De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Penklikkers en appelknagers op kantoor: waarom de één zich wel ergert en de ander niet

De Morgen

24/11/2022 - 10:24


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Waarom de een snel bijkomt en de ander niet: expert UZ Gent beantwoordt vragen over ons metabolisme (30/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Hoe kan het dat de één alles lijkt te kunnen eten zonder aan te komen en de ander zich na een frietje al een stuk zwaarder voelt? De snelheid van...
  [naar artikel]
 2. GEZOCHT. Gezin met één kind dat wel vaccin wilt en ander niet (21/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  Vanaf vandaag krijgen de eerste kinderen tussen 5 en 11 jaar een uitnodiging in de bus om zich te laten vaccineren. Het Nieuwsblad is op zoek naar een gezin met één kind dat wel een vaccin wilt en een ander niet.
  [naar artikel]
 3. Ondanks kwartaalverlies doet Société Générale het goed: dit is waarom (03/08/2022 - Express)
  De Franse grootbank Société Générale rapporteerde een kwartaalverlies van 1,5 miljard euro. Toch is dat beter dan analisten hadden verwacht, en is de bank blij met de resultaten. Het verlies is eigenlijk maar aan één ding te danken: de Russische exit van de bank. In april besloot Société Générale immers om al zijn activiteiten in […]
  [naar artikel]
 4. ANALYSE. Waarom spreekt niemand in Oekraïne nog over winnen? (25/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Oekraïense troepen hebben zich teruggetrokken uit Sjevjerodonetsk. De verovering van de oostelijke stad is een cruciale etappe in het Russische strijdplan om het industriebekken van Donbas in handen te krijgen. Dit is waarom dat Poetin nu langzaam maar zeker één na één zijn objectieven realiseert.
  [naar artikel]
 5. Gilbert ergert zich: "Waartoe dient die 3 kilometer-regel eigenlijk?" (08/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Philippe Gilbert was één van de twaalf renners die de valpartij in de slotfase kon ontwijken. Hij hield er een tiende plaats in de rit en, mede...
  [naar artikel]
 6. Waarom is Charlotte fan van technologieaandelen? En waarom verkiest Cédric aandelen boven ETF’s? - € 8.946 - € 9.455 (27/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Na enkele woelige beursweken in De Beurs van Charlotte en Cédric, beginnen de portefeuilles van onze jonge beleggers zich stilaan weer te herstellen. De aandelen van Cédric kleuren steeds groener en ook de technologieaandelen van Charlotte kruipen geleidelijk uit een dal. Waarom kiest Cédric bewust voor aandelen, en niet voor gespreide ETF’s? En waarom is Charlotte zo’n fan van technologieaandelen ?
  [naar artikel]
 7. Waarom Jérémie Makiese de finale (niet) zal halen: onze Songfestivalkenner wikt en weegt de Belgische kansen (12/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Jérémie Makiese moet zich donderdagavond zien te plaatsen voor de finale van het Eurovisiesongfestival. Onze kenner ter plaatse schat de kansen van onze landgenoot in en zit in dubio. “Jérémie is muzikaal uniek in zijn soort, maar we missen de kans zijn belangrijkste troefkaart uit te spelen.”
  [naar artikel]
 8. DISCUSSIE. Eén maand zonder alcohol: waarom doe jij (niet) mee aan Tournée Minérale? (05/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Tournée Minérale, een initiatief van De Druglijn en Stichting Tegen Kanker, is aan zijn vijfde editie toe. De campagne roept iedereen op om in februari een maand lang geen alcohol te drinken. Zo ervaar je wat een maand zonder alcohol met je doet. Waarom doe jij (niet) mee?
  [naar artikel]
 9. Politie opent gloednieuw kantoor op campus PXL in Hasselt: “Studenten moeten ergens terecht kunnen als ze zich onveilig voelen” (27/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De politiezone LRH krijgt een gloednieuw kantoor aan PXL-Congress op de Elfde-Liniestraat in Hasselt. Studenten kunnen er terecht bij studenteninspecteur Elfi Nijssen of één van haar collega’s.
  [naar artikel]
 10. Waarom we een zak chips altijd in één keer leeg eten, en andere valstrikken van de voedingsindustrie (27/10/2021 - De Morgen)
  Hebt u zich ook weleens afgevraagd waarom u geregeld een zak chips leegeet, terwijl u ze na een handvol al niet meer superlekker vindt smaken? Of waarom u ondanks uw voornemens om gezonde voeding in huis te halen uw kar toch vollaadt met junkfood?
  [naar artikel]
 11. Kernkabinet beslist: vier dagen verplicht telewerk, zorgpersoneel dat zich op 1 april nog niet liet vaccineren wordt ontslagen (15/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vanavond nog heeft het kernkabinet afgeklopt dat werknemers verplicht vier dagen per week thuis moeten werken. Er mag dus nog één dag per week naar kantoor gegaan worden. Ook werd beslist hoe ze het zorgpersoneel verplicht wil laten vaccineren. Officieel wilde niemand wat gezegd, maar er viel wel al een en ander te horen.
  [naar artikel]
 12. Mag je meer thuiswerken? Zo blijf je minstens even productief als op kantoor (14/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In kantoorjobs is thuiswerk momenteel de norm. Het is dé oplossing om coronaproof te kunnen werken, zorgt in één klap voor stukken minder fileleed...
  [naar artikel]
 13. Deze mensen vieren dit jaar kerst met onbekenden: “Een stoel bijschuiven en een patatje extra schillen. Meer moeite kost het niet” (23/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De één zoekt een gezellig nest om Kerstmis te vieren, de ander schuift graag een stoel bij. Waarom de twee niet bij elkaar brengen dan? Na de...
  [naar artikel]
 14. SOS HLN. Deze mensen vieren dit jaar kerst met onbekenden: “Een stoel bijschuiven en een patatje extra schillen. Meer moeite kost het niet” (23/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De één zoekt een gezellig nest om Kerstmis te vieren, de ander schuift graag een stoel bij. Waarom de twee niet bij elkaar brengen dan? Na de...
  [naar artikel]
 15. Hulplijn ontvangt dagelijks gemiddeld één oproep: “Je kan niet genezen van pedofilie. Het is een geaardheid” (02/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Lang niet elke pedofiel is een kindermisbruiker. Dat zegt Minne De Boeck, criminologe bij het Universitair Forensisch Centrum Antwerpen. Ze is medeoprichter van 'Stop it Now!', een hulplijn voor wie zich zorgen maakt over zijn seksuele gevoelens voor kinderen. De organisatie krijgt gemiddeld ruim één oproep per dag. "Je kan niet genezen van pedofilie. Dat is een geaardheid: de één valt op mannen, de ander op vrouwen, en de pedofiel op kinderen."
  [naar artikel]
 16. Elke dag wel iéts dat duurder wordt: wanneer stoppen de prijsstijgingen? (08/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Gas, olie, katoen, voeding… Elke dag krijgen we wel over één of ander product te horen dat het duurder wordt. Niet een beetje duurder: véél duurder. Heeft dit nog altijd met corona te maken? Is het einde stilaan in zicht? En wie is hier de grootste dupe van?
  [naar artikel]
 17. Van koffieblog tot miljoenenbusiness: “Met één druk op de knop kan je thuis of op kantoor barista spelen” (01/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vijf jaar geleden begonnen Stef Lefebre (47) en Tim van Tittelboom (44) met een koffieblog, vandaag gaan ze de strijd aan met giganten Nespresso en Miko voor het perfecte kopje zwart goud. Thuis, én op kantoor. Hun koffiemerk Mister Barish boekte vorig jaar 4,5 miljoen euro omzet en dat willen ze dit jaar verdubbelen.
  [naar artikel]
 18. Van koffieblog tot miljoenenbusiness: “Met één druk op de knop kan je thuis of op kantoor barista spelen” (01/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vijf jaar geleden begonnen Stef Lefebre (47) en Tim van Tittelboom (44) met een koffieblog, vandaag gaan ze de strijd aan met giganten Nespresso en Miko voor het perfecte kopje zwart goud. Thuis, én op kantoor. Hun koffiemerk Mister Barish boekte vorig jaar 4,5 miljoen euro omzet en dat willen ze dit jaar verdubbelen.
  [naar artikel]
 19. Waarom België het Songfestival niet gaat winnen, maar Jérémie Makiese wél kan scoren (14/05/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 20. Hoge energiefactuur drijft werknemers weer naar hun werk: zoveel kan je aan huidige prijzen besparen door voltijds op kantoor te werken (17/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Bijna drie op de tien Belgen passen hun werkgewoonten aan onder druk van de hoge energieprijzen. Zo zijn we van plan méér op kantoor te gaan werken om thuis niet te hoeven verwarmen. Maar hoeveel levert dat eigenlijk op?
  [naar artikel]
 21. Tropisch heet op kantoor: stylist tipt outfits die luchtig én professioneel zijn (19/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Bij deze tropische temperaturen halen we het liefst luchtige shorts en strandjurkjes uit de kast. Maar wie op kantoor werkt, kan dat uiteraard niet. Wat draag je dan wél om hoofd en lichaam koel te houden en er toch office proof uit te zien? Styliste Emily De Snoeck helpt ons - bijna letterlijk - uit de brand met tips, die wij voorzagen van voorbeeldjes ter inspiratie.
  [naar artikel]
 22. Wat als je niet terug naar kantoor wilt? (11/05/2020 - De Morgen)
  Sinds een week mogen telewerkers mondjesmaat terug naar kantoor. Maar terwijl de ene staat te springen om terug te keren naar de collega’s, kruipt de ander liever nog dieper in zijn kot. Waarom?
  [naar artikel]
 23. Wie deze winter op kantoor werkt kan véél geld besparen op energiefactuur: tot 85 euro voordeel per week (18/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Wie komende winter voltijds op kantoor gaat werken in plaats van thuis, kan flink wat besparen op de energiefactuur. Elke dag pendelen kan tot 85 euro per week opleveren. “Acht uur per dag je huis niet verwarmen: de rekening is snel gemaakt.”
  [naar artikel]
 24. Waarom mogen we ecocheques niet gebruiken om onze energiefactuur te betalen? En waarom is in Frankrijk alles goedkoper? Het Grote Gelddebat: een antwoord op (bijna) al uw vragen (06/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In de aanloop naar ‘Het Grote Gelddebat’ zijn we overstelpt met lezersvragen. We namen ze één na één onder de loep en beantwoorden de meest prangende. Zullen de prijzen van elektriciteit en gas ooit terug dalen tot “normale” prijzen? Waarom mogen we de ecocheques niet gebruiken om gas- en elektriciteitsfactuur te betalen? En waarom is in Frankrijk alles goedkoper?
  [naar artikel]
 25. Elke dag wel iéts dat duurder wordt: wanneer stoppen de prijsstijgingen en wie is de grootste dupe? (08/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Gas, olie, katoen, voeding… Elke dag krijgen we wel over één of ander product te horen dat het duurder wordt. Niet een beetje duurder: véél duurder. Heeft dit nog altijd met corona te maken? Is het einde stilaan in zicht? En wie is hier de grootste dupe van?
  [naar artikel]
 26. Elke dag wel iéts dat duurder wordt: wanneer stoppen de prijsstijgingen en wie is de grootste dupe? (08/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Gas, olie, katoen, voeding… Elke dag krijgen we wel over één of ander product te horen dat het duurder wordt. Niet een beetje duurder: véél duurder. Heeft dit nog altijd met corona te maken? Is het einde stilaan in zicht? En wie is hier de grootste dupe van?
  [naar artikel]
 27. Société Générale trekt zich terug uit Rusland (11/04/2022 - De Tijd)
  10:13 Société Générale staakt zijn bank- en verzekeringsactiviteiten in Rusland en gaat ook zijn volledige belang in Rosbank, een zwaargewicht in de Russische banksector, verkopen aan Interros Capital. Dat ...
  [naar artikel]
 28. OPROEP. Word jij er warm of eerder heel erg koud van om terug naar kantoor te moeten gaan? (16/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  September is dit jaar wel héél speciaal: niet alleen kinderen moeten terug naar school, ook veel volwassenen moesten voor het eerst weer verplicht naar kantoor. Want sinds het begin van deze maand adviseert de overheid na een periode van zo’n anderhalf jaar niet langer aan bedrijven om te telewerken. Met andere woorden: veel werknemers moeten sinds 2 weken terug gedeeltelijk of volledig naar kantoor, en NINA wil graag weten hoe dat ervaren wordt.
  [naar artikel]
 29. Waarom Genk Beerschot best niet onderschat (18/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Genk trekt zondagavond naar Beerschot, de allerlaatste in de stand. Met amper één overwinning in veertien competitiewedstrijden zijn de Mannekes rampzalig aan het seizoen gestart. Maar Genk rekent zich best niet te snel rijk. Drie redenen waarom Beerschot niet te onderschatten valt.
  [naar artikel]
 30. Doet gelijkspel tegen Club Brugge PSG al twijfelen? “Begrijp niet waarom het mislukking is als we Champions League niet winnen” (18/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Paris Saint-Germain is misschien wel de kandidaat bij uitstek om de Champions League te winnen. Met Lionel Messi, Neymar en Kylian Mbappé zijn er weinig excuses om dat niet te zijn. Ander Herrera (32) is met plezier één van de harde werkers achter dat gouden trio: “Messi is de beste op elke positie. Behalve als keeper.”
  [naar artikel]
 31. Van kantoor naar café: deze 16 allround handtassen kan je echt overal dragen (02/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ons ultieme voornemen: dat heerlijke vakantiegevoel het hele jaar lang vasthouden. Dat doe je door jezelf na een nazomerse werkdag te trakteren op een terrasje, bijvoorbeeld. En geef toe: het liefst van al ga je dan rechtstreeks van kantoor naar het café, zonder tussenstop. Een tas die je ook na de werkuren kan dragen mag dan ook niet in je collectie ontbreken. Wij selecteerden voor jou zestien knappe tassen waarmee je zowel op als naast de werkvloer uitpakt.
  [naar artikel]
 32. Wanneer zullen de prijzen van gas en elektriciteit weer dalen? En waarom is in Frankrijk alles goedkoper? Een antwoord op uw vragen (06/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In de aanloop naar ‘Het Grote Gelddebat’ zijn we overstelpt met lezersvragen. We namen ze één na één onder de loep en beantwoorden de meest prangende. Zullen de prijzen van elektriciteit en gas ooit terug dalen tot “normale” prijzen? Waarom mogen we de ecocheques niet gebruiken om gas- en elektriciteitsfactuur te betalen? En waarom is in Frankrijk alles goedkoper?
  [naar artikel]
 33. OPROEP. Wordt jij er warm of eerder heel erg koud van om terug naar kantoor te moeten gaan? (16/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  September is dit jaar wel héél speciaal: niet alleen kinderen moeten terug naar school, ook veel volwassenen moesten voor het eerst weer verplicht naar kantoor. Want sinds het begin van deze maand adviseert de overheid na een periode van zo’n anderhalf jaar niet langer aan bedrijven om te telewerken. Met andere woorden: veel werknemers moeten sinds 2 weken terug gedeeltelijk of volledig naar kantoor, en NINA wil graag weten hoe dat ervaren wordt.
  [naar artikel]
 34. Legendarisch Café Métropole sluit de deuren: “De Brouckèreplein bloedt dood” (21/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Minder dan een jaar na de heropening van Café Métropole op het De Brouckèreplein in de hoofdstad gaat het café met het oogstrelende interieur en de typisch Brusselse spirit alweer dicht. Maar of het definitief game over is, is een ander verhaal.
  [naar artikel]
 35. De ene “in de vorm van zijn leven”, de ander nog steeds zoekende: rekent Martínez op Vanaken of Tielemans tegen Frankrijk? (04/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De ene zoekt al sinds het EK naar zijn beste niveau, de ander zit – dixit de bondscoach – in de vorm van zijn leven. Youri Tielemans (24) versus Hans Vanaken (29): strijdend voor dat plekje naast Witsel. Maar aangezien één plus één niet per se twee is voor Martínez…
  [naar artikel]
 36. Lukt het niet om te sparen? U pakt het waarschijnlijk verkeerd aan (14/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Hebt u zich al eens afgevraagd waarom iets als Start to Run zo succesvol is? De reden is simpel: het geeft mensen die géén conditie hebben een...
  [naar artikel]
 37. Vind je decoratie lastig? Dit is dé vuistregel van interieurarchitecten (08/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De één kan van nature stylen als een pro, de ander worstelt wat meer met het mooi inrichten van zijn huis. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het decoreren van je interieur? Met de regel van drie, dé vuistregel van interieurstyling, creëer je gemakkelijk de perfecte balans. Vtwonen.be legt uit hoe je te werk gaat.
  [naar artikel]
 38. Gasfles ontploft op vrachtwagen in Deerlijk: zeker één dode en één zwaargewonde (11/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Omstreeks 9 uur vanmorgen is er een gasfles ontploft op een geparkeerde vrachtwagen in Deerlijk (West-Vlaanderen). Hierbij is er al zeker één dodelijk slachtoffer gevallen. Een ander slachtoffer raakte zwaargewond. Dat is bevestigd aan onze redactie. Er is een perimeter ingesteld omdat er nog enkele gasflessen op de vrachtwagen stonden.
  [naar artikel]
 39. Jérémie Makiese vertrokken naar Songfestival: “Winnen, waarom niet?” (02/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Jérémie Makiese (21), onze Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival, is maandag vertrokken naar Turijn. Volgende week trapt hij zijn deelname af en probeert hij een ticket te scoren voor de grote finale. Op de luchthaven stak hij zijn ambities niet weg. “Winnen, waarom niet?”
  [naar artikel]
 40. Kylian Mbappé blijft: Franse superspits ergert Real Madrid door voor verlengd verblijft bij PSG te kiezen (21/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Il reste’. Hij blijft, zo kopt L’Équipe. Na een bijna jaarlange flirt met Real Madrid lijkt Kylian Mbappé (23) dan toch voor een verlengd verblijf bij PSG te kiezen. Onder astronomische voorwaarden. Real Madrid reageert ontstemd. ‘De Koninklijke’ voelt zich gebruikt als speelbal en dat zijn ze niet gewend in Madrid.
  [naar artikel]
 41. Remco Evenepoel over zijn lekke band: “Gefaket? Ik ben geen persoon die gaat faken” (07/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Een arm in de lucht op 2,2 kilometer van de meet. Remco Evenepoel staat lek achteraan, meteen na een aanval van Primoz Roglic. Waarom het één toch niks te maken had met het ander.
  [naar artikel]
 42. LIVE PER SET. Kyrgios ergert zich alweer aan arbitrage, sterke Nadal laat zich niet uit z’n lood slaan en pakt eerste set (04/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Rafael Nadal (ATP 2) versus Nick Kyrgios (ATP 43). Dat móét vuurwerk opleveren. De Spanjaard op en top professional, de Australiër het supertalent...
  [naar artikel]
 43. Société Générale neemt afscheid van Rusland (11/04/2022 - Express)
  De Franse grootbank Société Générale trekt zich volledig terug uit Rusland. Rosbank, de belangrijkste Russische afdeling van de financiële instelling, wordt verkocht aan het beleggingsvehikel Interros Capital. Sociéte Générale neemt als reactie op de oorlog in Oekraïne afscheid van Rusland. In een persbericht laat de grootbank weten dat het al haar activiteiten aldaar stopzet. De […]
  [naar artikel]
 44. Wat doe je als jij en je partner op een helemaal ander uur gaan slapen? (03/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Of je partner nu een nachtraaf is en jij een vroege vogel, of één van jullie twee in shiften werkt en je daarom op een ander uur gaat slapen: een...
  [naar artikel]
 45. Onze energie-expert over de (al dan niet) invoering van het capaciteitstarief: waarom de strijd van Demir ons net méér geld zal kosten (29/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In plaats van juridisch ten strijde te trekken tegen het capaciteitstarief, zou Vlaams energieminister Zuhal Demir (N-VA) haar kiezers beter uitleggen waarom de hervorming niet alleen rechtvaardiger is, maar ook noodzakelijk, vindt onze energie-expert Robbe Van Lier. Bovendien dreigt haar verzet de Vlaamse gezinnen op termijn net méér te kosten.
  [naar artikel]
 46. Wim (39) had een gokverslaving. “Op één dag heb ik 10.000 euro gewonnen én verloren” (09/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Mijn schuldenberg was zo groot dat mijn leven voorbij leek.” Voetbalfanaat Wim (39) laat zich op de wedstrijden tot gokken verleiden. Een spannende hobby die zich tot een verregaande verslaving ontwikkelt, net als bij 100.000 andere Belgen. Door gokreclame te verbieden hoopt de overheid die trend tegen te gaan. Verslavingscoach Arne Nilis legt uit waarom kansspelen zo meeslepend zijn en waarom dit probleem meer verborgen blijft dan andere verslavingen.
  [naar artikel]
 47. Kylian Mbappé blijft: Franse superspits ergert Real Madrid door voor verlengd verblijf bij PSG te kiezen (21/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Il reste’. Hij blijft, zo kopt L’Équipe. Na een bijna jaarlange flirt met Real Madrid lijkt Kylian Mbappé (23) dan toch voor een verlengd verblijf bij PSG te kiezen. Onder astronomische voorwaarden. Real Madrid reageert ontstemd. ‘De Koninklijke’ voelt zich gebruikt als speelbal en dat zijn ze niet gewend in Madrid.
  [naar artikel]
 48. Even goed als koffie: van deze 8 voedingsmiddelen word je ook wakker (08/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Over cafeïne doen heel wat verhalen de ronde. Volgens de één zit het boordevol antioxidanten en is het écht het zwarte goud, volgens de ander is...
  [naar artikel]
 49. ANALYSE. Waarom de strijd van Zuhal Demir tegen het capaciteitstarief ons net méér geld zal kosten (29/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In plaats van juridisch ten strijde te trekken tegen het capaciteitstarief, zou Vlaams energieminister Zuhal Demir (N-VA) haar kiezers beter uitleggen waarom de hervorming niet alleen rechtvaardiger is, maar ook noodzakelijk, vindt onze energie-expert Robbe van Lier. Bovendien dreigt haar verzet de Vlaamse gezinnen op termijn net méér te kosten.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy