De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Netflix werkt aan eerste spel voor pc

Express

24/11/2022 - 06:49

Netflix zet nu al een tijdje in op gaming. Daarbij ging het voorlopig enkel om mobiele games. Daar zal binnenkort verandering in komen, want de streamingdienst werkt nu ook aan een spel voor de pc. Wat voorafging: Netflix lanceerde ongeveer een jaar geleden Netflix Games. Iedereen die een abonnement heeft op de streamingdienst kan daarmee […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Netflix stort zich op lokale producties om nummer 1 te blijven. En dat werkt (14/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Netflix stort zich op lokale producties om nummer 1 te blijven. En dat werkt Met Squid Game, een waar sociaal fenomeen, kon Netflix tot nu toe maar liefst 111 miljoen kijkers bekoren. Daardoor is de Zuid-Koreanse reeks de grootste lancering ooit voor het streamingplatform. Een geweldige start dus voor een Zuid-Koreaanse reeks die, tot de uitzending op Netflix, bij niemand bekend was. Sinds het begin heeft Netflix zijn strategieën […] Lees dit artikel: Netflix stort zich op lokale producties om nummer 1 te blijven. En dat werkt
  [naar artikel]
 2. Netflix werkt met Microsoft aan goedkoper abonnement met reclame (14/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Netflix werkt aan goedkopere abonnementsformules met reclameboodschappen en het heeft daarvoor een samenwerking gesloten met softwarebedrijf Microsoft. Dat hebben beide bedrijven bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 3. Netflix werkt met Microsoft aan goedkoper abonnement met reclame (15/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Netflix werkt aan goedkopere abonnementsformules met reclameboodschappen. Daarvoor heeft het een samenwerking gesloten met softwarebedrijf Microsoft. Dat hebben beide bedrijven bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 4. Netflix werkt aan miniserie over F1-legende Ayrton Senna (03/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Streamingdienst Netflix werkt aan een minireeks van acht afleveringen over de voormalige Braziliaanse Formule 1-piloot Ayrton Senna, die in 1994...
  [naar artikel]
 5. Michelle Obama krijgt eerste eigen Netflix-serie: kindershow om gezondere eetgewoonten aan te moedigen (09/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Michelle Obama (57) werkt samen met Netflix aan een kinderserie waarin gezond eten gepromoot wordt. In de nieuwe show ‘Wafeltje + Mochi’ gaat de voormalige first lady op avontuur met twee poppen die een droom hebben om vers voedsel te leren koken. Het is haar allereerste samenwerking met Netflix.
  [naar artikel]
 6. ‘Undercover’-bedenker Nico Moolenaar haalt als eerste in Benelux exclusieve deal met Netflix binnen (03/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het begon op een camping in Limburg, het eindigt in de kantoren van Netflix. Nico Moolenaar (36), de bedenker van de succesreeks ‘Undercover’ en de spin-off ‘Ferry’, heeft een deal gesloten met de streamingreus. De komende jaren werkt hij exclusief voor het platform. Het is de eerste keer dat Netflix zo’n deal sluit in de Benelux.
  [naar artikel]
 7. Netflix verliest voor het eerst sinds 2011 abonnees: correctie na corona en verlies Russische markt (20/04/2022 - VRT NWS)
  Streamingdienst Netflix heeft in de eerste drie maanden van het jaar wereldwijd 200.000 abonnees verloren. Het is de eerste keer sinds 2001 dat Netflix gebruikers verliest. Ook het aandeel van Netflix zakt met meer dan 24 procent.
  [naar artikel]
 8. Netflix werkt aan miniserie over Ayrton Senna (03/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Videostreamingdienst Netflix werkt aan een minireeks van acht afleveringen over de voormalige Braziliaanse Formule 1-piloot Ayrton Senna, die in 1994 tijdens de Grote Prijs van San Marino op 34-jarige leeftijd om het leven kwam. De miniserie wordt in 2022 uitgezonden.
  [naar artikel]
 9. Netflix koopt superhelden (07/08/2017 - De Tijd)
  17:56 Netflix neemt Millarworld, bedenker van striphelden, over. Het is de eerste overname ooit voor Netflix.
  [naar artikel]
 10. Netflix lanceert in 2017 dubbel zoveel eigen titels (05/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Netflix wil het aantal eigen titels in 2017 verdubbelen. Dit meldt Variety. Wereldwijd werkt Netflix momenteel aan dertig zogeheten originals. De
  [naar artikel]
 11. Eerste beelden Nederlandse Netflix-serie ‘The Letter For The King’ (28/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Netflix werkt al sinds 2018 aan de serie ‘The Letter For The King’, gebaseerd op het Nederlandse boek. Daar geeft de streamingdienst nu eindelijk...
  [naar artikel]
 12. Netflix werkt aan manier om doorgeven wachtwoorden buiten het gezin tegen te gaan (17/03/2022 - Express)
  Heel wat mensen delen een Netflix-abonnement met vrienden die niet met hen samenwonen. Daarnaast worden de wachtwoorden vaak ook nog verder verspreid, waardoor er meer dan vier mensen gebruik maken van éénzelfde account. Netflix beseft dat ook en probeert die praktijken nu aan te pakken. Netflix biedt verschillende formules aan waarbij het makkelijk is om […]
  [naar artikel]
 13. INTERVIEW. West-Vlaamse fotografe verovert wereld met Netflix-docu: “Dit is alles waar ik al mijn hele leven van droomde, in één klap” (01/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Human Playground’, de Netflix-docureeks over sport en spel die gisteren in 193 landen in première ging en die straks ook op het grootste streamingplatform van China staat, is het kindje van Hannelore Vandenbussche, een fotografe uit het West-Vlaamse Dadizele. Al jaren werkt ze in de coulissen. Nu, op haar veertigste, stapt ze rechtstreeks het wereldtoneel op. “Ik kan het zelf nog altijd niet geloven.”
  [naar artikel]
 14. Comedyhit zaait onrust bij Netflix (15/10/2021 - De Tijd)
  18:00 Het rommelt bij Netflix. De maatschappelijke controverse rond de jongste comedyspecial van komiek Dave Chappelle werkt ook intern door. Een staking dreigt.
  [naar artikel]
 15. Netflix lanceert volgende maand eigen quizspel (04/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Netflix start in april met een eigen quizspel: ‘Trivia Quest’. Het spel wordt verwerkt in een dagelijkse animatieserie.
  [naar artikel]
 16. Netflix dropt trailer van eerste Belgische reeks ‘Into The Night’: wat als de zon plots dodelijk is? (26/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Netflix heeft zonet de eerste trailer gedropt van ‘Into The Night’, de eerste Belgische Netflix original-productie.
  [naar artikel]
 17. Netflix maakt releasedatum eerste Belgische serie bekend (17/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Enkele weken geleden dropte Netflix de trailer van ‘Into The Night’, de eerste Belgische Netflix original-productie. Vrijdagavond maakt de...
  [naar artikel]
 18. Netflix-documentaire over Pamela Anderson in de maak (en ze werkt er zelf aan mee) (03/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Dankzij de Disney+-reeks ‘Pam & Tommy’ keken we al een (fictief) inkijkje in het leven van Pamela Anderson (54). Het houdt streamingrivaal Netflix echter niet tegen om met een documentaire over de ‘Baywatch’-ster naar buiten te komen. En die werkt daar maar al te graag aan mee.
  [naar artikel]
 19. De nieuwe Netflix-hype: vijf redenen om naar ‘Sex Education’ te kijken (30/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Netflix scoort steeds vaker met zelf geproduceerde films en series. Zo werd ‘Roma' als eerste Netflix-film genomineerd voor tien Oscars en gaat ook...
  [naar artikel]
 20. Na eerste daling abonnees in 10 jaar: Netflix komt met goedkopere optie mét reclame (28/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Netflix verloor in het eerste kwartaal van dit jaar zo’n 200.000 abonnees. Voor de streamingdienst is het tijd om het roer om te gooien. Netflix kiest nu toch voor reclame, al zal je er minder voor moeten betalen. Dat bevestigt co-CEO Ted Sarandos.
  [naar artikel]
 21. Telenet is niet bang van de yankees van Netflix (11/04/2019 - De Morgen)
  In Nederland is Netflix er al, maar in Vlaanderen is het nog even wachten op de Amerikaanse video-op-aanvraagdienst. Toch bereidt de concurrentie zich nu al voor op de komst van Netflix, met Telenet als eerste om in het offensief te gaan.
  [naar artikel]
 22. Netflix maakt documentaire over eerste SpaceX-missie met gewone burgers (04/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Netflix maakt documentaire over eerste SpaceX-missie met gewone burgers SpaceX, het commerciële ruimtevaartbedrijf van de Amerikaanse miljardair Elon Musk, wil midden september de eerste ruimtevaartmissie ooit lanceren die alleen uit burgers zal bestaan. Hun reis zal te zien zijn in een nieuwe Netflix-serie genaamd Countdown: Inspiration4 Mission To Space. Netflix pakt uit met zijn eerste documentaire die “in bijna realtime” zal worden gevolgd. De […] Lees dit artikel: Netflix maakt documentaire over eerste SpaceX-missie met gewone burgers
  [naar artikel]
 23. Hoe ze er bij Netflix voor zorgen dat u wel móét kijken (05/04/2019 - De Morgen)
  Krijgt u op Netflix ook suggesties voor films en series waarvan u denkt dat u ze nooit van uw leven zult bekijken? Als de ultieme strategie van de streamingdienst ook maar een beetje werkt, zult u dat binnenkort wél doen.
  [naar artikel]
 24. Hoe ze er bij Netflix voor zorgen dat u wel móét kijken (13/12/2017 - De Morgen)
  Krijgt u op Netflix ook suggesties voor films en series waarvan u denkt dat u ze nooit van uw leven zult bekijken? Als de ultieme strategie van de streamingdienst ook maar een beetje werkt, zult u dat binnenkort wél doen.
  [naar artikel]
 25. Netflix verliest voor het eerst sinds 2011 abonnees (20/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Streamingdienst Netflix heeft in de eerste drie maanden van het jaar wereldwijd 200.000 abonnees verloren in vergelijking met eind 2021. Het was de eerste keer sinds 2011 dat Netflix gebruikers verloor. Het aandeel verloor nabeurs meer dan 24 procent.
  [naar artikel]
 26. Grote storing bij streamingsdienst Netflix (14/03/2018 - De Standaard)
  Wie eraan dacht vanavond met Netflix een film of serie te streamen, is eraan voor de moeite. Bij veel klanten werkt de dienst helemaal niet. Hoe dat komt en hoe lang de storing zal duren, dat is nog onduidelijk.
  [naar artikel]
 27. Netflix lanceert radiozender (18/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Netflix lanceert in januari een radiozender die 24 uur per dag comedy uitzendt. De streamingdienst werkt hiervoor samen met het Amerikaanse...
  [naar artikel]
 28. HBO stopt met 'The Newsroom' en wapent zich tegen Netflix (10/04/2019 - De Morgen)
  Will McAvoy presenteert nog een seizoen News Night, maar daarna is het gedaan met serie The Newsroom. Intussen werkt HBO aan een rist nieuwe reeksen waarmee het de strijd met Netflix wil aangaan.
  [naar artikel]
 29. Netflix investeert in oorlogsdocumentaire van Koen Mortier (25/02/2020 - VRT NWS)
  Regisseur Koen Mortier werkt aan een documentaire reeks over de Tweede Wereldoorlog die wordt meegefinancierd door de Amerikaanse streamingdienst Netflix. Netflix is sinds kort verplicht om 2 procent van zijn inkomsten uit Vlaams abonnementsgeld in Vlaamse producties te investeren. Dit is het eerst Vlaamse project waar het bedrijf in investeert sinds die verplichting.
  [naar artikel]
 30. Homoseksualiteit en damesondergoed: eerste Arabische Netflix-film gaat Egypte veel te ver (28/01/2022 - De Morgen)
  Een man die als homoseksueel uit de kast komt, en een vrouw die aan tafel stiekem haar ondergoed uittrekt. Het gebeurt in Perfect Strangers, de eerste Arabische film die speciaal voor Netflix is gemaakt. In Egypte heeft dat tot zo veel ophef geleid, dat een parlementariër Netflix nu helemaal wil verbieden.
  [naar artikel]
 31. Nederlandse meisjes zien dieventruc op Netflix-serie en gaan zelf op rooftocht: “Niet alles wat je daar ziet, is waar” (18/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Je koopt een grote magneet op het internet, stopt wat goederen in je tas en probeert ermee de winkel uit te komen. In een Netflix-serie werkt het...
  [naar artikel]
 32. Meisjes uit Nederland zien dieventruc op Netflix-serie en gaan zelf op rooftocht: “Niet alles wat je daar ziet, is waar” (18/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Je koopt een grote magneet op het internet, stopt wat goederen in je tas en probeert ermee de winkel uit te komen. In een serie op Netflix werkt...
  [naar artikel]
 33. Proximus werkt aan Belgische Netflix (28/07/2018 - De Tijd)
  08:54 Telecomoperator Proximus werkt aan een platform voor Belgische televisiereeksen en films. Dat zegt CEO Dominique Leroy vandaag in een interview met Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]
 34. Dit duo maakt de eerste Belgische Netflix Original (04/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Netflix maakt zijn eerste ‘Belgian Original Series’. Of beter: een eerste reeks die wordt geproduceerd en geregisseerd door landgenoten. Het...
  [naar artikel]
 35. Waarom Netflix “plotseling” abonnees verliest (20/04/2022 - Express)
  In plaats van meer dan 2 miljoen abonnees toe te voegen in het eerste kwartaal van het jaar, zoals het bedrijf drie maanden geleden voorspelde, verloor Netflix er uiteindelijk 200.000. Erger nog: volgend kwartaal verwacht Netflix nog eens 2 miljoen abonnees te verliezen. De koers van het Netflix-aandeel daalde bij die bekendmaking meteen met 25 […]
  [naar artikel]
 36. Netflix releaset eerste beelden Beyoncé-documentaire (09/04/2019 - Metro)
  De eerste beelden van de nieuwe Netflix-documentaire over Beyoncé staan online! De streamingdienst maakte ook bekend dat ‘Homecoming’ vanaf 17 april te zien is. De documentaire is een ode aan het optreden van de wereldster op het Amerikaanse Coachella-festival in 2018. De zangeres schreef daar geschiedenis door er de eerste vrouwelijke zwarte headliner ooit te zijn. De enige twee andere vrouwelijke headliners waren Lady Gaga en Björk. (Lees hieronder verder.) Queen B is B?K, maar nu op Netflix #beyoncehomecoming pic.twitter.com/tV9JioopOP — Netflix NL (@NetflixNL) 8 april 2019 Twitter Netflix paktde de bekendmaking op een opmerkelijke manier aan. De officiële twitteraccounts van de streamingdienst in verschillende landen tweetten de poster van de documentaire bijna tegelijkertijd. Lees ook : Beyoncé komt met soloalbum en Netflixdocumentaire Het bericht Netflix releaset eerste beelden Beyoncé-documentaire verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Vlaamse televisiewereld maakt borst nat voor Netflix (11/04/2019 - De Morgen)
  Toen Netflix zijn eerste stappen zette in de VS, zorgde het daar voor een revolutie. Logisch ook, toen stonden alternatieve vormen van tv-kijken nog in kinder-schoenen. Nu Netflix zijn Belgische activiteiten uitrolt, liggen de kaarten anders.
  [naar artikel]
 38. Netflix werkt aan ‘Bridgerton' spin-off (14/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Netflix laat geen gras groeien over het succes van ‘Bridgerton’. Er is al een spin-off-reeks in de maak rond Queen Charlotte, één van de nevenpersonages in de reeks.
  [naar artikel]
 39. Netflix maakt serie van 'De brief voor de koning' van Tonke Dragt (12/07/2018 - De Morgen)
  Netflix gaat een serie maken op basis van de jeugdroman De brief voor de koning van Tonke Dragt uit 1962. Dat meldt uitgeverij Leopold. Netflix maakt van de bestseller een Engelstalige serie. De opnames starten nog dit najaar. Het is het eerste Nederlandse boek dat Netflix gaat verfilmen.
  [naar artikel]
 40. Netflix richt eerste eigen gamestudio op (27/09/2022 - De Tijd)
  13:29 De streamingreus Netflix vergroot zijn voetafdruk in de gamingwereld. Het richtte zijn eerste interne ontwikkelaar op in de Finse hoofdstad Helsinki.
  [naar artikel]
 41. BuzzFeed en Netflix slaan handen ineen voor nieuwe documentaire serie (25/04/2018 - VRT NWS)
  BuzzFeed werkt aan een nieuwe documentaire serie die Netflix zal uitzenden. Dat meldt het Amerikaanse nieuwsmedium. Het gaat om 20 afleveringen van elk 15 minuten.
  [naar artikel]
 42. Titelstrijd nog niet voorbij (10/04/2019 - De Morgen)
  De eerste match als leider van de competitie is Zulte Waregem niet goed bevallen. Het kwam in Luik nooit in zijn spel en moest vaststellen dat de eerste plaats als een rode lap op een stier werkt. Zultetrainer Dury: 'Iedereen wil ons nog liever kloppen, daar moeten we mee leren omgaan.'
  [naar artikel]
 43. Netflix koopt eerste bioscoopzaal: iconisch theater in New York (26/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Netflix heeft de 71 jaar oude Paris-bioscoop in New York overgenomen. Dat maakt de streamingsdienst vandaag bekend. Het is de eerste keer dat het...
  [naar artikel]
 44. Kleurrijk, gruwelijk en herkenbaar: het succes van de nieuwe hitreeks "Squid game" op Netflix verklaard (28/09/2021 - VRT NWS)
  Dé nieuwe hitserie van het moment op streamingdienst Netflix is een Zuid-Koreaanse griezelige thriller. "Squid game" vertelt het verhaal van een dodelijke en gruwelijke afvallingsrace. Een spel op leven en dood, dat zich afspeelt op een beklemmende en bijzonder trage manier. Desondanks gaan tieners en twintigers wereldwijd voor de bijl. Vanwaar dat succes? "Op het eerste gezicht lijkt dat niet zo, maar eigenlijk is "Squid game" heel herkenbaar."
  [naar artikel]
 45. Pokémon Go-makers richten pijlen op Harry Potter (09/11/2017 - Metro)
  De makers van het in 2016 razend populaire Pokémon Go werken aan een nieuw smartphonespel. Deze keer zal dat spel draaien rond de fabelwereld van Harry Potter. Vorig jaar zorgde ontwikkelaar Niantic met Pokémon Go voor een wereldwijde hype. Bij het spel werd gebruik gemaakt van augmented reality, waarbij spelers via de smartphone digitale objecten in de echte wereld kunnen zien. De kruising van de digitale figuurtjes uit de wereld van Pokémon met de echte wereld zorgde voor een echt fenomeen. Intussen is het grote succes voorbij, maar een harde kern blijft het spel spelen. Harry Potter: Wizards Unite Niantic werkt nu aan een nieuw spel in ’augmented reality’. Deze keer vormen de magische dieren en figuren uit de wereld van Harry Potter de basis voor het spel, dat de toepasselijke naam ’Harry Potter: Wizards Unite’ zal krijgen. Niantic werkt daarvoor samen met Warner Bros. Die producent bezit immers de filmrechten van de boeken van J.K. Rowling over de leerling-tovenaar.
  [naar artikel]
 46. Goedkoper abonnement Netflix haalt series als ‘The Crown’ en ‘Peaky Blinders’ uit aanbod (04/11/2022 - Express)
  Netflix is de laatste maanden druk bezig met het heruitvinden van het streamingplatform. Zo heeft het bedrijf al verschillende series gecanceld en zijn andere al vernieuwd. Maar de grootste verandering zit bij de abonnementen. Terwijl Netflix werkt aan een systeem waarbij het delen van wachtwoorden moeilijker wordt, lanceert het ook een goedkoper abonnement. Maar dat […]
  [naar artikel]
 47. Apple werkt aan 'Netflix voor magazines' (19/04/2018 - De Tijd)
  16:58 Het Amerikaanse techbedrijf Apple zou van plan zijn Texture, een platform dat het vorige maand overnam, in Apple News te integreren. Zo zou Apple News een ‘Netflix voor magazines’ kunnen worden.
  [naar artikel]
 48. Hoe werkt Netflix? (04/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 49. Al bekomen van eerste Netflix-kerstfilm? Daar is de volgende al... (15/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een paar weken geleden lanceerde Netflix 'A Christmas Prince', hun eerste eigen échte kerstfilm met een flinke portie romantiek. De film sloeg...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy