De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Frankrijk, het land met hoogste belastingen wereldwijd, bevestigt de uitholling van de middenklasse

Express

24/11/2022 - 11:28

De Franse supermarktketen Carrefour lanceert in Parijs de cash and carry-formule Atacadao. Die formule is zeer succesvol in Brazilië, waar ze in 1975 werd geïntroduceerd. Volgens de Franse zakenkrant Les Echos bevestigt de lancering “de degradatie van de Franse samenleving”. De essentie Een brute realiteit Daarmee erkent Carrefour de degradatie van de Franse samenleving, het einde […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Nieuw OESO-rapport: middenklasse in België wordt zwaar belast (11/04/2019 - VRT NWS)
  De middenklasse in ons land levert het overgrote deel van de belastinginkomsten. Dat schrijft De Standaard en blijkt uit een nieuw rapport van de OESO, de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling. In totaal gaat het om meer dan drie vierde van onze belastingen.
  [naar artikel]
 2. Vivaldi worstelt met snelle en doelgerichte gaskorting voor middenklasse (14/09/2022 - De Standaard)
  Om het energieleed wat te verlichten, denkt premier De Croo aan een snelle rechtstreekse korting op de gasfactuur. Die zou nadien via de belastingen gecorrigeerd worden voor de hoogste inkomens.
  [naar artikel]
 3. Van loonindexering blijft vaak weinig over: “Vooral lagere middenklasse betaalt te veel belastingen” (22/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Wie weinig verdient, houdt van een loonindexering netto verhoudingsgewijs het minst over. Hoge lonen zijn het best af. “Vooral de lagere middenklasse betaalt de facto te veel ­belastingen.”
  [naar artikel]
 4. Federale regering wil middenklasse snel korting geven op gasfactuur, maar worstelt nog met uitwerking (14/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Om het energieleed wat te verlichten, denkt premier De Croo aan een snelle, rechtstreekse korting op de gasfactuur. Die zou nadien via de belastingen gecorrigeerd worden voor de hoogste inkomens.
  [naar artikel]
 5. President Biden slaat alarm over wereldwijde uitholling democratie: “We staan op een keerpunt” (09/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Joe Biden waarschuwt voor een uitholling van de democratie. De democratie staat wereldwijd voor "aanhoudende en alarmerende uitdagingen", aldus de president bij de opening van een top over democratie met vertegenwoordigers van zo'n honderd landen.
  [naar artikel]
 6. Fiscale druk opnieuw gestegen in België: alleen in Frankrijk betaal je nog meer belastingen (28/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  Vorige keer brons, nu zilver. België stijgt weer in de ranking van landen met de hoogste fiscale druk in de Europese Unie. Alleen in Frankrijk was het totaal som aan belastingen en sociale bijdragen in verhouding tot het bbp vorig jaar nog hoger dan bij ons, blijkt uit nieuwe cijfers van Eurostat. De druk nam bovendien opnieuw toe, waardoor we Denemarken terug inhalen.
  [naar artikel]
 7. PS wil koopkracht middenklasse verhogen met lager energietarief en minder belastingen (16/05/2022 - VRT NWS)
  De PS heeft een pakket van 13 maatregelen klaar om de koopkracht te versterken nu de inflatie tot ongeziene hoogte gestegen is. Het gaat onder meer om het invoeren van een middentarief voor de energiefactuurvan de middenklasse. Het pakket zou goed zijn voor een gemiddelde steun van 300 euro per maand.
  [naar artikel]
 8. ‘De middenklasse betaalt veel belastingen, maar ze krijgt er ook veel voor terug. Te veel’ (12/04/2019 - De Morgen)
  76 procent van alle Belgische belastinginkomsten wordt betaald door de middenklasse, maakte de OESO deze week bekend. Maar medelijden is niet op zijn plaats, vindt expert sociaal beleid Wim Van Lancker (KU Leuven/UAntwerpen). 
  [naar artikel]
 9. Kortrijk lanceert sociaal beleid gericht op lagere middenklasse (25/01/2019 - De Morgen)
  Kortrijk voert een nieuw sociaal beleid dat een vergeten groep steunt: de lagere middenklasse die het almaar lastiger krijgt. “Die mensen zijn vaak ontmoedigd of kwaad omdat ze ook belastingen betalen, maar zelf nooit of weinig genieten van herverdeling.”
  [naar artikel]
 10. Jobs voor middenklasse verdwijnen in ijltempo (12/04/2019 - De Morgen)
  De ontslaggolf die ons land teistert, hakt genadeloos in op de middenklasse. Het aantal jobs dat sneuvelt voor het middensegment bereikt trieste records. De inkomensongelijkheid in ons land neemt zo alleen maar toe.
  [naar artikel]
 11. Factcheck: nee, België heeft niet de hoogste elektriciteitsprijzen van Europa (28/01/2021 - Knack)
  'We hebben de hoogste elektriciteitsprijzen, de hoogste telecomtarieven, de duurste autobelastingen van Europa, de hoogste belastingen op arbeid, en de vijfde hoogste vermogensbelastingen van de wereld.' Dat beweerde Jean-Marie Dedecker onlangs in Humo. Bepaalde delen van zijn uitspraak kloppen (deels), andere niet.
  [naar artikel]
 12. Econoom Gabriel Zucman: 'Modale verdieners betalen meer belastingen dan superrijken' (02/06/2021 - Knack)
  De Franse econoom Gabriel Zucman roept de EU op haar belastingparadijzen droog te leggen. 'De middenklasse in de kernlanden van de EU zal de steeds hogere belastingdruk niet blijven pikken als multinationals nauwelijks belastingen betalen.'
  [naar artikel]
 13. Korting op energiefactuur voor middenklasse ligt op tafel, behoor jij tot die middenklasse? (16/09/2022 - Het Nieuwsblad)
  Er komt waarschijnlijk een korting op de energiefactuur om het ergste factuurleed voor “de middenklasse” te helpen verzachten. Maar wat is dat eigenlijk, “de middenklasse”? Zit jij daarin of niet?
  [naar artikel]
 14. Korting op energiefactuur voor middenklasse ligt op tafel, behoor jij tot die middenklasse? (16/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Er komt waarschijnlijk een korting op de energiefactuur om het ergste factuurleed voor “de middenklasse” te helpen verzachten. Maar wat is dat eigenlijk, “de middenklasse”? Zit jij daarin of niet?
  [naar artikel]
 15. Korting op energiefactuur voor middenklasse ligt op tafel, behoor jij tot die middenklasse? (16/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Er komt waarschijnlijk een korting op de energiefactuur om het ergste factuurleed voor “de middenklasse” te helpen verzachten. Maar wat is dat eigenlijk, “de middenklasse”? Zit jij daarin of niet?
  [naar artikel]
 16. Alleen op Malta betaalt een bedrijf meer belastingen dan in België (07/04/2019 - De Morgen)
  Rapport toont dat ons land op een na hoogste tarief hanteert van alle EU-lidstaten
  [naar artikel]
 17. Facebook gaat belastingen per land betalen (12/12/2017 - VRT NWS)
  Facebook gaat zijn fiscale structuur aanpassen zodat het bedrijf voortaan belastingen betaalt in elk land waar het omzet genereert. In het verleden sluisde de sociaalnetwerksite alle inkomsten door naar haar filiaal in Ierland waar ze belastingen betaalde.
  [naar artikel]
 18. Het coronavirus is nog lang niet op zijn retour: wereldwijd hoogste aantal besmettingen afgelopen 24 uur (13/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn gisteren wereldwijd 140.000 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld over heel de wereld. Dat is het hoogste cijfer op een dag...
  [naar artikel]
 19. Frankrijk krijgt er 7.379 nieuwe coronabesmettingen bij in 24 uur (28/08/2020 - De Morgen)
  Frankrijk registreerde vandaag 7.379 nieuwe besmettingen met Covid-19. Dat is het hoogste aantal sinds de lockdown in het land werd opgeheven.
  [naar artikel]
 20. Daarom protesteert België (niet) tegen de hoogste dieselprijs van Europa (19/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De hoogoplaaiende branden in Frankrijk zijn in ons land nog maar een waakvlammetje. Nochtans is de Belgische dieselprijs de hoogste van alle EU-landen. Hoe komt dat? En wie wordt daar beter van?
  [naar artikel]
 21. Hoogste dreigingsniveau in Frankrijk na (verijdelde) aanslagen en incidenten in verschillende steden (29/10/2020 - De Morgen)
  In Frankrijk zijn drie doden gevallen bij een mesaanval in het centrum van Nice. De dader, een 25-jarige man, zou terroristische motieven gehad hebben. In Avignon werd intussen een mesaanval verijdeld. Het dreigingsniveau is voor heel Frankrijk opgetrokken naar het hoogste niveau.
  [naar artikel]
 22. Frankrijk naar hoogste dreigingsniveau na mesaanval (29/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Na de terreuraanslag in de Zuid-Franse kustplaats Nice is Frankrijk naar het hoogste bedreigingsniveau gegaan. Dat heeft premier Jean Castex donderdag bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 23. Oxfam: 'Vier farmareuzen ontwijken wereldwijd 3,5 miljard euro aan belastingen' (18/09/2018 - Knack)
  Vier farmaceutische multinationals, Johnson & Johnson, Pfizer, Abbott en Merck, zouden tussen 2013 en 2015 massaal belastingen hebben ontdoken. Zo liepen negen rijke landen en zeven ontwikkelingslanden samen mogelijk tot 3,5 miljard euro aan belastingen mis. Dat stelt Oxfam dinsdag in het rapport 'Prescription for Poverty'.
  [naar artikel]
 24. Rechtbank verbiedt Duitsland om 6 procent rente te heffen op achterstallige belastingen, hoe zit dat in België? (18/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Rechtbank verbiedt Duitsland om 6 procent rente te heffen op achterstallige belastingen, hoe zit dat in België? Duitsland mag geen 6 procent rente toepassen op laattijdige betalingen van belastingen. De rente is onrealistisch nu de rentes al jaren erg laag staan, en dus ongrondwettelijk, oordeelde de hoogste rechtbank van het land. De Duitse fiscus rekent al decennialang 6 procent rente aan op betalingen met minstens 15 maanden achterstal, ook als het om […] Lees dit artikel: Rechtbank verbiedt Duitsland om 6 procent rente te heffen op achterstallige belastingen, hoe zit dat in België?
  [naar artikel]
 25. 'De middenklasse beseft niet hoe goed ze het heeft' (10/11/2016 - Knack)
  De middenklasse doet de economie draaien, maar ze draait ook op voor alle besparingen, hoor je vaak. Klopt dat wel? En wat brengt de toekomst? Professor Ive Marx: 'Onze middenklasse mort, maar ze floreert', vindt professor Ive Marx.
  [naar artikel]
 26. Frankrijk ziet exponentiële stijging van aantal coronabesmettingen: 7.379 nieuwe gevallen in 24 uur (28/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Frankrijk registreerde vandaag 7.379 nieuwe besmettingen met Covid-19. Dat is het hoogste aantal sinds de lockdown in het land werd opgeheven.
  [naar artikel]
 27. Het is eens wat anders: gemeente laat belastingen... dalen (26/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Terwijl andere gemeenten de broeksriem moeten aanhalen, worden in Retie de belastingen zowaar verlaagd. “Dit is echt wel uitzonderlijk”, bevestigt de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG).
  [naar artikel]
 28. De vliegtaks zal alle vluchten treffen: welke extra kosten staan u te wachten? (07/01/2022 - Express)
  Om zijn taxshift te financieren – die de middenklasse ten goede moet komen – heeft Vivaldi verschillende nieuwe belastingen… sorry, verschillende nieuwe “bronnen van inkomsten” overwogen. Het gaat onder meer om belastingen op vermogenswinst uit onroerend goed, op werkelijke huurinkomsten en op vliegtickets. Als de grote fiscale hervorming van minister Vincent Van Peteghem (CD&V) voor […]
  [naar artikel]
 29. EU: 'Geen uitholling van controle op rechtsstaat - geen enkele zaak gaat verloren' (11/12/2020 - Knack)
  Het compromis met Hongarije en Polen komt niet neer op een uitholling van het nieuwe mechanisme dat de uitkering van Europese fondsen voortaan koppelt aan het respect voor de rechtsstaat, zo heeft Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen verzekerd. 'Er zal geen enkel dossier verloren gaan.'
  [naar artikel]
 30. Oxfam: "Vier farmareuzen ontwijken wereldwijd 3,5 miljard euro aan belastingen" (18/09/2018 - De Morgen)
  Vier farmaceutische multinationals, Johnson & Johnson, Pfizer, Abbott en Merck, zouden tussen 2013 en 2015 massaal belastingen hebben ontdoken. Zo liepen negen rijke landen en zeven ontwikkelingslanden samen mogelijk tot 3,5 miljard euro aan belastingen mis. Dat stelt Oxfam vandaag in het rapport 'Prescription for Poverty'.
  [naar artikel]
 31. Wereldwijde luchtvaartcapaciteit op hoogste niveau van dit jaar (27/04/2022 - Express)
  De capaciteit van de luchtvaartmaatschappijen is wereldwijd tot het hoogste niveau sinds het begin van dit jaar opgelopen. Deze vaststelling kan vooral worden toegeschreven aan de opleving die in de Chinese binnenlandse vraag, ondanks een heropstoot van het aantal coronabesmettingen in het Aziatische land, kon worden opgetekend. Dat blijkt uit een rapport van consulent Official […]
  [naar artikel]
 32. Ben je arm, rijk of behoor je tot de middenklasse? Bereken het zelf op basis van je nettoloon (01/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Vraag een willekeurige Belg of hij tot de middenklasse behoort, en de kans is groot dat hij “ja” antwoordt – ook als hij arm of rijk is. Kan werkelijk iedereen tot de middenklasse behoren? In theorie wel. Op basis van je nettoloon kan je het zelf berekenen.
  [naar artikel]
 33. Ben je arm, rijk of behoor je tot de middenklasse? Bereken het zelf op basis van je nettoloon (30/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Vraag een willekeurige Belg of hij tot de middenklasse behoort, en de kans is groot dat hij “ja” antwoordt – ook als hij arm of rijk is. Kan werkelijk iedereen tot de middenklasse behoren? In theorie wel. Op basis van je nettoloon kan je het zelf berekenen.
  [naar artikel]
 34. Ben je arm, rijk of behoor je tot de middenklasse? Bereken het zelf op basis van je nettoloon (01/05/2022 - Het Nieuwsblad)
  Vraag een willekeurige Belg of hij tot de middenklasse behoort, en de kans is groot dat hij “ja” antwoordt – ook als hij arm of rijk is. Kan werkelijk iedereen tot de middenklasse behoren? In theorie wel. Op basis van je nettoloon kan je het zelf berekenen.
  [naar artikel]
 35. Frankrijk moet behoud in hoogste divisie Nations League afdwingen zonder doelman Hugo Lloris (19/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Hugo Lloris moet geblesseerd afhaken voor de laatste twee groepswedstrijden van Frankrijk in de Nations League. De 35-jarige aanvoerder van Les Bleus sukkelt met een blessure aan de rechterdij, zo bevestigt de Franse voetbalbond maandag.
  [naar artikel]
 36. ‘Vier farmareuzen ontwijken wereldwijd 3,5 miljard euro aan belastingen’ (18/09/2018 - De Standaard)
  Vier farmaceutische multinationals, Johnson & Johnson, Pfizer, Abbott en Merck, zouden tussen 2013 en 2015 massaal belastingen hebben ontweken. Dat stelt Oxfam dinsdag in het rapport ‘Prescription for Poverty’.
  [naar artikel]
 37. ‘Vier farmareuzen ontwijken wereldwijd 3,5 miljard euro aan belastingen’ (18/09/2018 - De Standaard)
  Vier farmaceutische multinationals, Johnson & Johnson, Pfizer, Abbott en Merck, zouden tussen 2013 en 2015 massaal belastingen hebben ontdoken. Dat stelt Oxfam dinsdag in het rapport ‘Prescription for Poverty’.
  [naar artikel]
 38. Trop is te veel komt op voor koopkracht. Slongs: “De middenklasse verdwijnt” (01/12/2022 - De Wereld Morgen)
  Trop is te veel. Een Belgischer slogan is moeilijk te bedenken voor een brede protestbeweging die de levensduurte aanklaagt en concrete maatregelen voorstelt: energieprijzen omlaag, overwinsten belasten, energie in eigen handen, recht op betaalbaar wonen en een belasting op de hoogste vermogens. Trop is teveel is een front van mensen uit de vakbonden en verenigingen uit heel het land, samen met artiesten, waaronder zangeres Slongs. Nu zondag 4 december trekt Trop is te veel in betoging door Brussel. Slongs licht toe. The post Trop is te veel komt op voor koopkracht. Slongs: “De middenklasse verdwijnt” appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 39. Oxfam: "Vier farmareuzen ontwijken wereldwijd 3,5 miljard euro aan belastingen" (18/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vier farmaceutische multinationals, Johnson & Johnson, Pfizer, Abbott en Merck, zouden tussen 2013 en 2015 massaal belastingen hebben ontdoken. Zo...
  [naar artikel]
 40. Oxfam: "Vier farmareuzen ontwijken wereldwijd 3,5 miljard euro aan belastingen" (18/09/2018 - VRT NWS)
  Vier farmaceutische multinationals (Johnson & Johnson, Pfizer, Abbott en Merck) zouden tussen 2013 en 2015 massaal belastingen hebben ontdoken. Zo liepen negen rijke landen en zeven ontwikkelingslanden samen mogelijk tot 3,5 miljard euro aan belastingen mis. Dat stelt Oxfam dinsdag in het rapport "Prescription for Poverty".
  [naar artikel]
 41. Federale regering wil tegen vrijdag basispakket energie voor middenklasse (14/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  De federale regering is van plan om de energiefactuur voor de middenklasse te drukken met een basispakket gas, elektriciteit en mazout. Maar over de inkomensgrenzen voor “de middenklasse” is nog discussie.
  [naar artikel]
 42. India haalt Brazilië in als land met meest aantal coronabesmettingen (12/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  India is Brazilië voorbijgestoken als het land met het tweede hoogste aantal coronabesmettingen wereldwijd. Volgens officiële tellingen werden in het land de afgelopen 24 uur een recordaantal van bijna 169.000 besmettingen genoteerd. In dezelfde tijdsperiode lieten ook meer dan 900 Indiërs het leven.
  [naar artikel]
 43. 'Zowel de regering-Di Rupo als de regering-Michel faalde bij het invoeren van een werkende rijkentaks' (18/10/2017 - Knack)
  De effectentaks wordt de zoveelste mislukte poging om de rijken meer belastingen te laten betalen. De middenklasse betaalt het gelag wel.
  [naar artikel]
 44. Frankrijk blokkeert gasprijs tot april en wil stijging elektriciteitsprijs beperken nu energie wereldwijd duurder wordt (30/09/2021 - VRT NWS)
  Frankrijk gaat de gasprijs tot april volgend jaar blokkeren. Dat heeft de Franse premier Jean Castex aangekondigd. De energieprijzen schieten wereldwijd de hoogte in. Door een belastingverlaging wil de regering ook de stijging van de elektriciteitsprijs tegengaan. Zo wil Frankrijk een "schild vormen tegen de voortdurende verhogingen".
  [naar artikel]
 45. 'Middenklasse mag niet dupe zijn van nieuwe lasten' (12/11/2016 - De Tijd)
  10:25 De N-VA blijft een koele minnaar van extra belastingen, inclusief de meerwaardebelasting. 'Want door zo’n nieuwe belasting vandaag in te voeren, wordt het gemakkelijk om die morgen te verhogen', waars...
  [naar artikel]
 46. Trump: “Belastinghervorming is mirakel voor middenklasse” (28/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Amerikaans president Donald Trump heeft woensdag tijdens een toespraak in de Amerikaanse staat Louisiana zijn geplande, ingrijpende belastinghervorming uit de doeken gedaan. De “historische belastingverlaging” wordt “een mirakel voor de middenklasse”, terwijl jobs het land zullen “overspoelen”, luidde het.
  [naar artikel]
 47. Trump: “Belastinghervorming is mirakel voor middenklasse” (28/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Amerikaans president Donald Trump heeft woensdag tijdens een toespraak in de Amerikaanse staat Louisiana zijn geplande, ingrijpende belastinghervorming uit de doeken gedaan. De “historische belastingverlaging” wordt “een mirakel voor de middenklasse”, terwijl jobs het land zullen “overspoelen”, luidde het.
  [naar artikel]
 48. "Netto belastbaar inkomen" bepaalt of je recht hebt op energiesteun, maar waar vind je dat bedrag terug? (17/09/2022 - VRT NWS)
  De federale regering kondigde gisteren een "basispakket energie" aan voor de brede middenklasse. De hoogste inkomens krijgen die korting op elektriciteit en gas in eerste instantie ook, maar zullen die later (voor een deel) moeten terugbetalen via de belastingen. Om te bepalen wie in aanmerking komt, zal gekeken worden naar het "netto belastbaar inkomen". Maar hoe vind je dat bedrag terug? We zetten alles op een rijtje.
  [naar artikel]
 49. Facebook gaat in België belastingen betalen (12/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse socialenetwerksite Facebook gaat zijn fiscale structuur aanpassen, zodat het voortaan belastingen betaalt in elk land waar het lokale omzet genereert. In het verleden werden alle inkomsten doorgesluisd naar zijn Iers filiaal en daar belastingen betaald.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy