De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Tweedehands zit in de lift: ‘Vaak zit er gevoel en emotie in die spullen’

De Morgen

24/11/2022 - 07:49


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Tweedehands geboortelijsten zijn een booming business. “Meer dan 100.000 spullen gered van de vuilnisbelt” (17/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een baby op komst? Dan maken ouders vaak een geboortelijst. Een mooie traditie, die niet zo lief is voor onze planeet. Nu er steeds meer oog is voor duurzaamheid zijn ook tweedehands geboortelijsten in opmars. De Gentse start-up Mic Mac Minuscule is één van de voortrekkers en werd zelfs bekroond tot ‘Radicale Vernieuwer’.
  [naar artikel]
 2. Vraag naar tweedehands motorfietsen fors in de lift door coronacrisis (11/12/2020 - Express)
  De verkoop van tweedehands motorfietsen sprong in november 37 procent hoger tegenover een jaar eerder, meldt mobiliteitsfederatie Traxio. Daarmee zet... The post Vraag naar tweedehands motorfietsen fors in de lift door coronacrisis appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 3. Na diefstal bij ‘The Crown’: nu ook voor 300.000 euro aan spullen gestolen op set van ‘Lupin’ (03/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Er is opnieuw een Netflix-reeks het slachtoffer geworden van diefstal. Eind februari raakte bekend dat dieven spullen ter waarde van 180.000 euro gestolen hebben op de set van ‘The Crown’. Volgens het Amerikaanse magazine ‘Variety’ heeft er ondertussen een gelijkaardig incident plaatsgevonden op de set van ‘Lupin’. Volgens het Franse persbureau AFP hebben dieven er voor zo’n 300.000 euro aan waardevolle spullen buitgemaakt.
  [naar artikel]
 4. Helft studenten richt kot in met tweedehands spullen (19/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Op kot gaan staat voor veel studenten gelijk aan vrijheid. Eindelijk een eigen stek, die ze zelf kunnen bemeubelen en inrichten. Heel vaak gaan ze hiervoor op zoek naar tweedehands kotmateriaal. Zo kocht meer dan de helft meubelen, decoratiemateriaal en elektrische apparaten op de tweedehandsmarkt. Dit blijkt uit een onderzoek van 2dehands.be bij 500 Vlaamse kotstudenten en hun ouders.
  [naar artikel]
 5. Na diefstal bij ‘The Crown’: nu ook voor 300.000 euro aan spullen gestolen op de set van ‘Lupin’ (03/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Er is opnieuw een Netflix-reeks het slachtoffer geworden van diefstal. Eind februari raakte bekend dat dieven spullen ter waarde van 180.000 euro gestolen hebben op de set van ‘The Crown’. Volgens het Amerikaanse magazine Variety heeft er ondertussen een gelijkaardig incident plaatsgevonden op de set van ‘Lupin’. Volgens het Franse persbureau AFP hebben dieven er voor zo’n 300.000 euro aan waardevolle spullen buitgemaakt.
  [naar artikel]
 6. Camille tovert dancehit ‘Lift U UP’ van 2 Fabiola om tot betoverende ballade in ‘Liefde voor Muziek’ (21/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een week geleden kregen we al het eerste nummer uit het nieuwe seizoen van ‘Liefde voor muziek’ te horen. Suzan & Freek zongen een Nederlandstalige versie van ‘This One’s For You’ van Ozark Henry. Ondertussen gaf VTM nog een preview prijs en krijgen we te zien hoe Camille ‘Lift U Up’, de dancehit van 2 Fabiola, onder handen neemt
  [naar artikel]
 7. Zo overleef je een vallende lift (01/07/2018 - Metro)
  Ooit al eens een ritje in de ‘Tower of Terror’ in Disney land gemaakt? Dan weet je dat een vrije val van een lift geen aanrader is. Moest je toch in die jammerlijke situatie bevinden zijn er wel enkele tips om dit te overleven.  In een lift zitten is niet zo aangenaam. Vaak zijn dit kleine doodskisten die voor een ongemakkelijk gevoel zorgen. Toch is de kans om te overlijden in een lift behoorlijk klein. Slechts 1 op de 650.000.000 mensen maakt het mee. Maar dat betekent niet dat je je niet moet voorbereiden voor mocht het toestel ooit in vrije val gaan. Mythe  Een van de meest gehoord mythes is dat je door op de juiste moment te springen, je leven kan redden. Volgens Amerikaanse onderzoekers aan het MIT is dit helemaal niet waar. De lift haalt zo’n snelheid dat je sprong niks compenseert. In Principe is er maar techniek je die overlevingskansen vergroot: ga liggen. Spreid je armen en benen in het midden van de lift. Je vangt minder schade op dan wanneer je alle focus op je voeten legt. Probeer ook zoveel mogelijk spullen onder je te leggen om de impact te minimaliseren. Het bericht Zo overleef je een vallende lift verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Kan je ‘goed’ ruziën? De Bidens doen het via sms, maar is ‘fexting’ een goed idee? “Zowat het slechtste wat je kan doen” (02/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Als de Amerikaanse president Joe Biden en zijn vrouw, Jill, een meningsverschil hebben, uiten ze dat via sms. Op die manier vermijden ze dat de Secret Service meeluistert met hun ruzies. Dat zei Jill Biden in een interview met Harper’s bazaar. Al maakte ze zich wel de bedenking dat al die sms’jes ergens opgeslagen worden en “dat later dus nog grappig kan worden”. Ruziemaken via sms, is dat eigenlijk gezond? “Er is geen ruimte voor nuance en vaak blijf je in je eerste emotie hangen. Je gevoel opschrijven kan wél zinvol zijn, maar niet in een sms”, reageren relatietherapeuten.
  [naar artikel]
 9. Schoolgerief tot 10 procent duurder: hierop moet je letten als je spullen tweedehands koopt (en hier scoor je goede deals) (18/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het leven wordt steeds duurder, en naar school gaan helaas ook. Voor boekentassen en papierwaren betaal je maar liefst 5 tot 10 procent meer dan vorig jaar. Spullen tweedehands kopen drukt de prijs en is bovendien een stuk duurzamer. “Maar verlies de kwaliteit en veiligheid niet uit het oog”, waarschuwt ergonoom Kristien Selis.
  [naar artikel]
 10. Tweedehands auto’s razend populair, terwijl markt voor nieuwe wagens keldert (05/01/2022 - Express)
  Net als in de omringende landen laat de Belgische autoverkoop een erg uiteenlopend patroon zien: de tweedehandse wagens zitten fors in de lift, mede omdat de verkoop van nieuwe auto’s naar een bodemniveau zakt. Er werden vorig jaar 709.605 tweedehands wagens ingeschreven in België, tegenover 383.123 nieuwe wagens, meldt mobiliteitsfederatie Traxio. Het betekent dat de […]
  [naar artikel]
 11. 2Fabiola knalt op ‘Tien Om Te Zien' met ‘Lift U Up’ (30/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Patje Krimson en Loredana van 2Fabiola mochten uiteraard niet ontbreken op het podium van ‘Tien Om Te Zien’. Het publiek ging afgelopen woensdag helemaal los op een van hun grootste hits ‘Lift U Up’. Woensdag 1 september kan je het herbeleven bij VTM, maar geniet alvast van deze preview van hun optreden.
  [naar artikel]
 12. 2Fabiola knalt op ‘Tien Om Te Zien' met ‘Lift U Up’ (30/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Patje Krimson en Loredana van 2Fabiola mochten uiteraard niet ontbreken op het podium van ‘Tien Om Te Zien’. Het publiek ging afgelopen woensdag helemaal los op een van hun grootste hits ‘Lift U Up’. Woensdag 1 september kan je het herbeleven bij VTM, maar geniet alvast van deze preview van hun optreden.
  [naar artikel]
 13. 2Fabiola knalt op ‘Tien Om Te Zien' met ‘Lift U Up’ (30/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Patje Krimson en Loredana van 2Fabiola mochten uiteraard niet ontbreken op het podium van ‘Tien Om Te Zien’. Het publiek ging afgelopen woensdag helemaal los op een van hun grootste hits ‘Lift U Up’. Woensdag 1 september kan je het herbeleven bij VTM, maar geniet alvast van deze preview van hun optreden.
  [naar artikel]
 14. Is Instagram de nieuwe rommelmarkt? “Elke week duikt er wel een andere tweedehands shop op” (29/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Kringwinkelen ging nog nooit zo gemakkelijk. Steeds meer mensen gebruiken Instagram om tweedehands spullen en vintage kledij te verkopen. Geen duur...
  [naar artikel]
 15. Spullen tweedehands verkopen? Deze tips garanderen je snel succes (23/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  We verzamelen allemaal graag mooie spullen, maar soms is het tijd om van bepaalde zaken afscheid te nemen - om ruimte te maken voor nieuwe dingen
  [naar artikel]
 16. Aldi biedt tweedehands iPhones aan (25/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Aldi biedt tweedehands iPhones aan Discounter Aldi biedt vanaf zaterdag in zijn Belgische winkels refurbished iPhones aan: herziene tweedehands toestellen dus. Test-Aankoop zegt voorstander te zijn van het principe van goede herziene toestellen, maar zegt wel dat het voor consumenten duidelijk moeten zijn wat “refurbished” inhoudt. Refurbished zit in de lift. Vooral van dure smartphones zijn tweedehands toestellen die volledig […] Lees dit artikel: Aldi biedt tweedehands iPhones aan
  [naar artikel]
 17. Bij deze Limburgse zaakjes scoor je geweldige tweedehandsspullen (01/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Tweedehands zit in de lift, dat bewijzen deze ondernemers. Vanuit een maatschappelijke overtuiging én met oog voor esthetiek. Combineer dat met een portie gezonde commerciële spirit en je hebt een succesformule. Zij doen jou geloven in tweedehands of dat proberen ze toch met veel verve.
  [naar artikel]
 18. “Alleen Radio Contact wilde mijn nummer draaien”: Pat Krimson over ‘Lift U Up’, de grootste hit van 2 Fabiola (10/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik dacht dat ‘Lift U Up’ meteen een succes zou zijn. Niet dus.” Pat Krimson vertelt in onze reeks ‘Vlaamse artiesten over hun grootste hit’ welke...
  [naar artikel]
 19. Dieven slaan toe bij 'The Crown': voor 180.000 euro aan spullen gestolen op de set (25/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Opschudding op de set van Netflixreeks ‘The Crown’. Tijdens de opnames van het vijfde seizoen zijn drie vrachtwagens met rekwisieten opengebroken. Volgens de krant ‘Los Angeles Times’ hebben dieven voor zo’n 180.000 euro aan waardevolle spullen buitgemaakt.
  [naar artikel]
 20. GEZOND ONDERNEMEN Jill Cnudde van BBODY: ‘Je droom verwezenlijken blijft een magisch gevoel’ (07/12/2022 - Gezond.be)
  Gezond ondernemen zit enorm in de lift. Daarom laten wij de komende weken inspirerende Belgische ondernemers aan het woord die een gezond product lanceerden. Deze week: Jill Cnudde van BBODY. Wat is BBODY? ‘BBODY is een Belgisch merk dat zich specialiseert in gezonde, natuurlijke voeding, superfoods en huidverzorging. BBODY helpt mensen bij het behalen van […] Het bericht GEZOND ONDERNEMEN Jill Cnudde van BBODY: ‘Je droom verwezenlijken blijft een magisch gevoel’ verscheen eerst op Gezond.be.
  [naar artikel]
 21. Tweedehands designerkledingplatform ‘The Next Closet’ komt naar België (24/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het Nederlandse online platform voor tweedehands designerkledij ‘The Next Closet’ breidt zijn diensten uit naar ons land. “Belgische consumenten...
  [naar artikel]
 22. Wolfgang uit Bolderberg in ‘The Repair Shop’: “Soms komen er stemmen uit Afrika uit mijn oude radio” (19/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Zelf heeft hij een ‘kleine’ verzameling radio’s thuis, maar maandag zie je Wolfgang Maris (42) uit Bolderberg met andermans spullen aan het werk in ‘The Repair Shop’, opgenomen in Bokrijk. “Wat ze hier binnenbrengen: die mensen zou hun spullen voor geen miljoen verkopen.”
  [naar artikel]
 23. Dubbel zoveel leegstaande winkels in dertien jaar: ‘Dit is een vorm van kanker’ (05/08/2021 - De Morgen)
  Sinds 2008 is de winkelleegstand in Vlaanderen verdubbeld. Een tiende van de Vlaamse winkelpanden staat vandaag leeg, vaak in de centra van kleine steden. ‘Dit geeft klanten een onaangenaam gevoel.’
  [naar artikel]
 24. ‘Wat doen we met de spullen?’ Als het ouderlijk huis moet leeggemaakt worden, en alles nog één keer door je handen passeert (20/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  Als de laatste ouder overlijdt, worden de nabestaanden ongevraagd met een berg spullen opgezadeld. En dan? Een opkoper laten komen, of een laatste keer alles door je eigen handen laten gaan? Journalist Dick Wittenberg mocht het bij één familie volgen en beschreef dat proces in een boek, ‘Wat doen we met de spullen?’. Over de zeven kinderen Van Overdijk en de spullen van hun pas overleden moeder Jo (90). “Soms voelde het alsof ze over hun schouder meekeek.”
  [naar artikel]
 25. Haar fans zijn er niet over te spreken: webshop van Marie Kondo verkoopt alle spullen die ze ons weg deed gooien, aan een véél hogere prijs (19/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Ze werd wereldberoemd door haar boek ‘Opgeruimd!’ waarin ze de wereld leerde om spullen weg te gooien die geen ‘vreugde oproepen’ of nuttig zijn....
  [naar artikel]
 26. Lage-emissiezone keldert verkoop oude dieselauto’s (20/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Wie zijn tweedehands dieselwagen wil verkopen, krijgt er nog amper geld voor. Dat is een gevolg van de invoering van de lage-emissiezone in Antwerpen. Vervuilende wagens mogen de binnenstad niet meer in, waardoor niemand nog oudere diesels wil kopen. Tweedehands benzinewagens zitten dan weer in de lift.
  [naar artikel]
 27. We bieden massaal spullen tweedehands aan: markt blijft groeien (29/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Spullen verkopen op tweedhandssites blijft populair. Dit jaar noteerde de website 2dehands.be meer dan 28 miljoen zoekertjes. Dat is 12 procent meer dan in 2020, zo blijkt uit een persbericht. Per dag komen er maar liefst 77.000 nieuwe aanbiedingen bij.
  [naar artikel]
 28. ‘Ik wilde hem het gevoel geven dat hij goed bezig was’: waarom vrouwen nog zo vaak een orgasme faken (20/08/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 29. Tweedehands is hip: verkoop verdubbelt in Kringwinkel Bree (24/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Tweedehands is hip. De verkoop van De Kringwinkel in Bree is op een jaar tijd verdubbeld. Dat komt omdat de spullen en de kledij bij de jeugd erg in trek zijn maar ook door de energiecrisis en de drang naar duurzaamheid. De schroom die er misschien ooit was om een kringwinkel binnen te stappen is vandaag helemaal weg.
  [naar artikel]
 30. Bijna driekwart ouders koopt deel van babyspulletjes tweedehands (05/10/2019 - Metro)
  Je pasgeboren spruit uitdossen in tweedehands kleertjes en uit de kraamkliniek meenemen in een gebruikte maxi-cosi? Het is al lang geen uitzondering meer. Bijna driekwart van de ouders (72,9%) koopt de babyuitzet niet (volledig) nieuw. Gemiddeld besparen ze hierdoor zo’n 750 euro. Dit blijkt uit een onderzoek van de Gezinsbond en 2dehands bij zo’n 300 Vlaamse (toekomstige) ouders. Van een verzorgingstafel en een eetstoel tot een buggy of een maxi-cosi, een kind krijgen kost een flinke hap uit het gezinsbudget. Bij de geboorte van een eerste kind shoppen ouders gemiddeld voor bijna 2.600 euro. Als je bedenkt hoe snel baby’s uit hun kleren groeien en hoe babyspullen in geen tijd op zolder belanden, is het logisch dat bijna 3 op 4 (toekomstige) ouders hun babyuitzet (deels) tweedehands kopen. Daarnaast krijgt 76,1% gebruikte spullen van familie, vrienden of kennissen cadeau of in bruikleen. Duurzaamheid Het succes van een tweedehands babyuitzet valt eenvoudig te verklaren. Zo hoeven deze spullen voor bijna 2 op de 3 ouders (62,4%) niet noodzakelijk nieuw te zijn. De goedkopere prijs speelt voor ruim 6 op 10 respondenten (60,6%) een rol en ook het duurzaamheidsaspect – een tweede leven geven aan de spullen – is voor meer dan de helft van de ouders (52,1%) belangrijk. “Waarom zou je alles nieuw kopen als je ook – voor een fractie van de nieuwprijs – tweedehands kwalitatieve babyspullen op de kop kan tikken,” zegt Alain Buyle, woordvoerder van 2dehands. “Jonge ouders worden geconfronteerd met één van de duurste periodes uit hun leven. Ze krijgen niet alleen kinderen, maar kopen ook vaak hun eerste woning of hebben een grotere auto nodig. Toch is alleen het beste goed genoeg voor onze kroost; quasi nieuwe tweedehandsspullen bieden dus een dankbare oplossing.” Lees ook : Je kan nu ook tweedehands make-up kopen Het bericht Bijna driekwart ouders koopt deel van babyspulletjes tweedehands verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Mathieu Terryn deelt zijn 5 favoriete tweedehands items op Zalando en geeft ‘thrift tips’: “Harry Styles is mijn stijlicoon” (26/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Om het eenjarige bestaan van ‘Zalando Pre-owned’ te vieren, het online platform voor tweedehands kleding, bejubelt Bazart-frontman Mathieu Terryn (27) zijn liefde voor vintage. Vrouwlief Marie Wynants (27) legde dat visueel vast en Terryn selecteerde als kers op de taart zijn favoriete tweedehands items die je momenteel kan scoren bij Zalando. “Hoewel mijn jas van Raf Simons al drie verschillende eigenaars heeft gehad, is het mijn favoriete aankoop.”
  [naar artikel]
 32. ► Kristien Hemmerechts: ‘We denken dat we rationele wezens zijn, maar vaak primeert het gevoel’ (11/10/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 33. Recensie: ‘Hoe de hele Griekse oudheid in een lift past’ van Ted Papakostas (24/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Bibliofiel Marcel Grauls tipt elke weekeen boek waar u slimmer van wordt. Deze week: ‘Hoe de hele Griekse oudheid in een lift past’ van Ted Papakostas
  [naar artikel]
 34. Nieuw is out, tweedehands is in (14/04/2019 - De Morgen)
  Tweedehands is volwassen. Vroeger marginaal, nu een bloeiende miljoenensector. Van sociale tewerkstelling tot commerciële spelers. 'Tweedehands is hier om te blijven.'
  [naar artikel]
 35. Tweedehands shoppen verovert mede door energiecrisis ook babymarkt: “Mensen die eerst wantrouwig waren, zien we nu wel” (22/10/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Tweedehands is niet enkel meer voor de hippe millenial, ook baby’s varen erbij. Of althans de ouders in spe. Zij kiezen steeds vaker voor een ‘preloved’ geboortelijst. Daarbij is duurzaamheid een belangrijke motivator, maar de huidige energiecrisis doet ook een nieuw publiek overstag gaan.
  [naar artikel]
 36. De psycholoog van ‘De mol’ en ‘Blind Gekocht’: ‘Aandacht is voor veel mensen verslavend. Gezien worden geeft een goed gevoel’ (02/05/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 37. IN BEELD. Bekend Vlaanderen zal altijd van Whitney Houston houden op première ‘The Bodyguard’ (29/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vanavond ging in Studio Zuid in Antwerpen ‘The Bodyguard’ in première, een musical gebaseerd op de gelijknamige filmklassieker met Whitney Houston die vol drama, verboden liefde, rauwe emotie en natuurlijk wereldhits als ‘I Will Always Love You’ zit. En dat wisten de aanwezige BV’s enorm te smaken. Letterlijk, want ‘The Bodyguard’ is een dinner show en al dat lekkers is van de hand van sterrenchef Dominique Persoone.
  [naar artikel]
 38. Deze 7 artiesten zongen hun wereldhits niet zelf (10/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vorige week trad Karen Boelaerts uit de schaduw als ‘de stem van de nineties’. De dame uit Tienen zong danceklassiekers als ‘Lift Me Up’, ‘Walk on...
  [naar artikel]
 39. Driekwart van de Belgen wordt gelukkig van tweedehands winkelen (29/03/2019 - Metro)
  Vorig jaar kocht meer dan een derde (34,8%) van de Belgen één of meerdere tweedehandsproducten. Vrouwen (37,9%) deden dit iets vaker dan mannen (31,6%). Meer dan drie kwart van hen (75,5%) hield hier een positief gevoel aan over, vooral omdat tweedehands winkelen budgetvriendelijk en goed voor het milieu is. Dat blijkt uit een online onderzoek bij 2.000 Belgen van 2dehands.be, De Kringwinkel, Troc.com en Cash Converters. Van de Belgen die zich vorig jaar tweedehands producten aanschaften, kocht 86,8% er minstens evenveel of meer in vergelijking met het jaar daarvoor. Tweedehandskleding (34,4%), boeken en strips (32,4%) en speelgoed (23,8%) gingen het vaakst over de (digitale) toonbank. Goed voor de portemonnee én het milieu Meer dan 6 op de 10 tweedehandskopers gaf het afgelopen jaar meer dan 50 euro uit aan tweedehands producten. Voor 19% liep dit bedrag zelfs op tot meer dan 200 euro. ‘Het is goed voor onze portemonnee’ staat met stip op nummer 1 als reden om tweedehands te kopen (81,1%). Daarnaast vindt 40% van de tweedehandskopers het gewoon leuk om te snuisteren in het aanbod van tweedehandsproducten. Meer dan een derde (34,1%) doet dit uit milieuoverwegingen. Producten hergebruiken is immers erg duurzaam. 1 op 5 (19,8%) geeft dan weer de originaliteit van tweedehandsproducten aan als reden om ze te kopen. Nieuw zijn deze spullen vaak niet meer te krijgen. Tenslotte is tweedehands kopen louter een gewoonte voor 5,4% van de Belgen. 6 op 10 Belgen kunnen zich volledig vinden in de stelling ‘waarom iets nieuws kopen als het ook tweedehands te verkrijgen is’. “Dat tweedehands hip is, merken we al langer”, aldus Eva Verraes, woordvoerster van De Kringwinkel. “Daar zijn we heel blij om, want zo redden we 35.000 ton goederen van de afvalberg én helpen we bijna 6.000 mensen die elders geen kans krijgen aan een zinvolle job. Zo wint iedereen.” Groeipotentieel Tweedehands kopen raakt dus steeds meer ingeburgerd, maar er is nog groeipotentieel. Van de Belgen die het nooit doen, heeft 29,7% de gewoonte om alles nieuw te kopen. 18,9% vindt dit dan ook simpelweg makkelijker, dit zijn er vrijwel evenveel als de respondenten die tweedehands niet vinden wat ze nodig hebben. Bijna 1 op 6 (16,4%) had er gewoon niet aan gedacht om tweedehands te kopen.  Wat kopen we tweedehands? Top 5 van de mannen: Boeken en strips (29,5%) Kleding (22,7%) Speelgoed (20,6%) CD’s, DVD’s en games (19,9%) Multimedia en elektronica (18,4%) Top 5 van de vrouwen: Kleding (44%) Boeken en strips (34,8%) Speelgoed (26,5%) Decoratie-artikelen (19,3%) Meubelen (16,6%)   Lees ook: Binnenkort tweedehands winkelen in Kringwinkel aan Antwerpse Meir Het bericht Driekwart van de Belgen wordt gelukkig van tweedehands winkelen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. Boos omdat je honger hebt? "Hangry" is wel degelijk een emotie, welke emoji past daarbij? (18/10/2018 - VRT NWS)
  Hangry is wel degelijk een emotie, zo hebben wetenschappers bevestigd. Het gaat om het gevoel dat je boos bent omdat je honger hebt. Maar welke emoji past bij dat gevoel? "Karrewiet" ging het vragen bij enkele kinderen. 
  [naar artikel]
 41. Nieuw is out, oud is in: hoe het komt dat het kopen en dragen van tweedehandskledij dé nieuwe trend is (20/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Met een ecobewustzijn dat de jongste tijd een ferme schop onder de kont kreeg, beginnen nieuwe spullen hun fonkelende aantrekkingskracht te verliezen. We doen het niet langer alleen voor “de goeie zaak”. Oude spullen kopen is duurzaam én hip. “Tweedehands heeft alle mottenballen van zich afgeschud.”
  [naar artikel]
 42. ‘Ik heb nog steeds sterk de neiging om mezelf te vergelijken met anderen, op het vlak van uiterlijk, persoonlijkheid, werk, op het vlak van alles eigenlijk’ (18/12/2021 - De Morgen)
  Samen met Gloria Monserez en Stéphan Tanganagba is MNM-dj Kawtar Ehlalouch (24) ambassadeur van De Warmste Week, die nu begint. Thema: kunnen zijn wie je bent. En daar heeft ze wel iets mee: ‘Ik had vaak het gevoel dat ik een rolletje moest spelen.’
  [naar artikel]
 43. ‘Ik heb nog steeds sterk de neiging om mezelf te vergelijken met anderen, op het vlak van uiterlijk, persoonlijkheid, werk, op het vlak van alles eigenlijk’ (18/12/2021 - De Morgen)
  Samen met Gloria Monserez en Stéphan Tanganagba is MNM-dj Kawtar Ehlalouch (24) ambassadeur van De Warmste Week, die nu begint. Thema: kunnen zijn wie je bent. En daar heeft ze wel iets mee: ‘Ik had vaak het gevoel dat ik een rolletje moest spelen.’
  [naar artikel]
 44. ‘All stars’-editie ‘The sky is the limit’ in de maak: “Het gevoel van het eerste seizoen is weer helemaal terug” (10/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Goed nieuws voor de fans van het realityprogramma ‘The sky is the limit’. Bedenker en maker Peter Boeckx is momenteel volop aan het werken aan een nieuwe reeks, een ‘best off’, die de titel ‘The sky is the limit: All stars’ zal krijgen. “In de vorige seizoenen hebben we een paar ‘miscasts’ gehad.”
  [naar artikel]
 45. Van afgedankt naar hip: Katrien bezorgt tweede leven aan spullen uit Kringwinkel (20/10/2018 - VRT NWS)
  Via de Kringwinkel krijgen gebruikte spullen nu vaak een tweede leven. Wie daar creatief mee aan de slag gaat, is Katrien Vanderlinden met haar bedrijfje Wonderwalls. Ze vindt volop inspiratie in de Kringwinkel en gebruikt ook nogal wat spullen die ze daar op de kop tikt als decoratiestukken. Of hoe afgedankte spullen plots hip worden.
  [naar artikel]
 46. Jonge ouders speuren tweedehandsmarkt af naar oude dvd’s van ‘Dag Sinterklaas’: “Onder de 50 euro vind je ze niet” (25/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De (her)uitzendingen van ‘Dag Sinterklaas’ met Bart Peeters op de VRT: ooit was het een jaarlijkse traditie, een beetje zoals het nieuwjaarsconcert in Wenen. Maar in 2018 was de hype plots voorbij. Heeft u de dvd’s van de originele afleveringen nog ergens? Koester ze, want door de zwartepieten-discussie zijn ze niet meer te vinden, tenzij tweedehands, aan zotte prijzen. Dat meldt ‘Dag Allemaal’.
  [naar artikel]
 47. ‘Spijt is een nuttige emotie, net omdat ze zo pijnlijk is’ (11/06/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 48. Geen kinderen toegelaten: ‘adults-only’ horeca zitten in de lift. “De sfeer is zo anders hier” (02/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Adults-only’ hotels zitten in de lift, op sociale media smeken steeds meer mensen ook om kindvrije vluchten en aan de kust openen terrasjes en strandbars die kinderen niet toelaten. Verdragen we die kleine schepseltjes steeds minder of is er iets anders aan de hand? Twee cultuursociologen verhelderen.
  [naar artikel]
 49. GEZIEN? ‘Een Echte Job’: “Veel infantiel gezeur, maar toekomst belooft meer emotie” (13/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Onze tv-recensenten laten hun kritische blik vallen op elk nieuw programma. Vandaag bekijkt Bram De Brabander ‘Een Echte Job’ op VTM, waarin vijf BV’s drie weken stage lopen in een ziekenhuis.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy