De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Black-out in grote Oekraïense steden en zelfs buurland Moldavië na nieuwe raketaanvallen

Express

24/11/2022 - 09:55

Rusland lanceerde woensdag opnieuw een raketbarrage op Oekraïne. Hoofdstad Kyiv zat zonder stroom of water, en ook in de rest van het land viel de elektriciteit uit. In het nieuws: 67 kruisraketten en 10 drones. Dat zijn de cijfers die de Oekraïense strijdkrachten deelden over de raketbarrage van woensdag. Ook nog: Niet enkel Kyiv werd […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. VS-minister Blinken belooft steun aan Moldavië, een klein en kwetsbaar buurland dat een kwart miljoen Oekraïners opvangt (06/03/2022 - VRT NWS)
  De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft in Moldavië steun beloofd voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Sinds het begin van de oorlog zijn er al een kwart miljoen mensen vanuit Oekraïne naar Moldavië gevlucht. Het kleine Moldavië heeft -net als Oekraïne- zelf een afgescheurd gebied met een Russischsprekende minderheid waar ook Russische troepen gelegerd zijn.
  [naar artikel]
 2. Is een kernramp in Zaporizja nabij? Moldavië bereidt zijn bevolking al voor (16/08/2022 - Express)
  Het Oekraïense buurland Moldavië heeft meer dan een miljoen jodiumtabletten, die de bevolking moeten beschermen in het geval van een nucleaire ramp, aangekocht. De oorzaak is de gevaarlijke situatie in en rond de kerncentrale van Zaporizja, op meer dan 360 kilometer van de grens met Moldavië. Al tijdens de begindagen van de invasie in Oekraïne […]
  [naar artikel]
 3. IN BEELD. Raketaanvallen in verschillende Oekraïense steden (10/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In verschillende Oekraïense steden zijn er raketaanvallen gemeld. Het is nog onduidelijk hoeveel slachtoffers er zijn gevallen. Rusland had eerder gedreigd met vergelding voor de ontploffing op de Krimbrug. Bekijk hier enkele beelden van de verwoestende raketaanvallen.
  [naar artikel]
 4. Opnieuw Russische raketaanvallen op infrastructuur in Oekraïense steden, dashcambeelden tonen zware ontploffing in Dnipro (17/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland heeft opnieuw raketaanvallen op verschillende Oekraïense steden gelanceerd. Deze keer vonden explosies plaats in de havenstad Odesa, zo bevestigen de lokale autoriteiten. Ook de steden Kiev en Dnipro zijn aangevallen, klinkt het. Er is voorlopig geen sprake van slachtoffers.
  [naar artikel]
 5. IN BEELD. Schrijnende beelden tonen schade in Oekraïense steden na explosies (10/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In verschillende Oekraïense steden zijn er raketaanvallen gemeld. Het is nog onduidelijk hoeveel slachtoffers er zijn gevallen. Rusland had eerder gedreigd met vergelding voor de ontploffing op de Krimbrug. Bekijk hier enkele beelden van de verwoestende raketaanvallen.
  [naar artikel]
 6. Dit tentenkamp maakt zich op voor grote toestroom Oekraïense vluchtelingen (08/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het is stil, aan de meest zuidelijke grensovergang tussen Oekraïne en Moldavië, op 50 kilometer van Odessa. De grote vluchtelingengolven zijn het binnenland in gegolfd, de Oekraïners aan de Zwarte Zee voelen zich relatief veilig thuis. Het grote tentenkamp van de Moldaviërs staat er werkloos bij. “Maar als de Russen alsnog Odessa aanvallen, stroomt het hier binnen het uur weer vol.”
  [naar artikel]
 7. Oekraïne wil Russische “indringers” helpen verwijderen uit separatistische regio in Moldavië (25/07/2022 - Express)
  In het oosten van Moldavië bevindt zich Transnistrië, een regio die al decennialang in handen is van pro-Russische separatisten. Oekraïne heeft nu meegedeeld zijn buurland te willen helpen de “indringers” uit de streek te verwijderen, iets wat Moldavië al jarenlang aan de VN vraagt. Natalia Gavrilita, de premier van Moldavië, zei zondag nogmaals dat ze […]
  [naar artikel]
 8. Russische raketaanvallen op Kyiv, Charkov en Lviv, flatgebouw en energie-infrastructuur geraakt: “Helft van Kyiv zit zonder stroom” (15/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Rusland heeft nieuwe raketaanvallen uitgevoerd op Kyiv en andere Oekraïense steden. In Kyiv zijn twee woonblokken geraakt. Dat meldt het stadsbestuur. Op beelden op sociale media zijn grote rookwolken te zien. Of er slachtoffers zijn is niet bekend. In heel Oekraïne is het luchtalarm van kracht. De aanvallen volgen enkele uren na de toespraak van de Oekraïense president Zelensky op de G20-top in Bali.
  [naar artikel]
 9. Oekraïne, Georgië, Moldavië: waarom verdere uitbreiding van de EU niet zo eenvoudig is (04/03/2022 - Express)
  Een van de vele plotwendingen ten gevolge van Vladimir Poetins inval in Oekraïne, is een nieuwe golf aanvragen voor het EU-lidmaatschap van Oost-Europese en Kaukasische landen. Na de met veel publiciteit omgeven ondertekening van de aanvraagdocumenten door de Oekraïense president Volodimir Zelenski, gevolgd door hetzelfde proces in Georgië, heeft Moldavië zich nu bij de beweging […]
  [naar artikel]
 10. Golf van nieuwe Russische raketaanvallen op verschillende Oekraïense steden (15/11/2022 - VRT NWS)
  In het centrum van Kiev zijn verschillende residentiële gebouwen getroffen door Russische raketten. Dat zeggen althans de lokale Oekraïense autoriteiten. Ook in andere steden worden raketinslagen gemeld. De aanvallen komen er enkele dagen nadat het Russische leger zich had teruggetrokken uit Cherson, in het zuiden van het land.
  [naar artikel]
 11. Raketaanvallen op flatgebouwen in Zaporizja: dodentol loopt op tot 17 (09/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Na nachtelijke raketaanvallen op woningcomplexen in de stad Zaporizja, in het zuidoosten van Oekraïne, zijn zeker 17 doden gevallen. Dat is vernomen uit officiële Oekraïense bron. Volgens het Oekraïense leger kan de dodentol nog sterk oplopen.
  [naar artikel]
 12. Satellietbeelden tonen enorme ravage na Russische aanvallen op Oekraïense steden (15/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Verschillende Oekraïense steden worden geteisterd door Russische raketaanvallen. Onder meer de havenstad Marioepol krijgt het hard te verduren. Bovenstaande satellietbeelden tonen hoe grote delen van de stad in brand staan.
  [naar artikel]
 13. Volgt na Oekraïne ook Moldavië? “De Russen willen op lange termijn een nieuw groot-Rusland” (22/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Wat experts al een tijdje voorspelden, is nu ook bevestigd door de Russen: Poetin wil de Donbas, maar ook controle over het volledige zuiden van Oekraïne. Is dat haalbaar? En moet ook buurland Moldavië zich zorgen beginnen maken?
  [naar artikel]
 14. Oekraïne ontsnapt aan Russische zeeblokkades via buurland Roemenië (06/05/2022 - Express)
  De Russische blokkade van de Oekraïense zeehavens, als onderdeel van de invasie, heeft de exporteurs van het land gedwongen om alternatieve uitvoerhavens te zoeken. De stad Constanta in Roemenië is hierdoor een vitaal maritiem knooppunt geworden voor de Oekraïense gewassen. Sinds de start van de oorlog in Oekraïne is de export van Oekraïense landbouwproducten ernstig […]
  [naar artikel]
 15. Orlando Bloom helpt Oekraïense vluchtelingen aan grens met Moldavië (25/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Orlando Bloom is in Moldavië om samen met UNICEF Oekraïense vluchtelingen op te vangen die hun thuisland hebben verlaten vanwege de Russische invasie. Op Instagram deelt de 45-jarige acteur foto's van vluchtelingen die hij heeft ontmoet.
  [naar artikel]
 16. Orlando Bloom helpt Oekraïense vluchtelingen aan de grens met Moldavië (25/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Orlando Bloom is in Moldavië om samen met Unicef Oekraïense vluchtelingen op te vangen die hun thuisland hebben verlaten vanwege de Russische invasie. Op Instagram deelt de 45-jarige acteur foto’s van vluchtelingen die hij heeft ontmoet.
  [naar artikel]
 17. Meer raketten gelanceerd dan op beruchte 10 oktober: nieuwe luchtaanval lijkt een van de grootste sinds start oorlog (15/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  De aanval op Oekraïne van vandaag is één van de zwaarste sinds het begin van de oorlog. Volgens de veiligheidsdiensten hebben de Russen meer dan 100 raketten afgevuurd op Kiev en andere Oekraïense steden, zoals Lviv, Charkiv en Odessa. In de hoofdstad is minstens één dode gevallen. Op veel plaatsen in Oekraïne is de stroom uitgevallen, net als in buurland Moldavië. Meer dan 7 miljoen huishoudens zitten in het donker, er zou ook zeker één dode gevallen zijn.
  [naar artikel]
 18. OVERZICHT. Dit weten we al over grootschalige raketaanvallen op Oekraïense steden (10/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Op tal van plaatsen in Oekraïne klonken maandagochtend de luchtalarmen. Ook heel wat steden werden getroffen door wat vermoedelijk Russische raketten waren. In de hoofdstad Oekraïne zouden al meerdere doden gevallen zijn. Dit weten we al over de aanvallen.
  [naar artikel]
 19. OVERZICHT. Dit weten we al over grootschalige raketaanvallen op Oekraïense steden (10/10/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Op tal van plaatsen in Oekraïne klonken maandagochtend de luchtalarmen. Ook heel wat steden werden getroffen door wat vermoedelijk Russische raketten waren. In de hoofdstad Oekraïne zouden al meerdere doden gevallen zijn. Dit weten we al over de aanvallen.
  [naar artikel]
 20. Russisch bevelhebber onthult ultieme doel van tweede fase “speciale operatie” in Oekraïne en het lijkt slecht nieuws voor Odesa en Moldavië (22/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een Russisch bevelhebber heeft meer licht geworpen op het ultieme doel van de tweede fase van de Russische “speciale operatie” in Oekraïne. Die is deze week van start gegaan. En het lijkt slecht nieuws voor de Oekraïense havenstad Odesa en Moldavië, een buurland van Oekraïne
  [naar artikel]
 21. Schrijnende beelden tonen Oekraïense steden voor en na de Russische invasie (04/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland viel op 24 februari buurland Oekraïne binnen. In verschillende steden in Oekraïne is de schade immens. Kiev, Charkiv, Marioepol, Cherson, Tsjernihiv, de lijst is lang. Deze voor- en nabeelden tonen een deel van de verwoesting in die steden.
  [naar artikel]
 22. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. "Russische troepen vuren raketten af op steden in het zuiden” - Oekraïense regering ontkent aanval op Russisch oliedepot (02/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In totaal zijn vrijdag 6.266 mensen via humanitaire corridors uit Oekraïense steden geëvacueerd, meldt een Oekraïense regeringsfunctionaris. Daaronder bevonden zich 3.071 mensen die de belegerde havenstad Marioepol hadden verlaten. Rusland beschuldigt Oekraïne er ondertussen van een oliedepot in het Russische Belgorod te hebben aangevallen, maar Oekraïne ontkent dat. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 23. “Raketaanvallen op heel Oekraïne” (23/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Heel Oekraïne wordt aangevallen, zo citeert de Britse openbare omroep BBC woensdagavond de Oekraïense viceminister van Volksgezondheid Oleksiy Jaramenko, nadat Rusland een nieuwe reeks raketaanvallen in heel het land heeft gelanceerd.
  [naar artikel]
 24. Europese leiders geven Oekraïne en Moldavië statuut van kandidaat-lidstaat EU (23/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Oekraïne en Moldavië mogen zich voortaan kandidaat-lidstaat van de Europese Unie noemen. De Europese leiders hebben de twee landen dat statuut donderdagavond toegekend. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky reageerde meteen heel tevreden op de beslissing.
  [naar artikel]
 25. Frankrijk belooft luchtafweersystemen aan Oekraïne (12/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Frankrijk zal luchtafweersystemen leveren aan Oekraïne. President Emmanuel Macron zei dat woensdag tijdens een tv-interview. Hij haalde daarbij de raketaanvallen aan die Rusland deze week uitvoerde, waarbij tal van Oekraïense steden het doelwit waren. Die aanvallen waren volgens Macron enkel bedoeld om het “Oekraïense verzet te breken”.
  [naar artikel]
 26. Opnieuw verschillende Oekraïense steden aangevallen door Rusland: “Ze bombarderen onze gasinfrastructuur” (17/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland heeft opnieuw raketaanvallen op verschillende Oekraïense steden gelanceerd. Deze keer hebben er explosies plaatsgevonden in de havenstad Odesa, zo bevestigen de lokale autoriteiten. Ook de steden Kiev en Dnipro zouden aangevallen zijn, klinkt het.
  [naar artikel]
 27. Grootschalige raketaanvallen op Oekraïense steden: “Zoek allemaal veilige oorden op!” (15/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  In Oekraïne zijn dinsdag verschillende steden geraakt door Russische raketaanvallen. Dat melden de lokale autoriteiten. Naast de hoofdstad Kiev gaat het onder meer over Lviv, Charkiv en Odessa. Het gaat om de eerste grootschalige aanval sinds de Russische terugtrekking uit delen van Cherson vorige week.
  [naar artikel]
 28. LIVE. Oekraïne meldt nieuwe raketaanvallen op Marioepol (18/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens het Oekraïense leger is de zuidoostelijke Oekraïense havenstad Marioepol zondagavond opnieuw gebombardeerd door Russische raketten en bommen. Dat is vooral in de buurt van de haven en de staalfabriek Azovstal het geval. Op het terrein van die fabriek zouden de laatste Oekraïense strijdkrachten in Marioepol zich schuilhouden, het ultimatum dat Rusland hen gegeven had is inmiddels verstreken. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 29. LIVE. Oekraïne meldt nieuwe raketaanvallen op Marioepol (18/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens het Oekraïense leger is de zuidoostelijke Oekraïense havenstad Marioepol zondagavond opnieuw gebombardeerd door Russische raketten en bommen. Dat is vooral in de buurt van de haven en de staalfabriek Azovstal het geval. Op het terrein van die fabriek zouden de laatste Oekraïense strijdkrachten in Marioepol zich schuilhouden, het ultimatum dat Rusland hen gegeven had is inmiddels verstreken. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 30. “Opnieuw verschillende Oekraïense steden gebombardeerd door Rusland” (17/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens berichten op sociale media heeft Rusland opnieuw raketaanvallen op verschillende Oekraïense steden gelanceerd. Deze keer zouden er explosies hebben plaatsgevonden in de havenstad Odesa, zo bevestigen de lokale autoriteiten. Ook de steden Kiev en Dnipro zouden aangevallen zijn, klinkt het op Twitter.
  [naar artikel]
 31. Straks black-out in Kyiv? Oekraïense energievoorziening gekraakt door Russisch raketvuur (21/11/2022 - Express)
  De helft van de Oekraïense energievoorziening is door Russische raketten vernietigd, zo waarschuwt de overheid. In hoofdstad Kyiv wordt zelfs gevreesd voor een black-out. En dat terwijl de eerste sneeuwvlokken al zijn gevallen. In het nieuws: Het gaat niet goed met de Oekraïense energievoorziening. Een precaire situatie, met de winter op komst. Waarom? Het lijkt […]
  [naar artikel]
 32. Volgt na Oekraïne de verovering van Moldavië? De bevolking daar vreest van wel (19/03/2022 - Express)
  Op de straten van Moldavië heerst een stilzwijgende paniek. De bijna drie miljoen inwoners vrezen dat hun land wel eens het volgende kan zijn dat in de vuurlinie ligt van Rusland, nadat het Oekraïne verovert. De aanwezigheid van Russische troepen in de separatistische regio Transnistrië helpt alvast niet om de doorsnee Moldaviër gerust te stellen. […]
  [naar artikel]
 33. LIVE. Oekraïners zeggen helft van Sjevjerodonetsk weer in handen te hebben - Rusland bevestigt raketaanvallen op Kiev om tanks uit te schakelen (05/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn opnieuw explosies in Kiev, de hoofdstad van Oekraïne, waargenomen. Ook in verschillende andere Oekraïense steden is vannacht het luchtalarm afgegaan. De Russische president Vladimir Poetin dreigt met meer aanvallen op “nieuwe doelwitten” als het Westen langeafstandsraketten aan Oekraïne levert. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 34. Russische staatsmedia tonen voor het eerst leed van burgers in Oekraïne en lijken er zelfs trots op (11/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Russische staatsmedia hebben voor het eerst getoond dat de oorlog in Oekraïne ook een tol eist van de burgers in het land. Dat deden ze na de Russische raketaanvallen op een reeks Oekraïense steden gisterochtend. Meer nog, ze leken er zelfs trots op.
  [naar artikel]
 35. Russische staatsmedia tonen voor het eerst leed van burgers in Oekraïne en lijken er zelfs trots op (11/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Russische staatsmedia hebben voor het eerst getoond dat de oorlog in Oekraïne ook een tol eist van de burgers in het land. Dat deden ze na de Russische raketaanvallen op een reeks Oekraïense steden gisterochtend. Meer nog, ze leken er zelfs trots op.
  [naar artikel]
 36. LIVE. Nieuwe bombardementen op Marioepol, Oekraïne meldt vijf krachtige raketaanvallen op Lviv (18/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens het Oekraïense leger is de zuidoostelijke Oekraïense havenstad Marioepol zondagavond opnieuw gebombardeerd door Russische raketten en bommen. Dat is vooral in de buurt van de haven en de staalfabriek Azovstal het geval. Op het terrein van die fabriek zouden de laatste Oekraïense strijdkrachten in Marioepol zich schuilhouden, het ultimatum dat Rusland hen gegeven had is inmiddels verstreken. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 37. Moldavië houdt adem in, en een aanleiding om bang te zijn, die is er voor dit armste land van Europa (27/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Na de plotse oorlog in Oekraïne wacht buurland Moldavië gespannen af wat de volgende stap is van Moskou. De separatistenrepubliek Transnistrië zou zomaar eens het grondgebied kunnen vormen van de volgende Russische stap.
  [naar artikel]
 38. Zelensky: stroom voor 8 miljoen Oekraïners hersteld (16/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De elektriciteitsvoorziening is hersteld voor acht miljoen Oekraïense consumenten na black-outs in het hele land door Russische raketaanvallen. Dat heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky gemeld. Zo'n twee miljoen andere mensen zitten nog zonder stroom.
  [naar artikel]
 39. Adempauze voor Kiev lijkt voorbij: Rusland wil raketaanvallen opdrijven "als antwoord op Oekraïense terreur" (15/04/2022 - VRT NWS)
  Rusland laat weten de raketaanvallen op de Oekraïense hoofdstad Kiev te zullen opdrijven, na de bombardementen van vannacht. De aanvallen zouden een reactie zijn op "de Oekraïense terreur en sabotage op Russisch grondgebied", klinkt het.
  [naar artikel]
 40. Rusland "wreekt" Oekraïens tegenoffensief met nieuwe raketaanvallen op Charkov, stroom tweede dag op rij uitgevallen (12/09/2022 - VRT NWS)
  In de Oekraïense stad Charkov is de stroom vandaag opnieuw uitgevallen, vermoedelijk na nieuwe Russische luchtaanvallen. Gisteravond was er al een stroomonderbreking in grote delen van de noordoostelijke provincie Charkov. Volgens Oekraïne zijn de luchtaanvallen een vergelding voor het succesvolle Oekraïense tegenoffensief in de provincie.
  [naar artikel]
 41. Moldavië bezorgd over Russische dreiging (23/04/2022 - De Tijd)
  08:19 De Russische legerleiding heeft een nieuwe strategie bekendgemaakt, die mikt op het hele zuiden van Oekraïne, en dat baart Moldavië grote zorgen. De getuigenissen die intussen uit Marioepol binnenkome...
  [naar artikel]
 42. Liveblog - Russische raketten komen neer op Oekraïense steden, Poetin bevestigt dat het om vergeldingsactie gaat (10/10/2022 - VRT NWS)
  Rusland heeft vanochtend massale raketaanvallen uitgevoerd op Oekraïense steden. Onder meer in de hoofdstad Kiev zijn daarbij verschillende doden en gewonden gevallen. De aanvallen, met raketten en kamikazedrones, zijn onder meer gericht tegen de energie-infrastructuur in Oekraïne. Wellicht gaat het om een vergeldingsactie voor de aanval op de Krimbrug dit weekend. Volg alles hier op de voet.
  [naar artikel]
 43. Oekraïne kan pas echt lid worden als de EU er klaar voor is (24/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  De 27 leiders kenden gisteren officieel het statuut van kandidaat-lidstaat toe aan Oekraïne en Moldavië, en erkenden ook dat de toekomst van Georgië in de EU ligt. “Een uniek en historisch moment”, reageerde de Oekraïense president Zelenski. “Maar de Oekraïners maken zich best geen illusies”, temperde de Albanese premier direct de verwachtingen.
  [naar artikel]
 44. Zelensky zeker dat “Moskou doel niet zal bereiken” na raketaanvallen op hoofdstad (15/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Rusland zal niet in zijn opzet slagen om de Oekraïense energie-infrastructuur te vernietigen, zegt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky na verschillende Russische raketaanvallen op dinsdag.
  [naar artikel]
 45. Niet de eerste keer dat raket buiten Oekraïne valt: ook Moldavië werd al getroffen (16/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Twee raketinslagen op Pools grondgebied eisten dinsdagavond twee levens. Het is de eerste keer in de Oekraïne-oorlog dat er raketten landden op NAVO-grondgebied en dat zorgde meteen voor veel ophef. Toch vielen er al eerder raketten buiten de Oekraïense grenzen. Twee weken geleden werd Moldavië al eens getroffen.
  [naar artikel]
 46. Niet de eerste keer dat raket buiten Oekraïne valt: ook Moldavië werd al getroffen (16/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Twee raketinslagen op Pools grondgebied eisten dinsdagavond twee levens. Het is de eerste keer in de Oekraïne-oorlog dat er raketten landden op NAVO-grondgebied en dat zorgde meteen voor veel ophef. Toch vielen er al eerder raketten buiten de Oekraïense grenzen. Twee weken geleden werd Moldavië al eens getroffen.
  [naar artikel]
 47. Oekraïense autoriteiten: "Meerdere doden bij raketaanvallen nabij  havenstad Odessa" (01/07/2022 - VRT NWS)
  Afgelopen nacht zijn meerdere doden gevallen bij raketaanvallen nabij de Oekraënse havenstad Odessa, dat melden de Oekraïense autoriteiten. Volgens het ministerie van Defensie kwamen 18 mensen bij de aanvallen om het leven. De woordvoerder van de plaatselijke legertroepen in Odessa meldt daarnaast ook 30 gewonden.
  [naar artikel]
 48. Oekraïne: "Vier doden bij Russische raketaanvallen op onlangs heroverde stad Cherson" (24/11/2022 - VRT NWS)
  Bij Russische raketaanvallen op de Zuid-Oekraïense stad Cherson zijn minstens vier mensen om het leven gekomen, zeker tien anderen raakten gewond, dat hebben lokale Oekraïense autoriteiten gemeld. Twee weken geleden trokken de Russen zich terug uit Cherson, waardoor deze belangrijke havenstad aan de Dnjepr heroverd werd door Oekraïne.
  [naar artikel]
 49. Raketinslagen in verschillende grote Oekraïense steden, ook Kiev opgeschrikt door explosies (10/10/2022 - Express)
  Voor het eerst sinds juni wordt de Oekraïense hoofdstad Kiev geraakt door Russische raketten. Ook in andere grote Oekraïense steden, zoals Lviv, Odessa of Dnipro, vonden explosies plaats. In de raketbarrage kan een vergelding worden gezien voor de gedeeltelijke vernieling van de Krimbrug, zaterdagochtend. Nu de oorlog op land moeilijk verloopt voor Poetin, lijkt hij […]
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy