De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

▶ Journalist en pleegouder Ann Van den Broek: ‘Dé vraag die altijd terugkeert: wat als je het kind weer moet afgeven?’

De Morgen

24/11/2022 - 08:20


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. ▶ Meer dan 1.000 kinderen wachten op een pleeggezin: ‘Dé vraag die altijd terugkeert: wat als je het kind weer moet afgeven?’ (24/11/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 2. ▶ Journalist en pleegouder Ann Van den Broek: ‘Als ze haar ooit weer komen halen, kan je mij opvegen’ (24/11/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 3. Evelien is pleegouder in de ‘crisisopvang’: “Als ik ja zeg, staan ze hier twee uur later al met het kind” (22/05/2022 - Het Nieuwsblad)
  Pleegouder Evelien Chiau (31) uit Brussel had al een baby en een peuter in huis. Het derde pleegkind is 3,5 maanden bij haar. “De eerste nacht kan ik nooit slapen. Ik lig dan aldoor naar dat kind te kijken.”
  [naar artikel]
 4. ▶ Wil ik een kind? 'Het is de vraag die ik het vaakst krijg: ‘En? Weet je ’t al?’’ (19/06/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 5. COLUMN. Journalist Jeroen is klaar met de ratrace. “Ik zeg altijd ‘ja’, waardoor ik voortdurend mensen teleurstel” (29/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik moet rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan.” Journalist Jeroen heeft het druk, zoals de overige 7 miljard mensen op deze planeet. Hij voelt zich schuldig, naar zichzelf én zijn omgeving toe. Na een zoveelste slapeloze nacht vindt hij een oplossing voor de ratrace des levens. “Ik wens jou van hetzelfde bevrijdende laken een broek.”
  [naar artikel]
 6. ▶ Wat willen we nog leren uit het Reuzegom-proces? ‘Over één vraag wordt opzettelijk verwarring gezaaid’ (16/03/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 7. ▶ Wat kunnen we nog leren uit het Reuzegom-proces? ‘Over één vraag wordt opzettelijk verwarring gezaaid’ (16/03/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 8. Elk kind en pleegouder is anders, en dus zijn er verschillende soorten pleegzorg (14/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Omdat elk kind anders is, elke pleegouder, iedere ouder. Daarom is er niet zomaar één vorm van pleegzorg. Soms is het heel even, soms voor het hele leven. Of gewoon af en toe een dag. “Hét uitgangspunt is: het kind. Telkens opnieuw. Daarom kijken we welke vorm het best past, waar krijgt het kind de beste kansen? Ondanks de moeilijke situatie van waaruit het allemaal vertrekt”, benadrukken Ann Vandersanden en Ilona Zawadka van Pleegzorg Limburg. De vijf belangrijkste vormen van pleegzorg:
  [naar artikel]
 9. ▶ Britt (24) wil het Vlaamse gedachtegoed beschermen: “België zit duidelijk vol” (04/12/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het leven van de jongeren in Vlaanderen, ofwel Generation Z, is niet altijd even makkelijk. Daarom nodigt radiomaker Tom De Cock in de nieuwe JEZ!-podcast ‘Meet The Z’s’ iedere week twee jongeren uit met elk hun eigen mening over één bepaalde vraag. Deze week heeft Tom het met studente journalistiek Nawras (19) en historica Britt (24) over migratie in België. Hoe staan zij tegenover de migratiepolitiek in ons land? En is iedereen welkom in België? Ontdek hoe ‘Generation Z’ erover denkt in de volledige aflevering van ‘Meet The Z’s’.
  [naar artikel]
 10. ▶ Alles wat moet u moet weten over de typische winterziektes: ‘Natuurmiddeltjes zijn zeker niet altijd veilig’ (23/11/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 11. Van wijde broek tot ‘altijd-goed-jurk’: onze mode-expert tipt 5 essentiële basics en waar je ze kunt kopen (17/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Less is more, hoor je vaak. En ook in de mode klopt dat. Investeren in simpele en tijdloze kledingstukken is altijd slim. Van de witte tanktop en oversized blazer tot de ‘altijd-goed-jurk’ of wijde broek: terugkeren naar de basis was nog nooit zo makkelijk én modieus. Onze mode-experte Hilde Geudens tipt je waar en voor welke prijs je op dit moment de mooiste minimalistische items shopt.
  [naar artikel]
 12. She-in, Shay-en, Shejn: wat is het nu? Deze bekende modemerken spreken we fout uit. Zo moet het wél (22/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Zelfs de grootste modeliefhebber kan door de mand vallen, als hij of zij de naam van een populair label luidop moet uitspreken. Zelfs realityster en luxepoes Kris Jenner weet het niet altijd. Is het nu ‘She-in’ of ‘Shay-in’, ‘Lie-vaais’ of ‘Levi’s’, ‘Nike’ of ‘Naaikie’? Wij leren je – voor eens en voor altijd – hoe het moet.
  [naar artikel]
 13. ▶ Is het moedige midden op sterven na dood? ‘Er is maar één partij die echt moet vrezen voor de toekomst’ (09/12/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 14. ▶ Ayda (15) werd bestempeld als ‘complex kind’, tot er meer aan de hand bleek: ‘Ergens was ik opgelucht’ (29/11/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 15. ▶ Is het moedige midden op sterven na dood? ‘Er is maar één partij die echt moet vrezen voor haar toekomst’ (09/12/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 16. “Forceer je kind niet om ‘gezond’ te eten”: diëtisten brengen kaartspel rond eten en lichaamsbeeld uit voor kinderen (06/06/2023 - Het Nieuwsblad)
  Een bord dat altijd proper leeg moet, geen McDonalds zonder dat de spinazie mooi is opgegeten, en een fotofilter die toont wat er gebeurt ‘als je heel veel koekjes eet’. Alle drie dingen die je het best niét doet bij je peuter of kleuter, zegt diëtiste Rolinde Demeyer. Samen met collega Celien Rombouts brengt ze een kaartenset uit die een luchtig, positief gesprek met je kind op gang moet brengen over eten. “Ouders kiezen wat ze aanbieden van eten, maar een kind beslist zélf wat hij eet.”
  [naar artikel]
 17. ▶ Als je slachtoffer wordt van een narcist: ‘Hij zei: ik moet altijd alles hebben zoals ik het wil, anders functioneer ik niet’ (21/06/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 18. Ook Johnny, Carine en Kevin verloren hun kind en mama na ongeval met een vrachtwagen: “Nog elke nacht staar ik voor me uit en vraag ik me af: ‘Waarom?’” (05/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Alleen al de voorbije week vielen er bij dodehoekongevallen in Vlaanderen drie slachtoffers, onder wie een jongen van 13 die in Gent nog altijd voor zijn leven vecht. “Alwéér iemands kind. Wanneer stopt het?”, verzucht de familie van de Limburgse Inge Hayen (39) die bijna twee jaar geleden op haar fiets werd meegesleurd door een camion en dodelijk verongelukte. “Nooit meer ‘mama’ kunnen zeggen omdat iemand mama had moéten zien maar niet zag, went niét.”
  [naar artikel]
 19. ‘Eigenlijk ben ik nog altijd het meisje dat ’s ochtends één vraag had voor haar moeder: ‘Wat eten we vandaag?’’ (02/10/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 20. ▶ Journalist en Ruslandkenner Jan Balliauw: ‘Ik heb wel angst voor de toekomst, jazeker’ (09/05/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 21. Titelverdediger Tim Merlier wijst concurrentie op één groot probleem: “Ik wil die trui niet meer afgeven” (22/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  ‘coureurke_tim_merlier’ is uit zijn e-mailadres verdwenen. Het is ‘timmerlier@‘ nu. Naam in één woord, man uit één stuk. Zo gaat dat, als je...
  [naar artikel]
 22. ▶ Journalist en Ruslandkenner Jan Balliauw: ‘Het is een boutade, maar Brussel is een potentiële frontlijn’ (09/05/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 23. Amper 1 kind op de 3 gehoord door familierechter bij echtscheiding: “Papa zei vooraf: 'Weet dat ik alles wat je zegt zal kunnen lezen’” (20/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Amper één familierechter op de drie gaat altijd in op de vraag van kinderen jonger dan twaalf om gehoord te worden als hun ouders gaan scheiden. Zij zijn daar nochtans toe verplicht. Kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens: “Dit moet anders. Het kind weegt te licht.”
  [naar artikel]
 24. ▶ “Dit Anderlecht heeft alles om mee te doen voor de titel”: beluister voetbalpodcast ‘vier-nul’ met Aster Nzeyimana (06/11/2023 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Men against boys’. In VTM-voetbalpodcast ‘vier-nul’ is het opvallende verschil in het Dudenpark tussen Union en Club Brugge een van de hoofdthema’s. Naast Union is er ook aandacht voor die andere Brusselse club die het eindelijk weer goed doet: Anderlecht. “Dit jaar doen ze mee voor de titel”, stelt analist Marc Degryse, samen met host Aster Nzeyimana, mede-analist Frank Boeckx en VTM NIEUWS-journalist Jarno Bertho aanwezig. Komen onder anderen ook aan bod: de mars richting sterrendom van Jérémy Doku en de opvallende jas van Glenn De Boeck.
  [naar artikel]
 25. ▶ Lina (23) is fulltime OnlyFans-model: “Ik word soms herkend op straat” (17/11/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het leven van de jongeren in Vlaanderen, ofwel Generation Z, is niet altijd even makkelijk. Daarom nodigt radiomaker Tom De Cock in de nieuwe JEZ!-podcast ‘Meet The Z’s’ iedere week twee jongeren uit met elk hun eigen mening over één bepaalde vraag. Deze week praat hij over seks en alles wat ermee te maken heeft met Jess (26) en OnlyFans-model Lina (23). Hoe ziet een dag eruit van een OnlyFans-ster? En zorgt de content van Lina soms voor onrealistische verwachtingen voor meisjes zoals Jess, die lijdt aan vaginisme? Ontdek het in de volledige aflevering van ‘Meet The Z’s’.
  [naar artikel]
 26. ▶ Zo leeft een gezin op het ritme van autisme: ‘Soms denk ik: moet dit écht mijn hele leven bepalen?’ (08/11/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 27. ▶ Feest in het stadion, stilte in Molenbeek: ‘Het is een beetje een club van pépés en mémés’ (14/05/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 28. René uit ‘Hotel Romantiek’ moest al twee echtgenotes afgeven: “Ik zal niet snel meer een vrouw toelaten in mijn leven” (16/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Toen de mannen in ‘Hotel Romantiek’ een cadeautje moesten meebrengen, koos de zwaar beproefde René (67) voor koekjes met de afbeelding van Wout van Aert op een fiets. Dat was geen toeval, René was de allereerste trainer van onze wielerheld en zag Wout ‘groot worden’. “Hij wilde altijd de eerste zijn”, vertelt René aan ‘Dag Allemaal’. “Ooit smeet Wout zijn fiets weg omdat hij niet gewonnen had. Hij dacht dat het aan zijn fiets lag.”
  [naar artikel]
 29. ▶ Zo voelt trauma echt: ‘Ik heb mijzelf als kind wijsgemaakt dat ik niet bestond’ (31/05/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 30. ▶ Joanie de Rijke: ‘Dat vergeet ik nooit meer: de smeekbede om dat kind te adopteren’ (04/04/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 31. ▶ ‘De oude Tony bestaat niet meer’: vader van De Morgen-journalist Michiel Martin over de brief van zijn zoon (27/02/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 32. ▶ “Anderlecht heeft voor het eerst sinds lang een ploeg die angst inboezemt”: beluister voetbalpodcast ‘vier-nul’ met Aster, Jarno, Frank en Marc (06/11/2023 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Men against boys’. In VTM-voetbalpodcast ‘vier-nul’ is het opvallende verschil in het Dudenpark tussen Union en Club Brugge een van de hoofdthema’s. Naast Union is er ook aandacht voor die andere Brusselse club die het eindelijk weer goed doet: Anderlecht. “Dit jaar doen ze mee voor de titel”, stelt analist Marc Degryse, samen met host Aster Nzeyimana, mede-analist Frank Boeckx en VTM NIEUWS-journalist Jarno Bertho aanwezig. Komen onder anderen ook aan bod: de mars richting sterrendom van Jérémy Doku en de opvallende jas van Glen De Boeck.
  [naar artikel]
 33. ▶ ‘Een van mijn zotste optredens ooit’: bekijk hoe Fred again.. moet pauzeren op Rock Werchter omdat het net té goed gaat (04/07/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 34. ▶ De moeder aller vragen: wil ik een kind? ‘In de praktijk hoeft de keuze niet zo zwart-wit te zijn’ (19/06/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 35. Gemiddeld één kind per klas heeft het, toch kent niemand het: wat is DCD? (06/04/2022 - Het Nieuwsblad)
  Deze week organiseert Universiteit Hasselt het ‘Balanskamp’ voor kinderen met DCD. Gemiddeld één kind per klas lijdt aan die ontwikkelingsstoornis, toch is ze amper gekend. “Jarne wordt tijdens de turnles altijd als laatste gekozen”, getuigt Sandra Hindrikx.
  [naar artikel]
 36. Gemiddeld één kind per klas heeft het, toch kent niemand het: wat is DCD? (06/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Deze week organiseert Universiteit Hasselt het ‘Balanskamp’ voor kinderen met DCD. Gemiddeld één kind per klas lijdt aan die ontwikkelingsstoornis, toch is ze amper gekend. “Jarne wordt tijdens de turnles altijd als laatste gekozen”, getuigt Sandra Hindrikx.
  [naar artikel]
 37. Een broek voor binnen, en een broek voor buiten? (23/10/2023 - De Standaard)
  Ploft u in uw eigen sofa met de broek waarmee u op kantoor, metro, bus, caféstoel, trein en cinemapluche gezeten hebt? Of vindt u dat maar vies en trekt u binnenhuiskleding aan? Het is een vraag die opduikt in de slipstream van de hysterie rond bedwantsen.
  [naar artikel]
 38. De malaise bij de Belgische inlichtingendiensten: ‘We doen alsof. Er gebeurt bijna geen inlichtingenwerk meer’ (01/01/2022 - De Morgen)
  Het was een slecht jaar voor de inlichtingendiensten. Militair Jürgen Conings ging met oorlogstuig achter viroloog Marc Van Ranst aan. Het rapport daarover van het Comité I was vernietigend voor de militaire inlichtingendienst. Dat leidde dan weer tot een open oorlog bij het Comité I. En ook bij Staatsveiligheid is het onrustig. Administrateur-generaal Jaak Raes: ‘Ik doe dit werk nog altijd graag. Tot ik een journalist zoals u ontmoet.’
  [naar artikel]
 39. Genkse diëtiste: “Ouders kiezen wat ze aanbieden van eten, maar een kind beslist zélf wat hij eet” (07/06/2023 - Het Belang van Limburg)
  Een bord dat altijd proper leeg moet, geen McDonalds zonder dat de spinazie mooi is opgegeten, en een fotofilter die toont wat er gebeurt ‘als je heel veel koekjes eet’. Alle drie dingen die je het best niét doet bij je peuter of kleuter, zegt de Genkse diëtiste Rolinde Demeyer. Samen met collega Celien Rombouts brengt ze een kaartenset uit die een luchtig, positief gesprek met je kind op gang moet brengen over eten. “Ouders kiezen wat ze aanbieden van eten, maar een kind beslist zélf wat hij eet.”
  [naar artikel]
 40. “In geen 100 jaar zou ik echte flik zou kunnen”: Jits Van Belle maakt na ‘Familie’ haar comeback in ‘De buurtpolitie’ (29/11/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik kan mij nog altijd moeilijker concentreren.” Actrice Jits Van Belle (47) geeft een update van haar gezondheidsproblemen na haar zware fietsongeval. Sinds kort kennen we haar als de babbelzieke dispatcher Becky Bosmans in de VTM-reeks ‘De buurtpolitie’. “Maar de rol van mijn leven? Die komt er wanneer ik een bomma ben”, voorspelt de actrice verrassend in ‘Primo’. En nog heel vaak krijgt ze de vraag of ze ooit nog terugkeert in ‘Familie’?
  [naar artikel]
 41. Pleegouder Leen uit Baal ving al 35 kinderen op: "Je neemt hen even van hun ouders over en geeft hen met een strik rond terug" (20/11/2022 - VRT NWS)
  Vol voldoening, maar ook met een enorme verantwoordelijkheid: zo omschrijft Leen Van Malcot uit Baal haar leven als pleegouder in “De zevende dag” naar aanleiding van de Week van de Pleegzorg. “Het mooiste? Dat je een kind even kan overnemen van de ouders, maar je het daarna met een strik errond kan teruggeven.” Al verloopt het niet altijd zo vlot. "Soms hoor je ouders zeggen dat ze een tweede kindje willen, terwijl we nog voor hun eerste zorgen."
  [naar artikel]
 42. ‘Ons brein is de grootste dealer die er is. Onze hoogsteigen Pablo Escobar’ (25/02/2022 - De Morgen)
  Drinken of niet drinken: dat is dé vraag. Tegenover Tournée Minérale staat de euforie nu het nachtleven weer opengaat. Jeanneke Scholtens (39) beschrijft de gevaren én geneugten van zelfbedwelming. ‘Het is essentieel om roes te vinden met elkaar.’
  [naar artikel]
 43. Actrices Evelien Van Hamme en Kim Hertogs over leven zonder kinderen: “Het enige dat ik écht jammer vind, is dat ik mijn mama nooit oma zal kunnen maken” (27/10/2023 - Het Belang van Limburg)
  Kinderen krijgen of niet: hoe kom je tot die keuze? Is het überhaupt altijd een keuze? Misschien kwam het er gewoon niet van of lukte het niet. Misschien moet je omgaan met spijt of ‘wat had kunnen zijn’. En hoe ziet een leven zonder kinderen er dan uit? Zeker in een samenleving die een kind krijgen als ‘logische volgende stap’ ziet, zeker voor vrouwen. In een samenleving die wel eens in vraag durft te stellen of een leven zonder kind wel compleet kan zijn. Twee bekende vrouwen laten in hun hart kijken.
  [naar artikel]
 44. Chrissy (26) is pleegouder van haar eigen broertje (10): “Ik blijf zijn zus, maar neem ook de taken als mama op mij” (19/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Van vrijdag 18 tot en met zondag 27 november is het de ‘Week van de Pleegzorg’. Bijna 350 Vlaamse frituren toveren tijdens een campagne hun zaak om tot pleegzorgfrituur, een initiatief van Pleegzorg Vlaanderen. Chrissy (26) is zelf frituuruitbater in Oostende en is tevens de pleegouder van haar eigen tienjarig broertje.
  [naar artikel]
 45. ▶ “Er lag ruildeal tussen Schmeichel en Dupé op tafel”: beluister nu nieuwe voetbalpodcast ‘vier-nul’ met Aster Nzeyimana (02/10/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf vandaag kan u luisteren naar de gloednieuwe VTM-voetbalpodcast ‘vier-nul’. Host Aster Nzeyimana bespreekt elke maandag de actualiteit in de Jupiler Pro League met VTM-journalist Jarno Bertho en analisten Marc Degryse en Frank Boeckx. In de eerste aflevering hebben ze het onder meer over de keeperskwestie bij Anderlecht.
  [naar artikel]
 46. ▶ Is het over en out voor Open Vld? ‘Ze hebben nog één troefkaart over’ (26/10/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 47. ▶ Zo bespaar je in dure tijden: ‘Stel al je aankopen één dag uit’ (16/06/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 48. Gemiddeld één kind per klas heeft het, toch kent niemand het: wat is DCD? (06/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Deze week organiseert Universiteit Hasselt het ‘Balanskamp’ voor kinderen met de ontwikkelingsstoornis DCD (Developmental Coordination Disorder). Gemiddeld één kind per klas lijdt hieraan, toch is DCD amper gekend. “Jarne wordt tijdens de turnles altijd als laatste gekozen”, getuigt Sandra Hindrikx.
  [naar artikel]
 49. ▶ ‘Als je écht overprikkeld bent, heb je geen controle meer over je gedrag’: beluister hier alle 8 afleveringen van de podcast ‘Mensenkennis’ (12/07/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy