De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

‘Kevin De Bruyne is de enige overgebleven speler van wereldklasse, maar hij was de zwakste van allemaal’: pers snoeihard over Belgen

De Morgen

24/11/2022 - 09:53


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Pep Guardiola is vol lof over Kevin De Bruyne na beslissende knal: “Hij is een speler van wereldklasse en toch is hij zo nederig” (17/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Voor de vierde keer in zes seizoenen Guardiola is Manchester City op weg om de Premier League te winnen. Chelsea werd zaterdag helemaal uit de titelrace geknald door Kevin De Bruyne (30), ondanks een grillig seizoen toch weer de koning van City. En dus volgde er weer een blik met superlatieven van ‘papa Pep’.
  [naar artikel]
 2. De Bruyne grijpt naast prijs: Engelse pers verkiest ploegmaat en ‘derde keus’ Dias tot Speler van het Jaar (20/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Niet Kevin De Bruyne, wel Manchester City-ploegmaat Ruben Dias is FWA-speler van het jaar. 700 leden van de Football Writers’ Association, de Engelse pers, verkozen de 24-jarige Portugees voor Harry Kane (Tottenham) en De Bruyne.
  [naar artikel]
 3. ‘Belgische X-factor maakt het verschil’: internationale pers looft uitblinker Kevin de Bruyne (18/06/2021 - De Morgen)
  De Rode Duivels zijn zeker van de volgende ronde op het EK, maar tegen Denemarken ging het niet zonder horten en stoten. De inbreng van Kevin De Bruyne maakte het verschil, zag ook de internationale pers. ‘De Belgen hadden op dat moment hun sterrenparade voor het eerst dit toernooi compleet.’
  [naar artikel]
 4. Kevin De Bruyne krijgt een mooie Engelse erkenning en die dankt hij aan zijn nieuwe rol: “Beste versie van mezelf” (28/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  ‘PFA Player of the Year’, Engelands meest prestigieuze individuele prijs, is Kevin De Bruyne (nog?) niet. Maar de trofee van beste speler van het...
  [naar artikel]
 5. Kevin De Bruyne krijgt een erg mooie Engelse erkenning en die dankt hij aan zijn nieuwe rol: “Beste versie van mezelf” (28/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  ‘PFA Player of the Year’, Engelands meest prestigieuze individuele prijs, is Kevin De Bruyne (nog?) niet. Maar de trofee van beste speler van het...
  [naar artikel]
 6. BBC verkiest Kevin De Bruyne wel tot Speler van het Jaar (29/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  De bezoekers van de website van de Britse openbare omroep BBC hebben Kevin De Bruyne woensdag uitgeroepen tot Speler van het Jaar. De Bruyne, die vorige week vrijdag Jordan Henderson (Liverpool) moest laten voorgaan in de verkiezing van de Britse schrijvende pers, kende een uitstekend seizoen bij vicekampioen Manchester City en evenaarde met twintig assists het record van Thierry Henry, uit het seizoen 2002-2003.
  [naar artikel]
 7. Kevin De Bruyne behoort (alweer) tot select groepje van genomineerden voor Premier League-prijs (07/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Kevin De Bruyne is één van de zeven genomineerden voor de trofee van de Premier League voor Speler van het Jaar. De Bruyne werd eerder door de lezers van de BBC-website al verkozen tot Speler van het Jaar. De Engelse schrijvende pers koos voor Liverpool-aanvoerder Jordan Henderson.
  [naar artikel]
 8. Kevin De Bruyne verkozen tot Speler van het Seizoen in de Premier League (16/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Dan toch een bekroning voor zijn topseizoen. Kevin De Bruyne is door de fans verkozen tot ‘Speler van het Seizoen’ in de Premier League. Dit...
  [naar artikel]
 9. Britse schrijvende pers verkiest Liverpool-aanvaller Mohamed Salah boven Kevin De Bruyne als Speler van het Jaar (29/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Mohamed Salah is door de Football Writers’ Association (FWA ) voor de tweede keer verkozen tot Speler van het Jaar in de Premier League. De Liverpool-aanvaller haalde het voor Manchester City-middenvelder Kevin De Bruyne. West Ham United-middenvelder Declan Rice vervolledigt de top drie.
  [naar artikel]
 10. Marc Degryse raakt niet uitgepraat over De Bruyne: “Alle landen ter wereld zijn jaloers op zo een speler” (10/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Ook onze huisanalist Marc Degryse smulde van Kevin De Bruyne. “Hij heeft andermaal bevestigd wat we eigenlijk al wisten: hij is wereldklasse wat...
  [naar artikel]
 11. Daar is hij al! Kevin De Bruyne zakt dag vroeger af naar Drongen dan verwacht, om potje voetbal te spelen met BV’s (27/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Iedereen telde af naar zaterdag, maar Kevin De Bruyne daagde vrijdag al op in Drongen. Daar verbroederde de Manchester City-speler (met wortels in Drongen) met tientallen bekende Vlamingen die de Kevin De Bruyne Cup in gang staken.
  [naar artikel]
 12. De riem er even af: Kevin De Bruyne geniet op paradijselijk strand van gezin (24/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Allemaal op vakantie. Kevin De Bruyne (30) en co zoeken de komende dagen de zon op. Op sociale media deelde ‘KDB’ enkele foto’s vanop het strand - genietend van zijn gezin. Een deugddoende break na een drukke periode met veel wedstrijden.
  [naar artikel]
 13. Kevin De Bruyne kijkt uit naar duel tegen Real: “Fantastische strijd die iedereen zal willen zien” (03/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Woensdagavond kan Manchester City zich voor het tweede jaar op rij verzekeren van een finaleplaats in de Champions League. De zopas tot Speler van de Maand verkozen Kevin De Bruyne is de sleutelfiguur bij ’The Citizens’. Samen met trainer Pep Guardiola stond de Rode Duivel de pers te woord in de aanloop naar het duel tegen Real Madrid.
  [naar artikel]
 14. Kevin De Bruyne bouwt villa om tot dinoparadijs om Mason Milian (3) onvergetelijke verjaardag te bezorgen (11/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Niet ‘Jurassic World’ maar wel ‘Mason’s World’. Met een volledig in de dinosauruswereld aangekleed themafeest hebben Kevin en Michèle De Bruyne hun...
  [naar artikel]
 15. Iedereen is wild van Kevin De Bruyne, maar wordt hij ook Speler van het Jaar? (10/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Hij jaagt dit seizoen nog steeds op het assistrecord van Thierry Henry (20), maar ook als hij dat niet haalt is Kevin De Bruyne een van de topkandidaten voor de prijs van Speler van het Jaar in Engeland.
  [naar artikel]
 16. Kevin De Bruyne als enige Belg genomineerd voor 'FIFA-speler van het Jaar' (04/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Kevin De Bruyne is de enige Belg die genomineerd is voor de prijs van FIFA-speler van het Jaar. Dat blijkt uit een persbericht van de
  [naar artikel]
 17. Ook Kevin De Bruyne neemt afscheid van Kompany: “Hier, daar en overal tegelijk. Vincent is een zwerver” (11/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De ‘jokes aside’ hadden ze in ‘The Sun’ gemakshalve weggelaten toen Kevin De Bruyne grapte over een transfer naar Anderlecht binnen een jaar of...
  [naar artikel]
 18. Kevin De Bruyne met lof overladen in internationale pers: “Onmogelijk zijn goede passes en klasseflitsen bij te houden” (27/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Kevin De Bruyne werd na de sensationele heenwedstrijd van de halve finales van de Champions League tegen Real Madrid (4-3) in de internationale pers overladen met superlatieven. Een enkele keer moest hij de hoogste score delen met Karim Benzema, maar de teneur was duidelijk: deze De Bruyne was de echte ster van een geweldige voetbalavond.
  [naar artikel]
 19. Internationale pers zag de individuele klasse van De Bruyne en vooral een match om van te likkebaarden: “Dit was dé wedstrijd van het toernooi tot dusver” (18/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Rode Duivels zijn zeker van de volgende ronde op het EK, maar tegen Denemarken ging het niet zonder horten en stoten. De inbreng van Kevin De Bruyne maakte het verschil, zag ook de internationale pers. “De Belgen hadden op dat moment hun sterrenparade voor het eerst dit toernooi compleet.”
  [naar artikel]
 20. Broers Gillian en Kevin hebben ‘Klopjacht’ onderschat: “Ik begrijp dat criminelen zo wanhopig worden dat ze zichzélf aangeven’ (11/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik dacht dat ik Kevin door en door kende, maar als je 24/7 samen op de vlucht bent, dan schrik je soms toch nog van elkaar”, vertelt Gillian (27) in ‘Dag Allemaal’. De belangrijkste taak van Gillian en Kevin (29) is om uit de handen van de speurders te blijven. Voorlopig lijkt het hen goed te lukken, maar dat was niet het enige wat de broers tijdens het al ingeblikte ‘Klopjacht’ bezighield...
  [naar artikel]
 21. De Bruyne over zijn nieuwe rol en de jacht op Henry’s record: “Snap nog altijd niet dat ze die assist van me afgepakt hebben” (28/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  ‘PFA Player of the Year’, Engelands meest prestigieuze individuele prijs, is Kevin De Bruyne (nog?) niet. Maar de trofee van beste speler van het...
  [naar artikel]
 22. Kevin De Bruyne genomineerd voor Speler van het Jaar in Engeland, maar de concurrentie is fors (02/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Kevin De Bruyne (29) is één van de zes genomineerden voor de titel Speler van het Jaar in de Premier League van de Engelse spelersvakbond. De PFA maakte de shortlist woensdag bekend.
  [naar artikel]
 23. Salah kaapt prijs weg voor neus van De Bruyne: Egyptenaar door Engelse journalisten verkozen tot Speler van het Seizoen (29/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Engelse titelstrijd is nog volop aan de gang, maar de FWA, de vereniging van Engelse voetbaljournalisten, heeft toch al een Speler van het Seizoen gekozen. Mo Salah is volgens de pers de beste speler in de Premier League dit seizoen. De Egyptenaar van Liverpool kreeg 48 procent van de stemmen en haalt het zo voor Kevin De Bruyne, die op negentien procent bleef steken. West Ham-speler en Engels international Declan Rice is derde.
  [naar artikel]
 24. Belgische pannakoning dolt met Kevin De Bruyne (31/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Kevin De Bruyne was afgelopen weekend de grote man bij de Kevin De Bruyne Cup in Drongen. De sterspeler van de Rode Duivels en Manchester City speelde er een wedstrijdje met BV’s, deelde véél handtekeningen uit én probeerde even Martijn Debbaut door de benen te spelen. Wie? Wel, de Belgisch kampioen Panna. En het was Debbaut die dolde met ‘KDB’.
  [naar artikel]
 25. Kevin De Bruyne lacht zich een breuk met FIFA 22-rating van ploegmaat: “Hij is de snelste speler ter wereld” (15/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Beoordelingen op het voetbalspel FIFA liggen gewoonlijk gevoelig bij voetballers. Toen Kevin De Bruyne de score zag die zijn ploegmaat Kyle Walker kreeg voor ‘snelheid’, wist de Rode Duivel niet wat hij zag. “Dit is fake, dat kan gewoon niet”, reageerde De Bruyne.
  [naar artikel]
 26. ‘De Bruyne klaart de klus voor België in 45 minuten’: internationale pers over de Rode Duivels (18/06/2021 - De Morgen)
  De Rode Duivels zijn zeker van de volgende ronde op het EK, maar tegen Denemarken ging het niet zonder horten en stoten. De inbreng van Kevin De Bruyne maakte het verschil, zag ook de internationale pers. ‘De Belgen hadden op dat moment hun sterrenparade voor het eerst dit toernooi compleet.’
  [naar artikel]
 27. BBC-surfers verkiezen Kevin De Bruyne wél tot Speler van het Jaar (29/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De bezoekers van de website van de Britse openbare omroep BBC hebben Kevin De Bruyne wél uitgeroepen tot Speler van het Jaar.
  [naar artikel]
 28. Nog geen 20ste assist, maar wel al een magistraal doelpunt: De Bruyne etaleert wereldklasse met schitterende plaatsbal (26/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Olala, Kevin De Bruyne. Tegen Norwich is de Rode Duivel vooral op zoek naar het assistrecord van Thierry Henry, maar zelf een doelpuntje meepikken,...
  [naar artikel]
 29. Kevin De Bruyne als enige voor tweede keer op rij in Elftal van het Jaar van de Premier League (04/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  Kevin De Bruyne staat in het Elftal van het Jaar van de Premier League. Hij is de enige speler die ook vorig seizoen al een plekje kreeg bij de beste elf van de Engelse hoogste klasse. Het Elftal van het Jaar werd gestemd door de PFA, de Engelse spelersvakbond.
  [naar artikel]
 30. Kevin De Bruyne combineert kinderen met training: “Legday in de zetel” (25/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Ook voetballers moeten in hun kot blijven, maar daar zit Manchester City-speler Kevin De Bruyne niet mee in.
  [naar artikel]
 31. De Bruyne was schim van de speler die wekelijks schittert bij Man City: draaischijf heeft nood aan vakantie (04/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Die vrijdag tegen Oranje was Kevin Kevin niet. Een schaduw van de speler die wekelijks bij Manchester City schittert. Wat er rondom gebeurde, hielp hem niet, maar ook zijn lichaam raakte zelden uit decompressie. Ondertussen telt Kevin De Bruyne af: nog drie matchen.
  [naar artikel]
 32. Naast de 20ste assist ook een magistraal doelpunt: De Bruyne etaleert wereldklasse met schitterende plaatsbal (26/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Olala, Kevin De Bruyne. Tegen Norwich is de Rode Duivel vooral op zoek naar het assistrecord van Thierry Henry, maar zelf een doelpuntje meepikken,...
  [naar artikel]
 33. VIDEO. Welshe fans jouwen Kevin De Bruyne uit, tot ‘KDB’ hen het zwijgen oplegt met knappe krul (16/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Kevin De Bruyne (30) kreeg in de openingsfase van Wales-België heel wat boegeroep over zich heen vanwege de thuisfans. Maar dat deerde hem niet. Wel integendeel. ‘KDB’ legde hen het zwijgen op met een knappe krul.
  [naar artikel]
 34. Daar is hij al! Kevin De Bruyne zakt vroeger af naar Drongen dan verwacht, om potje voetbal te spelen met BV’s (27/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Iedereen telde af naar zaterdag, maar Kevin De Bruyne daagde vrijdag al op in Drongen. De Manchester City-speler tekende al present voor de BV-match die de KDB-cup dit jaar opent.
  [naar artikel]
 35. Fans van Manchester City kiezen “Belgische maestro” Kevin De Bruyne als Speler van de Maand (11/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Kevin De Bruyne is door de supporters van Manchester City uitgeroepen tot Speler van de Maand van de Citizens in september, zo kondigde de club woensdag aan via de clubwebsite. De Bruyne haalde het voor aanvaller Sergio Agüero en doelman Ederson Moraes.
  [naar artikel]
 36. De Bruyne verkozen tot Speler van het Seizoen in de Premier League (16/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Dan toch een bekroning voor zijn topseizoen. Kevin De Bruyne is verkozen tot ‘Speler van het Seizoen’ in de Premier League. Dit seizoen was de Belg...
  [naar artikel]
 37. De Bruyne en Lukaku niet de enige Belgen die fier in 'Team of the Week' van Premier League prijken (13/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het was wel het weekendje van de Belgen in de Premier League. Kevin De Bruyne toverde bij Man City in de altijd beladen derby tegen Man United
  [naar artikel]
 38. Engelse pers lyrisch over De Bruyne: “Al van Home Alone geleden dat een Kevin zo ongrijpbaar was” (16/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  “One man show”, “masterclass”. De Engelse pers was vol lof voor Kevin De Bruyne na zijn magistrale prestatie van gisteren tegen Arsenal. Met twee...
  [naar artikel]
 39. De Bruyne en Lukaku zijn niet de enige Belgen die fier in het 'Team of the Week' van Premier League prijken (13/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het was wel het weekendje van de Belgen in de Premier League. Kevin De Bruyne toverde bij Man City in de altijd beladen derby tegen Man United
  [naar artikel]
 40. De recordkoers van ‘KDB’: De Bruyne als enige centrale middenvelder bij tien meest bepalende spelers van 2022 (04/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Tien jaar geleden had ene Lionel Messi in een kalenderjaar een voet in meer dan 100 goals bij FC Barcelona. Vandaag ligt de lat lager, maar met Kevin De Bruyne (31) voert een Belg wel mee het hoogste woord.
  [naar artikel]
 41. Kevin De Bruyne bij drie genomineerden voor UEFA Speler van het Jaar (19/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Kevin De Bruyne staat op de shortlist van drie genomineerden om Europees Speler van het Jaar te worden. Dat maakte de Europese voetbalfederatie UEFA bekend. De middenvelder van Manchester City heeft de concurrentie van Chelsea-middenvelders N’golo Kanté en Jorginho. De winnaar komt dus sowieso uit de Premier League.
  [naar artikel]
 42. Kevin De Bruyne schikt zich in dienende rol: “Ik heb liever dat Hazard de belangrijkste speler is” (20/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Kevin De Bruyne is steeds meer een leider geworden bij de Rode Duivels. Dat geeft hij ook toe. Maar tegelijkertijd komt hij met een veelzeggende verklaring.
  [naar artikel]
 43. Ook Engelse journalisten verkiezen Salah boven De Bruyne (01/05/2018 - Sporza)
  De Football Writers' Association, de Engelse schrijvende pers, heeft de Egyptenaar Mohamed Salah uitgeroepen tot Speler van het Jaar in Engeland. Kevin De Bruyne eindigt tweede.
  [naar artikel]
 44. Britse pers smult van Kevin De Bruyne: “Eeuwige dreiging van het eerste tot het laatste fluitsignaal” (11/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  De titelstrijd in de Premier League blijft enorm spannend na het gelijkspel tussen leider Manchester City en eerste achtervolger Liverpool. Kevin De Bruyne kreeg na afloop van zijn wedstrijd goeie punten in de Britse pers.
  [naar artikel]
 45. "Ook al zou Kevin De Bruyne geen enkele wedstrijd meer spelen, dan nog zou ik hem verkiezen tot speler van het jaar" (10/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Wordt Kevin De Bruyne straks verkozen tot speler van het jaar in de Premier League? Als de Rode Duivel zijn sterke start doortrekt, dan komt hij...
  [naar artikel]
 46. Dolle kerstpret! Kevin De Bruyne jaagt zijn kinderen de stuipen op het lijf als ‘The Grinch’ (25/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Ook Kevin De Bruyne viert kerstmis, en dat doet de Rode Duivel op geheel eigen wijze. Na de traditionele gezinsfoto op kerstavond was het op eerste kerstdag tijd voor een verkleedpartijtje. De Bruyne hulde zich in het kostuum van ‘The Grinch’ - het groene en harige personage uit ‘How the Grinch Stole Christmas’ dat Kerstmis haat - om onder meer zijn kinderen de stuipen op het lijf te jagen. En of het werkte!
  [naar artikel]
 47. Dolle kerstpret! Kevin De Bruyne jaagt zijn kinderen de stuipen op het lijf als ‘The Grinch’ (26/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Ook Kevin De Bruyne viert kerstmis, en dat doet de Rode Duivel op geheel eigen wijze. Na de traditionele gezinsfoto op kerstavond was het op eerste kerstdag tijd voor een verkleedpartijtje. De Bruyne hulde zich in het kostuum van ‘The Grinch’ - het groene en harige personage uit ‘How the Grinch Stole Christmas’ dat Kerstmis haat - om onder meer zijn kinderen de stuipen op het lijf te jagen. En of het werkte!
  [naar artikel]
 48. Niet Kevin De Bruyne, maar wel Salah wint trofee voor Speler van het Jaar in Premier League (09/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Mo Salah van Liverpool en niet Rode Duivel Kevin De Bruyne (Manchester City) heeft donderdag de PFA-trofee voor de Speler van het Jaar in de Premier League gekregen. Dat heeft de Professional Footballers’ Association bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 49. Kevin De Bruyne maakt kans op trofee voor FIFA Speler van het Jaar (maar de concurrentie is zwaar) (22/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Net als vorig jaar is Rode Duivel Kevin De Bruyne een van de elf genomineerden voor de prijs voor de FIFA Speler van het Jaar, zo maakte de Wereldvoetbalbond bekend in een persmededeling.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy