De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Ontbinding NewB lijkt afgewend: VDK neemt klanten over

Express

24/11/2022 - 08:22

De coöperanten van NewB, dat moet stoppen als bank, stemmen overmorgen over een onverwacht reddingsplan: de Gentse spaarbank VDK is bereid de rekeninghouders over te nemen en een samenwerking met NewB op te starten. De details: NewB-CEO Thierry Smets is erin geslaagd om op de valreep, net voor de algemene vergadering van zaterdag, een deal […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. VDK gaat klanten NewB overnemen (23/11/2022 - De Standaard)
  De klanten van de ethische bank NewB worden overgenomen door VDK Bank. NewB wordt dan een agent voor VDK Bank, dat zo toegang krijgt tot de Franstalige markt.
  [naar artikel]
 2. 25.000 NewB-klanten stappen over naar VDK (03/04/2023 - De Tijd)
  14:35 Het gros van de 28.000 klanten van de duurzame bank NewB heeft de voorbije twee maanden de switch naar de Gentse VDK Bank gemaakt. NewB is voortaan een agentschap voor VDK in Brussel en Wallonië.
  [naar artikel]
 3. Drieduizend klanten NewB stappen niet over naar VDK (03/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Zowat 3.000 klanten van de coöperatieve bank NewB hebben de overstap naar overnemer VDK Bank niet gemaakt. Dat heeft VDK-CEO Leen Van den Neste maandag gezegd tijdens een persbriefing. De rest, 25.000 klanten, werd inmiddels overgezet naar VDK-producten.
  [naar artikel]
 4. Gentse spaarbank VDK lonkt via NewB naar Brussel en Wallonië (16/01/2023 - Express)
  Het had wat voeten in de aarde, maar afgelopen zaterdag is de alliantie tussen VDK en de coöperatie NewB, die uitdooft als bank, goedgekeurd door de coöperanten. Daarmee krijgt VDK er meteen tot 12.000 rekeninghouders bij. De samenwerking moet VDK ook nieuwe klanten in Franstalig België opleveren. In het nieuws: De algemene vergadering van NewB […]
  [naar artikel]
 5. Staking lijkt afgewend in grootste kopermijn ter wereld (11/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Staking lijkt afgewend in grootste kopermijn ter wereld In de kopermijn van BHP Group in Chili, de grootste kopermijn ter wereld, lijkt een staking afgewend. Volgens de directie kon een akkoord worden bereikt met de vakbond. Bijna twee weken geleden stemde een meerderheid van de arbeiders die aangesloten zijn bij de vakbond Escondida voor een staking. Het loonsvoorstel van de directie werd toen […] Lees dit artikel: Staking lijkt afgewend in grootste kopermijn ter wereld
  [naar artikel]
 6. NewB heeft banklicentie beet (31/01/2020 - De Tijd)
  17:30 De Europese Centrale Bank keurt de oprichting van de eerste nieuwe Belgische bank in decennia goed. De ethische coöperatieve NewB wil nog voor de zomer klanten bedienen.
  [naar artikel]
 7. Tweede zit voor opslorping NewB door spaarbank VDK (16/12/2022 - Express)
  De coöperanten van het mislukte bankproject NewB kunnen zich morgen uitspreken over een samengaan met de Gentse spaarbank VDK. Een eerdere poging om zo’n algemene vergadering bijeen te roepen, werd getorpedeerd door een ontevreden grote coöperant. Rewind naar 23 november: NewB en VDK kondigden toen apetrots hun alliantie aan. Via de deal zouden de klanten […]
  [naar artikel]
 8. Hoe denkt NewB geld te verdienen? (21/01/2020 - Knack)
  De Nationale Bank zet het licht op groen voor NewB. De kans is groot dat de ECB dit positief advies volgt, en dat NewB tegen medio dit jaar bankactiviteiten kan opstarten. Het businessplan voorziet dat de nieuwe bank tegen 2024 rendabel is. Hoe denkt NewB dit te klaren?
  [naar artikel]
 9. Alternatieve bank NewB zet winst maken niet op de eerste plaats: “Sommige klanten betalen niets voor hun zichtrekening” (02/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Al meer dan twintigduizend mensen hebben een zicht- of spaarrekening geopend bij de jonge alternatieve bank NewB. Lenen voor een auto kan alleen als die op elektriciteit rijdt, klanten bepalen zelf wat ze voor een zichtrekening en bankkaart betalen, en een spaarrekening brengt geen rente op.
  [naar artikel]
 10. Jaar van de waarheid voor ethisch bankproject NewB (29/01/2019 - De Tijd)
  12:19 De coöperatie NewB heeft haar aanvraag voor een banklicentie ingediend bij de Nationale Bank. Hoe NewB aan voldoende middelen zal geraken, blijft onduidelijk.
  [naar artikel]
 11. Ethische bank NewB krijgt kapitaalverhoging niet rond: “Spaargeld van 20.000 klanten is wel veilig” (05/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  NewB is er niet in geslaagd om een kapitaalverhoging van 40 miljoen euro rond te krijgen, zoals gevraagd was door de Nationale Bank. Dat meldt ‘L’Echo’, de ethische bank bevestigt het nieuws. Het spaargeld van de 20.000 klanten is wel veilig, klinkt het.
  [naar artikel]
 12. Coöperanten NewB zetten licht op groen voor samenwerking met vdk bank (14/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De coöperanten van NewB hebben vandaag tijdens een algemene vergadering in Bozar de samenwerking met vdk bank goedgekeurd. Een zeer ruime meerderheid van de individuele coöperanten, betrokken middenveldorganisaties en institutionele investeerders keurde de nodige statutenwijziging goed. Vdk bank neemt het klantenbestand over en NewB wordt de exclusieve agent voor Franstalig België.
  [naar artikel]
 13. NewB lanceert beleggen vanaf 20 euro (29/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: NewB lanceert beleggen vanaf 20 euro De jonge coöperatieve bank NewB lanceert haar eerste beleggingsfondsen. De instapdrempel wordt laag gehouden, op 20 euro. Het eerste beleggingsvehikel van de duurzame bank heet NewB Invest. Het gaat om een beleggingsvennootschap met veranderlijk kapitaal naar Belgisch recht, beter bekend als “bevek”, die vanuit Luxemburg beheerd zal worden en waarvan NewB de verdeler wordt. De […] Lees dit artikel: NewB lanceert beleggen vanaf 20 euro
  [naar artikel]
 14. Private banker gaat nieuwe ethische bank NewB leiden (27/10/2020 - De Tijd)
  03:30 De opstartende bank NewB heeft een nieuwe CEO gevonden. Thierry Smets stond zes jaar aan het hoofd van de private bank Puilaetco. Dit jaar nog krijgen de eerste klanten een bankrekening.
  [naar artikel]
 15. Coöperatieve NewB heeft de nodige 30 miljoen euro gevonden om bank te worden (27/11/2019 - VRT NWS)
  De coöperatieve NewB is erin geslaagd om de 30 miljoen euro te verzamelen die nodig is om een bank te kunnen worden. Dat meldt NewB-voorzitter Bernard Bayot. Maar de kapitaalronde wordt toch verlengd, tot 4 december, omdat NewB aan 35 miljoen euro wil geraken.
  [naar artikel]
 16. NewB beantwoordt vragen over de samenwerking met vdk bank (10/01/2023 - De Wereld Morgen)
  De herstart van de ethische bank NewB dankzij de samenwerking met vdk bank roept vanzelfsprekend heel wat vragen op bij zijn coöperanten. Na de Algemene Vergadering van december 2022 bundelde NewB 84 antwoorden op deze vragen. The post NewB beantwoordt vragen over de samenwerking met vdk bank appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 17. Voor het eerst in 50 jaar een nieuwe Belgische bank: NewB krijgt een banklicentie (31/01/2020 - VRT NWS)
  De coöperatieve NewB heeft van de Europese Centrale Bank een vergunning gekregen om bankactiviteiten op te starten. Dat meldt de Belgische Nationale Bank, die zelf eerder al groen licht gaf. Klanten zullen tegen de zomer een rekening kunnen openen bij de nieuwe bank.
  [naar artikel]
 18. NewB opent deuren voor grote publiek: is er nog ruimte voor een nieuwe Belgische bank? (24/04/2021 - Express)
  De nieuwe Belgische bank NewB opent de deuren voor het grote publiek. Klant worden kost wel geld, een bankkaart is er voorlopig nog niet en op rente hoeven klanten niet te rekenen. NewB – de eerste nieuwe Belgische bank in meer dan vijftig jaar die het levenslicht ziet – behaalde vorig jaar een banklicentie, nadat […] Lees dit artikel: NewB opent deuren voor grote publiek: is er nog ruimte voor een nieuwe Belgische bank?
  [naar artikel]
 19. Staking afgewend, gasprijs daalt (24/08/2023 - Het Belang van Limburg)
  De prijs van aardgas in Europa is gedaald nu een staking bij de grootste fabriek voor vloeibaar aardgas in Australië voorlopig lijkt afgewend.
  [naar artikel]
 20. NewB telt amper 12.000 klanten en krijgt ultimatum van Nationale Bank: snel 40 miljoen euro vers kapitaal ophalen, of banklicentie kwijt (10/05/2022 - Express)
  De Nationale Bank legt de jonge coöperatieve bank NewB op om tegen eind september een bedrag tussen 35 en 40 miljoen euro vers kapitaal op te halen, om zo haar financiële onderbouw te versterken. “Of we dit bedrag al dan niet ophalen, is bepalend voor onze toekomst”, erkent de bank, die amper 12.334 actieve klanten […]
  [naar artikel]
 21. Syrië zegt Manbij in handen te hebben, Turkse interventie lijkt afgewend (28/12/2018 - De Morgen)
  Een Turkse militaire actie tegen Syrisch-Koerdische strijders die al weken op til was, lijkt voorlopig afgewend. Vrijdag kondigde het Syrische leger aan de noordelijke stad Manbij te hebben ingenomen, die in handen was van strijders van de Koerdische militie YPG.
  [naar artikel]
 22. Grote publiek kan klant worden bij nieuwe bank NewB (23/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De nieuwe Belgische bank NewB opent vanaf vandaag de deuren voor het grote publiek. Klant worden kost wel geld, een bankkaart is er voorlopig nog niet en op rente hoeven klanten niet te rekenen.
  [naar artikel]
 23. NewB samen met vdk bank. Een grote ethische bank in het vooruitzicht? (28/12/2022 - De Wereld Morgen)
  Van nul een coöperatieve bank opbouwen is geen klein bier. NewB ondervond het. Ook al steunden velen het opzet, te weinig geïnteresseerden werden effectief klant. Een mogelijke samenwerking met vdk bank biedt nu perspectief om toch door te breken. Marc Bontemps en Rein van Gisteren blikken vooruit na een bewogen jaar voor NewB. The post NewB samen met vdk bank. Een grote ethische bank in het vooruitzicht? appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 24. ‘Shutdown’ in VS lijkt afgewend: Democraten steunen wetsvoorstel van Republikeinen (30/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft zaterdag een noodbegroting goedgekeurd. Als nu ook de Senaat groen licht geeft, is een ‘shutdown’ afgewend.
  [naar artikel]
 25. NewB rondt kaap van 30 miljoen maar mikt op mee (27/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  De coöperatieve NewB is erin geslaagd om de 30 miljoen euro te verzamelen die nodig is om een bank te kunnen worden. Maar de kapitaalronde wordt toch verlengd, tot ten laatste 4 december, met de bedoeling aan 35 miljoen euro te raken. Dat heeft NewB-topman Tom Olinger woensdag gezegd.
  [naar artikel]
 26. Ex-topman rijkenbank wordt CEO van NewB (27/10/2020 - Express)
  De ethische bank in wording NewB draagt een verrassende naam voor als nieuwe topman voor haar lancering: Thierry Smets, de... The post Ex-topman rijkenbank wordt CEO van NewB appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 27. Groen licht voor alliantie NewB en VDK Bank (14/01/2023 - De Tijd)
  12:15 De doorstart van de duurzame bank NewB door de strategische alliantie met VDK Bank is een feit. De algemene vergadering van NewB heeft daarvoor zaterdag het licht op groen gezet.
  [naar artikel]
 28. NewB rondt kaap van 30 miljoen (maar mikt op meer) (27/11/2019 - De Morgen)
  De coöperatieve NewB is erin geslaagd om de 30 miljoen euro te verzamelen die nodig is om een bank te kunnen worden. Maar de kapitaalronde wordt toch verlengd, tot ten laatste 4 december, met de bedoeling aan 35 miljoen euro te raken. Dat heeft NewB-topman Tom Olinger vandaag gezegd.
  [naar artikel]
 29. 6.000 coöperanten kandidaat om klant te zijn bij NewB (23/11/2020 - Express)
  Van de 116.000 coöperanten van de nieuwe ethische bank NewB hebben er zich 6.000 aangemeld om mee te doen aan... The post 6.000 coöperanten kandidaat om klant te zijn bij NewB appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 30. NewB lanceert eigen duurzaam beleggingsfonds (29/11/2021 - De Tijd)
  17:56 Net als de traditionele spelers in de branche probeert nu ook de alternatieve Belgische bank NewB een beleggerspubliek aan te spreken.
  [naar artikel]
 31. NewB krijgt groen licht van Nationale Bank (21/01/2020 - Express)
  De Nationale Bank heeft volgens de krant De Tijd een positief advies over het bankproject NewB overgemaakt aan de Europese Centrale Bank (ECB). Als de ECB dat advies volgt, krijgt de coöperatie binnen een maand de vergunning om een nieuwe ethische bank te kunnen oprichten, schrijft de krant dinsdag. NewB wou geen commentaar geven zolang […] The post NewB krijgt groen licht van Nationale Bank appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 32. Huis van Afgevaardigden keurt noodbegroting goed, shutdown lijkt afgewend (30/09/2023 - De Tijd)
  21:50 Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft zaterdag een noodbegroting goedgekeurd. Als nu ook de Senaat groen licht geeft, is een shutdown afgewend.
  [naar artikel]
 33. Bank NewB rondt kaap van 30 miljoen (maar mikt op meer) (27/11/2019 - De Morgen)
  De coöperatieve NewB is erin geslaagd om de 30 miljoen euro te verzamelen die nodig is om een bank te kunnen worden. Maar de kapitaalronde wordt toch verlengd, tot ten laatste 4 december, met de bedoeling aan 35 miljoen euro te raken. Dat heeft NewB-topman Tom Olinger vandaag gezegd.
  [naar artikel]
 34. Topman van NewB gaat de bank verlaten (31/03/2020 - Express)
  Tom Olinger, de CEO van NewB, heeft beslist om de bank binnen enkele maanden te verlaten. Dat maakt de coöperatieve... The post Topman van NewB gaat de bank verlaten appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 35. Financiële toezichthouder keurt kapitaalronde NewB goed (25/10/2019 - Apache)
  Coöperatieve bank in wording NewB krijgt toestemming om kapitaal op te halen om de status van bank te verwerven. De bedoeling is om de eerste ethische en coöperatieve bank van België te worden. Het komende jaar moet NewB 30 miljoen euro ophalen om te mogen starten als bank. De grootste banken in België raken steeds
  [naar artikel]
 36. NewB gaat van start: campagne om duizenden zichtrekeningen te openen (06/02/2021 - Express)
  Alle 116.000 coöperanten van de nieuwe bank NewB ontvangen in de loop van de volgende weken een uitnodiging om een rekening te openen. Daarmee gaat de langverwachte ethische bank echt van start. NewB is de nieuwe coöperatieve bank die dit jaar op de Belgische markt wil komen. Het project, dat in 2011 gelanceerd werd door […] The post NewB gaat van start: campagne om duizenden zichtrekeningen te openen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 37. Thierry Smets weg als CEO van NewB (11/06/2023 - De Tijd)
  15:50 Nadat het project voor een ethische bank van de coöperatie NewB mislukte, stapt CEO Thierry Smets op. NewB, dat een doorstart maakte als agent voor VDK Bank, zet opnieuw de deur open voor coöperanten.
  [naar artikel]
 38. Spannende dagen voor NewB: vindt ethische bank genoeg investeerders om van start te gaan? (24/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De ethische bank NewB zoekt nog 17 miljoen euro tegen woensdagnacht om daadwerkelijk van start te kunnen gaan. Met NewB on Tour wordt geprobeerd om de laatste twijfelaars over de streep te trekken. “Als dit niet lukt, dan worden de banken nog meer zelfvoldaan”, zegt een investeerder.
  [naar artikel]
 39. Is met overname van Credit Suisse een bankencrisis afgewend? En wat is er precies aan de hand? (20/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  De crisis rond Credit Suisse lijkt bedaard nadat bekend werd dat UBS de noodlijdende bank zou overnemen. Maar wat liep er precies fout bij de Zwitserse grootbank? En is een crisis in de bankenwereld nu afgewend?
  [naar artikel]
 40. Algemene Vergadering NewB keurt samenwerking met vdk goed, een deelnemer getuigt (14/01/2023 - De Wereld Morgen)
  De Algemene Vergadering van de ethische bank NewB heeft op 14 januari 2023 de samenwerkingsovereenkomst met de coöperatieve vdk bank goedgekeurd. Piet de Bisschop, een van de ambassadeurs-vrijwilligers van NewB, was er bij en schreef er deze indruk over neer. "Dit verhaal niet af. Er wachten nog vele uitdagingen. Het loont de moeite om samen door te gaan". The post Algemene Vergadering NewB keurt samenwerking met vdk goed, een deelnemer getuigt appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 41. Waarom NewB als bank nooit van de grond kwam (26/10/2022 - Express)
  NewB kondigt de stopzetting van zijn bankactiviteiten aan, nog geen twee jaar na het verkrijgen van een hard bevochten banklicentie. Het bittere einde van de coöperatieve ethische bank komt niet als een verrassing, want het project kon de structurele problemen nooit wegwerken. “Diep bedroefd en zwaar ontgoocheld moeten we aankondigen dat NewB binnenkort bepaalde producten […]
  [naar artikel]
 42. Grote publiek kan vanaf vandaag klant worden bij nieuwe bank NewB (23/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De nieuwe Belgische bank NewB opent vanaf vandaag de deuren voor het grote publiek. Klant worden kost wel geld, een bankkaart is er voorlopig nog niet en op rente hoeven klanten niet te rekenen.
  [naar artikel]
 43. Chaos compleet bij NewB: raad van bestuur afgezet, deal met VDK geblokkeerd (27/11/2022 - Express)
  Met de spaarbank VDK leek het armlastige NewB een redder in nood gevonden te hebben. Maar de geplande goedkeuring van die deal ging gisteren niet door. In het nieuws: De ondernemingsrechtbank van Brussel zette de raad van bestuur van NewB af en schrapte de cruciale coöperantenvergadering van 26 november. De details: Zware gevolgen: Verwarring compleet:
  [naar artikel]
 44. Waalse regeringscrisis afgewend na akkoord over 'te linkse' fiscale hervorming (10/12/2021 - Knack)
  Het decreet over de fiscale hervorming van Waals minister van Begroting, Jean-Luc Crucke (MR) is vrijdagmiddag uiteindelijk gestemd en goedgekeurd in de commissie van het Waalse parlement. De PS-MR-Ecolo-meerderheid stemde voor de tekst. Een regeringscrisis lijkt daarmee afgewend.
  [naar artikel]
 45. NewB sleutelt aan autoverzekering (19/04/2017 - De Tijd)
  17:17 Het lukt NewB maar niet om een bank te worden. In afwachting wil het coöperatieve project zich ontwikkelen als verkoper van verzekeringen, en mogelijk als crowdfundingplatform en aanbieder van ethisch...
  [naar artikel]
 46. NewB ziet financieel directeur vertrekken (12/05/2021 - De Tijd)
  06:55 De exit van de CFO komt er net nu de coöperatieve bank na lang uitstel klanten mag aantrekken.
  [naar artikel]
 47. Bankennieuweling NewB wil 40 miljoen euro bijtanken (10/05/2022 - De Tijd)
  14:11 De coöperatieve bank NewB zoekt opnieuw groeikapitaal om op termijn ook kredieten aan organisaties en bedrijven te kunnen verstrekken en om haar opstartverliezen aan te zuiveren.
  [naar artikel]
 48. VRT NWS Ochtendupdate: grootste Spaanse strafzaak in jaren, shut­down mogelijk afgewend en Dikketruiendag  (12/02/2019 - VRT NWS)
  Vanaf vandaag staan 12 Catalaanse separatisten terecht voor hun rol in het Catalaanse onafhankelijkheids­referendum. In de Verenigde Staten lijkt een nieuwe shutdown afgewend. En Vlaanderen kleedt zich warm voor Dikketruiendag. Bekijk hieronder de VRT NWS Ochtendupdate.
  [naar artikel]
 49. Ethische bank NewB zet bankactiviteiten helemaal stop (26/10/2022 - VRT NWS)
  De ethische bank NewB trekt de stekker uit haar bankactiviteiten. De rekeninghouders worden helemaal vergoed, maar voor de coöperanten dreigt een "significant verlies", zegt CEO Thierry Smets in De Tijd. Concreet gaat NewB een uitdoofscenario voor de bankactiviteiten volgen.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy