De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Japan nu al sympathiekste land op WK voetbal

De Tijd

24/11/2022 - 08:22

08:08 Japan verovert op én naast het veld de harten op het WK in Qatar. Terwijl de supporters hun afval opruimden na de klinkende zege tegen Duitsland, deden de spelers hetzelfde in hun kleedkamer.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Bart Somers: beste burgemeester en sympathiekste speler, maar ook slimste mens? (07/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De award voor Sympathiekste Speler gaat vanavond zonder twijfel naar Bart Somers. De Mechelse burgervader speelde zich in de laatste ‘gewone’...
  [naar artikel]
 2. 20 jaar geleden werd Jean-Marie Pfaff trainer van KV Oostende: “Op het vlak van voetbal was het een drama” (30/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De spelers van toen kunnen er een boek over schrijven. Twintig jaar geleden werd Jean-Marie Pfaff trainer van KV Oostende. Met dank aan Marc Coucke zwaaide de beste en sympathiekste oud-doelman van het land er net geen honderd dagen de plak. “Zwaaien kon hij als geen ander, ja. Maar op het vlak van voetbal was het een drama.”
  [naar artikel]
 3. Japan zeker van WK na winst tegen Australië (31/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Japan heeft zich verzekerd van een ticket voor het WK voetbal van volgende zomer in Rusland. Voor eigen publiek in Saitama was Japan, met Eiji
  [naar artikel]
 4. Japan plaatst zich voor WK voetbal na winst tegen Australië (31/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Japan heeft zich donderdag verzekerd van een ticket voor het WK voetbal van volgende zomer in Rusland. Voor eigen publiek in Saitama was Japan, met Eiji Kawashima (ex-Standard) in doel en Yuya Kubo (AA Gent) als late invaller, met 2-0 te sterk voor rechtstreeks concurrent Australië. Takuma Asano (41.) en Yusuke Ideguchi (83.) zorgden voor de treffers bij het team van de Bosnische bondscoach Vahid Halilhodzic. Bij de Aussies stond Mat Ryan (ex-Club en Genk) tussen de palen.
  [naar artikel]
 5. Na gewonden in Japan, komt sterke tyfoon aan land in Zuid-Korea (07/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  De tyfoon Haishen heeft voor hevige regenval gezorgd in het zuiden van Japan en is intussen aan land gegaan in Zuid-Korea. Tientallen inwoners van Japan raakten maandag volgens lokale mediaberichten gewond.
  [naar artikel]
 6. Benieuwd naar het ‘land van de rijzende zon’? Hier ontdek je Japan in Limburg (21/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  De beelden van de Olympische Spelen tonen een glimp van gastland Japan. Maar ook vlakbij huis zijn er leuke manieren om Japan te ontdekken.
  [naar artikel]
 7. Dit wist u misschien nog niet over de WK-tegenstander van vanavond: Japan (02/07/2018 - VRT NWS)
  Om 20 uur spelen onze Rode Duivels voor een plaats in kwartfinale op het WK Voetbal. Als groepswinnaar in poule G komen ze uit tegen Japan. Het land van de rijzende zon, en niet bepaald een klinkende naam in voetbalmiddens, al spelen heel wat Japanners uit de WK-selectie in Europa. Wat weet u (nog niet) over onze vierde tegenstander op het WK? Wij gingen op zoek naar enkele leuke weetjes.
  [naar artikel]
 8. Rechtbank erkent recht op homohuwelijk in Japan (17/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Dat Japan het homohuwelijk niet erkent, is ongrondwettelijk. Dat heeft een rechtbank in Sapporo, in het noorden van het land, woensdag gezegd. Japan is het laatste G7-land dat een huwelijk tussen personen van hetzelfde geslacht niet erkent.
  [naar artikel]
 9. Nieuwe stunt op het WK: Duitsland vergeet wedstrijd af te maken en moet duimen leggen voor Japan (23/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Nieuwe dag op het WK voetbal, nieuwe stunt. Japan heeft Duitsland een lesje geleerd in groep E. De Mannschaft wervelde 75 minuten lang, maar vergat de match dood te maken. Japan ging er in het slot op en over: 1-2.
  [naar artikel]
 10. Hoe Japan ‘het veiligste land ter wereld’ werd: indrukwekkende cijfers dankzij extreem strenge wetten (08/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het veiligste land ter wereld wordt Japan weleens genoemd. Die uitspraak zal na deze achtste juli 2022 toch een wrange bijklank krijgen. Shinzo Abe (67), de voormalige premier van Japan, werd tijdens een verkiezingsmeeting doodgeschoten door een ontevreden militair.
  [naar artikel]
 11. Yuya Kubo blijft met Japan op gelijkspel steken tegen Irak (13/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Japan heeft vandaag slechts 1-1 gelijkgespeeld bij Irak in een kwalificatieduel voor het WK voetbal van volgend jaar. In de achtste wedstrijd van
  [naar artikel]
 12. Poetin wil vrede met Japan (13/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische president Vladimir Poetin wil de banden tussen zijn land en Japan "volledig normaliseren''. Voorafgaand aan zijn bezoek aan Japan,
  [naar artikel]
 13. Nieuwe stunt op het WK: Duitsland vergeet match af te maken en verliest van energiek Japan (23/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Nieuwe dag op het WK voetbal, nieuwe stunt. Japan heeft Duitsland een lesje geleerd in groep E. De Mannschaft wervelde 75 minuten lang, maar vergat de match dood te maken. Japan ging er in het slot op en over: 1-2.
  [naar artikel]
 14. De wapens van Japan (13/04/2019 - De Morgen)
  De Rode Duivels zijn gewaarschuwd. Japan toonde tegen Nederland niet zomaar een hapklare brok te zijn. In de Cristal Arena vocht het met knap voetbal terug van een 0-2-achterstand en haalde het een verdiend gelijkspel.
  [naar artikel]
 15. Yuya Kubo blijft met Japan blijft op gelijkspel steken tegen Irak (13/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Japan heeft vandaag slechts 1-1 gelijkgespeeld bij Irak in een kwalificatieduel voor het WK voetbal van volgend jaar. In de achtste wedstrijd van
  [naar artikel]
 16. “Het zal toch niet waar zijn?!”: Duitsland leeft met schrik naar clash tegen angstgegner Spanje toe na ‘Japan-Debakel’ (23/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Nieuwe dag op het WK voetbal, nieuwe stunt. Japan heeft Duitsland een lesje geleerd in groep E. De Mannschaft wervelde 75 minuten lang, maar vergat de match dood te maken. Japan ging er in het slot op en over: 1-2. De Duitse media maken zich zorgen.
  [naar artikel]
 17. België naar kwartfinales via 3-2 zege tegen Japan (02/07/2018 - Knack)
  De Rode Duivels hebben zich maandag voor de kwartfinales van het wereldkampioenschap voetbal geplaatst. In Rostov-On-Don hadden ze wel de handen vol met Japan. Een 0-2 achterstand werd in 3-2 winst omgezet. Bij de rust stond de 0-0 nog op het bord.
  [naar artikel]
 18. “Het zal toch niet waar zijn?!”: Duitsland leeft in angst toe naar clash tegen angstgegner Spanje na blamage tegen Japan (23/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Nieuwe dag op het WK voetbal, nieuwe stunt. Japan heeft Duitsland een lesje geleerd in groep E. De Mannschaft wervelde 75 minuten lang, maar vergat de match dood te maken. Japan ging er in het slot op en over: 1-2. De Duitse media maken zich zorgen.
  [naar artikel]
 19. LIVE DUITSLAND-JAPAN. Wat overkomt de Mannschaft toch? Japan gaat erop en erover in het slotkwartier! (23/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  • Groep E, WK voetbal • Aftrap: 14 uur • Stadion: Khalifa International Stadium • Scheidsrechter: Ivan Arcides Barton Cisneros
  [naar artikel]
 20. FIFA moet op zoek naar nieuw gastland: WK voetbal voor clubs gaat dit jaar niet door in Japan (09/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het WK voetbal voor clubs, met Champions League-winnaar Chelsea, zal in december niet in Japan plaatsvinden. De Japanse voetbalbond (JFA) is vanwege de coronapandemie niet in staat het toernooi te organiseren. Dat maakte de Wereldvoetbalbond (FIFA) donderdag bekend. De FIFA gaat nu op zoek naar een ander gastland.
  [naar artikel]
 21. Japan wil deel van je reis naar het land zelf betalen (27/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Stond Japan al lang op je bucketlist, maar was de bestemming te duur? Dan zit er misschien goed nieuws aan te komen. Japan zal namelijk om een deel van de kosten van toeristen te betalen om hen opnieuw naar daar te lokken.
  [naar artikel]
 22. Japan zoekt antwoord op razendsnel krimpende bevolking (03/04/2018 - Knack)
  Er worden te weinig kinderen geboren in Japan en dat vormt een bedreiging voor de toekomst van het land.
  [naar artikel]
 23. Recordaantal honderdjarigen in Japan: "Ze krijgen geen zilveren sakekopjes meer, want dat slaat gat in begroting" (13/09/2019 - VRT NWS)
  Ter gelegenheid van de nationale feestdag voor respect voor de ouderen in Japan heeft de Japanse overheid bekendgemaakt dat het land 70.000 honderdjarige inwoners heeft. "De vergrijzing manifesteert zich veel duidelijker in Japan dan bij ons. Dat heeft te maken met het hoge welvaartspeil in het land de voorbije halve eeuw", zegt Japankenner Luk Van Haute in "De wereld vandaag".
  [naar artikel]
 24. LIVEBLOG: België warmt zich op voor WK-clash tegen Japan (02/07/2018 - VRT NWS)
  Straks om acht uur is het zover, dan spelen de Rode Duivels hun 1/8ste finale op het WK voetbal tegen Japan. VRT NWS volgt hoe België zich voorbereidt op de wedstrijd.
  [naar artikel]
 25. OEFENINTERLANDS. Zwitserland verslaat Japan, Kroatië klopt Senegal (08/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Zwitserland heeft vrijdag in Lugano vriendschappelijk met 2-0 van Japan gewonnen. Kroatië won in Osijek dan weer met 2-1 van Senegal. De vier landen treden straks aan op het WK voetbal in Rusland.
  [naar artikel]
 26. Japan blijft doorgaan met omstreden walvisvangst (05/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Japan is een vloot van vier walvisvaarders uitgevaren vanuit een haven in het noordoosten van het land. Er zijn volgens overheidsbronnen zo'n 80...
  [naar artikel]
 27. De sympathiekste reeks sinds jaren (10/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 28. Japan wil aardwarmte van zijn vulkanen gebruiken om klimaatdoelstellingen te halen (26/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Japan wil aardwarmte van zijn vulkanen gebruiken om klimaatdoelstellingen te halen Japan wil geothermische energie opwekken uit de vulkanen in zijn nationale parken. Het land was tot nu toe voorzichtig om zich tot die energiereserves te wenden, ondanks het enorme potentieel. Het vulkanische gebied van Japan zou de derde grootste bron van aardwarmte ter wereld zijn. De klimaatdoelstellingen van Japan zijn ambitieus. Premier Yoshihide Suga kondigde […] Lees dit artikel: Japan wil aardwarmte van zijn vulkanen gebruiken om klimaatdoelstellingen te halen
  [naar artikel]
 29. Op zoek naar het geheim van 'Nieuwe feiten' (12/04/2019 - De Morgen)
  Nieuwe feiten serveren aan het einde van een drukke nieuwsdag, hoe doe je dat elke dag opnieuw? Een zoektocht in zeven etappes, met behulp van de redactie van Nieuwe feitenop Radio 1, wellicht het sympathiekste actuaprogramma van het land.
  [naar artikel]
 30. Supertyfoon Hagibis gaat rond de middag aan land in Japan (12/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Supertyfoon Hagibis gaat zaterdag rond de middag (Belgische tijd) aan land in Japan. Meteorologen waarschuwen voor recordhoeveelheden regen in het oosten en het centrum van het land, wat gepaard zal gaan met overstromingen en modderstromen. De orkaan wordt vergeleken met een exemplaar dat in 1958 het leven kostte aan meer dan 1.200 mensen.
  [naar artikel]
 31. Ontsnappen aan het voetbal? Dit zijn onze tv-tips (02/07/2018 - De Morgen)
  De Rode Duivels spelen vanavond hun achtste finale tegen Japan, te zien vanaf 19.25 uur op Eén. Geen voetbalfan? Geen nood. Het is vanavond niet al voetbal wat de klok slaat op tv.
  [naar artikel]
 32. Doden en vermisten in Japan door extreem weer (06/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Japan zijn als gevolg van extreme regenbuien twee mensen om het leven gekomen. Honderdduizenden inwoners in het westen en midden van het land...
  [naar artikel]
 33. Japan verzoekt om einde verbod op commerciële walvisjacht (11/09/2018 - De Morgen)
  Japan wil een einde aan het verbod op de commerciële walvisjacht. Daartoe heeft het land een voorstel ingediend op een internationale conferentie in Brazilië. Volgens Japan was het verbod een tijdelijke maatregel en is er geen noodzaak meer om dat nog langer in stand te houden.
  [naar artikel]
 34. Japan wordt duurder voor toeristen dankzij 'sayonarataks' (13/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Japan gaat binnenkort een toeristentaks heffen. Elke reiziger die het land uit wil, betaalt vanaf volgend jaar zo'n 7,5 euro om te mogen...
  [naar artikel]
 35. Japan wil toerisme na corona met opvallend plan: reizen voor helft terugbetaald (27/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Japan zal de reis van buitenlandse toeristen die na de coronacrisis naar het land van de rijzende zon willen komen voor de helft terugbetalen. Met dat plan wil het land het toerisme na de pandemie aanzwengelen.
  [naar artikel]
 36. Japan gaat opnieuw open, maar met karaokemaskers (27/05/2020 - Express)
  Volgens de Japanse premier Shinzo Abe is de coronapandemie in Japan voorbij zijn piek. Het land komt dus uit de... The post Japan gaat opnieuw open, maar met karaokemaskers appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 37. Al minstens 44 doden door overstromingen in Japan (06/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Japan zijn nu al zeker 44 mensen omgekomen als gevolg van hevige overstromingen in het zuidwesten van het land. De provincie Kumamoto is het...
  [naar artikel]
 38. Al minstens 41 doden door overstromingen in Japan (06/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Japan zijn nu al zeker 41 mensen omgekomen als gevolg van hevige overstromingen in het zuidwesten van het land. De provincie Kumamoto is het...
  [naar artikel]
 39. Strenge visaregels versoepeld: Japan heeft laaggeschoolde buitenlandse werknemers nodig (10/12/2018 - De Morgen)
  Het immigratieschuwe Japan kan niet heen om de krappe arbeidsmarkt. De strenge visaregels worden versoepeld voor buitenlandse werknemers. Japan staat bekend als een land dat zeer weinig immigratie toelaat.
  [naar artikel]
 40. Kosmisch vuurwerk: Japan lanceert meteorenregen op bestelling (18/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In 2012 schoot Japan zijn eerste commerciële satelliet de ruimte in. Knap, maar de techneuten uit het land van de rijzende zon hebben sindsdien...
  [naar artikel]
 41. Uitbater hogesnelheidstreinen Japan schrapt duizenden banen (02/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  East Japan Railway, de uitbater van treinen rond de Japanse hoofdstad Tokio en hogesnelheidstreinen naar het noorden van het land, gaat duizenden banen schrappen. Vanwege de coronapandemie en de vergrijzing in Japan is er minder vraag naar de treindiensten.
  [naar artikel]
 42. Vlaamse start-ups in Japan: "Ik probeer even diep te buigen als mijn Japanse zakenpartner" (07/12/2022 - VRT NWS)
  Is het zinvol om als jong en startend bedrijf mee te reizen met een grote handelsmissie naar het buitenland? In Japan wagen een 15-tal Vlaamse start-ups alvast hun kans. Maar zitten ze in Japan te wachten op dat aanstormend talent uit ons land? En hoe hebben de jonge ondernemers zich daarop voorbereid?
  [naar artikel]
 43. Japan stapt uit Internationale Walvisvaartcommissie en hervat commerciële walvisjacht (26/12/2018 - De Morgen)
  Japan stapt uit de Internationale Walvisvaartcommissie (IWC) zodat het land de commerciële jacht op walvissen kan hervatten. Het kabinet heeft dat besluit vandaag genomen. De jacht blijft beperkt tot exclusieve economische zones en de territoriale wateren van Japan.
  [naar artikel]
 44. Nu al 19 doden na doortocht van tyfoon Hagibis in Japan (13/10/2019 - Metro)
  Het dodental na de doortocht van de tyfoon Hagibis in Japan blijft oplopen. Zeker 19 mensen kwamen om het leven, zo berichtten lokale media zondag. Er zijn ook een twaalftal vermisten en meer dan 140 mensen raakten gewond. Hagibis was de krachtigste tyfoon in decennia die Japan over zich kreeg. De orkaan kwam zaterdag aan land op het schiereiland Izu, om later op de dag over de regio van de hoofdstad Tokio te razen. De recordhoeveelheid regen ging gepaard met overstromingen en grondverschuivingen. In grote delen van Japan zijn er reddingsoperaties bezig. bron: Belga Het bericht Nu al 19 doden na doortocht van tyfoon Hagibis in Japan verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. Gastland Japan verslaat Rusland in openingswedstrijd (20/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Organisator Japan is goed begonnen aan het WK rugby in eigen land. In de openingswedstrijd in Tokio, waar 45.745 fans het duel bijwoonden, versloeg...
  [naar artikel]
 46. Cheerleaders, STVV lounge en mega billboards: STVV drukt nog meer stempel in Japan (01/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  STVV is ‘big in Japan’. Terwijl de spelers en staf zich in Sint-Truiden voorbereiden op de Limburgse derby, zit ook de geel-blauwe afvaardiging in Japan niet stil. Met drie nieuwe marketinginitiatieven drukken de Kanaries steeds meer hun stempel in het land van de rijzende zon.
  [naar artikel]
 47. Trump waarschuwt ‘dictators’ bij aankomst in Japan (05/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Donald Trump is zondag in Japan aangekomen. Japan is de eerste halte op een twaalfdaagse rondreis die Trump door Azië. Na Japan bezoekt hij ook nog Zuid-Korea, China, Vietnam en de Filipijnen.
  [naar artikel]
 48. Trump waarschuwt ‘dictators’ bij aankomst in Japan (05/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Amerikaanse president Donald Trump is zondag in Japan aangekomen. Japan is de eerste halte op een twaalfdaagse rondreis die Trump door Azië. Na Japan bezoekt hij ook nog Zuid-Korea, China, Vietnam en de Filipijnen.
  [naar artikel]
 49. Japan werpt Rocky in de strijd tegen overwerken (05/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bedrijven in Japan, het land van het overwerken, proberen hun overijverige werknemers ervan te overtuigen eerder naar huis te gaan. Dat doen ze op...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy