De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Braziliaans kiestribunaal wijst aanvechting kiesuitslag door partij van Bolsonaro af

Knack

24/11/2022 - 06:49

In Brazilië heeft het hoogste verkiezingstribunaal het verzoek afgewezen van de partij van de weggestemde president Jair Bolsonaro om de verkiezingsuitslag te herzien. De Liberale Partij (PL) heeft geen enkel bewijs geleverd van de vermeende fraude, verklaarde de rechtbankvoorzitter Alexandre de Moraes woensdag. Hij legde de verzoekende partij ook een boete op van 23 miljoen […] The post Braziliaans kiestribunaal wijst aanvechting kiesuitslag door partij van Bolsonaro af appeared first on Knack.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Braziliaans kiestribunaal opent onderzoek naar Bolsonaro (03/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In Brazilië gaat het hoogste kiestribunaal TSE (Tribunal Superior Eleitoral) een onderzoek voeren naar president Jair Bolsonaro vanwege zijn voortdurende en onbewezen aanvallen op de legitimiteit van het elektronische stemsysteem. Dat wordt sinds 1996 gebruikt.
  [naar artikel]
 2. Braziliaans president Jair Bolsonaro legt link tussen coronavaccins en aidsvirus (26/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Braziliaans president Jair Bolsonaro legt link tussen coronavaccins en aidsvirus Braziliaans president Jair Bolsonaro werd door sociale mediabedrijven voor de zoveelste keer op de vingers getikt wegens het verspreiden van valse informatie over COVID-19. Bolsonaro zei in een video dat mensen in het VK na vaccinatie sneller het aidsvirus opliepen. Facebook heeft de bewuste video verwijderd, YouTube besliste om het kanaal van de Braziliaanse president […] Lees dit artikel: Braziliaans president Jair Bolsonaro legt link tussen coronavaccins en aidsvirus
  [naar artikel]
 3. Bolsonaro start herverkiezingscampagne Braziliaans presidentschap (24/07/2022 - De Tijd)
  19:14 De Braziliaanse president Jair Bolsonaro is officieel uitgeroepen tot kandidaat van de rechtse Liberale Partij (PL) voor de presidentsverkiezingen van begin oktober.
  [naar artikel]
 4. Rechts blok rond Braziliaanse president Bolsonaro haalt meerderheid in parlement binnen (03/10/2022 - VRT NWS)
  De partij van aftredend Braziliaans president Jair Bolsonaro is de grootste partij in het nieuwe parlement. Zijn Liberale Partij (PL) haalt 99 zetels binnen. Het blok van rechtse partijen rond Bolsonaro beschikt daarmee over een meerderheid van 60 procent in de Kamer van Volksvertegenwoordigers.
  [naar artikel]
 5. Braziliaans president Jair Bolsonaro test positief op coronavirus (07/07/2020 - De Morgen)
  Braziliaans president Jair Bolsonaro heeft positief getest voor Covid-19. De 65-jarige president kondigde het nieuws zelf live aan op televisie. Bolsonaro heeft de pandemie al vaak geminimaliseerd, hoewel zijn land bijzonder zwaar getroffen is door het coronavirus.
  [naar artikel]
 6. Rechts nog altijd springlevend in Brazilië: blok rond Bolsonaro haalt meerderheid in parlement binnen (03/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De partij van aftredend Braziliaans president Jair Bolsonaro is de grootste partij in het nieuwe parlement. Zijn Liberale Partij (PL) haalt 99 zetels binnen. Het blok van rechtse partijen rond Bolsonaro beschikt daarmee over een meerderheid van 60 procent in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Volgens ratingbureau Moody’s wordt de tweede ronde van de presidentsverkiezingen nog een dubbeltje op z'n kant.
  [naar artikel]
 7. Aftredend Braziliaans president Bolsonaro vecht verkiezingsuitslag toch nog aan (23/11/2022 - VRT NWS)
  De aftredende Braziliaanse president Jair Bolsonaro vecht de uitslag van de presidentsverkiezingen toch nog aan. Volgens de partij van de president waren er onregelmatigheden met duizenden stemcomputers tijdens de tweede ronde. Bolsonaro verloor de verkiezingen nipt van Lula da Silva.
  [naar artikel]
 8. Bolsonaro start herverkiezingscampagne Braziliaans presidentschap (24/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Braziliaanse president Jair Bolsonaro is officieel uitgeroepen tot kandidaat van de rechtse Liberale Partij (PL) voor de presidentsverkiezingen van begin oktober. De generaal en oud-defensieminister Walter Souza Braga Netto wordt namens de PL kandidaat voor het vicepresidentschap.
  [naar artikel]
 9. Braziliaans president Jair Bolsonaro test positief op coronavirus (07/07/2020 - De Morgen)
  Braziliaans president Jair Bolsonaro heeft positief getest voor Covid-19. De 65-jarige president kondigde het nieuws zelf live aan op televisie, na een positieve test in een militair ziekenhuis in de hoofdstad Brasilia.
  [naar artikel]
 10. Narco-scenario blameert Bolsonaro (27/06/2019 - De Tijd)
  09:31 39 kilo cocaïne in een Braziliaans legervliegtuig, op weg naar de G-20-top in Osaka, brengt president Bolsonaro, die een harde drugsaanpak voorstaat, zwaar in verlegenheid.
  [naar artikel]
 11. Braziliaans lagerhuis stemt door Bolsonaro bepleite kieshervorming weg (11/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In Brazilië heeft het Huis van Afgevaardigden een door de rechtse president Jair Bolsonaro bepleite hervorming van het kiesstelsel verworpen. In plaats van het vereiste minimum van 308 stemmen, kregen de bondgenoten van Bolsonaro slechts 229 stemmen. Zo'n 218 afgevaardigden stemden tegen en één afgevaardigde onthield zich, luidt het in een verklaring van het lagerhuis van het Nationaal Congres.
  [naar artikel]
 12. Rechtspopulist Bolsonaro als Braziliaans president beëdigd (01/01/2019 - Metro)
  In Brazilië is dinsdag de ultrarechtse vroegere militair Jair Bolsonaro ingezworen als nieuwe president. De 63-jarige legde de eed af in het Congres. Daarvoor was hij met zijn echtgenote Michelle in een open Rolls Royce door de hoofdstad Brasilia gereden. Zijn aanhangers scandeerden zijn verkiezingsslogan: “Brazilië boven alles, God boven alles”. Als staatshoofd wil de rechtse populist de wijdverbreide corruptie in het grootste land van Zuid-Amerika bekampen, de criminaliteit inperken en de economie aanzwengelen. Meer dan twee maand geleden heeft Bolsonaro de presidentsverkiezingen gewonnen. Critici zien in de nieuwe president een gevaar voor de nog jonge democratie in Brazilië. bron: Belga Het bericht Rechtspopulist Bolsonaro als Braziliaans president beëdigd verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 13. Rechtspopulist Bolsonaro als Braziliaans president beëdigd (01/01/2019 - Knack)
  In Brazilië is dinsdag de ultrarechtse vroegere militair Jair Bolsonaro ingezworen als nieuwe president.
  [naar artikel]
 14. Partij schorst zoon van president Bolsonaro (03/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De zoon van de Braziliaanse president Jair Bolsonaro is geschorst door zijn partij de Sociaal Liberale Partij (PSL), omdat hij eerder probeerde om...
  [naar artikel]
 15. Braziliaans Hooggerechtshof maakt de weg voor Bolsonaro-uitdager Lula vrij (16/04/2021 - Express)
  Een meerderheid binnen het Braziliaanse Hooggerechtshof vernietigde donderdag alle veroordelingen van de ex-president Luiz Inácio ‘Lula’ Da Silva. Niets houdt Lula nu nog tegen om het in de verkiezingen van 2022 tegen Bolsonaro op te nemen. Daarmee bevestigt het Hooggerechtshof zijn koers in maart, toen het de veroordelingen over de voormalige Braziliaanse president al opschortte. […] Lees dit artikel: Braziliaans Hooggerechtshof maakt de weg voor Bolsonaro-uitdager Lula vrij
  [naar artikel]
 16. Woede en frustratie zijn de nieuwe politieke brandstof (02/11/2018 - De Tijd)
  22:00 Hij wordt de ‘Trump van de tropen’ genoemd en daar is Jair Bolsonaro ongetwijfeld trots op. Bolsonaro werd zondag met 57 procent van de stemmen tot Braziliaans president verkozen.
  [naar artikel]
 17. "Ik weet dat jullie van streek zijn, maar maak de wegen vrij": aftredend Braziliaans president Bolsonaro spreekt demonstrerende aanhangers toe  (03/11/2022 - VRT NWS)
  De Braziliaanse aftredende president Jair Bolsonaro heeft op Twitter opgeroepen om te stoppen met de wegblokkades. Die zijn uit protest opgezet door Brazilianen die de verkiezingsuitslag, en dus de nederlaag van Bolsonaro, niet aanvaarden. "Ik weet dat jullie van streek zijn", zegt Bolsonaro in een video. "Maar de blokkades belemmeren ons recht om te komen en te gaan."
  [naar artikel]
 18. Kiesrechtbank van Brazilië bekrachtigt verkiezingsresultaat en deelt miljoenenboete uit aan partij van Bolsonaro (24/11/2022 - VRT NWS)
  In Brazilië heeft de kiesrechtbank de poging van de Liberale Partij van aftredend president Jaïr Bolsonaro om de verkiezingsresultaten aan te vechten, tegengehouden. Volgens de partij vertoonden stemmachines tijdens de tweede ronde van de verkiezingen onregelmatigheden en zijn duizenden stemmen daardoor ongeldig. In oktober verloor Bolsonaro de Braziliaanse presidentsverkiezingen nipt van Lula da Silva. De partijen in de coalitie van Bolsonaro kregen ook een boete van ruim 4 miljoen euro.
  [naar artikel]
 19. Braziliaans lid van oppositiepartij geëxecuteerd: vrees voor gewelddadige verkiezingen (12/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een aanhanger van huidig Braziliaans president Jair Bolsonaro heeft een partijfunctionaris van de linkse oppositiepartij vermoord. Door deze moord wordt er gevreesd dat er een gewelddadige campagne aankomt richting de verkiezingen in oktober.
  [naar artikel]
 20. Land op de schop: de vliegende start van Braziliaans president Jair Bolsonaro (01/02/2019 - Knack)
  Jair Bolsonaro heeft zijn start niet gemist. De extreemrechtse president van Brazilië signeert aan de lopende band decreten die schokgolven door zijn land jagen. De beurs van São Paulo piekt, mijnbouwbedrijven en agro-industriëlen juichen, verdedigers van inheemse volkeren en landloze boeren zien hun ergste vrees overtroffen. 'Bolsonaro is erger dan Trump. Hij is een fascist.'
  [naar artikel]
 21. Bolsonaro test positief op corona (07/07/2020 - De Standaard)
  De Braziliaans president Jair Bolsonaro (65) heeft positief getest voor het nieuwe coronavirus. Dat heeft hij zelf bevestigd.
  [naar artikel]
 22. Hoe religie Bolsonaro’s ‘Amazone-apocalyps’ aanvuurt (21/08/2019 - De Morgen)
  Sommigen noemen hem ‘de gevaarlijkste man ter wereld’. Want Braziliaans president Jair Bolsonaro is vast van plan het Amazonewoud economisch uit te wringen. Zijn religieuze visie vormt de krachtige motor voor dat plan.
  [naar artikel]
 23. Religie vuurt Bolsonaro’s ‘Amazone-apocalyps’ aan (21/08/2019 - De Morgen)
  Sommigen noemen hem ‘de gevaarlijkste man ter wereld’. Want Braziliaans president Jair Bolsonaro is vast van plan het Amazonewoud economisch uit te wringen. Zijn religieuze visie vormt de krachtige motor voor dat plan.
  [naar artikel]
 24. Braziliaans president Bolsonaro oogst woede over expliciete video in tweet (07/03/2019 - VRT NWS)
  "Dit was te zien tijdens heel wat straatfeesten van het Braziliaanse carnaval", twitterde de rechts-radicale president van Brazilië Jair Bolsonaro gisteren. In de bijgevoegde video plast een man tijdens een carnavaloptocht in São Paulo op een andere. Volgens critici probeert Bolsonaro zo de carnavaltraditie van het land in een slecht daglicht te plaatsen.
  [naar artikel]
 25. Braziliaans hooggerechtshof geeft controversiële video vrij van fulminerende Bolsonaro en ministers (23/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een rechter van het Braziliaanse hooggerechtshof heeft vrijdag een video vrijgegeven van een vergadering tussen president Jair Bolsonaro en zijn...
  [naar artikel]
 26. Partij Bolsonaro wil deel van stemmen ongeldig laten verklaren, na verloren presidentsverkiezing (23/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Ruim drie weken nadat de rechtse president Jair Bolsonaro in Brazilië bij de verkiezingen is weggestemd, wil zijn partij een deel van de uitgebrachte stemmen ongeldig laten verklaren. De Liberale Partij (PL) diende daartoe een verzoekschrift in bij het hoogste verkiezingstribunaal, verklaarde partijleider Valdemar da Costa dinsdag. Bolsonaro’s partij betwijfelt of alle elektronische stemmachines goed hebben gewerkt.
  [naar artikel]
 27. Officier die met Braziliaans president naar G20 reisde betrapt met 39 kilo cocaïne (27/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een Braziliaans luchtmachtofficier die met de delegatie van president Jair Bolsonaro meereisde naar de G20 in het Japanse Osaka, is betrapt met 39...
  [naar artikel]
 28. Braziliaans Hof: onderzoek of Bolsonaro nepnieuws verspreidt (05/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Braziliaanse Hooggerechtshof stelt een onderzoek in naar president Jair Bolsonaro vanwege uitspraken waarin hij beweerde dat er bij de verkiezingen van volgend jaar fraude zal plaatsvinden. Het Hof doet al geruime tijd onderzoek naar de vraag of de Braziliaanse regering nepnieuws verspreidt en voegt nu de rechts-populistische Bolsonaro aan dat onderzoek toe.
  [naar artikel]
 29. Bolsonaro beëdigd als Braziliaans president: “Beloof om democratie te versterken” (01/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  In Brazilië is dinsdag de extreemrechtse vroegere militair Jair Bolsonaro ingezworen als nieuwe president. “Ik zal onvermoeibaar verder werken tot Brazilië zijn doel heeft bereikt.”
  [naar artikel]
 30. Braziliaanse president Bolsonaro test positief op corona (07/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Braziliaans president Jair Bolsonaro (65) heeft positief getest voor het nieuwe coronavirus. Dat heeft hij zelf bevestigd op televisie.
  [naar artikel]
 31. Braziliaanse president Bolsonaro kiest nieuwe partij (09/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Braziliaanse president Jair Bolsonaro voegt zich bij de centrumrechtse Liberale Partij (PL). De president was sinds 2019 niet meer aangesloten bij een partij, nadat hij met ruzie was vertrokken bij PSL, de sociaal-liberale partij met wie hij in 2018 de verkiezingen won.
  [naar artikel]
 32. Braziliaanse president Bolsonaro kiest nieuwe partij (09/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Braziliaanse president Jair Bolsonaro voegt zich bij de centrumrechtse Liberale Partij (PL). De president was sinds 2019 niet meer aangesloten bij een partij, nadat hij met ruzie was vertrokken bij PSL, de sociaal-liberale partij met wie hij in 2018 de verkiezingen won.
  [naar artikel]
 33. Voormalig Braziliaans minister van Volksgezondheid kiest kant van Bolsonaro (20/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De voormalige Braziliaanse minister van Volksgezondheid Eduardo Pazuello is donderdag verstrikt geraakt in talrijke tegenstrijdigheden. Dat gebeurde tijdens zijn getuigenis in de onderzoekscommissie over de aanpak van de coronacrisis van president Jair Bolsonaro.
  [naar artikel]
 34. 'Fake news' van Bolsonaro over vaccins in vizier van Braziliaans gerecht (04/12/2021 - Knack)
  Het Braziliaanse gerecht gaat een onderzoek tegen president Jair Bolsonaro opstarten voor het verspreiden van 'fake news' over de coronavaccins. Dat blijkt uit een verklaring van het Hooggerechtshof.
  [naar artikel]
 35. Brazilianen slepen president Bolsonaro voor strafhof voor aanpak corona (27/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Braziliaans medisch personeel wil dat het Internationaal Strafhof in Den Haag de Braziliaanse president Jair Bolsonaro vervolgt voor misdaden tegen...
  [naar artikel]
 36. Bolsonaro opgenomen in intensieve zorg, complicaties van mesaanval uit 2018 (15/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Bolsonaro opgenomen in intensieve zorg, complicaties van mesaanval uit 2018 Braziliaans president Jair Bolsonaro is woensdag opgenomen in de intensieve zorgunit van een ziekenhuis in São Paulo. Bolsonaro had al een week lang een hikaanval. Dat is een complicatie van een mesaanval die de Braziliaanse president overleefde in 2018. De 66-jarige Bolsonaro werd woensdag opgenomen in het Vila Nova Star ziekenhuis in São Paulo. De […] Lees dit artikel: Bolsonaro opgenomen in intensieve zorg, complicaties van mesaanval uit 2018
  [naar artikel]
 37. Partij Bolsonaro wil deel van stemmen ongeldig laten verklaren (23/11/2022 - De Tijd)
  09:28 Jair Bolsonaro trekt toch de uitslag van de presidentsverkiezingen in Brazilië eind vorige maand in twijfel. De partij van de extreemrechtse oud-president betwijfelt of alle elektronische stemmachines...
  [naar artikel]
 38. Lula kan Bolsonaro uitdagen bij volgende verkiezingen: Braziliaans Hooggerechtshof zet streep door zijn veroordeling (16/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een meerderheid van het Braziliaanse Hooggerechtshof heeft een eerdere beslissing, om de strafrechtelijke veroordeling van ex-president Luiz Inacio Lula da Silva te vernietigen, bevestigd. Dat maakt definitief de weg vrij voor Lula om het tijdens de presidentsverkiezingen in 2022 op te nemen tegen zittend president Jair Bolsonaro.
  [naar artikel]
 39. Extreemrechtse Jair Bolsonaro legt eed af als Braziliaans president: “We gaan de moraal herstellen” (02/01/2019 - De Morgen)
  Ruim 100.000 aanhangers zagen in Brasília hoe de extreemrechtse Jair Bolsonaro de eed aflegde als nieuwe president van Brazilië. Zijn boodschap viel in de smaak. ‘Vandaag bevrijden we ons van het socialisme en van politieke correctheid.’
  [naar artikel]
 40. Suggestie van Bolsonaro's zoon om Braziliaans Hooggerechtshof te sluiten botst op kritiek (23/10/2018 - Knack)
  Rechters van het Braziliaanse Hooggerechtshof hebben maandag kritiek geuit op verklaringen van de zoon van de extreemrechtse presidentskandidaat Jair Bolsonaro. Die had gezegd dat de rechtbank zou moeten gesloten worden als ze zijn vaders kandidatuur zou verwerpen.
  [naar artikel]
 41. Braziliaans president Bolsonaro in ziekenhuis na tien dagen hik (14/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Braziliaanse president Jair Bolsonaro kampt met hevige buikpijn en is opgenomen in een ziekenhuis. De 66-jarige conservatieve populist heeft al meer dan tien dagen last van de hik.
  [naar artikel]
 42. ‘Je hebt een vreselijk gezicht als een homo’: Braziliaans president Bolsonaro haalt uit naar reporter (21/12/2019 - De Morgen)
  De extreemrechtse Braziliaanse president Jair Bolsonaro is vrijdag woedend uitgevallen tegen journalisten die hem vragen stelden over zijn zoon Flavio, tegen wie een onderzoek loopt wegens corruptie en witwassen. ‘Jij hebt een vreselijk gezicht als een homo’, beet hij onder meer een verslaggever van O Globo toe, een van de grootste kranten van Brazilië waarmee Bolsonaro het vaker aan de stok heeft.
  [naar artikel]
 43. Kiestribunaal roept Evo Morales uit tot winnaar Boliviaanse verkiezingen (25/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Uittredend president Evo Morales heeft de presidentsverkiezingen in Bolivia van zondag gewonnen. Dat blijkt volgens het kiestribunaal uit de,...
  [naar artikel]
 44. Braziliaans protest in Brussel: "Bolsonaro is schuldig aan genocide, hij gebruikt pandemie als biologisch wapen" (06/05/2021 - VRT NWS)
  Brazilianen die in België wonen hebben geprotesteerd bij de Braziliaanse ambassade in Brussel tegen de Braziliaanse president Jair Bolsonaro, die ze beschuldigen van genocide. Brazilië telt nu al ruim 414.000 coronadoden en volgens wetenschappers was zowat de helft van die sterfgevallen te voorkomen. Ze wijzen met een beschuldigende vinger naar hoe Bolsonaro de coronapandemie aanpakt in zijn land. De ontsporing van corona in Brazilië bedreigt ook de wereldgezondheid.
  [naar artikel]
 45. Guaido in Brazilië voor “persoonlijk bezoek” aan Braziliaans president Bolsonaro (28/02/2019 - Metro)
  De zelfverklaarde Venezolaanse interim-president Juan Guaido is vanochtend aangekomen in Brazilië voor gesprekken over de crisis in Venezuela. Later op de dag zal hij ook president Jair Bolsonaro ontmoeten. Die ontmoeting wordt beschouwd als een “persoonlijk bezoek”, en niet als een officieel bezoek door een ander staatshoofd, aldus de Braziliaanse zender Globo. Guaido wordt door Brazilië, en vele andere landen wereldwijd, erkend als president van Venezuela. Die landen willen onder meer op die manier huidig president Nicolas Maduro naar de uitgang duwen. Brazilië wil Maduro zonder wapengeweld zien opstappen. Het heeft tot nu toe altijd geweigerd om buitenlandse troepen toe te laten die vanuit Brazilië Venezuela zouden kunnen binnenvallen. Na de ontmoeting met Bolsonaro ziet Guaido minister van Buitenlandse Zaken Ernesto Araujo en de ambassadeurs van de landen die hem steunen. Daarna volgt een persconferentie. De Venezolaanse interim-president kwam aan met een vliegtuig dat behoort tot de Colombiaanse luchtmacht. bron: Belga Het bericht Guaido in Brazilië voor “persoonlijk bezoek” aan Braziliaans president Bolsonaro verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 46. Kiestribunaal heropent zaak naar fraude bij Braziliaanse verkiezingen (07/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het hoogste kiestribunaal van Brazilië heeft de zaak over grootschalige kiesfraude tijdens de presidentsverkiezingen van 2014 heropend. Huidig
  [naar artikel]
 47. Bolsonaro wil deel van stemmen ongeldig laten verklaren (22/11/2022 - Knack)
  Ruim drie weken nadat de rechtse president Jair Bolsonaro in Brazilië bij de verkiezingen is weggestemd, wil zijn partij een deel van de uitgebrachte stemmen ongeldig laten verklaren. De Liberale Partij (PL) diende daartoe een verzoekschrift in bij het hoogste verkiezingstribunaal, verklaarde partijleider Valdemar da Costa dinsdag. Bolsonaro’s partij betwijfelt of alle elektronische stemmachines goed hebben gewerkt. Bij de verkiezingen op 30 oktober behaalde voormalig president Luiz Inácio Lula da Silva een nipte overwinning in de tweede ronde. Bolsonaro heeft tot hiertoe zijn nederlaag echter nog niet expliciet toegegeven. Zijn woordvoerder kondigde wel aan dat de regering Bolsonaro zou meewerken aan de machtsoverdracht. Al voor de stembusslag had Bolsonaro herhaaldelijk zijn twijfels geuit over het kiesstelsel en liet hij doorschemeren dat hij de uitslag misschien niet zou erkennen. The post Bolsonaro wil deel van stemmen ongeldig laten verklaren appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 48. Braziliaans president Bolsonaro aangeklaagd wegens rol in ontbossing Amazonegebied: “Misdaden tegen menselijkheid” (12/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Oostenrijkse ngo AllRise heeft dinsdag bij het Internationaal Strafhof (ICC) een klacht ingediend tegen de Braziliaanse president Jair Bolsonaro wegens “misdaden tegen de menselijkheid”. Aanleiding is de rol van Bolsonaro in de ontbossing van het Amazonegebied en de verwachte impact daarvan op het leven en de gezondheid van de mens wereldwijd.
  [naar artikel]
 49. Braziliaans president Jair Bolsonaro test positief op coronavirus (07/07/2020 - De Morgen)
  De Braziliaanse president Jair Bolsonaro is naar eigen zeggen besmet met het coronavirus. Dinsdagmiddag (lokale tijd) kreeg hij de uitslag van een coronatest. Die was positief, stelde de president, al is het resultaat nog niet openbaar gemaakt.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy