De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

100 euro extra kinderbijslag voor kwetsbare gezinnen volgende week al op de rekening

VRT NWS

24/11/2022 - 11:27

Vanaf volgende week zullen gezinnen met kinderen die het financieel moeilijk hebben een extra bedrag van honderd euro op hun rekening krijgen. Zo'n 385.000 kinderen die nu al recht hebben op een sociale toeslag binnen het Groeipakket, de vroegere kinderbijslag, komen daarvoor in aanmerking. Vanaf maandag 28 november zal het bedrag op de rekening van de gezinnen staan.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Sp.a stelt voor om via indexsprong hogere kinderbijslag te geven aan laagste inkomens (16/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Oppositiepartij sp.a wil de sociale toeslagen in het Groeipakket, de vernieuwde kinderbijslag, verhogen. Concreet stelt Vlaams parlementslid Hannes Anaf voor om het basisbedrag van de kinderbijslag éénmalig niet te indexeren en die middelen via de sociale toeslagen te gebruiken voor kinderen uit gezinnen met een lager inkomen. Volgens Anaf zouden kwetsbare gezinnen zo kunnen rekenen op 80 euro extra per jaar.
  [naar artikel]
 2. Sp.a stelt voor om via indexsprong hogere kinderbijslag te geven aan laagste inkomens (16/03/2021 - Het Nieuwsblad)
  Oppositiepartij sp.a wil de sociale toeslagen in het Groeipakket, de vernieuwde kinderbijslag, verhogen. Concreet stelt Vlaams parlementslid Hannes Anaf voor om het basisbedrag van de kinderbijslag éénmalig niet te indexeren en die middelen via de sociale toeslagen te gebruiken voor kinderen uit gezinnen met een lager inkomen. Volgens Anaf zouden kwetsbare gezinnen op die manier kunnen rekenen op 80 euro extra per jaar.
  [naar artikel]
 3. Kwetsbare gezinnen krijgen volgende week premie van 100 euro per kind (24/11/2022 - Het Nieuwsblad)
  Vanaf maandag zullen 385.000 kwetsbare kinderen 100 euro extra kindergeld krijgen. Ook volgend jaar komt er zo een premie, laat Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) weten aan Radio 1.
  [naar artikel]
 4. Kwetsbare kinderen krijgen volgende week eerste premie van 100 euro extra kindergeld uitbetaald (24/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ongeveer 385.000 kwetsbare kinderen zullen vanaf maandag 100 euro extra kindergeld op hun rekening zien staan. Die premie - voor wie vandaag al een sociale toeslag krijgt - werd al beslist tijdens het Vlaams begrotingsconclaaf, maar nu kan de uitbetaling starten. In mei volgt nog zo'n premie, die zal gelden voor een grotere groep.
  [naar artikel]
 5. Nieuw systeem kinderbijslag levert Vlaamse gezinnen 186 miljoen euro extra op (21/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het nieuwe systeem van kinderbijslag - het zogenaamde Groeipakket - zorgt ervoor dat gezinnen meer geld krijgen. Dat schrijft Het Belang van...
  [naar artikel]
 6. Steun voor kwetsbare gezinnen (11/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Vlaamse overheid trekt 45 miljoen euro uit om kwetsbare gezinnen te steunen tijdens de coronacrisis. Het OCMW van de gemeente Voeren krijgt 13.247,19 euro voor armoedebestrijding en om een tijdelijk consumptiebudget toe te kennen aan kwetsbare gezinnen.
  [naar artikel]
 7. Vivaldi heeft alvast energieakkoord: eenmalig 80 euro extra korting voor kwetsbare gezinnen (11/10/2021 - De Morgen)
  Vivaldi heeft alvast een energieakkoord. Kwetsbare gezinnen die onder een sociaal tarief vallen, zullen een extra korting van 80 euro op hun energiefactuur ontvangen. Dat melden meerdere bronnen rond de onderhandelingstafel aan De Morgen.
  [naar artikel]
 8. Kwetsbare gezinnen krijgen eenmalige toeslag van 120 euro per kind, 2.000 euro voor zwaar getroffen ondernemingen (08/06/2020 - De Morgen)
  De Vlaamse regering heeft op een persconferentie aanvullende steunmaatregelen aangekondigd in het kader van de coronacrisis voor kwetsbare gezinnen en zelfstandigen. Minister-president Jan Jambon (N-VA) deelde mee dat er 45 miljoen euro extra wordt vrijgemaakt voor armoedebestrijding. Ook voor bedrijven en zaken werden bijkomende maatregelen bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 9. Nieuw systeem kinderbijslag levert gezinnen 186 miljoen euro extra op (21/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het nieuwe systeem van kinderbijslag – het Groeipakket – zorgt ervoor dat gezinnen meer geld krijgen. “In 2020 gaat het om een verschil van 122 miljoen”, zegt Vlaams minister voor Welzijn Wouter Beke (CD&V). “Dubbel zoveel kinderen krijgen een sociale toeslag.”
  [naar artikel]
 10. 'Kleine besparing' op kinderbijslag komt hard aan bij armste gezinnen (29/09/2021 - De Tijd)
  19:27 Voor gezinnen met drie kinderen loopt de factuur van de besparing op de kinderbijslag tegen 2022 op tot 189 euro. 'Voor arme gezinnen scheelt dat twee paar kinderschoenen of een pak schoolboeken', zeg...
  [naar artikel]
 11. N-VA wil extra kinderbijslag voor kinderen die in armoede opgroeien (07/04/2019 - De Morgen)
  Arme gezinnen moeten van N-VA in Vlaanderen na 2014 meer kindergeld krijgen. Het is de eerste Vlaamse meerderheids-partij die expliciet pleit voor een koppeling tussen inkomen en kinderbijslag. Nu krijgen alle ouders elke maand hetzelfde bedrag op hun rekening.
  [naar artikel]
 12. Nieuw systeem kinderbijslag levert Vlaamse gezinnen 190 miljoen euro extra op (10/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Eén jaar na de lancering is het nieuwe systeem van kinderbijslag - het zogenaamde Groeipakket - een geautomatiseerde en vaste pijler in een...
  [naar artikel]
 13. Nieuwe steunmaatregelen: kwetsbare gezinnen krijgen eenmalig 120 euro per kind (08/06/2020 - De Morgen)
  De Vlaamse regering heeft op een persconferentie aanvullende steunmaatregelen aangekondigd in het kader van de coronacrisis voor kwetsbare gezinnen en zelfstandigen. Minister-president Jan Jambon (N-VA) deelde mee dat er 45 miljoen euro extra wordt vrijgemaakt voor armoedebestrijding. Ook voor bedrijven en zaken werden bijkomende maatregelen bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 14. Nieuw systeem kinderbijslag levert Vlaamse gezinnen 186 miljoen euro extra op (21/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het nieuwe systeem van kinderbijslag - het zogenaamde Groeipakket - zorgt ervoor dat gezinnen meer geld krijgen. Dat schrijft Het Belang van Limburg donderdag. “In 2020 gaat het om een verschil van 122 miljoen”, zegt Vlaams minister voor Welzijn Wouter Beke (CD&V). “Dubbel zoveel kinderen krijgen een sociale toeslag.”
  [naar artikel]
 15. Vlaanderen trekt 2,6 miljoen euro extra uit voor kinderopvang voor kwetsbare gezinnen (23/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse regering trekt 2,6 miljoen euro uit om ook voor kwetsbare gezinnen kinderopvang mogelijk te maken. Een deel van het budget wordt ook...
  [naar artikel]
 16. Telenet wil 10.000 kwetsbare gezinnen internet voor 5 euro geven (13/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Telenet wil tegen eind volgend jaar een basisinternetdienst voor 5 euro per maand aanbieden aan 10.000 kwetsbare gezinnen. Onder meer in Mechelen start in december een proefproject met 700 gezinnen om de modaliteiten uit te werken.
  [naar artikel]
 17. Telenet wil 10.000 kwetsbare gezinnen internet voor 5 euro geven (13/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Telenet wil tegen eind volgend jaar een basisinternetdienst voor 5 euro per maand aanbieden aan 10.000 kwetsbare gezinnen. Onder meer in Mechelen start in december een proefproject met 700 gezinnen om de modaliteiten uit te werken.
  [naar artikel]
 18. Europese Commissie raadt aan om extra klimaatgeld te gebruiken om energiefactuur kwetsbare gezinnen te doen dalen (06/10/2021 - VRT NWS)
  De 27 lidstaten van de EU hebben dit jaar al 10 miljard euro meer verdiend aan de verkoop van zogenaamde uitstootrechten dan vorig jaar. Geld dat volgens eurocommissaris voor Energie Kadri Simson gebruikt kan worden voor kwetsbare gezinnen.
  [naar artikel]
 19. Sommige gezinnen zullen tienduizenden euro's minder krijgen door vernieuwde kinderbijslag (24/03/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het nieuwe systeem van kinderbijslag kan grote financiële verschillen hebben. Sommige gezinnen kunnen tienduizenden euro’s mislopen. Vooral grote gezinnen lijken benadeeld en gezinnen met kinderen die zowel voor als na de omschakeling geboren zijn. Dat blijkt uit berekeningen van de studiedienst van de Gezinsbond in opdracht van VRT. Vlaams minister Jo Vandeurzen gaat het systeem voor de zogeheten combinatiegezinnen niet veranderen en wijst op de sociale correcties.
  [naar artikel]
 20. Beke maakt miljoen euro vrij om kwetsbare gezinnen sneller bij juiste hulp te brengen (27/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams minister van Welzijn, Gezin en Armoedebestrijding Wouter Beke (CD&V) maakt de volgende zes jaar ruim 1 miljoen euro vrij voor diensten die kwetsbare gezinnen in contact brengen met meer gespecialiseerde hulpverlening. Dat meldt hij zaterdag in een persbericht.
  [naar artikel]
 21. Beke maakt miljoen euro vrij om kwetsbare gezinnen sneller bij juiste hulp te brengen (27/06/2020 - De Standaard)
  Vlaams minister van Welzijn, Gezin en Armoedebestrijding Wouter Beke (CD&V) maakt de volgende zes jaar ruim één miljoen euro vrij voor diensten die kwetsbare gezinnen in contact brengen met meer gespecialiseerde hulpverlening. Dat meldt hij zaterdag in een persbericht.
  [naar artikel]
 22. Premie van 2.000 euro voor ondernemingen die openen met zwaar omzetverlies, ook maatregelen voor kwetsbare gezinnen    (08/06/2020 - VRT NWS)
  De Vlaamse regering voert een nieuwe premie in van 2.000 euro voor ondernemingen die de maand na hun opening met een omzetverlies van meer dan 60 procent te kampen hebben. Daarnaast wordt de "hinderpremie" van 160 euro per dag verlengd voor ondernemingen die nog steeds verplicht moeten sluiten. De regering heeft ook 3 maatregelen voor kwetsbare gezinnen genomen, waaronder een tijdelijke toeslag van 40 euro per kind voor kwetsbare gezinnen.
  [naar artikel]
 23. Kwetsbare gezinnen kunnen honderden euro's besparen op energiefactuur (06/12/2017 - VRT NWS)
  Bijna één derde van de gezinnen in Vlaanderen is niet bezig met de keuze van een energieleverancier. Vaak gaat het om kwetsbare gezinnen, die jaarlijks zo honderden euro's te veel betalen op hun energiefactuur. Een nieuwe campagne moet hen over de streep trekken.
  [naar artikel]
 24. Kwetsbare gezinnen krijgen tijdelijke toeslag van 40 euro per kind, premie van 2.000 euro voor ondernemingen met zwaar omzetverlies (08/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse regering heeft op een persconferentie aanvullende steunmaatregelen aangekondigd in het kader van de coronacrisis voor kwetsbare gezinnen...
  [naar artikel]
 25. Kwetsbare gezinnen krijgen eenmalige toeslag van 120 euro per kind, premie van 2.000 euro voor ondernemingen met zwaar omzetverlies (08/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse regering heeft op een persconferentie aanvullende steunmaatregelen aangekondigd in het kader van de coronacrisis voor kwetsbare gezinnen...
  [naar artikel]
 26. Vlaams parlement wil dat gezinnen in nood sneller extra kinderbijslag krijgen (21/05/2020 - VRT NWS)
  Het Vlaams parlement wil dat de regering binnen 2 weken komt met een aantal sociale maatregelen om kwetsbare mensen bij te staan tijdens de coronacrisis. Verschillende partijen hebben daarover een akkoord bereikt. Ze willen dat meer mensen in aanmerking komen voor een sociale toeslag in het kader van het Groeipakket (de vroegere kinderbijslag). Ze vragen om de drempel voor die toeslag te verlagen van zes maanden loonverlies naar één maand.
  [naar artikel]
 27. 80 euro korting op energiefactuur van kwetsbare gezinnen komt er nog voor Kerstmis (29/10/2021 - VRT NWS)
  De eenmalige korting van 80 euro die kwetsbare gezinnen krijgen op hun energiefactuur, zal nog voor Kerstmis worden uitbetaald. Het gaat om gezinnen die van een sociala tarief genieten.
  [naar artikel]
 28. Nieuw systeem kinderbijslag levert Vlaamse gezinnen 186 miljoen euro extra op (21/11/2019 - Metro)
  Het nieuwe systeem van kinderbijslag – het zogenaamde Groeipakket – zorgt ervoor dat gezinnen meer geld krijgen. Dat schrijft Het Belang van Limburg vandaag. “In 2020 gaat het om een verschil van 122 miljoen”, zegt Vlaams minister voor Welzijn Wouter Beke (CD&V). “Dubbel zoveel kinderen krijgen een sociale toeslag.” Sinds de zesde staatshervorming is Vlaanderen zelf bevoegd voor de kinderbijslag. Dat is onder voormalig minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) hervormd tot het Groeipakket, het nieuwe systeem dat op 1 januari 2019 is ingegaan. Daarin zit niet alleen de kinderbijslag maar ook de eventuele toelage voor school of kinderopvang. “Nu, bijna één jaar later, kunnen we goed inschatten wat de budgettaire impact is”, zegt Beke. En wat blijkt: we geven vandaag een flink pak meer uit met de invoering van het Groeipakket, dan we zouden doen als het oude systeem van kinderbijslag was blijven bestaan. In 2020 gaat het om een verschil van 122 miljoen euro, in 2024 loopt dit op tot 186 miljoen euro. Het verschil zit vooral in de sociale toeslagen. “Van die 186 miljoen euro is 162 miljoen voor sociale maatregelen. Voor kinderen uit gezinnen met de laagste inkomens betekent het Groeipakket een sterke verbetering. In juli van dit jaar hebben 353.685 kinderen (22,2 procent) een sociale toeslag ontvangen. Een verdubbeling in vergelijking met het aantal kinderen (175.174 kinderen of 11,07 procent) dat daar in het oude systeem recht op had.” bron: Belga Het bericht Nieuw systeem kinderbijslag levert Vlaamse gezinnen 186 miljoen euro extra op verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. Vlaamse kinderbijslag: 'Tienduizenden gezinnen worden voor derde keer benadeeld' (22/03/2018 - Knack)
  Het nieuwe systeem van kinderbijslag dat in Vlaanderen op 1 januari 2019 van start moet gaan, kan grote financiële verschillen hebben, vooral voor gezinnen met kinderen die zowel voor als na de overschakeling van de federale naar de Vlaamse kinderbijslag geboren zijn.
  [naar artikel]
 30. Telenet wil 10.000 kwetsbare gezinnen internet voor 5 euro geven, proefproject start in Mechelen (13/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Telenet wil tegen eind volgend jaar een basisinternetdienst voor 5 euro per maand aanbieden aan 10.000 kwetsbare gezinnen. Onder meer in Mechelen start in december een proefproject met 700 gezinnen om de modaliteiten uit te werken.
  [naar artikel]
 31. 30.000 euro extra geld voor armoedebestrijding (09/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Zonhoven krijgt van de Vlaamse regering 30.680 euro extra voor het lokale armoedebeleid. Volgens schepen en OCMW-voorzitter Ria Hendrikx (Open Vld) worden die middelen gebruikt om kwetsbare gezinnen te ondersteunen.
  [naar artikel]
 32. Wintertoelage van 500 euro voor kwetsbare gezinnen (28/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  De stad Hasselt gaat een éénmalige wintertoelage van 500 euro geven aan kwetsbare gezinnen die economisch getroffen zijn door de coronacrisis. Daarnaast komen er nog buurtwinkelbonnen, energiescreenings en computerlessen voor wie intussen wel een laptop heeft maar niet weet hoe er mee om te gaan.
  [naar artikel]
 33. Telenet verkoopt internet voor 5 euro per maand aan kwetsbare gezinnen (24/09/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De Mechelse telecomoperator Telenet gaat voor 5 euro per maand basisinternet aanbieden aan kwetsbare gezinnen en alleenstaanden. Dat gebeurt via sociale organisaties zoals het OCMW en armoedeverenigingen.
  [naar artikel]
 34. Nieuw systeem kinderbijslag kan grote gezinnen tot 65.000 euro kosten (23/03/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het nieuwe systeem van kinderbijslag dat in Vlaanderen op 1 januari 2019 van start moet gaan, kan grote financiële verschillen hebben, vooral voor gezinnen met kinderen die zowel voor als na de overschakeling van de federale naar de Vlaamse kinderbijslag geboren zijn. Zo blijkt uit berekeningen van de studiedienst van de Gezinsbond in opdracht van het Canvas-programma ‘Terzake’. Vlaams minister Jo Vandeurzen gaat het systeem voor de zogeheten combinatiegezinnen niet veranderen, benadrukte hij donderdagavond in dat programma.
  [naar artikel]
 35. Nieuw systeem kinderbijslag kan grote gezinnen tot 65.000 euro kosten (22/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het nieuwe systeem van kinderbijslag dat in Vlaanderen op 1 januari 2019 van start moet gaan, kan grote financiële verschillen hebben, vooral voor gezinnen met kinderen die zowel voor als na de overschakeling van de federale naar de Vlaamse kinderbijslag geboren zijn. Zo blijkt uit berekeningen van de studiedienst van de Gezinsbond in opdracht van het Canvas-programma ‘Terzake’. Vlaams minister Jo Vandeurzen gaat het systeem voor de zogeheten combinatiegezinnen niet veranderen, benadrukte hij donderdagavond in dat programma.
  [naar artikel]
 36. Nieuw systeem kinderbijslag kan grote gezinnen tot 65.000 euro kosten (22/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het nieuwe systeem van kinderbijslag dat in Vlaanderen op 1 januari 2019 van start moet gaan, kan grote financiële verschillen hebben, vooral voor gezinnen met kinderen die zowel voor als na de overschakeling van de federale naar de Vlaamse kinderbijslag geboren zijn. Zo blijkt uit berekeningen van de studiedienst van de Gezinsbond in opdracht van het Canvas-programma ‘Terzake’. Vlaams minister Jo Vandeurzen gaat het systeem voor de zogeheten combinatiegezinnen niet veranderen, benadrukte hij donderdagavond in dat programma.
  [naar artikel]
 37. Nieuwe kinderbijslag : sociale toeslag voor 152.000 kinderen extra (07/02/2019 - VRT NWS)
  Bijna dubbel zoveel kinderen in Vlaanderen krijgen voortaan, bovenop de kinderbijslag, een toeslag voor gezinnen met een laag inkomen. Morgen wordt de nieuwe kinderbijslag, nu groeipakket genoemd, voor het eerst uitbetaald voor alles samen 1,6 miljoen kinderen.
  [naar artikel]
 38. Ruim vijfhonderd extra opvangplaatsen voor kinderen uit kwetsbare gezinnen (21/12/2017 - VRT NWS)
  In achttien steden en gemeenten in Vlaanderen, en in het Brussels hoofdstedelijk gewest, komen er vanaf 1 maart 513 opvangplaatsen voor kinderen uit kwetsbare gezinnen bij.  
  [naar artikel]
 39. Vandeurzen richt agentschap voor kinderbijslag op (05/05/2017 - De Standaard)
  De Vlaamse regering zet een nieuwe stap in de uitvoering van de vernieuwde kinderbijslag. Het Vlaams agentschap voor de uitbetaling van de kinderbijslag is opgericht. Behalve het agentschap, zullen ook vier private fondsen de kinderbijslag vanaf 2019 aan de gezinnen betalen.
  [naar artikel]
 40. Meer kinderbijslag voor Waalse eenoudergezinnen (09/02/2017 - De Standaard)
  De Waalse regering is rond met de hervorming van de kinderbijslag. Het basisbedrag is 155 euro per kind, maar eens voorbij de 18 jaar wordt dat 165 euro. Alleenstaande ouders krijgen 10 tot 20 euro extra.
  [naar artikel]
 41. Jambon I krijgt kritiek op besparing kinderbijslag, zelfs uit eigen rangen (07/10/2019 - De Morgen)
  110 miljoen euro wil de Vlaamse regering besparen door te morrelen aan de indexering van de kinderbijslag. Zo zal het bedrag vanaf het derde kind vijf jaar lang niet worden aangepast aan de stijgende levensduurte. ‘Nochtans is de kinderbijslag een van de meest doeltreffende middelen om gezinnen uit de armoede te trekken.’
  [naar artikel]
 42. Jambon I wil 110 miljoen besparen op kinderbijslag (07/10/2019 - De Morgen)
  110 miljoen euro wil de Vlaamse regering besparen door te morrelen aan de indexering van de kinderbijslag. Zo zal het bedrag vanaf het derde kind vijf jaar lang niet worden aangepast aan de stijgende levensduurte. ‘Nochtans is de kinderbijslag een van de meest doeltreffende middelen om gezinnen uit de armoede te trekken.’
  [naar artikel]
 43. Ruim 500 extra opvangplaatsen voor kinderen uit kwetsbare gezinnen (21/12/2017 - Knack)
  In achttien steden en gemeenten in Vlaanderen en in het Brussels hoofdstedelijk gewest komen er vanaf 1 maart 513 opvangplaatsen voor kinderen uit kwetsbare gezinnen bij. Dat maakt Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) bekend.
  [naar artikel]
 44. Vlaanderen trekt 2,6 miljoen euro extra uit voor kinderopvang voor kwetsbare gezinnen (23/05/2019 - Metro)
  De Vlaamse regering trekt 2,6 miljoen euro uit om ook voor kwetsbare gezinnen kinderopvang mogelijk te maken. Een deel van het budget wordt ook gebruikt om de flexibele opvang uit te breiden en voor gezinnen de combinatie werk-gezin eenvoudiger te maken. Dat maakt minister van Gezin Jo Vandeurzen (CD&V) bekend. In de sector van de kinderopvang van baby’s en peuters wordt met een trappensysteem gewerkt. Er wordt onder meer ingezet op de sociale functie van kinderopvang, waarbij ouders voor de opvang van hun kinderen volgens hun inkomen betalen. De kinderdagverblijven ontvangen daarenboven een ‘plussubsidie’, op voorwaarde dat 30 procent van de kinderen in de voorziening uit een kwetsbaar gezin komt. Met de 2,6 miljoen euro die bijkomend wordt vrijgemaakt, komen er 422 zulke plaatsen in de kinderopvang bij. De investering maakt ook 792 kinderopvangmodules voor ruimere openingsuren mogelijk, net als 100 dringende opvangplaatsen. Die geselecteerde kinderdagverblijven krijgen extra middelen voor opvang op ruimere openingsmomenten om deze ook buiten de reguliere openingsuren te organiseren. Hierdoor spelen kinderopvanginitiatieven flexibeler in op de work/life-balans van de ouders, aldus het kabinet-Vandeurzen. bron: Belga Het bericht Vlaanderen trekt 2,6 miljoen euro extra uit voor kinderopvang voor kwetsbare gezinnen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. eHvL steunt huiswerk-en gezinsondersteuning bij kwetsbare gezinnen (25/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een Hart voor Limburg schenkt 7.500 euro aan Auxilia dat huiswerk- en gezinsondersteuning bij kwetsbare gezinnen aanbiedt.
  [naar artikel]
 46. Als de verwarmingsketel maar niet kapotgaat: een op de vijf kan onvoorziene rekening niet betalen (07/05/2018 - De Morgen)
  Eén op de vijf gezinnen kan zich geen jaarlijks weekje op reis gaan veroorloven en zou een rekening van duizend euro die uit de lucht valt niet kunnen betalen. Niet alleen ‘kwetsbare’ gezinnen ervaren dat soort financiële stress. “Een groeiende groep aan de onderkant van de middenklasse rooit het niet meer”, zegt Philippe De Coene, directeur van OCMW Kortrijk.
  [naar artikel]
 47. Jambon I wil 110 miljoen besparen op kinderbijslag, en daar heeft CD&V het moeilijk mee (07/10/2019 - De Morgen)
  110 miljoen euro wil de Vlaamse regering besparen door te morrelen aan de indexering van de kinderbijslag. Zo zal het bedrag vanaf het derde kind vijf jaar lang niet worden aangepast aan de stijgende levensduurte. ‘Nochtans is de kinderbijslag een van de meest doeltreffende middelen om gezinnen uit de armoede te trekken.’
  [naar artikel]
 48. "Kwetsbare gezinnen krijgen internet voor 5 euro": Telenet heeft plan om digitale kloof te verkleinen (13/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Telenet is van plan om samen met OCMW's en sociale organisaties internet aan 5 euro per maand ter beschikking te stellen van kwetsbare gezinnen...
  [naar artikel]
 49. Loket en premie van 210 euro tegen energiearmoede in Genk: “Extra bescherming” (27/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  De stad Genk voorziet, voor financieel kwetsbare gezinnen een tegemoetkoming van 210 euro extra voor energiekosten. Nog komt er een loket waar mensen terecht kunnen met vragen over energie.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy