De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

TIME zet Nederlandse sleepboot op Best Inventions List

Express

24/11/2022 - 09:24

Het Amerikaanse TIME Magazine heeft Damens eerste elektrische havensleepboot Sparky op de TIME’s Best Inventions List 2022 gezet. Overal zie je ze rijden: Tesla’s, Volkswagens ID 3 en 4, Renaults Zoë en ga zo maar door. Maar niet alleen binnen de auto-industrie wordt er gestreefd naar vergroening, ook de scheepvaart is aan een flinke opmars bezig. Daar […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Liesbeth List (78) is overleden (27/03/2020 - Express)
  De Nederlandse chansonnière Liesbeth List is op 78-jarige leeftijd in Soest overleden. List is in België misschien vooral het bekendst... The post Liesbeth List (78) is overleden appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 2. Liesbeth List stopt met optreden: “Het verhaal is verteld” (18/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse zangeres Liesbeth List trekt zich terug uit het openbare leven en zal om gezondheidsproblemen niet meer optreden. De 75-jarige List lijdt aan een vorm van dementie, een gevolg van hersenletsel uit het verleden.
  [naar artikel]
 3. Liesbeth List stopt met optreden: “Het verhaal is verteld” (18/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Nederlandse zangeres Liesbeth List trekt zich terug uit het openbare leven en zal om gezondheidsproblemen niet meer optreden. De 75-jarige List lijdt aan een vorm van dementie, een gevolg van hersenletsel uit het verleden.
  [naar artikel]
 4. Nederlandse zangeres Liesbeth List (78) overleden (27/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Nederlandse chansonnière en actrice Liesbeth List is op 78-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigt haar familie vandaag aan NOS. Afgelopen...
  [naar artikel]
 5. Gezonken sleepboot in de haven van Antwerpen is geborgen (07/08/2021 - VRT NWS)
  Gisteren is een sleepboot gezonken in het Hansadok in de haven van Antwerpen. Twee bemanningsleden sprongen in het water en kon tijdig worden gered. De sleepboot werd vandaag geborgen.
  [naar artikel]
 6. Sleepboot Atlas V bracht 100 personen naar neutraal Nederland (01/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op initiatief van de Nederlandse gemeente Eijsden-Margraten, een buurgemeente van Voeren, en Memorial Eijsden 1918-2018 wordt er op zaterdag 3 februari in Eijsden (NL) aan het Bat (om 14.00 uur) een informatief herdenkingsbord onthuld dat de heldhaftige gebeurtenissen uit WO I herdenkt: de vlucht uit bezet België met een sleepboot naar neutraal Nederland.
  [naar artikel]
 7. Nederlandse zangeres Liesbeth List (78) overleden (27/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De Nederlandse zangeres Liesbeth List is overleden op 78-jarige leeftijd. Ze leed al een hele tijd aan dementie.
  [naar artikel]
 8. Ook West-Vlaanderen rouwt om Nederlandse zangeres Liesbeth List (27/03/2020 - VRT NWS)
  Ook uit West-Vlaanderen komen er heel wat reacties op het overlijden van de Nederlandse zangeres Liesbeth List. Europees parlementslid Geert Bourgeois (N-VA) en de zangeres Riet Muylaert - vroeger bekend als JackoBond - waren maar enkele van haar bewonderaars.
  [naar artikel]
 9. Liesbeth List stopt met optreden om gezondheidsredenen (18/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse zangeres Liesbeth List trekt zich terug uit het openbare leven en zal om gezondheidsproblemen niet meer optreden. De 75-jarige
  [naar artikel]
 10. Het levensverhaal van Liesbeth List: atypische adoptie maakte een eind aan ellendige jeugd (19/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  “Vergeet het vooral niet: heb het leven lief.” De laatste publieke woorden van Liesbeth List zijn een ware tour de force, want de Nederlandse...
  [naar artikel]
 11. Het levensverhaal van Liesbeth List (deel 2): partnergeweld houdt ‘Alice in Wonderland’ niet tegen, dementie wel ... (26/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Na de gruwel van haar jeugd tilt Ramses Shaffy Liesbeth List op tot de grande dame van het Nederlandse lied. Een internationale doorbraak volgt,...
  [naar artikel]
 12. 3 opvarenden van sleepboot die donderdag lek sloeg op oceaan gevonden in reddingsboot: nog 11 mensen vermist (28/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Drie bemanningsleden van de sleepboot Bourbon Rhode - die donderdag in de problemen kwam op de Atlantische Oceaan - zijn door de reddingsdiensten...
  [naar artikel]
 13. Liesbeth List (78) overleden (27/03/2020 - Metro)
  In haar woonplaats Soest is woensda de Nederlandse zangeres Liesbeth List overleden. Dat heeft haar familie gemeld op Facebook. Liesbeth List was 78 jaar oud. De zangeres wordt gecremeerd. List werd op 12 december 1941 geboren als Elly Driessen in Bandoeng, in Nederlands-Indië. Ze groeide op bij pleegouders op Vlieland. Op haar achttiende trok ze naar Amsterdam, waar ze Ramses Shaffy ontmoette. Hij vroeg haar voor Shaffy Chantant, een doorslaand succes. Ramses en Liesbeth werden een begrip, als vrienden en als zangers. Hun grootste hit kenden ze met ‘Pastorale’. Jacques Brel List trad ook op met grootheden als Rod McKuen, Charles Aznavour en Gilbert Bécaud. Met het repertoire van Jacques Brel haalde ze een gouden plaat, die ze kreeg uit handen van de meester zelf. Liesbeth List in haar jonge jaren. De zangeres ontving voorts verschillende prijzen, waaronder diverse Edisons, de oudste muziekprijs in Nederland. List sukkelde al tijdlang met dementie. Lees ook : Coronavirus zet Vlamingen massaal voor televisie Het bericht Liesbeth List (78) overleden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Della Bosiers vervangt Liesbeth List in de Ruiterhal (20/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Nu de Nederlandse zangeres Liesbeth List beslist heeft omwille van gezondheidsredenen te stoppen met optreden, wordt zij op 16 december in het Brasschaats Cultuurcentrum vervangen door Della Bosiers.
  [naar artikel]
 15. Wereldprimeur voor Antwerpse haven: sleepboot op waterstof (21/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse rederij Compagnie Maritime Belge (CMB) heeft de eerste sleepboot ter wereld ontworpen die grotendeels op waterstof vaart. Over twee jaar zou de milieuvriendelijke boot klaar zijn.
  [naar artikel]
 16. Zangeres Liesbeth List overleden (27/03/2020 - De Tijd)
  13:05 De Nederlandse zangeres Liesbeth List is woensdag in haar woonplaats Soest overleden. Ze werd 78.
  [naar artikel]
 17. 3 opvarenden van sleepboot die donderdag lek sloeg op Atlantische Oceaan gevonden in reddingsboot: nog 11 mensen vermist (28/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Drie bemanningsleden van de sleepboot Bourbon Rhode - die donderdag in de problemen kwam op de Atlantische Oceaan - zijn door de reddingsdiensten...
  [naar artikel]
 18. Iran neemt sleepboot in beslag waarmee meer dan 290.000 liter gasolie gesmokkeld werd (07/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Iran heeft een sleepboot in beslag genomen die gebruikt werd door buitenlandse oliesmokkelaars in de Golf. Dat hebben de Iraanse autoriteiten...
  [naar artikel]
 19. Sleepboot in moeilijkheden op Atlantische Oceaan (27/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Op de Atlantische Oceaan is een sleepboot met 14 bemanningsleden in moeilijkheden geraakt. De Bourbon Rhode, die onder Luxemburgse vlag vaart,...
  [naar artikel]
 20. Nederlandse zangeres Liesbeth List (78) overleden, kroniek van een aangekondigd afscheid (27/03/2020 - VRT NWS)
  De Nederlandse zangeres Liesbeth List (78) is overleden, dat meldt haar familie aan de NOS. Ze zong veel vertaalde nummers van Jacques Brel en werkte vaak samen met Ramses Shaffy. Met hem boekte ze haar grootste succes: "Pastorale". Drie jaar geleden stopte ze al haar publieke optredens, nadat de geheugenproblemen van de populaire zangeres te groot waren geworden.
  [naar artikel]
 21. Gezonken sleepboot in Hansadok is geborgen: “Vlot en veilig verlopen” (07/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De sleepboot, die vrijdagmiddag naar de bodem van het Hansadok zonk, is weer boven water. De Antwerpse haven doet nog enkele laatste onderzoeken vooraleer ze het dok weer volledig vrijgeven. De berging van de boot levert spectaculaire beelden op.
  [naar artikel]
 22. Drie opvarenden van sleepboot die donderdag lek sloeg op Atlantische Oceaan gevonden in reddingsboot: nog elf mensen vermist (28/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Drie bemanningsleden van de sleepboot Bourbon Rhode - die donderdag in de problemen kwam op de Atlantische Oceaan - zijn door de reddingsdiensten...
  [naar artikel]
 23. Vijf doden nadat sleepboot zinkt voor Italiaanse kust (19/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de kust van de Italiaanse havenstad Bari is in de nacht van woensdag op donderdag een sleepboot gezonken. Daarbij kwamen vijf mensen om het leven. Dat meldt de Italiaanse kustwacht donderdagmiddag.
  [naar artikel]
 24. Spelen met tijd en dode dieren op winterexpo ‘Time Within Time’ (19/11/2018 - De Morgen)
  Wie de Verbeke Foundation bezoekt, stapt een andere tijdszone binnen. Zeker nu de wintertentoonstelling Time Within Time er loopt.
  [naar artikel]
 25. Sleepboot in moeilijkheden op Atlantische Oceaan (26/09/2019 - Metro)
  Op de Atlantische Oceaan is een sleepboot met 14 bemanningsleden in moeilijkheden geraakt. De Bourbon Rhode, die onder Luxemburgse vlag vaart, bevindt zich op 1.200 zeemijl (2.222 km) van Martinique en op zo’n 60 zeemijl (111 km) ten zuidoosten van het oog van orkaan Lorenzo. Er is een reddingsoperatie gelanceerd, meldt de eigenaar van de sleepboot, de Franse groep Bourbon donderdagavond. “Temidden bijzonder slechte weersomstandigheden zien de 14 bemanningsleden zich geconfronteerd met een lek in het achterste gedeelte van de boot”, aldus de groep. Volgens Bourbon wordt een ander schip, de bulkcarrier SSI Excellent, omgeleid om assistentie te bieden. Verwacht wordt dat de SSI Excellent vrijdag rond 6 uur plaatselijke tijd de boot in moeilijkheden zal bereiken, twitterden de autoriteiten in Martinique. Een fregat van de marine werd eveneens in staat van paraatheid gebracht voor moest extra bijstand nodig blijken. De Bourbon Rhode zou een veertigtal uur stand kunnen houden, luidt het. De bemanning heeft de reddingssloepen al voorbereid, maar blijft voorlopig aan boord van de sleepboot. Bron: Belga   Het bericht Sleepboot in moeilijkheden op Atlantische Oceaan verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Sleepboot in moeilijkheden op Atlantische Oceaan (27/09/2019 - Metro)
  Op de Atlantische Oceaan is een sleepboot met 14 bemanningsleden in moeilijkheden geraakt. De Bourbon Rhode, die onder Luxemburgse vlag vaart, bevindt zich op 1.200 zeemijl (2.222 km) van Martinique en op zo’n 60 zeemijl (111 km) ten zuidoosten van het oog van orkaan Lorenzo. Er is een reddingsoperatie gelanceerd, meldt de eigenaar van de sleepboot, de Franse groep Bourbon donderdagavond. “Temidden bijzonder slechte weersomstandigheden zien de 14 bemanningsleden zich geconfronteerd met een lek in het achterste gedeelte van de boot”, aldus de groep. Volgens Bourbon wordt een ander schip, de bulkcarrier SSI Excellent, omgeleid om assistentie te bieden. Verwacht wordt dat de SSI Excellent vrijdag rond 6 uur plaatselijke tijd de boot in moeilijkheden zal bereiken, twitterden de autoriteiten in Martinique. Een fregat van de marine werd eveneens in staat van paraatheid gebracht voor moest extra bijstand nodig blijken. De Bourbon Rhode zou een veertigtal uur stand kunnen houden, luidt het. De bemanning heeft de reddingssloepen al voorbereid, maar blijft voorlopig aan boord van de sleepboot. bron: Belga   Het bericht Sleepboot in moeilijkheden op Atlantische Oceaan verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. Sleepboot in moeilijkheden op Atlantische Oceaan (27/09/2019 - Metro)
  Op de Atlantische Oceaan is een sleepboot met 14 bemanningsleden in moeilijkheden geraakt. De Bourbon Rhode, die onder Luxemburgse vlag vaart, bevindt zich op 1.200 zeemijl (2.222 km) van Martinique en op zo’n 60 zeemijl (111 km) ten zuidoosten van het oog van orkaan Lorenzo. Er is een reddingsoperatie gelanceerd, meldt de eigenaar van de sleepboot, de Franse groep Bourbon donderdagavond. “Temidden bijzonder slechte weersomstandigheden zien de 14 bemanningsleden zich geconfronteerd met een lek in het achterste gedeelte van de boot”, aldus de groep. Volgens Bourbon wordt een ander schip, de bulkcarrier SSI Excellent, omgeleid om assistentie te bieden. Verwacht wordt dat de SSI Excellent vrijdag rond 6 uur plaatselijke tijd de boot in moeilijkheden zal bereiken, twitterden de autoriteiten in Martinique. Een fregat van de marine werd eveneens in staat van paraatheid gebracht voor moest extra bijstand nodig blijken. De Bourbon Rhode zou een veertigtal uur stand kunnen houden, luidt het. De bemanning heeft de reddingssloepen al voorbereid, maar blijft voorlopig aan boord van de sleepboot. bron: Belga Het bericht Sleepboot in moeilijkheden op Atlantische Oceaan verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. Stuurloos Nederlands vrachtschip onder controle (08/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een bergingsteam heeft het stuurloze Nederlandse vrachtschip Eemslift Hendrika onder controle gekregen. Er is een sleeplijn gelegd met de zware sleepboot Normand Drott waardoor het schip kan worden weggehouden van de Noorse kust, meldt een woordvoerder van het Nederlandse bergingsbedrijf Boskalis.
  [naar artikel]
 29. Stuurloos Nederlands vrachtschip onder controle (08/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een bergingsteam heeft het stuurloze Nederlandse vrachtschip Eemslift Hendrika onder controle gekregen. Er is een sleeplijn gelegd met de zware sleepboot Normand Drott waardoor het schip kan worden weggehouden van de Noorse kust, meldt een woordvoerder van het Nederlandse bergingsbedrijf Boskalis.
  [naar artikel]
 30. Time Magazine zet Nederlandse politicus Jesse Klaver op lijst met talenten van de toekomst (13/11/2019 - Metro)
  De Nederlandse politicus Jesse Klaver staat op de lijst van honderd belangrijkste talenten van de toekomst van Time Magazine, de Time 100 Next. Het is de eerste keer dat het Amerikaanse tijdschrift de lijst publiceert. “De Europese Unie heeft te maken met een groene golf en Jesse Klaver is een belangrijke drijvende kracht achter deze golf. In zijn vier jaar durende ambtstermijn als leider van GroenLinks, heeft Klaver de vertegenwoordiging van de partij in de Tweede Kamer bijna verviervoudigd en bijgedragen aan de totstandkoming van een historische wet die de Nederlandse uitstoot tegen het midden van de eeuw vrijwel geheel moet uitbannen”, aldus Time. Anderen die op de lijst voorkomen zijn onder anderen de president van Costa Rica Carlos Alvarado Quesada, de Amerikaanse presidentskandidaat Pete Buttigieg, rapper Lil Nas X en NBA-speler Zion Williamson. Bron: Belga   Het bericht Time Magazine zet Nederlandse politicus Jesse Klaver op lijst met talenten van de toekomst verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Bemanningslid sleepboot Bourbon Rhode dood teruggevonden, tien anderen nog vermist (30/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een bemanningslid van de sleepboot Bourbon Rhode die zonk in de Atlantische Oceaan, is dood teruggevonden. De zoektocht naar tien andere...
  [naar artikel]
 32. Time Magazine zet Nederlandse politicus Jesse Klaver op lijst met talenten van de toekomst (13/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse politicus Jesse Klaver staat op de lijst van honderd belangrijkste talenten van de toekomst van Time Magazine, de Time 100 Next. Het...
  [naar artikel]
 33. Betoverend! Nikka brengt een ingetogen versie van 'Time After Time'. (05/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Als een engeltje! Nikka waagt zich aan een breekbare versie van Cindy Laupers 'Time After Time'. Smelten de coaches voor haar charmes?
  [naar artikel]
 34. Weet wie je binnenlaat: vorig jaar bijna 4.300 aangiftes van woningdiefstallen met list (01/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In 2021 deden 4.290 Belgen een aangifte bij de politie vanwege een diefstal met list, een stijging van vijf procent in vergelijking met 2020. Bij zulke diefstallen doet een persoon zich voor als iemand anders of gebruikt hij een list om in een woning binnen te dringen. De federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken waarschuwt burgers daarom op te letten wie ze in hun huis binnenlaten. “Criminelen gebruiken steeds vaker inventieve voorwendsels”, klinkt het.
  [naar artikel]
 35. Serieus gesprek tijdens Nederlandse variant 'Extra Time' mondt uit in algemene hilariteit door fameuze 'publieksrufter' (31/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Zo ernstig en beschaafd het er bij ons aan toegaat tijdens de wekelijkse voetbaltalkshow 'Extra Time' op Canvas, zo gieren en brullen, is het bij
  [naar artikel]
 36. Serieus gesprek tijdens Nederlandse variant 'Extra Time' mondt uit in algemene hilariteit dankzij fameuze 'publieksrufter' (31/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Zo ernstig en beschaafd het er bij ons aan toegaat tijdens de wekelijkse voetbaltalkshow 'Extra Time' op Canvas, zo gieren en brullen, is het bij
  [naar artikel]
 37. Somber afscheid: amper twee mensen aanwezig op begrafenis Liesbeth List (31/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Liesbeth List is afgelopen zaterdag gecremeerd. De plechtigheid was in zeer kleine kring. Nadere details wil de familie niet delen, meldt een...
  [naar artikel]
 38. Liesbeth List (78) overleden (27/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Chansonnière en actrice Liesbeth List is op 78-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigt haar familie vandaag aan NOS. Afgelopen woensdag overleed...
  [naar artikel]
 39. 6 hotels die op de bucket list van elke wijnliefhebber moeten staan (14/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: 6 hotels die op de bucket list van elke wijnliefhebber moeten staan Wijntoerisme is de jongste jaren spectaculair gegroeid. En dat heeft er voor gezorgd dat wijnliefhebbers ook kunnen kiezen uit een steeds groter worden gamma aan arrangementen en hotels. Hier zijn enkele van de meest unieke wijnhotels ter wereld, die elke echte wijnliefhebber op zijn bucket list moet zetten 1. The Yeatman in Porto, Portugal Porto, […] Lees dit artikel: 6 hotels die op de bucket list van elke wijnliefhebber moeten staan
  [naar artikel]
 40. Liesbeth List nog één keer in schijnwerpers (29/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Liesbeth List neemt maandag in Amsterdam het eerste exemplaar van een boek over haar leven in ontvangst. De bekendste chansonnière van Nederland...
  [naar artikel]
 41. 102-jarige vrouw in de boeien geslagen en meegenomen zodat ze 'gearresteerd worden' van bucket list kan schrappen (03/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Uit een vliegtuig springen, een verre reis maken, een berg beklimmen. Het zijn typische dingen die mensen op hun 'bucket list' hebben staan. Maar
  [naar artikel]
 42. 5 onbekende natuurwonderen voor op je bucket list (28/09/2016 - Express)
  Waarschijnlijk is jouw bucket list net zo lang als die van mij. Al moet ik zeggen dat door het dagelijks schrijven over reizen die lijst steeds langer en langer wordt. Er zijn zo ongelofelijk veel mooie plekken op deze aarde… Een hoop natuurwonderen zoals de Yellowstone National Park in de Verenigde Staten of het Great Barrier Reef staan misschien wel op jouw lijst (met of zonder vinkje erachter) maar ik geef je graag nog wat extra inspiratie om bij weg te dromen: 5 onbekende natuurwonderen die misschien nog niet op je bucket list staan, maar daar absoluut thuis horen! The post 5 onbekende natuurwonderen voor op je bucket list appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 43. Man met list overvallen na bezoek aan bankautomaat (21/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Zondagavond laat werd een 30-jarige Genkenaar aan een bankautomaat in Boxbergheide met een list overvallen. De man moest onder bedreiging van een vuurwapen het geld, dat hij net daarvoor van zijn rekening had gehaald, afgeven. De dader zette het op een lopen.
  [naar artikel]
 44. Coronavirus zet ook Popcorn Time tot terugkeer aan (18/03/2020 - Express)
  Het illegale streamingplatform Popcorn Time is opnieuw actief. Dat hebben partijen achter het initiatief gemeld. Popcorn Time biedt zijn gebruikers... The post Coronavirus zet ook Popcorn Time tot terugkeer aan appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 45. Liesbeth List (78) overleden (27/03/2020 - De Morgen)
  Chansonnière en actrice Liesbeth List is op 78-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigt haar familie aan de NOS. Afgelopen woensdag overleed ze in haar slaap.
  [naar artikel]
 46. Gauwdieven gebruiken ketchup als list in Diest (19/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Gauwdieven sloegen donderdag toe op de parking van de Carrefour op de Leuvensesteenweg in Diest. Met een list konden de daders de bankkaart van een bejaard koppel stelen. En ketchup bleek een hulpmiddeltje.
  [naar artikel]
 47. Steven Spielberg, 25 jaar na ‘Schindler’s List’: “Niemand mag nog toeschouwer zijn” (18/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het is dit jaar een kwarteeuw geleden dat Steven Spielbergs meesterwerk Schindler’s List hier in de zalen kwam – een gerestaureerde versie van de...
  [naar artikel]
 48. Is een time-out voor kinderen goed of net niet? (17/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Veel opvoedingsinstellingen promoten time-outs als een effectieve opvoedingsstrategie. Uit onderzoek blijkt zelfs dat time-outs die gegeven worden...
  [naar artikel]
 49. Smoutebollen vliegen over tafel in Nederlandse Extra Time (20/12/2016 - Sporza)
  Voetbalanalist Johan Derksen neemt het in het Nederlandse tv-programma Voetbal Inside op voor Jan Boskamp. Die lacht zich kreupel met het smouteballengevecht.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy