De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Luciano D’Onofrio, de ‘geheime’ agent van Axel Witsel

Apache

24/11/2022 - 06:18

Afgeluisterde gesprekken zijn bezwarend voor de voormalige sportief directeur van voetbalclub Antwerp FC.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Luciano D’Onofrio: “Als achterstand bij start play-offs maximaal 6 punten zijn, gaan we Club ferm kietelen” (27/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Iedereen wilde hem spreken voor Antwerp-Anderlecht, maar Luciano D’Onofrio (64) koos exclusief voor ‘De Vogelenzang’ in Schilde. Het kerstverhaal...
  [naar artikel]
 2. Luciano D’Onofrio ontkracht geruchten: “Overname Moeskroen was nooit aan de orde” (20/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Luciano D’Onofrio, gewezen sportief directeur van Antwerp, heeft de speculaties omtrent een overname van 1B-club Moeskroen met een persmededeling de kop ingedrukt.
  [naar artikel]
 3. Onze Chef Voetbal over Witsel: "Hoezo, hij vertraagt het spel? Hij brengt de snelheid erin" (26/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Twee dagen na de uitschakeling tegen Wales op het EK in Frankrijk zit Axel Witsel (29) in een restaurant in Luik samen met Luciano D'Onofrio.
  [naar artikel]
 4. Luciano D’Onofrio, een garantie op succes: “Als ik voor elke beslissing eerst vijf man moet afgaan... Dan blijf ik liever thuis” (08/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Hij won met FC Porto Europa Cup 1. Hij won met Standard twee keer de titel en de beker. En sinds zaterdag mag Luciano D’Onofrio (64) ook de cup met...
  [naar artikel]
 5. Luciano D'Onofrio betaalde Thaise villa van Alain Mathot (30/11/2022 - Apache)
  Luciano D’Onofrio blijkt de mysterieuze vriend te zijn van Alain Mathot.
  [naar artikel]
 6. D'Onofrio: "Ik wil Antwerp brengen naar waar ik Standard heb gebracht en dat is kampioen spelen" (12/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Veni, vidi, vici. Luciano ­D’Onofrio (62) kwam vanuit het niets om van Antwerp weer ‘The Great Old’ te maken. Van (letterlijk) de ruïnes naar de...
  [naar artikel]
 7. Luciano D’Onofrio in beeld bij Moeskroen als nieuwe overnemer (19/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Luciano D’Onofrio zou vergevorderde gesprekken hebben met Moeskroen en eigenaar Gérard Lopez. Dat schrijft Sudpresse. Terwijl de spelers en werknemers van Moeskroen nog steeds hun laatste salaris niet hebben ontvangen, zou voorzitter Patrick Declerck begin deze week hebben laten weten dat de club op zoek is naar een koper.
  [naar artikel]
 8. Luciano D’Onofrio op zoek naar aansluiting met de top bij Antwerp: “Ooit Fellaini en Witsel binnenhalen? Ik hoop het” (16/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Antwerp FC is ambitieus. Zéér ambitieus. Met voorzitter Paul Gheysens en sportief directeur Luciano D’Onofrio wil de Great Old de komende jaren een aanval doen op de Belgische top. Een Champions League-stadion is aanstaande, evenals voor de eerste keer een plaats in Play-off 1. Want Antwerp ligt op koers. Als in PO1 ook nog Europees voetbal wordt gehaald, is het tijd voor champagne. Maar aan de vooravond van de topper tegen Anderlecht eerst een gesprek met Luciano D’Onofrio (63), de algemeen directeur die de club over de finish trekt.
  [naar artikel]
 9. Waarom toeslaan op Deadline Day hét handelsmerk is van Antwerp-topman Luciano D’Onofrio (06/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Hij doet het weer. Toeslaan op transferdeadlineday: het is andermaal het handelsmerk van Luciano D’Onofrio gebleken. Antwerp realiseerde op de...
  [naar artikel]
 10. Luciano D’Onofrio vertrekt bij Antwerp (11/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Er is een einde gekomen aan het huwelijk tussen sportief directeur Luciano D’Onofrio en voetbalclub Antwerp. Dat hebben D’Onofrio en voorzitter Paul Gheysens gezamenlijk besloten.
  [naar artikel]
 11. Hoe kan FC Porto elke zomer spelers voor zoveel geld verkopen? Ex-bestuurder Luciano D’Onofrio legt uit (13/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  FC Porto doet al jaren waar elke club buiten de grote vijf competities in Europa van droomt. Jonge talentrijke spelers goedkoop aantrekken en ze met forse winst verkopen. Luciano D’Onofrio (67), ex-directeur bij Standard en Antwerp, stond bij FC Porto in de jaren ‘80 mee aan de basis van het businessmodel dat sindsdien gretig wordt gekopieerd. Niet het minst door Club Brugge, de tegenstander van vanavond.
  [naar artikel]
 12. Luciano D’Onofrio na verhoor vrijgelaten en niet in verdenking gesteld (28/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Luciano D’Onofrio, François Fornieri en Samuel Di Giovanni werden vanmorgen opgepakt en verhoord in een zaak van handel met voorkennis bij de aankoop van Mithra-aandelen. Na de ondervraging werd Antwerp-directeur Luciano D’Onofrio vrijgelaten en niet in verdenking gesteld.
  [naar artikel]
 13. Luciano D’Onofrio na verhoor vrijgelaten en niet in verdenking gesteld (29/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Luciano D’Onofrio, François Fornieri en Samuel Di Giovanni werden vanmorgen opgepakt en verhoord in een zaak van handel met voorkennis bij de aankoop van Mithra-aandelen. Na de ondervraging werd Antwerp-directeur Luciano D’Onofrio vrijgelaten en niet in verdenking gesteld.
  [naar artikel]
 14. Na het vertrek, de onduidelijkheid: wie volgt Luciano D’Onofrio op bij Antwerp? (12/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Wie wordt Luciano D’Onofrio’s opvolger? Op Antwerp hebben ze gewacht op de afhandeling van zijn vertrek om aan een antwoord op die vraag te denken. De komende dagen of weken moet duidelijk worden wie in de voetsporen van D’Onofrio treedt.
  [naar artikel]
 15. Luciano D’Onofrio vertrekt bij Antwerp (11/05/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Luciano D’Onofrio vertrekt per direct bij Antwerp. Dat hebben D’Onofrio en voorzitter Paul Gheysens gezamenlijk besloten.
  [naar artikel]
 16. Drie dekmantelbedrijven leveren Luciano D'Onofrio fortuin op aan transfercommissies (30/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens het gerechtelijk onderzoek naar voetbalclub Standard Luik is Luciano D'Onofrio, nochtans geschrapt als makelaar na een veroordeling in
  [naar artikel]
 17. Van spelersmakelaar Zidane tot man die niets meer met transfers te maken mag hebben: Luciano D'Onofrio (13/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Met Luciano D'Onofrio heeft Antwerp een nieuwe klinkende naam als sportief directeur voorgesteld. De 61-jarige Italiaan is nochtans geen
  [naar artikel]
 18. Van spelersmakelaar Zidane tot man die niets meer met transfers te maken mag hebben: een portret van Luciano D'Onofrio (13/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Met Luciano D'Onofrio heeft Antwerp een nieuwe klinkende naam als sportief directeur voorgesteld. De 61-jarige Italiaan is nochtans geen
  [naar artikel]
 19. Wie het schoentje van Witsel past: wordt Tielemans, Dendoncker, Mangala of Sambi Lokonga de nieuwe ‘zes’? (25/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Geen Axel Witsel deze interlandperiode. Een ideaal moment voor Roberto Martínez om de concurrentie op zijn positie aan te scherpen. Wie kan hem vervangen? Wie is er klaar om de rol van ‘de perfecte zes’ op termijn over te nemen? Vier op een rij. En een vijfde in de wachtkamer.
  [naar artikel]
 20. Luciano D'Onofrio vertrekt per direct bij Antwerp (11/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Luciano D’Onofrio vertrekt per direct bij Antwerp. D’Onofrio en voorzitter Paul Gheysens hebben het gezamenlijke besluit genomen om uit elkaar te gaan. De voorbije maanden werd steeds meer duidelijk dat beiden enkele verschillende meningen hadden over de (sportieve) structuur van de club.
  [naar artikel]
 21. Luciano D’Onofrio was in 2013 bijna begonnen bij... Beerschot (14/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Tot verrassing van eenieder werd Luciano D’Onofrio dinsdag voorgesteld als nieuwe sterke man bij neo-eersteklasser Antwerp. Het scheelde echter niet veel of D’Onofrio had al vier jaar geleden zijn intrede in het Antwerpse voetbal gemaakt. Weliswaar niet bij Antwerp, maar bij Beerschot.
  [naar artikel]
 22. Football Talk. Rol voor D'Onofrio bij Pro League? - Solskjaer vanavond met A-ploeg tegen Chelsea (17/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Krijgt Luciano D’Onofrio een zitje in de raad van bestuur van de Pro League? De sportief directeur van Antwerp is alvast kandidaat om Patrick...
  [naar artikel]
 23. Antwerp-baas Luciano D’Onofrio scherpt de messen met Standard-voorzitter: “Hij verdooft iedereen” (25/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Antwerp-Standard is dé topaffiche van speeldag 23 in de Jupiler Pro League. Voor Luciano D’Onofrio, sportief directeur en vicevoorzitter van Antwerp, meteen ook een confrontatie met zijn ex-club. Maar een hartelijk weerzien zal het niet worden, maakt D’Onofrio duidelijk in de Waalse krantengroep Sudpresse.
  [naar artikel]
 24. Football Talk. Rol voor D'Onofrio bij Pro League? - Dierckens recupereert 3 miljoen euro met verkoop Oostende (17/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Krijgt Luciano D’Onofrio een zitje in de raad van bestuur van de Pro League? De sportief directeur van Antwerp is alvast kandidaat om Patrick...
  [naar artikel]
 25. Luciano D'Onofrio keert terug naar de club die hij 38,19 miljoen euro bezorgde (03/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Wie Luciano D'Onofrio zegt, zegt: Standard. De huidige technisch directeur van FC Antwerp was vorig decennium de Koning Midas van Sclessin. Hij...
  [naar artikel]
 26. Axel Witsel geeft erg intieme rondleiding in zijn woonst in Dortmund: “Hier vindt de magie plaats” (16/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Zelden krijgen we Axel Witsel zo intiem te zien. Voor ‘MTV Cribs: Footballers Stay Home’ gaf de Rode Duivel een exclusieve inkijk in zijn woonst in...
  [naar artikel]
 27. Vrienden, collega’s en ex schetsen hoe ‘übermacho’ Axel Daeseleire écht is: “Ik was alleszins niet de enige vrouw in zijn leven” (09/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Van motard Ben in ‘Flikken’ over Franky Leemans in ‘Team Spirit’ tot Jan Verplancke in ‘Matroesjka’s’. Axel Daeseleire (52) heeft de meest stoere rollen op z’n palmares staan. Maar in de herfst van z’n carrière weet hij vooral te charmeren door z’n gevoelige kant te tonen in ‘Axel Gaat Binnen’. “Axel mag z’n macho-imago graag cultiveren, maar in feite heeft hij een heel klein hartje”, klinkt het in zijn omgeving. “Maar het is wel meer dan eens gebeurd dat hij ons wakker hield met een polonaise met z’n gezelschap in de vroege uurtjes.”
  [naar artikel]
 28. Luciano D'Onofrio krijgt de sportieve leiding bij Antwerp, nog wachten op coach (13/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Luciano D'Onofrio krijgt op sportief vlak de touwtjes in handen bij Antwerp. Dat maakte de promovendus vandaag bekend tijdens een
  [naar artikel]
 29. Luciano D'Onofrio krijgt de sportieve leiding bij Antwerp, nog wachten op nieuwe coach (13/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Luciano D'Onofrio krijgt op sportief vlak de touwtjes in handen bij Antwerp. Dat maakte de promovendus vandaag bekend tijdens een
  [naar artikel]
 30. Paul Gheysens en Luciano D’Onofrio, de architecten achter het succes van Antwerp: “Het is geen strijd met Brugge. Maar we zijn wél ambitieus” (17/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Mensen die hun vak kennen, laat ik werken”, vertelt Paul Gheysens (67). “Zo heb ik een contactpersoon in Polen. Als die mij vertelt: ‘Paul, ik vind dat we hier een terrein voor 20 miljoen euro moeten kopen’, dan zeg ik hem: ‘A la minute.’ Hetzelfde geldt voor Luciano. Als je vijf Gouden Schoenen hebt geleverd... – dat is uniek.” Luciano D’Onofrio (65), achteloos: “Oui, ce n’est pas mal.” Hun eerste dubbelinterview: “We gaan nog niet op retraite, hé, Luciano.”
  [naar artikel]
 31. Na vertrek van rechterhand: positie Luciano D’Onofrio wordt onhoudbaar bij Antwerp (14/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  De stoel van Luciano D’Onofrio (65) bij Antwerp wankelt. Zijn rechterhand, teammanager Leidgens, werd gisteren aan de deur gezet en ook een exit van de sportieve baas zelf komt zo dichterbij.
  [naar artikel]
 32. Axel Witsel mét masker opnieuw op trainingsveld na kwalijke val over traphekje (05/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een geruststellend beeld. Axel Witsel heeft op stage in Marbella de trainingen hervat bij z’n club Borussia Dortmund, mét masker. De Rode Duivel...
  [naar artikel]
 33. Twee keer Milaan, één keer Madrid: de ‘week van de waarheid’ is aangebroken voor Divock Origi, Romelu Lukaku en Axel Witsel (28/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Divock Origi, Romelu Lukaku en Axel Witsel zullen na deze week hoogstwaarschijnlijk weten waar ze volgend seizoen gaan voetballen. De drie Rode Duivels staan voor hun ‘week van de waarheid’, de medische testen en officiële aankondigingen zouden niet lang meer op zich laten wachten.
  [naar artikel]
 34. Coucke polste D’Onofrio voor topfunctie bij Anderlecht, maar sterke man van Antwerp bedankte vriendelijk (27/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Marc Coucke heeft Luciano D’Onofrio gepolst om een topfunctie bij Anderlecht te bekleden. Niet alleen dacht de paars-witte voorzitter daarbij aan...
  [naar artikel]
 35. Antwerp stelt Luciano D'Onofrio aan als sportief directeur (13/06/2017 - De Tijd)
  14:44 Promovendus Antwerp heeft dinsdag Luciano D'Onofrio, in het verleden de sterke man bij Standard, aangesteld als nieuwe sportief directeur én ondervoorzitter.
  [naar artikel]
 36. Luciano D’ Onofrio in Luik opgepakt (28/04/2021 - De Standaard)
  François Fornieri, oprichter en belangrijkste aandeelhouder van het Luikse farmabedrijf Mithra en Luciano D’Onofrio, de sportief directeur van FC Antwerp, worden op dit moment door de federale politie in Luik ondervraagd in een zaak van witwassen en mogelijke handel met voorkennis in aandelen van Mithra.
  [naar artikel]
 37. Duitse pers ziet hoe Witsel rug recht in ‘Klassiker’: “Als je grote wedstrijden wil winnen, heb je een strateeg als Witsel nodig” (11/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Axel Witsel heeft gisteren in zijn eerste ‘Klassiker’ meteen zijn stempel gedrukt. Met een assist voor de 3-2 tegen Bayern München hielp de...
  [naar artikel]
 38. PORTRET. Wie is Luciano D’Onofrio, de nieuwe sportieve baas van Antwerp? (13/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Vijf jaar na zijn mislukte toetreding tot Anderlecht, maakt Luciano D’Onofrio zijn terugkeer in het Belgische voetbal. Bij de oudste club van het land, waar hij altijd al een zwak voor had. Voor de 61-jarige mijnwerkerszoon is de cirkel rond.
  [naar artikel]
 39. D’Onofrio wuift gerucht over Seraing weg, Wim De Decker en Olivier Renard genoemd als opvolger bij Antwerp (12/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Luciano D’Onofrio (65) is niet langer sportief directeur bij Antwerp. Na vier jaar lagen de visies van D’Onofrio en voorzitter Paul Gheysens te ver uit elkaar. Gheysens wil de club op een ‘modernere’ leest schoeien. D’Onofrio wilde geen macht inleveren.
  [naar artikel]
 40. D’Onofrio haalt in aanloop naar topper stevig uit naar Standard-voorzitter Venanzi: “Hij heeft iedereen verdoofd” (25/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Luciano D’Onofrio, sterke man bij Antwerp, heeft in de krant La Capitale uitgepakt met een stevige sneer richting huidig Standard-voorzitter Bruno...
  [naar artikel]
 41. Jacques en Axel schuimen rommelmarkten af en Hanne en Marthe zoeken een nieuw K3-lid: dit zie je dit najaar op VTM (19/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  VTM pakt dit najaar uit met tien gloednieuwe programma’s. Blikvangers zijn ‘Eenmaal, Andermaal’, waarin Jacques Vermeire (70) en Axel Daeseleire (52) rommelmarkten en antiquairs afschuimen op zoek naar unieke stukken, en ‘Welkom in de Familie’, dat onbekende Vlamingen de kans geeft een totaal ander leven te leiden. Daarnaast keren ook sterkhouders als ‘Snackmasters’, ‘Camping Coppens’ en ‘Ze Zeggen Dat’ terug met nieuwe seizoenen.
  [naar artikel]
 42. Witsel windt er geen doekjes om: “Hazard is veel beter dan Neymar” (09/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Axel Witsel speelt morgen met Borussia Dortmund zijn eerste Duitse ‘Klassiker’ tegen Bayern München, waardoor de Rode Duivel net dat tikkeltje...
  [naar artikel]
 43. Verrassing: Luciano D’Onofrio sportief directeur op Antwerp FC (13/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Luciano D’Onofrio (62) wordt de nieuwe sportieve baas van kersvers eersteklasser Antwerp FC. De gewezen makelaar en sterke man van Standard (1998-2011) volgt daarmee Patrick Decuyper op. Decuyper zal de Antwerp Diamond Club, de jeugdacademie van Antwerp FC, gaan leiden. Een nieuwe trainer maakt Antwerp nog niet bekend. D’Onofrio zal die eerstdaags voorstellen. Wim De Decker, de trainer die Antwerp vorig seizoen na dertien jaar weer naar eerste klasse bracht, kreeg een voorstel om assistent-trainer te worden. D’Onofrio neemt ook heel het transferbeleid voor zijn rekening.
  [naar artikel]
 44. Marc Degryse interviewt Luciano D’Onofrio: “Veel mensen zijn niet klaar voor een titel van Antwerp” (06/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  R.Antwerp FC is de rijzende ster in het Belgische voetbal. De architect, met een telefoon en tonnen voetbalverstand: Luciano D’Onofrio (65). Marc Degryse ging hem opzoeken. Met de vraag of Antwerp in mei kampioen kan worden...
  [naar artikel]
 45. De immense erfenis van Luciano: waar zou Antwerp staan zonder ‘Godfather’ D’Onofrio? (15/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nog anderhalve maand. En dan stopt, op 1 juni, de samenwerking tussen Luciano D’Onofrio en Antwerp. Tenminste, op voorwaarde dat één van beide partijen dat per aangetekend schrijven aangeeft. Anders wordt wat de voorbije vier jaar een zeer vruchtbare verbintenis was, met nog een jaar verlengd. Maar of het zover komt...
  [naar artikel]
 46. Wie is de echte Luciano D'Onofrio? (11/04/2019 - De Morgen)
  'Kan overal gebezigd worden', luidt het onderschrift in het Panini-plakboek Football 80. Kleine Licio werd een grote toekomst voorspeld bij Winterslag. Maar hij belandde in de nor en ontvluchtte zijn land. Twintig jaar later keerde hij terug naar zijn stad als schatrijke voetbalmakelaar. Het wondere leven van Luciano D'Onofrio, de verdreven sterke man van Standard Luik.
  [naar artikel]
 47. Antwerp-topman Luciano D'Onofrio wordt verhoord door gerecht (28/04/2021 - VRT NWS)
  De sportief directeur en vice-voorzitter van voetbalclub Antwerp, Luciano D'Onofrio, is vanmorgen door de politie opgepakt voor verhoor. Dat melden de RTBF en andere Franstalige media. Ook twee Luikse zakenmannen worden verhoord in een zaak van mogelijke handel met voorkennis.
  [naar artikel]
 48. Luciano D’Onofrio opgepakt en verhoord in Mithra-affaire (28/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Luciano D’Onofrio werd woensdagochtend opgepakt door de politie op verdenking van malafide betrokkenheid in de Mithra-affaire. Hij zou met voorkennis aandelen hebben verhandeld. Dat meldden verschillende Franstalige media. Naast de sportieve baas van Antwerp FC werden ook François Fornieri en Samuel Di Giovanni aangehouden
  [naar artikel]
 49. Antwerp en teammanager gaan uit elkaar (13/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De wegen van Antwerp en teammanager Frédéric Leidgens scheiden. Die laatste tekende een papier waarbij ‘in onderlinge overeenkomst’ een punt wordt gezet achter de samenwerking. Afgelopen weekend werd in Gazet Van Antwerpen nog een uiterst negatief beeld opgehangen van Leidgens en zijn rol als teammanager. Leidgens werd vier jaar geleden door Luciano D’Onofrio binnengehaald in de club. D’Onofrio had en heeft een groot vertrouwen in zijn rechterhand. Dat de club afscheid neemt van Leidgens zonder daarin D’Onofrio te kennen, is een veeg teken. In de entourage van Luciano D’Onofrio wordt gefluisterd dat hij zijn contract dat deze zomer afloopt mogelijk dan ook niet zal verlengen. D’Onofrio was ook al niet aanwezig op de match tegen Moeskroen van gisteravond. Leidgens en D’Onofrio onthouden zich van commentaar.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy