De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Gasprijsplafond Europese Commissie roept weerstand op

Knack

24/11/2022 - 10:57

Het ‘marktcorrectiemechanisme’ zou automatisch geactiveerd worden als de futurescontracten die een maand vooruit worden gesloten op de Nederlandse TTF-beurs (de belangrijkste Europese marktplaats) twee weken lang hoger liggen dan 275 euro/MWh en als tegelijk de ‘spread’ met de referentieprijs voor lng op de globale markt oploopt tot 58 euro of meer. Maar de Commissie moest […] The post Gasprijsplafond Europese Commissie roept weerstand op appeared first on Knack.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. De Croo niet tevreden met voorstel gasprijsplafond van Europese Commissie (24/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Alexander De Croo (Open Vld) noemt het voorstel van de Europese Commissie voor de invoer van een gasprijsplafond “ontoereikend”. “De lidstaten waren het erover eens een geloofwaardige stok achter de deur te creëren, maar dit is geen loyale uitvoering van dat akkoord binnen de raad”, zei de premier in de Kamer.
  [naar artikel]
 2. Europees klimaatplan roept meteen weerstand op, "een overgangsperiode is noodzakelijk" (14/07/2021 - VRT NWS)
  Het verregaande klimaatplan dat de Europese Commissie heeft voorgesteld, roept meteen heel wat weerstand op van de economische sectoren die het meest betrokken zijn.
  [naar artikel]
 3. Europese Commissie denkt aan prijsplafond voor gas in elektriciteitssector (29/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Europese Commissie heeft een nota opgesteld waarin ze verschillende pistes overloopt die tijdens de komende winter de energieprijzen moeten drukken. Die nota, die het Duitse persagentschap DPA heeft kunnen inkijken, moet de discussie voeden van de Europese ministers van Energie, die vrijdag in Brussel bijeenkomen. België en de 14 andere lidstaten vragen nadrukkelijk om een algemeen gasprijsplafond, maar De Commissie is voorlopig terughoudend.
  [naar artikel]
 4. Europese Commissie denkt aan prijsplafond voor gas in elektriciteitssector (29/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Commissie heeft een nota opgesteld waarin ze verschillende pistes overloopt die al tijdens de komende winter de energieprijzen moeten drukken. Die nota moet de discussie voeden van de Europese ministers van Energie, die morgen in Brussel bijeenkomen. De Commissie blijkt nog steeds terughoudend over een algemeen gasprijsplafond - waar België en veertien andere lidstaten nochtans nadrukkelijk om vragen - en blijft voor een plafond op enkel Russisch gas pleiten.
  [naar artikel]
 5. Europese Commissie denkt aan prijsplafond voor gas in elektriciteitssector (29/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Europese Commissie heeft een nota opgesteld waarin ze verschillende pistes overloopt die al tijdens de komende winter de energieprijzen moeten drukken. Die nota, die het Duitse persagentschap DPA heeft kunnen inkijken, moet de discussie voeden van de Europese ministers van Energie, die vrijdag in Brussel bijeenkomen. De Commissie blijkt nog steeds terughoudend over een algemeen gasprijsplafond, waar België en 14 andere lidstaten nochtans nadrukkelijk om vragen, en blijft voor een plafond op enkel Russisch gas pleiten.
  [naar artikel]
 6. Europese Commissie zet dan toch deur open naar tijdelijk algemeen gasprijsplafond, De Croo reageert tevreden: “Nu moet het echt wel concreet worden” (05/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Commissie lijkt dan toch bereid te zijn om een algemeen plafond op de gasprijs voor te stellen, als tijdelijke maatregel. Dat heeft voorzitter Ursula von der Leyen woensdag aangegeven in het Europees Parlement.
  [naar artikel]
 7. Europese Commissie heeft gedetailleerd voorstel voor gasprijsplafond klaar (22/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Na een voorstel met de algemene principes en verschillende non-papers heeft de Europese Commissie dinsdag haar langverwachte ‘marktcorrectiemechanisme’ dat excessieve prijzen op de groothandelsmarkt voor gas moet aftoppen, in detail voorgesteld. Het prijsplafond zal automatisch in werking treden als de gasprijs te hoog oploopt én te veel afwijkt van de prijzen op de internationale markten.
  [naar artikel]
 8. De Croo noemt voorstel gasprijsplafond Europese Commissie ‘ontoereikend’ (24/11/2022 - Knack)
  Premier Alexander De Croo noemt het voorstel van de Europese Commissie voor de invoer van een gasprijsplafond “ontoereikend”. “De lidstaten waren het erover eens een geloofwaardige stok achter de deur te creëren, maar dit is geen loyale uitvoering van dat akkoord binnen de raad”, zei hij donderdag in de Kamer. De premier kreeg donderdagmiddag tijdens het vragenuurtje vragen van Peter Mertens (PVDA), Kris Verduyckt (Vooruit), Reccino Van Lommel (Vlaams Belang), Leen Dierick (CD&V), Mathieu Bihet (MR) en Daniel Senesael (PS). Allen wilden ze weten hoe ver het staat met het Europese gasprijsplafond, dat maanden geleden al werd aangekondigd maar er intussen nog altijd niet is.  De Europese ministers van Energie vergaderden donderdag over de invoering van een plafond op de groothandelsprijs op gas. De Europese Commissie kwam eerder deze week met een voorstel, maar dat legt de drempel voor de activering van het plafond wel erg hoog. De Commissie moest zelf toegeven dat de ongekende piek in de gasprijs van eind augustus zelfs niet tot de activering van het mechanisme zou hebben geleid.  Het voorstel is dan ook “ontoereikend”, zei premier Alexander De Croo donderdagmiddag in de Kamer. “Het is een slag in het water, en ik zou het zelfs een gevaarlijk voorstel kunnen noemen, omdat het niets afdoet aan het risico op desindustrialisering in Europa.” Volgens De Croo zijn de lidstaten overeengekomen om met een interventie in de gasmarkt te komen die “reëel is, en niet enkel theoretisch”. “Dit is in mijn ogen geen loyale uitvoering van het akkoord van de raad.” Op vraag van de Europese energieministers wordt het voorstel de komende twee weken verder verfijnd, gaf de premier nog aan. “Dat is nodig. Maar sommigen zullen zeggen: men is al zo lang verbeteringen aan het aanbrengen, en dat klopt. Ik betreur dat en deel het ongeduld.” The post De Croo noemt voorstel gasprijsplafond Europese Commissie ‘ontoereikend’ appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 9. Europese commissie roept op tot dialoog: 'Geweld kan nooit instrument zijn in politiek' (02/10/2017 - Knack)
  De Europese Commissie roept 'alle relevante betrokkenen' in Spanje en Catalonië op om, daags na het onafhankelijkheidsreferendum en het politiegeweld, 'over te gaan van confrontatie naar dialoog'.
  [naar artikel]
 10. Boerenbond roept Europese Commissie op om steunmaatregelen te activeren (23/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Boerenbond roept in het licht van de coronacrisis de Europese Commissie op om de marktevoluties nauwgezet op te volgen en crisismaatregelen...
  [naar artikel]
 11. Europese Commissie roept alle EU-landen op meer vluchtelingen op te nemen (06/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Commissie roept alle EU-landen op de afspraken over het overnemen van asielzoekers uit Italië en Griekenland na te komen. Ook moeten
  [naar artikel]
 12. Zo wil Europa hoge gasprijzen aanpakken: dynamische prijslimiet en groepsaankopen (18/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Commissie heeft haar langverwachte wetsvoorstellen neergelegd om de hoge gasprijzen aan te pakken. Ze stelt onder meer een flexibele pieklimiet voor de gasprijs voor. Verder moeten EU-landen 15 procent van hun gas samen gaan inkopen en komt er een nieuwe richtprijs voor gas. De commissie hoopt daarmee de lidstaten, die al maanden touwtrekken over bijvoorbeeld een gasprijsplafond, later deze week op een Europese top op één lijn te krijgen.
  [naar artikel]
 13. Europese Commissie roept critici op om migratiepact alsnog goed te keuren (03/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Commissie heeft Oostenrijk en vijf andere lidstaten van de Europese Unie opgeroepen hun verzet tegen het VN-migratiepact te laten varen.
  [naar artikel]
 14. Europese Commissie roept critici op om migratiepact alsnog goed te keuren (03/12/2018 - De Morgen)
  De Europese Commissie heeft Oostenrijk en vijf andere lidstaten van de Europese Unie opgeroepen hun verzet tegen het VN-migratiepact te laten varen.
  [naar artikel]
 15. Von der Leyen zet deur open voor tijdelijk gasprijsplafond (05/10/2022 - De Tijd)
  13:33 De Europese Commissie lijkt dan toch bereid te zijn een algemeen plafond op de gasprijs voor te stellen, maar wel als tijdelijke maatregel. Dat heeft voorzitster Ursula von der Leyen woensdag aangegev...
  [naar artikel]
 16. Europese Commissie daagt Polen voor de rechter wegens gedwongen pensionering opperrechters (24/09/2018 - De Morgen)
  De Europese Commissie klaagt Polen aan bij het Europese Hof van Justitie vanwege de gedwongen pensionering van opperrechters. De Commissie ziet dit als een bedreiging van de onafhankelijkheid van de rechtspraak en wil dat het Hof de rechts-nationalistische regering in Warschau tot de orde roept.
  [naar artikel]
 17. Europese Commissie roept Verenigde Staten op om lid te blijven van Wereldgezondheidsorganisatie (30/05/2020 - VRT NWS)
  De Europese Commissie roept de Verenigde Staten op om lid te blijven van de Wereldgezondheidsorganistatie (WHO). Gisteren kondigde de Amerikaanse president Donald Trump aan dat zijn land uit de WHO stapt. Hij vindt dat de organisatie de coronapandemie verkeerd heeft aangepakt. Volgens Europa is het noodzakelijk dat de Verenigde Staten de WHO blijft steunen.
  [naar artikel]
 18. Europese Commissie roept op tot dialoog tussen Spanje en Catalonië (02/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Commissie roept alle betrokken partijen in Spanje en Catalonië op om "van confrontatie naar dialoog over te gaan".
  [naar artikel]
 19. Reddingsplan Brussels Airlines botst op Europese weerstand (27/05/2020 - De Tijd)
  01:00 De Belgische plannen om Brussels Airlines te redden stroken niet met de strengere Europese regels voor staatssteun. Dat blijkt uit de eerste contacten met de Europese Commissie.
  [naar artikel]
 20. Europese Commissie roept België tot de orde: schuldgraad niet onder controle (29/05/2019 - Knack)
  De Europese Commissie heeft de federale regering woensdag in een brief om meer uitleg gevraagd over de schuldgraad en de begrotingscijfers.
  [naar artikel]
 21. Reddingsplan Brussels Airlines botst op Europese weerstand (27/05/2020 - Knack)
  De Belgische plannen om Brussels Airlines te redden stroken niet met de strengere Europese regels voor staatssteun. Dat blijkt volgens De Tijd en L'Echo uit de eerste contacten met de Europese Commissie.
  [naar artikel]
 22. Reddingsplan Brussels Airlines botst op Europese weerstand (27/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  De Belgische plannen om Brussels Airlines te redden stroken niet met de strengere Europese regels voor staatssteun. Dat blijkt volgens De Tijd en L’Echo uit de eerste contacten met de Europese Commissie.
  [naar artikel]
 23. Europese Commissie belegt vergadering over eiercrisis (11/08/2017 - De Tijd)
  10:20 De Europese Commissie wil voor eind september een vergadering beleggen met de landen die getroffen zijn door de fipronilcrisis in de eiersector. Europa roept de lidstaten intussen ook op elkaar niet z...
  [naar artikel]
 24. België en 14 andere EU-landen willen deze week nog voorstel voor algemeen gasprijsplafond (27/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Vijftien Europese lidstaten, waaronder België, willen dat de Europese Commissie nog deze week een voorstel op tafel legt voor de invoering van een algemeen prijsplafond op gas, zodat de ministers van Energie dat vrijdag kunnen bespreken op hun spoedberaad.
  [naar artikel]
 25. Waals parlement roept commissie Europese aangelegenheden in spoed bijeen (18/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  André Antoine, de voorzitter van het Waals parlement, roept de commissie Europese aangelegenheden vanavond in spoed bijeen. Minister-president
  [naar artikel]
 26. België en 14 andere EU-landen willen nog deze week voorstel voor algemeen gasprijsplafond (27/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vijftien Europese lidstaten, waaronder België, willen dat de Europese Commissie nog deze week een voorstel op tafel legt voor de invoering van een algemeen prijsplafond op gas, zodat de ministers van Energie dat vrijdag kunnen bespreken op hun spoedberaad. Belga kon de brief dinsdagavond inkijken.
  [naar artikel]
 27. Europese Commissie roept op tot dialoog in Spanje (02/10/2017 - VRT NWS)
  De Europese Commissie heeft zonet alle partijen in Spanje opgeroepen om snel van de confrontatie naar de dialoog te gaan.  
  [naar artikel]
 28. Europese Commissie roept lidstaten op uitgereikte visa voor Russen onder de loep te nemen: “Poetin wil de EU vernietigen” (09/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Commissie heeft haar lidstaten en de hele Schengenzone opgeroepen om de uitgereikte visa aan Russische onderdanen grondig te bekijken. De Commissie wil zeker zijn dat er geen veiligheidsrisico's zijn verbonden aan de toegang van bepaalde mensen tot de Europese Unie. Dat laat de EU-commissaris voor Binnenlandse Aangelegenheden vandaag weten.
  [naar artikel]
 29. Europese Commissie roept Volkswagen op om álle benadeelden van dieselgate in Europa te vergoeden (28/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Commissie en de Europese consumentenorganisaties roepen Volkswagen dinsdag op om alle Europese klanten die een wagen met zogenaamde sjoemelsoftware aanschaften, te vergoeden. Tot nog toe betaalde Volkswagen enkel een schadevergoeding uit in Duitsland en ook buiten Europa. Bevoegd eurocommissaris Didier Reynders beschuldigt het Duitse autoconcern ervan "tijd te rekken".
  [naar artikel]
 30. Lidstaten verzetten zich tegen Europees plan om 15 procent minder gas te verbruiken (21/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De plannen van de Europese Commissie om gas te besparen stuiten op weerstand van een flink aantal lidstaten. Sommige vinden het oneerlijk dat ze evenveel moeten minderen als andere EU-landen. Andere klagen dat de commissie te veel het initiatief naar zich toetrekt.
  [naar artikel]
 31. Europese Commissie verwerpt aantijgingen over spookvluchten (13/01/2022 - De Standaard)
  De Europese Commissie heeft ontkend dat de Europese regels over start- en landingsrechten de luchtvaartmaatschappijen dwingen om leeg rond te vliegen. Als dat het geval is, is dat volgens de Commissie een commerciële beslissing.
  [naar artikel]
 32. Europese Commissie wacht zwaar gevecht met Italiaanse populisten (23/10/2018 - De Tijd)
  10:46 De Europese Commissie maakt dinsdagmiddag duidelijk hoe ze het verzet van Italië tegen de Europese begrotingsregels wil breken. De Commissie rest in feite geen andere keuze dan te beslissen dat Rome e...
  [naar artikel]
 33. Europese commissaris roept critici op VN-migratiepact alsnog goed te keuren (03/12/2018 - Knack)
  De Europese Commissie heeft Oostenrijk en vijf andere lidstaten van de Europese Unie opgeroepen om hun verzet tegen het VN-migratiepact te laten varen.
  [naar artikel]
 34. Europese Commissie spant zaak aan tegen AstraZeneca (26/04/2021 - VRT NWS)
  De Europese Commissie heeft een rechtszaak aangespannen tegen vaccinproducent AstraZeneca. Dat heeft woordvoerder Volksgezondheid van de Europese Commissie zonet bevestigd. Hiermee wil de Commissie het farmabedrijf dwingen de beloofde vaccinleveringen uit te voeren.
  [naar artikel]
 35. Sminate roept commissie-Radicalisering samen (06/09/2018 - De Standaard)
  Nadia Sminate (N-VA), voorzitster van de commissie-Radicalisering in het Vlaams parlement, roept haar commissie samen ‘om een signaal te geven’. In de Kamer doet voorzitter Siegfried Bracke iets gelijkaardigs.
  [naar artikel]
 36. Filip Dewinter roept Pegida op tot weerstand (21/10/2018 - De Standaard)
  Op een Pegida-bijeenkomst in Duitsland zei Filip Dewinter vanmiddag dat Europa in oorlog is met de islam. Hij bepleitte dat ‘het volk’ de ‘weerstand moet organiseren en terugslaan’.
  [naar artikel]
 37. Filip Dewinter roept Pegida op tot weerstand (21/10/2018 - De Standaard)
  Op een Pegida-bijeenkomst in Duitsland zei Filip Dewinter vanmiddag dat Europa in oorlog is met de islam. Hij bepleitte dat ‘het volk’ de ‘weerstand moet organiseren en terugslaan’.
  [naar artikel]
 38. Europese primeur: Commissie start sanctieprocedure om te snoeien in financiering Hongarije (27/04/2022 - Express)
  De Europese Commissie startte woensdag een procedure op die kan leiden tot een significante opschorting van de EU-financiering aan Hongarije. De Commissie meent dat de rechtsstaat in het land systematisch wordt uitgehold. Het stopzetten van de financiering dient als sanctie en als manier om misbruik van de EU-begroting te bestrijden. Primeursanctie De Europese Commissie was […]
  [naar artikel]
 39. Sminate roept commissie-Radicalisering samen (06/09/2018 - De Standaard)
  Nadia Sminate (N-VA), voorzitster van de commissie-Radicalisering in het Vlaams parlement, roept volgende donderdag haar commissie samen ‘om een signaal te geven’.
  [naar artikel]
 40. Europese Commissie buist Belgische begroting (16/11/2016 - De Standaard)
  Het risico bestaat dat ons land de Europese begrotingsdoelstellingen niet haalt en daardoor opnieuw op de Europese strafbank belandt. Dat heeft de Europese Commissie zopas bevestigd.
  [naar artikel]
 41. Komt er een brede minimumstraf op haatzaaien? Als het van de Europese Commissie afhangt wel (09/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Commissie vindt dat haatzaaien en haatmisdrijven aangepakt moeten worden in de hele Europese Unie. De Commissie wil ze toevoegen aan de lijst met ‘Europese misdrijven’, waardoor er een minimumstraf kan worden opgezet.
  [naar artikel]
 42. Europese Commissie pleit opnieuw voor Catalaanse dialoog (04/10/2017 - VRT NWS)
  De Europese Commissie roept Spanje en Catalonie opnieuw op om rond de tafel te gaan zitten. Het is de hoogste tijd, zei vice-voorzitter Frans Timmermans tijdens een debat over de situatie in Catalonië in het Europees parlement in Straatsburg. Hij pleitte voor een dialoog om weg te geraken van de impasse na het referendum van afgelopen zondag.
  [naar artikel]
 43. "Geweld kan nooit een instrument zijn in politiek": Commissie laat eindelijk van zich horen (02/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Commissie roept "alle relevante betrokkenen" in Spanje en Catalonië op om, daags na het onafhankelijkheidsreferendum en het...
  [naar artikel]
 44. Europese Commissie definieert harde brexit als ‘ramp’ en maakt 780 miljoen euro vrij voor meest getroffen landen (04/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Commissie wil geld vrijmaken uit het Europese globaliseringsfonds en het Europese solidariteitsfonds om extra steun te bieden aan...
  [naar artikel]
 45. Salvini sluit gooi naar topjob Europese Commissie niet uit (18/10/2018 - De Tijd)
  11:24 'Verschillende vrienden in Europese landen vragen me mijn kandidatuur te stellen voor het voorzitterschap van de Europese Commissie als de nationalistische partijen de Europese verkiezingen winnen', z...
  [naar artikel]
 46. Europese Commissie dringt aan op Belgische plannen voor opslag kernafval (27/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Commissie dringt er bij België op aan het kernafval te beheren in overeenstemming met de Europese regels. De Commissie heeft daarover...
  [naar artikel]
 47. Belgische begroting: Europese Commissie blaft, maar bijt vooralsnog niet (20/11/2019 - De Morgen)
  De volgende federale regering moet zo snel mogelijk een nieuwe ontwerpbegroting bij de Europese Commissie indienen. Dat zegt de Commissie bij haar jaarlijkse analyse van de budgetten van de 28 Europese lidstaten. Begrotingsminister David Clarinval (MR) wil dat de deelstaatregeringen alvast hun huiswerk overdoen.
  [naar artikel]
 48. Italiaanse begroting niet goedgekeurd door Europese Commissie: drie weken om nieuw budget op te stellen (23/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Commissie wijst de Italiaanse begroting voor 2019 af. Dat bevestigen Europese bronnen in Straatsburg, waar de Commissie zich vandaag...
  [naar artikel]
 49. Europese Commissie onderneemt juridische stappen tegen AstraZeneca (27/04/2021 - Express)
  De Europese Commissie klaagt vaccinproducent AstraZeneca aan omdat het zijn contract voor de levering van vaccins niet had nageleefd en geen ‘betrouwbaar’ plan had om tijdige leveringen te garanderen. ‘We willen een snelle levering van een voldoende aantal doses, waar de Europese burger recht op heeft’, zei Stefan De Keersmaecker, woordvoerder van de Europese Commissie […] Lees dit artikel: Europese Commissie onderneemt juridische stappen tegen AstraZeneca
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy