De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

15-jarige stak buurman (53) dood om mama en zus te beschermen

Het Nieuwsblad

24/11/2022 - 09:27

Een tiener die bij een ruzie zijn 53-jarige buurman doodstak, is vrijgesproken door de Gentse jeugdrechter. De rechter acht het bewezen dat hij handelde uit wettige zelfverdediging: hij wilde zijn jongere zus en zijn moeder beschermen. “Hij dacht dat ze in levensgevaar waren.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Hij stak zijn buurman dood, maar gaat vrijuit. Nu doet Damian (17) zijn verhaal: “Hij kwam recht op mijn zus af. Ik kon niet anders” (24/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Meer dan een jaar lang werd ik aanzien als moordenaar, terwijl ik recht in mijn schoenen stond.” Damian Groeneveld is 17 vandaag. Anderhalf jaar geleden stak hij zijn buurman dood. Maar de jeugdrechtbank heeft nu geoordeeld dat het om wettige zelfverdediging ging. “Het was a hell of a ride.” Wat er die fatale maandag 17 mei is gebeurd. “Mijn zus en ik sloegen op de vlucht voor de buurman. Ik had een keukenmes meegegraaid omdat ik voelde dat er iets ernstig zat aan te komen...” Dit is het verhaal volgens Damian.
  [naar artikel]
 2. Man steekt buurman dood na ruzie (31/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een 70-jarige man heeft zijn 56-jarige buurman rond 17.00 uur in Waanrode in Vlaams-Brabant doodgestoken na een ruzie. Het slachtoffer bezweek
  [naar artikel]
 3. Man steekt buurman dood in Kortenaken (30/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In Kortenaken heeft een 70-jarige man rond 17 uur zijn 56-jarige buurman neergestoken met een mes. De uit de hand gelopen burenruzie vond plaats
  [naar artikel]
 4. Man (70) steekt buurman (56) dood na ruzie in Kortenaken (30/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In Kortenaken heeft een 70-jarige man rond 17 uur zijn 56-jarige buurman neergestoken met een mes. De uit de hand gelopen burenruzie vond plaats
  [naar artikel]
 5. Vrouw slaat buurman (98) dood 41 jaar na seksueel misbruik (26/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De 49-jarige vrouw die zaterdagavond in Trooz bij Luik haar 98-jarige buurman heeft doodgeslagen, geeft als motief op dat ze als 7-jarig meisje
  [naar artikel]
 6. Buurman valt Chris (44) thuis aan: “Hij stak me zes keer met een schroevendraaier” (06/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Chris Vande Wiele (44) heeft in de nacht van zaterdag op zondag de schrik van zijn leven beleefd. Zijn 22-jarige buurman stak hem verschillende keren met een schroevendraaier. Daarbij raakte de man uit de Vredestraat in Erembodegem gewond aan zijn hoofd, hals en schouder. “Hij is hier zeven jaar geleden met zijn moeder komen wonen. In het begin viel alles nog wel mee ...”
  [naar artikel]
 7. Buurman valt Chris (44) thuis aan: “Hij stak me zes keer met een schroevendraaier” (06/06/2022 - Het Nieuwsblad)
  Chris Vande Wiele (44) heeft in de nacht van zaterdag op zondag de schrik van zijn leven beleefd. Zijn 22-jarige buurman stak hem verschillende keren met een schroevendraaier. Daarbij raakte de man uit de Vredestraat in Erembodegem gewond aan zijn hoofd, hals en schouder. “Hij is hier zeven jaar geleden met zijn moeder komen wonen. In het begin viel alles nog wel mee...”
  [naar artikel]
 8. Vrouw (49) sloeg buurman dood die haar aanrandde toen ze 9 jaar oud was (10/06/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een 49-jarige moet zich binnenkort verantwoorden voor de correctionele rechtbank voor de moord op haar 98-jarige buurman. Die had haar vroeger misbruikt, en vorig jaar was het haar te veel geworden: ze ging aanbellen en sloeg hem dood. Feiten die ze meteen bekende.
  [naar artikel]
 9. Man kritiek na aanval met landhak, buurman dood teruggevonden (23/05/2019 - De Standaard)
  Een 74-jarige man uit Lichtaart werd woensdagmiddag rond 13.45 uur in kritieke toestand aangetroffen op een weg naast zijn woning. Hij had een landhak, een handwerktuig om de grond om te woelen, in het hoofd. Bij een huiszoeking werd zijn buurman dood aangetroffen.
  [naar artikel]
 10. Vermist meisje (12) dood teruggevonden in woning van buurman in Frankrijk (11/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Villeurbanne, een voorstad van de Franse stad Lyon, is in shock. Een vermist meisje van 12 jaar is er dood teruggevonden in de woning van haar 74-jarige buurman. Hij heeft haar met een mes om het leven gebracht.
  [naar artikel]
 11. Vermist Frans meisje (12) dood teruggevonden in woning van buurman (11/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Villeurbanne, een voorstad van de Franse stad Lyon, is in shock. Een vermist meisje van 12 jaar is er dood teruggevonden in de woning van haar 74-jarige buurman, die haar met een mes om het leven heeft gebracht.
  [naar artikel]
 12. Man (74) kritiek na aanval met landhak, buurman dood teruggevonden bij huiszoeking: mogelijk uit de hand gelopen burenruzie (23/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een 74-jarige bewoner is woensdagmiddag rond 13.45 uur in kritieke toestand aangetroffen op een weg naast zijn woning in Lichtaart (Kasterlee). Hij had een landhak, een handwerktuig om de grond om te woelen, in het hoofd. Dat meldt het parket van Antwerpen. Bij een huiszoeking werd zijn buurman dood aangetroffen.
  [naar artikel]
 13. Schietpartij Linkebeek – 74-jarige verdachte onder aanhoudingsbevel geplaatst (11/09/2017 - Metro)
  De 74-jarige man die in Linkebeek zijn buur doodschoot en een aannemer verwondde, is door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Dat meldt het parket van Halle-Vilvoorde. De man, een voormalige politieagent, heeft de feiten bekend. Aanleiding voor de schietpartij zou een aanslepende ruzie zijn over de verbouwingen die de buurman liet uitvoeren. Die buurman woonde nog niet in het huis in de Beukenstraat maar liet er sinds enige tijd wel verbouwingswerken uitvoeren. Daarover ontstond een ruzie met de 74-jarige buurman die gisteren een tragisch hoogtepunt kende. De zeventiger, een voormalig politieagent haalde zijn vroegere dienstwapen boven en opende het vuur op zin 60-jarige buurman en de 50-jarige aannemer. Toen de politie korte tijd nadien ter plaatse kwam, trof ze de neergeschoten buurman dood aan en bleek de aannemer gewond aan de schouder. De 74-jarige schutter werd korte tijd later opgepakt. bron: Belga
  [naar artikel]
 14. Zeventig komt om nadat hij door buurman werd neergestoken in Zonnebeke (08/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Zonnebeke is een burenruzie geëscaleerd met een dodelijke afloop tot gevolg. Een man stak zijn buurman neer . De zeventiger overleed ter...
  [naar artikel]
 15. Mama van twintiger die buurman aanviel met schroevendraaier: “Ik slaap al twee jaar niet thuis omdat hij er alles stuk slaat” (08/06/2022 - Het Nieuwsblad)
  “Ik keur zeker niet goed wat hij gedaan heeft, maar mijn zoon had eerder geholpen moeten worden.” Dat zegt de mama van de 22-jarige Y., die afgelopen weekend zijn buurman Chris aanviel met een schroevendraaier in de Vredestraat in Erembodegem. “Dit had vermeden kunnen worden”, zegt de moeder.
  [naar artikel]
 16. Mama van twintiger die buurman aanviel met schroevendraaier: “Ik slaap al twee jaar niet thuis omdat hij er alles stuk slaat” (08/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  “Ik keur zeker niet goed wat hij gedaan heeft, maar mijn zoon had eerder geholpen moeten worden.” Dat zegt de mama van de 22-jarige Y., die afgelopen weekend zijn buurman Chris aanviel met een schroevendraaier in de Vredestraat in Erembodegem. “Dit had vermeden kunnen worden”, zegt de moeder.
  [naar artikel]
 17. ASSISEN LIVE. Zoon van beschuldigde weet ook niet waarom zijn vader de buurman neerstak op oprit : “Ik heb er geen verklaring voor. Het is dom en spijtig” (21/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wat is er in de Liefkensrode in het Vlaams-Brabantse Kortenaken op 30 juli 2016 precies gebeurd? De toen 70-jarige Roger Putseys stak zijn buurman neer met een koksmes uit de koffer van zijn Mercedes. Aan de basis van de vete lag een jarenlange twist over gerooide bomen op hun aangrenzende percelen. Putseys staat deze week in Leuven terecht voor doodslag op zijn buurman van 56, ex-para Luc Dams. Net als dinsdag komen vandaag nog een rist moraliteitsgetuigen aan het woord.
  [naar artikel]
 18. Zeventiger komt om nadat hij door buurman werd neergestoken in Zonnebeke (08/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Zonnebeke is een burenruzie geëscaleerd met een dodelijke afloop tot gevolg. Een man stak zijn buurman neer. De zeventiger overleed ter plaatse....
  [naar artikel]
 19. Mama van zes kinderen in verdachte omstandigheden dood aangetroffen in Leuven (09/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Leuvense parket onderzoekt de dood van de 47-jarige Ann Collaer. Zij werd dinsdagavond dood in haar woning in de Vestinggang in
  [naar artikel]
 20. Jarige buurman rijdt buurvrouw (88) dood (29/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een tragisch verkeersongeval met twee buren heeft zaterdagvoormiddag in het Limburgse Rijkhoven, een deelgemeente van Bilzen, het leven gekost aan een vrouw van 88. Haar buurman (40) reed net achteruit van zijn oprit en zag zijn buurvrouw niet. De twee kenden elkaar.
  [naar artikel]
 21. Man steekt vriendin dood voor ogen dochtertje (2,5): 19 jaar cel (19/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De 34-jarige Roel Tielens uit Dessel vliegt 19 jaar achter de tralies voor doodslag op zijn vriendin Sandy Luyten. De man stak de mama van zijn
  [naar artikel]
 22. 70-jarige man die buurman doodstak, aangehouden door onderzoeksrechter in Leuven (31/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De 70-jarige man, die gisteren omstreeks 17 uur in de Liefkensrode in Waanrode (Kortenaken) zijn 56-jarige buurman doodstak met een mes en kort
  [naar artikel]
 23. Dader (18) wachtte tot hij meerderjarig was en stak dan burgemeester dood: “Je hoeft je niet te haasten. Hij is toch dood” (13/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Hij vond dat het de schuld was van de Moeskroense burgemeester Alfred Gadenne (71) dat zijn vader uit het leven gestapt was. Daarom wachtte Nathan D. (18) hem maandag op aan het kerkhof en stak hem in de hals met een breekmes. Gadenne was op slag dood.
  [naar artikel]
 24. Veertiger schiet buurman (63) dood na ruzie over lawaaihinder (06/08/2018 - De Standaard)
  In de Antwerpse gemeente Bonheiden is zondagavond een 63-jarige man neergeschoten. Een 44-jarige andere bewoner van het appartementsblok werd gearresteerd.
  [naar artikel]
 25. Veertiger schiet buurman (63) dood na ruzie over lawaaihinder (06/08/2018 - De Standaard)
  In de Antwerpse gemeente Bonheiden is zondagavond een 63-jarige man neergeschoten. Een 44-jarige andere bewoner van het appartementsblok werd gearresteerd.
  [naar artikel]
 26. Tiener die buurman bij ruzie doodstak vrijgesproken wegens wettige zelfverdediging (24/11/2022 - De Standaard)
  Een tiener die bij een ruzie zijn 53-jarige buurman doodstak, is vrijgesproken door de Gentse jeugdrechter. De rechter acht het bewezen dat hij handelde uit wettige zelfverdediging: hij wilde zijn jongere zus en zijn moeder beschermen. ‘Hij dacht dat ze in levensgevaar waren.’
  [naar artikel]
 27. Man kritiek na aanval met landhak, buurman pleegt zelfmoord (23/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een 74-jarige bewoner werd woensdagmiddag rond 13.45 uur in kritieke toestand aangetroffen op een weg naast zijn woning in Lichtaart (Kasterlee). Hij had een landhak, een handwerktuig om de grond om te woelen, in het hoofd, zo meldt het parket van Antwerpen. Bij een huiszoeking werd zijn buurman dood aangetroffen.
  [naar artikel]
 28. Duitse ex-doelman Jens Lehmann in nauwe schoentjes nadat hij garage van 91-jarige buurman binnenvalt met kettingzaag (30/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Jens Lehmann zit nog maar eens in nauwe schoentjes. De 52-jarige ex-doelman van Die Mannschaft viel afgelopen maandag de nieuwe garage van zijn buurman binnen om er dakbalken door te zagen. De 91-jarige buurman diende klacht in bij de politie. Dat meldt Bild.
  [naar artikel]
 29. 15-jarige jongen uit Maldegem die buurman doodstak na ruzie gaat vrijuit: “Plantte een mes in zijn schouder om zijn zusje te beschermen” (23/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De toen 15-jarige jongen die in mei van vorig jaar in Maldegem zijn buurman doodstak na een ruzie, is afgelopen week vrijgesproken door de jeugdrechtbank. De rechter oordeelde namelijk dat het om wettige zelfverdediging ging. Hoe kwam de rechter tot dat besluit? Wij vroegen het aan professor Jeugdrecht Els Dumortier van de Vrije Universiteit Brussel (VUB): “Uiteindelijk blijkt de jongere geen misdrijf gepleegd te hebben.”
  [naar artikel]
 30. Mysterieuze moord in Deurne opgelost: buurman sloeg Jacques (78) dood en kwam zelf om toen hij moord wilde maskeren (29/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  De man die vrijdag in Deurne de bejaarde Jacques Geenen vermoord heeft en daarna zelf om het leven kwam bij een brandstichting is bekend. Het zou gaan om de 36-jarige buurman van het slachtoffer.
  [naar artikel]
 31. ‘Maikel stak vuurwerk af als eerbetoon aan zijn overleden moeder. Het is zijn dood geworden’ (04/01/2021 - De Standaard)
  Patrick Van Rompaey verloor op oudejaarsnacht zijn oudste zoon Maikel (28) bij een vuurwerkincident. ‘Hij stak dat vuurwerk af als eerbetoon aan zijn moeder Nadia, die vier maanden geleden op 58-jarige leeftijd overleed. Ik had het hem nog afgeraden, maar hij wou íéts doen om haar te herdenken. Het is zijn dood geworden.’
  [naar artikel]
 32. Bizar drama in Deurne opgehelderd: moordenaar die omkwam bij brandstichting is buurman (36) (29/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De 78-jarige Jacques Geenen is vermoord door zijn buurman Jimmy M. Deze 36-jarige havenarbeider kwam zelf om het leven toen hij na de moord brand...
  [naar artikel]
 33. 70-jarige die buurman doodstak blijft in de cel (05/08/2016 - Het Nieuwsblad)
  De Leuvense raadkamer heeft vrijdag de aanhouding bevestigd van de 70-jarige man uit de Liefkensrode in Waanrode (Kortenaken) die vorige week zaterdag aan zijn huis zijn 56-jarige buurman doodstak met een mes. Dat meldt parketwoordvoerster Sarah Callewaert.
  [naar artikel]
 34. 70-jarige die buurman doodstak blijft in de cel (05/08/2016 - De Standaard)
  De Leuvense raadkamer heeft vrijdag de aanhouding bevestigd van de 70-jarige man uit de Liefkensrode in Waanrode (Kortenaken) die vorige week zaterdag aan zijn huis zijn 56-jarige buurman doodstak met een mes. Dat meldt parketwoordvoerster Sarah Callewaert.
  [naar artikel]
 35. Roger Putseys (74) schuldig aan doodslag op zijn buurman (23/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Putseys is vrijdag schuldig bevonden aan de doodslag op zijn buurman, de ex-paracommando Luc Dams (56). Hij stak de man met een keukenmes neer op zijn oprit. De buren leefden al jaren in onmin met ­elkaar na een ruzie over de perceelgrens.
  [naar artikel]
 36. Jonge mama doodgereden tijdens oversteken: “De kinderen beseffen nog niet dat hun mama gestorven is” (27/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Op de Tieltsesteenweg in het Oost-Vlaamse Aalter is vrijdagnacht de 35-jarige Sandy Somers overleden bij een ongeval. De vrouw had rond 3 uur een café verlaten en stak de weg over toen ze gegrepen werd door een ­wagen. “De kinderen beseffen het nog niet dat hun mama gestorven is, misschien komt dat wel als we haar lichaam gaan groeten”, zegt haar zus Ellen maandag in Het Nieuwsblad.
  [naar artikel]
 37. Jonge mama doodgereden tijdens oversteken: “De kinderen beseffen nog niet dat hun mama gestorven is” (27/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op de Tieltsesteenweg in het Oost-Vlaamse Aalter is vrijdagnacht de 35-jarige Sandy Somers overleden bij een ongeval. De vrouw had rond 3 uur een café verlaten en stak de weg over toen ze gegrepen werd door een ­wagen. “De kinderen beseffen het nog niet dat hun mama gestorven is, misschien komt dat wel als we haar lichaam gaan groeten”, zegt haar zus Ellen maandag in Het Nieuwsblad.
  [naar artikel]
 38. “Mijn mama is dood door mijn papa met een hakmes” (21/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  Thomas Cooijman, de 42-jarige Nederlander die beschuldigd wordt van doodslag op zijn 38-jarige vriendin in 2015 in Geraardsbergen en van poging doodslag op haar buurvrouw, is zijn vriendin blijven steken zelfs toen zijn dochter hem smeekte te stoppen. Dat bleek maandag voor het Gentse hof van assisen. “Mijn mama is dood door mijn papa met een hakmes. Ik zei stop maar hij heeft niet gestopt”, verklaarde het 4-jarige kind een week na de feiten.
  [naar artikel]
 39. Dader schietpartij Linkebeek is voormalig politieagent en schoot met oud dienstwapen (11/09/2017 - Metro)
  De 74-jarige man die in Linkebeek zijn buur doodschoot en een aannemer verwondde, is een voormalige politieagent en heeft bij de feiten zijn vroeger dienstwapen gebruikt. Dat meldt VTM en het nieuws wordt bevestigd door het parket Halle-Vilvoorde. De 74-jarige man heeft intussen de feiten bekend en wordt in de loop van de dag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Aanleiding voor de schietpartij zou een aanslepende ruzie zijn over de verbouwingen die de buurman liet uitvoeren. Die buurman woonde nog niet in het huis in de Beukenstraat maar liet er sinds enige tijd wel verbouwingswerken uitvoeren. Daarover ontstond een ruzie met de 74-jarige buurman die gisterennamiddag een tragisch hoogtepunt kende. De zeventiger, een voormalig politieagent haalde zijn oud dienstwapen boven en opende het vuur op zijn 60-jarige buurman en de 50-jarige aannemer. Toen de politie korte tijd nadien ter plaatse kwam, trof ze de neergeschoten buurman dood aan en bleek de aannemer gewond aan de schouder. De 74-jarige schutter werd opgepakt en heeft intussen de feiten bekend. Hij wordt maandag voorgeleid bij de onderzoeksrechter op verdenking van doodslag en poging doodslag. Het parket Halle-Vilvoorde vraagt dat hij onder aanhoudingsbevel zou worden geplaatst. bron: Belga
  [naar artikel]
 40. Ex-doelman Jens Lehmann in nauwe schoentjes nadat hij garage van buurman (91) binnenvalt met kettingzaag (30/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Jens Lehmann zit nog maar eens in nauwe schoentjes. De 52-jarige ex-doelman van Die Mannschaft viel afgelopen maandag de nieuwe garage van zijn buurman binnen om er dakbalken door te zagen. De 91-jarige buurman diende klacht in bij de politie. Dat meldt Bild.
  [naar artikel]
 41. Buurman redt vrouw (81) uit brandend huis na ontploffing (03/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een zware brand in het Oost-Vlaamse Wortegem is vanmiddag een 81-jarige vrouw gewond geraakt. Haar 77-jarige buurman slaagde erin de vrouw
  [naar artikel]
 42. Libanese tiener steekt buurman dood die lacht met uitschakeling Duitsland (28/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een Libanese tiener heeft zijn buurman doodgestoken omdat die de kwalificatie van Brazilië in de achtste finales aan het vieren was en gelachen had...
  [naar artikel]
 43. 39-jarige man slaat 17-jarige vriendin in elkaar met stok na complimentjes van buurman (18/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een man uit Zutendaal (39) krijgt 30 maanden cel, deels met uitstel, voor het slaan van zijn piepjonge vriendin (17) met een stok. De man was jaloers toen de buurman het meisje complimenten gaf.
  [naar artikel]
 44. Jong gezin moet vluchten voor buurman die met bijl zwaait en hen met dood bedreigt (15/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Zes jaar al wordt een jong gezin uit de Blijde Inkomststraat in het Vlaams-Brabantse Machelen geterroriseerd door de naaste buurman. Begin januari...
  [naar artikel]
 45. ASSISEN LIVE. Wetsdokter weerlegt bewering van beschuldigde (74) dat dodelijke steek in hart van ex-para accidenteel is: “Hij had zelfs kracht nodig om het mes terug te trekken” (20/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wat is er in de Liefkensrode in het Vlaams-Brabantse Kortenaken op 30 juli 2016 precies gebeurd? De toen 70-jarige Roger Putseys stak zijn buurman neer met een koksmes uit de koffer van zijn Mercedes. Aan de basis van de vete lag een jarenlange twist over gerooide bomen op hun aangrenzende percelen. Putseys staat deze week in Leuven terecht voor doodslag op zijn buurman van 56, ex-para Luc Dams. Zijn weduwe, de wetsdokter en de vrouw van de beschuldigde komen vandaag getuigen.
  [naar artikel]
 46. ASSISEN LIVE. Beschuldigde (74) die ex-paracommando neerstak met koksmes na jarenlange burenruzie: “Hij was aan het roepen, tieren en obscene gebaren aan het maken” (19/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wat is er in de Liefkensrode in het Vlaams-Brabantse Kortenaken op 30 juli 2016 precies gebeurd? De toen 70-jarige Roger Putseys stak zijn buurman neer met een koksmes uit zijn koffer. Aan de basis van de vete lag een jarenlange twist over gerooide bomen op hun aangrenzende percelen. Vandaag wordt Putseys, ondertussen 74 en vrij onder voorwaarden, verhoord over de feiten door assisenvoorzitter Peter Hartoch. Putseys staat deze week in Leuven terecht voor doodslag op zijn buurman van 56, ex-para Luc Dams.
  [naar artikel]
 47. ASSISEN LIVE. Beschuldigde die ex-paracommando neerstak met koksmes na jarenlange burenruzie: “Hij was aan het roepen, tieren en obscene gebaren aan het maken” (19/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wat is er in de Liefkensrode in het Vlaams-Brabantse Kortenaken op 30 juli 2016 precies gebeurd? De toen 70-jarige Roger Putseys stak zijn buurman neer met een koksmes uit zijn koffer. Aan de basis van de vete lag een jarenlange twist over gerooide bomen op hun aangrenzende percelen. Vandaag wordt Putseys, ondertussen 74 en vrij onder voorwaarden, verhoord over de feiten door assisenvoorzitter Peter Hartoch. Putseys staat deze week in Leuven terecht voor doodslag op zijn buurman van 56, ex-para Luc Dams.
  [naar artikel]
 48. Jogger steekt hondje dood in Waasmunster (16/11/2020 - VRT NWS)
  Een jogger stak zaterdag in het voorbijlopen een hondje dood. Het hondje, een Jack Russell, liep los bij de eigenaar die er mee op wandel was. De jogger haalde plots een scherp voorwerp uit een tasje, stak de hond en liep door. Het dier overleefde de steek niet.
  [naar artikel]
 49. Neergeschoten, met benzine overgoten en levend verbrand: tien jaar cel voor Belgische vrouw die buurman vermoordde (28/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Voor het hof van assisen in de Zuid-Franse stad Draguignan heeft de Belgische Chantal Demarche (68) tien jaar gekregen omdat ze samen met haar man de buurman had vermoord na een uit de hand gelopen ruzie. Het koppel overgoot de nog levende man met benzine en stak hem in brand.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy