gelopen tussen Marjolein en Mike? (+ wat u allemaal niet zag op tv) (26/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Van het licht idyllische leven op huwelijksreis naar een eerste kennismaking met het ‘gewone leven’ als getrouwd koppel. De vijfde aflevering van...
  [naar artikel]
 21. ‘Het was fout, ik schaam me’: presentator Tim Hofman excuseert zich voor oude vrouwonvriendelijke uitspraken (23/01/2022 - De Morgen)
  De Nederlandse presentator Tim Hofman biedt zijn excuses aan voor een aantal vrouwonvriendelijke opmerkingen die hij in het verleden voor de camera uitte. ‘Het was fout, ik schaam me daarvoor’, klinkt het. Deze week bracht hij nog het schandaal rond ‘The Voice of Holland’ naar buiten.
  [naar artikel]
 22. Voorschotfactuur van 7.000 euro voor jong gezin was ‘menselijke fout’, aldus energieleverancier Mega. “Maakt niet meer uit, wij stappen over” (17/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Er lijkt iets fout te zijn gelopen, ik zal de voorschotfactuur opnieuw terugbrengen tot 1.280 euro.” Of hoe het koppel uit Asse dat plots 6.840 euro diende te betalen, maandag alsnog een ‘tegemoetkoming’ van energieleverancier Mega kreeg. Meer zelfs: liefst 350 gezinnen zouden afgelopen weekend een overdreven hoge factuur gekregen hebben na wat Mega nu een “menselijke berekeningsfout” noemt.
  [naar artikel]
 23. Uitbaatster ’t Sloeberhuisje: ‘De man die ik tijdens de reconstructie zag, was nog maar een schim van mijn papa’ (21/03/2022 - De Morgen)
  De uitbaatster van ‘t Sloeberhuisje in Mariakerke heeft voor het eerst gereageerd na het overlijden van een baby die in de crèche werd opgevangen. ‘Plots stopte dat kindje met ademen, zegt papa. Ik hoop dat hij de waarheid spreekt’, zegt Davina V.D. in een interview met Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]
 24. Hoe hormonen uw gewicht beïnvloeden: ‘Chronische stress leidt juist vaak tot extra kilo’s’ (11/05/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 25. Chronische pijn kan verdwijnen met apparaatje van 5 cm: “Een wonder, dát is het” (25/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het is nauwelijks groter dan een koekje voor bij de koffie, maar toch dankt Linda De Donder (57) uit Londerzeel haar leven aan het unieke apparaatje dat ze in haar buik draagt. Een jaar nadat ze als eerste in Europa deze nieuwe neurostimulator kreeg ingeplant, doet ze haar verhaal. Om de duizenden andere chronische pijnpatiënten in ons land hoop te geven. “Het huwelijk van mijn zoon kon ik alleen doorstaan dankzij een hoge dosis pijnstillers. Nu lééf ik weer.”
  [naar artikel]
 26. Staking in Klein Kasteeltje symptoom voor nieuwe golf aanvragen asiel? (18/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Staking in Klein Kasteeltje symptoom voor nieuwe golf aanvragen asiel? Vandaag staakt het personeel van Fedasil, de dienst die vluchtelingen moet opvangen. Dat is een rechtstreeks gevolg van de nieuwe golf asielaanvragen die België momenteel overspoelt. Die gaat naar 3.300 aanvragen per maand voor september, een duidelijke piek. Daardoor loopt het eerste opvangcentrum, het zogenaamd ‘Klein Kasteeltje’ in Brussel helemaal vol. Dat leidt dus tot een staking, […] Lees dit artikel: Staking in Klein Kasteeltje symptoom voor nieuwe golf aanvragen asiel?
  [naar artikel]
 27. Kandidaat uit ‘Welkom in de familie’ moet naar de spoedafdeling: “Al bij de tweede tackle liep het fout” (20/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Op woensdag ontvoert Julie Van den Steen brandweerman Carlo uit z’n eigen slaapkamer en dropt ze hem in het leven van Star Wars-fan Jonathan. Carlo neemt Jonathans leven over, woont in z’n huis, gaat naar z’n werk en mag ook zijn hobby’s beoefenen. Hoewel Carlo vol zelfvertrouwen vertrekt richting de rugby, komt de intense training na een half uur plots abrupt tot een einde...
  [naar artikel]
 28. ‘That ‘70s Show’ krijgt spin-off getiteld ‘That ‘90s Show’ (08/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De makers van ‘That ‘70s Show’ zijn druk in de weer met een vervolg voor de populaire reeks. Op vraag van Netflix werd ‘That ‘90s Show’ in het leven geroepen. Al zeker twee leden van de originele cast zullen terugkeren.
  [naar artikel]
 29. “Eindelijk kan ik opnieuw ademen” (08/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Hotondberg - op de grens van Ronse en Kluisbergen - vormt zondagmiddag het decor van de GP Mario De Clercq, de openingsmanche van de DVV Verzekeringen Trofee. We gingen op bezoek bij de gastheer, een opa van vijftig die zijn leven bewust in een lagere versnelling heeft geschakeld. Voor Mario De Clercq mag het voortaan iets rustiger, maar daarom niet minder uitdagend.
  [naar artikel]
 30. Tegen 2027 enkel nog ledverlichting op snelwegen (13/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag zijn er in Vlaanderen zo’n 30.000 verlichtingspalen op autosnelwegen. In totaal is 40 procent daarvan op dit moment al ledverlichting. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD) wil een versnelling hoger schakelen en heeft het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gevraagd om de overige lampen te vervangen door led tegen 2027. Een versnelling van 3 jaar, schrijft ‘De Zondag’.
  [naar artikel]
 31. Asielaanvragen van Afghanen worden nog altijd geweigerd: ‘Een fout’ (19/08/2021 - De Morgen)
  Verschillende Afghanen hebben woensdag vernomen dat hun asielaanvraag geweigerd is. In de beslissing wordt Kaboel een veilige stad genoemd, op basis van verouderde rapporten weliswaar. Dat schrijft De Standaard. ‘Een fout’, geeft het Commissariaat-Generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen (CGVS) toe.
  [naar artikel]
 32. De leukste plekken op Ibiza volgens parttime eilandbewoner Barbara (16/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Wonen op ‘the White Isle’ staat gelijk aan een versnelling terugschakelen. En dus koos Barbara met plezier voor een leven dat pendelt tussen...
  [naar artikel]
 33. Tranen om de overleden vriend van Mia en voor het eerst wordt de ‘block’-knop gebruikt: ‘The Voice Kids’ schakelt versnelling hoger (01/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens de eerste Blind Auditions vorige week ging nieuwkomer Duncan Laurence met heel wat talent aan de haal in ‘The Voice Kids’. De andere coaches maakten in deze tweede aflevering dan ook gretig gebruik van de ‘block’-knop, waarmee ze elkaar buiten spel konden zetten.
  [naar artikel]
 34. Eerste editie van kraslotenactie voor handelaars zorgt voor meer ‘leven in de brouwerij’ (10/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  In juni lanceerde de gemeente Bocholt samen met partners brouwerij Martens en Unizo Bocholt, het unieke project ‘leven in de brouwerij’. Onder deze noemer willen ze alles categoriseren wat met ‘leven in de brouwerij’ te maken heeft. Met een splinternieuw logo, bijhorende huisstijl, website en social media vond ‘leven in de brouwerij‘ al snel zijn weg in en rond Bocholt.
  [naar artikel]
 35. Professor onderscheidt feiten van fabel over prikkelbare darm: “Blijf weg van dure supplementen of zinloze darmflora-analyses” (21/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Er doen veel mythes de ronde over het prikkelbaredarmsyndroom (PDS). Zoals: ‘Het zit in je hoofd’ of: ‘Je moet er maar mee leren leven’. Professor Heiko De Schepper zet graag de puntjes op de i. “PDS is een ernstige, chronische ziekte die al onze aandacht verdient. Door alle misinformatie krijgen patiënten helaas vaak niet de correcte diagnose.”
  [naar artikel]
 36. Tv-kinesist Tom De Prest lanceert boek: “Chronische stress is nog ongezonder dan roken en fastfood, dat beseffen we te weinig” (29/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik heb mijn emoties een plaats gegeven”, zeggen mensen wel eens. Tom De Prest, kinesist bij programma’s als ‘Sterren Op De Dansvloer’, ‘Dancing With The Stars’ en‘Belgium’s Got Talent’, weet waar: in uw lichaam. “Die pijnlijke onderrug, stijve benen of nek waarbij je zelf geen oorzaak kan bedenken, zijn vaak het gevolg van onverwerkte emoties”, vertelt hij aan ‘Dag Allemaal’. Hoe dat kan, legt hij uit in zijn boek dat nu uit is.
  [naar artikel]
 37. Luchtvervuiling is het nieuwe roken: ‘Ademen kost jaarlijks 7 miljoen mensen het leven’ (27/10/2018 - De Standaard)
  Alleen maar door te ademen komen wereldwijd elk jaar 7 miljoen mensen om het leven. Luchtvervuiling is daarmee het nieuwe roken, zo waarschuwt de Wereldgezondheidsorganisatie.
  [naar artikel]
 38. Gevaccineerden die toch nog coronavirus oplopen hebben ander symptoom (28/07/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Britten die gevaccineerd zijn en toch nog corona oplopen zouden last hebben van een ander symptoom dan wie niet gevaccineerd is. Dat stellen onderzoekers van King’s College in Londen vast.
  [naar artikel]
 39. PlayStation zet zijn pc-ambities stevig door (25/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Met de recente pc-releases van ‘Spider-Man: Miles Morales’, ‘Sackboy: A Big Adventure’ en ‘Uncharted: Legacy of Thieves Collection’ zet Sony PlayStation zijn pc-ambities in een hogere versnelling. Dit jaar nog wil het zijn inkomsten uit games die buiten de console worden uitgebracht meer dan verdrievoudigen ten opzichte van het vorige.
  [naar artikel]
 40. Schakelen Rusland en Oekraïne een versnelling hoger? ‘Zo’n belangrijke brug val je niet zomaar aan’ (14/10/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 41. Commentator Eddy Demarez keert terug naar het scherm: ‘Toegeven dat je een fout hebt gemaakt, dat verrijkt je leven’ (06/05/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 42. Artsen woedend over versoepelde teststrategie: ‘Recept voor versnelling van de pandemie’ (28/11/2021 - De Morgen)
  De huisartsen zijn woedend over de versoepelde teststrategie. Gevaccineerden die een hoogrisicocontact hadden, moeten voortaan enkel nog op dag 1 getest worden. Volgens Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) is het de bedoeling om de huisartsen te ontlasten. Maar in een persbericht laten Domus Medica, Kartel en ABSYM-BVA weten de beslissingen van de politiek niet meer te zullen volgen. Professor Arbeidsgeneeskunde Lode Godderis (KU Leuven) heeft het over ‘een recept voor de versnelling van de pandemie’.
  [naar artikel]
 43. Wordt ‘recht om vergeten te worden’ uitgebreid naar chronische ziektes? (10/11/2021 - De Morgen)
  Mensen die een chronische aandoening onder controle hebben of hersteld zijn gelijke kansen geven op een schuldsaldoverzekering. Dat is het doel van de nieuwe resolutie van CD&V, waarover de Kamer vandaag zijn oordeel velt. Toch dreigen ook met de nieuwe resolutie nog heel wat patiënten uit de boot te vallen.
  [naar artikel]
 44. ‘Lisa’ en ‘Tekens Van Leven’ genomineerd voor Rose d’Or (03/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Pluimen voor Vlaamse programma’s, tussen de nominaties voor de prestigieuze tv-prijs de Rose d’Or. Zowel telenovelle ‘Lisa’ als het Ketnet-programma ‘Tekens Van Leven’ hebben een nominatie te pakken.
  [naar artikel]
 45. Kind van 11 maanden kritiek na incident bij onthaalouder in Malle: ‘Stopte plots met ademen’ (25/11/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 46. Waarom zweet ik zo hard in mijn slaap? ‘Vaak is dat het gevolg van onregelmatig ademen’ (21/08/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 47. Ruim 10 procent van de bevolking kampt met prikkelbaredarmsyndroom: “onze dikke darm is niet gemaakt om al die suikers te verteren” (21/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Er doen veel mythes de ronde over het prikkelbaredarmsyndroom (PDS). Zoals: ‘Het zit in je hoofd’ of: ‘Je moet er maar mee leren leven’. Professor Heiko De Schepper zet graag de puntjes op de i. “PDS is een ernstige, chronische ziekte die al onze aandacht verdient. Door alle misinformatie krijgen patiënten helaas vaak niet de correcte diagnose.”
  [naar artikel]
 48. Een intensivist over de patiënt die zijn leven veranderde: ‘‘Nieuw leven komt waar oud leven gaat’, zei hij toen hij de echo zag’ (24/04/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 49. ‘Er is geen erfelijke link. Hij heeft brute pech: een fout in de celdeling’: deze families leven met de chromosomale afwijking 22q11 (22/11/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy