De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Na de Russische bombardementen in Kiev: ‘Hopelijk kunnen we straks wel douchen. Klote-Russen’

De Morgen

24/11/2022 - 09:22


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Russen beschuldigen Oekraïne van bombardementen op evacuaties, Kiev ontkent (21/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische bezettingsautoriteiten in de regio Cherson hebben de Oekraïense troepen er vrijdag van beschuldigd dat ze vier mensen hebben gedood bij bombardementen op de Antonovskibrug over de Dnjepr. Die brug zou gebruikt worden voor evacuaties. Kiev heeft meteen ontkend.
  [naar artikel]
 2. ‘We willen ze vernietigen’: hoofdstad zet zich schrap nu Russische artillerie nadert, maar welk lot wacht Kiev? (16/03/2022 - De Morgen)
  De verwoestende Russische artillerie komt steeds dichter bij Kiev. Nu de Russen de hoofdstad naderen, rijst de vraag of Kiev ook het slachtoffer zal worden van de vernietigende aanpak van Moskou in de andere Oekraïense steden. Vier vragen over de Russische strategie.
  [naar artikel]
 3. Russische artillerie kruipt dichter bij Kiev. Vier vragen over de strategie van de Russen (16/03/2022 - De Morgen)
  De verwoestende Russische artillerie komt steeds dichter bij Kiev. Nu de Russen de hoofdstad naderen, rijst de vraag of Kiev ook het slachtoffer zal worden van de vernietigende aanpak van Moskou in de andere Oekraïense steden. Vier vragen over de Russische strategie.
  [naar artikel]
 4. Waarom Kiev als heilige grond is voor Rusland: ‘De moeder aller steden’ leg je niet zomaar in de as (02/03/2022 - De Morgen)
  Een Russisch leger dat Kiev in puin schiet, is als een katholieke strijdmacht die Rome in de as legt. Vladimir Poetin ziet Kiev als de bakermat van de Russische cultuur. In het veelbesproken essay dat hij afgelopen zomer schreef over de ‘spirituele eenheid’ tussen Rusland en Oekraïne noemde hij Kiev ‘de moeder van alle Russische steden’.
  [naar artikel]
 5. In Zjytomyr troffen alle Russische raketten burgers: ‘Ik ben meteen naar haar toegekropen. Ze ademde niet’ (07/03/2022 - De Morgen)
  Zjytomyr, een stad 100 kilometer ten westen van Kiev waar veel inwoners banden met Rusland hebben, is een bewijsstuk geworden voor bombardementen van het Russische leger op Oekraïense burgers. ‘Zie je dit? Dit was de basisschool van Vanja. Platgebombardeerd door jouw land!’
  [naar artikel]
 6. IN KAART. Belangrijke Oekraïense steden Charkiv en Kiev krijgen zware bombardementen te verduren (02/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De oorlog in Oekraïne is bijna een week bezig. Russische troepen dringen het land van drie kanten binnen. Belangrijke steden zoals Charkiv en de hoofdstad Kiev krijgen zware bombardementen te verduren. Russische strijdkrachten hebben naar eigen zeggen de volledige controle verworven over de zuidelijke havenstad Cherson, maar van Oekraïense zijde kwam er nog geen bevestiging. De invasie van de Russen in Oekraïne verloopt trager dan verwacht, dankzij hevig weerwerk van Oekraïense strijdkrachten en burgers. Dit is de laatste stand van zaken.
  [naar artikel]
 7. IN KAART. Russische opmars in Kiev gaat trager dan verwacht: “Ze lijken hun momentum gemist te hebben” (25/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische opmars in Kiev verloopt trager dan de Russen zelf eerst gehoopt hadden. Volgens de burgemeester van Kiev is de stad overgegaan naar een defensieve fase, waar ze zich proberen te ‘verdedigen, verdedigen en verdedigen’. De grote hoeveelheid Russische tanks bevindt zich momenteel nog op meer dan 50 km van het stadscentrum. In Melitopol, Marioepol en Charkiv wordt momenteel nog steeds hevig strijd gevoerd. “Maar de ‘walk-over’ waar iedereen voor vreesde, lijkt momenteel niet te komen”, legt VTM NIEUWS-journaliste Romina Van Camp uit.
  [naar artikel]
 8. Russen in Nederland worden bedreigd, uitgescholden en gepest: “Door jou gaat de wereld naar de klote” (06/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  “Je bent een Russische hoer”. “Ik hoop dat je opgegeten wordt door de tijgers in Siberië”. “Door jullie soort gaat de wereld nu naar de klote”. Sinds de inval van Rusland in Oekraïne voelen steeds meer Russen zich onveilig in Nederland.
  [naar artikel]
 9. Journalist toont ravage na gevecht tussen Oekraïners en Russen aan de frontlinie: “Er komt zelfs nog rook uit het voertuig” (28/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In de buitenwijken van Kiev zijn al verschillende gevechten gemeld. De Russen proberen dan ook al enkele dagen Kiev binnen te dringen. Een journalist van CNN toont aan welke situatie zich afspeelde aan de rand van Kiev. Op een van de toegangspunten naar het noordwesten van Kiev vindt hij munitie, verschillende granaten en zelfs een levenloos lichaam van een Russische soldaat. “De Russische colonne is absoluut gehavend”, vertelt hij.
  [naar artikel]
 10. ‘Dit is niet het materieel voor een vredesmissie’ (23/02/2022 - De Standaard)
  Het Russische leger heeft alle kaarten in handen om een aanval richting Kiev in te zetten. ‘Al het beste materiaal dat de Russen hebben, is aanwezig.’ Bovendien zijn de ondersteunende diensten ontplooid, om het lang vol te houden.
  [naar artikel]
 11. Waarom de Russen Kiev niet meteen binnenvallen: "Poetin heeft een uitgekiend plan” (03/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Terwijl de Russen een aantal kleinere steden in Oekraïne doen kreunen onder hun bombardementen, lijken ze Kiev vreemd genoeg te sparen. Voorlopig dan toch. Ook de honderden Russische militaire voertuigen die op een zucht van de hoofdstad staan, worden niet ingezet om de stad meteen onder de voet te lopen. Wat is er aan de hand? Heeft Vladimir Poetin zich misrekend en is hij verrast door de omvang van het Oekraïense verzet? Of heeft hij een uitgekiend plan? “Poetin is een man met héél veel geduld”, zegt professor Russische politiek Ria Laenen (KU Leuven).
  [naar artikel]
 12. Russen brengen alles in stelling om Kiev aan te vallen, maar Oekraïense generaal wijst op bijzondere troef (15/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Russen staan stilaan echt aan de poorten van Kiev. Een colonne heeft de Oekraïense hoofdstad bijna helemaal omsingeld, er vallen doden bij bombardementen en vanaf 20?uur moet iedereen die er nog is, verplicht binnenblijven van de burgemeester. Toch denken Oekraïense generaals dat ze de stad goed zullen kunnen verdedigen, met dank aan een bijzondere troef.
  [naar artikel]
 13. Russen brengen alles in stelling om Kiev aan te vallen, maar Oekraïense generaal wijst op bijzondere troef (15/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Russen staan stilaan echt aan de poorten van Kiev. Een colonne heeft de Oekraïense hoofdstad bijna helemaal omsingeld, er vallen doden bij bombardementen en vanaf 20?uur moet iedereen die er nog is, verplicht binnenblijven van de burgemeester. Toch denken Oekraïense generaals dat ze de stad goed zullen kunnen verdedigen, met dank aan een bijzondere troef.
  [naar artikel]
 14. Overzicht vannacht: bombardementen op Kiev en andere steden, Russische luchtlandingstroepen landen in Charkov (02/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  De afgelopen nacht kregen hoofdstad Kiev en andere Oekraïense steden te maken met bombardementen. Ook heeft Wit-Rusland aangekondigd extra troepen naar de Oekraïense grens te sturen.
  [naar artikel]
 15. Nieuwe explosies in Kiev, stroomonderbrekingen op verschillende plaatsen in Oekraïne en Moldavië (23/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Oekraïense hoofdstad Kiev en andere delen van het land worden woensdag opnieuw getroffen door bombardementen. Er is een “infrastructuursite” geraakt, zo heeft burgemeester Vitali Klitsjko gemeld. Volgens het plaatselijke militaire bestuur zijn in Kiev drie mensen gedood en zes anderen gewond. Ook in Lviv, in het westen van het land, wordt melding gemaakt van stroompannes door Russische bombardementen.
  [naar artikel]
 16. Kerst in Kiev Op zoek naar hoop in een barre oorlogswinter (23/12/2022 - De Tijd)
  17:53 Russische bombardementen zetten Kiev almaar langer zonder stroom, water en verwarming. Toch leven de 3 miljoen inwoners van de Oekraïense hoofdstad vastberaden toe naar kerst. ‘Het is belangrijk het k...
  [naar artikel]
 17. Metro's in Kiev rijden weer na Russische bombardementen van gisteren, opnieuw water uit de kraan (17/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het metronetwerk in Kiev is weer in gebruik en bij alle inwoners stroomt opnieuw water uit de kraan. Dat heeft burgemeester Vitali Klitsjko van de Oekraïense hoofdstad vanmorgen bekendgemaakt. Gisteren werd Kiev bestookt door Russische raketten.
  [naar artikel]
 18. “Heldenrivier” Irpin hielp Russische verovering van Kiev voorkomen, maar wat nu met het overstromingsgebied? (11/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische troepen hebben de Oekraïense hoofdstad Kiev nog niet kunnen innemen. Een belangrijke pion in de verdediging was de Irpin, de rivier die ten noordwesten van Kiev ontspringt als zijarm van de Dnjepr. De Oekraïners lieten de Irpin buiten de oevers treden om zo de Russen op afstand te houden. Met succes, maar hoe moet het nu verder met het overstroomde gebied?
  [naar artikel]
 19. Luchtalarm in Kiev en andere steden, maar (nog) geen nieuwe Russische raketaanvallen op kerstdag (25/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Luchtalarmsirenes loeiden vanochtend opnieuw in Kiev en in meerdere Oekraïense regio’s. Volgens de autoriteiten in Kiev waren er echter geen nieuwe Russische aanvallen op kerstdag. Inmiddels is het sein ‘veilig’ gegeven.
  [naar artikel]
 20. ‘Russische opmars in Oekraïne is vastgelopen’ (18/03/2022 - De Morgen)
  De Russische opmars in Oekraïne is ondanks de vele bombardementen grotendeels vastgelopen. De Russen hebben de laatste dagen weinig vooruitgang geboekt. Dat concluderen het Britse ministerie van Defensie en Pentagon-functionarissen na drie weken oorlog.
  [naar artikel]
 21. LIVE. “Russische troepen bestormen staalfabriek na nacht van hevige bombardementen” (03/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russen zijn naar verluidt begonnen met de bestorming van de staalfabriek Azovstal. Dat meldt de Oekraïense krant ‘The Kyiv Independent’ op Twitter. De aanval gebeurde na een nacht van zware bombardementen, waarbij twee vrouwelijke burgers het leven gelaten zouden hebben. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in ons liveblog.
  [naar artikel]
 22. IN KAART. Zo ver staat Poetin in 'verovering' van Oekraïne: "Gaat trager dan verwacht" (25/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische opmars in Kiev verloopt trager dan de Russen zelf eerst gehoopt hadden. Volgens de burgemeester van Kiev is de stad overgegaan naar een defensieve fase, waar ze zich proberen te ‘verdedigen, verdedigen en verdedigen’. De grote hoeveelheid Russische tanks bevindt zich momenteel nog op meer dan 50 km van het stadscentrum. In Melitopol, Marioepol en Charkiv wordt momenteel nog steeds hevig strijd gevoerd. “Maar de ‘walk-over’ waar iedereen voor vreesde, lijkt momenteel niet te komen”, legt VTM NIEUWS-journaliste Romina Van Camp uit.
  [naar artikel]
 23. Russische troepen bestormen staalfabriek na nacht van zware bombardementen: “Nog meer dan 200 burgers in bunkers onder complex” (03/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russen zijn begonnen met de bestorming van de staalfabriek Azovstal. Dat melden zowel Russische als Oekraïense bronnen. De aanval gebeurde na een nacht van zware bombardementen, waarbij twee vrouwen het leven gelaten zouden hebben.
  [naar artikel]
 24. ‘Zie je dit? Dit was de basisschool van Vanja. Platgebombardeerd door jouw land!’ (07/03/2022 - De Morgen)
  Zjytomyr, een stad 100 kilometer ten westen van Kiev waar veel inwoners banden met Rusland hebben, is een bewijsstuk geworden voor bombardementen van het Russische leger op Oekraïense burgers. ‘Zie je dit? Dit was de basisschool van Vanja. Platgebombardeerd door jouw land!’
  [naar artikel]
 25. Russische spionnen in België (25/01/2023 - Knack)
  ‘We moeten ons er goed van bewust zijn dat de Russen inlichtingencapaciteit proberen op te bouwen in België’, zegt Francisca Bostyn, chef van de Staatsveiligheid. ‘Als de Russen door de voordeur naar buiten gaan, proberen ze via de achterdeur weer binnen te komen.’ Een terugblik op een decennium Russische spionage. The post Russische spionnen in België appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 26. IN BEELD. Volledige blackout in Kiev door hardnekkige stroompanne na bombardementen (24/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een groot deel van de inwoners van de Oekraïense hoofdstad Kiev zit nog steeds zonder elektriciteit na de zware Russische beschietingen van een dag eerder. Burgemeester Vitali Klitsjko schrijft op zijn Telegram-kanaal dat in de nacht wel de watervoorziening op de linkeroever van de stad is hersteld. Kiev wordt doorsneden door de rivier de Dnjepr.
  [naar artikel]
 27. Onze journaliste in spookstad Kiev: ‘Overal zitten er sluipschutters die iedereen in de gaten houden’ (28/02/2022 - De Morgen)
  Kiev is al dagen het middelpunt van gevechten tussen het Russische leger en Oekraïense militairen en burgers. De stad is doodstil, merkt onze journaliste Joanie de Rijke, die sinds gisteren in Kiev is. ‘Er hangt hier een heel bevreemdende sfeer. Dit is normaal zo’n levendige stad, maar nu hoor en zie je niks.’
  [naar artikel]
 28. Oekraïners zien snelle opmars Russische troepen naar Kiev bevreesd tegemoet, Moskou uit op snelle afzetting regering (25/02/2022 - De Morgen)
  Russische troepen trekken vrijdag steeds dieper Oekraïne in op de tweede dag van de invasie. Het wordt steeds duidelijker dat ze met hun ‘blitzkrieg’ richting Kiev de Oekraïense regering willen ‘onthoofden’. Hoe sneller Kiev valt, zo lijkt de militaire strategie van Moskou, hoe korter de oorlog.
  [naar artikel]
 29. Luchtalarm in Oekraïne en de Krim, maar (nog) geen nieuwe Russische raketaanvallen (04/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De afgelopen uren zijn er meerdere meldingen gedaan van luchtalarmen, onder meer in Kiev en op het schiereiland de Krim. Dat meldt ‘The Kyiv Independent’. Onduidelijk is op dit moment of er daadwerkelijk bombardementen zijn geweest.
  [naar artikel]
 30. Kleine overwinning voor Oekraïense leger: Russische troepen uit Makariv verjaagd (24/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Oekraïners kunnen her en der kleine overwinningen boeken. De Russen zouden nog geen stap dichter bij Kiev zijn. De Russen werden al snel gestopt in hun poging de hoofdstad te omsingelen, en na zware gevechten met de Oekraïense troepen worden ze uit Makariv verjaagd. Nu dreigt voor de Russen zelf de omsingeling: Makariv ligt een stuk achter het Russische offensief in Hostomel, Irpin en Bucha. Als het Oekraïens leger doorduwt naar het noorden, raken de Russen afgesloten van hun bevoorrading.
  [naar artikel]
 31. De Panne zet in op ‘Changing Places’: plek waar mensen met beperking zich kunnen omkleden en douchen (23/02/2022 - VRT NWS)
  De Panne zet in op de toegankelijkheid van haar strand. Dankzij ‘Changing Places’ kunnen mensen met een beperking zich vanaf deze zomer in alle comfort omkleden, douchen of naar het toilet gaan.
  [naar artikel]
 32. Live - Oekraïne schiet ‘Russische ballonnen’ boven Kiev neer • Zweedse premier brengt bezoek aan Kiev (15/02/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 33. “Poetin deinst er niet voor terug om geschiedenis te herschrijven: in Russische schoolboeken is Kiev al geschrapt” (21/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Toen de Russen in februari Kiev met een blitzkrieg aanvielen, wilden ze ook Oekraïnes prominentste intellectuelen uitschakelen. Schrijver Andrej Koerkov stond op de hitlist. “De Russen willen de Oekraïense identiteit vernietigen.”
  [naar artikel]
 34. Hoelang kan deze oorlog nog aanslepen? En wat zijn de Russen nog van plan? “Ze zullen nog meer en grover geweld gebruiken” (02/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een week na de Russische invasie in Oekraïne blijven de Russen verschillende steden aanvallen, en daarbij maken ze gebruik van steeds heviger geweld. Wat zijn de Russen van plan in Kiev? En hoelang kunnen ze deze oorlog nog volhouden? Gewezen kolonel van het Belgische leger en kenner van van de Russische strijdmacht Roger Housen beantwoordde deze en andere kijkersvragen over de oorlog in Oekraïne in de studio van VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 35. Hoelang kan deze oorlog nog aanslepen? En wat zijn de Russen nog van plan? “Ze zullen nog meer en grover geweld gebruiken” (02/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een week na de Russische invasie in Oekraïne blijven de Russen verschillende steden aanvallen, en daarbij maken ze gebruik van steeds heviger geweld. Wat zijn de Russen van plan in Kiev? En hoelang kunnen ze deze oorlog nog volhouden? Gewezen kolonel van het Belgische leger en kenner van van de Russische strijdmacht Roger Housen beantwoordde deze en andere kijkersvragen over de oorlog in Oekraïne in de studio van VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 36. ‘Geest van Kiev’ haalde veertig Russische vliegtuigen neer, nu lijkt zijn identiteit bekend (30/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een Oekraïense gevechtspiloot die in z’n eentje veertig Russische vliegtuigen neergehaald zou hebben, is gesneuveld op het slagveld. Zijn ongeëvenaarde schutterskwaliteiten leverden hem de bijnaam ‘Geest van Kiev’ op. Al die tijd bleef zijn identiteit een mysterie, tot nu dus. Een beetje argwaan blijft echter wel op zijn plaats...
  [naar artikel]
 37. Inna (35) viert haar verjaardag in een belegerde havenstad Cherson: ‘Geen idee waartoe de Russen in staat zijn’ (04/03/2022 - De Morgen)
  Havenstad Cherson is de eerste Oekraïense stad die onder controle van de Russen staat. De bombardementen zijn daarmee gestopt, maar de vrees is toegenomen, zegt inwoner Inna Poljakova. ‘Dit kan een ramp worden voor heel Europa.’
  [naar artikel]
 38. Kiev: “Dagelijks 500 Russische doden en gewonden in Bachmoet” (05/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het Russische leger lijdt volgens Kiev in de slag om de Oost-Oekraïense stad Bachmoet enorme verliezen. Elke dag worden de Russen geconfronteerd met zo'n 500 gesneuvelden en gewonden, schat de Oekraïense minister van Defensie Oleksi Reznikov in een interview met het Duitse blad Bild am Sonntag. De cijfers kunnen niet onafhankelijk worden geverifieerd.
  [naar artikel]
 39. Zwangere vrouw en haar man komen om bij Russische drone-aanvallen op Kiev: “Dit toont wanhoop van de Russen” (17/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de Russische aanvallen op Kiev zijn onder anderen een zwangere vrouw en haar man omgekomen. Hun lichamen werden aangetroffen onder het puin van een woonblok dat door de Russen is verwoest. Ook in andere delen van het land vielen slachtoffers. In de oostelijke regio Soemy werden minstens vier doden geteld. Volgens de Oekraïense autoriteiten werden tientallen drones gebruikt om doelen aan te vallen.
  [naar artikel]
 40. De Russische strategie wordt steeds duidelijker: hoe sneller Kiev valt, hoe korter de oorlog (25/02/2022 - De Morgen)
  Russische troepen trekken vrijdag steeds dieper Oekraïne in op de tweede dag van de invasie. Het wordt steeds duidelijker dat ze met hun ‘blitzkrieg’ richting Kiev de Oekraïense regering willen ‘onthoofden’. Hoe sneller Kiev valt, zo lijkt de militaire strategie van Moskou, hoe korter de oorlog.
  [naar artikel]
 41. KIJK. Opnieuw nacht van bombardementen op Kiev, al dertiende deze maand (26/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Russische strijdkrachten hebben de Oekraïense hoofdstad Kiev opnieuw gebombardeerd in de nacht van donderdag op vrijdag. Het is al de dertiende keer dat Kiev wordt gebombardeerd sinds het begin van de maand. Volgens het burgerlijk-militaire bestuur van de stad werden alle raketten onderschept en vernield.
  [naar artikel]
 42. KIJK. Opnieuw nacht van bombardementen in Kiev, al dertiende deze maand (26/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Russische strijdkrachten hebben de Oekraïense hoofdstad Kiev opnieuw gebombardeerd in de nacht van donderdag op vrijdag. Het is al de dertiende keer dat Kiev wordt gebombardeerd sinds het begin van de maand. Volgens het burgerlijk-militaire bestuur van de stad werden alle raketten onderschept en vernield.
  [naar artikel]
 43. Live - Kiev: ‘Russen bestoken 49 plekken in de Donbas’ (28/05/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 44. Live - Kiev: ‘Russen bestoken 49 plekken in de Donbas’ (28/05/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 45. Konvooi nadert Kiev en opnieuw tientallen doden na bombardementen: dit moet je onthouden van vandaag (01/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De oorlog in Oekraïne heeft dinsdag opnieuw tientallen doden opgeleverd. De Russen bombardeerden onder meer in hoofdstad Kiev en in Charkov, terwijl de Oekraïense president Zelenski zieltjes won in Europa.
  [naar artikel]
 46. Na drie weken vallen Russen plots Kiev weer aan en die timing lijkt geen toeval (30/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een Russische raket die inslaat in Kiev, vlak bij het hotel waar de grote baas van de Verenigde Naties verblijft? Nee, dat is geen toeval. “Enorm roekeloos”, noemt hoogleraar internationaal recht Jan Wouters de Russische aanval. Maar wat zit erachter?
  [naar artikel]
 47. Na drie weken vallen Russen plots Kiev weer aan en die timing lijkt geen toeval (29/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een Russische raket die inslaat in Kiev, vlak bij het hotel waar de grote baas van de Verenigde Naties verblijft? Nee, dat is geen toeval. “Enorm roekeloos”, noemt hoogleraar internationaal recht Jan Wouters de Russische aanval. Maar wat zit erachter?
  [naar artikel]
 48. Rus schiet medesoldaten neer in Oekraïne, beweert Kiev: “Hij riep: ‘ik ga jullie vermoorden, klootzakken!’” (18/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Oekraïense militaire inlichtingendienst heeft naar verluidt een telefoongesprek tussen twee Russische soldaten onderschept waarin die het hebben over een recente schietpartij aan de frontlinie. Eén van de twee vertelt hoe een soldaat recent op zijn kompanen begon te schieten. “Hij riep: ‘ik ga jullie vermoorden, klootzakken!’”, klinkt het. Volgens Kiev toont het vermeende incident aan hoe “kritiek” de mentale toestand van de Russen aan het front is.
  [naar artikel]
 49. Beelden tonen barre omstandigheden waarin Russische soldaten leefden tijdens aanval op Kiev (20/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Begin april trokken de Russische troepen zich terug uit de regio rond Kiev, maar nu pas wordt duidelijk in welke barre omstandigheden de soldaten er leefden. Zo was een bos ten noorden van de Oekraïense hoofdstad vier weken lang de uitvalbasis van zo’n 6.000 Russen. “Hier wonen moet moeilijk zijn geweest, want het waren zeer koude winterdagen.”
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy