Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

▶ Journalist en pleegouder Ann Van den Broek: ‘Dé vraag die altijd terugkeert: wat als je het kind weer moet afgeven?’

24/11/2022 - 08:20
"Geen omschrijving gevonden."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. ▶ Meer dan 1.000 kinderen wachten op een pleeggezin: ‘Dé vraag die altijd terugkeert: wat als je het kind weer moet afgeven?’ (24/11/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


2. ▶ Journalist en pleegouder Ann Van den Broek: ‘Als ze haar ooit weer komen halen, kan je mij opvegen’ (24/11/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


3. Evelien is pleegouder in de ‘crisisopvang’: “Als ik ja zeg, staan ze hier twee uur later al met het kind” (22/05/2022 - Het Nieuwsblad)

Pleegouder Evelien Chiau (31) uit Brussel had al een baby en een peuter in huis. Het derde pleegkind is 3,5 maanden bij haar. “De eerste nacht kan ik nooit slapen. Ik lig dan aldoor naar dat kind te kijken.” [naar artikel]


4. ▶ Wil ik een kind? 'Het is de vraag die ik het vaakst krijg: ‘En? Weet je ’t al?’’ (19/06/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


5. COLUMN. Journalist Jeroen is klaar met de ratrace. “Ik zeg altijd ‘ja’, waardoor ik voortdurend mensen teleurstel” (29/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

“Ik moet rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan.” Journalist Jeroen heeft het druk, zoals de overige 7 miljard mensen op deze planeet. Hij voelt zich schuldig, naar zichzelf én zijn omgeving toe. Na een zoveelste slapeloze nacht vindt hij een oplossing voor de ratrace des levens. “Ik wens jou van hetzelfde bevrijdende laken een broek.” [naar artikel]


6. Romelu Lukaku schiet in de lach wanneer hij opnieuw de vraag krijgt of hij straks terugkeert naar Chelsea (27/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Of hij op iemand indruk had willen maken, werd Romelu Lukaku (30) gevraagd. Indruk had ‘Big Rom’ bij de Rode Duivels weer gemaakt, vooral met een haarfijne assist buitenkant linkervoet voor de 1-2. Maar onze recordschutter, die in principe op het einde van het seizoen terugkeert naar Chelsea, kon enkel lachen met die vraag. En antwoordde weer slim, zoals hij ook eerder deze maand in Rome deed. “Dat moet je Chelsea vragen.” [naar artikel]


7. ▶ Wat willen we nog leren uit het Reuzegom-proces? ‘Over één vraag wordt opzettelijk verwarring gezaaid’ (16/03/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


8. ▶ Wat kunnen we nog leren uit het Reuzegom-proces? ‘Over één vraag wordt opzettelijk verwarring gezaaid’ (16/03/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Elk kind en pleegouder is anders, en dus zijn er verschillende soorten pleegzorg (14/11/2017 - Het Belang van Limburg)

Omdat elk kind anders is, elke pleegouder, iedere ouder. Daarom is er niet zomaar één vorm van pleegzorg. Soms is het heel even, soms voor het hele leven. Of gewoon af en toe een dag. “Hét uitgangspunt is: het kind. Telkens opnieuw. Daarom kijken we welke vorm het best past, waar krijgt het kind de beste kansen? Ondanks de moeilijke situatie van waaruit het allemaal vertrekt”, benadrukken Ann Vandersanden en Ilona Zawadka van Pleegzorg Limburg. De vijf belangrijkste vormen van pleegzorg: [naar artikel]


10. ▶️ Shania Gooris over mentaal welzijn: “We worden te snel naar professionele hulp verwezen” (14/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het leven van de jongeren in Vlaanderen, ofwel Generation Z, is niet altijd even makkelijk. Daarom nodigt radiomaker Tom De Cock in de nieuwe JEZ!-podcast ‘Meet The Z’s’ iedere week twee jongeren uit met elk hun eigen mening over één bepaalde vraag. In de laatste aflevering gaan moeder en dochter Kelly Pfaff en Shania Gooris met elkaar in gesprek over hun generatie. Gaan de dingen vooruit zoals het moet? Of was vroeger alles beter? En wat met mentaal welzijn bij jongeren? Ontdek het in de volledige aflevering van ‘Meet The Z’s’. [naar artikel]


11. ▶ Alles wat moet u moet weten over de typische winterziektes: ‘Natuurmiddeltjes zijn zeker niet altijd veilig’ (23/11/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


12. ▶ Britt (24) wil het Vlaamse gedachtegoed beschermen: “België zit duidelijk vol” (04/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het leven van de jongeren in Vlaanderen, ofwel Generation Z, is niet altijd even makkelijk. Daarom nodigt radiomaker Tom De Cock in de nieuwe JEZ!-podcast ‘Meet The Z’s’ iedere week twee jongeren uit met elk hun eigen mening over één bepaalde vraag. Deze week heeft Tom het met studente journalistiek Nawras (19) en historica Britt (24) over migratie in België. Hoe staan zij tegenover de migratiepolitiek in ons land? En is iedereen welkom in België? Ontdek hoe ‘Generation Z’ erover denkt in de volledige aflevering van ‘Meet The Z’s’. [naar artikel]


13. Van wijde broek tot ‘altijd-goed-jurk’: onze mode-expert tipt 5 essentiële basics en waar je ze kunt kopen (17/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Less is more, hoor je vaak. En ook in de mode klopt dat. Investeren in simpele en tijdloze kledingstukken is altijd slim. Van de witte tanktop en oversized blazer tot de ‘altijd-goed-jurk’ of wijde broek: terugkeren naar de basis was nog nooit zo makkelijk én modieus. Onze mode-experte Hilde Geudens tipt je waar en voor welke prijs je op dit moment de mooiste minimalistische items shopt. [naar artikel]


14. “Die borstvoeding hakt er tijdens trainingsweken wel in”: peloton telt met Van Dijk en Van den Broek-Blaak twee kersverse mama’s (30/03/2024 - Het Belang van Limburg)

De Ronde van Vlaanderen winnen is één ding, maar een kind op de wereld zetten en daarna toch gewoon weer je plek in het peloton innemen: dat is nog een ander paar mouwen. Ellen van Dijk (37) en Chantal van den Broek-Blaak (34) hebben het allemaal gemeen — al deden ze het elk op hun manier. Tussen twee pampers door trainen en koersen ze weer op het allerhoogste niveau. [naar artikel]


15. She-in, Shay-en, Shejn: wat is het nu? Deze bekende modemerken spreken we fout uit. Zo moet het wél (22/06/2023 - Het Laatste Nieuws)

Zelfs de grootste modeliefhebber kan door de mand vallen, als hij of zij de naam van een populair label luidop moet uitspreken. Zelfs realityster en luxepoes Kris Jenner weet het niet altijd. Is het nu ‘She-in’ of ‘Shay-in’, ‘Lie-vaais’ of ‘Levi’s’, ‘Nike’ of ‘Naaikie’? Wij leren je – voor eens en voor altijd – hoe het moet. [naar artikel]


16. “Forceer je kind niet om ‘gezond’ te eten”: diëtisten brengen kaartspel rond eten en lichaamsbeeld uit voor kinderen (06/06/2023 - Het Nieuwsblad)

Een bord dat altijd proper leeg moet, geen McDonalds zonder dat de spinazie mooi is opgegeten, en een fotofilter die toont wat er gebeurt ‘als je heel veel koekjes eet’. Alle drie dingen die je het best niét doet bij je peuter of kleuter, zegt diëtiste Rolinde Demeyer. Samen met collega Celien Rombouts brengt ze een kaartenset uit die een luchtig, positief gesprek met je kind op gang moet brengen over eten. “Ouders kiezen wat ze aanbieden van eten, maar een kind beslist zélf wat hij eet.” [naar artikel]


17. ▶ Is het moedige midden op sterven na dood? ‘Er is maar één partij die echt moet vrezen voor de toekomst’ (09/12/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


18. ▶ Ayda (15) werd bestempeld als ‘complex kind’, tot er meer aan de hand bleek: ‘Ergens was ik opgelucht’ (29/11/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


19. ▶ Als je slachtoffer wordt van een narcist: ‘Hij zei: ik moet altijd alles hebben zoals ik het wil, anders functioneer ik niet’ (21/06/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


20. ▶ Is het moedige midden op sterven na dood? ‘Er is maar één partij die echt moet vrezen voor haar toekomst’ (09/12/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


21. Ook Johnny, Carine en Kevin verloren hun kind en mama na ongeval met een vrachtwagen: “Nog elke nacht staar ik voor me uit en vraag ik me af: ‘Waarom?’” (05/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Alleen al de voorbije week vielen er bij dodehoekongevallen in Vlaanderen drie slachtoffers, onder wie een jongen van 13 die in Gent nog altijd voor zijn leven vecht. “Alwéér iemands kind. Wanneer stopt het?”, verzucht de familie van de Limburgse Inge Hayen (39) die bijna twee jaar geleden op haar fiets werd meegesleurd door een camion en dodelijk verongelukte. “Nooit meer ‘mama’ kunnen zeggen omdat iemand mama had moéten zien maar niet zag, went niét.” [naar artikel]


22. ▶ Journalist en Ruslandkenner Jan Balliauw: ‘Ik heb wel angst voor de toekomst, jazeker’ (09/05/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


23. Titelverdediger Tim Merlier wijst concurrentie op één groot probleem: “Ik wil die trui niet meer afgeven” (22/09/2020 - Het Laatste Nieuws)

‘coureurke_tim_merlier’ is uit zijn e-mailadres verdwenen. Het is ‘timmerlier@‘ nu. Naam in één woord, man uit één stuk. Zo gaat dat, als je... [naar artikel]


24. ‘Eigenlijk ben ik nog altijd het meisje dat ’s ochtends één vraag had voor haar moeder: ‘Wat eten we vandaag?’’ (02/10/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


25. Jacob Elordi maakt ruzie met journalist na vraag over ‘Saltburn’: “Hij greep mij bij de keel” (05/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Jacob Elordi (26) heeft het flink aan de stok met journalist Joshua Fox van de radiozender ‘KISS FM’. De journalist benaderde de Australische acteur voor een reactie op zijn rol in de serie ‘Saltburn’, maar Elordi voelde zich beledigd door de gestelde vragen en reageerde zelfs agressief. Dat vertelt Fox zelf in een interview met ‘The Kyle And Jackie O Show’. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!