De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Steden en gemeenten die willen bijbouwen zullen dat moeten compenseren met bos en natuur

Knack

24/11/2022 - 07:51

Het decreet verplicht steden, gemeenten en provincies tot zogenaamd ‘planologische compensatie’. Concreet komt dat er op neer dat als zij bijkomend ‘harde bestemmingen’, zoals bijvoorbeeld woon- of industriegebied, willen inrichten ze dat zullen moeten compenseren. Dat kan door minstens even veel harde bestemmingen om te zetten in bos, natuur of landbouwgebied.  Als een gemeentebestuur toch […] The post Steden en gemeenten die willen bijbouwen zullen dat moeten compenseren met bos en natuur appeared first on Knack.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Steden en gemeenten die willen bijbouwen moeten compenseren met natuurgebied (24/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaamse steden of gemeenten die een ruimtelijk uitvoeringsplan voor extra woon- of industriegebied opstellen, zullen dat in de toekomst moeten compenseren met bos, natuur of landbouwgebied. De Vlaamse regering komt daarover met een nieuw decreet, zegt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA).
  [naar artikel]
 2. Steden en gemeenten moeten extra woon- en industriegebieden compenseren met evenveel open ruimte (24/11/2022 - VRT NWS)
  Steden en gemeenten die extra woon- en industriegebied willen ontwikkelen zullen dat meteen moeten compenseren met extra natuur- of landbouwgebied van dezelfde grootte. Dat schrijft De Tijd. Het is een volgende stap in de zogenoemde bouwshift. "We willen bijkomende harde bestemmingen zoveel mogelijk ontmoedigen", zegt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) aan VRT NWS.
  [naar artikel]
 3. ‘Gemeenten kunnen Vlaamse cultuurbesparingen niet compenseren’ (19/11/2019 - Apache)
  De Genkse cultuurschepen Anniek Nagels (CD&V) trok vorige week aan de alarmbel. Zij vreest dat kunstenaars die minder Vlaamse subsidies krijgen straks zullen aankloppen bij de stad. Zullen steden en gemeenten de Vlaamse besparingen in de culturele sector straks moeten opvangen? Volgens VVSG zijn lokale besturen daar niet toe in staat. “Het is bovendien ook hun verantwoordelijkheid
  [naar artikel]
 4. Meer en meer Vlaamse steden en gemeenten willen statiegeld op blikjes en plastic flessen (08/02/2018 - VRT NWS)
  Al 36 Vlaamse steden en gemeenten hebben zich ondertussen aangesloten bij de Statiegeldalliantie. Dat is een verzameling van organisaties, bedrijven, en steden en gemeenten die statiegeld op blikjes en plastic drankflessen willen invoeren. Het aantal Vlaamse gemeenten en steden die voorstander zijn, blijft elke dag toenemen. 
  [naar artikel]
 5. Duitse steden en gemeenten willen pakjesbelasting op leveringen van grote webshops (04/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Duitse koepelvereniging voor steden en gemeenten (Deutsche Städte- und Gemeindebund, DStGB) vraagt een belasting op de levering van pakjes door de grote webshops. Met de inkomsten daarvan willen ze de renovatie van infrastructuur in de steden en gemeenten financieren. "De nodige aanpassingen aan de infrastructuur zullen aanzienlijke financieringen vergen. We vragen dan ook een pakjesbelasting, om de grote onlineplatformen mee de infrastructuur te laten financieren", aldus DStGB-directeur Gerd Landsberg.
  [naar artikel]
 6. Inflatie kost Vlaamse steden en gemeenten dit en volgend jaar bijna 300 miljoen euro (29/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De inflatie van 2021 en 2022 zal steden en gemeenten 289 miljoen euro kosten. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten (VVSG) en een studie die Vlaams minister van Binnenlands Bestuur en Bestuurszaken Bart Somers (Open Vld) bestelde bij het Agentschap Binnenlands Bestuur, schrijven Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen vandaag. Het leidt nog niet tot paniek bij de steden en gemeenten, maar de VVSG sluit niet uit dat sommigen zullen moeten beknibbelen op investeringen.
  [naar artikel]
 7. Steden willen duidelijke afspraken om wantoestanden in kinderopvang te voorkomen (23/02/2022 - Het Nieuwsblad)
  Er moeten duidelijke afspraken komen over de manier waarop het Agentschap Opgroeien omgaat met signalen die het krijgt van lokale besturen over kinderopvanginitiatieven. Dat meldt de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG). De steden en gemeenten vragen ook om alle relevante informatie over de kinderopvanginitiatieven op hun grondgebied meteen te krijgen.
  [naar artikel]
 8. Als we in de toekomst niet oververhit willen geraken in steden, zullen we compacter moeten wonen (26/06/2018 - De Morgen)
  Als we in de toekomst niet oververhit willen geraken in steden, zullen we compacter moeten wonen en voldoende groene ruimte tussen appartementsblokken moeten laten. Nu kan het ’s nachts in steden soms acht graden warmer zijn dan enkele kilometers buiten het centrum. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Gent.
  [naar artikel]
 9. Vlaamse regering zet extra rem op inname open ruimte (24/11/2022 - De Standaard)
  Als gemeenten extra woon- of industriegebied willen realiseren, zullen ze dat elders moeten compenseren. Ook bebouwing in landbouwgebied wordt moeilijker. Maar om de bouwshift te realiseren is meer nodig.
  [naar artikel]
 10. Waalse steden en gemeenten willen vergoeding à la Arco (20/02/2018 - De Tijd)
  17:23 De Waalse vereniging van steden en gemeenten eist dat de federale regering haar vergoed als ze een deel van haar belang in de staatsbank Belfius verkoopt. 'We willen een geste zien die vergelijkbaar i...
  [naar artikel]
 11. Steden en gemeenten willen vrije verkoop vuurwerk laten herbekijken: “Dweilen met de kraan open” (02/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  De vrije verkoop van vuurwerk moet worden herbekeken. Dat vindt althans Wim Dries, de burgemeester van Genk en voorzitter van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG). “Het is voor de Vlaamse regering wat gemakkelijk om aan de gemeenten te zeggen dat er nu een verbod op het afsteken van vuurwerk geldt en dat zij er dan maar voor moeten zorgen dat dat wordt gehandhaafd.”
  [naar artikel]
 12. Inflatiespook kost steden en gemeenten nu al 300 miljoen euro: Bart Somers vraagt collega-ministers geen beslissingen te nemen die gemeenten extra geld kosten (29/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  Bijna 300 miljoen euro extra kost de inflatie dit en volgend jaar aan de steden en gemeenten. Een opdoffer voor lokale besturen, die het financieel sowieso al niet gemakkelijk hebben. De Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten (VVSG) sluit niet uit dat sommige gemeenten zullen moeten besparen of knippen in de investeringen. Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD) roept alle ministers op om geen maatregelen te nemen die lokale overheden nog meer pijn doen.
  [naar artikel]
 13. Gemeenten willen dat producenten voor zwerfvuil opdraaien (23/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten wil dat de producenten van onder andere drankverpakkingen en sigarettenpeuken voortaan zullen opdraaien voor de zwerfvuilkosten. Het kost de lokale besturen nu zelf meer dan 144 miljoen euro per jaar om het zwerfvuil in hun gemeenten op te ruimen. In Limburg zou het om zo'n 19 miljoen euro gaan. De Vereniging voor Vlaamse Steden en Gemeenten vindt dat er een mentaliteitswijziging moet komen bij de producenten, om minder verpakkingen op de markt te brengen. En hoopt dat af te dwingen met deze maatregel.
  [naar artikel]
 14. “Verkeerd geparkeerd? Dat is 80 euro.” Parkeren vult de kas van gemeenten en steden  (10/10/2018 - VRT NWS)
  Via een bevraging van de VVSG (Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten) kwam het reportagemagazine Pano te weten hoeveel steden en gemeenten verdienen aan het parkeerbeleid. Wat blijkt? Vlaanderen heeft een wirwar aan tarieven en parkeerregels. Maar de Vlaamse steden en gemeenten verdienen ook veel aan de Vlaming zijn verslaving om met de wagen naar het centrum van de stad te rijden.  
  [naar artikel]
 15. Vlaamse steden en gemeenten vragen federale en Vlaamse regeringen om hulp: “Explosie van uitgaven” (09/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  De inflatie en de energiecrisis sparen ook de Vlaamse steden en gemeenten niet. In een brief aan premier Alexander De Croo en Vlaams minister-president Jan Jambon trekken ze aan de alarmbel. Als de regeringen geen maatregelen nemen, dreigen de lokale besturen investeringen en uitgaven te moeten uitstellen of de lokale belastingen te moeten verhogen, zegt de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG).
  [naar artikel]
 16. Vlaamse steden en gemeenten vragen federale en Vlaamse regeringen om hulp: “Explosie van uitgaven” (09/09/2022 - Het Nieuwsblad)
  De inflatie en de energiecrisis sparen ook de Vlaamse steden en gemeenten niet. In een brief aan premier Alexander De Croo en Vlaams minister-president Jan Jambon trekken ze aan de alarmbel. Als de regeringen geen maatregelen nemen, dreigen de lokale besturen investeringen en uitgaven te moeten uitstellen of de lokale belastingen te moeten verhogen, zegt de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG).
  [naar artikel]
 17. Steden nog volop bezig met voorbereiding heropening winkels en musea (30/11/2020 - VRT NWS)
  Vanaf morgen 1 december mogen de winkels, musea en zwembaden weer open. Steden en gemeenten zullen in de winkelstraten moeten zorgen voor de veiligheid. En daar zijn ze nog niet allemaal klaar voor. Vandaag zullen nog heel wat beslissingen moeten worden genomen.
  [naar artikel]
 18. Steden en gemeenten betalen dit jaar 160 miljoen euro aan kerkfabrieken (15/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Vlaamse gemeenten en steden zullen dit jaar 160 miljoen euro uitgeven aan de kerkfabrieken. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Maurits Vande Reyde (Open Vld) en Open Vld-schepen in Hasselt Frank Dewael in kaart brachten. Beide willen dat de financiering stopt.
  [naar artikel]
 19. Grote onzekerheid bij steden en gemeenten over financiële toekomst (22/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Er heerst bij de steden en gemeenten in Vlaanderen grote onzekerheid over hun financiële toestand in 2021 en de komende jaren. Dat blijkt uit een bevraging die de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) deed bij de financieel directeurs in steden en gemeenten. VVSG vraagt aan de andere overheden om de lokale besturen te blijven steunen.
  [naar artikel]
 20. Vlaanderen zadelt gemeenten op met 48 miljoen extra kosten (28/03/2019 - De Morgen)
  De Vlaamse regering heeft beslist om de gemeenten niet langer te compenseren voor de belastingkortingen die Vlaanderen geeft aan industriële bedrijven. Dat geld moeten de gemeenten nu ergens anders zoeken.
  [naar artikel]
 21. Gedaan met hamburger of snoepzak na school? Vlaamse steden willen verkoop van ongezonde voeding rond scholen beperken (02/09/2022 - VRT NWS)
  Vlaamse steden en gemeenten willen de verkoop van ongezonde voeding in de buurt van scholen beperken. Dat schrijft Het Nieuwsblad en is bevestigd aan VRT NWS. Uit onderzoek van gezondheidsinstituut Sciensano blijkt dat er steeds meer fastfoodzaken opduiken in de schoolomgeving en dat dat een negatieve invloed heeft op het gewicht van scholieren. Lokale besturen willen dat aanpakken, maar hebben daarvoor niet de bevoegdheid, zegt Nathalie Debast van de Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten (VVSG).
  [naar artikel]
 22. Steden en gemeenten willen kosten van zwerfvuil doorrekenen aan producenten (23/03/2022 - Het Nieuwsblad)
  De Vlaamse lokale besturen willen de factuur voor het opruimen van zwerfvuil vanaf 2023 doorrekenen aan de producenten van drankverpakkingen, sigarettenpeuken en andere producten. Die kost bedraagt nu 144 miljoen euro per jaar, zo meldt de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten.
  [naar artikel]
 23. Steden en gemeenten vrezen financiële strop door betonstop (12/12/2020 - De Tijd)
  11:55 De Vlaamse Steden en Gemeenten vrezen dat de factuur onbetaalbaar dreigt te worden als ze gronden willen herbestemmen in het kader van de betonstop.
  [naar artikel]
 24. Vlaamse steden en gemeenten: "Polarisering stijgt in 3 op de 5 gemeenten" (26/11/2020 - VRT NWS)
  Bijna 6 op de 10 Vlaamse steden en gemeenten merken polarisering op, scherpe tegenstellingen tussen inwoners of groepen. Dat staat in een rapport van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten. De sociale media zijn de boosdoener, zo klinkt het.
  [naar artikel]
 25. Wie kan nu eigenlijk een GAS-boete krijgen voor corona-overtredingen en hoe? Nog veel vragen over systeem (06/04/2020 - VRT NWS)
  Steden en Gemeenten zullen GAS-boetes kunnen uitschrijven aan wie de corona-richtlijnen overtreedt. Het Koninklijk Besluit dat dat systeem regelt, zal elk moment in het Belgisch Staatsblad verschijnen. Vanaf dan kan het dus worden gebruikt. Maar er is nog heel wat onduidelijkheid over hoe het systeem precies moeten worden toegepast. Dat zegt de Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten.
  [naar artikel]
 26. Steden en gemeenten willen 'verkavelingsstop' (04/03/2019 - De Morgen)
  De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten vraagt de Vlaamse regering een verkavelingsverbod in te voeren, in “manifest slecht gelegen en niet ontwikkelde woon- en woon- reservegebieden”, aldus de VVSG in een verkiezingsmanifest.
  [naar artikel]
 27. Gemeenten vragen werkbare normen en extra middelen voor bijkomende kinderopvang (30/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Vlaamse steden en gemeenten zullen de komende weken meer kinderopvang overdag moeten organiseren. Zij vragen dat er voor die opvang werkbare normen worden uitgewerkt. De lokale besturen willen ook dat de Vlaamse overheid hen vergoedt voor die opvang.
  [naar artikel]
 28. Heel wat steden organiseren koopzondagen in december (28/11/2020 - De Morgen)
  In heel wat Vlaamse steden worden in de maand december koopzondagen georganiseerd. Dat blijkt uit een rondvraag van VTM Nieuws. Winkeliers moeten ervoor zorgen dat shoppers in hun winkels de strenge voorwaarden volgen, maar het zijn de steden en gemeenten die in de winkelstraten alles in goede banen zullen leiden.
  [naar artikel]
 29. Heel wat steden organiseren koopzondagen, stewards en politie moeten alles in goede banen leiden (28/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In heel wat Vlaamse steden worden in de maand december koopzondagen georganiseerd. Dat blijkt uit een rondvraag van VTM Nieuws. Winkeliers moeten ervoor zorgen dat shoppers in hun winkels de strenge voorwaarden volgen, maar het zijn de steden en gemeenten die in de winkelstraten alles in goede banen zullen leiden.
  [naar artikel]
 30. Steden en gemeenten niet geneigd om grootschalig gratis tests aan te bieden (07/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Steden en gemeenten zien weinig redenen om gratis zelftests aan te bieden aan de bevolking, zoals ze bij het begin van de coronacrisis deden met bijvoorbeeld mondmaskers. Dat is vrijdag te horen bij de Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten (VVSG).
  [naar artikel]
 31. Internetproblemen bij 1 op de 3 Vlaamse steden en gemeenten (14/01/2020 - De Morgen)
  Een op de drie Vlaamse steden en gemeenten heeft momenteel internetproblemen, waardoor de dienstverlening niet kan gegarandeerd worden. Oorzaak is een technisch probleem bij de provider Belnet, zegt de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG).
  [naar artikel]
 32. Zwembadwater graadje kouder en minder straatverlichting: Vlaamse steden en gemeenten willen energiefactuur drukken (30/07/2022 - VRT NWS)
  Verschillende Vlaamse steden en gemeenten ondernemen actie om de torenhoge energiefactuur in het najaar te verlagen. Dat bevestigt de voorzitter van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten Wim Dries. De stad Genk wil de temperatuur van het zwembadwater verlagen, Gent bespaart op openbare verlichting. "Het licht één uur doven zou al zeker een besparing van 400.000 euro opleveren", weet Gents schepen van Publieke Ruimte Filip Watteeuw.
  [naar artikel]
 33. Onderwijskoepel: ‘Gemeenten zullen mee opdraaien voor hervorming PWA-systeem’ (14/10/2016 - De Standaard)
  De OVSG, de Onderwijskoepel van Steden en Gemeenten, vreest dat het beperken van de duurtijd tot zes maanden voor het inschakelen van werklozen op school het systeem onaantrekkelijk zal maken. Bovendien dreigen de gemeenten ook mee financieel op te draaien voor de hervorming van het PWA-systeem. Dat zegt niet alleen de onderwijsverstrekker OVSG, maar ook de VVSG (Vereniging Vlaamse Steden en Gemeenten). Beide verenigingen rekenen erop dat overleg met de ministers van Werk, Welzijn en Onderwijs mogelijk is.
  [naar artikel]
 34. Moeten gemeenten straks factuur voor loonsverhoging agenten ophoesten? VVSG: "Minister Verlinden verbreekt belofte" (23/02/2022 - VRT NWS)
  De vereniging van steden en gemeenten is boos omdat de lokale besturen zouden moeten mee betalen voor de loonsverhoging van politieagenten. Een maand geleden bereikte minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden en de politievakbonden een akkoord over een loonsverhoging van 5 procent. Daarvoor zou jaarlijks 120 miljoen euro worden vrijgemaakt op het federale niveau, maar nu raakt bekend dat de steden en gemeenten toch zouden moeten meebetalen.
  [naar artikel]
 35. Als we in de toekomst niet oververhit willen geraken in steden, zullen we compacter moeten wonen (26/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Als we in de toekomst niet oververhit willen geraken in steden, zullen we compacter moeten wonen en voldoende groene ruimte tussen...
  [naar artikel]
 36. Ook steden en gemeenten vragen inspraak in Veiligheidsraad (22/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  “Wij moeten de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad uitvoeren, maar we worden zelf pas als laatste geïnformeerd.” Dat zegt Wim Dries (CD&V), voorzitter van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG). Dries, zelf burgemeester van Genk, vraagt dat dat voor de cruciale Veiligheidsraad van vrijdag – over de exitstrategie – deze keer anders verloopt. “Wij willen dat de federale regering op voorhand met ons overlegt”, zegt hij. “Vanuit onze expertise kunnen wij helpen om betere beslissingen te nemen.”
  [naar artikel]
 37. Dit zijn de vijf nieuwe kindvriendelijke steden en gemeenten (15/12/2020 - De Standaard)
  Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) maakte dinsdag de vijf nieuwe kindvriendelijke steden en gemeenten bekend. Het label wordt toegekend aan steden en gemeenten in Vlaanderen die kinderrechten hoog in het vaandel dragen en waar kinderen en jongeren meewerken aan beslissingen.
  [naar artikel]
 38. Amsterdam bestrijdt woningnood met 60.000 extra woningen (12/12/2016 - De Tijd)
  08:09 Amsterdam en de omliggende gemeenten willen tegen 2020 60.000 woningen bijbouwen. Door de bevolkingsgroei is er nood aan extra huisvesting.
  [naar artikel]
 39. Gemeenten willen niet meebetalen voor miljoenen extra loon politie (26/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Waalse, Brusselse en Vlaamse steden en gemeenten pikken het niet dat de lokale politiezones mee de miljoenenfactuur moeten betalen voor de recente loonsverhoging bij de politie. Dat schrijven De Tijd en L’Echo donderdag.
  [naar artikel]
 40. 300 miljoen euro extra, en ze zaten al op hun tandvlees: lokale besturen hard getroffen door hoge inflatie (29/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Bijna 300 miljoen euro extra kost de inflatie dit en volgend jaar aan de steden en gemeenten. Een opdoffer voor lokale besturen, die het financieel sowieso al niet gemakkelijk hebben. De Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten (VVSG) sluit niet uit dat sommige gemeenten zullen moeten besparen of knippen in de investeringen. Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD) roept alle ministers op om geen maatregelen te nemen die lokale overheden nog meer pijn doen.
  [naar artikel]
 41. 'Ergste moet nog komen voor gemeenten' (11/04/2019 - De Morgen)
  Het water staat vele Vlaamse steden en gemeenten aan de lippen. De Vereniging Vlaamse Steden en Gemeenten wil dat Vlaanderen een helpende hand uitsteekt, maar stoot daar op een njet.
  [naar artikel]
 42. Gemeenten willen af van de eigen scholen (05/04/2019 - De Morgen)
  Het aantal steden en gemeenten dat overweegt een punt te zetten achter hun eigen onderwijsnet, neemt spectaculair toe. 'Gemeenten denken te besparen door hun scholen af te stoten, maar dat is niet altijd het geval.'
  [naar artikel]
 43. Gemeenten vragen werkbare normen en extra middelen voor bijkomende kinderopvang (30/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  De Vlaamse steden en gemeenten zullen de komende weken meer kinderopvang overdag moeten organiseren. Zij vragen dat er voor die opvang werkbare normen worden uitgewerkt. De lokale besturen willen ook dat de Vlaamse overheid hen vergoedt voor die opvang. “Onderwijs is en blijft een verantwoordelijkheid van Vlaanderen. Normaal zitten kinderen overdag op school”, zegt voorzitter Wim Dries.
  [naar artikel]
 44. Het opvallende grootgrondbezit van Limburgse steden en gemeenten (18/06/2019 - Apache)
  Opvallend veel Limburgse steden en gemeenten hebben nog heel wat publieke grond in bezit. In de top twintig van Vlaamse lokale besturen met het meeste overheidsgrond, prijken er maar liefst twaalf Limburgse. De verklaring hiervoor moeten we zoeken in de 18de eeuw, bij de heiboeren in de Kempen.
  [naar artikel]
 45. Steden en gemeenten halen steeds meer inkomsten uit GAS-boetes: "Slimme camera's zullen dat nog doen stijgen"  (21/01/2020 - VRT NWS)
  Sinds 2014 zijn de inkomsten die steden en gemeenten uit GAS-boetes halen bijna vertienvoudigd, van 4,4 miljoen naar ruim 42 miljoen euro. Dat schrijft De Standaard, en bevestigt de Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten (VVSG). "Gemeentes zetten steeds vaker slimme camera's in om verkeersovertredingen vast te stellen, wat soms ook kan leiden tot een GAS-boete", zegt Nathalie Debast van de VVSG.
  [naar artikel]
 46. "Wat in Gent gebeurt, zullen we elders ook zien": zal nieuw decreet in meer steden en gemeenten tot stadslijsten leiden? (25/10/2021 - VRT NWS)
  Bij de lokale verkiezingen van 2024 zullen partijen in heel wat steden en gemeenten opkomen met gemeenschappelijke lijsten. Dat zegt politicoloog Herwig Reynaert na het bericht dat Open VLD, Vooruit en CD&V in Gent mogelijk over de vorming van een nieuwe stadslijst onderhandelen. Kiezers hoeven zich volgens de politicoloog echter niet ongerust te maken over deze nieuwe aanpak.
  [naar artikel]
 47. Ook VVSG ontstemd over laattijdige koerswijziging over plexiwanden: “Onaanvaardbaar dat ministerieel besluit nog steeds niet gepubliceerd is” (07/05/2021 - Het Nieuwsblad)
  Minder dan een dag voor de horecaterrassen weer open mogen, is er nog altijd onduidelijkheid over welke regels horeca-uitbaters daarbij zullen moeten volgen. De Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten noemt het onaanvaardbaar dat het ministerieel besluit nog steeds niet gepubliceerd is. “Steden en gemeenten kunnen hierdoor nog steeds geen antwoord geven op de talrijke vragen”, hekelt de VVSG.
  [naar artikel]
 48. Onrust bij gemeenten over katoenen mondmaskers (28/04/2020 - De Tijd)
  01:03 Tal van steden en gemeenten bestelden al stoffen mondmaskers, maar nu is er onzekerheid of die wel van katoen mogen zijn. De steden en gemeenten baseerden zich op een model van Volksgezondheid, maar n...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy