De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

▶ Journalist en pleegouder Ann Van den Broek: ‘Dé vraag die altijd terugkeert: wat als je het kind weer moet afgeven?’

De Morgen

24/11/2022 - 08:20


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. ▶ Meer dan 1.000 kinderen wachten op een pleeggezin: ‘Dé vraag die altijd terugkeert: wat als je het kind weer moet afgeven?’ (24/11/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 2. ▶ Journalist en pleegouder Ann Van den Broek: ‘Als ze haar ooit weer komen halen, kan je mij opvegen’ (24/11/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 3. Evelien is pleegouder in de ‘crisisopvang’: “Als ik ja zeg, staan ze hier twee uur later al met het kind” (22/05/2022 - Het Nieuwsblad)
  Pleegouder Evelien Chiau (31) uit Brussel had al een baby en een peuter in huis. Het derde pleegkind is 3,5 maanden bij haar. “De eerste nacht kan ik nooit slapen. Ik lig dan aldoor naar dat kind te kijken.”
  [naar artikel]
 4. Van wijde broek tot ‘altijd-goed-jurk’: onze mode-expert tipt 5 essentiële basics en waar je ze kunt kopen (17/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Less is more, hoor je vaak. En ook in de mode klopt dat. Investeren in simpele en tijdloze kledingstukken is altijd slim. Van de witte tanktop en oversized blazer tot de ‘altijd-goed-jurk’ of wijde broek: terugkeren naar de basis was nog nooit zo makkelijk én modieus. Onze mode-experte Hilde Geudens tipt je waar en voor welke prijs je op dit moment de mooiste minimalistische items shopt.
  [naar artikel]
 5. Titelverdediger Tim Merlier wijst concurrentie op één groot probleem: “Ik wil die trui niet meer afgeven” (22/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  ‘coureurke_tim_merlier’ is uit zijn e-mailadres verdwenen. Het is ‘[email protected]‘ nu. Naam in één woord, man uit één stuk. Zo gaat dat, als je...
  [naar artikel]
 6. Elk kind en pleegouder is anders, en dus zijn er verschillende soorten pleegzorg (14/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Omdat elk kind anders is, elke pleegouder, iedere ouder. Daarom is er niet zomaar één vorm van pleegzorg. Soms is het heel even, soms voor het hele leven. Of gewoon af en toe een dag. “Hét uitgangspunt is: het kind. Telkens opnieuw. Daarom kijken we welke vorm het best past, waar krijgt het kind de beste kansen? Ondanks de moeilijke situatie van waaruit het allemaal vertrekt”, benadrukken Ann Vandersanden en Ilona Zawadka van Pleegzorg Limburg. De vijf belangrijkste vormen van pleegzorg:
  [naar artikel]
 7. René uit ‘Hotel Romantiek’ moest al twee echtgenotes afgeven: “Ik zal niet snel meer een vrouw toelaten in mijn leven” (16/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Toen de mannen in ‘Hotel Romantiek’ een cadeautje moesten meebrengen, koos de zwaar beproefde René (67) voor koekjes met de afbeelding van Wout van Aert op een fiets. Dat was geen toeval, René was de allereerste trainer van onze wielerheld en zag Wout ‘groot worden’. “Hij wilde altijd de eerste zijn”, vertelt René aan ‘Dag Allemaal’. “Ooit smeet Wout zijn fiets weg omdat hij niet gewonnen had. Hij dacht dat het aan zijn fiets lag.”
  [naar artikel]
 8. ‘Ons brein is de grootste dealer die er is. Onze hoogsteigen Pablo Escobar’ (25/02/2022 - De Morgen)
  Drinken of niet drinken: dat is dé vraag. Tegenover Tournée Minérale staat de euforie nu het nachtleven weer opengaat. Jeanneke Scholtens (39) beschrijft de gevaren én geneugten van zelfbedwelming. ‘Het is essentieel om roes te vinden met elkaar.’
  [naar artikel]
 9. ▶ Zo bespaar je in dure tijden: ‘Stel al je aankopen één dag uit’ (16/06/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 10. Amper 1 kind op de 3 gehoord door familierechter bij echtscheiding: “Papa zei vooraf: 'Weet dat ik alles wat je zegt zal kunnen lezen’” (20/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Amper één familierechter op de drie gaat altijd in op de vraag van kinderen jonger dan twaalf om gehoord te worden als hun ouders gaan scheiden. Zij zijn daar nochtans toe verplicht. Kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens: “Dit moet anders. Het kind weegt te licht.”
  [naar artikel]
 11. ▶ Onze mentale gezondheid bereikt een nieuw dieptepunt: ‘Het is oké om nu even niet oké te zijn’ (13/01/2022 - De Morgen)
  Hoe gaat het met onze mentale gezondheid na twee jaar corona? Niet goed, zo blijkt uit de nieuwe gezondheidsenquête van Sciensano: de resultaten waren nog nooit zo slecht. Hoe komt dat, bij wie is die psychologische impact van de pandemie het grootst, en wat kunnen we doen om weer uit het dal te klimmen? ‘Dit gaan we nog vele jaren meedragen.’
  [naar artikel]
 12. De malaise bij de Belgische inlichtingendiensten: ‘We doen alsof. Er gebeurt bijna geen inlichtingenwerk meer’ (01/01/2022 - De Morgen)
  Het was een slecht jaar voor de inlichtingendiensten. Militair Jürgen Conings ging met oorlogstuig achter viroloog Marc Van Ranst aan. Het rapport daarover van het Comité I was vernietigend voor de militaire inlichtingendienst. Dat leidde dan weer tot een open oorlog bij het Comité I. En ook bij Staatsveiligheid is het onrustig. Administrateur-generaal Jaak Raes: ‘Ik doe dit werk nog altijd graag. Tot ik een journalist zoals u ontmoet.’
  [naar artikel]
 13. Gemiddeld één kind per klas heeft het, toch kent niemand het: wat is DCD? (06/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Deze week organiseert Universiteit Hasselt het ‘Balanskamp’ voor kinderen met DCD. Gemiddeld één kind per klas lijdt aan die ontwikkelingsstoornis, toch is ze amper gekend. “Jarne wordt tijdens de turnles altijd als laatste gekozen”, getuigt Sandra Hindrikx.
  [naar artikel]
 14. Gemiddeld één kind per klas heeft het, toch kent niemand het: wat is DCD? (06/04/2022 - Het Nieuwsblad)
  Deze week organiseert Universiteit Hasselt het ‘Balanskamp’ voor kinderen met DCD. Gemiddeld één kind per klas lijdt aan die ontwikkelingsstoornis, toch is ze amper gekend. “Jarne wordt tijdens de turnles altijd als laatste gekozen”, getuigt Sandra Hindrikx.
  [naar artikel]
 15. ▶ Kan Sammy Mahdi cd&v nog redden? ‘Als hij Conner Rousseau achterna wil, heeft hij maar één optie’ (13/05/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 16. ▶ ‘Remco Evenepoel kan zelfs de Tour de France winnen, als hij nog één belangrijke stap kan zetten’ (09/09/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 17. J.Lo spreekt haar kind genderneutraal aan: is dat de toekomst? “Je moet niet bang zijn om je te verspreken” (21/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens haar recentste concert riep zangeres Jennifer Lopez haar kind genderneutraal het podium op. Dat deed ze door ‘die’ en ‘hun’ te gebruiken, toen ze Emme (14) voorstelde. Ze heeft het ook over haar ‘kind’ in plaats van haar ‘dochter’ of ‘zoon’. Dichter bij huis kregen federale ambtenaren aanbevelingen om genderneutraal te schrijven. Geen ‘heer’ en ‘mevrouw’ meer bij het opstellen van een mailtje, bijvoorbeeld. Genderneutraal spreken en schrijven: is dat de toekomst?
  [naar artikel]
 18. 'The Voice' voortaan niet één, maar twee keer per week op tv (15/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het nieuwe seizoen van ‘The Voice van Vlaanderen’ start op vrijdag 30 september en zal dit jaar ook op zondag te zien zijn. Jan Paternoster en Mathieu Terryn maken dit seizoen hun debuut als coach. ‘The Voice’ volgt daarmee het tweede seizoen van ‘I Can See Your Voice’ op, dat later dit jaar terugkeert. Op zaterdag blijft ‘LEGO MASTERS’ voor kijkplezier zorgen.
  [naar artikel]
 19. Gemiddeld één kind per klas heeft het, toch kent niemand het: wat is DCD? (06/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Deze week organiseert Universiteit Hasselt het ‘Balanskamp’ voor kinderen met de ontwikkelingsstoornis DCD (Developmental Coordination Disorder). Gemiddeld één kind per klas lijdt hieraan, toch is DCD amper gekend. “Jarne wordt tijdens de turnles altijd als laatste gekozen”, getuigt Sandra Hindrikx.
  [naar artikel]
 20. ▶ ‘Het Songfestival was altijd al politiek, maar dit hebben we nog nooit meegemaakt’ (12/05/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 21. ▶ Alec Baldwin reageert voor het eerst op dodelijk schietincident: ‘Ze was een vriendin’ (31/10/2021 - De Morgen)
  Alec Baldwin heeft in de Amerikaanse staat Vermont een interview gegeven aan paparazzi die hem achtervolgden. Daarin reageerde hij voor het eerst openbaar op het fatale schietincident op de filmset van de western ‘Rust’. ‘Cameravrouw Halyna Hutchins was een vriendin van mij, het risico op zo’n ongeval is één op een biljoen.’
  [naar artikel]
 22. ‘China is er als de dood voor om als een ‘bad apple’ afgeschilderd te worden’ (14/03/2022 - De Morgen)
  Staat China nu aan de kant van Rusland of niet? Die vraag wordt vanaf dag één van de Russische inval in Oekraïne gesteld. Volgens onderzoeker Steven Langendonk (KU Leuven) is het feit dat die vraag zo moeilijk te beantwoorden is, net China’s grootste troef. ‘Het land wil uit dit verhaal komen als de moreel zuivere actor.’
  [naar artikel]
 23. Gert Verhulst praat voor het eerst na rel ‘De Tafel van Vier’: “Ik wil niet de Trump van de talkshows worden, hé” (11/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  INTERVIEW - Het was géén opgezet spel van Gert Verhulst (54) om z’n talkshow als een raket te lanceren, maar wél een inschattingsfout, dat ‘n-woord’ op antenne. “Ik ben geen onmens hé. Waarom zou ik bewust iets doen waarvan ik weet dat mensen nadien huilend in hun bed liggen? Maar ik vind wél dat tv de realiteit moet weerspiegelen en dat je het kind bij naam moet noemen. Als ik in de coulissen andere praat hoor dan op tv denk ik: wat een hypocriet gedoe.”
  [naar artikel]
 24. ▶ Guillaume Van der Stighelen: ‘Veel huwelijken stranden op de vraag: wat krijg ík uit deze relatie?’ (20/09/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 25. ▶ Guillaume Van der Stighelen: ‘Veel huwelijken stranden op de vraag: wat krijg ík uit deze relatie?’ (20/09/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 26. Gert Verhulst na bewogen start van ‘De Tafel van Vier’ “Ik wil niet de Trump van de talkshows worden, hé. Laat dat duidelijk zijn” (11/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  INTERVIEW - Het was géén opgezet spel van Gert Verhulst (54) om z’n talkshow als een raket te lanceren, maar wél een inschattingsfout, dat ‘n-woord’ op antenne. “Ik ben geen onmens hé. Waarom zou ik bewust iets doen waarvan ik weet dat mensen nadien huilend in hun bed liggen? Maar ik vind wél dat tv de realiteit moet weerspiegelen en dat je het kind bij naam moet noemen. Als ik in de coulissen andere praat hoor dan op tv denk ik: wat een hypocriet gedoe.”
  [naar artikel]
 27. ‘Ik was een angstig kind. Nu nog: ik ben rap onder de indruk’: Sien Eggers over het eeuwig bange kind in haar (13/02/2022 - De Morgen)
  Sien Eggers (70) wekt dezer dagen filosofe en feministe Simone de Beauvoir weer tot leven. Een wonderlijke transformatie. ‘Ik heb beslist dat ik 120 jaar wil worden. Je moet een target durven te stellen.’
  [naar artikel]
 28. STANDPUNT. Een wetenschappelijke onderbouwing voor ‘vadsige wijven’? We zijn benieuwd (09/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  ‘‘Bende trienen’, ‘vadsige schijtwijven’, ‘dom wicht’, ‘hoer’, ‘geit’, ‘dansende discotheekwijven’: volleybalcoach Gert Vande Broek had een bedenkelijke methode om de speelsters van het nationale team scherp te houden.
  [naar artikel]
 29. ▶ Alec Baldwin reageert voor het eerst op dodelijk schietincident: ‘Risico op zo’n ongeval is 1 op een biljoen’ (31/10/2021 - De Morgen)
  Alec Baldwin heeft in de Amerikaanse staat Vermont een interview gegeven aan paparazzi die hem achtervolgden. Daarin reageerde hij voor het eerst openbaar op het fatale schietincident op de filmset van de western ‘Rust’. ‘Cameravrouw Halyna Hutchins was een vriendin van mij, het risico op zo’n ongeval is één op een biljoen.’
  [naar artikel]
 30. Muzikante Charlotte Adigéry: ‘Ik vertik het om bitter te worden’ (26/12/2021 - De Morgen)
  Ze beviel van een kind, ze maakte een debuutalbum, en haar vader werd ernstig ziek. Het is een jaar geweest dat zangeres Charlotte Adigéry (31) allicht niet snel zal vergeten. ‘Ik wil zo hard geaccepteerd worden dat ik altijd supervriendelijk blijf.’
  [naar artikel]
 31. ▶ Dyab Abou Jahjah: ‘Ik heb altijd sympathie gehad voor het Vlaams-nationalisme’ (08/11/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 32. 1 dode, 3 man in het ziekenhuis en 1 kind ontvoerd: Nieuw seizoen van ‘Thuis’ start met een rotvaart (29/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  OPGELET SPOILERS: Wat een heftige eindbalans maandag na de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van ‘Thuis’. Eén personage stierf nog voor de eindgeneriek begon, drie oude bekenden lagen toen al in het ziekenhuis en één kind bleek aanvankelijk ontvoerd, maar kwam uiteindelijk toch opnieuw terecht. ‘Thuis’ is duidelijk helemaal terug en het drama en de romantiek dus ook.
  [naar artikel]
 33. Eindelijk superhelden die op ons lijken: ‘Als kind wilde ik altijd zijn zoals mijn witte vrienden, zoals die helden op tv’ (03/11/2021 - De Morgen)
  De eerste dove én de eerste zwarte homoseksuele superheld én een Aziatische vrouw voor en achter de camera. Marvels nieuwste telg ‘Eternals’ heeft makkelijk de meest diverse cast ooit in een superheldenfilm. En dat betekent iets voor heel wat mensen, maar wat juist? En is een inclusieve film werkelijk zo gemakkelijk dat je gewoon wat minderheden moet aanvinken?
  [naar artikel]
 34. ▶ ‘Bij Zuhal Demir is de grens tussen politieke berekening en impulsiviteit niet altijd duidelijk’ (28/10/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 35. Chrissy (26) is pleegouder van haar eigen broertje (10): “Ik blijf zijn zus, maar neem ook de taken als mama op mij” (19/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Van vrijdag 18 tot en met zondag 27 november is het de ‘Week van de Pleegzorg’. Bijna 350 Vlaamse frituren toveren tijdens een campagne hun zaak om tot pleegzorgfrituur, een initiatief van Pleegzorg Vlaanderen. Chrissy (26) is zelf frituuruitbater in Oostende en is tevens de pleegouder van haar eigen tienjarig broertje.
  [naar artikel]
 36. GEZIEN? ‘Voor altijd Kampioen!’: “Zoveelste krampachtige stuiptrekking om succesformule verder uit te melken” (23/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Onze tv-recensenten laten hun kritische blik vallen op elk nieuw programma. Meteen na uitzending lees je hier hun mening. Vandaag bekijkt Bram De Brabander ‘Voor altijd Kampioen!’ op Eén, een docureeks over het ontstaan van ‘F.C. De Kampioenen’. “Zelfs de acteurs leken te denken: ‘Moet dit echt?’”
  [naar artikel]
 37. ▶ Wat heeft de zaak-De Pauw betekend? ‘Ze illustreerde perfect wat een machtsrelatie is’ (25/11/2021 - De Morgen)
  Vandaag spreekt de correctionele rechtbank in Mechelen zich uit over de zaak-Bart De Pauw. We blikken terug op het proces en stellen de vraag: heeft deze zaak nu ook iets betekend? Wat is de impact ervan, waarom verdeelt ze de meningen zo sterk en wordt er vandaag ook ook wel echt een punt achter gezet? ‘Veel vrouwen zien nu in: wat mij is overkomen, was ook niet oké.’
  [naar artikel]
 38. ▶ ‘Mijn verlengkabel heeft mij al vaak uit de nood geholpen’: is elektrisch rijden altijd voordeliger? En hoe begin je eraan? (15/03/2022 - De Morgen)
  Is een elektrische auto echt ecologischer? Kan je er ook geld mee besparen, en is elektrisch rijden op dit moment wel voor iedereen praktisch haalbaar? In deze aflevering van de podcastreeks ‘Beter leven’ onderzoeken we of een elektrische of hybride wagen een slimme keuze is, en waarop je moet letten als je er een wil aanschaffen.
  [naar artikel]
 39. Vlaming laat Elvis herleven in finale ‘America’s Got Talent’: “Als we winnen, zijn we nét uit de kosten” (14/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Elvis Presley is ‘alive’ en zíngt weer. Toch even, in de finale van ‘America’s Got Talent’ voorbije nacht. Dankzij ‘onze’ Chris Umé (33), die hem met deepfaketechnieken weer tot leven bracht. Of hij als eerste Vlaming ooit in de finale van ‘AGT’ met één miljoen dollar en een show in Las Vegas huiswaarts keert, weten we morgenvroeg pas. Maar gewonnen hebben ze sowieso: “Simon Cowell zei: ‘Jullie gaan sowieso naar Vegas.’”
  [naar artikel]
 40. Jeugdtrainer van Wout van Aert zoekt de liefde in ‘Hotel Romantiek’: “Ik heb twee schatten van vrouwen voortijdig moeten afgeven” (26/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  René Nuyts (67) trainde jarenlang de jonge Wout van Aert. Nu zoekt de man die heel Vorselaar kent onder de bijnaam ‘Nékes’ een partner in Hotel Romantiek. Derde keer, goede keer? “Ik heb twee schatten van vrouwen in mijn leven gehad, maar ik heb ze allebei vroegtijdig moeten afgeven.”
  [naar artikel]
 41. Nanoi Alloo: ‘Ik ben dat zó beu. Ik ben niet ‘de dochter van’, ik ben Nanoi. Zó irritant’ (25/11/2021 - De Morgen)
  ‘Doe maar ‘kleur’’, antwoordt Nanoi Alloo (27) op de vraag hoe ze zichzelf in één woord zou omschrijven. ‘Ik heb graag kleuren. Kleuren zijn levendig. Vrolijk.’ Ze had ook ‘wervelwind’ kunnen zeggen: ze praat gedreven en enthousiast, maakt grote gebaren en springt in sneltempo van het ene onderwerp naar het andere. ‘Vaderskindje’ had ook gekund: ze lijkt op haar vader, die dezelfde hevigheid uitstraalt. ‘Een gezonde dosis ADHD’, noemt ze het zelf.
  [naar artikel]
 42. ▶ Was Patrick Lefevere dronken? In ‘De ideale wereld’ heeft hij dubbel pech (22/09/2021 - De Morgen)
  Wielerbaas Patrick Lefevere maakte afgelopen zondag een opmerkelijke verschijning in het Eén-programma ‘Vive le Vélo WK’. De manager van Deceuninck-Quickstep leek volgens heel wat kijkers dronken. Lefeveres passage is ook ‘De ideale wereld’ niet ontgaan. In het programma loopt Lefevere tegen de lamp bij een politiecontrole.
  [naar artikel]
 43. ▶ Vlaamse kinderopvang klapt in elkaar: ‘Het heeft niet geholpen dat één partij de sector jarenlang heeft geclaimd’ (07/10/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 44. ▶ Tijd om onze woningen voor te bereiden op de hitte: ‘De Vlaming wil nog altijd zijn zuidgericht grasveld’ (23/06/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 45. ‘Het is essentieel om roes te vinden met elkaar’: onderzoeker over de hunkering naar drank, seks, sport en liefde (25/02/2022 - De Morgen)
  Drinken of niet drinken: dat is dé vraag. Tegenover Tournée Minérale staat de euforie nu het nachtleven weer opengaat. Jeanneke Scholtens (39) beschrijft de gevaren én geneugten van zelfbedwelming. ‘Het is essentieel om roes te vinden met elkaar.’
  [naar artikel]
 46. ‘Het is blijkbaar: ‘Ik wil een kind’ en niet ‘Wat wil een kind?’’: controverse rond tv-show over co-ouderschap (07/10/2021 - De Morgen)
  Het nieuwe VTM-programma Ik wil een kind, waarin Dina Tersago wensouders zoekt die kiezen voor zogenaamd bewust co-ouderschap, is nog niet op antenne, maar zorgt nu al voor controverse. ‘Een kind krijgen is nog iets anders dan een huis kopen of een partner vinden.’
  [naar artikel]
 47. Na Beyoncé’s ‘billenbroek’: celebs tonen weer meer streepjes bloot, ook voor de doorsnee vrouw mag het wat pikanter (25/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Bijna zakt je eigen broek af, bij het bekijken van die van Beyoncé. Hangt dit echt in de rekken, in de maten Small tot Large? Jazeker, dit is mode. Na de Victoriaans aandoende jurken mag het allemaal weer wat pikanter. Voor de sterren zo 'hot' als chili, voor de doorsnee dames zal het beperkt blijven tot een uitsnijding op de heup.
  [naar artikel]
 48. ▶ Historicus Bruno De Wever: ‘Een expert die cafépraat verkoopt, ondergraaft zichzelf’ (13/09/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 49. Fietsen, vallen, schaven en weer doorgaan? Eerste hulp bij een val met de (koers)fiets (07/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een val met de fiets is zo gebeurd. En gelukkig valt het vaak mee. Maar toch is ‘slechts’ een schaafwonde niet altijd onschuldig. Hoe moet je dat verzorgen? Een vraag voor Servaas Bingé, topsportarts, en lid van onze Bicycle Board. Hij verzorgde als wielerarts haast dagelijks kwetsuren van gevallen profrenners.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy